Жива съм! Ако някой пита :D Благополучно и на отиване и на връщане, но за това по-надолу.
ХРАНА
1. 260г дом.кисело мляко, 36г овес, 70г боровинки, 18г тахан и стевия
2. 50г (сс) киноа с 100г зам.зеленчуци; 2 варени яйца; салата цвекло, морков и целина със сладък дресинг
3. 2 оризовки; 70г котидж
4. 320г (сс) ципура във фолио; броколи; салата зелении с чери и чушка
ТЕЧНОСТИ: вода към 2л; 2 еспресо; 1 мляко с нес
1480 ккал = В 121 / М 55 / П 123
ТРЕНИРОВКА - Долна част (бутащи)
1. Клек - 15,15х20кг; 12х25кг; 9,8 х 30кг
2. Напади - 15,15,15 х15кг
3. Хип тръст - 10, 10, 10, 10 х 15кг
4. Плие - 15, 15, 15 х 15кг
5. СС х3
- Коремни колена към гърди на пейка с 5кг дискк и 2кг на краката - 20, 20, 20
- Странични коремни на пейка с 2кг на краката - 15, 15, 15 на страна
6. Трисет х3
- Повдигане на краката от вис с 2кг тежести - 10*, 10, 10 (* с изпънати)
- Къси коремни с 5кг диск - 15, 15, 15
- Странични с докосване на петите - 20, 20, 20
7.СС х3
- планк - 1мин; 1 мин; 1 мин
- Вакуумки - 1 мин; 1 мин; 1мин 27 сек
Външна активност - общо 8,3км колело
След като бях загряла с колелото, тренировката за крака мина много добре. Решила съм, следващия път ще вдигам килограмите на клека! За самата тренировка нищо специално... За колоезденето...Зле! Двойно по-бавна съм от миналото лято, краката ми се вдървяват супер бързо. Всъщност установих навръщане, че гумите са ми ужасно меки, не съм им обърнала внимание. Та може и от там да ми е толкова зор. Може и просто да съм загубила тренинга. Ще видим ...
И тъй, добре се чувствам въпреки зора, някак освежена, а и вечер времето е много приятно и ако не мислих само как да завъртя педала още само един път, още само един път...щях да го оценя още повече :)
Днес е един от тия моите дни дето се чудя може ли да е по-шантав :D Нещо съм и супер разсеяна и от там съм мудна на работа.. Ама то ясно, искам да съм навън, не затворена с лаборатория. Та за днес...
ХРАНА
1. овесено протеиново кексче*; замразени боровинки
2. 200г пил.дробчета със зеленчуци; 100г броколи; салата зелена с чери и сушен домат (странна комбинация)
3. ядки микс 70г
4. 200г пил.дробчета със зеленчуци; няколко чери домата; още 90г ядки микс
ТЕЧНОСТИ: 2,5л вода; 2 еспресо
1 788 ккал = В 92 М 87 П 156
* мъфина е от 1 яйце, 20г овес, доза протеин, 2 лъжици кис.мляко, много канела, 2 капки лимонова есенция и малко стевия = аут оф дис уърлд
Видях, че малко калории ми се събират и реших да си довърша пакета с ядки :D Съответно малко повечко мазнини дойдоха днес, но пък въглехидратите са сравнително ниски. Нетренировъчен ден си е :)
Oбмислям вече да спра да пиша водата, поддръжам си я между 2.5-3л на ден. Вече нямам проблем с пинето й!
А снощи цяла нощ сънувах, че тренирам :D Това вече е ненормална работа, цялата вечер!!! И на всичкото отгоре ръката ми изтръпваше на няколко пъти, явно сериозно съм потренирала на сън :D В единия от пътите до толкова не я усещах, че помислих, че има нещо друго в леглото и го размятах няколко минути, докато почувствам, че всъщност това си е моята ръка.... Крийпи!
Днес голямо настроение! Не знам от къде я вадя тая енергия, сигурно съм на слънчеви батерии :D
ХРАНА
1. овесено протеиново кексче (като вчерашното); смути от дом.прясно мляко и горски плодове + стевия
2. 150г варен език със доматен сос и 50г нахут; салата зеле и моркови; кафе; 3 солети с фаст.масло (все изникват от някъде)
3. банан; сладолед (60г, 180ккал)
4. 2 яйца с 50г сирене (бъркани); зелена салата с краставица и червена чушка; 40г хамон; 40г сушени домати
1495 ккал = В 84 М 81 П 100 - па да взема още да хапна :D
Лек коментар: ядеше ми се сладолед и понеже това е единственото нещо, което не мога да си забраня - хапнах си. Видях и че ще ми се вмести в макротата, затова Даййй :)
ТРЕНИРОВКА - Горна част (дърпащи)
1. Набирания - ш.н. 3, 2; т.подхв. - 5, 31/2; 31/2
2. Хоризонтални набирания - 8, 8, 8, 8
3. Мъртва тяга - 10,10 х30кг; 8, 9х 35кг (party)
4. Едностранно гребане с 10кг дъмбел - 12, 12, 12 редуване дясна-лява
5. Лат. повдигане - 10, 8, 8 х 2х5кг
6. Задно рамо - 10, 10, 10 х 2х5кг
7. Обратни хиперкесктензии + 5кг на краката - 15, 15, 15
8. Чуково - 20, 20, 20 х5кг (на ръка)
Висене на лоста - 32 сек; 23 сек; 20 сек
Външни активности: 8.9 км колело (отиване + връщане)
Понеже ходя с колелото, директно като стигна в залата и почвам, защото смятам, че добре съм загряла. Много офроад пътища ползвам :D За набиранията - реших вече да почна да мъча и широкия надхват и като гледам гърба става по-здрав (иупии). Включвам вече и хоризонтални, мисля че ще помогнат. Тягата си казах, че ще я увеличавам и съм доволна. Малко след това леко ме стегна кръста, затова предпазливо мисля да задържа на тези кг.
Днес поне си напомпих гумите и се родих! Двойно по-бърза съм, въобще не ми е такъв зор и с баирите... Определено това ми е била основната причина да съм толкова мудна предния път. Сравнение - онзи ден се прибрах за 27мин, днес - 15 8-)
Да споделя, че от близо седмица с всеки изминал ден се чувствам( и май изглеждам) по-чиста! Явно всичко, което правя върви в моя полза. Мислих да не пускам селфита скоро, ама...ще ме прощавате (blush)
07.04.16
22:20
Страхотна форма.. Браво ! :)(F)
Около час до края на смяната ми и си викам “Що пък да не седна да си напиша отчетчето” Да! Пиша си отчета на работа - Deal with it! :D
Днес съм с трамвая :( Колелото не посмях да го подкарам, че ме беше страх да не завали вечерта. Не че щях да се разтопя, ама някак си хич му нямам доверие на колелото ми в такива условия, от 7ми клас ми е все пак (giggle)
ХРАНА
1. 2 оризовки с тахан; 1/2 банан; 70г ягоди; 40г ядки микс
2. Паста* (100г сс) с 100г пилешко и 50г моцарела, зехтин и босилек; салата краставици
3. 2 оризовки с 70г извара; 40г ядки микс
4. 160г пилешко филе на тиган; зелена салата с червена чушка и краставица; 2 хапки макарони на фурна (не съм ги смятала)
* пастата е от Италия и е във формата на характерните за района на Пулия къщички - трули (цък долу). В различни цветове е, като всеки цвят отговаря на определен зеленчук. Жената, която ги продаваше ме посъветва да я приготвя само със зехтин и босилек, за да усетя вкуса й! Комбинацията беше уникална, наистина. :)
1610 ккал = В151 М60 П116
ТРЕНИРОВКА - Задна верига + корем
Загрявка на въже
1. Добро утро - 1х15х22.5кг
2. Тяга с прави крака - 20, 25, 20х 22.5кг
3. Глутеус мост на един крак (опорния на пейка) + 2.5кг - 20, 20, 20
4. Глутеус мост на пейка - 15, 15, 15
5. Ритници с 2.5кг тежест - 20, 20, 15 на крак
6. Махове в страни с ластик и тежести - 20, 20, 20 на крак
7. Трисет за корем:
- крънчове с 10кг диск- 20, 20, 20
- повдигане на крака от лег с изтласкване на таза нагоре + 5кг - 15, 15, 15
- страничен планк с пулсации - 15, 15, 15
8. 3х
- катерач с 5кг тежести - 20, 20, 20
- страничен катерач с тежести - 15, 15, 15
9. Руско извиване с 10кг диск - 30, 30, 30, 30
Всички големи дискове бяха заети, барабар с големия лост и се наложи да ползвам кривия лост и всички 2.5кг (dull) Пробвах да правя Добро утро, ама много ми ръбеше на гърба и реших, че ще е тяга. Лигава тяга, ама...нямаше как. 3., 4. и 5. ги правих почти без почивка и на ритниците направо ми се подпали задника ... Иначе доволно като цяло :)
Имам мускулна треска на гърба и бицепсите. Точно където трябва! :D
Мнението беше редактирано от Sanya на 08.04.16 23:36.
08.04.16
21:06
казано от Sanya на 08.04.16, 20:33:
Около час до края на смяната ми и си викам “Що пък да не седна да си напиша отчетчето” Да! Пиша си отчета на работа - Deal with it! :D
Е, къде другаде? :D
Раничко днес се отбелязвам, но без това нищо съществено... Ще мръдна след малко и кой знае кога ще се прибера, пък утре ще се едитва ;)
ХРАНА
1. 50г сс макарони с лъжица мед, 1/2 банан, 30г сирене и канела /супер странната комбинация :D
2. 2 екструд.царевични блокчета, намазани с маслинова паста, отгоре по едно парче хамон и по едно забулено яйце; салата
3. “чийзкейк” от извара и овес; 40г ядки микс; 3 царев.блокчета с 60г моцарела
4. салата с айсберг, чери, пилешко филе, синьо сирене, дресинг; 3 чаши бяло вино
От толкова приказки за тези оризовки днес ходих да си накупя и двата вида. И днес тъпча предимно оризовки... По едно време следобед бях в някакъв брейкдаун относно храната и усетих, че почнах малко неконтролируемо да се тъпча, но май спрях на време (whew)
Ако някой го интересува чийзкейка е с блат от овес, мед и масло, а отгоре е смес от извара, кисело мляко, чиа, стевия, ванилия и есенция ягода (h)
Иначе днес никаква активност, предимно си мърдосвам в къщи, но не съм се спряла по разни домакински неща. Петък вечер почивахме, сега е време да разпуснем навън (rock)
Сий я лейтър
П.П. Неписаното правило отдолу (I wish…):
Мнението беше редактирано от Sanya на 09.04.16 23:06.
10.04.16
11:58
казано от Sanya на 09.04.16, 17:32:
1. 50г сс макарони с лъжица мед, 1/2 банан, 30г сирене и канела ...
Т’ва в суперсерии ли значи, че ги плющиш? :D
казано от Т. Тодорова на 10.04.16, 11:58:
казано от Sanya на 09.04.16, 17:32:
1. 50г сс макарони с лъжица мед, 1/2 банан, 30г сирене и канела ...
Т’ва в суперсерии ли значи, че ги плющиш? :D
Всичко плющя в суперсерии аз :D Но си е сурово състояние... ;)
Снощи се прибрах ядосана, легнах си ядосана и цяла вечер се въртях и сънувах тъпотии на тая тематика. Събудих се в 2 и се въртях доста докато заспя. След това се събудих в 7 и пак ядосана. Скапано настроение, скапано време, скапан ден... Цял ден ми е нервно, дори имах малка паническа атака по едно време... Единственото свежо нещо в днешния ден е, че ходих на едно събитие - Empty your wardrobe part III . Занесох голяма пълна торба с дрехи и се прибрах с няколко неща за мен - беше изключително приятно и поне ме разсея за момент. Накрая имаше търг с дрехи на известни личности, като например коженото яке на Асен Блатечки :D Не останах да видя късметлията, но се надявам да са се събрали много пари за каузата.
Нямам особен апетит, дори в момента не ми е до мислене какво и дали ще ям, но до тук това:
- чийзкейк като вчерашния с ягоди; 40г ядки
- 3 царевични блокчета; 1/2 авокадо с малко сирене; 2 парчета хамон; кисело мляко с доза протеин
- мъфин тип “здравословен” с лешници и шоколад от събитието (беше възхитителен)
- кафе; фреш портокал и морков
Ъпдейт на добавките: Омега 3 + вит. Е на Фортекс - 2х1 табл; Вит. Д 1000IU 1х1 табл; Фолиева киселина 2табл; Thermopure 3х1 табл.
Раздвижване :
3 кръга - без почивки м/у упражненията, 90сек м/у кръговете
- Бг клек х20 на крак
- Бърпи с планк х15
- Супермен х 45сек
- Ренегатско гребане с 5кг дъмбел - х15 на ръка
- Катерач х30
- “Шевна машина” х60сек
Ами това е...
казано от Sis` на 10.04.16, 18:57:
Какво е това шевна машина :)
П.П. Дойде ми апетита, че даже зверски глад:
чиния свинско с лапад; 2 мъфина от царевично брашно; 150г кис.мляко (sun)
Мнението беше редактирано от Sanya на 10.04.16 19:50.
11.04.16
07:59
казано от Sanya на 07.04.16, 22:08:
Днес голямо настроение! Не знам от къде я вадя тая енергия, сигурно съм на слънчеви батерии :D
ХРАНА
1. овесено протеиново кексче (като вчерашното); смути от дом.прясно мляко и горски плодове + стевия
2. 150г варен език със доматен сос и 50г нахут; салата зеле и моркови; кафе; 3 солети с фаст.масло (все изникват от някъде)
3. банан; сладолед (60г, 180ккал)
4. 2 яйца с 50г сирене (бъркани); зелена салата с краставица и червена чушка; 40г хамон; 40г сушени домати
1495 ккал = В 84 М 81 П 100 - па да взема още да хапна :DЛек коментар: ядеше ми се сладолед и понеже това е единственото нещо, което не мога да си забраня - хапнах си. Видях и че ще ми се вмести в макротата, затова Даййй :)
1. Набирания - ш.н. 3, 2; т.подхв. - 5, 31/2; 31/2
2. Хоризонтални набирания - 8, 8, 8, 8
3. Мъртва тяга - 10,10 х30кг; 8, 9х 35кг (party)
4. Едностранно гребане с 10кг дъмбел - 12, 12, 12 редуване дясна-лява
5. Лат. повдигане - 10, 8, 8 х 2х5кг
6. Задно рамо - 10, 10, 10 х 2х5кг
7. Обратни хиперкесктензии + 5кг на краката - 15, 15, 15
8. Чуково - 20, 20, 20 х5кг (на ръка)
Висене на лоста - 32 сек; 23 сек; 20 секВъншни активности: 8.9 км колело (отиване + връщане)
Понеже ходя с колелото, директно като стигна в залата и почвам, защото смятам, че добре съм загряла. Много офроад пътища ползвам :D За набиранията - реших вече да почна да мъча и широкия надхват и като гледам гърба става по-здрав (иупии). Включвам вече и хоризонтални, мисля че ще помогнат. Тягата си казах, че ще я увеличавам и съм доволна. Малко след това леко ме стегна кръста, затова предпазливо мисля да задържа на тези кг.
Днес поне си напомпих гумите и се родих! Двойно по-бърза съм, въобще не ми е такъв зор и с баирите... Определено това ми е била основната причина да съм толкова мудна предния път. Сравнение - онзи ден се прибрах за 27мин, днес - 15 8-)
Да споделя, че от близо седмица с всеки изминал ден се чувствам( и май изглеждам) по-чиста! Явно всичко, което правя върви в моя полза. Мислих да не пускам селфита скоро, ама...ще ме прощавате (blush)
Баси, ква си яка!! (inlove) Нз дали цитирания пост показва снимките, които си поствала, но цитирам това, в което има 2 твои снимки и 1 на нещо розово. :D (heart)
Мнението беше редактирано от Andreeva1948 на 11.04.16 07:59.
Хаха много ти благодаря, много мило (sun)
Чак наистина не знам какво да кажа, накара ме да се усмихна :)
(F)
Закъснял отчет за 11/04/2016
ХРАНА
1. 320г дом.кисело мляко с 1 банан, 50г ягоди, 4г чиа,канела и стевия
2. 230г общо пил.путче + крилце на фурна; шопска салата; кафе
3. 60г Imact diet whey
ТРЕНИРОВКА - Горна част (бутащи)
1. Лицеви опори - 4х10
2. Избутване на дъмбел от полулег - 12,12,12 х7.5кг на ръка
3. Лежанка - 10,10 х 22.5кг; 8х 25кг; 7х 27.5кг
4. Раменна преса - 10, 10, 10 х5кг на ръка
5. Повдигане на ръце напред - 10х10кг; 15,15 х7,5кг
6. Кофички на успоредка - 6, 5, 5
7. Кофички на пейка - 15, 15, 15
8. Суинг с 10кг дъмбел - 20, 20, 20, 20
Направих грешката да пропусна вечерята и цяло нощ, докато спях ми къркореше стомаха. No more!
Много народ в нашета скромна заличка...Съответно лежанката чак на трето място отиде. Но пък имах много сила и енергия, можех и още нещо да вмъкна, но просто мозъчно забих и почнах да изстивам...Айй Саня, ходи си :)
Скромничко за вчера, довечера повече ;) Хубавен ви ден!
Привет, привет! Айде вече за днес...
ХРАНА
1. 3 царевични блокчета; 2 парчета хамон; 1/2 авокадо и малко натрушено сирене; нет със суха сметана
2. омлет от 2 яйца; 60г нахут от буркан; салата зеле с моркови; еспресо чисто
3. 60г Impact diet whey; 70г ягоди
4. Агнешко с лапад (??г); зелена салата с червена чушка и краставица, балсамико и олио
5. чаша дом. прясно мляко с канела
* няколко дена не си смятам калориите, храната ми се струва малко... ще вляза пак в ритъм и ще се постарая да се захраня като хората, че в момента не съм доволна - малко е!
Пътека - 6 мин с наклон
1. Клек на смит - 15х20кг; 15х25кг; 8,9,9 х30кг
2. Бедрено разгъване - 12, 12, 12 х20кг
3. Махове за вътрешна част - 15, 15, 15 х10кг на крак
4. Хип тръст - 15, 15, 15, 15 х13кг
5. 3 суперсерии:
- Коремни тип “колене към гръди” на пейка - 20 (без тежест), 20, 20 +5кг диск
- Повдигане крака от вис - 12, 12, 12
6. 3 суперсерии:
- Свиване крака към гърди на топка - 15, 15, 15
- Извивки в страни с 10кг дъмбел - 15, 15, 15 на страна
7. 3 суперсерии:
- Молитва - 20х30кг; 20х35кг; 20х40кг
- Повдигане на крака в страни на стенд - 15, 15, 15
8. Скачане на въже няколко минути
Днес тренирах в кварталната зала. Нямаше как да клякам със свободния лост, защото няма удобна стойка да си взема щангата. На смит установих, че ми е трудно да клякам под паралела, не знам защо...Но си се натоварих прилично! Реших поне да съсипя корема :D Тук да отбележа, че за първи път правя молитва и ... то не било нищо особено. Първа серия - лека. Втора серия - пак ми е леко. Накрая беше сравнително добре. Нищо де, ще знам, че мога и още да сложа...
Изморена съм. Трудно ми е спането последно време, то не е въртене, събуждане през някакви часове, това вече на нищо не прилича. Чувствам се някак лека иначе, това си е положително. Пролет пукна и аз взех да олеквам :D
Утре съм решила с колело!
Малко усмивки за завършек :)
Мнението беше редактирано от Sanya на 12.04.16 22:02.
Денят започна добре, защото о, боже, наспах се! Непробудно до аларма! :)
Интересен ден се получи - почти импулсивно си взех самолетни билети за юни месец, ще кажа повече като наближи...Че по тая причина цял ден ми е приповдигнато и си свиркам (sun)
ХРАНА
1. чиа пудинг със сини сливи, семена и овес (25г чиа, 150мл прясно мляко, 40г сушени сини сливи, 20г овес, стевия); кафе
2. 180г диво свинско (варено) със зам.зеленчуци на тиган; салата краставици
3. 2 оризовки; 80г извара
4. 100тина г задушен език със зеленчуков сос; камби (туршия); 1 оризовка и 1 царевична
1262 ккал = В111 М51 П85
Все още ми се струват малко калориите, но ще стане. Ще се постарая :)
Движение: близо 12км колело (за целия ден)
Екстра си беше днес за колело, но малко по-бавно беше отиването към работа. 8 часът хващам големия трафик и висенето по разни светофари ме дразни. Но съм и прекалено бъзлива, за да изпреварвам коли :D Седя си мирно най в дясно и ако мога се провирам.
Почивен от зала.
След час-два отивам да се видя с Елена :) I’m so excited! :D (sun)
казано от Sanya на 13.04.16, 19:29:
Интересен ден се получи - почти импулсивно си взех самолетни билети за юни месец, ще кажа повече като наближи...Че по тая причина цял ден ми е приповдигнато и си свиркам (sun)
Импулсивно или планирано, самолетни билети трябва да се купуват колкото може по-често. :) Това е един от най-смислените разходи. Няма нито един самилетен билет, за който да съм съжалила, че съм купила. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 14.04.16 14:40.
Така е, Марги! Абсолютно съм съгласна. Винаги съм искала да имам възможност да пътувам, а от тази година като new year’s goal ми е да спестявам именно за това - пътувания и емоции (sun)
Хей! Така да потвърдя и аз, че снощи с Елена си прекарахме страхотно, толкова позитивни и готини хора са с Хари. Елена пее страхотно, да не скромничи много, а аз... Все така не мога да пея :D Но продължавам!
Днес си беше супер ден, не се оплаквам. Доядя ме, че се страхувах да не вали и не бях с колелото, а трябваше!
ХРАНА
1. Овесено протеинов мъфин с глазура дом. шоколад*; кафе
2. Диво месо със зелен боб; 1варено яйце; оризовка; кафе
3.варено яйце, 100г извара, оризовка
4. След трен - протеин
5. Пилешко филе със 6 сирена и печени картофи (навън) ; 2 чаши бяло вино
*мъфина от 2 яйца, протеин, овес и канела; Шоколада от авокадо, какао, тахан, мед
1. Набиране с ластик - ш.н. 4,4,4,3
2. Мъртва тяга - 12,12х30кг; 8,8,8х35кг
3. Гребане с щанга - 3х15х22.5кг
4. Лат.повдигане с 5кг дъмбели - 3х10
5. Задно рамото с 5кг дъмбели - 3х10
6. Бицепсово сгъване с лост - 3х12х10кг
7. 15 мин пътека с наклон - ходене + бягане високо коляно и други лигавни
Макар че все още съм с ластик вече се набирам широк надхват. Брадичката не минава много лоста, но пак съм доволна. Снимах някакво видео, ще го кача друг ден.
Всичко друго върви добре и по план. Днес реших импулсивно да се претегля сутринта и съм килограм и нещо надолу, но не е кой знае какво. Същински мерки и теглилки на 25ти!
Пийс! :)
Мнението беше редактирано от Sanya на 14.04.16 22:33.
Късничко се включвам, но се оказа много забързан ден днес. Работа, зала и скоро след това излизанка. Резултата - вечеря навън и поделена бутилка вино :) Петъчно такова ...
ХРАНА
1. овесен мъфин; 300г кис. мляко; кафе
2. боб със зеле; 3 парчета хамон; домати и краставици; варено яйце; кафе
3. 100г извара, лъжица мед; варено яйце
4. доза протеин
5. пилешко филе със териаки сос и оризови спагети със соев сос и зеленчуци (400г проция) - изядох пилешкото и 1/2 от спагетите; 1/2 бутилка бяло вино
Калории хич не мога да следя тия дни, все ям разни неща с неизвестен грамаж и хранителна стойност. Здраве да е! Поне мисля, че похапнах добре днес :)
ТРЕНИРОВКА - Задна верига + корем
1. Добро утро - 3х15х20кг
2. 3 суперсерии:
- Глутеус мост с 10кг диск - 3х15
- Глутеус мост на 1 крак с 2.5кг тежест - 3х15 всеки крак
3. Махове в страни за абдуктор с латик и тежести - 3х20 всеки крак
4. Бедрено сгъване с 5кг тежести и ластик - 3х15
5. 3 суперсерии:
- Диагонални махове на земя с 2.5кг тежест - 3х15
- Повдигане на крака в страни с тежест - 3х15
6. 3 суперсерии:
- Повдигане на таз вертикално нагоре с 5кг тежест - 3х20
- къси коремни с 5кг - 3х20
- докосване на пети - 3х20
7. Коляно към лакти с акцент странични коремни мускули - 3х20 всяка страна
8. 3 суперсерии:
- планк - 3х1мин
- вакуумки - 3х1мин
Външни активности - ~9км колело
От Добро утро по-късно ме стегна кръста. Хич не ме кефи това, по-добре да си бях правила румънска или тяга с прави крака. Всичко останало малко тип “женско раздвижване”, но обема си беше подобаващ. Понатоварих си се, след това бях тотален дроб, за малко да заспя в метрото.
Колелцето беше екстра, единственото отрицателно бе, че много силно духаше и беше една идея по-трудно. Направо вятъра си ме теглеше назад :D
Тая вечер май ще спя като къпана...то след тая половинка бутилка... :D
Лека нощ! ;)
16.04.16
12:14
Щом те стяга кръста от “Добро утро”, защо не пробваш да го замениш с екстензии? :)
казано от Aesthetic Un на 16.04.16, 12:14:
Щом те стяга кръста от “Добро утро”, защо не пробваш да го замениш с екстензии? :)
Хиперекстензии ли? Защото нямам уред. Правя обратни хиперекстензии на пейка и то в денят за гръб (което ме подсети, че забравих да ги впиша ония ден.... (dull) ).
Просто мисля, че трябва да си правя румънска тяга, вместо Добро утро, защото успявам да активирам задните бедра. А вчера съм натоварила повече кръста и след това не се чувствах въобще ок.
казано от Маргарита Манева на 14.04.16, 12:30:
казано от Sanya на 13.04.16, 19:29:
Импулсивно или планирано, самолетни билети трябва да се купуват колкото може по-често. :) Това е един от най-смислените разходи. Няма нито един самилетен билет, за който да съм съжалила, че съм купила. :)
Дано и никога да не съжалиш, обаче аз съм съжалявал не за един .... Особено като самолета едвам каца странично, на половин колесник, забавно е, обаче някак си ми е по некомфортно от скачането с парашут. :)
Ся при положение, че ще ми е втори полет през живота, що трябва така да ми говориш :D Че и сама ще пътувам... Почти де, може би ще се намери някой, който да ми държи ръката :)
16.04.16
13:21
казано от Sanya на 16.04.16, 13:18:
Ся при положение, че ще ми е втори полет през живота, що трябва така да ми говориш :D Че и сама ще пътувам... Почти де, може би ще се намери някой, който да ми държи ръката :)
Веднага кандидатствам :D Кога и къде ще ходим? :D
16.04.16
14:17
казано от Sanya на 16.04.16, 12:51:
казано от Aesthetic Un на 16.04.16, 12:14:
Хиперекстензии ли? Защото нямам уред. Правя обратни хиперекстензии на пейка и то в денят за гръб (което ме подсети, че забравих да ги впиша ония ден.... (dull) ).
Просто мисля, че трябва да си правя румънска тяга, вместо Добро утро, защото успявам да активирам задните бедра. А вчера съм натоварила повече кръста и след това не се чувствах въобще ок.
Да за хиперекстензии говоря. Лошото при Добро утро е, че повечето хора нямат мобилност за това упражнение и се получават контузии. Иначе обратните хиперекстензии са добър вариант.
16.04.16
14:23
Че те обратните са по-гадни за правене и от добро утро:)
На мен лично не ми създават дискомфорт :) Правя си ги с по 2.5кг тежест на всеки крак и до сега не съм усетила да има последствия за кръста ми. :)
Мнението беше редактирано от Sanya на 16.04.16 18:14.
16.04.16
18:56
Хората дори си имат уред за това нещо
http://bodybuilding-wizard.com/reverse-hyperextension/
Аз ги правих на ръба на пейка/диван до едно време, но не усетих особен резултат, сравними са с глутеус ритниците. Доброто утро ме удря брутално в задните бедра, доколкото съм усетила цаката е максималното надупване със свиване на коленете. Иначе другият вариант със заключени колене си е за натоварване на кръста.
казано от Queen Cobra на 16.04.16, 18:56:
Доброто утро ме удря брутално в задните бедра, доколкото съм усетила цаката е максималното надупване със свиване на коленете. Иначе другият вариант със заключени колене си е за натоварване на кръста.
Кобричке, знам...И аз го правя със свити колене, че и клип съм качвала мисля. Може би ми натежава щангата на гърба и в устрема си да се изправя, нещо ме кара да товаря повече кръста... Виждам два варианта - правя го с по-малко кг и нещо като загрявка за следващите упражнения или просто си правя тягата с прави крака, която си я усещам добре в задното бедро :)
Днес явно всички зареждаме :D Та и аз не оставам по-назад! Вълчи глад ме гони цял ден и реших да не му се противя, упорит е :) Има си няколко обяснения за това, но не са от значение. По принцип днес е почивен ден, но ми се насъбра прилично ходене пеша. Възнаградих се с божествен чийзкейк с лайм от една от най-любимите ми cute сладкарнички. Ще организираме вечеря след малко с милите ми съседи - брускети, гуакамоле, салати, може би и малко винце (sun) Та храната днес изглежда така:
- 3 оризвоки с извара, маслинова паста и домат, 2 парчета хамон
- 1/2 шоколад 65%
- омлет от 2 яйца и 30г сирене; айсберг с домати и семена
- 200г кис.мляко с няколко сушени сини сливи
- лайм чийзкейк
- гореописаната вечеря
Ми тва зареждане ме прави доста щастлива, няма да си кривя душата :D Утре предвиждам типичното ми неделно раздвижване в домашни условия и каквото още ми предложи деня ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 16.04.16 19:35.
16.04.16
19:45
Саняяяяяяяяяяяя!!!!!!!! Към баницата добавям и това на снимката!!!!!! :D :D :D <3
Явно днес наистина е ден за зареждане .....аз изплющях половин бурканче сусамов тахан след тренировката + сусамка ...че ми беше малко ....:D
На кой му мирише на лято? Ммм почва да мирише на лято (sun)
Днес трябваше да е чист ден, но уви...свари ме малко неподготвена :D Съответно чийтнах с тъп хамбургер на обяд, който дори не беше вкусен (dull) Нищо де, другата 80% от деня си беше чист. Гледах новият български филм “Каръци” на кино и останах супер приятно изненадана. Дали пак отидох с ниски очаквания, не знам, но определено си заслужаваше и се посмях от сърце :) После разходки в Борисовата и в късния следобед раздвижих в къщи. Да си призная зверски ме мързеше, но реших да си надигна ГлутеусЪТ и свърших нещо прилично.
ХРАНА
1. 3 оризовки с тахан и мед; домашно кисело мляко със сушени сини сливи и семена
2. Whooper by Burger King (dull)
3. пилешко филе на тиган с моцарела; айсберг с домати, морков, семена, балсамико и зехтин
4. кисело мляко със сурови ядки
Раздвижване - home edition
Загрявка с Джъмпинг Джакс
4 кръга:
- 15 jump squats
- х10 на страна - wood chop с 5кг дъмбел (снимка)
- 20 суинга с 5кг
- 20 усукани напади
- х15 на ръка ренегатско гребане
3 серии Бърпи с лицева - 15, 12, 12
Ставам скандално рано уикенда - 7 часа кукуряк - и дори не знам дали съм се наспала, но сякаш нямам търпение да ми започне деня... А то пък един ден... :D
П.П. :D Такъв вид комплименти ме грабват вече :
Мнението беше редактирано от Sanya на 20.04.16 09:19.
Днес енергията и настроение е на макс! (muscle)
ХРАНА
1. 200г котидж; 170г ягоди; 50г ядки микс; 1 оризовка
2. 110г телешко (сварено); 100г домашен хумус; салата зеле
3. банан
4. 120г телешко (сварено); печени зам.зеленчуци; салата от краставици с балсамико и зехтин
1450ккал = В 92 / М 67 / П 117
*Още май съм гладна (wasntme)
ТРЕНИРОВКА - Гърди, рамо, трицепс
1. Лег - 10,10 х25кг; 5,5 х30кг
2. Флайс с 7.5кг дъмбели (на ръка) - 10, 10, 10
3.Кофички на успоредка - 6, 5, 5, 5
4.Хай пул с крив лост - 15, 15, 15 х12.5кг
5. Хибридни Арнолд преси с 5кг дъмбел (на ръка) - 12, 12, 12
6. Кик бек - 10, 10, 10 х7.5кг на ръка
* висене на лоста - 3 пъти до малко преди отказа
Външни активности - 11км колело (отиване + връщане)
Днес отидох с надъхвацията, че ще сложа 30кг на лежанката. Съксес!!! Малко ме беше страх в началото, защото бях съвсем сама и нямаше кой да се притича на помощ, ако нещо стане, но като видях, че не са ми чак толкова тежки и всичко се нареди.
Кофичките все така полувинчати, но мисля, че слизам една идея повече надолу. Ще станат!
Колелото. Днес минах по нов, леко удължен маршрут, при който се движа повече време по велоалеята. Мисля, че ми допада повече, а и ми се насабира повече навъртяни километри, така че бих го ползвала занапред. Мисля обаче да се прибера по обичайния път, защото в тази тъмница предпочитам да се прибирам възможно най-бързо ;)
Гладът ми ме превзема тотално...Мисля че съм в някакво ПМС и се чувствам леко оводнена...
Мнението беше редактирано от Sanya на 19.04.16 07:46.
Днес като отворихме темата за колелетата, аз пък да се оплача колко малоумни хора има по улиците и не говоря само за шофьори, но и пешеходците въобще не гледат къде ходят и какво правят. Отпуснаха ми се няколко псувни, докато отивах към работа, но май това хич не трябва да ме очудва... Но като цяло доста приятен ден се очерта :)
ХРАНА
1. 2 оризовки; 140г домашебн хумус; 40г домашен див суджук
2. 6 яйчени мъфина (3 яйца, 30г сирене, червена чушка и морков); салата айсберг с домат, краставица и 60г авокадо - всичко това разпределено на две за обяд и вечеря
3. 150г кисело мляко с 90г ягоди; сладолед (291ккал)
1316ккал = В 108 / М 71 / П 59
Може би ще добавя още нещо по-късно...
1. Клек - 12, 12 х25кг; 8, 8 х30кг; 7х32.5кг
2. Хип тръст - 12, 12, 12 х20кг
3. Плие - 15, 15, 15 х15кг
4. Ходещи напади - 16, 16, 16 х20кг
5. 3 суперсерии:
- коремни на римско столче + 10кг - 20, 20, 20
- повдигане на краката на стенд +5кг - 15, 15, 15
- страничен катерач с 2.5кг тежест на крака - 15, 15, 20
6. Повдигане на краката от тилен лег с повдигане на таза нагоре (с 2х2.5кг тежест) - 15, 15, 15
7. Руски туистове + 5кг - 30, 30, 30
Външни активности - 11км колело (отиване + връщане)
Още един малък съксес за днес, +2.5кг на клека. Не е много, но се радвам на малките неща :) Всичко друго мисля, че си е стандартно. Днес малко ми пукаха коленето и сякаш леко ме наболяват...Ще видя колко ще продължи.
От вчерашната тренировка раменния пояс и гърдите са ми зверски сковани. Скоро съм нямала толкова силна мускулна треска на тези групи, цяла нощ се въртях с лека агония в леглото. Като включим и запушения нос цялата нощ, сънят си беше неспокоен |-) Утре ще е почивен, ще гледам наистина да е така!
————
Храната е по-вкусна, ако я правиш с любов:
казано от Sanya на 19.04.16, 20:55:
Днес като отворихме темата за колелетата, аз пък да се оплача колко малоумни хора има по улиците и не говоря само за шофьори, но и пешеходците въобще не гледат къде ходят и какво правят. Отпуснаха ми се няколко псувни, докато отивах към работа, но май това хич не трябва да ме очудва... Но като цяло доста приятен ден се очерта :)
За голямо съжаление в България липсва култура на движение изцяло. Голяма част от хората са изнервени, карат прекалено бързо колите и не се съобразяват. Може би да си велосипедист е най-лошо, тъй като въобще доста малко хора се сещат за тях, дали когато пресичат, дали когато коли се престрояват и така нататък. Човек сам трябва да се пази. За мен е най-голям проблем е агресията и нервността на движението, от това не винаги може сам да се предпазиш. И все пак не толкова зле, малко по малко хората се научават, а и ще дойде време когато няма да мислят, че ползването на градски транспорт и велосипед е признак на упадък и ниско социално положение. Даже ще разберат че трябва да уважават най-много хората на колело или тези които не са в колите.
казано от kaloyan на 20.04.16, 01:59:
, че ползването на градски транспорт и велосипед е признак на упадък и ниско социално положение. Даже ще разберат че трябва да уважават най-много хората на колело или тези които не са в колите.
То често пъти велосипедите по пътя са по-скъпи от 40% от заобикалящите ги автомобили))))
Но и велосипедистите в голям процент не са маргаритки-все още е рядкост да се види как някой вдига ръка да покаже посоката на която е решил да завие...или да слезе от колелото и да пресече пешеходната пътека.
Последно един сладур ми изкочи в платното за на ляво пред мен,след като му свирнах ми показа пръст-върна се в дясното и мина на червено...ей Богу ако не бях с детето в колата щях да го настигна и леееко подбутна със задницата на атомобила
20.04.16
10:35
Че никой не бръсне велотата си е така... обаче тия общини не може да правят толкова опасни и некадърни велоалеи. Аз открих вчера вело сезона и си се движа по стария ми маршрут ( успоредно с колите ) а не по супер-турбо-евро алеите в Русе, които пресичат най-големите булеварди напреки на автомобилното движение без да е указано по какъвто и да е начин, че колите следва да спрат ( не считам знака с нарисувано колело за достатъчно ... има и светофари за велота, но те не бачкат )