Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

14.02.17
15:50

Хохохо.. ейсега какъв разговор имах с един колега от цеха. Обяснява ми как бил отслабнал с 16 или 18 килограма (от горе- долу средно телосложение така или иначе, станал е кльощав вече) - пита ме там кво пия, кво ям и ми казва как бил отслабнал - с по 2 банички на денонощие. И аз му казвам: ама ти си избрал възможно най- гадния начин - въглехидрати и мазно и с всички калории само от кофти източници. И той: ааа, и кока-кола със захар колкото ми се пие, аз вода не пия! И аз дзяпнах... Иначе казва, че нямал грам енергия - ходел като парцал - викам му: то биваше и да имаш. Като му казах че аз съм на по- малко калории от него на ден и тренирам по 2-3 часа и тук беше негов ред да му падне ченето :D

Питах го може ли да го изтипосам във форума, където чета и пиша и той вика: “Давай, да им паднат и на тях ченетата :D”

Обеща и да каже какви фетбърнъри и други неща е пил без успех преди да мине на суперефикасния “2 банички и кока-кола” режим, ама друг път че трябваше да движим.

Мнението беше редактирано от Димо на 14.02.17 15:54.

14.02.17
16:02

Банички и кола, а? :D На мен преди 2-3 седмици една жена ми обясняваше, че отслабва като яде само хляб и шоколад, и нищо друго. Най-много се сваляло така, а за мускулите - коремни преси. :D На такива им казвам да си правят каквото си знаят, защото са толкова убедени в правотата си, че едва ли ще се вслушат в чуждо мнение. А те са си прави за себе си. Всеки си е прав за себе си. Ако гониш само сваляне на килограми, а не добро физическо състояние, по-добро здраве и т.н., можеш и с джънк да го постигнеш.

Мнението беше редактирано от Елена на 14.02.17 16:24.

14.02.17
16:28

Иначе научному излиза горе- долу сметката - 2 банички по 600 Ккал едната = 1200, 2 литра кока-кола (предполагам) по 40 (май) Ккал на 100 мл = 800 Ккал, общо 2000 Ккал на ден, за 80-85 кг мъж, работещ прав на конвейер е в лек дефицит.

14.02.17
16:31

Една баничка, ако е 200 г, е към 800 ккал (май). Мисля, че са по 200 г стандартните. Много-много не излиза сметката с калориите така, но може да не е пил по 2 л кола, а по-малко. Познавам хора, които пият под 1 л течности на ден.

Мнението беше редактирано от Елена на 14.02.17 16:39.

14.02.17
16:57

казано от Елена на 14.02.17, 16:31:

Една баничка, ако е 200 г, е към 800 ккал (май). Мисля, че са по 200 г стандартните. Много-много не излиза сметката с калориите така, но може да не е пил по 2 л кола, а по-малко. Познавам хора, които пият под 1 л течности на ден.

:) Не съм теглил баничка, но питах гуглето и (разбира се че там, къде другаде...) в бг-мама едно момиче си беше направило труда да купи банички от баничарница за да ги претегли. Взела е 2 броя 11х20 см банички, едната се оказва 153 гр, другата е била 165 гр, затова дошло средно 160 грама, което тя казваше че е 625 Ккал на бройка средно. Ще го питам и по колко кола пие, може да се окаже че има някаква магическа синергия между банички и кола, ефекта на която не може да се измери в сухи сметки с калории. Ще го питам и колко време е бил на този режим.

Мнението беше редактирано от Димо на 14.02.17 16:58.

14.02.17
17:01

Евала, и проучване си направил! :) Аз винаги съм си мислела, че са по 200 г .

14.02.17
17:07

:) Обичам да си пиша домашното. Иначе “на око” помислих че сигурно е 150 грама една баничка.

Мисля че вече имам доста добра представа и точно око за продукти. Вчера сутринта слагам парче шунка на дъската, вземам ножа и си казвам: 100 грама. Режа, слагам на кантара и той показва 99 :) Режа осминка зеле за гарнитура на шунката за обяд и си викам: 400 грама. Слагам на кантара и показва 389 или нещо такова.

И докато бях в бг-мамата разгледах подфорума за отслабване - там е страшно. Кленови сиропи, китайски чудеса, японска хармония, липовон, 90- дневна диета, “плодчето хапни, чайчето пийни и като фиданка отслабни”, монодиети, лунни диети... със стотици и хиляди мнения и поредни серии... зави ми се свят от хилядите неподозирани перспективи и го затворих набързо.

Мнението беше редактирано от Димо на 14.02.17 17:10.

ДЕ

14.02.17
19:18

Ооо, БГ мамите са ненадминати. Сигурно има и хранене според зодията :D
Апропо, в един друг форум преди години бях отворил тема за хранене според кръвната група, като в началото ми се изсмяха някои, но има резон.

14.02.17
19:20

казано от Daffy Duck на 14.02.17, 19:18:

Ооо, БГ мамите са ненадминати. Сигурно има и хранене според зодията :D
Апропо, в един друг форум преди години бях отворил тема за хранене според кръвната група, като в началото ми се изсмяха някои, но има резон.

Последния смислен инструктор, на който давах пари, също много ме храни, че не си знам кръвната група и не можел да ми направи храната на 100% персонално за мен.

14.02.17
19:52

Аз отгоре- отгоре каквото съм чел по темата за кръвните групи е че нямало връзка с храненето. Макар че от така съвсем емпирични наблюдения съм забелязал че тези с по- новите кръвни групи по- не им се ляпят въглехидратите. Имам един приятел, онзи набива само вафли, пици и хляб и до скоро беше в доста добра форма дори и когато не тренираше. А казва, че ако яде месо и веднага му се издуват бузите. Аз пък съм нулева и съм обратното. Хаха, трябва да питам колегата с баничките и колата коя кръвна група е, може там да е разковничето.

Според вас каква е връзката между кръвна група и хранене?

ДЕ

14.02.17
19:56

Ами, Димо обяснено е защо е така. Дали е научно издържано, не знам.
Аз съм от новите кръвни групи....АБ отрицателна. Обаче въглените ми се лепят. Ако в понедилник съм 104 кг., спирам хляба и десертите и в петък съм 101.5 примерно. Десетократно проверено. Но може да съм изключение, че ми се лепят.

14.02.17
23:01

Според мен обяснението как от 104 за два дни като спреш въглехидратите ставаш 101.5 е сравнително просто и няма много общо с кръвните групи. Въглехидратите задържат много вода. Спираш въглехидратите и губиш вода, което се отразява веднага на кантара.

14.02.17
23:07

14.02.2017 - вторник

ХРАНА:
Храна за деня:  1,697 Ккал
Дефицит за деня:  1,792
Общо дефицит:  14724 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300” лицеви
- колело
- бягане
- стълби

Храната доста, но още за закуска почнахме с червено вино и пастърма в офиса :)

Движението нормално, нищо особено за отбелязване.

16.02.17
10:05

15.02.2017 - сряда

ХРАНА:
Храна за деня:  2,685 Ккал
Дефицит за деня:  212
Общо дефицит:  14936 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300” лицеви
- колело

Храната много, бях на бизнес вечеря и щяха да ме гледат като изкопаемо ако бях стоял само на една салата цяла вечер (както руснаците са подозрителни към тези, които не пият, така на Балканите имам чувството че те гледат с подозрение ако не пируваш на обща софра). Или го използвах като оправдание да отпусна за душата :D Поне алкохол не близнах.

Движението минималистично, имах планове за силен фитнес и бокс и бягане, но излизането ми зае цялата вечер. Преди това нямаше начин, а след това съвсем :)

Снимах се за моментен прогрес, май не личи да има видим прогрес, но както и да е. Иначе се сетих че мога да си снимам и гърба да му видя формата, защото отпред все се гледам на огледалото, но гърба ми е неизследвана територия. Останах малко разочарован, мислех че имам по- здрав гръб натурално и при всичките набирания които правя :D Или не знам как се позира за гръб. Както и да е, продължаваме напред :D. Довечера ще поработя за гръб във фитнеса.

Мнението беше редактирано от Димо на 16.02.17 10:07.

16.02.17
23:06

16.02.2017 - четвъртък

ХРАНА:
Храна за деня:  1,058 Ккал
Дефицит за деня:  3,204
Общо дефицит:  18140 Ккал

АКТИВНОСТ:
- колело
- “300” лицеви
- бягане
- фитнес
- бокс

Храната доста по- добре днес.

Пак затворих фитнеса, даже трябваше да си пускам чара, че рецепционистката ме гледаше малко накриво като се измъквах в 21:59 :)

17.02.17
10:30

Предишния път, когато някой ми каза, че ми личи че съм “боксиор”, беше на работа един бирчед от цеха. Аз тогава се зарадвах и питах дали стойката ме е издала, а той ми сочи носа и казва че на “вас боксиорите всичките са ви такива сплескани, нали имаме няколко в махалата, веднага се познава” :D Аз разбира се му казах че не се боксирам толкова отдавна или толкова да са ме били че да ми се е сплескал, но той си знаеше неговото.

А снощи след фитнеса, като се качих в заличката с чувалите на втория етаж заварвам едно сравнително младо момче, което още във фитнеса ми направи впечатление че е с доста добра физика - висок, слабо кръстче, много широк гръб и ходи и оглежда другите трениращи с леко надменно изражение осъзнавайки разликата във формата. Та този младеж е там с ръкавици и боксира круша но от един поглед ми става ясно че е самоук и не знае нито как да стъпва, нито как да си държи ръцете, нито как да удря. Оправям се и аз и почвам да си боксирам чувала, но забелязвам че той ме гледа. И на първата почивка между рундовете идва и ме пита: “Прощавайте, Вие професионално тренирали ли сте бокс?”. И на мен мед ми капна на душичката :D

Обясних му че тренирам в клуб с треньор и започвайки на 40 няма как да съм по- далеч от професионалния бокс, но той явно беше впечатлен, защото едва ми дочакваше почивките да ме обсипва с въпроси - кое, къде, защо, как. Казах му да заповяда в Ботев да се запише да тренира. Не знам дали ще се запише, но на тръгване едва ли не ме прегръщаше като стар боен другар, пита ме кога идвам във фитнеса, че ще се радва да се виждаме, говори ми на “Вие” и т.н. Аз пък от своя страна се накефих че вече не само по сплескания ми нос си личи че тренирам. :D

17.02.17
10:50

Oнзи ден отивам на фитнес и започвам да вработвам на клека. А стойката за клек е на 1м от боксовите круши. Две момчета 1-2г по-малки от мене бият крушата, първият се прави на разбирач и обяснява на другия: “Начи, тоя удар го прави Конън Макрегър, като ти влезне в главата и...”. Демонстрация: скачащ напред удар във въздуха. :D После прави удари на място - по някаква причина при удар на място, едноименния на удрящата ръка крак отива назад, леко се завърта :ДД. Другото момче се опитва да имитира, но не особено успешно. Ама самочувствие, та дрънка. :Д Гледал малко UFC и вече акъли за как се удря дава  :D

Мнението беше редактирано от Боян на 17.02.17 10:54.

17.02.17
11:05

Да, да, сега когато съм виждал как трябва, и на мен ми е много лесно да преценя кой само е гледал по телевизията. :)

18.02.17
13:16

17.02.2017 - петък

ХРАНА:
Храна за деня:  1,847 Ккал
Дефицит за деня:  1,032
Общо дефицит:  19172 Ккал

АКТИВНОСТ:
- колело
- “300” лицеви

Храната нещо не я нагодих. Нормалната храна малко, плодовете много. Нищо, явно такова ми се е яло.

Като казах “какво ми се е яло”, цял ден си мислех за зелена салата с риба тон. И хоп -  в лидъла има промоция на риба тон филе - не трохи, в собствен сос, вместо както обикновено е в олио, на 2 лева консервата от 150 грама отцедено вместо по 3+ лв. Консистенцията ми хареса доста, седи си здраво и стегнато както би се очаквало от филе - като обърна консервата не изпада в салатата :) Иначе марулите са на адската цена от 8-9 лв/ килото :(

Активността я бях планирал повече, но и това едва и с голяма доза воля направих. Петъци... Иначе в продължение на мислите как човек се променя, един стар другар от безгрижните години (той още си е там де - ерген, женкар, бохем - така си я кара...) ми се обажда че е събрал силна група за петъчно излизане на бар. Аз казвам: еми нека да видя, че имам малко работа (аз наистина имам, но разбира се нищо от нея не пипнах снощи) и почвам да мисля - ся хем ми се излиза да разпусна малко и да ги видя, хем пък знам че ако излеза няма да имам волята да седя цяла вечер на минерални водички, ще има освинване с алкохол, паднали задръжки в много отношения, погрешни избори... После ще си легнем в 10 сутринта, ще спя цял ден, после ще се събудя с махмурлук, няма да ми се тренира, ще имам нужда от силна храна да се почвствам човек и ще се завърти един свински цикъл... И даже го споделям с любимата с тихата и тайна надеждата да ми каже “ай, остани си вкъщи - ще гледаме сериал, хлапетата са необичайно кротки, ще си прекараме една спокойна вечер заедно” и да имам пред съвестта си оправдание защо не излизам със старите бойни другари, а тя ми вика: “А! Ми излизай, вижте се, откога не сте се събирали” И тук не намерих оправдание за нежеланието ми да излизам и просто си признах и пред себе си и пред нея че всъщност не искам да излизам, а тя ме погледна странно: “Ако преди няколко години някой ми беше казал как аз ще те кандърдисвам да излизаш по баровете, а ти ще се дърпаш, нямаше да му повярвам.”

Мнението беше редактирано от Димо на 18.02.17 13:17.

18.02.17
13:43

Димо, хубаво е че си се зарибил по един по-здравословен начин на живот , но това не трябва да позволяваш да те изолира социално. Целта в крайна сметка е спокойно да си пиеш водичката, докато другите пият каквото ще да е и това да не е в състояние да те бутне, а да си се кефиш на водичката и компанията. Нали сега, тия приказки са в случай, че единствената ти подбуда е, че не искаш да се освинваш от пиене.

18.02.17
14:34

Хех, мерси за загрижеността, не съм се изолирал или нещо такова, аз не се оплаквам, по- скоро се хваля че не съм излезнал, защото се познавам и знам че не ми е чак толкова силен ангела, вредните навици са доста силни (защото са приятни). С времето съм се научил че с по- малко усилие се избягва битка, отколкото се печели :) (ако това помага за печелене на войната - образно казано).

И не знам дали за всички е така, но за мен в новооткрития ми стремеж към физическо самоусъвършенстване най- важното е психологическия аспект. Здрав съм, нищо не ме боли или ограничава (да чукна на дърво), мога да бягам, мога да вдигам, мога всичко да тренирам и с всичко да се справя на някакво нормално физическо ниво (доколкото са ми амбициите за спорт за здраве де, не съм тръгнал да се състезавам), но трябва да имам мотивацията за това. Предполагам че има и други четящи форума в подобна ситуация и затова даже не си описвам много подробно тренировките (3 или 5 серии, 100 или 150 кила о т.н.), за мен по- голямото предизвикателство е психологическия елемент и вътрешната борба и победа, затова и сладките приказки :)

18.02.17
15:05

Относно марулите- днес си взех от Триумфа на 1.80 бройката. Доста големи изглеждат, ама като грамаж не знам как са. Като се прибера ще ги тегля.

18.02.17
16:53

Ще ги прислушам задължително още днес.

Междувременно се чудех какво да потренирам в това хубаво временце навън преди да се е стъмнило (който става в 12 наобяд все му се струва къс деня) и бях с поодървени крака и задник и трапци от тягата, клековете и обръщанията от четвъртък и не ми се правеше нещо силово, се зачудих дали стълби да правя или бягане и понеже най- големите стълби и нанагорнище, което се сещам в Пловдив е на Альоша, реших да бягам до там и обратно. В подножието на Бунарджика си погледнах пулсомера за времето и явно съм изключил режима на записване без да искам, като се усетих чак горе, та най- интензивната част от бягането не е включена, но пак имам 189 пулс макс и 149 пулс средно за цялото бягане. Някъде по пътя нагоре сигурно е било и повече максималния, защото не спрях нито за миг докато не го пипнах Альошата :) ~ 12 км отиване и връщане за 1:23h за 1146 Ккал. 7:01 мин/км като в това е включено бягането на място по светофарите и селфи-паузата горе. По нанадолнището не се отпусках да се засилвам да не стресирам ставите от нетипичното натоварване.

Сега идва редовния проблем, който още не мога да намеря начин да реша. След тренировка съм приел че трябва да се яде. Къде за анаболния прозорец, къде да се противодейства на кортизола. Само че аз като тренирам, ни ми се пие, ни ми се яде. Да кажем че зорлем ще седна да ям, дотук добре, както казахме волята е сериозна част от самоусъвършенстването. Но като почна да ям и ми идва апетита и после все съм гладен и калориите стават повечко и язък дето съм тренирал за енергоразход :D Малко параграф 22.

Може ли съвети доколко наистина е критично да се яде след тренировка?

18.02.17
16:55

И аз така от месеци насам все чакам петъка, че ще ходя на бар...
И в петък се оказва, че няма кого да назнача за съвест и това ме отказва. :D

18.02.17
16:59

казано от Димо на 18.02.17, 16:53:

Сега идва редовния проблем, който още не мога да намеря начин да реша. След тренировка съм приел че трябва да се яде. Къде за анаболния прозорец, къде да се противодейства на кортизола. Само че аз като тренирам, ни ми се пие, ни ми се яде. Да кажем че зорлем ще седна да ям, дотук добре, както казахме волята е сериозна част от самоусъвършенстването. Но като почна да ям и ми идва апетита и после все съм гладен и калориите стават повечко и язък дето съм тренирал за енергоразход :D Малко параграф 22.

Аз около час след тренировка огладнявам, затова си правя тренировката преди обяд. Според мен не си длъжен да ядеш веднага след тренировка, ако не ти се яде. При някои хора този метод си работи съвсем добре. Може би трябва да експериментираш и да видиш кое работи за теб.

18.02.17
17:00

казано от БПН на 18.02.17, 16:55:

И аз така от месеци насам все чакам петъка, че ще ходя на бар...
И в петък се оказва, че няма кого да назнача за съвест и това ме отказва. :D

Другия път ще те поканя с нас, ако единия от портфолиото ми приятели, което ти подготвям, ще е с нас ;) Хем може да сме си съвест един на друг. Много мразя като се почне: “еее, майна, ти ся мистър Олимпия ли ше ставаш, ай пий с нас, закво се цепиш ся, нищо няма ‘ти станИ от 5-6 уискита. тя колата лайт е по- вредна” (сякаш аз имам проблеми със здравето) и не срещам разбиране отникъде.

Мнението беше редактирано от Димо на 18.02.17 17:01.

18.02.17
17:05

казано от Елена на 18.02.17, 16:59:

казано от Димо на 18.02.17, 16:53:

Аз около час след тренировка огладнявам, затова си правя тренировката преди обяд. Според мен не си длъжен да ядеш веднага след тренировка, ако не ти се яде. При някои хора този метод си работи съвсем добре. Може би трябва да експериментираш и да видиш кое работи за теб.

А, определено се чувствам по- добре като не ям след тренировка, както казах на мен не ми се яде, корема ми е свит и даже мисълта за ядене ме смущава, ама пусто нали ме е страх да не си загубя безценните мускули (и без това с труд направена метаболитно активна тъкан) от толкова кардио и калориен дефицит и затова все си викам “страх лозе” (в случая бро-сайънс - “ядене мускули”) пази.

Не съм чел еднозначни изследвания по темата и предпочитам да го играя на сигурно. Бих разгледал всякакви съвети по темата, а още по- добре ако се заформи аргументирана дискусия.

18.02.17
17:12

Хм, аз пък ям и със и без тренировка :) Като тренирам, едва дочаквам да се прибера от зала или да се преоблека вкъщи, за да седна да ям.  Няма какво да мисля за прозорци след трен, максимум след 20-30 мин.хапвам  Адски  апетит:)
Макар че трябва да пробвам твоя режим, да ми се “свие” стомахченцето :)

18.02.17
17:31

Мисля че Вселената ми дава знаци че съм на прав път с житейските си избори. Вместо да излезна снощи и да потроша 100 кинта по барове, таксита и шкембеджийници, аз си останах вкъщи, наспах се и станах в настроение за тренировка. Докато бягах си намерих на пътя 5 лева :D което виждам като един вид хай-файв от Вселената, а ейсега най- малкия се завъртя покрай мен и с детската си прямота ми изцепи: “Тате, смятам че изглеждаш супер така когато си силен и тренираш и ядеш здравословни неща.” :D

18.02.17
17:48

Някъде бях чел, че е хубаво след тренировка да не ядеш 4 часа, оптимизирало производството на хормон на растежа или нещо такова, това ако си на циклично, та си се сабира бая пост преди и след трен. Та това съм си го спазвал месеци наред и не мисля, че ми се е отразило зле, но не мога да кажа със сигурност дали ми е и помогнало. Със сигурност не е страшно, а анаболния прозорец е малко бросайънс, след като тренираш протеиновия ти синтес е усилен между 24-48 часа, та на практика това ти се явява анаболния прозорец и времето в което засилено отива ресурс за възстановяване на натоварените мускули.

18.02.17
17:55

казано от Рой Бати на 18.02.17, 17:48:

Някъде бях чел, че е хубаво след тренировка да не ядеш 4 часа, оптимизирало производството на хормон на растежа или нещо такова, това ако си на циклично, та си се сабира бая пост преди и след трен. Та това съм си го спазвал месеци наред и не мисля, че ми се е отразило зле, но не мога да кажа със сигурност дали ми е и помогнало. Със сигурност не е страшно, а анаболния прозорец е малко бросайънс, след като тренираш протеиновия ти синтес е усилен между 24-48 часа, та на практика това ти се явява анаболния прозорец и времето в което засилено отива ресурс за възстановяване на натоварените мускули.

Не са компютри, а компоти. :)

Хормонът на разстежа зависи далеч повече от храненето преди тренировка, отколкото от това след. Тренировката на гладно е това, което оптимизира секрецията му.
А храненето след тренировка трябва да се разглежда много повече в контекста на инсулина, отколкото на растежния хормон. Това е и в основната на всички приказки за анаболния прозорец.

18.02.17
18:01

Ами то и това влиза в идеята, инсулина се вдига - горенето на мазнини спира?

18.02.17
18:10

казано от Рой Бати на 18.02.17, 18:01:

Ами то и това влиза в идеята, инсулина се вдига - горенето на мазнини спира?

Нещата при инсулина са доста по-сложни. Той като цяло е анаболен хормон - стимулира складирането на енергия под формата на мазнини или изграждането на мускула маса. Проблемът е, че е много трудно да се контролира кое от двете ще се случи и кога. Точно тук изниква митът за анаболния прозорец - твърдението е, че именно след тренировка инсулиновата секреция предивиква изграждане на мускулна маса, а в останалоо време - складиране на мазнини. Проучванията по въпроса са нееднозначни - по-скоро такава ясно изразена граница няма. Все пак има проучвания, които показват, че стимулацията на инсулинова секреция по време на тренировка води до повишаване на хипертрофията. Къде обаче свършва този “анаболен прозорец” не мога да кажа. Освен това за стимулиране на инсулинова секреция дори не е нужно да се нахраниш, а е достатъчно дори да изплакнеш уста със захарен разтвор и да го изплюеш после.
Така че за това си прав - няма нужда от хранене след тренировка.

18.02.17
18:49

казано от Boby_ на 18.02.17, 18:10:

...много трудно да се контролира кое от двете ще се случи и кога. Точно тук изниква митът за анаболния прозорец - твърдението е, че именно след тренировка инсулиновата секреция предивиква изграждане на мускулна маса, а в останалоо време - складиране на мазнини. Проучванията по въпроса са нееднозначни ...

Дори нещо повече - често известни проучвания, на базата на които се получава целия бро-сайънс по форумите, излизат с някакви твърдения, които по-късно други проучвания, които ползват същите протоколи, не успяват да докажат. Има една цикличност в “научната база” на тези твърдения, която зависи от дизайна на проучванията. През 90те повечето проучвания използваха протоколи с бягане и стационарни колела, съответно нуждите от възстановяване бяха свързани с гликоген и електролити (като лека-полека започна да се промъква идеята, че не е лошо да има белтъчини ), преди 15тина година “Nutrient timing” стана голямата работа. Най-често цитираното от производителите на добавки проучване е това на Cribb and Hayes от 2006 г. - там екипа доказва, че приема на белтъчини, въглехидрати и креатин около тренировката (и преди и след) води до повече мускулна маса и сила. Следващите го проучвания обаче не успяха да изкарат аналогични доказателства. Горе-долу така е и с митичния “анаболен прозорец”.

Различни хора-различни резултати. Сега в списанията цитират проучвания, според които спортуващите би било добре да следват естествените си циркадни ритми (сън, активност) както правели животните. Да слушаш тялото един вид - каквото там ти дава възможност да постигаш максимума по време на тренировка, прави го без да си усложняваш живота. Струва ми се добър съвет.

19.02.17
00:16

Благодаря ви момичета и момчета, вашите думи потвърждават мнението ми че науката няма еднозначен отговор на въпроса и мисля да не се съобразявам дори с доскоро общоприеманите постулати. Да слушам тялото си и да не ям зорлем когато не ми се яде и на мен ми се струва добър съвет :)

19.02.17
00:36

18.02.2017 - събота

ХРАНА:
Храна за деня:  1,281 Ккал
Дефицит за деня:  2,220
Общо дефицит:  21392 Ккал

АКТИВНОСТ:
- бягане
- “300” лицеви

Храната ми се получи много добре с туната от консерва и салата, дори си угодих с десерт извара с кисело мляко и ягоди.

Активността беше бягане (описах го по- горе) и сега лягам за 300. Малко, но от сърце.

Тялото ми явно видя че няма да се разберем иначе и започна да сваля. Верно че след бягането - сигурно малко дехидратиран, нищо че пих вода, кантара ми показа най- ниската стойност в писаната история на телесното ми тегло - 86.5 кг. Огледалото и то потвърждава движението на количеството подкожни мазнини в правилната посока, показвайки срамежливо горната половина на втория ред плочки.

19.02.17
23:06

19.02.2017 - неделя

ХРАНА:
Храна за деня:  3,038 Ккал
Дефицит за деня:  229
Общо дефицит:  21691 Ккал

АКТИВНОСТ:
- бягане
- лицеви + набирания

Излъгах се днес да мина през дома на родителите ми... Гр.Гр. (ГрубаГрешка) ” ‘Апни мама, виж тая баничка дали е станала хубава, от на Звездев е рецептата, виж пробвай тва руло с мармалад и тея кифлички, от едно тесто са правени, ама еднити са едисикак втасвали, виж и къв мармалад изнамерих с цели сини сливи, ндей ми отказва, мола ти са, за задушница е тая почерпка, знаеш че баба ти такова руло правеше” Как да ѝ счупиш хатъра... :D (оправдания разбира се) Иначе заредих още десетина консерви риба тон на промоция.

Сутринта тези мои другари, които не уважих с присъствието си в петък на бар, ме поканиха специално на сутрешно кафе у единия все пак да се видим докато са си в Пловдив, та побягах 9км за час отиване и връщане, но през града, доста светофари, времето едно гадно и мрачно, намусени хора, нещо не се накефих. Вчера от слънцето ли, от това че беше жизнеутвърждаващия ден събота ли, а днес е неделя (както пее един рапър като израз на върховна тъпотия - “Брат ми, по- тъп си от неделя”), но вчера хората усмихнати, някви познати ми подвикват, дават ми хай файв, някви непознати девойки ме гледат с присвити очи и дяволити усмивки тайно от приятелите си, деца бягат с мен, някви младежи в един подлез даже запяха песента от найкплюса ми и танцуваха, а днес навсякъде позор за депресията... Лондонско време и сив пост-соц реализъм, заушени свадливи бабички и клошари дядовци само...

Вечерта след толкова брашно и сладки ми дойде пауъра за 300 лицеви и 150 набирания по часовник за час.

Мнението беше редактирано от Димо на 19.02.17 23:13.

20.02.17
00:08

Къде от гузна съвест, къде от четене по чуждите дневници как хората правят планк реших и аз да легна за малко планк след лицевите, че отдавна не съм правил, а и да си засека колко планк мога. Издържах 7 минути планк с лице към земята на лакти, като на инат можех и още преди да се схвана съвсем и просто да тупна на земята. Ще пробвам за 10 минути утре на по- свежо.

20.02.17
21:26

Вдъхнових се от Ади да пльосна и аз едно неуспешно селфи с многозначителен хаштаг.

#КогатоПравишЛицевиАИскашДаПокажешГръбНоСтаваКофтиПозаИСеНалагаДаКропнеш ИВечеСеВиждаСамокльощаватаТиПредмишницаИСамоРамотоТеОтсрамва

Мнението беше редактирано от Димо на 20.02.17 21:27.

21.02.17
00:16

20.02.2017 - понеделник

ХРАНА:
Храна за деня:  2,019 Ккал
Дефицит за деня:  878
Общо дефицит:  22569 Ккал

АКТИВНОСТ:
- вело
- лицеви+бицепс+набирания

Трябва да си готвя. Уж за по- бързо, че имам да работя на компютъра и ям от на жената и децата готвеното и не ми се отразява добре на макросите. Живот и здраве да си приключа с тази работа и утре след работа ще направя фитнес или направо троен шлем :) - бягане, фитнес и бокс.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1