06/03/неделя/ сън: около 6 часа
Тренировката: 2В
* тяга 4х8 в СС с раменна преса 4х8
* клек лоу-бар 4х4 в СС с тесен лег 4х12
* бендоувър 4х20 в СС с шолдър шокър х4
По програма на мястото на клека трябваше да има сед 12ки, но сметнах,че това ще е прекалено натоварващо за крака.
Тази седмица още не съм направила задължителната 2А , обаче там има общо 8 тежки серии клек и тяга и 2 по-леки . Най-вероятно ще я пропусна ,защото 1во ме притеснява как ще вадя щангата при клека с този крак и 2ро вратът ми вече е ОК, но на тягата все си има риск да прищипя нещо/особено след прясна контузия/ и мисля,че е по-удачно да не рискувам, а да им оставя още малко време да се възстановят напълно преди да се форсирам на каквото и да е движение.
Чудя се дали довечера след работа да не мина през залата да направя малко пътека с наклон, трябва да го раздвижвам лека полека, а и имам страшно много неоползотворена енергия...Утре ще стане седмица без бягане и без въже и хич не ме свърта така !
Don’t say the first thing that comes to your mind,
We change even if we tell ourselves to try and stay the same
It’s the name of the game.
So pacify me and hold me tightly…..
07/03/понеделник/сън: 7,5 часа
Тренировката:
* силова задно бедро и глутеус
хип-тръст 5х12
лег-преса акцент ЗБ и Д 4х8 с много бавна негативна
супермен 4х15
тпк 4х15
абдуктор 4х30
корем
* 20 мин пътека наклон
Прилична тренировка се получи,нищо че тренирах след работа и бях изморена на Нта степен. С немалки почивки между сериите,защото този път сложих по-сериозни тежести. И все пак ми се стори,че можеше още малко да натоваря,може би днес ще довърша тази зона.
Отчета за изминалите 7 дни:
01/03- нетренировъчен
02/03- тренировъчен- задна верига,рамена/леко/ и корем
03/03- тренировъчен, клек и раменна преса/тежко/
04/03- тренировъчен, горна част ,корем
05/03- тренировъчен, задно бедро и глутеус, 15мин пътека наклон
06/03- тренировъчен, 2В от програмата
07/03- тренировъчен, задно бедро и глутеус, 20мин пътека наклон
Завършвам тренировъчната седмица само с един почивен, но пък нямам двуразови и всичките ми тренировки са стегнати и кратки като времетраене.
По отношение на храната- За периода отчитам 2 чийт хранения,като едното си е домашно приготвено , а другото е просто бонбони линдор ,от любимите ми :) Другата храна си е ОК, предимно риба. Все още се боря с проблема с месото...
Честит 8ми Март на всички мами и на всички,които се чувстват жени. Бъдете здрави и обичани! (F)
08/03/ вторник/ сън: 8 часа / 22,5 часа фаст
Тренировката:
* 80 мин пътека наклон
* 10 мин скачане на въже (party)
* силова част 1
скрипец 4х8 в СС със хориз.скрипец 4х6
гребане от обр.наклон 4х12 в СС с пулоувър 4х15
лег 4х8 в СС с полу-лег с дъмбели 4х12
раменна преса 4х6 в СС с шолдър шокър х 4
бицепс крив лост 4х8 в СС с френско 4х8
бицепс дъмбели 4х12 в СС с трицепс от скрипец 4х12
чуково бицепс 3х12 в СС с кик-бек трицепси 3х15
21 за бицепс прав лост х3 в СС с кофички пейка 3х15
корем с тежест 4х20 в СС с коси коремни 4х15 на страна
* 20 мин пътека наклон
* силова част 2
хип-тръст 5х20 в СС с ТПК 5х15
добро утро 4х15 в СС със сумо-клек дъмбел 4х15
изометрии за корем
Много хубав ден! Наспах се до 8 ! Изчистих целия апартамент,изпрах,сготвих,напазарувах от Била,после до пазара...абе стабилна фермерска разходка си направих! Прибрах се, 1 час релакс и отидох да тренирам.
Първа проба с въжето след седмица без скачане...има напрежение,трудно е да се отпусна на крака,както и да отскоча с него,затова скачах предимно бейсик степ на 2 крака. Десет минутки,колкото да раздвижа кръвта и да видя как е положението.
Другите неща нямат нужда от много коментари- направо се разбих от тренировка. Ама пък ми беше хубаво! :D
Сега ще се боядисвам,че вече 2 пръста русо е избило . Пих един протеин като се прибрах от залата, да приключа фаста и тепърва ще се чудя какво да ям... :D
:D да си инвалид в позинга ###
Мнението беше редактирано от Juls на 09.03.16 09:56.
09.03.16
10:23
Майната му на позинга, страхотна форма.
казано от ME4O_TURIST на 09.03.16, 10:23:
Майната му на позинга, страхотна форма.
Ми не е точно така,защото ако можех да се стягам като хората,щеше да се вижда по-добре въпросната форма. Аз нито мога да си отворя гърба,нито мога да го стегна, да не говорим пък за ръце или която и да е друга част от тялото...пълен фейл :D
Иначе благодаря. Харесва ми да имам плътен гръб без да е прекалено широк. Освен това ,откакто свалих от трапеца, имам много по-нежно /ако може да се нарече така изобщо :Д / излъчване...
09/03/сряда/ сън: 6 часа
Тренировката:
* 70 мин пътека наклон
* 3 кръгчета без почивка:
корем с тежест х12
изометрии за корем х20
абдуктор х30
Приятно раздвижване, малко ми облекчи мускулната треска,която е обхванала всички части от тялото ми...
Купих си загряващ гел на Краутерхоф /с едно конче на етикета,иначе се казва екстра старк/ да си мажа крака. Много ми го хвалят в залата. Съдържанието е : див конски кестен, червени лозови листа, лайка,маточина,бял равнец, хмел,имел,валериан.
Мнението беше редактирано от Juls на 10.03.16 07:52.
От този мажи само преди тренировка, че да ти подпомага загряването и раздвижването на ставата. За след си купи зеления - с арника ;)
казано от Vess на 10.03.16, 08:02:
Нещо съм изтървала Юле, но какво ти е на крака, че явно е сериозно ?
Веси, виж мнение #303 ,29ти февруари.
казано от Маданеца на 10.03.16, 07:57:
От този мажи само преди тренировка, че да ти подпомага загряването и раздвижването на ставата. За след си купи зеления - с арника ;)
Не ме боли ставата,а мускула. Не знам дали има голямо значение? Така или иначе ще го мажа преди тренировка. След тренировка правя ледени душове и мажа с диклака.
Довечера ще мина да взема този с арниката и спирам мазането с диклака.
Съвети приемам всякакви. :)
10.03.16
09:22
А знаеш ли защо те боли?
Т.е. идеята ми е да премахнеш причината за проблема, а не да се стараеш да намалиш болката.
казано от Кольо Пияндето на 10.03.16, 09:22:
А знаеш ли защо те боли?
Т.е. идеята ми е да премахнеш причината за проблема, а не да се стараеш да намалиш болката.
Разтежение,от вътрешната страна,където и най-често се получава според статистиката.
Причина- за седмицата преди контузията съм направила 4 бегови и общо 195мин скачане на въже. Пренатоварване,преумора,не съм разтягала след тренировка. Безотговорност с една дума.
Какво правя- една седмица не бягах,не скачах,не го товарих и т.н. НПВС, ледени душове и компреси,масаж, вдигане на крака нависоко във всеки удобен момент и т.н.
Сега започнах да го раздвижвам лека полека на пътеката.
казано от Juls на 10.03.16, 09:17:
Не ме боли ставата,а мускула. Не знам дали има голямо значение? Така или иначе ще го мажа преди тренировка. След тренировка правя ледени душове и мажа с диклака.
Съвети приемам всякакви. :)
Тъй де, тъй.
Разтегнатите меки тъкани не обичат загряващи мазила.
За това ти казвам да го използваш като загряващо средство преди натоварване, а не като основно мазило за лекуване на травмата.
Комбинацията от двете работи добре - пробвал съм ;)
10/03/четвъртък/ сън: 5 часа (dull)
Нетренировъчен
Днес стават точно 4 седмици от началото на млечното угояване- литър мляко на ден, 500мл веднага след тренировка и 500мл малко по-късно. В някои дни ми се събира и повече от литър,ако си правя мляко с нес или с какао, или ако си сложа в овеса.
Засега не съм усетила някаква осезаема промяна в силата и възстановяването, но ще пия още 8 седмици,колкото е продължителността по начало .
Проблеми с храносмилането - нямам.
Последното ми теглене беше на 10ти Февруари,претеглих се чак тази сутрин- почти 63… За изминалия период кантарът показва + 3кг. Аз не се виждам да съм качила, нито го усещам по дрехите. Дори снощи си облякох един суичер вкъщи,който не бях носила скоро, и се изненадах,че ми хлопа на ръкавите.
Имам няколко предположения:
1. С литър мляко на ден калориите ми осезаемо се вдигат. Старая се в повечето дни да не прекалявам с яденето,за да компенсирам, но на седмичен принцип завършвам с немалък калориен излишък. И ако млякото е допринесло за този анаболен ефект , то едва ли съм качила повече от килограм активно тегло. / катаболни фактори,които съм взела предвид- вероятно претрениране, недоспиване, стрес, боледуване, останалата част от храната като вид/
2. През последната седмица/ след контузията с прасеца/ тренирам предимно силово,почти нулева кардио дейност. Храненето ми клони към ВВХ, почти без фастове. Посочените ме навежда на мисълта,че в момента гликогеновите депа са запълнени и това също дава своя принос в увеличението на теглото.
3. В момента се намирам в овулационния период на месеца/пик след 2 дни/ . При мен е нормално по това време на месеца да задържа известно количество течности, средно кило-кило и 200-300гр според бележките ми.
4. Наскорошният перорален прием на диклак,както и мазането с диклак-гел/ не съм особено убедена,че гелът може да има същия ефект като хапа в това отношение/.
Довечера смятам да мина през солариума след работа и после да се отдам на ранна вечеря и ранно лягане, че имам нужда да наваксвам със съня. :)
казано от Маданеца на 10.03.16, 10:35:
казано от Juls на 10.03.16, 09:17:
Съвети приемам всякакви. :)Тъй де, тъй.
Разтегнатите меки тъкани не обичат загряващи мазила.
За това ти казвам да го използваш като загряващо средство преди натоварване, а не като основно мазило за лекуване на травмата.
Комбинацията от двете работи добре - пробвал съм ;)
Благодая за съветите! (F) И последно- с ледените душове и компреси да продължавам ли ?
Пробвай комбинацията от загряващо преди и охлаждащо след тренировка. Арниката може да я мажеш и още няколко пъти на ден - не пречи.
Виж как ще се чувстваш и прецени дали имаш нужда от още компреси. Ледените душове може спокойно да ги спреш ако ще изпозлваш арниката. И без това чак ледени душове са полезни само в началото. Повече от седмица мажеш диклак, така че каквото е могъл да свърши, свършил го е. Спирай го и него. Щом вече радвижваш лекичко и няма болка, значи нещата вървят към оправия. Не бързай и всичко ще е наред.
11.03.16
09:37
Абе спряли сме го, но такива гледки няма.
Явно и нещо друго ще да е! :)
Много си свежа!
казано от Вероника Налбатска на 11.03.16, 09:37:
Явно и нещо друго ще да е! :)Много си свежа!
Благодаря! Щото се наспах ,8 часа сън за мен са като празник! :D Затова съм свежа...
Иначе аз още не съм го спряла/хляба/... (ndolars)
11.03.16
09:40
М’иче , загащвай сА бърже, ша настинеш ! Супер форма , да му мислим ние мечките, които през март тепърва се разбуждаме от зимен сън
казано от ME4O_TURIST на 11.03.16, 09:40:
М’иче , загащвай сА бърже, ша настинеш ! Супер форма , да му мислим ние мечките, които през март тепърва се разбуждаме от зимен сън
В офиса е много топло,няма нужда да се загащвам. А до там с палтото и няма грижи: )
11.03.16
12:24
казано от Juls на 11.03.16, 09:40:
А така, кажи й на Рони, да види как се постига тая форма.. :D
казано от Вероника Налбатска на 11.03.16, 09:37:
Явно и нещо друго ще да е! :)
Иначе аз още не съм го спряла/хляба/...
казано от Херцог Трън на 11.03.16, 12:24:
А така, кажи й на Рони, да види как се постига тая форма.. :D
Баци, споко, ако искаш такава форма, Даме ще ти омеси един хляб :D :D :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.03.16 12:39.
11.03.16
12:41
Добро дете, МНОГО ДОБРО ДЕТЕ! :D
Иглика, аз това дете ще го открадна някой ден...(ndolars) Как мооже да е такъв сладичък бузанчо? (nlove2)
казано от Juls на 11.03.16, 12:49:
Иглика, аз това дете ще го открадна някой ден...(ndolars)
И ще го върнеш веднага щом видиш как плюе и хвърля храна по земята...:x
казано от Juls на 11.03.16, 12:49:
Как мооже да е такъв сладичък бузанчо? (nlove2)
В нашите среди е познат като Дамян...Пеевски :D
Леле леле леле (inlove)
И аз искаааам :D Не знам какво правиш, но продължавай да го правиш (sun)
11.03.16
14:00
Тая форма е от прясното мляко ;)
казано от James Hinks на 11.03.16, 14:00:
Тая форма е от прясното мляко ;)
Да минавам на 2л тогава? (nfun)
11/03/петък/сън:8 часа
Тренировката:
*раменна преса от стоеж 8,8,7,7
* раменна преса зад врат от седеж 4х15 в СС със средно рамо с дъмбели 4х15
* предно рамо 20,20,15,12
* 15мин пътека наклон
Много набързичко,че все още имам МТ почти навсякъде... :D
12/03/събота/сън: 6 часа
Тренировката:
* 35 мин пътека наклон
* 15 мин въже
* ЗБ и дупе
ТПК с крив лост ш.р. 4х15 в СС с хип-тръст СТ 4х20
лег-преса бавна негативна 4х10 в СС с хакен-клек 4х20
ТПК дъмбели т.р. 4х20 в СС с абдуктор 4х20
корем 4х15-20 в СС с кикове 4х20 на страна
До последно се чудех да тренирам или не,в крайна сметка отидох да взема една поръчка от залата и реших да остана/това се случва около 8 без нещо вечерта/. Откъде ми хрумна да пробвам някакъв бустер не знам, но голям автогол си вкарах с него. Около 5 мин след като го изпих започнаха да ме сърбят неистово дланите,колената...изтръпна ми носа... Наклонът на пътеката ми беше с 3 степени повече, а скоростта с 1 км по-бързо в сравнение с по принцип. И една възбуда...сто песни изпях,ама с чувство...
Направих си тренировката,прибрах се, ни глад,ни умора. Изчистих апартамента,прах,готвих,изхвърлях стари дрехи и някакви други неща. Абе луда работа! Ядох 4 часа след като се бях прибрала. Към 1, като разбрах,че скоро няма да мога да заспя, се принудих да пия 1х кетотифен и към 2 и нещо вече съм заспала...
И друг път съм пила бустери вечерно време,но такова чудо не ми се беше случвало. Не му е много чиста работата на това нещо, струва ми се!
Мнението беше редактирано от Juls на 13.03.16 08:32.
13.03.16
09:31
казано от Juls на 13.03.16, 08:30:
И друг път съм пила бустери вечерно време,но такова чудо не ми се беше случвало. Не му е много чиста работата на това нещо, струва ми се!
КОЙ ЕЕЕЕЕЕЕЕ???????? :D :D :D :D
казано от Херцог Трън на 13.03.16, 09:31:
NO EXTREME , в едни малки шишенца-бомбички.
Интересното е ,че в гугл не намирам подобно изображение и май ще се окаже гаражно производство?!?!
Довечера ще го снимам.
казано от Juls на 13.03.16, 16:54:
.
Бил си е баш extreme ако питаш мене :D
казано от Juls на 13.03.16, 16:54:
Довечера ще го снимам.
13.03.16
23:40
Такива съм пил по 3 преди тренировка и дава много енергия, и буквално няма умора. Може да е и от високата доза, ама наистина действа. Гроздето е адски вкусно и на човек му се иска да вземе още и още и още :D
13.03.16
23:43
Ще бъде изпробвано!! :D