EDUCATE AND DOMINATE

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.02.16
10:07

казано от Juls на 20.02.16, 10:01:

казано от Vess на 20.02.16, 09:37:

казано от Juls на 20.02.16, 09:21:

Преди да се прибера вкъщи ходих до оптиката да си поръчам новите очила. Еми...само стъклата ще ми струват около 230 лв....

Какви са стъклата Юле ? че са така скъпи ???

За комплексен астигматизъм.Простият е само астигматизъм,комплексният-астигматизъм+диоптър. Сфера/цилиндър/градус.
Имам корпоративна отстъпка за джой оптикс и гранд оптикс,само трябва да си взема картата от офиса и да видим колко ще ми смъкнат. Но колкото и да е,пак под 200лв няма да паднат. Рамката не я слагам...

Значи и моя е комплексен ....
Иначе и ние сме с отстъпки от аптеки Джой, но ние във Варна имаме една оптика много добра, дето правят страхотни намаления. Е, аз си я харесвам де. И аз все при тях си правя всичките очила, водя и баба ми там и вече ме познават и намаления правят ;) Джой не съм им ползвала услугите.

Ох извинявам се за новата страница (dull)
С пожелания за много усмивки, здраве и здраво скачане на новото въженце :)

Мнението беше редактирано от Vess на 20.02.16 10:09.

20.02.16
10:09

Няма как да ида до Варна за едни очила,за съжаление. :)

21.02.16
07:32

20/02/събота/ сън: 8,5 часа нощен + 1 час следобеден

Тренировката:

* бягане 5км за 29:42

* 30 мин въже

Храната:

*доза протеин, 250гр извара,100гр пилешко,40гр оризовки,люти чушки, 130гр овес,30гр стафиди,шепа фъстъци,сушени смокини 100гр, литър мляко

21.02.16
07:52

Юлка и аз съм с комплексен астигматизъм и очила нося вече 20 години, но стъклата ми са не повече от 40 лв и то със всички там покрития и потъмняват. Лещите са тази марка, http://www.optika-mikra.com/maska-lens.html
Очилата не съм ги сменяла 7-8 години - вече ги  надрасках де заради доста падания и жулене не с предназначената кърпа.
Рамката е най-удобната, която съм носила от дете, някаква полска - мега здрава и струваше 14 лв. Занапред също няма да я сменям , само нови стъкла ще сложа.
Мисълта ми е, че никак не е нужно да са по 100 лв стъклото, за да си коригираш зрението. Опитай в по-малки оптики, ако може да си спестиш 100-150-200 лв, защо не? Освен ако не ги плаща службата ти, какво включва договорът със трудовата медицина?

22.02.16
09:09

21/02/неделя/ сън: 9 часа нощен + 3 часа следобеден

Нетренировъчен

Храната:
200гр пилешко от пиле на грил, фазан с вино една купа, 30 гр оризовки, шепа пържени картофи, 250гр овес сс, 200гр стафиди, 100гр фъстъци, 30гр белен слънчоглед, лютеница ,люти чушки, един червен портокал, литър мляко

Снощи имаше много хубава луна...

Мнението беше редактирано от Juls на 22.02.16 09:10.

КЕ

22.02.16
18:38

казано от Juls на 22.02.16, 09:09:

Снощи имаше много хубава луна...

А тази вечер е още по хубава (nlove9)

Мнението беше редактирано от Кейти на 22.02.16 18:38.

22.02.16
22:26

Толкова хубав ден, че ще е грях да го описвам. :)

От утре старата песен на нов глас...

23.02.16
14:06

Поздрав :)

23.02.16
23:31

23/02/вторник/сън: 7 часа

Сутрешна тренировка:

* бягане 5км за 29:42 мин

* 30 мин въже

Вечерна тренировка:

* 30 мин въже

* силова седмица 1, ден А
клек 4х8 в СС с гребане с щанга 4х8
сед 4х12 в СС с горен скрипец 4х10
ТПК 3х15 в СС с гребане с дъмбели 3х15
лег преса 3х20 в СС с пулоувър 3х20

Известно време няма да си описвам храната.

24.02.16
13:36

Хей Juls,
Извинявам се, че нахлувам така в дневника ти, но искам да те питам имаш ли представа кокосовото масло и желатина, които добавям сутрин в кафето, дали провалят цялата идея за фастинга като такъв?
При мен фастинга се получава от самосебе си, в дните, в които работя вечер. Тогава първото ми хранене е към 17-18:00 часа, но всяка сутрин пия кафе.
Не успях да намеря да прочета нищо по въпроса и реших, че ти може да си попаднала на нещо. :)

24.02.16
14:02

казано от Maria Peeva на 24.02.16, 13:36:

Хей Juls,
Извинявам се, че нахлувам така в дневника ти, но искам да те питам имаш ли представа кокосовото масло и желатина, които добавям сутрин в кафето, дали провалят цялата идея за фастинга като такъв?
При мен фастинга се получава от самосебе си, в дните, в които работя вечер. Тогава първото ми хранене е към 17-18:00 часа, но всяка сутрин пия кафе.
Не успях да намеря да прочета нищо по въпроса и реших, че ти може да си попаднала на нещо. :)

:)

http://coconutoil.com/diabetes/

http://ajcn.nutrition.org/content/79/4/564.full

Мнението беше редактирано от Juls на 24.02.16 14:02.

24.02.16
14:19

казано от Juls на 24.02.16, 14:02:

казано от Maria Peeva на 24.02.16, 13:36:

Хей Juls,

:)

http://coconutoil.com/diabetes/

http://ajcn.nutrition.org/content/79/4/564.full

Благодаря ти за линковете! Позитивите на кокосовото масло са безспорни, аз затова и го ползвам.
Но никъде не намирам отговор на въпроса си, което по-скоро ме кара да си мисля, че от гледна точка на фастинга, кафето с така добавените кокосово масло и желатин си се води и хранене и всъщност се оказва, че моето не се води фаст. :)

24.02.16
14:23

Хапвай смело машинке и не се занимавай с фастинги и т.н измишльотини

24.02.16
14:28

казано от ME4O_TURIST на 24.02.16, 14:23:

Хапвай смело машинке и не се занимавай с фастинги и т.н измишльотини

Да се преместим в моя дневник да не спамим хубавия дневник на Juls :D

24.02.16
15:15

Ти ме застреля. Отговорите са вътре. Просто ги прочети: )

24.02.16
15:20

казано от Juls на 24.02.16, 15:15:

Ти ме застреля. Отговорите са вътре. Просто ги прочети: )

Почвам :D

24.02.16
22:15

24/02/сряда/ сън: 3,5 часа

Сутрешна тренировка:

раменна преса от стоеж с лост  4х8
арнолд раменни преси 4х12
раменна преса зад врат 3х12
шолдър шокър х3 в СС с корем

Вечерна тренировка:

* пътека 15 мин ходене + 10 мин интервали 40/40

* въженце 30 минутки

Прасците ми са много изморени. Аз съм изморена. Мисля утре да почивам...

25.02.16
10:57

25/02/четвъртък/ сън: 7 часа

Нетренировъчен

Дойдох на работа с Асикса, защото това са ми най-удобните обувки , а краката ми не биха понесли нещо друго точно сега.
Още имам остатъчна кашлица...В офиса всички кашлят, все едно сме в инкубатор! За съжаление не мога да си позволя да си взема болничен сега, но пък обмислям април месец да си пусна 2-3 дни отпуска и да ги слея с 2-3 дни офф и да го ударя на спане и тренировки.:D
Тези дни трябва да ми дойде и съм малко отпусната и се усещам тежка, иначе не се виждам оводнена. :/

От скоро ми се върти в главата дали да не пробвам да сваля  1-2-3 ? кила, за да ми олекнат и бягането, и въжето. Напоследък нямам дълги бягания, а ми липсват... Но с това ежедневие  едва ми остава време да спя.

Планът за след работа е пазаруване и солариум. : )

25.02.16
15:12

На мен ми е скучно и реших и аз да напиша нещо за спора с тягите.

Написах. Това горното.

(nfun)

26.02.16
12:29

Дубрутрюююююю (nfun)

26.02.16
22:23

26/02/петък/сън:7,5 часа

Сутринта:

* бягане 5км за 27:52мин

* 3 кръгчета:
50 скока на въже
6 набиранки
10 лицеви

* още 25 мин въже

Вечерта:

* 45 мин въже

Утре май само силова да правя,че краката ми са не дърво,а цимент...

27.02.16
11:25

27/02/събота/ сън: 7,5 часа

Тренировката:

* силова 1С
лег 4х5
тесен лег 4х8
бицепсово с крив лост 4х8 в СС с френско 4х10
бицепс с дъмбели 3х12 в СС с трицепс от скрипец 3х15
2 упр-я за корем

Ще поработя и днес, утре най-накрая съм почивка. : )

Започнах да се уча да се скачам на въже от 20 януари официално, което прави приблизително 40 дни  +/-.
Досега съм разучила 5 стъпки + кроса и в следващия месец смятам да работя само по тях , без да разучавам други.Дабъл андърс все още не мога да правя, не съм се и опитвала. И това ще остане за по-нататък.
Снимах едно кратко видео . Не е нищо особено, но съм много доволна,че лека полека напредвам :) и също,че вече съумявам да сменям стъпките без да спирам въжето.

29.02.16
08:04

28/02/неделя/ сън: 6,5 часа/ 1st day of period

Тренировката:

* бягане 7км за 41:01 минути

* 15 мин интервали 40сек/40сек ( всеки 3ти бърз интервал е спринт на 100% усилие, другите 2 на около 80%)

* въже 30 минутки

* силова,само свободни тежести
клек 5х5 в СС с тяга 5х5 (пирамида с +10кг на всяка следваща)
сумо-клек с дъмбел 5х8-10 в СС с гребане с крив лост 5х5
лег 5х5 в СС с тпк 5х15
раменна преса х 5,4,4,3

Сутринта се закашлях докато гледах настрани и вратът ми се прецака нещо. Нещо съм прещипала,защото с напредването на деня нещата не се подобриха. Пих 2-3 аспирина, и аз не знам що. На всичкото отгоре след въжето левият прасец се одърви и цял ден си куцах,сега също.Нямам идея какво му се случи,не помня да съм стъпила накриво,не съм усетила болка нито при скачането,нито при бягането,нито на спринтовете. Най-вероятно просто е преуморен. Абе направо се инвалидизирах вчера . Сега се чудя при Стоян ли да ходя за врата, диклак ли да пия/мажа за прасеца.

Беговата беше много добре. Седемте К не ги усетих изобщо, добър ритъм,добро дишане, много стабилна стъпка. После на спринтовата част ми се взе душичката,но иначе беше ОК.
Въжето- нищо съществено.
Още първата двойка СС на силовата ми разказаха играта. С изключение на ТПК-то, всички други серии си бяха тежки. Като си тръгвах от залата бях като парцал.

Сега пих един паракофдал/който е със съмнителен срок на годност/,че в момента нямам нищо друго вкъщи .
След бягането,снимка,пристигнах в залата червена като рак.
[/color]

Мнението беше редактирано от Juls на 29.02.16 09:07.

29.02.16
15:43

29/02/понеделник/ сън: 6 часа/ 2nd day of period

Тренировката:

*лег преса акцент ЗБ и глутс 4х15 в СС с бендоувър 4х15

*3 кръгчета:
машина ЗБ 3х15
абдуктор 3х15
аддуктор 3х15

*
шолдър шокър х3

За без кръв, крак и врат - толкоз. :D

Минах през аптеката. Диклак 150мг и Диклак 5% гел. Пих сутринта 1 хапче и кракът ми е по-добре вече, а в офиса ще мажа с гела. Вратлето ...все още боли. : (

Днес ми дойде подаръкът за рд от колежките- комплект от медицинска пластмаса tupperware . Нали все ме виждат с кутиите с ядене :Д, та са уцелили практичен подарък, и цветът ми харесва аааадски много  : )

02.03.16
07:37

01/03/вторник/ сън: 6 часа/ 3rd day of period

Нетренировъчен, 18 часа фаст

В понеделник след диклака прасецът ме отпусна,обаче се оводних яко,сигурно бях кило нагоре. Последно съм пила диклак пролет/лято 2014 ,когато ми паднаха трупчетата на рамото и не си спомням такъв ефект.  :/ Обаче вчера явно му премина действието и пак си ме боли. Вратът-все така ограничено го движа. Няма да пия друг хап,само мажа с гела.

За изминалата седмица от 23 до 29 март имам общо 9 тренировки,от които 195 мин е само въжето и 4 бегови. Претренирала съм най-вероятно.

Честита Баба Марта на всички. Бъдете здрави! :)

Ето я и моята голяма мартеничка: )

Мнението беше редактирано от Juls на 02.03.16 07:45.

Диклак гел е по-ефективен от хаповете (по мой опит). Два пъти на ден мазане трябва да е ок.

02.03.16
07:56

казано от Херцог Трън на 02.03.16, 07:45:

Диклак гел е по-ефективен от хаповете (по мой опит). Два пъти на ден мазане трябва да е ок.

И аз по два пъти мажа, върху измита и подсушена кожа като преди това леко масажирам мястото,за да подобря кръвотока и уж да се усвои по-добре.

02.03.16
12:47

Абе пия два аспирина и отивам нещо да тренирам,че имам два свободни часа и се чудя къде да се навра. Не ме свърта!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

02.03.16
14:05

Водната задръжка е нормална при прием на НСПВЛ (диклак, ибупрофен, аспирин и др.) както и други странични ефекти, не особено приятни като да речем коремна болка. При положение, че проблемът е локален няма смисъл да се пият излишно перорални медикаменти с общ ефект. За крака ти - почивка и разтриване, мачкане, лек стречинг. За врата - по-добре да се види от специалист. Когато човек се маже с някакъв унгвент локалния ефект е много по-изразен, но всички НСПВЛ намалят възпалението, но това не води до по-бързо самооздравяване, напротив, оздравителния процес се забавя. Предполагам всички тези неща са ти добре известни.
П.П. Ако се пие НСПВЛ е препоръчително да се пие поне на 3 приема през 8 часа или на 4 през 6, за да се постигне добра концентрация в кръвта на активното вещество. Да кажем ибупрофен 3х 400мг или 1х 800 + 2х 400мг.
П.П. Ако някой го чете това и се чуди - НСПВЛ - нестероидно противовъзпалително лекарство. Стероидните са известните ни на всички кортикостероиди, много по-силни като ефект, с много по-изразени странични ефекти.

Мнението беше редактирано от aleks на 02.03.16 14:11.

03.03.16
15:32

Честито Освобождение ! :)

02/03/сряда/ сън: 9 часа нощен + 2 часа привечер/ 4th day of period[/color]

Тренировката:

*ТПК с пудовка 4х15 в СС със суинг 4х15

* 4 кръгчета:
гребане с прав лост х12
хиперекстензии х20 +10кг добавена тежест
разни коремни х30

* шолдър шокър х 3

Следобед беше тържеството на малкия по случай 8ми март/ изместено по някакви причини/. Той се представи много добре- усмихнат и спокоен през цялото време, нищо общо с миналата година,когато гледа предтсавлението от публиката,плачейки. Много съм горда и щастлива. :)
Имах и малко свободно време , та се пораздвижих в залата.
Направих едни 18 часа фаст, първото ми хранене беше във влака като тръгнах наобратно за СФ. Та... наядох се хубаво и заспах, и се събудих чак на гара СФ, в празен влак :D

[color=orange]03/03/ четвъртък/ сън: 5,5 часа/ 5th last day of period

Тренировката:

* клек 10х3 през 50 секунди
* раменна преса 5х5 през 60 секунди

Клекът не беше особено приятен,защото ми е трудно да се отпускам на контузеният крак. При ваденето на щангата и отстъпването с крачка назад и после при връщането бях много внимателна и съответно бавна ,но няма как. Трябва да го пазя.
На раменната преса / аз от стоеж я правя/ по същия начин, но там бях по-спокойна,все пак тежестта е по-малка.

Вратът вече не ме боли, имам лека рестрикция във въртенето,но минава.

И за завършек- малко спомени в снимки. Тази година най-любимата ми мартеничка,е тази,която малчо ми е направил /с помощта на учителките де/... : )

Абе нещо става с едитора и не мога да си направя цветовете и размера на (envy)шрифта...

Мнението беше редактирано от Juls на 03.03.16 15:36.

03.03.16
19:13

“To begin, begin.”
- Peter Nivio Zarlenga

04.03.16
14:10

04/03/петък/сън: 6,5 часа

Тренировката:

1. лицеви опори 5х10 в СС с корем+тежест 5х15
2. гребане на хориз.скрипец с права ръкохватка 5х8 в СС с корем  5х 15 с тежест +15 без тежест/изометрия/
3. пулоувър 5х8 в СС с хай-пул с крив лост 5х12
4. полу-лег с дъмбели 5х8-12 в СС с лег 5х10,10,10,20,20
5. шолдър шокър х3

Страхотна  тренировката се получи . Много добро темпо , хубави тежести, усетих си всяко едно повторение.
Кракът е доста по-добре. Сутрин е дървен,не мога да стъпя на него,но като се пораздвижа накуцването почти изчезва,болката също. Има нужда от още почивка и пазене, но поне му се вижда края вече.
Вратлето ми е ОК, нито болка,нито скованост.

Снощи с ЕГ решихме да си правим домашна пица и пълнени арабски питки и така се наядохме /пред телевизора/ все едно утре е края на света!!! Свинска история! :D И тая сутрин тъкмо обсъждахме как в  близките 1-2 седмици ще я караме по-внимателно с яденето и телефонът звъни- довечера сме на гости... :D Шанс... :Д

Мнението беше редактирано от Juls на 04.03.16 14:11.

04.03.16
15:51

Готови са резултатите от профилактичните изследвания,които ни правиха във фирмата. Качвам ги тук.
От това,което разчитам аз, имам анемия.

Ниският хемоглобин не винаги е анемия.
Може да е моментен резултат от нещо или пък просто нисък хемоглобин по принцип. Не е толкова често явление. Имам приятел, който постоянно е с хемоглобин под 120 и няма никакво заболяване. Рита топка, плува, катери скали, кара сноуборд и всякакви други и е в супер форма. Просто хемоглобинът му е нисък.
Мислиш ли, че е възможно причината да е някоя добавка или лекарство за последните контузии?

Мнението беше редактирано от Маданеца на 04.03.16 16:09.

04.03.16
16:07

казано от Маданеца на 04.03.16, 16:02:

Ниския хемоглобин не винаги е анемия.
Може да е моментен резултат от нещо или пък просто нисък хемоглобин по принцип. Не е толкова често явление. Имам приятел, който постоянно е с хемоглобин под 120 и няма никакво заболяване. Рита топка, плува, катери скали, кара сноуборд и всякакви други и е в супер форма. Просто хемоглобинът му е нисък.
Мислиш ли, че е възможно причината да е някоя добавка или лекарство за последните контузии?

Не е само хемоглобина, еритроцитите и ширината на еритроцитното разпределение също сочат анемия.
Пробите ги вземаха началото на февруари,много преди контузията. Не съм била болна,нито в цикъл,нито съм приемала лекарства.

Мнението беше редактирано от Juls на 04.03.16 16:08.

Не знам тогава.
А хемоглобинът колко ти е по принцип или колко е бил при предишните изследвания.

04.03.16
16:21

казано от Маданеца на 04.03.16, 16:12:

Не знам тогава.
А хемоглобинът колко ти е по принцип или колко е бил при предишните изследвания.

Все 128-130 е бил. В  последните 5 години си пускам на всеки 6 месеца кръвни.

04.03.16
16:58

Аз понеже съм с таласемия да се включа :)  Щом хемоглобинът ти е бил винаги в норма и то пре-добра значи не си като мен хах. Можеш винаги да идеш с изследванията при хематолог и да ги обсъдите. Но ако не ти се занимава може да пиеш месец-два фолиева киселина и да повториш изследванията. Така или иначе при анемия винаги се изписва това...

04.03.16
17:34

Фолиевата никога не е излишна. Благодаря,че ме подсети. :) Скоро не съм пила,а трябва.

05.03.16
12:22

05/03/събота/ сън: 6 часа

Тренировката:

* 4 кръгчета :
машина ЗБ х15
абдуктор х20
аддуктор х20

* 3 кръгчета:
хип-тръст х20
хип-тръст на 1 крак х15 на всеки крак
бът кикс назад х15 на всеки крак
бът кикс встрани х15 на всеки крак

* 15 мин пътека наклон

Тича ми се...  :(

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1