01.07.16
11:49
казано от Juls на 01.07.16, 11:30:
Малко ъпдейт...
Спрях се фейсбука преди няколко дни. Временно...уж... Ама много ми е хубаво засега без него. Голямо спокойствие .
Никога не съм била особено социален тип човек, но напоследък все повече се отдръпвам от хората. Чувствам,че съм си напълно самодостатъчна. И не знам дали да се притеснявам,че това изобщо не ме притеснява...
В тази връзка, не си единствена. Тениската ми от вчера, последната точка е най-важна!
п.п. не сме посита, сигурна съм, че всичко ще се нареди :)
Мнението беше редактирано от Мила на 01.07.16 11:58.
казано от Мила на 01.07.16, 11:49:
Малко ъпдейт...
Спрях се фейсбука преди няколко дни. Временно...уж... Ама много ми е хубаво засега без него. Голямо спокойствие .
Никога не съм била особено социален тип човек, но напоследък все повече се отдръпвам от хората. Чувствам,че съм си напълно самодостатъчна. И не знам дали да се притеснявам,че това изобщо не ме притеснява...В тази връзка, не си единствена. Тениската ми от вчера, последната точка е най-важна!
п.п. не сме посита, сигурна съм, че всичко ще се нареди :)
Бе... аз на моменти съм си точно поси, ама както се казва, все още не съм си намерила майстора. Понякога си мисля, че един як бой е всичко, от което имам нужда, за да вляза в релси. :ДДД
Кога ли ще почна пак да си тренирам редовно и да си наредя нещата по някакъв нормален начин...:/
Ще стане. И ее дна идея по-лесно за приемане, ако не си даваш краен срок и зор...
Това беше един от най-трудните уроци, които някога съм учила...
01.07.16
22:20
Никога не съм била особено социален тип човек, но напоследък все повече се отдръпвам от хората. Чувствам,че съм си напълно самодостатъчна. И не знам дали да се притеснявам,че това изобщо не ме притеснява...
Все повече хора казват, че ги натоварва фейсбука и разни такива... това не го разбирам честно казано. Влизаш си гледаш си глупости за разтоварване, пишеш си с някой чат пат и си излизаш като ти омръзне.. кое е натоварващото или обезпокояващото?! Не че трябва да имаш фейсбук де... реално без него нищо не губиш, с него нищо не печелиш... убиваш малко време.
казано от Кристиянчо на 01.07.16, 22:20:
Никога не съм била особено социален тип човек, но напоследък все повече се отдръпвам от хората. Чувствам,че съм си напълно самодостатъчна. И не знам дали да се притеснявам,че това изобщо не ме притеснява...Все повече хора казват, че ги натоварва фейсбука и разни такива... това не го разбирам честно казано. Влизаш си гледаш си глупости за разтоварване, пишеш си с някой чат пат и си излизаш като ти омръзне.. кое е натоварващото или обезпокояващото?! Не че трябва да имаш фейсбук де... реално без него нищо не губиш, с него нищо не печелиш... убиваш малко време.
Нямах предвид конкретно фб, а контактите с хора-и виртуални ,и очи в очи.
А за убиването на време... аз всъщност нямам кое знае колко време да убивам. :/
Днес ми е кръчмарско.
Пие ми се. (nhappy2)
Не съм яла от четвъртък.
Тренирам колкото мога... :D
Кратко обобщение на последните три дни.
1ви,2ри и 3ти Юли:
Гладувах през тези дни. Последното ми хранене беше в четвъртък. Ще приключа фаста след почти час. Все още не съм решила с какво...
През тези три дни съм приела 17л вода / трапезна и минерална 50/50 / и 6 чисти кафета.
Единствената добавка е новият пробиотикът,който вземам.
И трите дни тренирах, двуразово. Общо 6 тренировки. Не мога да кажа, че са били особено тежки, но не бяха и леки.
На вторият ден от фаста ми дойде МЦ. Без особени неразположения.
Като за човек,който е свикнал да се храни на 2-3 часа, това беше немалко предизвикателство.
Колебаех се дали да продължа до 5 дни, но ако го направя, едва ли ще имам силата да тренирам, а утре съм почивка и не ми се ще да прекарам целия ден вкъщи.
В момента почти не чувствам глад. Това ,което усещам, е умора. Мека съм. Пада ми кръвното, особено като вървя под слънцето. Следобяд спах около час, много дълбок сън.
Вечерите заспивах трудно, въртях се много през нощта, събуждах се рано... Не от глад, не знам от какво...
Бих повторила, бих направила и по-дълъг фаст. Може би следващият път ще наблегна на почивката и ще огранича активностите до минимум.
Правилно ли разбрах? Не си яла от четвъртък??? Браво за волята! Глада изчезва, но е това е и причината (макар и да не усещаш) да не можеш да спиш (освен ако няма друга причина на психична основа). 6 тренировки за 3 дена без храна е повече от впечатляващо! Аз не бих издържал и на половината. Зареди и веднага ще видиш как мускулите ще станат по-твърди (това си го знаеш :) ). По-дълъг фаст вече може да ти повлияе доста зле на организма и на личния живот.
Снощи приключих гладуването с:
- 1 вратна пържола, малка
- 3 домашни яйца с масло
- купичка таратор с орехи, малка
- 1 средно голям печен картоф
Първата хапка беше като .... пристигане в Рая! :Д
Храних се бавно и почти без сол.
Почувствах се сита почти моментално, после ми стана тежко, но чувството на тежест изчезна след около 40 минути.
Заспах лесно и бързо, спах дълбоко.
Предните две сутрини се събуждах леко настръхнала, беше ми хладно . Тази сутрин ми е жега.
Засега не си усещам мускулите по-плътни или твърди, но с един картоф не се и очакваше такъв резултат. :Д
Промяна виждам и в очите. Вчера погледът ми беше мътен,празен, изпит. Днес вече приличам на човек, долу-горе .
Мнението беше редактирано от Juls на 04.07.16 08:36.
казано от Juls на 04.07.16, 08:35:
- 3 домашни яйца с масло
- 1 средно голям печен картоф
След тридневен глад, захранваш с вратни пържоли?
Каква беше идеята на фаста?
казано от Маргарита Манева на 04.07.16, 12:16:
казано от Juls на 04.07.16, 08:35:
- 3 домашни яйца с масло
- 1 средно голям печен картофКаква беше идеята на фаста?
Да си изчистя червата и 2ро да вляза в кетоза/ да забързам процеса/.
Обикновено когато се гладува с някакви здравословни подбуди и ако искаш да запазиш стомашно чревния тракт здрав,е добре да захранваш с нещо много лесно смилаемо - зеленчуци на пара, кисело мляко, плодове...Предполагам че ги знаеш тези неща, де, просто ми стана странен избора на захранващо меню. :)
казано от Маргарита Манева на 04.07.16, 14:45:
Обикновено когато се гладува с някакви здравословни подбуди и ако искаш да запазиш стомашно чревния тракт здрав,е добре да захранваш с нещо много лесно смилаемо - зеленчуци на пара, кисело мляко, плодове...Предполагам че ги знаеш тези неща, де, просто ми стана странен избора на захранващо меню. :)
Съвсем права си,Марги. Рискувах като захраних по този начин, но реших да се доверя на инстинкта си.
Много пъти съм споменавала, че в периода, когато се хранех кето, се чувствах много добре и нямах гастро или пмс неразположения. Затова реших да опитам да се справя с IBS и дисменореята по този начин и да не ми се налага да пия лекарства.
казано от Juls на 02.07.16, 17:37:
Това е добре да се гледа. Имаше и още един филм за Нестле и шоколада в Африка, обаче не помня как се казваше.
Шокиращо е пълното безхаберие на хората за това откъде идват нещата, които ядат и как се произвеждат. На няколко пъти съм попадала в разговори за кафе, какао и fair trade стикерите по опаковките им, и е стресиращ начина по който много хора тотално отказват да повярват истината за тази част от храната си и да отделят малко време, усилия и средства за да я заменят с нормална...
Това, което ги интересува е главно цвета на какаото, % масленост, цената на кафето, хабер си нямат какво означават стикерите по опаковката и защо е важно да ги има и защо да се плаща 14 лв за 250 гр кафе вместо 2.
Мнението беше редактирано от Margi на 04.07.16 15:22.
04/07/понеделник/сън: 8 часа/ 3rd day of period
Сутринта ходих до залата - малко въже и пудовки.
Следобед изпратих сестра ми на летището и се върнах до вкъщи с кракомобила. Разстоянието е малко над 5км с ходенето до Била.
Ядох малко таратор,резен кашкавал, 2 ореха и малко семки. Нямам представа какво ще вечерям, не се чувствам гладна.
Трябва да сготвя и после ще почивам с филмче. Много ми се спи от обяд още, но за мое съжаление не ми се отдаде възможност да подремна. :/
05/07/вторник/ сън: 9 часа / 4th day of period
Без тренировка.
Тренирах 4 поредни дни и днес ще почивам.
Храната:
вратни пържоли, печени тиквички, таратор с орехи
Снощи вечерях 4-5 корнишона и 1 средно голям домат със сирене. Предполагам,че на връщане от летището съм слънчасала, защото привечер вдигнах температура, втресе ме доста сериозно,гадеше ми се... Завих се с 2 олекотени завивки и заспах мечешки сън.
Няма нищо интересно за отбелязване. Ще се работи сега. (nsurprise)
Една баница от преди 2 години. (muscle)
06/07/сряда/сън: 7 часа
Днес само с въжето разцъках.
Не може всеки ден на макс... уж...
Храната:
Свински гърди,свински котлет,свинско със зеле, таратор,кашкавал,сирене, орехи, домат
Беше ми горещо и спах неспокойно.
После ми беше горещо в офиса и работих без капка желание.
Сега също ми е горещо и ме мързи да пиша,та отчетът го приключвам тук.
казано от karfi4ka на 14.06.16, 22:22:
казано от Juls на 14.06.16, 22:14:
Кой е трил постове в дневника ми и по чия молба?
Никой.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/79669
Както тогава направих нещата “публични”,
Ще ги направя и сега.
Искам да се извиня на Иглика и останалата част от екипа за реакцията си.
Засегнах се от това,че никой не ми написа съобщение, че темата е преместена, както се прави в други дневници и с други потребители.
След като причината ми беше лично разяснена, нещата са ми ясни сега.
Още веднъж се извинявам, ако някой е бил лично засегнат от случая и моята реакция.
07/07/четвъртък/сън: 8 часа
Сутринта:
*разходка, 5км
Вечерта:
* различни вариации тяга,нищо тежко, около 15 серии общо
/ конв.тяга, сумо тяга, тясна тяга, широка тяга, тяга с една ръка/
* набиране 4х4
Храната:
яйца, масло, сланина, пил.супа, свински шишчета, таратор с орехи, кашкавал, домат, скумрия, какаови зърна,семки
08/07/петък/сън: 7 часа
Тренировката:
* 15 мин въже
* 15 мин наклон,интервали 30/30
Храната:
яйца,масло,сланина,кюфтета,кисело мляко,таратор с орехи,какаови зърна, свински котлети, 2 лъжици овес,семки
- Утре ще имаме гости и едва ли ще тренирам,щото трябва да се подготвя.
- Пусти семки...тъкмо ги откажа за няколко дни и пак ги почвам и прекалявам с тях!
- Осми ден на вх под 35гр. Не изпитвам глад за сладко или други вх храни, но ми се пие прясно мляко на умирачка.
- Не ми стига сънят. От жегата спя неспокойно и много се въртя.
- Не ми се тренира особено много, отдавам го на чист мързел. Имам такива периоди.
Мнението беше редактирано от Juls на 08.07.16 14:35.
09/08/събота/сън: 8 часа
Без тренировка.
Заспах рано и спах на климатик. Спокоен и дълбок сън :)
Днес ще гладувам. Планирам около 20-21 часов фаст.
И днес ми е мързеливо, нищо не ми се прави...е..добре де, прави ми се едно нещо... (nhappy)
Дописвам за вчера.
Направих си 21 часа фаст.
След фаста:
Джеймисън и сръбска музика: D, свински котлети, снежанка с орехи, орехи, малко фъстъци и малко бабек и някво друго мезе, шопска със сирене и кашкавал, какаови зърна
Бяхме приготвили за десерт сладолед и плодове.
Съвсем стратегически се изнизах по терлици и си легнах преди да са стигнали до десерта :D.
Сега ще почвам да мия чинии,тави и т.н.
Не знам дали ще се тренира днес. Като гледам каква е жега навън, най-много до магазина да ида. :Д
10/07/неделя/ сън: 8 часа
Не тренирах вчера.
Почивах си цял ден и се подготвях психически за още три дни фаст,който започвам от днес. Този път обаче ще се постарая да пия по едно кафе на ден вместо по две както направих предния път.
Ще си отчета трите дни, когато гладуването приключи.
Успешна седмица! :)
11.07.16
11:24
Сърцето ми се къса при мисълта ;(
Дано помогне и дано не ти е тегаво...
казано от Gery Grunge на 11.07.16, 11:24:
Дано помогне и дано не ти е тегаво...
Сърцето ти се къса,че ще гладувам ли ? :D
Колко мило... (nsleep)
Цезар е казал : ” Нещата винаги изглеждат по-страшни отдалече.” :)
Решено е, правя го. Няма какво толкова да го мисля, та не ме мисли и ти, ами бухай и заради мен...Една лъжика за Гери, една лъжичка за Спаска :Д...една за Джулс... :Д. (nlove10)
11.07.16
11:50
казано от Juls на 11.07.16, 11:40:
Дано помогне и дано не ти е тегаво...Сърцето ти се къса,че ще гладувам ли ? :D
Колко мило... (nsleep)Цезар е казал : ” Нещата винаги изглеждат по-страшни отдалече.” :)
Решено е, правя го. Няма какво толкова да го мисля, та не ме мисли и ти, ами бухай и заради мен...Една лъжика за Гери, една лъжичка за Спаска :Д...една за Джулс... :Д. (nlove10)
Да (sweat).
Хахахахах, I’ll do my best ! :D Даже с черпака, че да съм спокойна :D
казано от Gery Grunge на 11.07.16, 11:50:
казано от Juls на 11.07.16, 11:40:
Дано помогне и дано не ти е тегаво...Сърцето ти се къса,че ще гладувам ли ? :D
Колко мило... (nsleep)Цезар е казал : ” Нещата винаги изглеждат по-страшни отдалече.” :)
Да (sweat).
Хахахахах, I’ll do my best ! :D Даже с черпака, че да съм спокойна :D
Я...още една лакомия като мен! (nlove2)
Този път ще взема да ти донеса няколко кисели млека или пробиотици, да не те мисля със захранванто. :)
казано от Маргарита Манева на 11.07.16, 12:50:
Този път ще взема да ти донеса няколко кисели млека или пробиотици, да не те мисля със захранванто. :)
Много ще се радвам! (nlove8)
Аз мислех този път да захраня с печени тиквички с копър и кисело мляко.
Не знам дали си въобразявам или е реално, но ми се струва, че когато гладувам, лицето ми се подмладява...(nhappy2)
И предният път, и сега го забелязвам.
Другото,което мога да отбележа на този етап е,че на първия ден ми избива ситен обрив по лицето, който до края на втория ден изчезва.
Предният път го отдадох на МЦ, но след като се случва и сега, по абсолютно същия начин, си мисля, че е свързан с фаста. Снощи го видях и тази сутрин вече е намалял, тоест ако до довечера го няма-значи е от гладуването.
Размишлявам си на глас. :Д
Тия обриви и при мен се случват лятно време. Не се забелязват, но ако се загледам в огледалото и на докосване се усеща (може и с хидратацията да е свързано). А за подмладяването може да си снимаш лицето и да сравниш. Фаста увеличава произвеждането на hgh (доколкото съм запознат) и той е свързан с подмладяването, но едва ли се увеличава толкова, за да се постигне подобен ефект.
Мнението беше редактирано от Devastion на 12.07.16 11:23.
казано от Devastion на 12.07.16, 11:23:
Тия обриви и при мен се случват лятно време. Не се забелязват, но ако се загледам в огледалото и на докосване се усеща (може и с хидратацията да е свързано). А за подмладяването може да си снимаш лицето и да сравниш. Фаста увеличава произвеждането на hgh (доколкото съм запознат) и той е свързан с подмладяването, но едва ли се увеличава толкова, за да се постигне подобен ефект.
Благодаря. Ще потърся информация по въпроса. :) (sun)
Така...
След няколко часа ще приключа фаста. Планирам да хапна нещо наистина леко, надявам се да не се изкуша с по-тежки храни.
В първият ден гладуване тренирах двуразово. Сутринта правих въже и интервално бягане, вечерта-силова,цяло тяло без рамене, без да се форсирам много.
През вторият ден от фаста тренирах само сутринта- въже,корем и раменна преса, не особена тежка.
Третият ден, днес, почивам.
Сънят ми беше по-добре от предния фаст. Особено тази нощ. Спах почти 10 часа, сравнително спокойно.
Като цяло това гладуване мина много по-леко, може би защото тренирах двойно по-малко и спах повече.
Днес имаше проблеми с асансьорите в офиса и почти през целия ден не работеха. Това много ме измъчи.
Иначе се чувствам добре. :)
Това е от мен!
Четох по-нагоре, ама пак да си питам, че се обърках.... колко часа фаст ти се събира общо без никаква храна? Не го караш warrior diet , нали? смисъл, без дребни снакове, а само на вода?
волята! niiiiiiiiiiice!
Мнението беше редактирано от RogueOne на 13.07.16 22:18.
казано от Afhaengig на 13.07.16, 22:16:
Четох по-нагоре, ама пак да си питам, че се обърках.... колко часа фаст ти се събира общо без никаква храна? Не го караш warrior diet , нали? смисъл, без дребни снакове, а само на вода?
волята! niiiiiiiiiiice!
Малко над 72 часа. Само вода, без снакове. Първият път 6 кафета за трите дни, сега 4 кафета за три дни.
Мнението беше редактирано от Juls на 13.07.16 22:30.