Дневникът на Емо

Темата е заключена.

06.04.16
17:49

.

Темата беше редактирана от Бате Емчо на 20.04.16 16:08.

Добре дошъл. Консумираш ли някакви въглехидрати?

07.04.16
06:12

Благодаря, не в момента не консумирам но мисля че ще се наложи защото направо съм непълноценен в залата. Сега чета и смятам д вкарам малко варен ориз някой картов също. Чета и ще се постарая да си направя примерно меню което да е по разнообразно, защото сега съм само на яйца,риба,зеленчуци, и малко извара(обезмаслено), пия и л-карнитин сутрин и вечер

07.04.16
07:06

.

Мнението беше редактирано от Бате Емчо на 20.04.16 16:08.

07.04.16
07:22

казано от Емо на 07.04.16, 07:06:

Ето това ми е хранителният режим който в момента правя.

07:00 л-карнитин
08:00     4 белтъка + 1 жълтък,сварени

11:00     150 гр.пилешко,или риба+1 краставица

14:00     120 гр.пилешко + 150 гр.задушени гъби на фурна или на тиган без мазнина или може ,салата 150 грама ,салатата да не се овкусява,може малко оцет и много малко зехтин,без сол!

17:00   120 гр.пилешко + 150 гр.задушени зеленчуци без мазнина

20:00   150 гр.обезмаслена извара

Тъйй... реших да ти сметна калориите :) Без 150-те грама зеленчуци, които не сметнах, тъй като може да са броколи, може да са грах и царевица, може да са всичко, но в случая така или иначе няма значение. Та, приемайки, че все пак “много малко зехтин” ще бъде грубо 1 с.л... ти имаш 798 kcal! За цял ден! Ето поради тази причина нямаш енергия, а не заради ниските въглехидрати. Започни да се храниш, виж тази статия и повече никога не се доверявай на великия ум, изготвил ти този “режим”.
Поздрави.

07.04.16
07:30

.

Мнението беше редактирано от Бате Емчо на 20.04.16 16:09.

07.04.16
07:36

Можеш спокойно да си искаш парите за хранителния режим обратно. Поискай обяснение защо е толкова важно да ядеш без сол и всичко да е обезмаслено.

07.04.16
09:37

Моля ако някой начинаещ като мен който горе долу е минал по тоя път, нека сподели как се е (захранил) така да се каже, имам предвид какво яде през деня. Няма да откажа мнения препоръки и коментари че и критики също така.

07.04.16
10:36

казано от Мимо на 07.04.16, 09:37:

Няма да откажа мнения препоръки и коментари че и критики също така.

Не знам поради каква причина търсиш съвети специфично от начинаещи, това са хора, които тепърва ще опитват ще опитват и нагласят нещата. По-логично би било да искаш информация от хора с опит. Не си тийнейджър, не си давай парите за глупости като “хранителен режим”, ами сядай и почвай да четеш - калориен баланс и макронутриенти са добро начало. Тип хранене като РБД (цък) би било удачен вариант.  Така и така си пуснал темата в раздел “Дневници”, може да си я водиш като такъв - ще извлечеш само ползи.

07.04.16
10:50

Мерси Bro, няма да спра да чета докато не намеря правилният път за мен  :)
А цялата тая полза с хранителния режим беше само че свалих 6 килограма

То с глад се отслабва, вярно е...
До колко е трайно и здравословно - това е тънкият момент.

Кажете си мнението,
При положение че тренирам 5 дена силова програма гърди,гръб,крака,трицепс,бицепс.
Дали има нужда един ден да отделям само за кардио по точно пътека или колело бягане
около 45 Мин.
Понеже такава тренировъчна програма ми беше изготвена, но аз така или иначе преди силовата, отделям по 20 Мин. Бягане ?

Според мен - няма нужда.
Не винаги ‘повече’ значи ‘по-добре’.

Бих те посъветвал да преместиш кардиото след силовата тренировка, с тенденцията след време (според кондицията ти) да го превърнеш в интервално.

08.04.16
15:22

казано от Кольо Пияндето на 08.04.16, 13:10:

Бих те посъветвал да преместиш кардиото след силовата тренировка.

Не. Нека си го държи преди “силовата”, която все още не силова, защото по този начин ще има само плюсове, след тренировка ще има предимно негативи. Когато тренировките му станат наистина силови, да си отделя време да го прави отделно. А за тенденцията съм съгласен.

Под “интервално” как да го разбирам

казано от Мимо на 08.04.16, 15:34:

Под “интервално” как да го разбирам

HIIT (High Intensity Interval Training)
Да, може би мястото на кардиото в момента не е чак толкова значителен детайл.

Кратко, точно и ясно
Благодаря !

Днес за първи ден правих рамена

Така нека и аз да започна да водя вече сериозно дневник че да знам как се случват нещата и примен.
От известно време така да се каже се лутам и пробвам програми и начин на хранене, но откакто се регистрирах тук и най вече откакто започнах да чета вече започнаха да ми се проясняват нещата, искам да почна да пиша всеки ден какво правя и как го правя.
Значи днес е неделя както се казва ден за почивка, ходих до залата и правих главно кардио
-30 минути бягане на пътеката на 8.0 скорост
- коремни преси с наклон 40 градуса на уред 4*10 серии
-хиперекстензии 5*10 серии
А от утре започвам нова програма която си направих сам от тук.
Пък да видим как ще се случат нещата ;)
-

10.04.16
14:48

Каква ще бъде новата ти програма?

Новата ми програма ще бъде 3 дневна
Понеделник ще правя гърди,бицепс,корем
Вторник кардио
Сряда гръб,трицепс,трапец,предмишница
Четвътък кардио
Петък рамо, крака, корем
Събота и неделя почивка.
Взаимствал съм я от тук но някои неща ги махнах защото тепърва почвам да тренирам
http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem

Според мен ще е добре да си водя всеки ден защото имам много за дялкане, все още ми е неизвестна материя, както се казва уча се в движение.
Бях дал на един пари да ми направи програма и хранителен режим но сега като гледам с повече търсене и четене става и сам да се справя

Така днешната тренировка мина добре успях да изпълня всичко което трябваше
Повдигане на щанга от лег 4× 10 повторения
Имах обаче лека болка в лявото рамо когато правех флайс с дъмбели незнам защо обаче като че ли ми прещракваше рамото, после ме заболя леко но ги направих 3× 8 повторения.
Повдигане на дъмбели от лег направих 3×8 повторения
Бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3×8
Бицепсово сгъване с дъмбели 3×8
Концентрирано сгъване с дъмбели за бицепс 3×8
И накрая лицеви опори 4×10 повторения със пътека 10 минути на скорост 10.0
Това е от днес тренировката ми, утре е ден за почивка ще отида до залата само да бягам на пътеката и после малко коремни преси ще направя.

Не можах да намеря отговор на въпроса който имам за това пиша,
Какво ви е мнението за замразяване на храни, понеже си направих повече варен ориз и ме притеснява да не се развали че затова искам мнение

Днес ми беше ден за бягане побягах 30 минути направих си коремни преси 4×10 повторения
И хиперекстензии 4×10 повторения.
Добре се отрази.
Обаче днес на обяд ядох една салата прясно зеле с сол и оцет, после цял ден стомаха ми беше подут незнам защо така, на някой случвало ли се му е ?

Колко ориз си направил - две кофи ли? :)
Можеш да замразяваш, но в общия случай е по-добре да ядеш прясна или охладена храна.

Дискомфортът в стомаха може да е от салатата, но може и да е от друго.

Абе да ти кажа баш си беше две кофи

Направих 300гр. Но го теглих в суров вид, не съобразих
Но няма да замразявам

Значи не е проблем в близките ден-два да си го изядеш.
Съхраняваш го в хладилник и това е...

Ако оформяш дневника си като чат ще е трудно да се проследяват нещата в него.

С Кое упражнение мога да  заместя ” класически клек с щанга зад врат”

.

Мнението беше редактирано от Бате Емчо на 20.04.16 15:36.

2 месеца разлика
НВД и успеха е на лице 12 кг. Надолу

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1