Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.09.16
19:54

Брей, всички готини хора сме на 29 :D :D
Какво още ще учиш? На мен ми минава еретичната мисъл да запиша неква магистратура , но като знам качеството на образованието и тежестта на дипломата, май по-добре да ги хвърля парите в Осъма.

Т. Тодорова

12.09.16
20:02

Е па готини сме. И младеем. :D

Ами, чудя се. Нещо практично. Но освен да е практично, искам да ми носи удовлетворение и да е полезно за някого. Чудя се дали да е магистратура, дали да почна от начало. Не знам, честно казано. Я някоя психология, я специална педагогика, я нещо, свързано с по-творчески дейности - медии, кoмуникации. Ще видим. Имам да избутам морфосинтаксис на френския, странознание на Франция и социолингвистика първо, после да си взема държавните :D и тогава ще мъдря.

Образованието е кофти, но практиката показва, че ако се постарае човек, нещата се получават. Дипломата няма кой знае каква тежест, ама пък без нея - Иди рАботи.

Студентските години ми бяха най-хубавите - хората, емоциите, двете бригади (особено втората)... Ако можех да ги върна, веднага бих натиснала бутона. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.09.16 23:03.

12.09.16
22:14

казано от Queen Cobra на 12.09.16, 19:54:

, но като знам качеството на образованието и тежестта на дипломата, май по-добре да ги хвърля парите в Осъма.

АА ти и образованието знаеш...
Уши знаеш!
Вземи една магистратура,изкарай поне една специализация ,пък после ще си говорим за тежести и знания.

Т. Тодорова

12.09.16
23:14

Абе, че не е много читаво образованието ни - не е. Че могат да те демотивират отвсякъде само за два семестъра - могат. Че диломата знания не гарантира - така е. Говоря за моите факултет и специалност, разбира се, нямам лични наблюдения от другаде. Но за почти 30-те си години съм срещнала страшно много хора и само двама-трима от останалите без диплома се справят прилично откъм работа и положение. И тримата са компютърджии. Двама админи и третият... Абе, основно пие водка, ама админства и той по разни велики фирми. :)
Образованието е a must.

*** Ако някой се е втрещил от неграмотния ми пост по-горе - едитнах го, случайност беше, че дремейки пишех от телефона. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.09.16 23:16.

13.09.16
10:30

казано от nervak на 12.09.16, 22:14:

АА ти и образованието знаеш...
Уши знаеш!
Вземи една магистратура,изкарай поне една специализация ,пък после ще си говорим за тежести и знания.

Ми знам ами- нали и аз имам висше и аз живея в България.
Точно в момента приемаха хора с 2,51 от матурите само за да попълнят бройката платени.
Никой не ходи на лекции, никой не е чувал за упражнения, никой не си познава професорите, неже ли асистентите, има хора, които и на изпити не ходят, а ги вземат. Хич не  ми говори за тежест.
Ако искам, мога да взема втора магистратура, без да знам и по какво съм се записала. Даже годините по 2 наведнъж мога да ги сливам.

13.09.16
10:46

казано от Т. Тодорова на 12.09.16, 20:02:

Е па готини сме. И младеем. :D

Ами, чудя се. Нещо практично. Но освен да е практично, искам да ми носи удовлетворение и да е полезно за някого. Чудя се дали да е магистратура, дали да почна от начало. Не знам, честно казано.

Аз ти предлагам да вземете с приятелят ти да си направите едно бебенце . Хем ще ти носи удовлетворение , хем ще е от полза за обществото . :D Мани ги тия песове . Кучетата и котките са за дядовци и баби като мен  , да се разсейват , когато внуците им не са им на гости .

Т. Тодорова

13.09.16
11:06

Ами, с такива приказки, спокойно се причисляваш към бабите и дядовците. :)))

Кучетата и котките чудесно се комбинират с децата. Тъй и ще бъде в нашия скромен дом. Не разбирам защо едното трябва да изключва другото. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.09.16 11:08.

13.09.16
19:20

казано от Т. Тодорова на 13.09.16, 11:06:

Кучетата и котките чудесно се комбинират с децата. Тъй и ще бъде в нашия скромен дом. Не разбирам защо едното трябва да изключва другото. :)

Искам да го харесам два пъти :)

Т. Тодорова

13.09.16
21:47

Светле, радвам се, че не само аз харесвам комбинацията :)

13/09/2016 (15)

Храна:
- кафе-капсула с оризово мляко
- 2 оризовки, намазани с песто, 2 яйца на очи и няколко аспержи от консерва; вчера за прът път видях и реших да опитам – пълна гняс, но ще ги пробутам с някой омлет; после разбрах, че се продават и пресни, и не знам защо не ми е направило впечатление;
- 4 малки смокини
- 30г печено пиле
- 150-200г печено пиле, 60гр домашно печен хляб с доста семена, неовкусена салата от краставица, червено зеле и домат
- 2 парченца шоколад Линд
- 50г пиле
- чай “лека нощ”, от който спя като труп, с прополис и пчелен прашец преди лягане

Движение:
- домакински истории
- не издържах и вечерта изтърчах 3.5к + още 1.5 ходене; кофти се бяга навън, много мръсен въздух

‘апчИнца:
- антибиотик, пробиотик
- йохимбин, мултивитамин, вит. Ц, дмае, л-тирозин, омеги, магнезий, мсм с лимон
————————————————————————————————————-
Вчера смених на Камен алармата на телефона, която от години слушам и всеки път ми действа като ток. Както подскачам от хрупане и мляскане, така и от тая мелодия.(whew) И понеже в нас сме детски дупета, гадът направо ми я изпя сутринта, за да ме събуди. (nfun)
Както и да е, търкалях се с Лара повече от час - четох, пих кафе в леглото и чак в 8:20 се излюпих. Утре по-рано.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.09.16 22:23.

14.09.16
00:45

Мамини, пиленца златни (nlove9)

Т. Тодорова

14.09.16
14:31

Нали помниш к’во ти казах сутринта за плъха... мамин, златен :D

14.09.16
14:59

казано от Queen Cobra на 13.09.16, 10:30:

Ако искам, мога да взема втора магистратура, без да знам и по какво съм се записала. Даже годините по 2 наведнъж мога да ги сливам.

Можеш друг път...пробвай каквото искаш ,като магистратура в Софийския,Пловдивския или Шуменския-да видим какво ще сливаш...най-много поправките.

14.09.16
15:07

Ехехе, особено шуменския- хаха :) Ако има излишни пари , ще видим.

Т. Тодорова

14.09.16
15:25

Илия, ПУ е слаба ракия. Не знам как е било по твое време, но в момента е голям смях.

14.09.16
15:53

казано от Т. Тодорова на 14.09.16, 15:25:

Илия, ПУ е слаба ракия. Не знам как е било по твое време, но в момента е голям смях.

Не е било толкова отдавна...98 завърших,като при кандидастване се борехме 170 човека за 24 места-слаба работа ,физика все пак ...наплив няма.
Завършихме 8…от първоначалния курс.
Сега подържам връзка с доста преподаватели,асистенти по математика,физика и биохимия ...Пробвай химия,биология,англ,руска,френска,сърбо-хървастка и др. филологии,химия и физика,физика и матеметика,инж физика,биология и химия,информатика,мат и инф...Пробвай ,пък ще видим колко ще ти е смешно още на първия семестър.
Апропо същото важи и за трите университета...

Т. Тодорова

14.09.16
16:12

Е, нали виждам каква сган влиза и излиза с дипломи, тъй че каквото и да ми говориш, ни мож мъ убедиш. Филологическият факултет пък е... :D :D :D Моята специалност даже няма да се напъвам да я коментирам. Ако някой не е завършил, то е защото не се е появил (аз в това число). А пък учебната програма и милионите неуредици, липсата на всякаква практическа насоченост, милионите тотално безполезни лекции (щот’ нали трябва да се плащат хонорари), всичката плява и размотаване, арогантното поведение на изгнилата им администрация - супер демотивиращо е.

Математика и информатика - щот’ е много читаво всичко, зат’ва IT компаниите в Пловдив се чудят как да си изсмучат кадри от пръстите, наотвориха си IT академии, за да си ги обучават, че взеха и чужденци да вкарват. А университетът бълва всяка година.

И въпреки, че съм на това мнение, пак казвам, че ако някой нещо иска да научи, няма кой да го спре и си струва човек да се запише. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.09.16 16:14.

14.09.16
16:16

Много неща не са ти ясни...ясно си личи от коментара за информатика и математика-погледни що за специалност е тя.
И да ти кажа честно,без да са засягаш-такива коментари,колко е смях,зле и т.н. някой университет чувам главно от незавършили или едва избутали бакалавър...

Мнението беше редактирано от nervak на 14.09.16 16:22.

Т. Тодорова

14.09.16
16:42

Защо бих се засегнала? Към тази група можеше да ме причислиш, ако липсваше последното изречение от поста ми. Не съм завършила, защото дори не съм се опитала да бутам - бяха ми интересни други неща, особено след втори курс, когато вече тотално се бях разочаровала от разликата в това, за което кандидатствах и това, с което се сблъсках после. За собствената си специалност ти гарантирам, че е смях и че е много зле, а ти какъвто пожелаеш етикет ми залепи. :)
А коментарите ги чувам и от завършили. И от не малък брой преподаватели също - във висши и в средни училища.

И не ме разбирай погрешно, винаги съм се дразнила, когато някой обвинява университета за собствените си “несгоди”, винаги съм го защитавала, както и преподавателите си, по които всички неграмотници плюеха, ама ай с’я... Може пък в специалност за преводачи да има малко повечко практически часове (ние имахме по един час седмично), примерно, вместо плявата, която са ми изсипали, за да си почеше някой егото и да си вземе хонорара. А можеше в малкото часове по превод да преподават преводачи или поне филолози, завършили с успех над 4.00. Можеше “Лингвистика с ИТ” да включва и ИТ, вместо в час по “ИТ в хуманитаристиката” :D да ни занимават с програмка за превод с размер 15кб, която никога няма да излезе извън кабинета на тоя, дето я е “написал” (този, който водеше часовете, разбира се).

И да, наясно съм каква специалност е гореспоменатата, но ‘що пък тя да е изключението от цял факултет?

И продължавам да съм съгласна с теб в голяма степен, НО със сигурност разликата от 98 до почти 2018 е огромна.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.09.16 18:00.

14.09.16
20:30

Гореспоменатата специалност е...педагогическа и IT компаниите имат общо с хора завършили тази специалност точно, колкото аз бих имал с електронно-позитронният колайдер...Не ,че е невъзможно,но е малко вероятно..:D
Ай сега наздраве с един домашен портър ,направен с хмел тропика 8-)

Мнението беше редактирано от nervak на 14.09.16 20:32.

Т. Тодорова

14.09.16
20:59

Ма нали т’ва казах - че съм наясно каква е специалността, само че не разбирам що точно тя трябва да се откроява от останалите във факултета.

Наздрае с ... Един чай и Далацин-Ц :D

Т. Тодорова

15.09.16
09:40

Обаждат ми се от Булбанк:
- Здравейте... Дрън-дрън-дрън... Изготвили сме ви специална оферта за застрахователен план (застраховка живот), дрън-дрън-дрън, представлява ли интерес за вас?
- Благодаря, но в момента не.
- Добре. Ако промените решението си, можете да се свържете с нас на еди кой си телефон. Благодаря за отделеното време и желая хубав ден!

Обаждат се от ОББ:
- Търся г-жа Тодорова. (Без ‘Добър ден’).
- Да, аз съм, здравейте.
- Изготвили сме, дрън дрън дрън, застраховка живот, дрън дрън дрън...
- Не ми представлява интерес на този етап, благодаря.
- А, ами вие кой етап чакате? Тя като стане белята, ще е късно да се мисли! А струва само еди колко си на месец!

ОББ ме погребва 3 пъти за година и половина. :D Предния път беше: А вие сигурна ли сте, че утре няма да ви се случи нещо? :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.09.16 11:24.

15.09.16
11:31

Ако са много притеснени можеш да ги успокоиш като им напомниш, че обикновено банките живеят по-кратко от хората.

Т. Тодорова

15.09.16
11:59

14/09/2016 (16)

Храна:
- топла вода с лимон, прашец, прополис
- два веган бонбона, направени от какао, какаово масло, коноп, чиа и.. и сигурно има още нещо, но не знам какво; убийствени са;
- бъркани яйца със смес от кашкавал и извара (забравих как се казва), силна подправка някаква, отгоре био кетчуп; 3 оризовки, салата като вчерашната – червено зеле, краставица, домат;
- протеинов бар някакъв

Движение:
- тренировка
- 3км бръм-бръм
- офиси

Тренировка

*** 5 минути бързо ходене на пътека, под наклон и после стави + малко динамични разтяжки
*** Джиги-джиги:

Заден клек с подложки:
3х5 @10кг и после тройки с:
20 20 20 20 25 25 30 30 25 20

Хоризонтален скрипец:
3х5 @25кг и после тройки с:
30 35 35 35 40 40 40 40 40 35

Румънска тяга:
3х5 @20кг и после тройки с:
30 30 40 35 30 30 30 30 30 30

Раменна преса:
3х5 @5кг дъмбели и после тройки с:
7 7 8 8 8 7 8 8 8 7

*** Разтяг

‘апчИнца:
- антибиотик, пробиотик
- йохимбин, дмае, л-тирозин
Поизморих се тия дни, но може и да отида да бягам малко довечера. Записах се за едно нощно бягане на Гребната, на 24-ти, 5к, и трябва да раздвижа гъз, за да не пукна там. (whew)
Една голяма бяла птица :D скоро и сподели с какво е заместила ББ-кремовете и фон дьо тена: почистваш лицето, мажеш с кокосово масло (то си попива и не седи мазно и хлъзгаво) и отгоре минаваш със сурово какао. Порите не се задръстват, мирише хубаво, за разлика от химията, тенът е равен и приятен. Какаото го ползвам и вместо руж, и изглжда супер естествено. Това го правя вече втора седмица и кожата ми се изчисти - и на вид, и на пипане е по-приятна. (makeup)
Имах честта да се запозная с Иван П. днес, докато разхождах ушатите. (sun)

Т. Тодорова

15.09.16
23:25

15/09/2016 (17)

Храна:
- кафе-капсула, оризово мляко;
- две палачинки, които станаха от: едно яйце, един малък банан, кокосови стърготини, растителен протеин, оризово мляко и ванилия; пльос на тигана, после няколко точки фъстъчено и право в мяхчето :D;
- италианска салата (маруля, рукола, не много макарони, чери домати, рулца от раци (dull), някакъв млечен дресинг с подправки, лимон; голяма пилешка пържола (гръд) на тиган, отгоре със специален сос от дижонска горчица (ще питам другия път какво има в него, много беше добър);
- 3 тънки оризовки с бри и песто;

Движение:
- 3км разходка
- тренировка

Тренировка
*** Бягане
5к, ама друг път. Е, изминах ги, но да речем, че 1к съм го ходила, щото почивах. Отне ми цял час (!) с тия почивки, пък и с чакането по светофарите. Крампи в левия прасец, глезенът ме приболява, изобщо - жалка история. :D Но предполагам, че ако продължа да се напъвам, ще става по-добре. :)
!!! Грам не се задъхвам !!!

‘апчИнца:
- антибиотик, пробиотик
- йохимбин, дмае, л-тирозин, магнезий, мсм с лимон
Та тъй. Утре ще почивам, но ще е готин ден. (sun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.09.16 23:27.

казано от Т. Тодорова на 15.09.16, 09:40:

Обаждат ми се от Булбанк:
- Здравейте... Дрън-дрън-дрън... Изготвили сме ви специална оферта за застрахователен план (застраховка живот), дрън-дрън-дрън, представлява ли интерес за вас?
- Благодаря, но в момента не.
- Добре. Ако промените решението си, можете да се свържете с нас на еди кой си телефон. Благодаря за отделеното време и желая хубав ден!

Обаждат се от ОББ:
- Търся г-жа Тодорова. (Без ‘Добър ден’).
- Да, аз съм, здравейте.
- Изготвили сме, дрън дрън дрън, застраховка живот, дрън дрън дрън...
- Не ми представлява интерес на този етап, благодаря.
- А, ами вие кой етап чакате? Тя като стане белята, ще е късно да се мисли! А струва само еди колко си на месец!

ОББ ме погребва 3 пъти за година и половина. :D Предния път беше: А вие сигурна ли сте, че утре няма да ви се случи нещо? :D

Станала си ‘жертва’ на отчаян маркетинг :D Тез трябва да звъннат на Кобрата,че да им обясни житейската им мисия :D

Т. Тодорова

16.09.16
08:24

Харесах го заради отчаяния маркетинг, щото и аз не издържах и им го казах. :) И след като се стъписа за няколко секунди, мацката ми вика: И все пак, сигурна ли сте? :D

А иначе за Кобрата - стига сте я закачали. Всеки минава през няк’ви кризи. Щом пише публично, значи има нужда да сподели и да получи помощ. Ако можеш да помогнеш, помогни й, ако не - не я ебавай (със сигурност не в моя дневник), щото отстрани изглежда налудничаво, когато не съвпада с гледната ти точка, но е голяма мъка да живееш с такива мисли 24/7.

Но да, съгласна съм за съществуването на банките. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.09.16 08:44.

Т. Тодорова

16.09.16
19:57

16/09/2016 (18)

Храна:
- кафе-капсула с мляко рано сутринта
- чак в 15:30 – 120г малини;
- 2 резена пържен патладжан с 1 ч.л. доматено-лучен сос; малка пълнозърнеста филия с крема сирене, домат и песто;
- 2 кюфтета на Попов, бри, 130г картофи с куркума, черен пипер, сол, масло за аромат и малко оризово олио
- диня със сирене, още не знам колко, но сиренето няма да е много, за динята гаранции не давам :);

Движение:
- от 8:30 до 13:00 в приюта; страшно изморително, не си усещам нито една част от тялото;

‘апчИнца:
- антибиотик, пробиотик
- вит. Ц, омеги, магнезий, мсм с лимон
Страхотни кучета има в приюта. Общо са 50 парчока. От тези, които успяхме да разходим днес, черният питбул беше най-сърцатото, усмихнато, активно и СИЛНО животно. Мислих, че Лара е корава, но след него ми се струва като пинчер. :D Причини ми по-сериозна мускулна треска от която и да е от тренировките, които правя напоследък и смея да твърдя, че през живота си не съм виждала по-мощно куче, независимо от размера. Разкошен. (inlove)
Супер мил е с хора, един такъв се гърчи от радост и тук-там стъпва, и само си проси любов. Да се чудиш какво толкова ни обича.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.09.16 20:01.

Т. Тодорова

17.09.16
09:20

Отписах динята снощи и пих водка за пръв път от... май покрай абитуриентския ми бал беше последно. 100г водка + една малка кола. Не беше зле, променят се явно вкусовете с годините.
——————————————————————
И да се похваля, че след 7 месеца, 30 мейла и 3 скандала с общината, площадката до нас е все толкова обрасла, прашна и грозновата, но пък оправиха дупките в мрежата (акъл трбваше да им се даде как да стане, за да не излизат ушатите) и вече е годна за ползване.
3 пъти УРА! за ОП Паркове и градини! (party)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.09.16 09:21.

Т. Тодорова

17.09.16
15:48

Срам-не срам, качвам два клипа. Единият е с подложки и разкрач на широчината на раменете. Другият е без подложки, с по-широк разкрач - там отлепям лявата пета от пода.

Лактите виждам колко са далеч от истината, ще ги навиря другия път.

Знам, че повече с гърди нагоре трябва да ходя (същият съвет получих и от Санчо).

Кръстът е кекав, една от причините да се пльосвам толкоз напред.

Подложките може би ще ги разкарам - отпред нещата изглеждат добре с “просто око” (ще снимам другия път), ама отстрани и пълна гняс.

Наясно съм, че е супер зле, днес усетих колко напред отивам и как се клатушкам (то това е на края на тренировката, последната серия), и реших да снимам да видя точно за ко иде реч. Май е време да ги усвоя тия движения. Хелп ми. (wasntme)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.09.16 20:03.

17.09.16
17:46

Дам, малко се навеждаш напред повече, отколкото трябва, струва ми се, ама това вероятно идва от кръста и лактите...  Така ли ти е по-удобно, пробва ли кръстосания “билдърски” хват? Защото, ако това ти напряга китките, няма смисъл да го мъчиш, имам чувството, че някак “държиш” щангата с ръце, а не е легнала добре на раменете... Но пък ме кефи как клякаш дълбоко и ми се струва, че добре отваряш коленете... Може би от кръста/гърба иде цялото... Аз се опитвам да държа гърба стабилен като се стремя да събирам лопатките, някак събрани назад и стегнати надолу /не знам дали го описвам хубаво/ (добър съвет, който един приятел ми беше дал за тягата, но мисля и тук важи...)
Просто  ми идват първи впечатления, не съм супер разбирач, но от разни наблюдения така ми се струва...

edit: хм, сега го гледам пак и ми се струва, че без подложки имаш някои по-добри повторения (около 30сек. май едното), отколкото с подложки. Предният клек е тегаво упражнение, но май така е, докато се получи един път... хванеш ли го веднъж, после го пръскаш :Д

Мнението беше редактирано от RogueOne на 17.09.16 17:54.

Т. Тодорова

17.09.16
19:33

Пробвала съм кръстосан хват и ми се получава мнооого по-добре с него. Лостът си ляга точно там, където му е мястото - доколкото знам, трябва леко да те души. Последните два пъти пробвах този, защото исках да начестя така, че китките да не ме болят - от любопитство просто.

Дълбоко ли ти се струва че клякам? Без подложките? На мен хич не ми се чини така. :/ Но коленете ги отварям, да. Откакто ми казаха, че трябва да ги отварям, вместо да сочат право напред, не ме болят. (party)

В кръста съм пълна мекица, да. В гърба не чак толкова, но пак. Ама ще се работи по въпроса. :)

Благодаря за съветите. (beer)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.09.16 19:36.

17.09.16
19:40

Е, разбира се, то нещата ако ставаха от раз... много би било добре, де, ама нА! Мъка тряя да има :D
Иначе предвид, че клякаш с подложки и започваш да се адаптираш без тях, според мен дълбочината ти е добре...
Иначе гледах като вариант и с фитили да се хване щангата, ето  в това клипче го дава като вариант... Пичът е доста адекватен и ме кефи как обяснява за всички упражнения; мисля, че може да ти хареса и да е от помощ особено това видео :/  ... и за тяга му е много добро.... (аз с тая тяга, няма да спра да я вкарвам навсякъде :Д ?! :Д )

(muscle)

Мнението беше редактирано от RogueOne на 17.09.16 19:41.

Т. Тодорова

17.09.16

Е, няма от раз. :))
Никога не съм клякала с лост - ни отпред, ни отзад. Все с пудовки. Тъй че не се тръшкам много. :)

Другия път ще снимам задния клек. Там не знам как бих могла да клекна без подложките, ама ще пробвам.

Пусти дървени глезени! Каня им се от месеци да ги тормозя с упражнения за мобилност, ама т’ва е тооолкова досадно занимание, че неам нерви. :)

Т. Тодорова

17.09.16

Е, няма от раз. :))
Никога не съм клякала с лост - ни отпред, ни отзад. Все с пудовки. Тъй че не се тръшкам много. :)

Другия път ще снимам задния клек. Там не знам как бих могла да клекна без подложките, ама ще пробвам.

Пусти дървени глезени! Каня им се от месеци да ги тормозя с упражнения за мобилност, ама т’ва е тооолкова досадно занимание, че неам нерви. :) Сигурно ще се наложи да се прежаля.
————————————————————————
Изнасям поста с клиповете и на тази страница, че ми е важен:

”Срам-не срам, качвам два клипа. Единият е с подложки и разкрач на широчината на раменете. Другият е без подложки, с по-широк разкрач - там отлепям лявата пета от пода.

Лактите виждам колко са далеч от истината, ще ги навиря другия път.

Знам, че повече с гърди нагоре трябва да ходя (същият съвет получих и от Санчо).

Кръстът е кекав, една от причините да се пльосвам толкоз напред.

Подложките може би ще ги разкарам - отпред нещата изглеждат добре с “просто око” (ще снимам другия път), ама отстрани и пълна гняс.”

Наясно съм, че е супер зле, днес усетих колко напред отивам и как се клатушкам (то това е на края на тренировката, последната серия), и реших да снимам да видя точно за ко иде реч. Май е време да ги усвоя тия движения. Хелп ми. (wasntme)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.09.16 20:02.

Мила

17.09.16
20:05

Тогава заякни в кръста, защото това е едно от основните звена, които трябва да държиш стегнати.

Относно позицията на лоста, трябва да легне на делтоидите. Кръстосан хват не бих ти препоръчала, лопатките се изнасят назад и при по-голяма тежест упражнението е по-трудно да се контролира (т.е. да не залитваш напред). Имаш вариант с фитили, но не мога да кажа, дали е добър този вариант.

Аз лично изкарвам леко раменете напред, за да пасне добре лоста и да имам добра мобилност в ръцете.

Позицията на лактите нагоре, а не в страни.

В много от повторенията клякаш на пръсти и се накланяш напред. Според мен тук ти липсва мобилност. Аз клякам малко в по-широк разкрач, за да пропадна добре ( клякам АТГ)

Когато се изправяш, недей да се опитваш с дупето да изпревариш гърдите, дръж поясът стегнат, гърбът изправен (до колкото е възможно), активирай глутеусите и бутай с гърди нагоре, а не с дупе напред.

Ще трябва да се учиш на мобилност и да не клякаш на пръсти. Ако трябва си вземи тояжка за тази цел или по-лек лост.

Вероятно @Vik би добавил още по-полезни и точни неща.

Мнението беше редактирано от Мила на 17.09.16 22:24.

Т. Тодорова

17.09.16
20:28

Обувките имат значение, вярвам. Равни някакви... или пък направо боса?

Мила

17.09.16
20:35

Да не те подведа в отговора.

Но със щангети ми беше най добре (ех, на Блажка бяха)

В момента тренирам на босо, защото съм си у нас и не ми е пречило до сега.

Мнението беше редактирано от Мила на 17.09.16 20:36.

Т. Тодорова

18.09.16
10:14

Благодаря ти, Мила, за съветите. :)

За обувките - ще си купя едни удобни гуменки и ще видя с тях как ще е. Щангетите са много скъпа инвестиция за бегинър като мен.

Ще си купя после една пръчка за моп и се почвам. Трябва да снимам и тягата - докато тренирах при Деница, беше прилична, ама сега направо ми е трудно (не килограмите, те са достатъчно малко), а самото движение, супер вдървена се усещам.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.09.16 10:22.

18.09.16
15:04

Лека ти е тежестта..и я придържаш някак спокойно с ръце,тоест не е легнала на раменете ти.
Като е маааалко по-тежко с да речем  10кг примерно,вече няма така да се клатиш и ще се опитваш да вдигаш лактите  чисто интуитивно ,за да не поемаш с ръце тежестта.

Т. Тодорова

18.09.16
21:49

Илия, мерси, че се включи по темата. Има логика, но и с 30кг се люшкам. Ако сложа 40, или няма да мога да стана, или ще се търкулна на някъде цялата. Краката ми държат, обаче кръстът ми поддава жестоко. Ще снимам във вторник и задния клек.
——————————————————————————————————————————————————
17/09/2016 (19)

Храна:
- кафе-капсула с оризово мляко
- чак в 15:00: доза протеин
- скоро след протеина – 170г запеканка: пиле, гъби, кашкавал, мащерка
- час след запеканката: 1 с.л. фъстъчено масло с манов мед (един препордавател от унито скоро бясняваше как пчелите като пеят оная песен „та-таа-тарарам, мана-мана“, ставал манов мед :D
- вечерта един приятел черпи, че си купи кола и ядох едно пицеподобно нещо, дето се зове “точилка”. :D Пица на руло е, в общи линии, много вкусно е и е 250г. Ядох и малко панирани кашкавалчета и сиренца. Пих бяло вино и се напих. (nhappy2)

Движение:
- кучешка разходка, кратка
- тренировка

Тренировка:
*** 5 минути пътека, 2 минути бързо ходене под наклон, 2 минути бягане, 1 минута бързо ходене под лек наклон; стави, разтяжки
*** тренировка 1 от седмица 3:

конвенционална тяга:
3х5 @25кг и после 10х3 с:
30 35 35 35 35 40 40 40 40 40
пулдаун:
3х5 @25кг и после 10х3 с:
30 35 35 35 35 40 40 40 35 35
преден клек (грозен, както стана ясно)
3х5 @20кг и после 10х3 с:
25 25 25 25 25 25 20 20 20 20
тилен лег:
2х5 @20кг и после 10х3 с:
25 25 25 25 20 20 20 20 20 20
Лежанката е... капут. Не харесвам това упражнение.

*** 20 минути пътека:
- 5 минути бързо ходене под наклон
- 10 интервала 40:20
- 5 минути бързо ходене с намаляне на темпото
*** Разтяг

‘апчИнца:
- йохимбин и половина, бцаа, магнезий, мсм, омеги

18/09/2016 (20)

Храна:
- свинско контра филе, салата;
- диня, малко сладолед
- оризовки с песто и бри, малко от филето

Движение:
- офиси
- обикаляне с кучетата по доктори - ваксини, максини и да видят на Борьо ушака, че напоследък го е клепнал и го боли като го пипам; Лара за прът път беше с намордник при доктора, хич не реагира добре като го видя да стяга инжекцията;
- разходка + дълго и изморително къпане § сушене на кучетата; Борката седи под сешоара, само ако държа бисквита в едната си ръка, за да го фиксирам, иначе се лендзи и тича като луд :D

Добавки:
- йохимбин, мултивитамин, магнезий
Алкохолът по съвсем друг начин ми понася, когато не пуша цигари покрай него. Снощи си се понамазах малко с виното, а днес нямаше и помен. Като пуших по половин (понякога по една) кутия с пиенето, по ден и половина реанимирах. Хах, още един бонус (makeup)

От утре започвам да натискам пояса много яко, ни мой тъй. И мобилността ще трябва да погледна, кооолкото и да не ми се иска. Повече ми харесва да клякам обаче, така че това е последният път, когато мрънкам по въпроса. :) Поръчах си днес BCAA и още малко йохимбин.

Купих си гуменки за залата. Гуфки (щот’ са на китки, кат’ за кифли) :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1