20.01.15
15:00
Колко време гърмиш бета аланин?
Намираш ли разлика в кондицията?
20.01.15
15:17
Кольо,
Да си призная почнах стака в неподходящ момент - преди празниците :).
Иначе определено вдигнах силата, но бях почнал и да хапвам повече, а и бях намалил футбола, защото лигата почива.
Сега съм решил да сваля още малко кг и да съм в топ форма на 185 см и 80 кг. Не знам дали ще успея и дали ще се чувствам добре на тези кг. Истината е, че преди няколко години на 83 кг. бях се уплашил колко съм изпит на лице, а и в тялото, но сега мисля да чистя и да изглеждам по-добре на тези кг. Ще потренирам здраво и ще се храня качествено за месец-два, след което ще си направя актуална оценка на състояние и цели.
21.01.15
10:28
20.01.15 г. Вторник
Тренировка:
7:30 - 30 мин колело;
19:30 - крака:
10 мин. пътека за загрявка /почнах от 6 км/ч и всяка минута вдигах скоростта с 1 км/ч, като последната минута върнах на 6км/ч/;
5 суперсерии/10 повторения лег преса 100 кг + 10 клякания със СТ/;
5 суперсерии/10 бедрени разгъвания с 50кг + 10 повдигания на машина за прасец с 50 кг - на прасеца не са важни толково кг, а колко бавно правиш упражнението и колко задържаш/;
Общо тренировката ми отне 30 мин и съм много доволен. Мисля да тренирам гърди, крака, гръб в отделни дни, а ръце и рамо заедно.
Хранене:
8:30 - доза протеин;
12:30 - пъстърва с варен бял ориз /50-на грама в сурово/;
21:00 - 23:00 - печен свински джолан с картофено пюре /400-500 гр. порцията според менюто/, свински крачета на разсол /150 гр. готово/, агнешка главичка на разсол /150 гр. готово/, 500 мл червено вино. Доста хапнах, но без хляб, ориз, пържено и съвсем малко картофено пюре. Не залитнах и към десерт. Единственият проблем е, че от приказка на приказка стана 00:30, но ще наваксвам със съня в сряда :).
22.01.15
09:20
21.01.15 г. Сряда
Тренировка - не тренирах и сутринта и вечерта - адска мускулна треска, съчетана с работа до късно и реших да пропусна - първа издънка и то двойна за седмицата.
Хранене - тук поне всичко бе ОК:
8:00 - доза протеин с прясно мляко и един банан;
13:00 - 150 гр /готово/ ребра на скара и 4 яйца;
-следобед в офиса - 150 гр. сурови ядки и сушени плодове;
22:00 - малко сухи мезета, няколко фурми, 300 гр. /готово/ ребра на фурна и 4-5 малки филиии от някакъ модере хляб :) + чаша домашно червено вино
23.01.15
10:27
22.01.15 г. Четвъртък
Тренировка
20:30 - 21:30 - футбол - потичах добре, но все още бях страшно вдървен от тренировката за крака във вторник.
Хранене:
13:00 - 1 печено пилешко бутче и няколко крилца;
23:30 - 500 гр/сурово/ ребра на скара и пълнозърнест хляб;
24.01.15
10:58
23.01.15 г. Петък
Тренировка:
19:00
10 суперсерии /набирания тесен хват 4-5 повторения + 15 повдигания на крака от лег/
Хранене:
13:00 - печено пилешко бутче и 100 гр. /готово/ свински ребра;
22:00 - три кюфтета, 3 яйца, топено сирене и три земела - на домашно приготвени бургери + 2 чаши червено вино
08.12.16
17:25
Здравейте,
Подновявам дневника за пореден път с оптимистичната идея по празниците да изчистя малко вместо да кача ;). Лятото поради много работа, намален състав на екипа и напрежение намалих драстично спорта, но си хапвах като спортист и резултатът е, че дрехите все още ми стават, но съм ги опънал :). От месец-два насам съм доста по-спокоен, условията също се подобриха както в личен план, така и като брой на колеги. Освен това от другата седмица ще имам уникалната възможност да спортувам сутрин преди работа, от което мисля да се възползвам.
Идеята е следната:
1. Тренировки:
- фитнес (предимно сутрин от 7:30 до 8:30) - предимно кръгова за цяло тяло, може да вкарам един ден за крака;
- плуване (сутрин от 7:00 до 8:00) - ще гледам поне веднъж в седмица да плувам по 1 км;
- футбол - имам един мач всеки уикенд в лигата, в която участвам + надявам се още 1 през седмицата - с приятели или междинен кръг/отложен мач от лигата;
- тенис на корт - ще опитам да играя от време на време и тенис на корт на закрито.
2. Хранене - РБД, клоняща към ВМ-НВД, с лек калориен дефицит. Ще опитам да се върна към ЦХ по следната схема - спорт сутрин до 8:30-9:00, след което протеинов шейк, а след това няколко хранения на работа в 11, 12, 13 ч., след което спирам с храненето. От 13:00 ч. до 9:00 ч. си е един 20 ч. прозорец глад, с който не вярвам да имам проблем. Не знам как ще се справям когато ритам през седмицата вечер, което може да се случи и втора тренировка за деня - най вероятно преди или след мач ще си помагам с още една доза протеин. Иначе ако спортувам по обяд през уикенда просто ще изместя яденето в ранния следобед и няма да ходя на фитнес.
3. Добавки - Modern BCАA (по време на спорт), Протеин Whey shake - непосредствено след спорт, както и при случаи на глад или търсене на сладко, храносмилателни ензими и витамини на NOW, кленобутерол преди спорт.
08.12.16
17:32
07.12.2016 г.
1. Хранене:
-обяд: 200 гр. пилешко бяло месо с 4 яйца и две лъжици домашна лютеница за вкус;
-вечеря: едно голямо телешко кюфте 200на грама; свинско с гъби - 200на грама, 1 банан, 1 малка бира
2. Спорт - фитнес:
Следната кръгова тренировка 3 кръга, с почивка по 1-2 мин между тях, по 1 серия по 10 повторения от всяко упражнение:
- вертикален скрипец пред гърди с 50 кг;
- хоризонтална лежанка с 50 кг;
- раменна преса с щанга зад врат 20 кг;
- бицепсово сгъване с дъмбели по 8 кг;
- трицепсово разгъване на скрипец с 20 кг;
- повдигания на крака от лег.
След трите кръга - 10 мин на пътеката с променлива скорост - 2 км.
3. Суплементация - BCAA по време на тренировката, две хапчета кленобутерол 30 мин преди тренировката, витамини и по 1 ензим с двете хранения.
Мнението беше редактирано от Toma Tomov на 09.12.16 09:15.
По мое мнение протеинът ще ти развали прозореца и ще те подхлъзне да си хапваш. Не е фатално при двуразова тенировка, но не е фатално и без него. Пий си водичка и чайче вечер и ще стане работата.
На мен ми беше по-трудно да не ям вечер, когато нямах зала или мач. Даже няколко пъти отидох да тренирам точно, за да не ям :). След втората седмица се адаптирах и не ми беше голям проблем, но имах и възможност да изолирам вечерните социални събития. Ти ще споделиш как се чувстваш като пробваш.
Успех
09.12.16
09:12
08.12.2016 г.
1. Хранене:
-обяд: нямах време да обядвам (една от причините да мина на ЦХ от другата седмица е, че ще си нося храната на работа) и към 15:00 ч. изядох 150 гр. от някакви пълнозърнести крекери или нещо подоно - не ги ям, защото мисля, че са полезни, а защото са ОК на вкус;
-вечеря: 24:00 ч. (след мача) 3/4 от следното: 250 гр. биволски суджук, 250 гр. свински гърди без кост, няколко печурки, малко домашна лютеница, 6 яйца - всичкко забъркано в тиган без допълнителна мазнина. Завих го в три пълнозърнести питки (wrap)
за бурито - всяка е 50 гр.
2. Спорт - футбол от 22:00 ч. до 23:30 ч. - много тъп мач, защото не се събрахме и играхме 7 на 9 и ни убиха от бой. Поне потичахме доста и то без контузии, което на -2,5 градуса е супер.
3. Суплементация - BCAA след мача, защото го забравих, две хапчета кленобутерол 30 мин преди мача, витамини и 1 ензим с вечерното хранене.
Тия вечерни мачове стават все по-неприятни. Прибрах се, взех душ и се наядох към 24:00 ч. После не можах да заспя до 02:00 ч. и тази сутрин съм като парцал. Дано да се събудя за бърза тренировка след работа, защото вечерта съм на някакъв банкет, който мисля само да мина да уважа и да си ходя.
09.12.16
09:15
Маданец,
Аз проблеми с ЦХ нямам. Не помня от колко години не закусвам, а денем като не ям съм много по-концетриран и продуктивен на работа. Новото е, че сега периодът, в който ще ям, е по време на работа, но вярвам, че с няколко хапвания през час няма да заспя на бюрото :).
Тия чайове вечер само с лимон ли ги пиеш?
Аз не казвам, че имаш пробрем с ЦХ. Доколкото разбрах искаш да преместиш прозореца и да се храниш през деня, като гладуването ще ти е от 13:00 до 09:00, което, както сам отбелязваш, е доста различно от нормалните часове, в които се храниш обикновено през последните години. Та всъщност казвам, че тази адаптация ще иска време, но може при теб да не е пробелм. Аз от години се храня на обяд и вечер или само вечер и съм си много добре с всякакаъв вид прозорци, но когато разместих храненето да е до обяд, а прозорецът на гладуване да е от 13:00 до 09:00 имах трудности с неяденето вечер.
Вечер чайовете ги пия без лимон. Просто пия вкусни чайове ;)
Мнението беше редактирано от Маданеца на 09.12.16 16:18.
10.12.16
11:20
09.12.2016 г.
1. Хранене:
-обяд: 1 печено пилешко бутче + 1/4 от следното: 250 гр. биволски суджук, 250 гр. свински гърди без кост, няколко печурки, малко домашна лютеница, 6 яйца - всичкко забъркано в тиган без допълнителна мазнина и без пълнозърнести питки;
-вечеря: 21:00 - банкет - сухи мезета и две чаши вино (тъкмо донесоха месата и си тръгнах, че и вкъщи имах повод); 23:00 - още една чаша червено вино, още малко мезета върху 4 филийки пълнозърнест хляб
2. Спорт - както очаквах нямаше.
3. Суплементация - по 1 ензим с двете хранения
Днес тръгвам към фитнеса с идеята за кръгова + тичане, че имам да наваксвам.
11.12.16
14:33
10.12.2016 г.
1. Хранене:
-обяд 15:00 ч.: 2/3 от 250 гр. свинки гърди, 350 гр. биволски суджук, малко печурки, една консерва боб (400 гр.) - на тиган без допълнителна мазнина
-вечеря: уиски (без прекаляване); сухи мезета, ядки и парче торта - рожден ден на съпругата
2. Спорт - фитнес 12:00 ч.:
Следната кръгова тренировка 3 кръга, с почивка по 1-2 мин между тях, по 1 серия по 10 повторения от всяко упражнение:
- вертикален скрипец пред гърди с 50 кг;
- хоризонтална лежанка с 50 кг;
- раменна преса с щанга зад врат 20 кг;
След трите кръга - 20 мин на пътеката с променлива скорост - 4 км.
3. Суплементация - BCAA по време на тренировката, две хапчета кленобутерол 30 мин преди тренировката, витамини и по 1 ензим с двете хранения.
12.12.16
12:33
11.12.2016 г.
1. Хранене:
-обяд: другата 1/3 от 250 гр. свинки гърди, 350 гр. биволски суджук, малко печурки, една консерва боб (400 гр.) - на тиган без допълнителна мазнина;
- следобед - парче торта
- вечеря: 22:00 - бутчето и крилото от половин пиле на фурна
2. Спорт -нямаше.
3. Суплементация - по 1 ензим с двете хранения
Събота срещу неделя посрещахме рождения ден на съпругата и въпреки, че беше без прекаляване, реших неделята да не спортувам - ходихме да черпим на няколко места и забих едно парче торта :). Вечерта приготвих храненето за понеделник - първи ден от програмата и хапнах пилешко на фурна.
12.12.16
15:32
12.12.2016 г. - първи ден от сериозната програма и дано да не е последен :)
1. Хранене:
- 9:00 ч. - доза протеин след тренировката;
-11:00 ч. - бялото месо от 1/2 пиле на фурна - не повече от 200 гр. + 200 гр. карфиол и моркови;
-12:30 ч. - 1/2 биволски суджук (целият е 300 гр.) + 1 яйце на тиган без мазнина;
-14:00 ч. - 1/2 биволски суджук (целият е 300 гр.) + 1 яйце на тиган без мазнина;
2. Спорт - фитнес 7:30 ч.:
- лежанка с обратен наклон - щанга 50 кг;
- хоризонтален скрипец тесен хват гърди с 50 кг;
- раменна преса с два дъмбела по 10 кг;
След трите кръга - 10 мин на пътеката с променлива скорост - 2 км.
3. Суплементация - BCAA по време на тренировката, две хапчета кленобутерол 30 мин преди тренировката, витамини и 2 ензима, доза протеин.
4. Размисли:
Относно тренировката - размених поредността на упражненията като за гърди е първо, а за гръб второ, защото така на третото упражнение за рамо се чувствам по-добре, отколкото ако упражнението за гърди е второ и за рамо трето. На пътеката тичах само 10 мин., за да не закъснея, но определно имам време и за 20 мин.
Относно храненето - понасилих се малко с храната, но предполагам, че е защото снощи си вечерях. Имам питане относно карфиола и морковите - да са живи и здрави бабите, от които имам бая буркани с туршия - карфиол, моркови и чушки, но полезни ли са зеленчуците по този начин? Аз не съм фен на туршията, защото не съм и ракиджия, но отварям буркана, отмивам марината, доколкото е възможно и днес ги ядох без допълнителна обработка. Занапред мисля да ги задушавам в тигана със съответното месо. Двете яйца ми се сториха малко, но толкова имах в хладилника снощи. Като цяло е много лесно да си приготвям храната вечер за половин час и на работа има условия да ям от кутиите - малка кухня с мивка. Другият плюс от този хранителен режим е намаляването на кафетата на работа - от четири на две - може би, защото вкарвам калории за енергия и нямам нужда от кофеин?
Специално за Славко си сметнах калориите и макронутриентите :). Не бях го правил от години, но исках да се ориентирам:
920 ккал 151,50 белтъци 3,7 въглехидрати 29 мазнини - тук не са включени тези 200 гр. карфиол и моркови, но те са дребни суми :).
12.12.16
17:50
Маданец,
Кажи за тия зеленчуци от буркан - ОК ли са? Като ги измия доближават ли се по макрунутриенти до пресните?
Тия 1 000 ккал не са ли малко?
Зеленчуците от буркан са си много добре, доколкото не е използвана захар за консервирането, което също не е фатално, разбира се. Не знам дали макронутриентите им са същите като на пресните, но не намирам причина да са много различни. Във всеки случай домашно коснервираният зеленчук е по-добре от всичко, несезонно, което можеш да си купиш на пазара. А както знаем няма много зеленчуци, които зреят през декември :) Не знам защо ги миеш. Заради олиото ли? Не вярвам да е чак толкова много. А тия калории са ти малко, та са ти малко. Още одеве мислих да ти пиша, но нямах време.
12.12.16
23:02
Маданец,
Мерси за пояснението. Ще питам майсторите дали са им слагали захар и по колко на буркан. Мия ги, защото не харесвам вкуса :). Калориите са малко, но засега не изпитвам никакъв глад днес, а и като обем храна трудно ще приема повече - вариант е да махна зеленчуците и да блъскам само месо и то по-мазно, но трябват и някакви фибри - дори и от буркан.
13.12.16
19:17
13.12.2016 г.
1. Хранене:
- 8:30 ч. - доза протеин след тренировката;
-11:00 ч. - 1/2 от 500 гр. свински врат, нарязан на кубчета, с 400-500 гр. карфиол, моркови и чушки от буркан на тиган + 2 яйца на тиган - всичко е без допълнителна мазнина;
-14:00 ч. - другата 1/2 от 500 гр. свински врат, нарязан на кубчета, с 400-500 гр. карфиол, моркови и чушки от буркан + още 2 яйца;
2. Спорт:
- фитнес 7:30 ч.:
- лежанка с обратен наклон - щанга 50 кг - идеята беше да хоризонтална, но забравих, че вчера правих с обратен наклон и повторих :);
- вертикален скрипец широк хват зад врат с 50 кг;
- раменна преса с щанга зад врат - 20 кг;
- бицепсово сгъване с щанга тесен хват 20 кг;
- трицепсово разгъване над глава с две ръце - 1 дъмбел 20 кг;
Кардио нямаше, защото ритам от 22:00 ч., но слязох в спато и за 20на минути на подложих на тангенторите прасците и кръста.
Увеличих тежестта на упражненията за бицепс и трицепс. Ще увелича малко и на рамото. Естествено мога на гръб и гърди, но не мисля, че ще направя 10 повторения на последните упражнения за малките мускулни групи.
22:00 - 1 час футбол на закрито 6 на 6
3. Суплементация - BCAA по време на тренировката, две хапчета кленобутерол 30 мин преди тренировката, витамини и 2 ензима, доза протеин, BCAA по време на мача, две хапчета кленобутерол 30 мин преди мача. Намерих някакъв магнезий у нас и ще го изпия, докато е в срок на годност :).
15.12.16
08:57
14.12.16 г.
Хранене: 700 гр. кайма (50% еленско и 50% свински гърди) на тиган + няколко чушки; 300 гр. черен хляб, 100 гр. прошуто и 100 гр. кашкавал. - равномерно през деня - решил съм един ден в седмицата да не тренирам и в него да не ям циклично, а на поне 4 пъти през целия ден. Освен това вкарах и малко повече въглехидрати.
Тренировка - нямаше, защото бях с мускулна треска след два поредни тренировъчни дни + умора в краката от мача, че бая потичах.
Бях решил вечерта да отида на СПА, но си останах вкъщи.
Суплементация: витамини, ензими, магнезий.
15.12.16
09:07
15.12.2016 г.
1. Хранене:
-10:30 ч. - 1/3 от 600 гр. телешки бъбрек + 300 гр. биволски суджук + 300 гр. печурки + няколко чушки - всичко на парчета и в тефлоновия тиган без допълнителна мазниана + 2 лъжици домашна лютеница и подправки
-11:30 ч. - 1/3 от 600 гр. телешки бъбрек + 300 гр. биволски суджук + 300 гр. печурки + няколко чушки - всичко на парчета и в тефлоновия тиган без допълнителна мазниана + 2 лъжици домашна лютеница и подправки;
-13:30 ч. - 1/3 от 600 гр. телешки бъбрек + 300 гр. биволски суджук + 300 гр. печурки + няколко чушки - всичко на парчета и в тефлоновия тиган без допълнителна мазниана + 2 лъжици домашна лютеница и подправки;
2. Спорт - фитнес 7:30 ч.:
- хоризонтална лежанка - щанга 50 кг;
- вертикален скрипец широк хват гърди с 50 кг;
- раменна преса с щанга зад врат - 25 кг.;
- бицепсово сгъване с дъмбели по 10 кг;
- трицепсово разгъване на скрипец с 25 кг;
След трите кръга - 15 мин на колелото - още ме наболват краката от мача и реших да не тичам. Качих още 5 кг. на рамото, а от другата седмица ще увелича и гърдите и гърба. С тези сутришни тренировки нямам време да разпусна в спато, а там има доста силни тангентори + леден кладенец за след сауна и парна баня. Ще трябва да намеря начин :). Освен това ще изтупам праха от фоумролера вкъщи.
3. Суплементация - BCAA по време на тренировката, две хапчета кленобутерол 30 мин преди тренировката, витамини и 3 ензима, доза протеин, магнезий.
Пиша от сутринта, защото довечера може и да нямам време - на банкет съм, на който мисля да отбия номера с чаша вино и да си ходя.
казано от Toma Tomov на 15.12.16, 08:57:
14.12.16 г.
Хранене: 700 гр. кайма (50% еленско и 50% свински гърди) на тиган + няколко чушки; 300 гр. черен хляб, 100 гр. прошуто и 100 гр. кашкавал. - равномерно през деня - решил съм един ден в седмицата да не тренирам и в него да не ям циклично, а на поне 4 пъти през целия ден. Освен това вкарах и малко повече въглехидрати.
.
Това с каква цел?
Бих те посъветвал да не си планираш изключение от режима. Според мен просто премести прозореца времево - в по-удобни часове, но си запази същите периоди на глад и хранене в дните, в които няма да тренираш.
15.12.16
12:26
E аз си хапнах както трябва до обяд, но и вечертта към 19:00 ч. ядох (след като реших, че няма да ходя на СПА)
Според мен е грешка.
Има ли някаква конкретна цел това умишлено нарушаване на ритъма или е просто като за “мръсен ден” с цел душевно спокойстиве?
15.12.16
14:05
Маданец, той не е мръсен ден, а само почивен - храната е ОК, не е много повече, с изкл. на въглехидратите, но те са от пълноз. хляб. Просто така се получи. Иначе си прав за прозореца - по-добре е да го пазя и само да го местя из денонощието ако се наложи - така процедирах преди години като бях на ЦХ, което е много удобно за предстоящите празници и трапези - цял ден не ядеш, следобед тренировка и после отваряш широооооко прозореца :).
16.12.16
09:09
Добавям към 15.12.16 г.
- едно уиски към 19:30 ч. - едно приятелче ми се обади следобеда за тенис от 21:00 ч. и реших да не пия вино, за да не ми се доспи :).
- тенис на корт от 21:00 до 22:00 + 2 кленобутерола преди тениса и BCAA по време на играта.
16.12.16
09:48
16.12.2016 г.
1. Хранене:
-10:30 ч. - 13:00 ч. - на 2-3 пъти следното: 400 гр. филе от акула + 200 гр. “рачешки” ролца (знам, че не са нищо особено като състав, но ми харесват на вкус, а и не бъркат системата с макронутриентите) + 150 гр. консерва риба тон в олио - всичко в тигана + 100 гр. бял ориз.
2. Спорт
7:30 - плуване - 500 м. бруст за около 15-20 мин. - закъснях малко, а и не бях плувал отдавна. Басейнът отваря от 7:00 ч. и следващата седмица ще е 1 км.
3. Суплементация - BCAA по време на тренировката, две хапчета кленобутерол 30 мин преди тренировката, витамини и 2 ензима, доза протеин, магнезий.
18.12.16
18:59
17.12.16 г.
1. Хранене:
-14:30 - сръбско шкембе, половин порция ущипци, половин порция графче на тафче, чаша вино;
-19:00 - 22:00 - рожден ден - 3 бири, сърчица и дробчета, порция свински джолан (цяло малко джоланче) с картофи. Картофите само ги опитах, не ядох и десерт ;)
2. Спорт - ски в Боровец от 8:30 до 11:30 - открихме сезона, отидохме навреме, покарахме докато нямаше хора, но беше доста студено, а и народът запристига към 11:00 ч. Преди 12:00, когато вече карах наобратно, опашката коли беше почти от Самоков :)
3. Суплементация - витамини и 2 ензима, магнезий.
Мнението беше редактирано от Toma Tomov на 18.12.16 19:00.
19.12.16
11:28
18.12.2016 г.
1. Хранене:
- 20:00 ч. - 22:00 ч. - еленска наденица и еленски кюфтенца, джолан с картофи и моркови, 150-200 гр. хляб - всичко домашно приготвено + половин литър червено вино + 1 банан.
2. Спорт
14:30 - 16:00 футбол.
3. Суплементация - BCAA по време на мача, две хапчета кленобутерол 30 мин преди мача, витамини и 2 ензима, магнезий.
За една седмица имам три тренировки в залата, два мача, един тенис и едно плуване, което е добре като натовареност. Относно храната съм доволен, но може да съм малко по-дисциплиниран. Хубавото е, че въпреки многото вечерни “мероприятия” (банкет, рожден ден и посрещане на гости) не залитнах към пиене на много алкохол :).
20.12.16
08:26
19.12.2016 г.
1. Хранене:
- 20:00 ч. - доза протеин
- 22:00 ч. - малко джолан, 300-400 гр. еленска наденица, няколко картофчета, 2 филии пълн. хляб - останките от предната вечер :) + чаша вино и две мандарини
2. Спорт - фитнес 19:00 ч.:
- флайс на машина - 40 кг;
- хоризонтален скрипец тесен хват с 55 кг;
- бицепсово сгъване с тесен хват щанга 20 кг;
- трицепсово разгъване над глава с един дъмбел 20 кг;
След трите кръга - 20 мин на колелото + СПА.
В края на годината излизат спешни задачки в работата и днес отидох по-рано, поради което преместих тренировката вечерта, когато залата е пълна и кръговите ми експерименти са затруднени :(. Понеже беше и понеделник свободни лежанки нямаше :), но все пак правих флайс на една свободна машина. На гърба качих обещаните 5 кг, а на гърдите ще пробвам прри следваща тренировка да правя на лежанката с 55. Мисля, че 10 повторения са малко за корем и занапред ще са 20. На колелото добре изпотих, а имах време и за тангентори, парна баня и леден кладенец. Очертава се да не е единсвеният ден тази седмица, в който няма да мога да тренирам сутрин, но няма да изпускам тренировки и ще местя храненето.
3. Суплементация - BCAA по време на тренировката, две хапчета кленобутерол 30 мин преди тренировката, витамини и 2 ензима, доза протеин, магнезий.
Мнението беше редактирано от Toma Tomov на 20.12.16 08:28.
21.12.16
09:19
20.12.16 г.
1. Хранене:
- 19:30 - доза протеин
- 22:00 ч. - еленска наденица (200 гр.), свинска вратна (250 гр.), 1/2 от (500 гр. кайма (50% еленско и 50% свински гърди) + 5 яйца) - всичко в тигана без допълнителна мазнина, 100 гр. хляб и 1 чаша червено вино.
Напомням, че теглото е в сурово състояние.
2. Спорт
18:45 - плуване - бруст 0,5 км за 15-20 мин.
3. Суплементация - BCAA по време на плуването, две хапчета кленобутерол 30 мин преди мача, витамини и 2 ензима, магнезий, протеин.
И днес не можах да отида да тренирам сутринта. Много задачки цял ден и то не само в работата - химическо, шивач, фризьор, взимане на ски от сервиз и т.н. Все пак съм доволен, че успях да вмъкна плуването, въпреки че ми се искаше да поплувам повече като време и разстояние, но щях да закъснея за друг анагажимент. Към храненето нямам забележки.
Мнението беше редактирано от Toma Tomov на 22.12.16 09:19.
22.12.16
09:19
21.12.16 г.
1. Хранене:
- 22:00 ч. - цялото бутче и крило от домашно пиле на фурна, 1/2 от (500 гр. кайма (50% еленско и 50% свински гърди) + 5 яйца) - всичко в тигана без допълнителна мазнина, малко домашна лютеница за вкус.
2. Спорт
21:00 - един час футбол 6Х6
3. Суплементация - BCAA по време на мача, две хапчета кленобутерол 30 мин преди мача, витамини и 2 ензима, магнезий.
И днес не можах да отида да тренирам сутринта. Планът беше да ида на фитнес, но за леко кардио, защото от тренировката и плуването имах силна мускилна треска. През деня се обади един приятел за мач на закрито и веднага приех. За съжаление малко ме опъва задно ляво бедро след мача. Към храненето нямам забележки
22.12.16 г. - без тренировка.
27.12.16
09:30
Весели празници на всички!
Последните няколко дена не съм писал, защото от път и виждания с роднини не остана време за спорт. Храненето е ОК - без прекаляване, без сладко. Малко питка - докато търсих монетата :). Лошото е, че от неделя съм с температура и следващите три дена ще гледам да се лекувам и да посещавам спато. Ако имам сили ще повъртя на колелото.
04.01.17
09:12
03.01.2017 г.
За много години! Празниците минаха без прекаляване по масите (никакво сладко и незначително количество алкохол). За съжаление не можах и да спортувам - отидох на 30.12.16 на ски в Пампорово, но беше такъв студ, че в 10:30 бях в колата. Следващите дни го давах почивно в Смолян.
1. Хранене:
- 19:00 ч. - доза протеин
- 21:00 ч. - 1/2 порция пълнозърнеста паста със свински ребра и гъби (остатък от предния ден); 300 гр. кайма (50% еленско, 50% свински гърди) + 200 гр. гъби + 100 гр. кашкавал + 3 яйца - в тигана без допълнителна мазнина, след което го завих в две пълнозърнести питки за бурито (100 гр.)
2. Спорт - фитнес 18:00 ч.:
- хоризонтална лежанка - 55 кг;
- вертикален скрипец широк хват пртед гърди - 55 кг;
- бицепсово сгъване с тесен хват щанга 25 кг;
- трицепсово разгъване на скрипец - 25 кг;
- повдигания на крака от лег - 20 повторения.
След трите кръга - 20 мин на колелото + СПА.
Вдигнах гърдите и гърба с 5 кг., а по рано бях увеличил и рамо, бицепс и трицепс с 5 кг. - доста зор видях в последни кръг на упражненията за ръце, но си изпълних повторенията. За корем също увеличих повторенията на 20, защото 10 са малко.
04.01.17
10:12
Здравей,
За няколко неща, но ефектът не е много силен, а и не пия големи дози - действа ми като лек енергетик (най-вече при аеробни натоварвания - футбол, тенис), а и се изпотявам една идея повече.
05.01.17
09:36
04.01.2017 г.
1. Хранене:
- 20:00 ч. - доза протеин
- 21:30 ч. - теглото е в готово състояние, защото не вечерях вкъщи - 1 печено пилешко бутче (250 гр. без костите), три кюфтета (150 гр.); 1 наденица (150 гр.); 250 гр. печени картофи, 1 банан
2. Спорт - фитнес 19:00 ч.:
- лежанка с обратен наклон - 55 кг;
- вертикален скрипец широк хват зад врат - 55 кг;
- хеликоптер с щанга - 25 кг.;
- бицепсово сгъване с широк хват щанга 25 кг;
- трицепсово разгъване на скрипец - 25 кг;
- хиперекстензии - 20 повторения.
След трите кръга - 20 мин на колелото
Всичко беше ОК, но в кръга се събраха три дърпащи упражнения едно след друго - скрипец за гръб, хеликоптер и бицепсово сгъване, поради което направо ми пламнаха бицепсите и предмишниците, но изпълних всички повторения.
06.01.17
09:33
05.01.2017 г.
1. Хранене:
- 20:00 - едно кисело мляко
- 21:00 ч. - 100 гр. сухи мезета, 100 гр. различни видове кашкавал; 500 гр. биволски суджук + 250 гр. картофи - на фурна; 1 парче домашна пита, 2 чаши бяло вино.
Забравих си BCAA и протеина в работата :(. Отидох на гости, носейки си кутията със суджука и картофите, но ме изкушиха с домашни мезета и извадиха топла пита от фурната. Не съм гузен, защото на работа имахме рожденик с всичките му изкушения, но аз си взех само един бонбон за целия ден.
2. Спорт - 18:00 - тенис на корт 1 час. Много добре потичах и изпотих.
3. Суплементация - две хапчета кленобутерол 30 мин преди тренировката, витамини и 2 ензима, магнезий.
Мнението беше редактирано от Toma Tomov на 06.01.17 09:34.
Тома, все ще те питам, колко гр. са ти ВХ на ден? Защото пишеш, че си на ВМ, пък гледам и картофи или банан почти всеки ден?