TonsOfDamage - подготовка за силов трибой и стронгмен(в бъдеще)

Прескочи до:

22.03.16
15:33

казано от James Hinks на 22.03.16, 15:27:

Вероятно е прав, не съм те виждал как скачаш :)
Принципно скоковете като експлозивна работа мога да ти добавят едни неочаквани килограми към клека(примерно).

Така е, даже преди имах един дървен удар и скачах върху него, защото съм гледал, че щангистите скачат на кутии, но той не беше достатъчно висок...

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 22.03.16 15:33.

22.03.16
15:40

Не е нужно да скачаш на нещо, освен на стълби и там си има специфика и протоколи. Скоковете на кутия са едно упражнение и нищо повече.
Скачай на дължина от място, скачай на дължина с разбег, прескачай препятствие от място, прескачай препятствие от дистанция, прави скок колене към гърди прав и от клек. Или ела някой път да те науча малко :)
Сковете имат огромен принос в силата, а повечето трениращи даже не подозират колко е голям.

22.03.16
16:16

казано от James Hinks на 22.03.16, 15:40:

Не е нужно да скачаш на нещо, освен на стълби и там си има специфика и протоколи. Скоковете на кутия са едно упражнение и нищо повече.
Скачай на дължина от място, скачай на дължина с разбег, прескачай препятствие от място, прескачай препятствие от дистанция, прави скок колене към гърди прав и от клек. Или ела някой път да те науча малко :)
Сковете имат огромен принос в силата, а повечето трениращи даже не подозират колко е голям.

Ще го имам в предвид. :)
И със сигурност имат принос, щом великият Бенедикт го е казал. :)

24.03.16
15:42

Задно бедро : 4х12 с 45кг
Предно : 4х12 с 70кг
Корем : 4х50
Колело : 10 мин.
Чувствам се като билдър - тренирам леко, правя бавни повторения и почивам по 30 сек. Ама няма как, само с лоста да клекна и чувствам болка. Днес би трябвало да се чуя с Митко, ще пиша ако има нещо.

24.03.16
20:43

Ще има няколко промени :
- ще клякам само с лоста
- пуш пресата я заменям с раменна преса седнал
- тягата ще е лека
- наблягам най-вече на лежанката
Като цяло трябва да дам почивка на коленете и кръста, така че първата седмица ще я карам така. Втората може да увелича на 40кг при клековете, зависи дали ще се чуем с Митко и така.
П.С. Някой ако може да ме насочи към добър масажист в Пловдив ще съм му много благодарен. Митко каза, че трябва да отида на масажист, защото е много възможно болката в коляното да е заради твърди мускули, а като цяло ме болят и прасци и като цяло наистина чувствам мускулите ми стегнати, колкото и да разтягам.

26.03.16
17:10

Лег : 4х10 с 55кг
горен : 4х10 с 45кг
Флайс : 4х15 с 10кг
Сгъване с щанга : 4х8 с 40кг
Странично чуково : 4х8 с 12,5кг
Корем : 4х50
Последна делоуд тренировка. В понеделник ще има тяга със 100кг, а другото както си е.

28.03.16
17:11

Week 1 Day 1
Тяга : 4х8 с 100кг
Задно бедро : 4х12 с 55кг
Гребане : 3х6 с 100кг
Скрипец : 3х10 с 80кг
Екстензии : 4х15 с 40кг
Корем : 4х15 с 40кг
Болен съм, зобя с хапове с псевдоефедрин. (muscle) В листовката пише,. че отчита положителна проба на допинг тест. :D Носът ми е като лейка... И съм малко като надрусан.
На тягата леко, усещам лека болка в коляното само когато приклекна преди старта. За сметка на това вдигнах на другите упражнения, на гребането вдигнах цели 10кг, защото намерих един начин, който ми е по-удобен за изпълнение и това ми позволи да добавя още кг. На екстензиите добре че се сетих, че имам 15-ки, пак с 40кг правих и задните ми бедра направо гръмваха...

Най- готиното беше, че едно момче(май футболист) ми каза, че е много опасно да правя тяга с толкова много килограми на тая възраст. :D :D :D

28.03.16
18:27

Ей такова ще правя утре. (muscle)

29.03.16

Week 1 Day 2
Раменна преса седнал : 1х5 с 60 ; 3х5 с 62,5кг
Задно рамо : 4х12 с 12,5кг
Тесен лег : 3х3 с 107,5кг
Трицепс : 3х10 с 80кг
Тая раменна преса седнал е егати тъпото упражнение. Супер много време и нагласяне ми отне, докато разбера каква ще е най-добрата ми позиция и как ще ми е максимално комфортно, отделно си мислех, че поне 70-75 ще ги правя лесно, а на 70кг направих 1 повторение и на 2рото фейлнах. Но това е нормално, все пак за пръв път правя такова чудо. Трябва да свикна. Вижда се, че бутам щангата напред(а при раменната преса прав се бута нагоре) и после изгледах няколко клипа в нета и се оказа, че точно така трябва да се прави - да се бута напред. Ами просто се иска време и адаптация.
Иначе на тесния лег бях сам, но въпреки това реших да пробвам да си направя рекорд и всъщност ги взех много лесно. Ама нормално, като се гърча на 60 кила раменна...
А на трицепса вече сложих всички плочки на скрипеца, ако трябва да правя с по-тежко ще използвам скрипеца за гръб. :D

31.03.16
18:26

Week 1 Day 3
Клек с лоста : 5х15
Преден : 2х15
Задно бедро : 4х12 с 70кг
Предно : 4х12 с 95кг
Корем : 4х12 с 40кг
Умишлено вдигнах килограмите на машините, поне да има някакво по-сериозно натоварване на краката. Иначе коляното си ме боли като клякам. Ама тъкмо ще натисна повече на лежанката. Конкурентите може да имат силни клекове и горе-долу силни тяги, ама лежанката им е слаба.

31.03.16
18:47

Между другото разгъване за предно бедно товари много повече коляното, отколкото правилния клек. Имах подобен проблем с едното коляно като правех с повече кг. разгъване за предно бедро, когато спрях и намалих тежестта, болката отмина.

31.03.16
23:19

казано от Aesthetic Un на 31.03.16, 18:47:

Между другото разгъване за предно бедно товари много повече коляното, отколкото правилния клек. Имах подобен проблем с едното коляно като правех с повече кг. разгъване за предно бедро, когато спрях и намалих тежестта, болката отмина.

Това упражнение е опасно за коленете, само че тогава, когато пускаш прекалено надолу. Аз усещам кога ме боли, затова не пускам много на долу. Иначе 1 седмица не бях правил машини за крака, ама пак същата.

02.04.16
17:42

Week 1 Day 4
Лег : 6х2 с 115кг
Горен : 4х3 с 100кг
Флайс : 4х15 с 17,5кг
Сгъване с щанга : 4х8 с 55кг
Странично чуково : 4х8 с 20кг
На лега се чудих дали на скоча на 117,5, но реших да играя по-безопасно, защото все пак за пръв път правя толкова много серии и то на ниски повторения. Честно казано не ме затрудниха особено, а и на всички серии сам си вадех щангата. Определено другия път слагам 117,5кг. На горния лег малко се поузорих, особено на последните 2 серии. Ама и там си направих рекорда, така че съм много доволен.
П.С. Пробвах един щангистки номер, след 5-тата серия на лега изядох половин шоколад и наистина ми даде енергия и се почувствах по-добре. Особено с тези 10 тежки серии, ще ми върши работа. Само че другия път ще пробвам със стафиди, би трябвало да е по-добре. :)

02.04.16
17:44

Е, искам и аз между сериите по един шоколад да ям. Кажи ми кой ти я прави тая програма, за да се възползвам и аз :D

02.04.16
17:55

казано от satisfaction на 02.04.16, 17:44:

Е, искам и аз между сериите по един шоколад да ям. Кажи ми кой ти я прави тая програма, за да се възползвам и аз :D

Яденето на  шоколад и програмата нямат нищо общо, просто гледах един клип как едно момче щангист има много обем на клека и се умори много и не искаше да продължава, а тренера му даде да яде шоколад и каза, че това е щангисткия лечител. :D
П.С. Ти пък стига се чуди как да изядеш все повече и повече. :D :D

04.04.16
21:31

Week 2 Day 1
Тяга : 4х8 с 100кг
Задно бедро : 4х12 с 60кг
Гребане : 3х6 с 105кг
Екстензии : 4х15 с 42,5кг
Поне като не мога да натисна на тягата, вдигнах 5кг на гребането, за да мога да натоваря повече гърба. А тези екстензии как ме измарят, задното ми бедро след 10-тото повторение гръмва, главата ми се замайва, причернява ми. :D
П.С. Решен съм, че ще се пусна на джонито, въпреки контузиите. Колкото вдигна, толкова. Нямам време за по - адекватна подготовка, утре ще говоря с Митко и ще измислим какво ще правя и смятам тези дни да пускам начални заявки. Все още не е сигурно, заради превоза, но се надявам нещата да се наредят. Така и така няма възрастови, няма допинг тестове, като цяло не ми пука въобще, искам да ида и да се изкъртя. :D ама не буквално де, хаахха.

Стига да има място при нас, мисля, че няма да е проблем да те вземем.

05.04.16
12:06

казано от Иван Благов на 05.04.16, 09:45:

Стига да има място при нас, мисля, че няма да е проблем да те вземем.

Има време до тогава. :)
Иначе благодаря за предложението!

То както има, така и ще дойде 15.05.

05.04.16
16:23

Week 2 Day 2
Раменна преса седнал : 4х5 с 70кг
Сгъване за задно рамо : 4х12 с 15кг дъмбели
Тесен лег : 2 ; 3 ; 3 с 110кг
Трицепс : 3х10 с 80кг
Фанах му цаката и му ебах майката на това скапано упражнение! Даже много лесни ми бяха тези 70кг, но реших да играя на сигурно. Със сигурност вземах 72,5кг ; а 75 може би под въпросителна. На задното рамо вдигнах килограмите, на тесния лег също, само че нещо първата серия не ми беше много успешна, аз не чувствах умора от раменната, но като започнах да загрявам за лег-а си пролича, че не съм особено свеж. Но можеше да се откажа и да намаля, но аз продължих и си направих рекорда. Определено съм доволен!
П.С. На тази песен откачам. :@

07.04.16

Week 2 Day 3
Клек : 5х15 с 40кг
Преден : 2х15 с 40кг
Задно бедро : 4х12 с 70кг
Предно : 4х12 с 95кг
Продължава да ме боли коляното, въпреки новата техника. Сега клякам по-тясно, може би наистина е по - добре, особено пружинацията и дълбочината, може би и не ме боли толкова, колкото при по-широкия клек, ама пак се усеща. Мисля да се поинтересувам за някакво обезболяващо, мазило или нещо подобно, за да ме поуспокои поне за джонито.
П.С. Хванах едно момче да ми размачка краката, като ходи върху тях и около 15 мин. походи върху задното и предното бедро и малко върху гърба. На задното няма никаква болка, ама на предното се усеща бая. Иначе се почувствах по-добре. То наистина ще е хубава идея да ида на масажист, ако намеря.

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 07.04.16 15:43.

Може да опиташ в този период на делоуд да се заиграеш с темпото на изпълнение на клека.

Опитай да правиш бавна негативна на клека - примерно гледай да клекнеш докато преброиш до 3. Гледах ти последните клипчета - правиш divebombing,  това хич не ти помага за болките в коленете.

Същото може да опиташ и при тягата - дърпаш рязко и експлозивно, но пускаш за 3 секунди.

Ще видиш, че след това на големите кила контрола върху тежестта е съвсем друг.

п.с. нещо такова :

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 08.04.16 09:35.

08.04.16
10:08

Я кажи ,къде точно те боли коляното.

Carbohydrate

08.04.16
10:43

казано от Alexander Krastev на 08.04.16, 09:33:

темпото на изпълнение на клека.

това е добре, ..и аз така клякам винаги и с леки и стежки кг....но заключването на коленете, както ти го правиш при леките тежисти, е равносилно на контузия....

Защо мислиш така ?

Carbohydrate

08.04.16
13:47

казано от Alexander Krastev на 08.04.16, 10:54:

Защо мислиш така ?

Защото ги заключваш със голяма реактивна сила( поне така се вижда, движението е до упор и малко повече)....ставата изпитва претоварване от прекаленото разпъване на съставящите я, а е физиологично ограничено от капачката....Бих приел бавното и постъпателно натоварване( разпъване), но не и такова реактивно.....

Ами не съм много съгласен, поради няколко причини ( изложението долу си е мое мнение и не твърдя, че е абсолютно вярно ):

1. В заключено положение ставата е най-”силна”.
2. При всякакви експлозивни движения, като осткок, щангистките - обръщане, тласкане, изхвърляне, ставата се заключва експлозивно. Или пък лекоатлетите като правят сед с ужасно много килограми - там също имаш същото заключване на ставата.
Виж Сашо как го прави с 320, ако не се лъжа ?

3. Това изпълнение на клека е консултирано с кинезотерапевт и неговите съвети бяха именно това рязко и експлозивно изправяне и заключване в последната фаза, като се ползва задника максимално.

Разбира се, може и аз да съм в грешка :)

08.04.16
15:05

Не ги гледай състезателите как заключват, адаш.
Освен това специално за тоя сед - не заключвам максимално коленете с напън и движението тръгва от глезени и буташ таза при седа, а коленете само свързват тези две звена. Пусни го на ниска скорост и голям екран и ще видиш. Иначе точно коленете ще го отнесат много лошо.
Според мен обаче, Васко нещо друго се опитваше да ти обясни май.

Carbohydrate

08.04.16
15:09

Това на Сашо движението не е като твоето. Той става реактивно, но не заключва със сила, както е при теб. Не казвам, че съм прав в своите изводи. Да, заключената става може да поеме голямо наковарване. Спортистите страдат от болки в ставите еднозначно и е пряко свързано със професионалната им изява. Има разлика между реактивното вставане, рязкото вставане и рязкото заключване, както е при теб. Футболистите рязко ръзпъват ставата, лекоатлетите - хвърлячите и т.н. и страдат в последствие от болки, като резултат от свръх сила приложена към ставите...Може и да не съм прав, но малкият ми опит ми подсказва, че се появяват болки от това рязко заключване..

08.04.16
15:11

казано от Carbohydrate на 08.04.16, 15:09:

Това на Сашо движението не е като твоето. Той става реактивно, но не заключва със сила, както е при теб. Не казвам, че съм прав в своите изводи. Да, заключената става може да поеме голямо наковарване. Спортистите страдат от болки в ставите еднозначно и е пряко свързано със професионалната им изява. Има разлика между реактивното вставане, рязкото вставане и рязкото заключване, както е при теб. Футболистите рязко ръзпъват ставата, лекоатлетите - хвърлячите и т.н. и страдат в последствие от болки, като резултат от свръх сила приложена към ставите...Може и да не съм прав, но малкият ми опит ми подсказва, че се появяват болки от това рязко заключване..

Мисля, че по-скоро имаш право, макар че при спортистите не само това е причината. Но и според мен е един от важните фактори за контузии и дългосрочни проблеми след това.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.04.16 15:11.

Може и аз да съм в грешка.

Има логика в това, което казвате. На мен ми идва много естествено да завършвам движението по този начин. Всъщност, аз не заключвам с напън, както когато се заключва ставата статично, макар да изглежда така. По-скоро просто много рязко се разгъва коляното в последната фаза, но не стига до момент в който четириглавите да изключат и всичко да остане само на ставата.

Точно все едно ще скоча, но спирам малко преди да се разгънат и глезените, и таза.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 08.04.16 15:21.

08.04.16
21:54

Александър - аз по принцип се старая да пускам по-контролирано, а на тези килограми и на тези повторения просто гледам да приключа по-бързо, но другата седмица ще правя май с 60кг и ще се опитам още по-контролирано да пускам.

нервак - при усукване ме боли отстрани, а когато клякам - чувствам болката отпред.

08.04.16
21:55

Хубаво си пострелях днес :

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 08.04.16 21:55.

08.04.16
22:19

казано от TonsOfDamage на 08.04.16, 21:54:

нервак - при усукване ме боли отстрани, а когато клякам - чувствам болката отпред.

Къде точно отпред?Под ,над или на капачката?

08.04.16
22:52

казано от nervak на 08.04.16, 22:19:

казано от TonsOfDamage на 08.04.16, 21:54:

Къде точно отпред?Под ,над или на капачката?

Мисля, че на капачката. При натиск не ме боли отпред, само като клякам.

08.04.16
23:07

Имах нещо подобно,точно при усукване ме болеше и капачката като ударена...но този ефект за разлика от теб, успях да го постигна с някакво лигавене на тягата-усетих как ме опъна отстрани,а после като се прибирах ,кучето ми прасна една глава в коляното...и бях с болки дълго време.Сега при болки си слагам наколенка вечерта...че и спя с нея,помага ми.

Мнението беше редактирано от nervak на 08.04.16 23:08.

09.04.16
09:56

казано от nervak на 08.04.16, 23:07:

Имах нещо подобно,точно при усукване ме болеше и капачката като ударена...но този ефект за разлика от теб, успях да го постигна с някакво лигавене на тягата-усетих как ме опъна отстрани,а после като се прибирах ,кучето ми прасна една глава в коляното...и бях с болки дълго време.Сега при болки си слагам наколенка вечерта...че и спя с нея,помага ми.

Абе да ти кажа, при клекове чувствах болка отпред още преди доста време. Но си тренирах така, слагах си СБД-то и като стигна горе -долу 140-150 при загрявката и ми минаваше. Обаче като дърпах на 187,5 тройките и при заключването много ми играеха краката, та след тази тренировка за тяга усетих да има болка отстрани. В крайна сметка или трябва да ходя на доктор, или да послушам съвета на Ванката Стоицов.

09.04.16
10:07

Нестабилността в коляното не е на добре, а ако я подцениш може да премине в пълен или частичен блок, тей, че най-добре иди на лекар. Даже и да е леко разтежение пак иди, пък и си си в Пловдив, не вярвам да ти коства нещо тежко. (а колкото до връзките, те минават баааааавноо)

09.04.16
17:35

Week 2 Day 4
Лег : 5х2 ; 1х1 с 120кг
Горен лег : 4х3 с 100кг
Флайс : 4х15 с 17,5кг дъмбели
Сгъване с щанга : 4х8 с 55кг
Странично чуково : 4х8 с 20кг
Митко каза да пробвам 120кг и така и направих. Честно казано не съжалявам въобще. Даже съм много доволен. Тези 120кг ми носеха злато на републиканското, ама... :) Отново бях сам на всички серии. Проблемът беше, че много често на второто повторение щангата отиваше много напред(към мен) и това доста ми пречеше, затова след 3-тата серия започнах да вдигам таза на всяко 2-ро повторение. И това беше и причината да не успея да ги вдигна на последната серия, но каквото такова, пак си е рекорд за мен. На горната 3-те серии бяха много добре, само на 4-тата отлепих таза на последното повторение. Не качих там, защото трицепсите ми бяха доста изморени, а и не исках да се затискам, защото и там бях сам. Като цяло съм много доволен.  :)
П.С. Пробвах да ям стафиди днес след 4-тата серия на лег-а и наистина дадоха енергия, ама не много. :D

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 09.04.16 17:36.

11.04.16
19:21

Week 3 Day 1
Тяга : 4х8 с 120кг
Задно бедро : 4х12 с 60кг
Гребане : 3х6 с 105кг
Екстензии с лост зад врата 4х15
Корем 4х15 с 40кг
На тягата вдигнахме с 20кг, за да започне лека-полека по-тежкото натоварване. Екстензиите ще почвам да ги правя с лост зад врата, защото не ми се държат над 45кг пред гърдите, а и го усещам много повече в еректорите. Като цяло мисля, че е много по-добра идея.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1