30.10.16
15:33
Изтласкване единици до 85 кг
Рамо:
раменна преса с дъмбели, прав - 10*22, 10*25кг единия, 2*8 с 27.5 кг единия
преса седнал, на Смит машина пред гърди - 60 кг по 10 повт; 70 кг 3*6 повт
хеликоптер и преса с ластици
Кофи със ластици 3 по 8 повт макс.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 30.10.16 15:34.
05.11.16
19:52
Имам чувството, че е минало 10 дена от последната трениравка. Болки в кръста, низко долу).....отшумяват, но още не съм за серьозно трениране))...ко да се прави...професионалната травма напомня за себе си и да не се пъна много-много)))...та:
набиране 3 по 10 с 10 кг и една серия с 5 повт с 20 кг
толкова
П.С. ходих на масаж за облекчаване на болката, то не се спи бе братче))))...май прескочих и този път).....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.11.16 19:54.
06.11.16
14:54
Морско къпане днес. Водата чудесна ;)
12.11.16
16:09
Клек по 10 повторения: 40, 50, 70, 90 кг
Кофи по 10 повторения: СТ, +15, + 20, + 25, +30 кг
21.11.16
18:53
Набиране петици: +10 кг, +15, +20, +15
Кофи по десет: +10 кг, +15, +20, +25, +30*7, +30*5, +20*5
Раменни преси седнал с щанга 4 по 8 на смит машина
обратни хиперекстензии 2 по 10 + 10кг
Повдигане на крака от вис 2 по 10
04.12.16
18:28
направих три тренировки: набирания; клек гърди с рамо и днес:
кофи петици: 10 кг, 15, 20, 25, 30, 40, 40, 30, 30, 30, 30. малко гърди, трицепс и толкова)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 04.12.16 18:29.
08.12.16
18:12
Набирания петици: +10, 15, 20, 20, 20, 20
ММВ (бавни МВ): скрипец широко зад врат; тясно в-обр. пред гърди; повдигане за трапец.
18.12.16
16:06
Вчера
Набиране петици: +10, 15, 20, 20, 20,
Кофи петици: +10, 20, +30, + 40, +30, +30
Раменна преса седнал на смит машина 3 серии по 8 повт
Тряпец с щанга 3 по 8
26.12.16
16:43
Продължават болките в кръста, та реших да сменя тренировките. Чувствам, че искам да разтягам и бягам)....
Кросфит приключение в зала. Залата е мн. хубава.....Треньора ме пое и започнахме загрявката:
3 кръга от: бягане 10 малки обиколки (50 м сигурно), 15 клека, 15 добро утро, 15 лицеви и 15 преси.
после някакво кросфит колело...има дръжки, които хващаш с ръцете и те също се движат - 21 калории и после 21 лицеви с отпускане на ръцете в долно положение.....И....отново седнах на това колело ..И почувствах, че ще ми стане лошо...И..така и стана.....30 минути лежане на тепиха и мислене, как да не повърна и припадна.....треньора ми даде едно захарче и вода пих.....уф, светна ми...разтегнахме се и това беше.....Препотих се, сякаш бях на сауна.....
Ето такива са яки кросфитърите....Аз дето карам по 2 часа колело, имам сила, мога да качвам по 2 торби цимент на 4 етаж няколко часа, да товаря и разтоварвам продължително време....не мога да издържа това темпо на интензивност....За това ще посетя залата още няколко пъти, защото това стана борба между мен и онова колело)))....
даже съм заинтрегуван от начина на трениране и ще направя наблюдения, как ще се промени тялото ми от такива тренировки...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 26.12.16 18:16.
28.12.16
06:46
Днес смятам пак да отида на кросфит тренировка, след работа. Този път ще се огранича, а не как то миналият път “до край”, като тъп))......
Анализ:
Преди тренировка трябва да си зареден с енергия. Това значи, че ако тренировката е вечер, как то при мен, нивата на гликоген ще са доста понижени, от не яденето през деня. Имайки предвид, че тренировките ми до сега са правени само и само за бързите гликолитични влакна, то видях, че съм успял в тренировките си и нямам почти никакви окислително-гликолитични, а те и отговарят за силовата издържливост. Ще трябва да направя 5,6 тренировки, за да пораснат митохондриите и да вляза в прилична, нормална форма. Имайки предвид, че те нарастват за 20 дена, мога да предположа, че след месец няма да ме убива млечната киселина. Сега още на 2-та минута започвам произподството й, а след 10 митути, тя превзема целия организъм и мускулите просто блокират. Краката ми блокираха и се вдървиха бедрените мускули, как то и раменете....Тогава нормално и запланирано прилошаване ме събори....И като по план, след 30 минути млечната киселина се преработи и си върнах нормалното състояние....
Това повече не трябва да се повтаря т.к. влияе на всички органи в организма и то отрицателно!
28.12.16
09:28
Хубаво е,че си се докоснал до Crossfit,за да усетиш натоварването и разликата от обикновените щанги.Това не го казвам ,за да се заяждам,а защото съм останал с впечатлението,че в този форум на Crossfit се гледа с насмешка,а може и да греша.Аз имам приятели,които казват,че Crossfit не струвал,но Рони Коулмън бил друга бира.Всъщност е въпрос на вкус...
казано от cRossfit на 28.12.16, 09:28:
Хубаво е,че си се докоснал до Crossfit,за да усетиш натоварването и разликата от обикновените щанги.Това не го казвам ,за да се заяждам,а защото съм останал с впечатлението,че в този форум на Crossfit се гледа с насмешка,а може и да греша.Аз имам приятели,които казват,че Crossfit не струвал,но Рони Коулмън бил друга бира.Всъщност е въпрос на вкус...
С насмешка се гледа не на кросфита като движение, а на няколко неща, свързани с него. Първото е, че е търговска марка на определена фирма с всички комични последици от това - правиш същата зала, имаш същата екипировка, правиш същото, но не си кросфитър, освен ако не си плащаш. Все едно ако си си купил дъска за шах не от фирмата, притежател на търговската марка, не играеш шах, а друга игра. Второто е отношението на самите кросфитъри към останалите спортуващи - едно такова презрително-надменно, въпреки че голяма част от тях нямат нито повече сила, нито повече функционалност от масата трениращи други спортове.
За сметка на това обаче сред кросфитърите има ГОЛЕМИ хора като Вик, които компенсират всичко това с отдадеността си, готовността да помагат на другите и цялостното си поведение и излъчване. Точно заради тях лично моето отношение към кросфита е неутрално.
28.12.16
12:36
Гледа се с насмешка, защото сигурно го остойностяват по упражненията и по комплексите, които се правят, а не по същността му. Кросфит е само название и хората не се замислят, че всъщност той присъства в нашият живот почти ежидневно. Аз не го определям по названието, по скоро по начина на трениране - ВИТ (високо интензивен тренинг).
Има и нещо друго, защо съм се захванал с това сега. Тренирайки в малки повторения, мускулите ми станаха бързи, силни, но бързо се умарям през деня и като следствие, мускулите, които държат тялото в изправено положение, също се умарят. Тук визирам централната част, ядрото на организма, а именно кръста....Ще видим дали ще минат болките в кръста от малко интензивен тренинг и повече окислително гликолитични влакна)..имам някои наблюдения и искам практически да го докажа ;)...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 28.12.16 12:37.
28.12.16
13:14
Упражненията са само базови,което далеч надхвърля свиване за бицепс да речем.В нито един комплекс няма място,където можеш да скатаеш.Развива много повече комплексност в един трениращ.Щанги,гимнастика,бягане,за мен професионалният кросфитър е универсалният спортист-като функционално състояние.Да,не мога да клекна със 200 кг.,не мога да дръпна 180 кг.,на лег максимум 100 да бутна...но това не ми пречи да бъда в много добро кондиционно състояние,съставено от щанги,бягане и гимнастика.Лично за мен това е начинът,който аз предпочитам за трениране.
Всъщност Рони Коулман не го виждам на ,,Синди,, или ,,Мърф,, например.
Върпос на приоритет.
Мнението беше редактирано от cRossfit на 28.12.16 13:15.
28.12.16
13:19
обикновените щанги
:D Много ме кефи елитарността, която някои хора излъчват.
28.12.16
13:35
Защо ми преиначаваш думите?Никъде не съм споменал,че едните са елит,а другите са на дъното.Обикновени щанги- трениращият не използва комплекси от Crossfit.
28.12.16
18:56
казано от cRossfit на 28.12.16, 13:14:
Упражненията са само базови,което далеч надхвърля свиване за бицепс да речем.В нито един комплекс няма място,където можеш да скатаеш.Развива много повече комплексност в един трениращ.Щанги,гимнастика,бягане,за мен професионалният кросфитър е универсалният спортист-като функционално състояние.Да,не мога да клекна със 200 кг.,не мога да дръпна 180 кг.,на лег максимум 100 да бутна...но това не ми пречи да бъда в много добро кондиционно състояние,съставено от щанги,бягане и гимнастика.Лично за мен това е начинът,който аз предпочитам за трениране.
Всъщност Рони Коулман не го виждам на ,,Синди,, или ,,Мърф,, например.
Върпос на приоритет.
Всъщност не ми харесва сравнението ти със спортистите, защото в сравнение с гимнастиците, сте посредствени, в сравнение със щангистите - също, в сравнение с маратонците или спринтьорите - също,......така, че не се сравнявай, а просто тренирай, щом ти харесва. Каквото тренираш това расте! Някои искат да са силни, други издържливи, а трети - всичко заедно))),...това е шега, разбира се. Кросфита не са движенията, щангите или гимнастика, той е така подредена система от упражнения, че да предизвика у трениращия силова издържливост. Това не е маратонска издържливост, където се горят мазнини за енергия, а гликоген, когато се провокира образуването на млечна киселина от бързите мускулни влакна и времето за нейната утилизация, за да остане трениращия дееспособен по-продължително време. Който има развити окислително гликолитични влакна, при равни други фактори, той печели състезанията и в бягането на средни дистанции и в единоборствата и в други спортове, където силовата издържливост е от значение... Емельяненко, например, е такъв спортист.... В борбата или в бокса, който не се задъхва и ръцете му не се сковават накрая, той печели (при всички други еднакви показатели)...и т.н.
По темата говори Селуянов в преведените ми клипчета, които качих тук на форума ;)
28.12.16
19:16
Последно по темата и сппирам,защото ти оспамих дневника.Далеч съм от мисълта да се сравнявам с някого,а няма и какво да сравнявам.Естествено е един кросфитър да е далеч от максовете в спринта/всъщност времената им на 100 м. не са изобщо лоши/,да не бяга 1 км. за 3 минути,да има по слаби резултати от щангист,но комплексно не са изобщо слаби.Да вземем за пример комплекса ,,Murph,,абсолютно съм сигурен,че нито един спринтьор,маратонец,щангист или гимнастик нямат абсолютно никакъв шанс да спечелят.Същото се отнася и за останалите комплекси.Това имам предвид комплексни спортисти.
Мнението беше редактирано от cRossfit на 28.12.16 19:17.
28.12.16
19:20
Но има нещо, което кросфитърите не го знаят и не го прилагат, а то е жизнено важно за повишаването на резистентност към млечната киселина. Пак е патент на руснаците и Селуянов В.Н......отнася се за бавните мускулни влакна, които всички пренибрегват ;) или може и да го прилагат, но не съм виждал още..
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 28.12.16 19:22.
28.12.16
19:27
казано от cRossfit на 28.12.16, 19:16:
Последно по темата и сппирам,защото ти оспамих дневника.Далеч съм от мисълта да се сравнявам с някого,а няма и какво да сравнявам.Естествено е един кросфитър да е далеч от максовете в спринта/всъщност времената им на 100 м. не са изобщо лоши/,да не бяга 1 км. за 3 минути,да има по слаби резултати от щангист,но комплексно не са изобщо слаби.Да вземем за пример комплекса ,,Murph,,абсолютно съм сигурен,че нито един спринтьор,маратонец,щангист или гимнастик нямат абсолютно никакъв шанс да спечелят.Същото се отнася и за останалите комплекси.Това имам предвид комплексни спортисти.
Спокойно ;), аз съм на твоя страна, уважавам това, което правят и постигат трениращите. Това е голям труд и усилие. За полза за организма няма да коментирам, защото млечната киселина положително влияе за повишаването на тестостерона! И това е най-важно, освен другите положителни неща ....
28.12.16
20:55
казано от Carbohydrate на 28.12.16, 18:56:
Кросфита не са движенията, щангите или гимнастика, той е така подредена система от упражнения, че да предизвика у трениращия силова издържливост
Кросфита е всичко друго, но не и това :)
Да не говорим, че само и единствено елитните кросфитъри мога да се похвалят с нещо по-сериозно в отделните спортни дисциплини, а пък самите те съвсем не са на ВСАА и креатин ;)
28.12.16
21:19
Е те и елита всички иман зад гърба си в някакъв спорт. Реално и да си цъкаш кръгчета пак можеш да твърдиш че си кросфитър :D тая тема за кросфита е дъвката бая... Лично мен ме кефи да си го гледам и си ги следя. Както и не един път е казвано да свериш часовника с някой комплекс е ок. Най-мразя като съм в компания и някой като каже: Ейййй ш един познат тренирал “кросфит” шшшш тия кви са машини, кви тренировки, обръшат гуми, блъскат с чук и всички уааааауууу...и те така...
28.12.16
22:20
На мен пък ми е интересно докъде ще стигне изобретението на Клоков - “CROSSLIFTING”. Там гимнастическите упражнения за заменени със стронгменски. Започва да се популяризира лека-полека.
29.12.16
20:06
2 -ра тренировка кросфит:
Като предната, но я изкарах до край този път))
3 кръга от 10 обиколки, 15 клека, 15 наклона, 15 коремни преси, 15 лицеви
Колело кросфитско...има и за ръце дръжки, като при кростренажора: 3 мин, 21 лицеви с отпускане в долно положение, 2 минути въртене, 15 лицеви, 1 мин., 9 лицеви.
После 21 клякания с пудовка и вдигане до гърдите със ставането, последвано от 21 бърпита май се казваше)) (падане за лицева опора и после ставане и подскок)....после 15 такива двойки и 9 такива двойки....
После 10 мин. гребен тренажор.
разтягане - това е най-яката част на тренировката)))
Бях на “ръба” този път и спирах, като правих упражненията с пудовката и бърпитата.....но се подобрява издържливостта...още 5,6 тренировки и ще бъда в неутрално състояние...
29.12.16
20:19
Браво!
Като се адаптираш към тренировките опитай комплекси с щанги,там вече става много забавно.Всъщност колкото и да си натрениран и подготвен,при срещата с всеки един нов комплекс,имаш чувството,че се сблъскваш челно с товарния влак.
Успех!
02.01.17
14:01
Кросфит
1. 2 кръга: 500 м, 15 клека, 15 наклона, 15 коремни преси, 15 лицеви
2. 2 кръга от: 12 мъртва тяга с гира 10 кг и 12 мъртва с раменна преса
3. За 7 минути: 1 км гребане на тренажор + 10 силови на лоста
4. за 15 минути максимално число кръгове от: 3 качвания по въже (използвах лекия вариант)+ 20 суинга с 10 кг + 3 качвания по въже + по 10 пистолета на крак - направих 5 кръга и ми останаха 10 сек запас))
разтяганеее)))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 02.01.17 14:04.
04.01.17
06:55
Все още имам болки в кръста и реших да експерементирам. Дистрибутор съм на отоплително инфрачервено нано фолио (между другите ми работи) и имам в къщи малко от него.., та реших да си правя с него нагревки...лягам върху парче 25/50 см на леглото...така, то не се охлажда и акумулира топлината, може и да се запали)))...лежа 2,4 минути, после го охлаждам и пак повтарям.......като че ли ми минава болката, баси якото...ще направя още няколко пъти така и ще пиша тук....
04.01.17
08:18
Carbo, ходил ли си на диагностика за травмата, в смисъл знаеш ли каква е - възпален нерв, мускулно разтежение?
04.01.17
18:37
казано от Alexander Krastev на 04.01.17, 08:18:
Carbo, ходил ли си на диагностика за травмата, в смисъл знаеш ли каква е - възпален нерв, мускулно разтежение?
Не съм ходил никога....просто преминавало е от само себе си за 2,3 дни.....Сега обаче.....нещо не е наред......вече стана 1 мес и повече....даже не знам откъде да подхвана (.........преди си мислих, че е притиснат нерв, но сега нещо се е променило явно
казано от Carbohydrate на 04.01.17, 18:37:
казано от Alexander Krastev на 04.01.17, 08:18:
Не съм ходил никога....просто преминавало е от само себе си за 2,3 дни.....Сега обаче.....нещо не е наред......вече стана 1 мес и повече....даже не знам откъде да подхвана (.........преди си мислих, че е притиснат нерв, но сега нещо се е променило явно
Междупрешленните дискове се износват, нервът започва да се дразни повече, околната тъкан се възпалява... Съгласен съсм със Сашо - не е лошо да знаеш с какво си имаш работа, щом не минава толкова време - може да травмата да е минала вече от протрузия към екструзия.
05.01.17
22:57
За едно момче е това
06.01.17
19:06
Вчера цял ден не ми е болял кръста. Направих общо 3 нагревки. Днес отидох на тренировка.
Кросфит
Загрявка: 2 кръга от 500 м бягане и клек, наклони, коремни преси и лицеви опори - по 15 повт. всяко.
Основна:
упражнения по ред на изпълнение: клек, набиране, хор.лег, повд на крака към лост
тежести: клек 50 кг, лег 60 кг
Непрекъснати кръгове от стъпаловиден брой повторения на всеки кръг:
1 кръг - 5 повторения
2 кръг - 6 повторения
3 -7
4-8
5-9
6 -10
7-9
8-8
9-7
10-6
11-5 повторения
малка почивка и:
3 кръга от: 1000 м гребане, 1 мин скок на въже и 10 бърпита
Всичко заедно със загрявката 1,5 часа.
Не се изпотих! Всичко на анаеробна основа беше.....след кръга с 8 повторения, почнах да накъсвам набиранията и след 10 повторения вече правих единички (набиране, слизане, набиране, слизане и така до определената бройка.
По-късно ще изчисля при остовната тренировка с набиранията където е, колко време съм хабил за всяко от упражненията...
Харесва ми все повече този крос Фит))..
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 06.01.17 20:43.
06.01.17
20:46
Основната тренировка със стъпаловидните кръгове я правих средно за 4,5 минути на кръг)).....
15.01.17
09:18
Банално...загрято тяло при лежане на студен под във зала (до като си почивам и вземам въздух) се превърна в гнойна ангина. От 9-ти до вчера успях да преборя. 3-4 дена само на вода))), то нищо не преминаваще през гърлото.....Не съм боледувал такива и подобни болести от 15 години)).....
18.01.17
17:46
Кросфит
Загрявка: 2 кръга от 500 м бягане и клек, наклони, коремни преси и лицеви опори - по 15 повт. всяко.
Основна:
упражнения по ред на изпълнение: клек, набиране, хендстенд преса (до 9 повторения, после, лег 2 серии и накрая кофи), повд на крака към лост
тежести: клек 60 кг, лег 60 кг
Непрекъснати кръгове от стъпаловиден брой повторения на всеки кръг:
1 кръг - 5 повторения
2 кръг - 6 повторения
3 -7
4-8
5-9
6 -10
7-9
8-8
9-7
10-6
свърши горивото на 10 кръг и ми се схванаха прасците))...енергия ...малко.....
18.01.17
17:54
Здравей!
Знаеш ли по какви причини в Crossfit тренировките ти не са включени тяга,обръщане,снач,джърк,скок на кутия,,wall ball,тръстъри?
Забелязвам,че последните ти тренировки са стълбица от различни движения,не са ли ти малко еднотипни?
Мнението беше редактирано от cRossfit на 18.01.17 17:57.
18.01.17
19:02
казано от cRossfit на 18.01.17, 17:54:
Здравей!
Знаеш ли по какви причини в Crossfit тренировките ти не са включени тяга,обръщане,снач,джърк,скок на кутия,,wall ball,тръстъри?
Забелязвам,че последните ти тренировки са стълбица от различни движения,не са ли ти малко еднотипни?
Разбира се, че знам))...Аз искам да са такива тренировки за сега. Сигурно щях да премина и към щанги, но се разболях и така се отложи във времето.....Ще дойде и обръщане и преден клек с пуш преса и скок на кутия.....;)
18.01.17
19:14
Ясно!
28.01.17
16:13
Набиране: 5 по 7 с допълнителна тежест 10 кг
Горен скрипец зад врат БМВ 2 серии
Трапец 3 серии
30.01
кофи
1*5 с 10 кг
1*5 с 20 кг
5*5 с 30 кг
1*5 с 20 кг
5.02
набиране с 12,5 кг 6,7,7,6
бицепс: скотово, чукове - 3 по 8
лег преса 3 серии по 10 повт
10.02
Кофи по 10 повторения с: СТ, 10 кг, 15, 20, 30
тройка: 40 кг
шестица: 30 кг
осмица: 20 кг ведната тройка с 15 кг и веднага тройка с 10 кг и веднага петица със СТ))))
Раменна преса седнал на смит машина 3 по 10
Хеликоптер 3 по 8
Повдигане за трапец 3 по 8
15.02
Набирания с 12,5 кг - 8,7,7
Горен скрипец - 3 по 12
Долен скрипец - 3 по 10
Гребане с дъмбел - 2 по 6
Скотово - 3 по 10
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.02.17 19:15.
19.02.17
18:45
19.02
Кофи
по 10 повторения с: СТ, 10 кг, 15, 20, 25
3 серии по 5 повторения с 30 кг
2 серии по 9 повторения с: 20 кг, 15 кг
Военна преса седнал с дъмбели 3 по 10 повт. с 17,5 кг, 20, 20
С щанга зад врат на Смит 3 по 8 повт.
Хеликоптер широк хват 3 по 10 повт.