Too Little, Too Late

Прескочи до:

НАЗДРАВЕ!!!

22.07.16
10:49

Благодаря на всички за чудесните пожелания и милите думи! :) На свой ред ви пожелавам да сте здрави, щастливи, а мечтите ви да са толкова големи, че само успехите да ги засенчват! :)

21.07.2016 г.

Дърпащи А

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 4х70, 4х120 кг.
Набирания - 3-4.

Работни серии:
1. Силова част (по ред):
  1.1. Мъртва тяга с широк хват - 2х175, 3х170, 3х170, 2x170 кг.
  1.2. Набирания на халки с доп. тежест - 3х24, 3х24, 3х24, 3х24 кг.
  1.3. Високо изтегляне от земя - 4х120, 4х120, 4х120 кг.
  1.4. Гребане с дъмбел от земя - 6х52, 6х52, 6х52 кг. 
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.

Обобщение за тренировката:
Днес малко разнообразих - набираният бяха на халки (гадост!), а обръщанията ги смених с високо изтегляне.

Положително:
- Като цяло по-добре от предната..

Отрицателно:
- Силата не е добре. Трябва да бутна още нещо, за да работят и бицепсите в тази тренировка, че сега усещам само гърба, задната верига и краката, а ръчичките ми са станали като на момиченце.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk.
3. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло.

Колоездене:
19 км за 1:12 мин. Средна скорост 15,8 км/ч

Бавно и полека - като за рожден ден. :)

Обобщение за деня:
В офиса продължавам да си блъскам главата с неща, които все още не разбирам. За сметка на това като разбра, че имам рожден ден, шефката ме изгони рано. После по ред на номерата фитнес, пазаруване, барбекю, много бира и музика до късно през нощта.
У нас пък майстори са щъкали цял ден - боядисват се организирано всички прозорци. Идват по апартаментите, свалят външните прозорци, чоплят нещо по черчеветата, после закачат едни найлонови “тенти” (не знам как да го нарека) и оставят тях и вътрешните прозорци. Кога ще ги монтират обратно не знам - щели да ги носят някъде да ги боядисват. Снощи се наложи собственоръчно да разкарам една от “тентите”, за да мога да спя в спалнята - от тях не влиза въздух, а миришат ужасно на пластмаса.

Храна:
Не е за пред хората.

22.07.16
12:04

ЧРД, Боби !
Жив и здрав !
Писах ти съобщение вчера, но не знам дали го получи...

22.07.16
12:07

казано от James Hinks на 22.07.16, 12:04:

ЧРД, Боби !
Жив и здрав !
Писах ти съобщение вчера, но не знам дали го получи...

Благодаря, Сашо! Да ти се връща! :) Получих тъкмо две с неустановен автор - предполагам, че едното е било от теб. :)

Честит рожден ден, Боби! Жив и здрав :)

22.07.16
17:17

Честит празник Боби! Да си жив и здрав! И както виното с годините да ставаш все по-добър :)

22.07.16
22:27

Благодаря и за последните честитки! :)

22.07.2016 г.

Колоездене:
- 15 км за 0:59, средна скорост 15,3 км/ч.

Велосипед + махмурлук = кофти тръпка,

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий.

Обобщение за деня:
Снощи попрекалих и днес отлепих трудно. 

Храна:
Прилично днес.

Честно да ти кажа, и да не си бил прекалил снощи (в реалния живот), то ти стига само да преброиш в колко от пожеланията за рождения ти ден се съдържа думата “бира” или намеци за бира чрез емотиконки... :D Виртуално опияняване. :D

23.07.16
23:01

23.07.2016 г.

Бутащи Б

Загрявка + адаптация:
Бедрени разгъвания с малка тежест
Избутване на прав лост от лег с празен лост

Работни серии:
1. Обемна част
  1.1. Бедрени разгъвания - 8х45, 8х45 кг.
  1.2. Преден клек - 6х100, 8х100 кг.
  1.3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 39.
  1.4. Лицеви опори със събрани длани - 19.
  1.5. Кофички - 15.
  1.6. Флайс с дъмбели - 8х26 кг.
  1.7. Избутване на дъмели от полулег - 8х43½ кг.
  1.10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват -  6х100, 8х100 кг.
  1.11. Борческо въртене от стоеж с дъмбели - 6х18½, 5х18½ кг.

Дойде време и за обемна тренировка.

Положително:
  - Май нямам какво хубаво да отбележа.

Отрицателно:
- Лицевите много слаби, както и другите бутащи за горна част от тялото.
- Краката са страшно уморени от колелото и клекът беше безполезна мъка.

Колоездене:
- 3 км за 0:16, средна скорост 11,3 км/ч.

Само до фитнеса и обратно.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk.
3. По време на тренировка - 14 грама IntraWorkout на Bul.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий, 10 грама рибено масло

Обобщение за деня:
Сyтринта часове наред разправии с едно STB устройство на neterra.tv, два рутъра, един уайфай екстендър и един уайфай адаптер с (явно) грешна хардуерна версия. Въпросните мъки вървят от няколко дни, а продължиха и вечерта.
После на фитнес с малката, която изкара първа тренировка по Муай Тай. Следбед пък “плаж” на местен гьол в парка. Общо взето приятен почивен ден като изключим техничесите главоблъсканици.

Храна:
Умерено.

24.07.16
20:01

24.07.2016 г.

Колоездене:
- 3,7 км за 0:15 ч., средна скорост 14,8 км/ч.

Разходка до залата и обратно.

Добавки:
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий.

Обобщение за деня:
Днес без физическа активност. Ходих до залата по обяд с малката щерка и жената за тренировка на втората и втори урок по Муай Тай на първата. Аз си почивах и ги наглеждах. :) Моята тренировка ще е утре.

Храна:
Прилично, поне досега.

25.07.16
19:40

25.07.2016 г.

Дърпащи Б

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с тесен хват - 4х70, 4х110 кг.
Набирания - 3-4.

Работни серии:
Силова част (в суперсерии по две):
  0.1. Мъртва тяга с тесен хват - 1х150, 1х170 кг.
  1.1. Високо изгегляне от земя - 6х110, 5х110, 4х110 кг.
  1.2. Набирания на халки - 11, 8, 5.
  2.1. Борческо обръщане - 6х70, 5х70 кг.
  2.2. Набирания с широк хват - 5, 5.
  3.1. Скотово сгъване с дъмбел - 5х23½, 8х21 кг.
  3.2. Планкове с повдигане на срещуположни ръка и крак - 45, 40 с. 
Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.

Размазах се!

Положително:
- Нищо конкретно.

Отрицателно:
- Започнах с тясна тяга, но кръстът веднага ме отказа.

Добавки:
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий, 10 грама рибено масло.

Колоездене:
4,7 км за 23:58 мин. Средна скорост 11,7 км/ч

Съвсем мързеливо до фитнеса.

Обобщение за деня:
Днес отпускарско. Сутринта ходих да се разправям в банката защо не ми пристига дебитната карта, после да правя рекламация вместо собственичката на апартамента за рутъра, че правеше мизерии. Следобед зала, а сега мисля да сготвя.

Храна:
Не знам засега.

25.07.16
20:28

Боби четох дневника ти, отначало си тренирал по системата  Max-OT на Пол Делиа, според мен си имал доста добри резултати( да ти кажа и на мен доста ми допада системата, естествено с някой изменения)...та въпроса ми е защо си се отказал от нея? свалих си я от нета(на руски) и е доста интересна

25.07.16
20:46

казано от Krasi DE на 25.07.16, 20:28:

Боби четох дневника ти, отначало си тренирал по системата  Max-OT на Пол Делиа, според мен си имал доста добри резултати( да ти кажа и на мен доста ми допада системата, естествено с някой изменения)...та въпроса ми е защо си се отказал от нея? свалих си я от нета(на руски) и е доста интересна

Краси, тренирах, имах някакви резултати, но после влязох в плато задълго. Освен това като при всеки сплит, Мах-ОТ изисква да не си позволяваш да пропускаш тренировки, за да работи. Веднъж в седмицата за мускулна група само по себе си е малко, а ако пропуснеш, все едно не правиш нищо.
Иначе като за сплит работи доста добре и е силово ориентирана. Пести време в залата, ако се прави както трябва, а и усещането в края е зареждащо, а не изчерпващо.
Някой ден може и да се върна към нея за кеф и разнообразе. Но поради ред причини няма да е скоро. :)

26.07.16
20:11

26.07.2016 г.

Колоездене:
-8,7 км за 0:41 ч., средна скорост 12,8 км/ч.

Напред-назад.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес ден без физическа активност, освен няколко километра с колелото с цел придвижване.
Следобед ходихме с малката до Junibacken, но за съжаление първоначалната ми преценка се оказа вярна - за деца докъм 5-6 може да е интересно, но не и за по-големи.

А иначе ето какво снимах вчера в задния двор:

Това е на практика в центъра на града. И не са само зайците... Има катерици, гривяци и още незнайно колко вида птици, като не броя морските изобщо.

Освен, за това, че градът е зелен и чист, бях обещал да пиша и за храната като една от причините за по-продължителен живот.
За това обаче ще трябва повече време, затова няма да е днес.

Храна:
Може би доста днес.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.07.16 20:15.

26.07.16
20:14

Ами един териер ще ти свърши добра работа... :D

26.07.16
20:17

казано от James Hinks на 26.07.16, 20:14:

Ами един териер ще ти свърши добра работа... :D

Абе аз да си взема лабрадора, че ми се къса сърцето за дъртата кучка, останала назад. :(
Тя ще е една от причините да се напъна с непосилен кредит и преди да съм се установил на работа да купувам апартамент.

26.07.16
20:19

Е, и тя ще ги апортира успешно. А какъв е проблема да я вземете и без да имате собствен апартамент ?

26.07.16
20:29

казано от James Hinks на 26.07.16, 20:19:

Е, и тя ще ги апортира успешно. А какъв е проблема да я вземете и без да имате собствен апартамент ?

Не дават. Тук и без това намирането на апартамент под наем е адски трудно. Само въпросът дали може домашен любимец вече те е изхвърлил извън борда.
Попаднахме само на едни собственици, склонни донякъде да ни пуснат и то защото кучето е старо и те самите имат, но апартаментът беше на майната си извън града.

26.07.16
20:40

Ебах им социалната и подредена държава тогава (devil)

26.07.16
20:50

казано от James Hinks на 26.07.16, 20:40:

Ебах им социалната и подредена държава тогава (devil)

Тъй, тъй, ама вече съм тук и известно време ще им играя по правилата - поне докато не напиша мои или не се принудя да се връщам. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.07.16 20:50.

Какви са тези пукотевици накрая на клипа, все едно някои стреля с оръжие, а преди това се вижда и някакъв дим. Нещо да не е гръмнало  покрай теб. Хаха някой да не стреля по зайчетата :D

Мнението беше редактирано от Станимир на 26.07.16 20:55.

26.07.16
21:01

казано от Станимир на 26.07.16, 20:51:

Какви са тези пукотевици накрая на клипа, все едно някои стреля с оръжие, а преди това се вижда и някакъв дим. Нещо да не е гръмнало  покрай теб. Хаха някой да не стреля по зайчетата :D

:) Много точно око. Жена ми издиша от цигарата и блъсна прозореца точно до телефона. :D

казано от Boby_ на 26.07.16, 21:01:

казано от Станимир на 26.07.16, 20:51:

:) Много точно око. Жена ми издиша от цигарата и блъсна прозореца точно до телефона. :D

Първото което се сетих беше за цигара, но си викам и двамата със Зозо тренирате, едва ли е това. Извинявам се за спама.

27.07.16
20:32

27.07.2016 г.

Бутащи А

Загрявка + адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 6х20, 6х60, 3х100, 2x130 кг.
Преден клек - 5х70 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 5х40 кг.

Работни серии:
1. Силова част (по ред):
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 3x150, 3х150, 2х150, 2х150 кг.
  1.2. Преден клек - 4х120, 3х120, 4х120, 2x120 кг.
  1.3. Раменни преси с прав лост от стоеж - 3x75, 3х75, 3x75 кг.
  1.4. Кофички с доп. тежест - 5х32, 5х32, 4х32 кг. 
Днес прилична тренировка.

Положително:
- Лег приличен, на раменната също лек прогрес.

Отрицателно:
- Кофите слаби.
- Болят ме лакът и рамо отляво.

Колоездене:
7,7 км за 0:37 мин. Средна скорост 12,5 км/ч

Добавки:
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий, 10 грама рибено масло, 5 грама креатин на AST Sport Science.

Обобщение за деня:
Сутринта ходихме с малката до Скансен. Страхотен етнографски музей, парк и зоопарк под открито небе, но в един момент стана лудница. Искахме да хапнем на обяд, но се бяха извили едни опашки пред всички заведения, та се задоволихме с геврек с маково семе. В крайна сметка се уморихме и дори не стигнахме до “джунглата с маймуните” и аквариума.

След тренировката пък се заговорихме с едно момче-българче, което живее от петгодишната си възраст тук. Вика “всичко щеше да е супер, ако цяла година беше като сега, но чакай да видиш зимата и тъмнината първо, преди да се радваш, че ти харесва”. От 25 години живее в Швеция и вероятно знае за какво говори. Той пък от своя страна решил да се връща в България - предложили му работа и от август се прибира. Реших да не му развалям предварително очакванията за родината или по-точно за начина, по който се случват нещата там. :(

Храна:
Рано е още.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.07.16 20:41.

27.07.16
20:59

казано от Boby_ на 27.07.16, 20:32:

.

Знаеш ли че най-големия  модел (в точен мащаб) на Слънчевата система се намира в Швеция, като слънцето е в Стокхолм и е представено от сграда с името The Globe?
Малко идеи за туристическа обиколка давам. :D

А тоя е като цитат от някой филм на ужасите : Just wait…till the Darkness comes!

27.07.16
21:38

казано от Joe Musashi на 27.07.16, 20:59:

Знаеш ли че най-големия  модел (в точен мащаб) на Слънчевата система се намира в Швеция, като слънцето е в Стокхолм и е представено от сграда с името The Globe?

Чувал бях за това, но определено го бях забравил. :)  А ако въпросният The Globe e един голям, бял купол, то той се вижда от почти всяка по-висока точка в града.

казано от Joe Musashi на 27.07.16, 20:59:

А тоя е като цитат от някой филм на ужасите : Just wait…till the Darkness comes!

Аз за друго се сетих. :)

27.07.16
22:07

По повод разговора с българчето, ще ти кажа че той е прав...аз живях 8 години в Санкт-Петербург, Русия и искам да ти кажа че есента и зимата е ужасно.Есента е много дъждовно и сумрачно а зимата се развиделява към 11 ч. а след 16 ч. вече става тъмно...естествено това влияе на психиката на нас като хора израснали на юг..Руснаците се справят с този проблем както всички северни народи с много водка и бира...водка без пиво деньги на ветер :D

27.07.16
22:47

Абе не е толкова зле, само се мръква в 15 и се съмва след 8 ... :) При нас пък се мотат лисици вечерно време, като кажа на някой че и в Лондон е пълно с лисици не вярват :)
Живота в България странно или не има редица преимущества. За мен лично нещата са 50 на 50. Ако поне малко институциите функционираха, щяхме да сме мнооого добре, дори и с по малко пари. Ама това е дълга тема.

27.07.16
23:09

Както ми разказваше един дивелопър чужденец преди време - не мърдам от България.

То с американска заплата за позицията и само 10 % данък общ доход и аз не бих мръднал.

27.07.16
23:20

Аз познавам много такива, но нали се сещаш че той не е стигнал до здравна помощ, не е стигнал до съд, закони и така нататък. Иначе жална му майка ако разчита на държава и справедливост :)) ... затова казах че темата е дълга

Днес попаднах на този линк:  http://iskamdaznam.com/samo-1-ot-bokluka-v-shvetsiya-otiva-na-smetishtata/

Мнението беше редактирано от kaloyan на 28.07.16 11:07.

28.07.16
11:24

Хората, които живеят отдавна в чужбина, май имат доста наивната представа, че на българска територия съществува държава. За съжаление има само набор от партии/фирми, управлявани от частни интереси, които владеят институциите на феодален принцип.
Ако интересът ти съвпада с този на някого на достатъчно високо ниво в йерархията (а този интерес обикновено е неговият финансов такъв) или поне можеш да го задоволиш до прилична степен, тогава нямаш проблем като цяло. Ако обаче това не е така, си загубен във всеки един смисъл на думата. Познавам в дълбочина нещата в здравеопазването и ми се повдига само при мисълта за това как стават нещата там. Не искам нито да разказвам, нито да си спомням. Така е и във всички други области на обществения, че и на частния живот.
Хората в България приемат за нещо нормално да си изхвърлиш боклука през прозореца, да си построиш чалгатека в жилищен квартал и да пречиш на съня на хората нощ след нощ, да подкупиш полицай или да платиш допълнително на лекар, майките по детските площадки си хвърлят фасовете и чоплят семки на земята, по кръстовищата можеш да се нагледаш на тарикати, за които ЗДП не важи, а всички останали са будали. Тия хора обаче вечер пред телевизора се възмущават на корупцията и неуредиците и всички са им маскари.
Преди 15-20 години бях достатъчно наивен да мисля, че с подходящи хора на подходящи позиции това постепенно може да се промени. После мислех, че с отмирането на поколенията, израснали при социализма, нещата ще потръгнат. Накрая хранех надежди, че влизането в ЕС и контрола от техните институции ще повлияят положително. И те повлияха, де - без ЕС щяхме да сме в някакво съвсем реално средновековие. За справка - Македония. Но това не стига. Нещата трябва да се променят отдолу нагоре - трябва да се изгради политическа, икономическа и всякаква друга култура на масата селяндури. Отдавна вече не мисля, че това е възможно в рамките на моя живот или дори на този на децата ми. Напротив - нещата стават все по-зле в това отношение.
В България бях поставен много добре икономически. Ползвах придобивки, каквито малко хора имат (чисто нова маркова служебна кола с неограничено и безотчетно служебно гориво и пътуване например). Имах авторитет в работата, имах възможност и да почивам когато и както преценя за нужно. Бях на път да започвам строеж на къща. Гризеше ме обаче едно неприятно чувство на отчаяние, че реално вървим назад и много малко хора изобщо разбират в какви лайна сме затънали като държава и нация.
И преди съм има възможности да замина и то не една. Чак сега реших да се възползвам, защото съм наивен глупак и дълги години си мислех, че икономическият ръст ще доведе неминуемо и до други позитиви. Да, ама не стана. Затова се съгласих да дойда на тъмно и студено за повече пари номинално, но по-малко реално, да живея на чуждо и да карам колело вместо BMW, да се хвана с работа, в която провалът ми е по-вероятен от успеха и да се чудя кога ще ми се наложи да се върна в България с подвита опашка и без ясна перспектива. Но просто не можех повече да издържам онова там.
Човешката памет е услужлива и бързо забравя лошото, като го запазва само като замъглен романтичен спомен. Затова може би след половин, една или две години ще съжаля, че съм се решил на тази стъпка. Дотогава обаче ще работя, ще уча нови неща, ще се радвам на слънцето и светлината, докато ги има (т. е. в следващите няколко седмици :)) и ще си подреждам живота, доколото е възможно.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.07.16 11:27.

28.07.16
12:07

Човече, колко си прав ... За по-малко от половин година работа в администрацията , мога да направя много изводи, но един основен , сериозно ме кара да се замисля за покупка на еднопосочен билет . Наскоро имаше казус, свързан с предоставяне безвъзмездно право на ползване на имот. Беше намесена конслтантска фирма, собственост на една дама , известна в ъндърграунд средите от близкото минало . Та тази жена направи всичко възможно да стане на нейната по втория начин - пусна пипала в три министерства, че чак в МС.  Просто държавата е абдикирала от законоустановените си функции. нЕма я ! И още веднъж , пОскам сълза за написаното от теб :)

28.07.16
12:10

Боби, П.Г. Удхаус описва много добре подобно емоционално състоние: ако се разхождаш с приятел в джунглата и изведнъж от храстите изскача кръвожден тигър и се нахвърля въху приятеля ти, а ти се покатерваш устремно на близкото дърво, това е усещането докато гледаш отгоре как тигърът замезва с твоя приятел - тъга, уплах, но и солидна доза облекчение, че не си ти. Цитирам по памет.

28.07.16
12:34

Боби.. и аз обмислям серизно след европейското “да бягам” живот и здраве, имам някакви възможности за работа точно по моята специалност, за съжаление ще е точно както ти казваш - номинално ще получавам повече, но реално ще живея по стандарт, който ще ми позволява да си позволявам същото като в БГ, въпреки, че имам доста по-голям шанс за развитие, но поне ще съм на място, където ще задоволявам социалните си прищевки.

Най-близките ми хора знаят, че животът ми в София се свежда до работата - Лъкито - дивана на Тодорка.
И повярвай ми нямам желание никъде да ходя и с никого да се виждам.
Първо, не ми се дават грешни пари за измислени заведения с гаден алкохол на турбо цена и бира, с която спокойно мога да си поливам цветята.
Второ, не искам да събирам 500 евро за самолетни билети 3 месеца, 2 месеца да събирам за квартира/хотел, и едва ли не да мога да си позволя да видя свят един път годишн и то с лишения. А има хора, които ДОРИ не могат да си представят да дадат 2000лв за почивка или екскурзия!? Това ме потиска адски много.
В Париж приятелите ми работят кати администратори в хотели и всеки месец са някъде - Маями, Бали, Мароко, Виетнам, в Европейските страни ходя като нямат отпуска за по 2 вечери, да свалят бледолики :D

Със сигурност ще ми липсват много хора.. ама живеем в една държава, където часовника не върви напред, а назад..

Така че Боби, мисли положително, имаш акъл, имаш опит, свърши си работата, защото можеш и си оставай там.

Мнението беше редактирано от Блажка на 28.07.16 12:35.

28.07.16
13:05

Боби,

не ме разбра - за човека тук е рай, както за мен би било рай да отида в изостанала африканска държава и да ги обучавам на човешки права, но със заплата от фондация по стандартите на ЕС, а пък с 20 долара разноски за семейството на месец - от-до.

Колкото изкараш - толкова, но знаеш, че се връщаш после в цивилизацията да си харчиш парите :D .

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 28.07.16 13:06.

28.07.16
13:08

Както казва Джонатан Ливингстън - Чайката:
“There’s got to be more to life than fighting for fish heads!”

Боби, мисля че за човек с деца най-важния въпрос би трябвало да бъде: “Искам ли децата ми да водят същите битки каквито съм водил аз?”, вместо: “Защо карам колело вместо БМВ?”. Ако превозното средство, с което се придвижваш определя нивото ти на щастие, тогава няма голямо значение дали ще живееш в България, Швеция или Руанда. :)

28.07.16
14:35

казано от ME4O_TURIST на 28.07.16, 12:07:

Човече, колко си прав...

Щом с теб сме на едно мнение, значи нещата наистина са драматични.

казано от Solomon Kane на 28.07.16, 12:10:

Боби, П.Г. Удхаус описва много добре подобно емоционално състоние: ако се разхождаш с приятел в джунглата и изведнъж от храстите изскача кръвожден тигър и се нахвърля въху приятеля ти, а ти се покатерваш устремно на близкото дърво, това е усещането докато гледаш отгоре как тигърът замезва с твоя приятел - тъга, уплах, но и солидна доза облекчение, че не си ти. Цитирам по памет.

Да де, ама все някога ще слезеш, а в джунглата освен тигри, има паяци, отровни змии, крокодили... Дори да познаваш няколко крокодила и да можеш да пресечеш спокойно реката, това не ти гарантира, че първата кобра ще се трогне и ще ти направи път на пътеката.

казано от Блажка на 28.07.16, 12:34:

Боби.. и аз обмислям серизно след европейското “да бягам” живот и здраве...

Така че Боби, мисли положително, имаш акъл, имаш опит, свърши си работата, защото можеш и си оставай там.

Не че искам да те подстрекавам, но сега ти е времето, когато нищо не те задържа.
А позитивното мислене е нож с две остриета. Понякога нещата са извън нашия контрол. Стига ми да си повтарям старото клише, че правя каквото мога, пък да става каквото ще. :)

казано от Von Suthaus на 28.07.16, 13:05:

Боби,

не ме разбра - за човека тук е рай, както за мен би било рай да отида в изостанала африканска държава и да ги обучавам на човешки права, но със заплата от фондация по стандартите на ЕС, а пък с 20 долара разноски за семейството на месец - от-до.

Колкото изкараш - толкова, но знаеш, че се връщаш после в цивилизацията да си харчиш парите :D .

Разбрах те добре, но тяхната гледна точка е различна - те са в България за малко и могат да си тръгнат по всяко време. Освен това имат щит - американския паспорт, който им осигурява съдействие от техните и подмазване от нашите власти и институции.
Българите в България са чужденци повече от американците.

казано от Маргарита Манева на 28.07.16, 13:08:

Боби, мисля че за човек с деца най-важния въпрос би трябвало да бъде: “Искам ли децата ми да водят същите битки каквито съм водил аз?”, вместо: “Защо карам колело вместо БМВ?”. Ако превозното средство, с което се придвижваш определя нивото ти на щастие, тогава няма голямо значение дали ще живееш в България, Швеция или Руанда. :)

Марги, щом съм тук и карам колело, дали пък вече не съм минал по тази линия на разсъждение? :) Което обаче не пречи да ми е мъчно за BMW-то - добро си беше. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.07.16 14:36.

28.07.16
14:36

Проблемите са правилно посочени, но решението не е идентифицирано. Поединичното спасяване без връщане усилва същите проблеми. Стряскащата разлика с манталитета през Възраждането показва, че у нас не може да се дефинира групов интерес и всеки гледа индивидуален, най - много семеен. Това е причината за тоталната невъзможност да се работи в екип и да се разбира какво означава изобщо екипна работа / студентските практики при нас  са само един пример, има си го и в работната култура /. Социализмът разби социалността ни.

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 28.07.16 14:39.

Подрик

28.07.16
14:49

Проблемът започва от частното. Обикновеният индивид е мързелив, гледа вечер телевизия, пие ракия, посяга на жена си, псува всичко живо и чака държавата да му оправи живота, което както и да го погледнем си е робско мислене. Тези, които управляват тази територийка са проекция на ония първите.

Аз надежда за оправия не виждам, макар че не съм видял кой знае какво, по скоро предполагам. Назрява момента в който всеки мисли за себе си/семейството си и избира дестинацията.

28.07.16
14:59

казано от Lachezar Tomov на 28.07.16, 14:36:

Проблемите са правилно посочени, но решението не е идентифицирано. Поединичното спасяване без връщане усилва същите проблеми. Стряскащата разлика с манталитета през Възраждането показва, че у нас не може да се дефинира групов интерес и всеки гледа индивидуален, най - много семеен. Това е причината за тоталната невъзможност да се работи в екип и да се разбира какво означава изобщо екипна работа / студентските практики при нас  са само един пример, има си го и в работната култура /. Социализмът разби социалността ни.

Всъщност не си прав. От тези симптоми българската нация страда още от Възраждането, а след Освобождението нещата стават дори по-трагични.
Егоистичният ген действа навсякъде. Разликата между нас и нациите от западна Европа обаче са Калвинизмът и протестантската трудова етика, станала основа за сегашния вид на капитализма, леко омекотен от либералните идеи, пуснали почва в северозападната част на континента. България е в ориента, силно повлияна от източния мързел и православното безхаберие. Социализмът беше само катализатор на много по-стари процеси.
От друга страна пък манталитетът на повечето южноевропейски народи е много сходен с нашия - Гърция, Испания, Италия (с изключение на най-северната й част) - същите мързеливи мърди са и те като нас.
Цял живот прекрасно съм работил в екип. Сега също го правя. В България обаче няма за какво и с кого да се работи - проблемът са хората, а не държавата. Отне ми 40 години да го осъзная. Щом мнозинството не иска да излезе от кочинката си, кой съм аз, че да им противореча?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1