Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.02.17
13:02

казано от Т. Тодорова на 04.02.17, 09:17:

К’о праите на тоя кросфит? Аз гледах едни огромни мъжаги да се гъзят с 20кг щангички в наш’та зала :D

При този популярния кросфит, който съм виждал (и пробвал де) постоянно високата интензивност е това, което ти спира тока. Да, малки са килограмите, дори и със СТ има доста упражнения, но то с по- големи тежести и не можеш, просто ще откажеш. На тридесетата минута вече джигера ти иска да изскочи навън да види кой го мъчи така и защо.

04.02.17
13:20

казано от RogueOne на 04.02.17, 10:23:

. Имахме примерно overhead squats (с щангите за бодипъмп, да, ама аз с повече от 10кг там ще се убия :д), обръщания с разножка - кой с колкото иска кг, плюс пуш преса после, бърпита, лицеви с пляскане/ отскок (devil) , скок на кутия, суинг, скачане на въже, въъъртиии тая бг торбааа -

A всички ли от групата могат тези неща- обръщания и клекове над глава се учат с месеци за правилна форма, доколкото знам, много малко жени изобщо могат да правят лицеви, да не говорим чисти, камо ли с пляскане. За цялата тази интензивност без почивки трябва да си доооста натрениран от преди това. Оставам с впечатление,че на тези ваши тренировки ходят някакви суперхора.

04.02.17
13:28

Гледам ги понякога групичката по кросфит, които са точно след бокса, основно мацки. Не са суперхора. Както каза Ади има различни тежести - кой с каквато иска прави. Лицевите които не ги могат нормално ги правят от коляно. Ако не можеш да пляскаш, просто не пляскаш. И ся ако поспреш, никой няма да те изгони. Даже лаф- мохабет си правят :) Сравнени с дисциплината и интензивността при боксовите тренировки (при нас един и същи човек ги води), кросфит групичката са малко като детската градина :)

04.02.17
13:32

казано от Queen Cobra на 04.02.17, 13:20:

A всички ли от групата могат тези неща- обръщания и клекове над глава се учат с месеци за правилна форма, доколкото знам, много малко жени изобщо могат да правят лицеви, да не говорим чисти, камо ли с пляскане. За цялата тази интензивност без почивки трябва да си доооста натрениран от преди това. Оставам с впечатление,че на тези ваши тренировки ходят някакви суперхора.

От това което аз съм виждала от бившите колеги, на подобен формат групови занимания не се следи техника. Изключително редки са случаите когато и водещия (нарочно не пиша “треньор”) сам знае и може да обясни какво показва и какъв е смисъла му. ;)
Тези занимания са само за масовката и името не значи почти нищо.

Мнението беше редактирано от Margi на 04.02.17 13:32.

04.02.17
13:37

Не, не всички, то и аз не мога с пляскане - но оня ден си направих първата с пляскане без да си разбия носа (предишните опити завършваха с кръв)... И спайдърменските почвам да ги уча. Момчето показва, дава варианти, обръща ти внимание и винаги е супер отзивчив, това му е якото на тренера - специално този, за когото говоря, другият е пън :D ...
Някои жени ги правят от колене лицевите, чв дори и мъже, много хора работят с по 5-10-12.5-15кг мах тежест;
Всеки спиред възможностите си, но като цяло, ако искаш да се challenge-неш е много силно. И аз не правех overhead squats - сега ми дадоха акъл поне за малко стабилност, лопатките, че трябва да свия, стегна (хаха, ... добрютро... ) Или overhead lunges - тва го правя с 5-7.5кг щанга мах :D
то и на йогата 3 човека могат свещ... Ама другите 30 правят по-лек вариант. Всеки според възможностите :)
Но иначе има и свръххора, при нас идват едни боксьорчета, дето много мачкат, гледам да съм близо до тях, за да има кой да гоня и да съм винаги по-зле от тия около мене, това също много е от значение, ако търсиш състезателния елемент ...

П.п. иначе Марги е права - много- много техника никой няма, но от 15 човека се сещаш колко работят на 100%, че дори и на 60% от капацитета си. И все пак, има си тренери, които много гледат и показвст, а има и сакатлъци, дето всичко си е в твои ръце. Като цяло - всичко си е в твои ръце. На бодипъмпа няма и мъже, които ползват 20кг щанга :D но лимитите трябва да се чупят и да се натискаш, за да видиш кое ти пасва...

Та така, сори за спама (wait) (F)

Мнението беше редактирано от RogueOne на 04.02.17 13:43.

Т. Тодорова

04.02.17
15:25

Леле :)

Като цяло не ми е важно дали е секси или не е. Треньорът има други функции и да, ако те кефи, е някакъв бонус, ама в тая зала само некви момченца, в най-добрия случай - набори, и едно Чудо :D, което ми се струва, че е почнало да се изживява като пловдивския Лазо А., който сам по себе си е достатъчно комичен.

Ъ, суперхора със сигурност не са. На тапаута имаше мацки, дето бяха супер яки и си изпълняваха всичко супер чисто (според мен) и без почивки, но такива като мен скопяват подскоците на нападите, правят си лицевите от колене и всякакви други модификации, които да им/ни пасват на възможностите. Но е лошо, когато не знаеш как можеш да модифицираш и как да се пазиш сам.

Кобре и Марго, да, аз затова не ходя там. Сигурно ще посетя, всъщност, но разножки, оувърхед-каквото-и-да-е, изхвърляния и т.н. са ми съвсем непознати, а не мисля, че имам нужда от повече грешно заучени движения. Била съм на групови тренировки обаче, на които непрекъснато се обикаля, следи, коригира и обяснява, има последователност (не само в конкретното занятие, а и в отделните такива), има и прогрес. Това, според мен, трябва да е стандарт, но уви.

Димо, пропуснала съм къде тренираш. :) Винаги съм искала да отида на бокс, за да видя за какво иде реч, ама все ме е срам. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.02.17 15:32.

04.02.17
15:44

Тапаут, кросфит, бодипъмп, групови тренировки...

Замислен, Моканина се върна при овцете си и се залови отново за цървулите, които правеше от нещавена волска кожа. “Бяла лястовичка - мислеше си той. - Има ли я!” Но нещо го подпираше в гърдите, мъчеше го. И като пусна шилото и погледна към небето, той извика:
- Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!
И пак се загледа подир каруцата.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.02.17 15:46.

04.02.17
16:04

казано от Т. Тодорова на 04.02.17, 15:25:

Димо, пропуснала съм къде тренираш. :) Винаги съм искала да отида на бокс, за да видя за какво иде реч, ама все ме е срам. :)

На стадион Ботев в едната зала са тренировките. Имаме момичета, даже няколко, няма какво да те е срам. Има и хлапета. И можеш по всяко време да дойдеш да погледаш как се тренира, да пробваш 1-2 тренировки преди да се запишеш. Но все пак да предупредя че си иска определено физическо ниво за да издържиш цяла тренировка. Виждал съм някои нови - някои от тях яки, видимо трениращи пичове - които се случва да им прималява и губят въздух и ума и дума по време на тренировка и просто не могат да продължат. Тренерите гледат кой как се справя де, и като видят че някой не може повече реагират.

Т. Тодорова

04.02.17
23:15

Димо, благодаря. :)
Може би ще мина скоро, пролетно. :)

04/02/2017 [IFT 13] (07)

Сън:
Уж спах, но сънувах гадости и се събудих изморена. Разведрих се веднага обаче, защото до леглото се вихреше контест по шумно близане на задници. :D
Много ме забавляват ушатите. :D

Храна и хапченца:
15:00 Тренировка с бцаа и йохимбин. Нямаше да тренирам, но след пазаруването реших, че трябва. Това исках да постигна - да ми става искрено тъпо, ако пропусна. Супер.
16:30 Нутрибуба от ананас, кокос, пчелен прашец и растителен протеин
17:30-19:00 Правих салатен дресинг, хляб и разни други неща, като домашно баунти, примерно (nlove2), и облизвах пръсти и лъжици периодично - количества не засякох в това положение. Изядох и към 30г от баунтито (кокосова тлъстина, кокосови стърготини, сурово какао и мед - неповторим десерт, много вкусен)
19:00-20:30 Един голям джак, чаша сода, няколко парченца луканка и две цигари. Първото пушене и пиене от 2 седмици насам. Не ми влезе добре нито едното, нито другото. 1 малка лимецова питчичка с малко от салатения дресинг.
21:30 Салата от няколко вида марули - къдрави, изправени, топирани и пр. :D, дресинг от сусамов тахан, лимон, чесън сол и черен пипер (много як), 1 лимецова питка (содени питки от лимец - кой да предположи, че могат да са тоооолкова лесни, простички и успешни... брашното много скъпо - 7лв/кг.. за тия пари, на тая каменна мелница, трябва елфки по монокини да са му баяли, тюх); още 30г баунти;

Хапнах, но прецених, че мога да си го позволя, предвид късния час, в който почнах да се храня, тренировката, от която ми окапа душата, тренировката утре сутрин и отново късния час, в който ще мога да ям след нея. Тежко ми става вече от толкова храна и ще избягвам. Супер.

Движение: 
30 минути ХИИТ. Много брутално ми дойде, много зор, много пот и... много болки в прасците.

15 минути разтягания после.

Маги е споменала проблема в нейния дневник, аз имам същия.
Прасците ми винаги се напомпват, стягат, вцепеняват и болят. Развиват се много бързо, не ги харесвам и не знам как да си реша проблема. Винаги, винаги наблягам много на тях, когато се разтягам. Нито една друга част от тялото ми не е толкова натегната. До съвсем скоро мислих, че килограмите имат сериозен принос, но днес се сетих, че и 30кг по-лека, пак се оплаквах от същото. Мрън.
———————————————————————
Влюбена съм в малкия си нутрибулет и цял ден бръмчахме заедно. :D

Заспивам, че утре трябва да съм пушка за тренировката, че в понеделник ще почивам май.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.02.17 23:18.

05.02.17
10:06

казано от Т. Тодорова на 04.02.17, 15:25:

Ъ, суперхора със сигурност не са. На тапаута имаше мацки, дето бяха супер яки и си изпълняваха всичко супер чисто (според мен) и без почивки, но такива като мен скопяват подскоците на нападите, правят си лицевите от колене и всякакви други модификации, които да им/ни пасват на възможностите. Но е лошо, когато не знаеш как можеш да модифицираш и как да се пазиш сам.

Кобре и Марго, да, аз затова не ходя там. Сигурно ще посетя, всъщност, но разножки, оувърхед-каквото-и-да-е, изхвърляния и т.н. са ми съвсем непознати, а не мисля, че имам нужда от повече грешно заучени движения................

(y) (y) (y)
Тодорова, продължавам да спамя.
При нас няма такива класове, само тае бо, в което само подскачат и ръкомахат , но тези групови, на което ходите, много ме замислят
Не мога да си обясня как тези треньори си го позволяват това.Тежестта няма значение при лоша техника и криви половинчати движения.
Напълно сигурно е , че може да се контузиш с лицеви, подскоци , напади и напади собствено тегло - а много бройки много дни поред с крива травмираща техника гарантират контузията или поне болки в ставите и кръста. А ако добавим криви преси, , тяги, разгъвания и и гребания- без надзор, при едни осезаеми мускулни дисбаланси каквито имаме всички заседнали хора- вредата надминава ползата от раздвижването многократно.
Аз примерно тренирам почти 10 години и много добре знам какво мог, какво не мога и какво мога горе-долу. Мога ли разножка и овърхед- разбира се, че не. Дали ще го правя с 5 или 20 кг все ще е криво и вредно. Напади  и степ ъп правя много внимателно и стриктно на място , защото  имам проблеми с баланса.  Пълните клекове и досега са ми  предизвикателство защото нямам достатъчна мобилност.

Ако някой лаик (особено момиче) , който дори не знае какво може правилно и какво не, и не е тренирал нищо никога или е тренирал колкото да убие 2 часа на пътеката,  тръгне 1 час да кляка и става, къде ще му е безопасността? Момичета, което не са  барали нещо повече от розовите гири и абдуктура, решават да “изгорят” калории на боди пъмп, тапаут и др. да им връчиш бг торба, лост за обръщане и овърхед клек и вариации  на лицеви ... (tmi)

Колко човека от групите знаят, какво е скалиране, как да модифицират упражнението , за да е безопасно и с ефект? Я само треньора, я не.  Като замисъл и структура би трябвало да има ясна цел.
Но ако 8 от 10 човека си “модифицират” 8 от 10 упражнения-  каква е ПОЛЗАТА?  Правиш ПОДОБИЕ на нещо, което не можеш и го правиш грешно

05.02.17
10:09

Значи, аз ходя на боди пъмп от 1 година. В началото инструкторът ме коригираше, когато видеше, че техниката ми куца. Според мен много зависи от инструктора. Нашите ни обръщат много внимание. Аз лично единствено и само ползи съм видяла от груповите тренировки.

05.02.17
10:19

Повечето дами ги посещават тези групови за самочувствие, че са там, колкото да се тагнат или снимат с приятелка/инструктора. Аз досега съм била на доста различни места, но не съм видяла някоя да се напряга дори на 70% от възможностите. Общо-взето се извършват само движенията, които няма да те задъхат прекалено. По време на другите се почесваме, където не ни сърби. (и аз така съм правила) Две години съм изкарала само по групови, вярно че беше основно подскачащи и по малко каланетика и пилатес за цвят, но освен от колена, от друго не съм страдала. Даже бях по-пластична от сега, защото сега ме мързи и не се разтягам.

Тодорова, в зала Строител има няк’ви тренировки по бокс. Не знам какво представляват, но ми е попадала брошура, в която пишеше, че става и за начинаещи.

Мнението беше редактирано от БПН на 05.02.17 10:20.

05.02.17
10:20

Само мога да се радвам за теб. Всеки говори от личен опит с КОНКРЕТЕН инструктор- Ади е доволна, ти си доволна.
Но като цяло - това правило ли е или изключение?
От дори прости неща като зумбата и тае-бото съм виждала, че правилото е да се остави групата да прави каквото може.

05.02.17
10:34

Ами да, така е всъщност. Ама тя/той ако прави упражненията с групата, няма как да ги види всички к’ви ги вършат. Имаше една инструкторка, която буквално съм я виждала да си слиза от подиума и да иде да натиска една женица по гърба, че не правела лицевите с пълна амплитуда. Тя тази крещи много и понякога се подиграва на не особено мобилните си курсистки. На мен ми се е подигравала като изкривя някое изпълнение, защото ми е тежко. Затова и спрях да я посещавам.
Другата, която обожавам, гледа да не ни заглежда твърде много , за да не ни притеснява. Тя обаче винаги показва модификации или казва какво конкретно да не се прави, за да не се сговни техниката.
Така де, к’во се учудваш. Все едно фитнес инструкторите не са същите. Сигурно съм разказвала някъде колко време ми отне да разбера напълно случайно!, че т’ва дето го правя с щангата не е гребане. И с чукчетата беше същото, и сигурно с много други упражнения ще се окаже, че е така.

05.02.17
10:40

казано от БПН на 05.02.17, 10:34:

Така де, к’во се учудваш. Все едно фитнес инструкторите не са същите. Сигурно съм разказвала някъде колко време ми отне да разбера напълно случайно!, че т’ва дето го правя с щангата не е гребане. И с чукчетата беше същото, и сигурно с много други упражнения ще се окаже, че е така.

абсолютно.
Не малко от тези, които познавам
1. показват правилно упражненията, но не коригират клиента като се криви, ами “Да, да, браво, точно така”
2.  показват грешно упражненията и хвалят клиента като ги прави по същия начин
3. не показват упражнения, а само обясняват “по картинка”  (tmi)

п.п.
”Инструктор” е в кавички , нали , да се има предвид

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 05.02.17 10:51.

05.02.17
10:46

За последно се включвам по темата: нямам наблюдения от много фитнес зали. При нас, по време на груповите занимания, понякога присъстват двама инструктори - единият прави упражненията, а другият гледа и коригира техниката на хората. Предполагам обаче, че фитнес залите, които могат да си позволят по двама инструктори на тренировка, не са много.

Т. Тодорова

05.02.17
17:36

Като цяло, от това което съм виждала и опитвала + че съм била директно забъркана в сферата, мога да твърдя (без изобщо да позволявам на някого да си мисли, че може да спори по въпроса :)), че 95% (може и да занижих) от груповите инструктори, без значение какво водят, както и същия процент от фитнес инструкторите, са кръгли идиоти - нямат представа от движенията, които “преподават”, още по-малко пък имат представа от човешкото тяло. За второто имам предвид, че нямат представа дори на елементарно ниво. В смисъл, че дори ако си бяха прочели лекциите от курса, от който са взели сертификат (или не), щяха да знаят как изглежда раменната става и лицевите опори в залите щяха да изглеждат различно. Само пример беше това, да не се хване сега някой да разисква лицеви опори, моля.

@Кобретка,
съгласна съм напълно с теб, за всичко, което си казала, включително за начина, по който изпълняваш споменатите движения - аз имам същите проблеми с баланс и мобилност, и супер много внимавам. Вече.
Спокойна съм за себе си лично в груповите тренировки, защото се пазя и правя само това, което съм сигурна, че мога да правя и го правя до там, до където съм сигурна, че мога да го правя. Преди се напъвах на всичко и непрекъснато плачех, особено от коленете. От тях буквално съм плакала - с истински сълзи. :) Но вече не бих си го причинила за нищо на света.

И кой по дяволите показва упражненията от картинка, докато тренира клиенти? :D

@Ели,
да, има и такива инструктори, които гледат и коригират. Давам за пимер отново Деница, понеже ми е най-любима от всички. (промо-блинк-блинк-бийп-бийп (party) :D) Тя винаги, винаги, винаги обръща персонално внимание. Групата й беше напреднала, защото идваха винаги едни и същи хора, и бяха постоянни, а тя работи супер последователно и градивно, но когато се случеше някой нов да пристигне, който не може това и онова, го изваждаше от тренировката и отстрани му показваше основни неща, даваше му вариации за модификации и т.н., и т.н. Друг такъв инструктор е Поля. Мойта Мая също много внимава и пази.
Но не всичко зависи от инструктора, щото често съм ставала свидетел на тотално неуважение към треньора, лиготии, неслушане, нежелание за изпълнение и т.н. Ти му викаш да не кляка така, докато суингва и да не си пуска кръста, то ти тегли една и пак се гъне като медуза. Еми.. :) Ама така, де, такива инструктори, поне в България (казвам поне в България, защото при чужди не съм била), са рядкост. И пак, изключително е трудно в група да опазиш всички - като ти се изтърсят 30 човека, можеш да станеш разноглед, дори да имаш желание и да, това е голям недостатък на този тип занимания.

@БПН,
коя е тая, дето ги натиска, да ида да й натисна носа между очите? :D Не, сериозно - коя е?
Един известен пловдивски фОнкционалиС така беше настъпал ЕД-то по бедрото, докато се разтягаше в страничен напад. Да я мотивира. Луда работа, още се изнервям като се сетя. Можеше да ми контузи прекрасния мъфин. :D :*
Крясъци, викове, сритвания, настъпвания, бах.
————————————
Днес на тапаута имаше нов инструктор - беше супер приятен (прилича много на един приятел от втората бригада, сърбин, за когото си умирам), обикаляше, гледаше, коригираше и много го харесах. После го похвалих една дружка и тя вика, че от мойта уста голям комплимент било.
Много ми е неприятно, че сигурно изглеждам като свадлива, дърта сврака, дето само плюе хората, но не мога, наистина не мога да понасям индивиди, които не ги е грижа за другите, особено когато вадят (или има се иска да вадят) пари от това. Като онова човече с дъвката, което няколко пъти засякох, че гледа точно към хората, които правят нещо по ужасяващ начин, и се обръща на другата страна... млящейки. Не мога да се примирявам и да съм доволна на всичко, което ми се подхвърли, щото “поне го има”.
И да, който не се е чупил и кривил (все още не се е кривил или все още не е разбрал, че е в процес на чупене) благодарение на собствената си и на чуждата некомпетентност, ще ме оцени като такава, защото не знае точно колко важно е треньора да прави повече от това да те мотивира да скачаш повече и да те забавлява. Все едно да идеш на доктор и да разчиташ на харизмата му да те оправи. (nbat)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.02.17 13:04.

Т. Тодорова

05.02.17
22:25

05/02/2017 [IFT 14] (08)

Сън:
Имах аларма за 9:00, но в 8:00 се събудих много свежа.

Храна и хапченца:
08:30 Кафе капсула
11:00 тренировка с бцаа и йохимбин
15:00 1/3 от голяма вратна пържола на плоча, две маслини и две хапки купешка багета с чесън и масло
16:00 Домашно баунти. Стана, както казах вече, уникално. Шоколадовата част е като мус. Айс-шоколадов мус. Страшно. Само 4 съставки. (nbat)
17:00 40г варено пиле
20:00 Доста спанак, 1/2 краставица и част от стрък целина - в булета; 4 супени лъжици картофи на фурна - в йенска тенджера, с лук, подправки, малко оризово олио и идея масло, колкото за аромат;  50г шунка и 1 малка печена чушка с накълцан на дребно чесън; омеги

Движение: 
- 60 минути тапаут: изкара ми джигера, ебаси лудницата. Момчето, което води - голяма симпатяга, сериозен един. Обикаля, гледа, действа си там. Като цяло, нямаше кой знае колко извратени упражнения, а тези, които бяха такива, аз си ги опростявах сама. Почивах чат пат по 5-10 секунди, а към края пропуснах една цяла серия от към минута, щото щях да почина - направо ми причерня.

И загрявката, и разтягането бяха приемливи.

- после домакинстване някакво, аман вече :)
———————————————————
Черпя (inlove)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.02.17 22:40.

06.02.17
10:01

Ще може ли рецепта за почерпката? ;D

Т. Тодорова

06.02.17
12:44

Дилянка, разбира се. :)

Попадна ми в една от фб групите на Инес.

Продукти:
- консерва кокосово мляко
- 70г кокосови стърготини
- 70г мед
- 30г какао

След като ги имаш:

1. Консервата кокосово мляко я слагаш в хладилника за повечко време (или в камерата за 15-20 минути), за да се охлади добре. Отваряш без да разклащаш и обираш твърдата маса, която се е насъбрала в горната част.
2. Половината от тази мазнина + кокосовите стърготини + половината от меда ги смесваш в блендер, а ако нямаш подходящ, може и на водна баня на котлона да ги разбъркаш. Понеже всеки блендер иска малко или много течност, наложи се да добавя една-две супени лъжици от течното кокосово мляко в булета, за да може да разбие добре.
3. Получената смес разстилаш в подходящ съд, върху хартия за печене или върху стреч фолио, както аз направих, защото нямах друго. Подравняваш. Съдът ми беше с малко по-малко от 20см диаметър.
4. Останалата част от кокосовата мас + какаото и останалия мед, също смесваш в блендер или на водна баня, до еднородност.
5. Разстилаш върху другото, заглаждаш.
6. Охлаждаш, докато стегне.
7. Нарязваш на барчета, ако искаш (с влажен нож, че иначе много се троши).

Eто я и Габриела, доволно похапваща от същото след тренировка (nhappy2):

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.02.17 12:50.

Баунтито на живота ми!
По-добър завършек на тренировка не съм имала (cake) (sun)

Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 06.02.17 13:02.

Т. Тодорова

07.02.17
00:20

06/02/2017 [IFT 15] (08)

Сън:
Много добре. Даже сънувах разни неща, които ми харесваше да сънувам и можех да поспя още, въпреки, че се бях наспала. Обожавам да сънувам. (h)

Храна и хапченца:
08:00 Kaфе-капсула
11:00 БЦАА с около 700мл вода
12:30 Пилешки гърди на плоча, 1 домат, 1/2 краставица, 1 цяло авокадо и половин багета с масло, чесън и подправки. Без оцети, допълнителни мазнини и сол.
15:00 Нутрибуба от 1/2 банан, какао, мака, пчелен прашец; б-50, мултивитамин
16:00 30г микс ядки - лешници, бадеми, бразилски орехи, остатъка от баунтито
- не помня по кое време: облизване на лъжици от хумус
20:30 багета, 50г шунка, домашен хумус, 30г халва
——————————-
Голямо плюскане и много почивка днес. Мислих да ходя утре в 9 на тапаут, ама няма. :D Ще спя колкото мога повече и после ще размятам пудовките из вкъщи.

За последните 15 дни, с всичкото ядене, което омитам, съм смъкнала 5кг.
Както винаги, с няколко съвсем невпечатляващи, но поредни тренировки, краката ми са бетон отвсякъде, оформени, с ръб :D, но горната част не мърда визуално, мамка й. Медуза на бетон. :D

(mooning)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.02.17 08:43.

Т. Тодорова

07.02.17
18:54

07/02/2017 [IFT 16] (09)

Сън:
Уж реших да не ходя на тапаут, за да се наспя, пък спах до 9 без 20 - точно толкова, че да не мога да стигна до залата. :D Но по-добре, че стана така, де. Наспах се иначе, само че пак сънувах много ярък, но не съвсем приятен сън, който ме поизмори.

Храна и хапченца:
10:00 Кафе-капсула
13:00 Тренировка с йохимбин и бцаа
16:30 2 шайби маринован паламуд (правен вкъщи), глава варено цвекло с ябълков оцет, домашен хумус
17:00 20г суров слънчоглед с малко мед/захар (едни такива мини-барчета, купешки, но изглеждат прилично)
17:30 Същото барче, 20г; б-50 и мултивитамин
едит: 22:00 Омлет със спанак, малко масло и чесън; салата от 1/2 краставица и 1/2 авокадо, и червен лук; омеги + една лъжичка от маслото от фурми; ананас!

Много зарязах витамините и магнезия, забравям ги.

Тренировка:
*** загрявката на Вик @12кг
*** Медузата със зор за 25 минути направила:
- 30 суинга @16кг
- 30 секунди въже
- 10/10 тяга на един крак @16кг
- 60 секунди високо коляно
- 20х плие с пудовката в една ръка (смяна на ръцете след десетото повт.) @16кг
- 60 секунди: 20 секунди подскоци встрани/20секунди подскоци с усукване/20 секунди джакове (на макс)
- 5/5 х2: обръщане + изтласкване + сваляне на пудовката на рамо + отпад @12кг
- 60 секунди: 20 секунди подскоци напред-назад, 20 секунди бейсик, 20 секунди ножички (без въже, че не ги умея тия)
- 5х 2 суинга + 2 бърпита без лицева @20кг
*** 3 двойки упражнения, по 30 повторения всяко - корем
*** 20 минути разтягане, в което започнах да включвам йога блокчетата за по-голяма сигурност в някои пози и движения

Двуразово трениране ми идва много на този етап. Мога да се напъна, но с риск да си съсипя цяла седмица, както се е случвало преди, когато не съм преценяла добре възможностите си.
————————————————————————————————————
Вчера голяма истерия с Нутрибулета. Засегна чашата с острието долу в машината и няма вадене, братче. Четох, рових, слагах го във фризера, напъвах го, ръчках го, натисках едновременно и трите крачета надолу (не питайте как, хаха)... Накрая видях в един форум, че няк’ви хора направо ги хвърлили в кофата с все бъркочите вътре. Носих го на баща ми да го напъва - нищо. Аха-аха да почна да го оплаквам, изскочи мама-супермен, удари го хладнокръвно в плота три пъти и го развинти. :D Мама рулз.

Та да... днес домакинстване, учене, малко тренировка, разходка (нямам търпение да дойде ден, когато несъбиращите боклука след кучетата си ще бъдат безпощадно глобявани, страшна работа, ей).

Правих пак содени лимецови питки, пак са станали много-много хубави, (много съм впечатлена от рецептата - Ленчето права ще излезе, че най-простите неща са най-яки), правих маслото от фурми, което още не съм опитала, но ще опитам за десерт след вечерята и съм сигурна, че много ще ми хареса, защото си умирам за такива ароматни, яко подправени нещица. :)
Показвам ви любимата ми част от Лара. Задната част на главата, с делфина между ушаците. Копринени ушички, клепнали назад - крокодилски зъби отпред. (nhappy2)

Ще ви показвам (mooning) си (и горният-преден, дето седи над бицепса, и долният-заден, дето е между бетона и медузата, хаха :D)всеки месец  до края на годината. Нека ви.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.02.17 21:44.

07.02.17
19:25

Тодороваааа усмихни ни се деее, какъв е тоя заплашителен поглед, знаем че зад коравото излъчване си един душко-добродушко (sun)
Бетонът го виждам, ама като каза, че ще ни показваш (mooning) очаквах да видя (mooning)
:D
Сладур!

Т. Тодорова

07.02.17
19:29

Mи как да гледам с тая мазна ръка на хоризонта.

Иначе се вижда половината от горния преден mooning. :D

И ти па - кораво, хаха. :D Киселяк съм аз, нищо кораво няма в тая снимка, иф ю ноу уот ай мийн.

Засега толкова. Много гадно срещу светлината, телефона на плота - ще помоля Маргарет утре да ме щракне у тях от всички страни, за да мога качествено да сравнявам.

08.02.17
15:31

казано от Т. Тодорова на 07.02.17, 18:54:

Правих пак содени лимецови питки, пак са станали много-много хубави, (много съм впечатлена от рецептата - Ленчето права ще излезе, че най-простите неща са най-яки).

Здравей :) А може ли рецепта? ;)

Т. Тодорова

08.02.17
16:56

казано от Sis` на 08.02.17, 15:31:

Правих пак содени лимецови питки, пак са станали много-много хубави, (много съм впечатлена от рецептата - Ленчето права ще излезе, че най-простите неща са най-яки).

О, Сис :) (F)

Естествено. Има я такива прости рецепти навсякъде - как не съм знаела досега (nbat)

500г брашно от лимец
350мл вода
подправки по желание, като можеш да наблегнеш на солта, че трудно се усеща
по 1/2 ч.л. сода за хляб и лимонена киселина (което на практика си е бакпулвер)

Объркваш всичко в една купа, докато заприлича на тесто (аз го бъркам първо с лъжица и след това го доизмесвам с леко навлажнени ръце, защото става доста лепкаво), оформям питки пак с влажни ръце (но не мокри), подреждам върху намазана с масло такава или върху хартия за печене и пека на около 180 градуса, докато станат готови.

Приготвянето им отнема 10 минути, изпичането 20-25 макс.

Това също изглежда окей.

T., прогресът в желаната посока е виден. Само не спирай! ;)

Т. Тодорова

08.02.17
18:47

Рони, благодаря. :*
И не, засега не ми хрумва да се отказвам. :)

08/02/2017 [IFT 17] (10)

Сън:
Бях казала на Камен да ме вдигне с него в 7. Хич не исках да се разделям с леглото, ама той взе, че се надъха да си удържи на думата, както винаги прави, и ме изтормози да стана. Изверг. :D Оказа се, че съм се наспала, де. Стегнах се набързо, свърших това-онова и изчезнах към залата.

Храна и хапченца:
08:00 Кафе-капсула
11:00 Тренировка с бцаа и йохимбин - последната такава за следващите две седмици, защото ми свършиха и реших да не презареждам, за да почина малко от тях. Това бцаа почнах да го пия за щяло и нещяло, включително и снощи преди да си легна. Трябва да мога и сама да се възстановявам от кифленските тренировки, които правя, не с помощта на възовкусени и възоцветени бъркочи;

15:00 Царска пържола (кълцано пилешко, отгоре много тънко свинско було); бейби картофки на фурна и салата от ряпа и морков; всичко от “Лекси”, щото бях умряла от глад, а вкъщи нямаше нищо готово, освен маслото от фурми, фъстъчено масло, халва и т.н. неща, с които не исках да се натъпквам; b-50 + daily vits
16:00 2х20г слънчогледен десерт - сладкото е много малко, и много ми допада; ще си направя домашни тия дни
17:00 - 17:30 Eдна малка чиния манджа у нашите: картофи, лук, свинско и сини сливи - в гърне, на бавен огън. Damn. После ме удари истерията за сладко и си направих една нутрибуба от прясно мляко, шоколадов протеин и една лъжица от маслото от фурми, което е много яко, бай дъ вей :)
20:00 Нутрибуба от.. спанак, 1/2 зелена ябълка, спирулина и коноп; малко ананас; омеги

Магнезий, лимон и МСМ преди лягане

Тренировка:

*** Стави + загрявката на Вик: 14кг за суинговете, 10кг за всичко останало, вкл и сначовете, редуващи отпади със собствено тегло (продължавам да я префасонирам малко, щото оувърхед отпадите не са ми още силата - затова ги отделям от сначовете)
*** Основна, 10х3:

Гоблет клек с дъмбел:
10х10кг
3х12.5кг 3х12.5кг 3х15кг 3х15кг 3х17.5кг 3х17.5кг 3х20кг 3х20кг 3х17.5кг 3х17.5кг

Едностранно гребане, както Сашо го показа на Ленчето, когато бяхме при него:
10/10 х10кг
3/3 х 12.5кг 3/3 х 12.5кг 3/3 х 15кг 3/3 х 15кг 3/3 х 15кг 3/3 х 12.5кг 3/3 х 12.5кг 3/3 х 12.5кг 3/3 х 12.5кг 3/3 х 12.5кг

Конвенционална тяга в средата на сектора със свободни тежести, с подложени дискове под щангата. Отидох да питам меринджейството какво ще правим с моя въпрос и се оказа, че сме го решили.
10х25кг (криви ги усетих, доста криви… ама щото с миниатюрните нови дискове от по 2.5кг)
3х30кг 3х30кг 3х35кг 3х35кг 3х40кг 3х40кг 3х45кг 3х45кг 3х40кг 3х40кг

Раменна преса с дъмбели (на 10-текг с леко подбутване от краката):
10х5кг
3х7кг 3х7кг 3х8кг 3х8кг 3х8кг 3х9кг 3х10кг 3х10кг 3х9кг

За завършек:
20 минути на пътеката:
5 минути бързо ходене + 10 интервала 40/20 + 5 минути да кротна пулса

Разтегнах в една от залите за групови тренировки - доста подробно, на тишина и сама. Найс.
Пълно беше с едри мъжаги в залата, трениращи само бицепс и нищо друго. Бяха изключително неприятни, гледаха ни (мен и една съученичка) супер мазно и гадно, а единият имаше халка на пръста и 5 минути преди това обясняваше на другия нещо за детето си.
Друг тип хора, които не харесвам, без значение мъже или жени, са тези, които не проявяват уважение към семействата си.
Много отблъскващо. За мен, де. :)

Днес на какви неща се нагледах… Леле. Сори, че дудна, но ми е много ново и обдушвам като някакво куче там. :D
Не съм виждала толкова много инструктори на едно място и всичките толкова зле. Те са съвсем-съвсем зле. Какви неща карат хората да правят, не е истина! И как оставят клиентите да изпълняват съвсем нови упражнения, докато те си цъкат фейсбуците. Едно типче обясняваше: “Аз с’я не ти давам окончателното упражнение, пич - давам ти различни ъгЪли, разбираш ли… (мълчание…), искам кръв да вкарамИ там, разбираш ли…”. Викам си: oh, mamka ti, в главата ти трябва кръв на теб. Не вярвам на хора, които не могат да говорят и пишат правилно. Изгуби ме още на “ъгЪли” и след това вече нямаше значение какво ще каже и какво ще направи. Не, че каза и направи кой знае какво, де. :D

Друг пък нареди на една жена (към 50г) да прави отпади и започна да дуе моабет с някакъв посетител, дето си стоеше без да прави нищо. И женичката, очевидно стъпила за първи път в зала, се гъне и криви до него, под дясното му рамо, залита, изцяло наведена напред, с глава, колене и ръце във всякакви посоки… Той обърнат на другата страна. Малко ми стана жал и ми беше трудно да се въздържа.

Другия път отивам със слушалки, надувам музиката и хич няма да ги слушам. (nmuchfun)

Иначе много ме кефи една мацка, силиконова някаква, с много ярко червило и тъмен грим на очите, с много як татус на врата, с облекло за около 500лв в залата, фръци-пръци, в общи линии, обаче е лудница в тялото - к’ъв гръб, к’ви ръце, задник, мамоууу. :D Личи си, че не само се снима под полилеите от “Мартинели”. ;) И има доста такива, дето като ги види човек, ще си каже: “Ъ, баси кифлите”, но всъщност мацките полагат истински усилия и са доста фит, съвсем не по кифленски. Евала.
Има и доста неприятни овци, но тях като ги видя, повече не ги поглеждам и отразявам, щото предпочитам да си пестя емоциите за тези, които са ми симпатични. (sun)

И докато такива жени се намират (очеизбождащо фит), досега не съм видяла ни един мъж, дето да направи впечатление със спортна форма. Странно. (wasntme)
Разходих се навъртях около 4-5км. Много яко, едно пролетно почти. (inlove)

Пак изприказвах света. Трябва да има някакво ограничение на символите в постовете. :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.02.17 18:51.

08.02.17
22:55

казано от Т. Тодорова на 08.02.17, 16:56:

казано от Sis` на 08.02.17, 15:31:

О, Сис :) (F)

Естествено. Има я такива прости рецепти навсякъде - как не съм знаела досега (nbat)

500г брашно от лимец
350мл вода
подправки по желание, като можеш да наблегнеш на солта, че трудно се усеща
по 1/2 ч.л. сода за хляб и лимонена киселина (което на практика си е бакпулвер)

Объркваш всичко в една купа, докато заприлича на тесто (аз го бъркам първо с лъжица и след това го доизмесвам с леко навлажнени ръце, защото става доста лепкаво), оформям питки пак с влажни ръце (но не мокри), подреждам върху намазана с масло такава или върху хартия за печене и пека на около 180 градуса, докато станат готови.

Това също изглежда окей.

Опа :) Мерси много :) Ще се пробва! (hug)

09.02.17
12:11

казано от Т. Тодорова на 08.02.17, 16:56:

За 10мин няма как добре да хидратираш  и глутенът не може да се развие в достатъчна степен заради по-твърдите  частици в брашното от лимец....Апропо добре е да добавяш поне 15% бяло брашно...ама това е друга тема.
Меси полученото тесто поне 15 мин ...с повече прегъвания,най-добре на всяко обръщане.
Едно,че е чудно упражнение за ръце и рамена)))) и друго,че ще видиш сериозна промяна в стуктурата след изпичане.
А линка с прясно смляния лимец мен лично би ме заитригувал само ,ако се чудя как да направя тухли...

Мнението беше редактирано от nervak на 09.02.17 12:14.

Т. Тодорова

09.02.17
12:40

Баси, как ме посече. :D

Ако има причина за добавянето на бялото брашно, която да има отношение към хранителните качества, а не към резултати като пухвавост, например, бих се радвала да разясниш.

Следващия път ще го меся както препоръчваш и ще докладвам каква е била разликата в структурата, но и така стават много готини.

09.02.17
13:58

казано от Т. Тодорова на 09.02.17, 12:40:

Баси, как ме посече. :D

Ако има причина за добавянето на бялото брашно, която да има отношение към хранителните качества, а не към резултати като пухвавост, например, бих се радвала да разясниш.

Дължа ти едно посичане :D.
Сега-добавянето на бяло брашно има отношение точно към хранителните качества,които рефлектират положително и върху  техническите параметри. .  Лимеца  е с 13.5-16%(уж))) протеин, което е достатъчно за “силно” тесто  -до тук ОК, колкото повече протеин - толкова повече глутен(общия случай).Бялото брашно леко ще свали това число и тестото по-бързо и добре ще се развие.
Ако искаш по-добро усвояване  на протеина,(тук може да греша за витамините) калий,имаше разни А и В витамини-то се иска да се развие тестото- глутена...мога да потърся материали точно за тази връзка...месене развиване,”разкъсване” на глутена,протеини и тн.-някъде имах лекции от УХТ. Брашното от лимец има частици от обвивката на зърното, които може да са, но може и да не са по-едри от частиците, получени от нишестето от ендосперма,така тези  частици огрубяват брашното и го правят нееднородно.Тук проблема идва от  това ,че тези частици пречат на развитието на глутеновите нишки и предизвикват в тях микро разкъсвания...А ако споменем и пепелното съдържание...
Също ,изпичането...ако искаш самун ,а не да печеш в метална форма-иска се  добавка бяло брашно.Солта е много важна също...тя не бива да се добавя при смесването на продуктите...а 20тина мин. след това...оп увлякох се...стига...
А и още малко...твоята рецепта в случая с това брашно е доста по-подходяща за бисквити,отколкото за хляб.Та направи си експеримент...оформи бисквити върху хартия за печене,поръси със счукани семена от кориандър и ким))))))))))))))и пиши за резултата.

Мнението беше редактирано от nervak на 09.02.17 21:20.

09.02.17
14:48

Ако може да поспамя :) Пак :)
След като разбрах, че месенето и втасването няма да ми се получат, познах да правя биксвити, палачинки , кексове и др. невтасали печива от тесто, които смесвам по 3-4-5 вида брашна (без бяло), ядки, трици , протеин, всякакви ярми с топла вода :)
Та, Нервака подхвърли нещо притеснително -усвояват ли се протеините в тази форма ??!

09.02.17
15:30

Както казва Джанис от “Приятели”: Oh My God..! :O
А уж всички бягаме от бялото брашно :D

09.02.17
15:39

казано от Queen Cobra на 09.02.17, 14:48:

-усвояват ли се протеините в тази форма ??!

Разбира се,въпроса е колко?
В голяма степен  това е свързано с количеството и съотношението на съставляващите глутена протеини-глутелини и глиадини ли беше???
Но така или иначе без да са добре развити глутеновите нишки(месене)-усвояването е по-ниско.Тук е момента да кажа,че това е лично мнение, формирано от куп материали по темата за  месене,втасване, паузиране и тн етапи от правенето на хляб.

Мнението беше редактирано от nervak на 09.02.17 15:44.

09.02.17
15:51

казано от nervak на 09.02.17, 15:39:

казано от Queen Cobra на 09.02.17, 14:48:

-усвояват ли се протеините в тази форма ??!

Разбира се,въпроса е колко?
В голяма степен  това е свързано с количеството и съотношението на съставляващите глутена протеини-глутелини и глиадини ли беше???
Но така или иначе без да са добре развити глутеновите нишки(месене)-усвояването е по-ниско.Тук е момента да кажа,че това е лично мнение, формирано от куп материали по темата за  месене,втасване, паузиране и тн етапи от правенето на хляб.

Мда, процесът на месене и втасване е много важен. Още като бях малка, баба ме научи да меся, като замесвам 300 пъти, а на всяко 15-20то, удрям силно тестото в масата, оставям около час да втаса, омесвам отново и така.  :)
Разбира се, важно е и какво месиш и с какви материали.

Мнението беше редактирано от Mara Croft на 09.02.17 15:59.

09.02.17
16:08

Когато се работи с мая ..има начини без месене да се развият нишките, а именно времето на втасване. 8-)

За тези...немесещите)))))))))

Т. Тодорова

10.02.17
15:29

Илия, благодаря за насоките. Иначе помниш за посичането. 1:1, дай пет! (handshake) :D
Никога не съм била “отворена” с тестото и сладкарските истории - една питка знам от мама, дето я правим само на Коледа, щото ако я ям целогодишно, със сигурност ще стана 300 кила и така. Ще се поинтересувам по-подробно в първото свободно за четене време.
Тъжното е, че се обривам - по ръба на челюстта, надолу по врата и по горната част на ръцете. Не, че въпреки това не мушвам често по нещо мега глутеново, но ми се ще да редуцирам до минимум и затова си търся варианти. Но обещавам да меся повечв! :D

09/02/2017 [IFT 18] (11)

Без тренировка.
Много бях смачкана. Без особена мускулна треска, но с изпити отвсякъде сили. В добро общо настроение, но раздразнителна.

Сън:
23:30 - 08:30
Храна и хапченца:
09:00 Кафе-капсула с малко кокосово масло
13:00 Малко от вчерашната манджа с картофи, лук, свинско и сини сливи. Като казвам малко, имам предвид половин малка чиния.
15:00 Пилешко филе на плоча, салата от спанак, краставица, домат и макарони с патладжан и сушени домати, на които им видях и усетих нито патладжана, нито доматите; 1/2 авокадо
16:30 Насвинванка с бъркало като на Магито - фъстъчено масло, липов мед, какаови зърна, портокалова кора. Безумно вкусно.
20:00 - 22:30 Мексикански ресторант с две дружки - тортиля със сирена, салата: айсберг, кралски скариди, портокал, авокадо и много симпатичен дресинг; 2-3 начоса за тест. Нещо си бях навила на пръста, че ще се доомажа със сладко, но това ми се видя по-добър вариант. 5 звезди за ресторанта, много приятен, чист, дружелюбен, уютен и вкусен. Трябва по-често да излизам, че вече не знам къде какво има. (wait) Като се прибах към 23:00, научих, че един приятел минал и оставил шише уиски - ей така, щот Камен много готин бил (#toqpostmakaradanewyarwamnapriyateli), та го опитах - не повече от 20-30г. Майтапя се иначе с идиотския хаштаг - имам невероятно свестен човек до себе си.

Водичка пийнах повечко.
——————————————————————————————————————-
В мола се помотахме с дружките, че едната работи точно до него. Луда работа, ама няма да коментирам.
Харесах си иначе една цяла пижама (nhappy2) на елхички, еленчета, захарни пръчици и т.н., и ще си я купя в някакъв момент за следващите зимни празници.. да се разхождам на Камен като едно мъничко, коледно привидение, хаха. :D
И една много яка блуза с щампа на The Dark Side Of The Moon на Pink Floyd, която възнамерявам и по-скоро да дойде да живее вкъщи. ;)
Обмислям да започна като на СанчИ бутащо-дърпащата схема. Намерих си примерна, понеже засега сама не мога да си ги мисля - да пробвам, да видя как ще ми е. Бих искала да чуя някое друго мнение и да попитам за заместващи упражнения на места.

Понеделник: тежко дърпане
А1. Конвенционална тяга 8х3
А2. Бицепсово с дъмбели 8х3
В1. Пулдаун 8х3
В2. Румънска тяга 8х3
С.  Корем, като е даден serratus crunch за пример

Вторник: тежко бутане
А1. Клек 8х3
А2. Лег с широк хват 8х3
В1. Раменна преса 8х3
В2. Skull crushers/ Pullover / Кикбек / Над глава / Лег с тесен хват / - нещо, което да е различно от кофи, защото не ги умея
C. Руско усукване

Четвъртък: леко/умерено дърпане
А1. Румънска тяга 4х6 или 2х12
А2. Сгъване за бицепс с крив лост и обратен хват 4х6 или 2х12
В1. Гребане с дъмбел или лост 4х6 или 2х12
В2. Бедрена екстензия 4х6 или 2х12
C. Eдностранно сгърчване с дъмбел :D Майтап, не знам как се казва на български - unilateral dumbbell shrug. Не искам да шръгвам и не знам какво да сложа там вместо това. 4х6 или 2х12
D. Обратни флайс...? Rear delt flys 4х6 или 2х12
E. Коремни сгъвания на скрипец 4х6 или 2х12

Петък: леко/умерено бутане
А. Лег преса 4х6 или 2х12
Б1. БГ Клек, който не умея добре, затова може би просто добрите стари отпади 4х6 или 2х12
Б2. Лег с дъмбели на пода, тесен хват 4х6 или 2х12
C1. Флайс с дъмбели 4х6 или 2х12
C2. Трицепс над глава 4х6 или 2х12
D1. Странично повдигане на ръце с дъмбел 4х6 или 2х12
D2. Overhead barbell shrug, на което също не му е при мен мястото и искам да има друго вместо него
Е. Нещо си за прасец, което също не ме вълнува и искам да е друго.
Прилагам и скрийншот от фейсбука на една моя много любима преподавателка от унито. Текстът е цитат от изпитната работа на студент от елитна специалност, за когото доц. В.З. твърди, че най-вероятно е получил “отличен” на матурата по БЕЛ. (nbat)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.02.17 15:37.

Т. Тодорова

10.02.17
23:04

10/02/2017 [IFT 19] (12)
С “тренировка”

Сън:
00:00 - 06:30

Храна и хапченца:
07:30 Варено кафе с малко кокосово масло
15:00 Пак си сготвих от готовия щанд на супермаркета: царска пържола, боб по радомирски, салата от ряпа и морков; Б-50 и мултивитамин
16:00 2 лъжици от бъркалото
17:30 1/2 малка лимецова питка с масло и козе сирене
20:00 Едно малко с цигара, абсолютно безпричинно отново (dull); няколко парченца ананас

магнезий преди заспиване

Доста ям като че ли, но иначе съм като пребита. Днес мислих до по-късно да изкарам без храна, но в 2:40 вече освирепявах без да мога да упражня контрол и подбарах салатата. Медузеста му работа. Ама пак, де, щом се свивам визуално, значи мога да си го позволя.
Няма нужда от драми и нещастие.

Тренировка
09:00 - 10:00 Бодипъмп.

Не помня в какъв ред но: румънски тяги, гребане, бицепсово сгъване, трицепс над глава, клекове, степ-ъп, усукани напади, доста корем, кофи на степ, което хич не ме кефи, хип тръстове, някакви безумни клекове с един крак изпънат на степа, другия клякащ встрани… Пълна пръчка. :D

Този път изобщо не ме натовари, освен психически. Само на лега прегорях малко и на корема накрая.

Изобщо не го харесвам човечето с дъвката и може би няма да ходя на това занимание, докато не го сменят. Изнервя ме и ми убива цялото удоволствие от тренировката - днес, например, нямах търпение да свърши.

Някакви други филми станаха там, цял скандал - скумрии разни, хлъзгави, недоволстваха от музиката - грозен хеви метъл било, не издържали, а-у. Чак истерични. Долу при мениджърите отидоха да се оплачат. :D Викам си: да, т’ва е най-големият проблем в тая тренировка, наистина.. :D
————————————————————————
Разходих се безцелно след това, с бодра олд-скуул музика в ушаците, после се прицелих в няколко магазина за козметика и улучих две червила, ха! Eдното по-тъмно лилаво, другото по-светло и леко розовеещо. Това е нещо ново и супер нетипично. И ми харесва. :D

После се сдобих с пижама на Мини Маусчета и така... Кукуригу-кудкудяк. (nangel) (заради крилцата го сложих, че от емотиконките е най-близо до кокошка, хохо)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1