Too Little, Too Late

Прескочи до:

30.08.16
21:45

казано от Dydo на 30.08.16, 21:28:

Видно е, че си вдигнал средната скорост :) .... от честата 17 и нещо на 20 и отгоре 8-)

Всъщност е доста относително. Зависи къде отивам, дали съм сам или с жената и малката щерка, колко ме мързи, колко дни преди това не съм почивал от колело. :) Общо взето най-добрите ми резултати от миналата седмица по този маршрут до офиса са над 23 км/ч средна скорост, така че това днес не е кой знае какъв напредък.

31.08.16
20:09

31.08.2016 г.

Дърпащи А

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 4х70, 4х120 кг.
Набирания - 3-4.

Работни серии:
1. Силова част (по ред):
  1.1. Мъртва тяга с широк хват - 3х175, 3х175, 3х175, 2x175 кг.
  1.2. Набирания в раменен надхват с доп. тежест - 4х32, 4х32, 3х32, 3х32 кг.
  1.3. Високо изтегляне от земя - 4х120, 4х120, 3х120 кг.
  1.4. Гребане с дъмбел от земя - 8х52, 8х52, 6х52 кг. 
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.

Обобщение за тренировката:
Приятна, натоварваща тренировка. Двата дни почивка и това, че вчера и днес не ходих до офиса с колело, си казват думата.

Положително:
- Тягата много добре.
Отрицателно:
- Като цяло нищо съществено.

Колоездене:
4,4 км за 0:16 ч, средна скорост 16,4 км/ч,

С колелото до фитнеса и по една задачка близо до нас.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce.
3. По време на тренировка - 14 грама IntraWorkout на Bulk.
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Днес ми излезе новата лична карта. Винаги съм излизал зле на снимките за документи, но този път просто ударих дъното. :)

Храна:
Храната я махам от отчета. Водя си подробно всичко, но само с информативна цел и без да се ръководя от това за определяне на храненето. Като цяло свалям полека, но така или иначе утре е първи и ще отчета месеца по-подробно.

01.09.16
09:25

Обобщение за август 2016

Не знам кога стана септември, но ето на - пиша обобщение. През август теглото тръгна надолу. Средният ми прием на калории е бил 3333 калории, което е съвсем малко по-малко от юли.
Теглото е намаляло точно с 1,0 кг - от 109,4 кг към 1-ви август до 108,4 на 1-ви септември. При 7709 калории за свален/качен килограм това прави 249 калории дневен дефицит. Неутралният баланс излиза невероятните 3582 калории. :) Толкова по въпроса дали ходенето на работа с колело е по-добро от ходенето с метро.
За съжаление се налага да променя един от факторите във формулите за смятане на неутрален баланс - възрастта. Искаше ми се само теглото да варира, но не би... :(
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3211 калории, докато при коефициент 1,725 неутралният баланс е 3573, което е почти точно в десетката.

Стресът от предния месец не е намалял, но може би аз започнах да свиквам. В горните формули не коментирам съотношението храна/алкохол в разпределението на калориите, но и то се е променило в полза на храната. Основният фактор все пак си остава физическата активност.
Планът за следващите месеци е подобен - ще карам колело, докато времето позволява, ще сваля още кило-две вероятно до настъпването на зимата, а след това ще гледам до пролетта да поддържам, без да качвам. Не че не съм го правил преди, но вече не ме влече нито голямото качване, нито свалянето до неестествено нисък за мен процент мазнини, който не мога да поддържам дълго.

Стига за август. Вече е септември.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.09.16 09:31.

01.09.16
23:51

01.09.2016 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане (план)  - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.

Обобщение за деня:
Днес пълна програма - сутринта много работа, следобед тиймблдинг с фирмено парти след него. Добре, че обобщаването на септември е далеч.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.09.16 09:45.

@Boby_ понеже видях че от доста време пиеш  мултивитамините на Controlled Labs -  Orange Triad, би ли споделил някакви впечатления ?

02.09.16
15:33

казано от Светослав Илиев на 02.09.16, 15:08:

@Boby_ понеже видях че от доста време пиеш  мултивитамините на Controlled Labs -  Orange Triad, би ли споделил някакви впечатления ?

Orange Triad не са само мултивитамини, а имат  ставно-възстановителен комплекс. Точно заради него започнах да ги пия първоначално.
Като цяло съм доволен. Докато ги пия, не усещам нищо конкретно, но когато ги спра, усещам разликата - по-бавно възстановяване, повече болки в контузените места и т. н. Може да се каже, че съм доволен.

казано от Boby_ на 02.09.16, 15:33:

казано от Светослав Илиев на 02.09.16, 15:08:

Orange Triad не са само мултивитамини, а имат  ставно-възстановителен комплекс. Точно заради него започнах да ги пия първоначално.
Като цяло съм доволен. Докато ги пия, не усещам нищо конкретно, но когато ги спра, усещам разликата - по-бавно възстановяване, повече болки в контузените места и т. н. Може да се каже, че съм доволен.

Ставаме двама доволни, да отбележа, че съм забелязал, че действат с натрупване и кухата ми манерка след като ги пия винаги година, година и нещо и си викам, а вече нищо не ме боли и после си чукам главата със скапаните рамене. Също така и заради финансите де.

02.09.16
17:21

Четирима станахме (+ мен и Даниел) :)
Освен ставите, също състоянието на косата и ноктите са повлиява много благоприятно от тези витамини.

02.09.16
18:53

зарибявате ме да ги пробвам пак- преди години(3-4 по спомен) пих, ама поради финансови причини помня, че пиех мисля 1/2 от препоръчания прием. Може да им дам шанс :)

02.09.16
21:24

02.09.2016 г.

Колоездене:
17 км за 0:53 ч . Средна скорост 19,2 км/ч

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.

Обобщение за деня:
Махрурлук, много работа и колоездене. Реших поне тренировката да си спестя.

03.09.16
14:24

03.09.2016 г.

Бутащи А

Загрявка + адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 6х20, 6х60, 3х100, 2x130 кг.
Преден клек - 5х60 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 5х40 кг.

Работни серии:
1. Силова част (по ред):
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 3x155, 3х155, 2х155, 2х150 кг.
  1.2. Преден клек - 3х125, 2х125, 2х125, 1x120 кг.
  1.3. Раменни преси с прав лост от стоеж в подхват - 5x65, 4х65, 4x65 кг.
  1.4. Избутване на дъмбели от полулег с успореден хват - 6х43½, 5х43½, 4х43½ кг. 
Нормална тренировка.

Положително:
- На лега 155 ги стабилизирам. Имам сила и за повече. 

Отрицателно:
- Клекът много слаб.
- Левият лакът продължава да ме боли и да ми създава притеснения.

Колоездене:
4 км за 0:13 ч. Средна скорост 16,7 км/ч

Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
4. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Сутринта пазарувахме, после ходих на зала. Следобед чакаме гости - българи, живеещи отскоро тук също като нас.

04.09.16
17:27

04.09.2016 г.

Колоездене:
10 км за 0:41 ч . Средна скорост 14,6 км/ч

Добавки:

Обобщение за деня:
След вчерашните гости днес пак не бях много във форма. В общи линии нищо за отбелязване.

05.09.16
22:18

05.09.2016 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване.

06.09.16
21:53

06.09.2016 г.

Колоездене:
16 км за 0:49 ч . Средна скорост 19,6 км/ч

Добавки:

Обобщение за деня:
Гонехме днес един срок. Работният ми ден започна в 7:30 и завърши в 19:30. Не ми е ежедневие, но не е и приятно.
Колегите ме канеха да ходя на Швеция - Холандия и в неделя почти ме бяха навили, но като си представих влизането и излизането от стадиона при сегашните мерки за сигурност и после прибирането без кола посред нощ, вчера отхвърлих поканата.
Сега мисля да въртя нашия мач с този на шведите и да почивам с чаша вино.

П. П. Така като гледам, скоро няма да мога да обърна внимание на нищо във форума.

06.09.16
23:46

Ти пиши чат пат, а пък ко ще му обръщай внимание :)

07.09.16
20:08

Калояне, ден не съм пропуснал досега. :) Малко по-телеграфно от обикновено, но си попълвам съвестно отчетите.

07.09.2016 г.

Колоездене:
7,2 км за 0:23 ч . Средна скорост 18,7 км/ч

Добавки:

Обобщение за деня:
Познайте дали тренирах днес... Сутринта отидох с колело на работа. Екипът и шейкърът - приготвени. В четири и нещо отстрелях всички и казах, че ако има още нещо, ще довършвам вечерта и... греда! Тръгвам да отключвам старата верига на колелото и ключът се чупи вътре.
Пренесох на ръце колелото до гаража на офиса и го заключих там, преоблякох се обратно в “цивилни” дрехи и се метнах на градския транспорт. Пътьом минах през една железария да си взема ножица за арматура, а там втора за деня греда - най-евтината 595 крони. При положение, че няма да отрежа нищо друго с нея, си взех обикновен резач за тел срещу “скромните” 146 крони. Продавачът ме предупреди, че с него едва ли ще се спрая, но утре ще опитам, а ако не стане, ще викам ключар.
Разбира се, до залата не стигнах, а сега сядам пак на компютъра да си довърша едно-две неща.

07.09.16
20:55

120лв... скъпичко си е :(

Подобна случка се случи и при нас.На моя приятел му се счупи ключа в стартера на колата.Наложи се да ме чакат 5 часа,докато свърша работа да отида да ги прибера,а ключаря взе повече пари,за да го оправи,отколкото струваше колата.

08.09.16
21:27

08.09.2016 г.

Дърпащи А

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 4х70, 4х120 кг.
Набирания - 3-4.

Работни серии:
1. Силова част (по ред):
  1.1. Мъртва тяга с широк хват - 2х175, 3х170, 3х170, 2x170 кг.
  1.2. Набирания на халки с доп. тежест - 3х32, 3х27, 3х27, 3х27 кг.
  1.3. Борческо обръщане от вис - 4х80, 4х80, 2х80 кг.
  1.4. Гребане с дъмбел от земя - 6х52, 6х52, 5х52 кг. 

Слабичко, но все пак стигнах до залата за пръв път от събота.

Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- На последната серия борчески обръщания ме преряза лакътя, а на набиранията - рамото... Старост-нерадост.

Колоездене:
9,5 км за 0:32 ч, средна скорост 18,1 км/ч,

Днес със закупения вчера резач за тел (не голямата ножица за арматура, за която ми се досвидяха 595 крони, а нещо с размерите на обикновени клещи за по-скромните 146) за под 5 минути срязах въже от оплетени стоманени нишки. После да вземе да ми обясни някой, че ми предпазва колелото на улицата това нещо.

Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce.
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Лудницата продължава. Другата седмица е защитата на бюджета и после би трябвало малко да се успокоят нещата, но вече направо не ми се вярва.

08.09.16
21:59

Хм, че то тая ножица за арматура -евтина колкото българските ...

08.09.16
22:02

казано от Queen Cobra на 08.09.16, 21:59:

Хм, че то тая ножица за арматура -евтина колкото българските ...

60 евро за едно срязване? Е, няма да им ги дам. Предупредиха ме, че викането на ключар (особено нощем) може да е много по-скъпо, но за щастие не се наложи.

09.09.16
23:17

09.09.2016 г.

Колоездене:
14 км за 0:42 ч . Средна скорост 20,0 км/ч

Добавки:

Обобщение за деня:
Доста натоварен петък. Готвим се за защита на бюджета, която ще се състои другата седмица и нещата са доста напрегнати.

10.09.16
18:57

09.09.2016 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта приключихме с последната част от културното ориентиране - обучение, предвидено от фирмата за по-лесна адаптация.
Следобед времето беше разкошно и излязохме на по няколко бири в близката градинка, вместо да тренирам. Всички шведи около мен постоянно обясняват колко необичайно топло и дълго лято било това, но приятно слънчице и 22 градуса на сянка на 10-ти септември си е нормално време и за доста по-южни ширини. Очаквам зимата да дойде изведнъж, но засега не виждам такива признаци.
Утре започваме огледи на апартаменти. Там какво ме чака направо не ми се мисли...

Желанието ти е да се установиш за постоянно ли или имаш намерения да се прибереш в България?
ПП: Ако въпроса е твърде личен за теб,не ми отговаряй.

11.09.16
10:00

казано от Ивайло Валентинов на 10.09.16, 22:53:

Желанието ти е да се установиш за постоянно ли или имаш намерения да се прибереш в България?

Желанието ми е да спра да плащам 2000 евро месечен наем. :) Тук нещата с кредитите стоят много различно от България. Моята оферта например е с годишна лихва 1,65% и максимален срок 50 години. По този начин месечната вноска реално е само обслужване на лихвата и е много по-ниска от наема, а освен това никой не може да те изгони от апартамента. Ако искам, мога да внасям повече на месец и да погасявам и по-голяма част от главницата, ако не искам, мога да ползвам кредита вместо наем. Освен това апартаментът е обезпечение, цените на имотите и заплатите вървят само нагоре от 40-50 години насам и няма спадове като в южна и източна Европа.
С това не отговарям на въпроса ти за постоянни ли мисля да стоя тук, защото самият аз не знам. :) Известно време тук, после ако се отвори друга възможност за Швейцария или другаде, а след това кой знае? Може пък като свикна, да не ми се мърда от Швеция. Във всеки случай на този етап разглеждам апартамента не като инвестиция, а като начин да си намаля значително месечните разходи.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.09.16 10:01.

11.09.16
18:27

11.09.2016 г.

Бутащи обемна

Загрявка + адаптация:
Бедрени разгъвания с малка тежест
Избутване на прав лост от лег с празен лост

Работни серии:
1. Обемна част
  1.1. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 36, 23.
  1.2. Преден клек - 8х100, 5х100 кг.
  2.1. Раменни преси с пудовка (с една ръка) - 4х32, 8х24 кг.
  2.2. Бедрени разгъвания - 8х45, 6х45 кг.
  3.1.1. Лицеви опори със събрани длани - 15.
  3.1.2. Кофички - 15.
  3.2. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 8х18½, 8х18½ кг.

Едва втора тренировка за седмицата, като за една бройка и нея да я няма.

Положително:
  - Нищо.
Отрицателно:
- Доста зле всичко. Лакътят дава заето, направих опит за пушпреса, който завърши комично на тежест, която би трябвало да бутам със заключени коленеи...

Колоездене:
- 4,3 км за 0:15 ч, средна скорост 17,3 км/ч.

Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
4. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.

Обобщение за деня:
Днес ходихме по огледи, после тренирах, а сега мися да почивам. Не ми се пише повече. :)

Честита победа и то срещу шампиона, добре започват сезона.

12.09.16
09:22

казано от Станимир на 11.09.16, 19:47:

Честита победа и то срещу шампиона, добре започват сезона.

На пет точки изоставане от лидера едва след четвъртия кръг не е точно представата ми за добро начало, но сезонът е дълъг, а в Англия всеки пада. :) Освен това за да си фен на Ливърпул през 21-ви век трябва определена доза наивност, така че... YNWA! :D

12.09.16
21:49

12.09.2016 г.

Колоездене:
7,22 км за 0:19:03 ч, средна скорост 22,8 км/ч.

Днес пак дадох страхотно време и отново с “пейсмейкър”, който ме изпревари по надолнището, ядоса ме и се наложи да го гоня после по баирите. Явно ми трябва дразнител за време под 20 минути. :) Според мен темпото ми беше най-доброто досега, но два проклети светофара ме прецакаха и ми взеха 20-те секунди, нужни за рекорд. :)
След работа се наложи да оставя колелото в офиса, за да отида на важна лична среща.

Добавки:

Обобщение за деня:
Работа сутринта, среща за обсъждане на бюджетната презентация цял следобед. Междувременно си уредих вечерна среща, която завърши с подписан договор. С други думи купих си апартамент в Стокхолм... Това беше лесното. Сега обаче трябва и да го плащам. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.09.16 21:49.

12.09.16
22:08

Честит апартамент. Дълго и безпроблемно ползване и само съседи с шведски за майчин език!

12.09.16
22:18

казано от CarnalK на 12.09.16, 22:08:

Честит апартамент. Дълго и безпроблемно ползване и само съседи с шведски за майчин език!

Благодаря! Тесничко ще ни е, но кварталът беше от значение точно заради майчиния език на хората наоколо, а възрастта на сградата  (2014-та) също оказа влияние. Рискът, който поемам, е огромен, но не желая да плащам повече безобразния наем тук. Ще се наложи да платя още два месеца, де - чак в края на октомври влизаме във владение, когато ще трябва тепърва да мислим за обзавеждане и местене. Но поне знам, че му се вижда краят!

Сега обаче предстои друга неприятна задача - търсене на нов фитнес, който да ми допада и то извън центъра в сравнително нов квартал.
Всичко, което съм намерил досега, започва с кростренажор и завършва със смит-машина. Свободни тежести - йок, казано на чист шведски.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.09.16 22:19.

12.09.16
22:31

Веднага се сетих за известния виц:

Веднъж в луксозен лондонски квартал си купил къща и се заселил индиец.
Съседът му - англичанин, си купил Ролс-Ройс.
След седмица индиецът звъннал на вратата на съседа си:
- Несправедливо се отнасяш ти към мен. В края на краищата и аз живея не по-зле от теб - ето, ти имаш Ролс-Ройс, и аз имам Ролс-Ройс.
Амбициран, англичанинът си построил в задния двор плувен басейн.
След месец индиецът позвънил на вратата.
- Несправедливо се отнасяш ти с мен! Виж - ти имаш басейн, и аз имам басейн... Не по-зле от тебе живея!
Англичанинът продължил да се отнася надменно със съседа си.
След месец индиецът пак звъннал на вратата му.
- Напразно се отнасяш така с мен! Виж, аз живея дори по-добре от тебе!
- Как така?
- Ами, аз имам за съсед англичанин, пък ти имаш за съсед индиец...

12.09.16
22:41

Честито за апартамента, Боби, със здраве и щастие да си живеете там.

С жената гледаме “Търсене на дом по света” и направо си те представих в тая роля :)

А вица е много добър :)

13.09.16
19:39

13.09.2016 г.

Колоездене:
7 км за 0:20:31 ч, средна скорост 20,4 км/ч.

Добавки:

Обобщение за деня:
Работа, разправии с разни неща. Общо взето нищо особено.

Ще ми липсва и тази зала... Имат много интересен подход към нещата, различен от всичко друго, което съм срещал в Швеция - някак много по-”балкански”. Ето например какви бисерчета, правени от някого с чувство за хумор и явно познаващ меме-субкултурата, са пръснати из цялата зала:

Carbohydrate

13.09.16
19:56

казано от Boby_ на 11.09.16, 10:00:

казано от Ивайло Валентинов на 10.09.16, 22:53:

Желанието ми е да спра да плащам 2000 евро месечен наем. :) Тук нещата с кредитите стоят много различно от България. Моята оферта например е с годишна лихва 1,65% и максимален срок 50 години. По този начин месечната вноска реално е само обслужване на лихвата и е много по-ниска от наема, а освен това никой не може да те изгони от апартамента. Ако искам, мога да внасям повече на месец и да погасявам и по-голяма част от главницата, ако не искам, мога да ползвам кредита вместо наем. Освен това апартаментът е обезпечение, цените на имотите и заплатите вървят само нагоре от 40-50 години насам и няма спадове като в южна и източна Европа.
С това не отговарям на въпроса ти за постоянни ли мисля да стоя тук, защото самият аз не знам. :) Известно време тук, после ако се отвори друга възможност за Швейцария или другаде, а след това кой знае? Може пък като свикна, да не ми се мърда от Швеция. Във всеки случай на този етап разглеждам апартамента не като инвестиция, а като начин да си намаля значително месечните разходи.

..и после...след някое време...като се преместиш пак в България, защото ще се премистиш)))....ще имаш по 2000 евро наем всеки месец ;)....
Честито ти апартамент! Аз гледам в съседна страна, наем за сега)).....на стая))...направо парят цените, баси..

13.09.16
20:14

казано от Carbohydrate на 13.09.16, 19:56:

..и после...след някое време...като се преместиш пак в България, защото ще се премистиш)))....ще имаш по 2000 евро наем всеки месец ;)....
Честито ти апартамент! Аз гледам в съседна страна, наем за сега)).....на стая))...направо парят цените, баси..

Не е така лесна работата с наемите тук.
На практика не купуваш апартамент, а ставаш съсобственик на определена част от сградата. Това означава, че въпроси като даване под наем се решават от домсъвета, а в по-добрите квартали изключително рядко и трудно се получават разрешения за даване под наем. Затова има страшно много апартаменти, които стоят празни и в същото време наемите са космически, а търсенето е голямо. Направо шизофренична ситуация.

Към коя съседна държава си се насочил?

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.09.16 21:12.

Carbohydrate

13.09.16
21:20

Разбрах, че там всички разходи са на калпак. Имат централно отопление на цялата сграда и всички плащат, няма не искам. Стаите, които се дават под наем трябва да са сертифицирани офециално. Правилно казваш. Наемите са от 300 до 1000 евро за стая в апартамент с обща баня и тоалетна))! Разглеждам няколко около теб...Дания или Норвегия))

13.09.16
21:25

казано от Carbohydrate на 13.09.16, 21:20:

Разбрах, че там всички разходи са на калпак. Имат централно отопление на цялата сграда и всички плащат, няма не искам. Стаите, които се дават под наем трябва да са сертифицирани офециално. Правилно казваш. Наемите са от 300 до 1000 евро за стая в апартамент с обща баня и тоалетна))! Разглеждам няколко около теб...Дания или Норвегия))

Отиди с каравана :D :D

П.п. Тия усложниения с квартирата са най-вероятно контраполитика на разградения двор, дето го играят социалистите които са на власт там. Преди 2-3 години гледах доста репортажи по темата, получаваше се така че шведски младежи не могат да си намерят квартира за студентския период заради афганистански и северноафриканските амуджи идващи на талази.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 13.09.16 21:35.

13.09.16
21:33

казано от Joe Musashi на 13.09.16, 21:25:

На палатка в Свалбард? През зимата... :D

13.09.16
21:38

казано от Boby_ на 13.09.16, 21:33:

казано от Joe Musashi на 13.09.16, 21:25:

На палатка в Свалбард? През зимата... :D

Щом наш’те тъмнозеленикави оцеляват на самоделни бордеи  и фургони, Васко ще оцелее на каравана, а подозирам че e по-закален от тях.

Нека горните ми две изказвания не се възприемат като расистки ,аз от 2016та го загърбих за да заживеем всички като бели хора.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 13.09.16 21:39.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1