21.07.16
09:59
казано от Теди Илиева на 20.07.16, 23:21:
Тученица, маруля, краставички, спанак, репички, смлени лешници, кубчета сирене бри, лимонов сок, зехтин и сол. Първите три работи са от моята градина. Не е много зле, с малко повече сирене върви.
Тученицата я кълва ей така, само измита. Но нещо я изпасах от градината си. Май ще ходя да плевя в съседите. :д
Едит: тц....
Мнението беше редактирано от Gogo на 21.07.16 10:02.
казано от Теди Илиева на 21.07.16, 09:52:
Кара ми се такава кола :D
А по-добре недей...
21.07.16
10:05
Разправях на колегите тая сутрин за тученицата и веднага пожелаха да ми помогнат с плевенето :D. Те като чуят “омега” и “био” и са първа писта. Аз се справих горе-долу с тоя треволяк вчера. Нещо не съм очарована, на баница повече ще върви май. А в хладилника ме чака и една компасна салата. Може би довечера пак ще експериментирам. Стомаха ми е трениран на странни работи.
21.07.16
10:06
казано от nervak на 21.07.16, 10:02:
казано от Теди Илиева на 21.07.16, 09:52:
Кара ми се такава кола :D
А по-добре недей...
А що? Глей какъв симпатичен цвят :D
казано от Теди Илиева на 21.07.16, 10:05:
Разправях на колегите тая сутрин за тученицата и веднага пожелаха да ми помогнат с плевенето.
Малеее егати и гадното растение-няма отърване....само то оцелява след всичките пръскания с нербициди по лозята и двора...по между плочките расте гада!!!
21.07.16
10:30
Що го търгате? То се яде и е много полезно даже.
Да бе ,за ядене...като детелината и още куп тревни зелени сочни фуражи за животновъдството....
Мнението беше редактирано от nervak на 21.07.16 11:59.
21.07.16
14:45
В Родопите казват “Ако със съсед имате някаква свада за места, хвърли му само една пъпка тученица (и троскот) и си му направил зло за цял живот” :D
Мнението беше редактирано от Мила на 21.07.16 14:51.
21.07.16
14:47
Не че на троскота не му събират корените за лекарство, но е различно от тученицата. А аз тази приказка съм я чувал за кукувичата прежда.
21.07.16
14:49
Закоравели месоядни, такива :D
Аз съм ЗА салатата от всякакви зеленолистни, стига да са ядливи и вкусни. Ядливите плевели ми се струват отвсякъде win-win ситуейшън. Не хвърляш усилия да го кОпаш и поливаш, самО си расте при това упорито пък става за ядене.
Обявявам конкурс за най-вкусна рецепта за салата/манджа с тученица! :D
21.07.16
14:55
казано от Теди Илиева на 21.07.16, 14:49:
Много отдавна съм яла, преди 10 год сигурно, като живях у нас, де. Тя е една киселичка и леко лугава. Мисля, че с домати, зехтин и сирене ще е идеалка. :)
казано от Juls на 21.07.16, 14:49:
Какво е тученица?
Juls,
Тученицата е плевел, в селските дворове е пълно с нея, гърците си я хапват, като “топъл хляб” :)
Богата на фибри и е нискокалорична, регулира обмяната на веществата.
Препоръчва се при диабет, проблеми с очите, гъбични инфекции, кисти, абцеси, хемороиди, цистит, затлъстяване и висок холестерол.
Богата е на магнезий - с една дума полезна
Много я обичам, но не е по вкуса на всеки :)
казано от Queen Cobra на 21.07.16, 14:55:
казано от Теди Илиева на 21.07.16, 14:49:
Много отдавна съм яла, преди 10 год сигурно, като живях у нас, де. Тя е една киселичка и леко лугава. Мисля, че с домати, зехтин и сирене ще е идеалка. :)
Ооо дааа, идеалка си ти, че ми вкара тази идейка за хапване :)
С елда/ориз, маслини и домати, също ще се получи.
21.07.16
15:30
Всички тези треволяци, дето се пишат полезни, ги рупам на връзки, като краставица, докато си ям основното ядене. Така или иначе ям, щото трябва. Та манджи, не бих тръгнал да си правя с това. Важното е да се изяде колкото се може по-промишлено количество, а в мандажата ще е малко. Освен това, трябва и хамалогията по брането и чистенето да е малка, иначе абсурд да се хвана.
21.07.16
20:58
:D. Значи търсим рецепта, която освен вкусна трябва да е и лесна.
казано от Gogo на 21.07.16, 15:30:
Всички тези треволяци, дето се пишат полезни, ги рупам на връзки, като краставица, докато си ям основното ядене. Така или иначе ям, щото трябва. Та манджи, не бих тръгнал да си правя с това. Важното е да се изяде колкото се може по-промишлено количество, а в мандажата ще е малко. Освен това, трябва и хамалогията по брането и чистенето да е малка, иначе абсурд да се хвана.[/quote
ЕХааа евала, щом ги хрупаш тези треволяци на връзки си натюр от всякъде ;)
Суровото му е цаката - в този ред на мисли, вкусвал ли си въпросна “Тученица” :) ?
21.07.16
21:15
Ъъъъъъ.... Ко?
Чукча писател, не читател. :Д
едит: мАнджи, прочел съм една дума грешно, прощавай... И все пак, да, само сурови ги вкарвам.
Не ти отговарям с ново мнение, че Теди ще ни запука вече.
Мнението беше редактирано от Gogo на 21.07.16 22:05.
21.07.16
21:18
Ама виж как уцели момичето, че си натюр :D
Не се разсейвайте, пишете рецепти, ей!
21.07.16
21:24
Относително лесен начин за консумиране на много зелени е в блендер на смути. Поне за мен това е начинът да изям 5 връзки магданоз и подобни. И с тученица става.
21.07.16
21:28
Ей, това го бях забравила. Благодаря за подсещането!
казано от Теди Илиева на 21.07.16, 21:28:
Ей, това го бях забравила. Благодаря за подсещането!
Теди,
И аз го бях забравила този вариант.
Преди година всекидневно си спретвах “здравословни зелени модерните смутита”, но поради липса или по скоро изгорял блендар, вече не присъстват в менюто - инак са си супер енерджи.
БЛАГОДАРНОСТИ НА МИТАКА! :)
Ще се взима блендар ;)
Мнението беше редактирано от Andji на 21.07.16 21:51.
23.07.16
17:32
Четвъртък и петък не тренирах. Спомням си само храната в петък: капучино с 2 пълнозърнести бисквити, патешко бутче със зеле, 2 купички зелен фасул и 2 парчета говежда пастърма.
Днес сутринта домакинствах и сега поработвам леко на село. Довечера ще правя домашната тренировка В.
Храната днес и за следващите два дни е почти идеално кeто: омлет в масло и кашкавал бри, крем супа от тиквички със сметана и слънчогледови семки, сух таратор. Калориите са малко под BMR.
23.07.16
19:17
Juls, ето я тученицата.
Казаха ми рецепта днес. Майсторът ни по къщата каза, че майка му от Благоевградско я вари и после я прави с масло.
Ние му казваме тлъстига на това, поне ми прилича на същото. Зайците и кокошките май го обичаха, ама не съм сигурен. Давате го това на тревоядни животни и ако не го пипнат, правете си изводи :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.07.16 19:48.
23.07.16
20:46
На съседката кучето гледам пасе трева. Ще му дам да тества ;)
26.07.16
10:19
Събота и неделя работих доста - вилнях с една лопата, за съжаление не в градината, а по къщата като строителен работник. Не съм тренирала т.е. за изминалата седмица останах с 3 тренировки вместо 4.
В понеделник не можах да тренирам по женски причини. Към описаната кето храна по-горе, добавям и два Roo Bar-a. Пих и две кафета.
Днес - вторник също няма да мога да тренирам. Най-рано утре.
Храната за вторник, сряда и четвъртък съм предвидила да е: междинно 60гр. лешник, а за обяд и вечеря салата (300 гр. запържени тиквички в масло, 1 с.л. зехтин, тученица 100гр., маруля и филетирана компасна салата общо 100 гр., краставица 150 гр, 1 репичка, 5 маслини, 2 варени яйца, 50гр. кашкавал)
В неделя се премерих. Килограмите не са мръднали последния месец. На сантиметри спрямо декември 2015 г. най-голямо е поражението по талията. Поднових седмичното контролно мерене, но си записвам при мен на лаптопа. Спирам кафето за пореден път.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 26.07.16 10:26.
27.07.16
22:17
За днес си записвам едни 12,76 км с електричката на връщане от работа. Тамън загряла и готова за една тяга, обаче се оказа, че съм си забравила ключовете в работата. Сега седя пред един магазин и чакам сестра ми с резервните вместо да тренирам. (headbang)
28.07.16
12:16
Четвъртък 28.07.2016 - зала
Тренировка А - към 10ч. (+5 кг.)
Клек: 10х45кг, 10х55кг, 10х65кг, 5х75кг, 5х75кг
Тяга: 10х65кг, 5х75кг, 2x95кг, 2х95кг, 2х95кг (тежките 95 кг. с фитили)
Раменна преса: 4 серии 8х10кг на ръка
Почивките: по 1 мин., между клек и тяга повече докато натоваря щангата
За тренировката: Добре отпочинала. Кляках боса. Станах вир водичка.
Храната за деня: Късна закуска - 1 портокал, палачинка от 2 яйца, 10гр. суроватъчен протеин и 7 гр. масло, за обяд 1 кисело мляко 3,6%, следобед 20гр лешник, вечеря свинска вратна (150 гр. сурово състояние) на скара и салата от зеленолистни.
Вода: ще гоня общо 3л.
Добавки: витамини В комплекс
29.07.16
22:12
Петък 29.07 - без тренировка
Станах в 6, отидох на работа и се прибрах в 21:30. Ядох всякакви работи, тежко ми стана, изморена се чувствам и не мога да се вдигна да тренирам. Утре сутрин ще направя тренировка Б, след това отивам на село да слушам сръбско и да боядисвам с грунд тавана.
казано от Теди Илиева на 29.07.16, 22:12:
и да боядисвам с грунд тавана
И ти ли Бруте...
29.07.16
23:35
Бруте от известно време всяка събота и неделя е общ работник по един строеж. Мога да сгъвам вече шапка от вестник, прекарвам строителни материали с една количка, бъркам цимент и т.н. Боядисването с грунд утре ще ми е като песен, ваканция направо.
Да сложа пак Перо, че е много дОбар:
01.08.16
11:07
Неделя спах доста и домакинствах. Не тренирах. Нещата се обърнаха и повече няма да ходя на селото.
Храната: две яйца в масло, две малки пъстърви на скара, зелена салата със зехтин и тиквички. Калориите изчислени на моя BMR.
За изминалата седмица останах с едва 2 тренировки. На килограми съм задържала, но сантиметрите от талията са доста надолу.
Днес - понеделник
Сутринта чистих. Отпадъците от рибата вчера бяха станали като биологично оръжие тази сутрин. Като се събудих не се дишаше направо. Довечера ще направя тренировка А. Не съм с колелото защото е прекалено горещо, а излизам на обяд.
Резервирах си хотел, след две седмици отивам в Бургас на почивка. Ще карам колело в Морската градина :) Кажете освен градината какво си заслужава да посетя там :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 01.08.16 11:34.
Има велоалея от Морската към солниците - хем е ненаселена самата велоалея (направи ми впечатление че хората масово си ходят по велоалеите в самата Морска градина и чак се възмущават на тея с тикирлеците), хем плажа на солниците е също рядко населен ако не обичаш голяма маса хора за плажуване.
Самите солници, да се понакиснеш в червената луга - било много полезно и подмладяващо. Там си има места за “киснене”, а ако искаш после може да се намажеш с кал и да се снимаш за дневника, да лайкваме :)
01.08.16
13:37
Алеята е чак до плажа при Сарафово. Иначе освен самото Черноморие, но там трябва да ги знаеш местата извън всеизвестните, в самия град няма какво толкова да се види. Не пропускай само традицията - вечер изпъната на бира на някое от заведенията на стъргалото и гледаш манифестацията - всичкото турист излязло официално облечено да се покаже и да се поразгледа. Сядаш и одумваш, като има вариант рано или късно да видиш повечето си познати, дори несрещани от години. Има си чар и бързо се свиква. Вече може и по самото пристанище да се походи донякъде. При сградата на общината поставят културния афиш.
При рибарското пристанище (Ченгене скеле) има хубав рибарски капан с хубава риба, рапани и т.н., ако си почитателка, но дотам с кола. И кръчмата на остров Св. Анастасия ми я похвалиха, но не съм ходил.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 01.08.16 13:46.
01.08.16
19:40
казано от Dymag на 01.08.16, 12:36:
... после може да се намажеш с кал и да се снимаш за дневника, да лайкваме :)
E това е много добро предложение!!! :D
Благодарности на включилите се!
Втората седмица на морето (от 22/08) ще мръдна на север - Балчик. Направих си току що още една резервация. Привличат ме разните градини и велоалеи, вероятно съм повредена вече на тази тема :). Не съм много по пърженето и местенето от кълка на кълка.
01.08.16
22:16
Да знаеш, че в Бургас вече не дават да се ходи по бански на главната. :>
01.08.16
22:56
В Балчик задължително да идеш на кални бани в Тузлата и да им пратиш много поздрави от мен - на всичкото кал и водни змийчета. :)
Много яко място, честно! И калните бани, и Балчик. Това място има чар. :)
01.08.16
23:05
казано от Gogo на 01.08.16, 22:16:
Да знаеш, че в Бургас вече не дават да се ходи по бански на главната. :>
Аз, такова, мислех по щангетки, да всявам смут и ужас :D :D
казано от Вероника Налбатска на 01.08.16, 22:56:
В Балчик задължително да идеш на кални бани в Тузлата и да им пратиш много поздрави от мен - на всичкото кал и водни змийчета. :)
Много яко място, честно! И калните бани, и Балчик. Това място има чар. :)
Охоо, още кал.... и там ще се повъргалям :D :D