ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.09.16
16:03

24.09
Сън: 23.45-8.00

Прекрасно е да си почивка.

Храна:
- 3в1
- домашна баница с масло и сирене,1/2 фил., 2 кюфтенца,  200 мл. кефир
- диня ок. 400 гр.
- салата домат и краставица с олио, 2 фил., свинско с чушки, 1 бисквитка
- сушени сливи 100 гр.
- капучино пакетче (puke)
-1/2 пилешко бутче, печен патладжан, тиквички и домат, 2 фил.

———————————————————
24.09 бутащи
1. клек (20,40,0кг) 3х6х60кг 2х8х50кг
2. лег (20,40,50кг) 3х7х55кг
3. лег преса (80кг) 3х10х110кг
4. пек дек 3х10х30кг
5. разгъване за предни бедра 3х10х25кг
6. кросоувър (почти прави ръце) 3х12х(2х15кг)
7. коремни преси от наклон 3х15
8. глутеус ритник с прав крак на скрипец 15х15кг 2х10х20кг

Движение 1-2 км.
Пазар, пране.
Ден 15 - 22 лицеви опори

Лека отпускарска тренировка. Малко Елейко тежести, но нямам особена мотивация да ги мъча.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 25.09.16 14:24.

25.09.16
14:20

25.09
Сън: 23.30- 8.30
Ммммррр :)

Храна:
- 3в1
- 2 фил с печена наденица ок 150 гр, 100 гр. йогурт 10%, 1 яйце
- 1 банан
- 1/2 пилешко бутче, постна манджа с тиквички и чушки, 1 фил, 1 голяма краставица
- 100 гр. сушени сини сливи
- 1 круша
- 3 кифтенца, 1 фил, пържени тиквички с йогурт и 3 обикновени курабийки с йогурт (общо 200 гр. йогурт 10 %)

————————————————————
25.09 дърпащи
1. набиране успореден хват 3х6
2. чуково гребане на машина с дискове с 2 ръце с(20кг) 3х6х(2х30кг)
3. румънска тяга с пудовка различен разкрач 3х15х32кг
4. скрипец зад врат 3х10х45кг
5. сгъване за задно бедро 3х10х25кг
6. едностранно гребане с дъмбел на лежанка 3х8х22кг всяка ръка
7. суинг с пудовка (10лява, 10 дясна, 10 с 2 ръце) 3х30х14кг
8. хеликоптер с пудовка 3х12х14кг
9. разтваряне встрани стриктно 3х8х(2х6кг)

Движение за деня 1-2 км
Ден 16- 22 лицеви опори
Голямото чистене у мамими 2 - прахосмукачка, прозорци, баня - плочките 1 по 1 с Циф и полиране :)

Още една пенсионерска тренировка. От вчерашната имам стабилна мускулна треска :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 26.09.16 10:22.

26.09.16
13:37

26.09
Сън: 23.30-8.00

Храна:
- 3в1
- бутер закуска с допълнително кашкавал , 100 гр. йогурт 10%
- малка круша
- 2 фил, 3 кюфтенца, постна манджа тиквички и чушки, няколко дребни маслини, шоколадов бонбон
- 2 обикн. курабии, няколко пълнозърнести крекера със зехтин
- 3в1 малко
- 1 ябълка
- свинско  готвено ок. 150 гр, 2 фил., печен патладжан, 1 печена чушка, 1 краставица
- 4-5 сини сливи

————————————————————-
26.09 рамо, ръце, корем-домашно
1. индийски лицеви опори 3х7
2. повдигане с прави ръце страни 3х8х(2х5кг)
3. пикови повдигания за корем с кърпа на пода 3х8
4. повдигане с прави ръце напред 3х8х(2х5кг)
5. повдигане на крака от лег 3х15
6. бицепсово сгъване 3х10х(2х5кг)
7. крънчове 3х15
8. лицеви опори раменен хват/трицепс 3х10

Движение навън- няма.
Малко пране.
Чистене у мамими 3 :-)

————————————————
От неколкодневните търкания у нас + тренировките раменете ми гръмнаха. Днес тренирах с едни тубички и буквално ме боляха вече предните рамена.
Обаче съм доволна- 2 контейнера на прахосмукачката се напълниха, да не говоря колко часа залягане и бърсане на с кърпа.
В банята се пали бойлер на дърва и от плочките падна невероятна мръсотия с цената на яко жулене- откинаха ми се ръките!
Дори вратата като измих, си смени цвета. Гардеробите отгоре - без думи. Измих само половината прозорци, но все е нещо, макар да има още 3 двойни.
Майка е алергична и усеща всякакъв препарат, та се концентрирах на по-важните неща, които не може да стигне и оправи.
Сега отиде да вземе бабата от болницата и аз е вихря на спокойствие  :)
Събират ми се 9 часа сумарно кардио с естествени движения за почивните дни :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 27.09.16 12:29.

27.09.16
09:06

Добре бе Мирка ,
без да се заяждам или подобно , ама ако у майка ми е толкова мръсно , разхвърляно и т.н. не бих го писал та всякакви непознати да си правят изводи за това какви хора са , респективно от каква семейна среда произлизам ...чудя ти се съвсем сериозно , не се ли усещаш малко на моменти ,че някои неща трябва да ги спестяваш??
Айде познай от три пъти повечето хора какво си мислят ?
Ясно е ,че умираш от тъпотия и няма с кой да споделяш , та затова тук на форумчето пишеш , ама ...

Т. Тодорова

27.09.16
10:43

Мен пък ме кефи колко е откровена и как не се срамува. В наши дни откровените хора са си находки.
Не виждам как това да се правиш на нещо, което не си, е по-достойно от това да си ок с произхода си и ако не ти харесва, да се стараеш да си по-различен или, както тя в случая прави, да приведеш нещата в ред, колкото можеш (независимо дали става дума за чистене или за нещо друго). А хората така или иначе винаги се напъват да си мислят разни работи, там угодия няма. ;)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.09.16 10:44.

27.09.16
10:47

Нищо срамно не виждам в споделеното от Мира. Колко от форумците ходят да помагат на болните си родители, баби, дядовци? А колко млади хора в България като цяло го правят?  Едни водят дневниците си, защото умират от тъпотия, други обичат да си чешат егото сред останалите. Разни хора, разни идеали. За всеки има място под слънцето тук.
П.П. И аз смятам, че на Мира и е бая скучно понякога :D

Закрит Акаунт

27.09.16
10:48

То пък, Албаст, да не е нещо кой знае какво-във всяка къща има прах, дори една седмица да не минеш с прахосмукачката и парцала. Аз за разхвърляно никъде не съм прочел, гледам само за чистене става дума. Плюс това жената може да е стара и болна и да не може така да се развива през няколко дни с парцалите и прахосмукачката. Та аз лично, като чета тези неща, нищо не си мисля или пък да формирам някакво негативно мнение. Та тя Кобрата постоянно мие и чисти, та мнението ми по-скоро е, че е чистница, не обратното.

Пиша рядко тук, но сега не се сдържах след мнението на Албаст.
Моята майка е на 66, с остеопороза и ревматоиден артрит, но у тях е в пъти по-чисто отколкото у дома. Като си гарантирах така произхода, да спомена че и IQ то й все още е по-високо от моето.

27.09.16
11:38

+1, че няма нищо нито срамно, нито тъпо да го запишеш. Дневникът затова е дневник, човек описва разни неща. Описва деня си, мислите си и пр. Всеки е тук по някаква причина - да пише, да чете, да се лигави, от скука,  все тая... То и спортът сигурно от скука го правим... Все тая..., животът на всеки е сбор от един куп неща, а това, че някой е достатъчно откровен да вписва детайлите не е повод нито за срам, нито за “замисляне” - даже напротив,  ей това прави дневника истински.

27.09.16
12:12

Хм, не мисля, че умирам от тъпотия. По-често ме обзема чувството за безнадеждност, но никога не съм изпитвала скука. Повярвай ми - въображението ми е достатъчно да запълня една вселена. :) :D
————————————-
Чистя си, защото обичам да ми чисто и не мога да седя/лежа/да се мотам някъде , докато ми пъзят паяци над главата или  мога да си напиша името в праха по скрина. Мия си кабинета всяка сутрин за ужас на мързеливите си колежки.
А си го записвам, щото се занимавам сама и си е активност-половин, един, два часа- зависи.
Отделям си 20-30 мин да си попълня деня, защото искам да имам редовен дневник за храната и тренировките, а покрай него си споделям мисли, които после да си препрочитам. Малко вманиачено ми е да си го водя на Word, пък и искам да общувам с някаква прослойка със сходни помисли- да речем може би няколко души да са.
Да си комуникирам с форумчето- ехо?!? Аз да не съм на 13 и да си споделям в “Лична драма”, както неведнъж някой написа.
Какво ме топлят 50-100 души, минали на диагонал през ежедневните ми писания, заети със собственото си не/щастие? Нито някой ще ме разбере, нито ще ми даде акъл, нито ще ми реши проблемите.
Записвам си и толкова. Мислите ми са доста по-важни за здравословното и психическото ми състояние от храната и тренировките. Искам да си ги формулирам ясно и обмислено.
Хич не ме е грижа на кого какво му харесва и какво мнение за мен си съставя. Ама ХИЧ!!! :)
Животът ми не се върти около това дали някой ще ми хареса мнението, дали ще ме подкрепи в това , което мисля или ще ми се чуди на акъла.
—————————————
Ми възмущавам се от нашите, от начина им на живот, има и други хора, които имат същия проблем и ако желаят ще си обменим мисли. Ето, Тодорова (и други също) също е притеснена за родителите си- трудно и почти невъзможно е да се бориш със стереотипите на поколението от 60те.
Правя каквото мога- не мога да ги убедя да вложим малко средства и време в по-сериозно преустройство, защото са затънали в ежедневието и рутината и кошмарно се плашат от промените. Едва едва накарах майка да използва мобилен телефон и си говори само с мен. :)
Така че да им почистя покрива на бараката, да пренесем дърва, да им измия прозорците - все е нещо. Хубаво е че съм наблизо и поне от време на време им позачиствам малко. Чистотата е много важна за здравето на бабките, а не могат да си я осигурят сами.
Майка не може да се качва на високо заради световъртежа, не може да се навежда и да вдига по-тежко от бутилка  заради глаукомата,  едва -едва мърда от болки заради плексити , дископатии и шипове, не може даже да си стисне пръстите в юмрук.
—————————————
Ми да , аз съм ок с произхода си- добродушни скромни хора. Бедни както поради обстоятелствата, така и заради собствените си недостатъци. Доста страхливи, назадничави и понякога глуповати, но животът с тях ме е направил такава каквато съм. Начинът, по който са ме възпитавали, по който са се отнасяли с мен и по който аз ги възприемам , ме е изградил като личност.
Да, ето-споделям, с времето и самоопознаването, разбрах, че не мога цял живот да ги виня за това ,че не са мечтаните родители и не са ми дали минималните нужни условия. Че всеки един ден и всяко преживяване са ме правили по-силна, по-мъдра, по-спокойна и цялостна личност.
За съжаление този процес на изграждане и систематизиране на емоциите, на самообучение в една емоционална интелигентност отнема десетилетия борба със стереотипите, самозаблужденията и предразсъдъците ми.
————————————-
За пореден път казвам- който ще - да чете и да лайква,
който не ще-да си продължи нататък и да си мълчи- негова си работа.
И аз не харесвам поне 50% от нещата , които чувам и виждам, но не си давам мнението.
Така че - гледайте си живота, нямате втори шанс  :D :D
След 20 -25 год. да сме живи и здрави ще видим на какъв хал ще сме :)

Закрит Акаунт

27.09.16
12:36

Еее, Кобрети - еваларка, къртиш 8-)
Като упомена, че не си избираме родителите, се сетих за един случай с мой съсед. Добро момче иначе, ама веднъж се напил и явно разочарован от живота /това и баща му го потвърди, че го е направил-щото аз не вярвах, когато момчето ми каза/, влязъл при техните късно вечерта и започнал да рита по спалнята им, с думите: “Абе тате, как можа да се пръкнеш такава шушумига бе, да беше станал комуняга навремето, да си крал, да си трепал, да си газил де що може за власт и пари, та аз сега да карам S класите, да шиб@м най-готините мацки и да троша кинти дето и както ми е кеф” :D

А иначе, Кобре, вие в службата чистачка нямате ли, та сама чистиш кабинета си. Или ако имате, явно почиства ей така, колкото да се брои, че е минала. В първата ми институция, дето работих преди над 8 г., имаше една чистачка, която с парцала дето минаваше по пода /говореше се и за кенефите/, после забърсваше и бюрото на най-големия шеф :D Усетиха ѝ тоз чалъм и я махнаха веднага.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 27.09.16 12:55.

27.09.16
12:52

Бабата е добре. Никакви поражения няма , изписаха й нови лекарства.
За пореден път ще се възмутя от “спешната” помощ в ГО, които я държаха 3 часа в чакалня , докато си пушат навън, без да й обърнат внимание жива ли е.
Само дето така са й съсипали дясната ръка , откъдето са пъхали водача- не знам как са успели да й пукнат всички възможни вени, обаче цялата й предмишница от китката до лакътя е един огромен черно-виолетов твърд хематом! А над лакътя има още 2-3 кръвонасядания , големи като сини сливи под кожата. Ще се оправят де, обаче при другите пациенти и дупчица не се вижда.
—————————————
Така че се притеснявайте, ако на някой роднина се наложи да се слага стент. Безплатно е, не е болезнено и човекът е на крака след 1-2 дни ако всичко друго е ок. Ако си спазва диетата и си пие лекарствата, ще докара поне до 90 год.
—————————————-
Аз обаче мисля пак да си  пусна липиден профил и според резултата , в началото на другата година да отида профилактично при специалист.
Влизам в 30-те, а имам ужасно мрачна семейна анамнеза на сърдечно съдови заболявания. Баща ми е бил с исхемична болест и е умрял от инфаркт  на 36 год, майка е с хипертония  от млада и вече сърдечна недостатъчност, и баба и дядо бяха с исхемична болест на сърцето, хипертония и висок холестерол. Няма да се оставя да ме гътне нещо предотвратимо.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 27.09.16 20:11.

27.09.16
13:01

Ми няма чистачка. Счетоводството си имат стабилна началничка, която е въвела строга хитлеристка дисциплина - чистене в сряда и петък след 3 следобед цялостно -прахосмукачки, миене, прозорци, тоалетната им- да пие от нея :)
Но специализираната администрация- разбирай контролните органи- мързели от класа. Щом единия седя под счупения климатик, додето му падна капака (поне 3-4 кг) на главата.
През повечето време подът лепне от кафе, манджи, кал, вълма се носят като в уестърн по ъглите, пясък и камъчета скърцат под стъпките, мивките са мухлясъли и почернели - да си умрЕш :)
——————————-
п.п. Понеже се познавам с достатъчно чистачки- в държавни институции - ВСИЧКО  се чисти с един черен разложен и вонящ  парцал и не си мислете че някой слага препарат :D :D Ако има, си го носят у тях и замазват с една и съща мръсна вода всички кенефи и офиси в сградата. О, да, дори в болницата може да мият с белина, обаче никой не се хаби да сменя водата за всеки етаж :)

27.09.16
13:24

По грешка подкрепих мнението на Албаст, но изобщо не съм съгласна с него. Всеки е свободен да споделя каквото той реши в дневника си. Възрастни хора сме и имаме глави на раменете си.
Възхищавам се на Мира, че така помага на близките си. За жалост има доста други, които не ги посещават само да се видят с тях, камо ли да им помагат с нещо.
Мира, продължавай все така с любов да помагаш на майка си :*
Всичко бих дала за един ден моята да е с мен и да мога така старателно като теб да й помогна :(  но никога повече няма да я видя дори ...

Сори за спама Мира. Рядко се намесвам в чужди дневници, но държах да уточня, че стана грешка с лайка на поста на Албаст.

Между другото модераторите, няма ли възможност като харесаш нещо, после да го НЕхаресаш? Стават грешки, особено през телефона, както сега....

Мнението беше редактирано от Vess на 27.09.16 13:25.

Димитър Станчев

27.09.16
13:48

Всяка жена иска да е домакиня,включително и Кобрата.Иначе нямаше да си описва старателно колко пере и чисти.Това с което не съм О.К. да го прави на гърба на някой друг(майка и)Тя съгласявала ли се е да и описваш на всеослушание как е  занемарила дома си?

Мнението беше редактирано от Димитър Станчев на 27.09.16 13:49.

27.09.16
13:58

Благодаря, Веси, но далеч не мога да се похваля, че помагам кой знае колко.
Имам много идеи, искам да направя много неща, искам да я видя най-сетне спокойна, в една чистичка уредена удобна топла къщичка, най-сетне да не се занимава с никакви борби с вятърни мелници и нещастия.
Но това не зависи от мен. Тя си има представа за живота и тази представа ме вбесява.

Не ми дава по никакъв начин да се намеся в битието й дори с елементарни неща - не иска компютър, не иска пералня, не иска нова камина. Купили сме си всякакви полезни уреди и приставки, и покривки, и завивки и  пр. и пр., но просто си седят в опаковките 2-3-4 -5 год. и не се ползват. Каквото и да  й занеса, само казва, че няма нужда и го складира в хола.
Искам да я настаня в някой приличен апартамент с нормална баня с топла вода, с нормално отопление, с нормални съседи, където няма да се грижи за нищо, освен за смяната на каналите на телевизията, но тя не иска да остави скапаната си къща, докато е жива. Не иска да приеме никакви нововъведени и неща които ще я улеснят. Живее адски трудно и с ненужни усилия за елементарни неща, просто защото не може да си промени мирогледа.
Ето, примерно повече от 10 години не се пуска вода в тоалетната и няма чешма в банята, защото са повредени крановете, а се налива с кофа, която се пълни в кухнята и се носи. Вместо да си включи бойлера като нормалните хора (които не го и изключват) предпочита да отдели 1 час да топли вода с бързовар, да разнася легени, канчета и кофи и да наточи студена вода от кухнята. Предпочита да ходи в тъмното, за да не светят постоянно крушките и да не се развалят ключовете на лампите!!!!
———————————-
Това ме измъчва почти 20 год.
Защо не мога да я убедя за нещо по-добро? Не го разбирам това. Не помага нито натякването, нито караниците, нито убеждаването. През цялото време тя очаква съвсем други неща и никога не е доволна. Постоянно е разочарована от мен, от околните, от себе си , от света, от живота. 
Оставам с едно ужасно чувство на безполезност и безсилие, което с времето ще се усили.

27.09.16
14:06

Пффф, Митко, никаква домакиня не съм и не искам да съм. Искам да си живея на гърба на нечий труд и хич няма да ми дреме. Ще си почивам само и ще се глезя.
Брей, първите 20 год така адски го мразех това чистене, ма на- настигна ме манията. То защото няма кой друг- иначе няма да пипна!!! 
————————————
Ако реша утре мога да си изтрия и мненията и дневника, а какво като описвам- нито някой от вас я познава-
А ако дойдеш у нас, нали ще го видиш?  Какво има да се крие?
Че е болна, ми то се вижда, всичко го знаят.
Че е доста запуснато-и няма “мъжка ръка” у нас да ремонтира-ами вижда се отвсЕкъде.
Че като влезе някой, няма един стол свободен да седне- еми вижда се.
Това че някакви полунеизвестни хора са прочели? - много им дреме на тях. Всеки си гледа живота и едва ли на някой му пука за алтернативното ми домакинство.
(То и затова у нас влизат хора веднъж на 3 години.)

Т. Тодорова

27.09.16
14:16

казано от Queen Cobra на 27.09.16, 12:52:

За пореден път ще се възмутя от “спешната” помощ в ГО, които я държаха 3 часа в чакалня , докато си пушат навън, без да й обърнат внимание жива ли е.

Баба ми преди години си разпра брутално рамото на един работещ циркуляр (ужасяващо беше, не преувеличавам), беше на към 75-76 тогава. В коридора на болницата я държаха над два часа и след като майка ми вдигна олелия, защото подът беше залят с кръв, а баба с единия крак отатък, докторът каза с важен тон: “Спокойно, госпожо, тази жена е изгубила кръв колкото при една менструация.” (dull)

Когато ходих от болница на болница и от отделение на отделение (неспала, разплакана и трепереща), за да се моля някой да ми помогне за майката на К., в една излъскана болница в Пловдив (Иван Рилски), група невролози ме накараха да изчакам пред кабинета, за да ми обърнат внимание - 15 минути слушах как си уговарят чеверме и не знам си колко каси вино. Слава Богу, намери се свестен лекар, който ми помогна много и на благодарностите ми отговори с: “Нали това ми е работата.”

Такова е, за жалост, не само тук, както много хора твърдят. Истинска радост е да видиш лекар, който знае защо е избрал точно тази професия и добре, че все още има и такива.

Радвам се, че баба ти е добре! (sun)

Димитър Станчев

27.09.16
14:17

Старателно ,чета дневника ти и  съм виждал как обвиняваш родителите си за болести ,които си наследила от тях.Да не би майка ти да ги е изобретила тези глаукоми,и тя ги е получила от  нейната.Ти и Тодорова сте едни всяващи чувство на вина хора,които едва ли не учат родителите си как се “правят “деца.Постави се малко и на нейно място!

27.09.16
14:25

Аз пък съм съгласен на 100 % с Албаст .  Никога не съм си мислел че ще трябва да се обяснява на 30 годишни жени , че не е красиво , морално и етично ,да се вади на показ чуждо бельо по форумите . Кобре , в поста на Албаст има едно скрито послание към теб , написано малко между редовете , което и така и не успя да разбереш . Прочети внимателно поста на Албаст няколко пъти , и се опитай да вникнеш в него , само от полза ще ти е .

Т. Тодорова

27.09.16
14:31

Димитър Станчев, ти да видиш :D

Обясни ми как да се поставя на мястото на един 130-килограмов диабетик, прекарал няколко инфаркта, който не слага в устата си нищо, което не е пържено, което не е бял хляб, което не е захар и което не е газирано? Ако може да е пържено захарно тесто, най-добре. Майка ми всеки ден се кара с баба ми по сходни теми, гледа я на легло 4-5 години, обвинява я, че е безотговорна, но като се прибере в нас, отваря шкафа с  XL кроасаните и яде по три сладоледа.
В същото време и двамата се оплакват от по сто неща, но не полагат минимално усилие за нищо, ‘щото са много отговорни. Ако бяха способни да изпитват вина за подобни неща, отдавна щяха да са в много по-различна форма. ;)

Хайде, ако обичаш, да не ми лепиш етикети, щото от опит знам, че лафът “то си е нейна/негова работа” е тотална, грозна лъжа - знам какво е да загубиш близък, знам какво е да гледаш близък как страда, знам в каква жалка гледка може да се превърне човек, знам какво е и да гледаш 100-килограмов болен, така че ще използвам всяко възможно средство, за да го спестя и на тях, и на себе си. Резултат може и никога да няма, но безучастна няма да остана.

Оу, и само да довметна, за да избегна още някое “заглавие” от несъдещи и невменяващи вина хора ;), че съм безкрайно благодарна на родителите си за всичко, което са направили и продължават да правят за мен. И понеже съм им благодарна, и понеже си умирам за тях, не мога да стоя безучастна, знаейки към какво са се засилили по собствена воля.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.09.16 14:40.

27.09.16
14:35

За съжаление много, ама много малко родители знаят как се правят правилно и се отглеждат правилно деца. Със сигурно моите не са от тях. Със сигурност идеята , че “нещата ще станат от само себе си” и “всичко ще е наред” е най-грешната идея на света, особено при правенето на дете.
Така че само аз имам думата, щото АЗ съм последствието от поредица правилни или грешни решения. :)
А болестите- еми дано не съм ги наследила в пакет, нали затова така внимателно се профилактирам няколко пъти годишно.
——————————
Тодорова, така е. Има невероятни хора при лекарите, обаче няколкото, сложени най-отпред , съсипват цялата вяра в медицината. Същото като с работата в общинските служби ;) :)
Докато сме млади (или не толкова) но здрави и в кондиция, ужасът на здравеопазването се струва далечен и непознат.
Обаче като попаднеш в ситуация, виждаш как те смятат само банкова сметка, от която трябва да издоят каквото могат, за експериментално зайче на любимите си комбинации от лекарства и в крайна сметка просто за едно ЕГН, което ще зачеркнат от списъка.

Димитър Станчев

27.09.16
14:39

Няма какво  да ти обяснявам.Правилото е ,че всеки рано или късно минава през  всичко ,и ще си обясниш сама като си в тяхното  положение.

Мнението беше редактирано от Димитър Станчев на 27.09.16 14:39.

27.09.16
14:41

казано от Галин Георгиев на 27.09.16, 14:25:

Кобре , в поста на Албаст има едно скрито послание към теб , написано малко между редовете , което и така и не успя да разбереш . Прочети внимателно поста на Албаст няколко пъти , и се опитай да вникнеш в него , само от полза ще ти е .

мдам....:)))

27.09.16
14:45

Ами Митко, бих направила всичко възможно да не съм в тяхното положение. Обвинявам ги- ДА, защото не правят нищо, за да излязат от своето. Не е нужно човек да преминава през “всичко” за да знае как действа.
Защо- защото има начини човек да се справи с всичко, ако има воля. Защото виждам ежедневно хора, които са толкова смачкани от живота , провалени от случайността или физически осакатени , че нашите дребни болежки са прах на вятъра. И въпреки това имат желание за живот и живеят и се борят с проблемите.
Да, надявам се да не стана като тях, искам когато аз закъсам в коловоз, някой да ми шибне шамар и да ми каже да не бъда такава.

Т. Тодорова

27.09.16
14:50

Ама айде всеки да си прави каквото си поиска, какво ще кажеш? Ти остави близките си да  се разболяват от предотвратими болести и да тънат комфортно в боклуци, Кобрата ще си прави нейното, аз моето, някой друг - друго и така. Много съдници, много нещо. Аз не бих искала децата ми да ме оставят да се превърна в нещо, което никога не съм била. Не ти пожелавам и твоите да те, ‘щото да, странно се променят хората с възрaстта.

А кой, какво, къде и как споделя за себе си, си е лично негов избор - ако на някой му идва тегаво да чете, изходът от всеки един дневник е еднакво елементарен: цък.

Приключих тук. Със здраве. ;)

* Мира, трий на воля, ако прецениш.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.09.16 16:49.

Димитър Станчев

27.09.16
14:58

Кобре, точно когато си най-зле нямаш нужда от шамар за ободряване.

Тодорова,щом ме поставяш в позиция да оставям хората да си правят каквото искат.Давам благословията си .Живейте както сметнете за добре! :D

27.09.16
15:15

Няма да трия, разбира се. Аз предишните дискусии не искам да махна, че тази ли.
Да, чуждото бельо.... Ами и аз си мислех така някога. Че на някой му пука за мръсното бельо и че трябва да се съобразявам с обществено мнение. Ей, колко много предразсъдъци има у хората.
Говоря си за неща от живота. От моя си живот. Не знам дали някой не е разбрал, но не е с цел да научи света, а да си “изплача” нещастието, че не мога/не знам как да го променя. Че ме измъчва мисълта, че нямам силата да поправя и наредя нещата.
Който разбрал, разбрал.
———————————————-
Разбира се, мога да парадирам с това, че ще си купя нов телефон, кола или ще ходя на екскурзия, макар и скромна. Да си снимам храната, питието, изгревите, залезите, домашните любимци. Да качвам забавни клипчета с котки и бебета, вицове и да се тагвам от селската кръчма. Да съм млада, силна , здрава, усмихната, вечно позитивна и мотивирана....
Пък всичко останало не е за “пред хората”.
Хората не трябва да знаят, когато си нещастен, разочарован, самотен , че си болен, беден, с кредити, със запушена тоалетна, с хемороиди, или че родителите ти са болни, бедни, сакати,  и пр. и пр.
Извинявайте, хора :)

27.09.16
15:19

Мрънкането и оплакването дразнят също толкова, колкото и парадирането и прехласването.
Не виждам как ще си намериш мъж, честно.

27.09.16
15:23

Дразнят, знам, но и това ще мине. Я по-позитивно. :)
—————————
И аз не виждам :)
Може и жена да бъде, важното е да има чувства.

27.09.16
15:24

Ей ся и*а макята на патриархалните ценности :D

Димитър Станчев

27.09.16
15:26

казано от James Hinks на 27.09.16, 15:19:

Мрънкането и оплакването дразнят също толкова, колкото и парадирането и прехласването.
Не виждам как ще си намериш мъж, честно.

Ще намери,защото е хубава.Но не съм сигурен ,че въобще търси.

27.09.16
15:31

:)

27.09.16
16:13

казано от Марин Димитров на 27.09.16, 15:45:

........

ПРОДАЛЖАВАМЕ НАПРЕТ!

27.09.16
16:38

Какво сте я заяли Мира? Я вижте колко по-четен и интересен е дневникът й в сравнение с други подобни, но без лиричните отклонения за прозорците и диабета. Може пък да й носи облекчение да споделя подобни неща с хора, които познава само виртуално, а да не може да ги сподели с приятели на живо. Както често се казва в разни дненвици напоследък, като не ви харесва, не четете. А да пишете за вашите майки и техните недостатъци и проблеми съвсем пък никой не ви кара. :)

Мира, пиши си и да не ти дреме.

27.09.16
18:03

Ох, Боби, колко жалко, че си женен- ти си близък до идеала за принц на бял кон (шегичка , Зозо ;) )
Но си прекалено умен-  такъв мъж постоянно ще ми напомня колко съм глуповата.
—————————
Ами облекчение-може би. Полезно е. Подреждам си мислите. Някой като ме провокира, стимулирам си мозъка да помисли и върху тази страна на нещата. Всъщност съпротивата срещу моето мнение е по-полезна.
————————-
Това, което ми се избистри днес като писа Веси- да , жал ми, мъчно ми е и се чувствам безпомощна , че не мога да направя повече/почти нищо. Че съм загубила толкова време в отчуждение и нетърпеливост, което можех да превърна в грижи и внимание. Сега е късно. Вече сме стари (повече майка) , озлобени и твърде закостенели (пак повече тя) и нещата просто няма как да се наредят. Следващия път като се обади, най-вероятно ще каже, че бабата е починала. И ще остане сама с всичките си недъзи. Това е нормалният ход на нещата. И така ...
—————————————
Прозорците- ами те са си някаква помощ (и кардио)

27.09.16
20:24

Премествам си поста за деня, за да не се разкъсва.

27.09
Сън: след 23.30- 6.30

Защо стоях да гледам идиотското тъпо шоу на Слави?! Събудих се рано, сънувах кошмари с бившия, трябваше да хвана влак. Не ми се спи, но ми е замаяно и схванато.

Храна:
- 3в1
- 2 фил. с бекон 100-120 гр, 2 печени чушки
- диня 400-500 гр., 1 банан
- пилешка пържола от бут 150-200 гр, 2 печени чушки, млечен дресинг, 1 фил. Вита
- 3в1 лешник - мне (puke)
- кис. мляко 300 гр, смлени бадеми 3 лъж. (30 гр?), ленено семе и сусам

27.09
Без тренировка.
Движение за деня 1-2 км. с багаЖЪТ :)
Малко домакинстване.

———————————————————
Всичките обичайни и необичайни активности + снощното  чистене на покрива на бараката от гнили ябълки и листа, са ми докарали необичайни мускулни болки в раменете, горната част на гърба и междуребрените мускули. усеща се като вдишвам :)
Утре на работа за пръв път от седмица.
Бляк. След 2 седмици пак ще си взема 3 дни :)
———————————————-
Иронията, Албаст, е защитна реакция и проява на пасивна агресия. Не прекалявай с не, не е полезно.

27.09.16
21:23

казано от Boby_ на 27.09.16, 16:38:

Какво сте я заяли Мира? Я вижте колко по-четен и интересен е дневникът й в сравнение с други подобни, но без лиричните отклонения за прозорците и диабета. Може пък да й носи облекчение да споделя подобни неща с хора, които познава само виртуално, а да не може да ги сподели с приятели на живо. Както често се казва в разни дненвици напоследък, като не ви харесва, не четете. А да пишете за вашите майки и техните недостатъци и проблеми съвсем пък никой не ви кара. :)

Мира, пиши си и да не ти дреме.

Пък и изглежда мръсница :D Кобре не ми се сърди :D :D :D Haters gonna hate
Ако не откривате поне частица от своето битие в дневника на Мирка, то или имате перфектен живот, отдавна сте емигрирали или сте балъци, живеещи в илюзия.

27.09.16
21:45

казано от Queen Cobra на 27.09.16, 18:03:

Ох, Боби, колко жалко, че си женен- ти си близък до идеала за принц на бял кон (шегичка , Зозо ;) )
Но си прекалено умен-  такъв мъж постоянно ще ми напомня колко съм глуповата.

Така ти изглежда във форума. :) Иначе съм мързелив, мърляв затворен тип на средна възраст, който само гледа да си отвори биричка след работа и да се размаже на канапето да гледа Ливърпул, вместо да грабне прахосмукачката и да се разшета из къщи или да изведе жена си на пиано бар*. :)

* - това ако питаш Зозо по въпроса. :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1