Дневник на Tralfamadorian

Дата: 19.03.2007
От: BN/Варна
07.09.2007, 20:18

Здравейте, пускам и аз един дневник. Хубав начин за самоконтрол, а и мисля, че би ми била полезна всякаква помощ и корекции от ваша страна. Целта ми е преоформяне с възможно най-малко мърдане нагоре/надолу с килограмите. В момента се движа около 66кг +/- 1, имам някакви мазнинки, но те не ме тревожат, защото не са много. Опредлено ми се иска да акцентирам върху гърба в тренировките, не съм доволна от него.
Днешната тренировка гръб и задно рамо:
-вертикален скрипец с широк надхват 3х8 на 40, 45, 50кг на 55 успях да направя 5ца, а на 60 3ка, което си е направо постижение за мен
-вертикален скрипец с тесен подхват същите серии и килограми, 55 дръпнах 3 пъти, 60ката само веднъж
-гребане с права хватка на долен скрипец 3х8 на 30, 35 40кг, мисля следващия път това да го направя с щанга, а не на скрипец, да видя там колко ще дръпна
-гребане с Т щанга широк надхват, 3х8 на 15, 20, 25 кг
-гребане с дъмбел 2х8 на 12.5, 15кг, 17.5 успях да ги дръпна 7 пъти от дясно и 6 от ляво, това беше просто за опита колко ще издържа и трябва да си призная, че не бяха 100% чисти повторенията
-това упражнение http://www.exrx.net/WeightExercises/LatissimusDorsi/CBStraightArmPulldown.html го пробвах някъде по средата на тренировката, защото досега не съм го правила. Някой може ли да ми даде малко повече информация за него, освен изписаното в горния линк?
-довърших с разтваряне с дъмбели в страни 2х8 на 5, 6 кг, със 7 не успях да направя 8ца
-за кардио чистосърдечно си признавам, че ме домързя, бях смазана от тренировката (иначе гледам да правя по 10 мин интервално)
Като цяло се замислям дали да не разделя гърба на два дни седмично, но тогава излиза въпросът как точно да направя разделението.

Манджата за днес:
сутринта кафе и грейпфрут
преди трен 4 яйца, 4 лъжици овес+2 лъжици трици+1 лъжица ленено семе
след трен протеинов шейк с лъжица мед
следобяд 2 пуешки пържоли (около 200 гр общо) с малко задушени зеленчуци (грах, царевица, моркови)
някъде между това и вечерята изпих 2 чаши мляко, защото бях в движение
вечеря салата със сьомга
по някое време по-късно ще мушна и 100 гр сирене

Уикендът ще е време за почивка, в пон е ред на гърди, средно и предно рамо.

My hands may be rough, but I look better than you do naked!
Remember, if you get away from what you fear, you get weaker. But when you move toward what you fear, you get stronger.
дневник

08.09.2007, 23:07

Равносметката за днес: мускулна треска нямам след вчера, което направо ме учудва, защото след тренировката бях като сдъвкана и изплюта. Малко само ми опъва трапецът, но може би съм спала на криво, вчера не съм го товарила толкова. Манджата за днес е под всякаква критика, то вярно трябваше да е ниско въглехидратен/калориен ден, но пак минах всякакви минимални граници.
кафе с грейпфрут
2 пуешки пържоли с половин алабаш и домат
на работа 3 яйца, шефът беше домъкнал някакви сладкиши за следобедното кафе, та пробвах от тях, 2-3 хапки, не са били повече от 50-60 гр
след работа озверяла от глад мушнах 200 гр сирене в къщи с 2 домата
излизах и си позволих 2 чаши сангриа
накрая довърших с още 200 гр сирене, след което смятам да умра на възглавницата
утре ще гледам да се представя по-добре с манджата

Remember, if you get away from what you fear, you get weaker. But when you move toward what you fear, you get stronger.
дневник

Дата: 28.06.2006
От: Кур Чушмя
09.09.2007, 18:14

Колко си висока? Мерки? Ако искаш отговаряй де  wink

P.S. Определено имаш добри силови постижение. Поздравления!

“Егоизма е естествена реакция на разумния човек, породена от заобикалящата го простотия!“ - Аз
“Смърта на един човек е трагедия, смърта на 1 милион е статистика“ -  Сталин
Добромир Делев е бъдещият Мр. Олимпия !

МОЛЯ  ИЗБИВАНЕТО  ПО  ПЪТИЩАТА  ДА  СЕ  УДВОИ,  ЗАЩОТО  ЯВНО  ВИ  Е  МАЛКО!!!

Дата: 04.05.2006
От: Прunяm
09.09.2007, 18:28

Не са ли ти множко упражненията за гръб?

cool hmm  shut eye  blank stare  - тия тримката са страшни, нали?
Сезонът на дините свърши, започваме прасетата!  shut eye
Дневник.

09.09.2007, 20:40

Huskarl първо благодаря. Висока съм 177, мерки не мога да кажа, не съм се мерила, само ръката знам, защото скоро стигнах заветните 30см, които целях от известно време.
С7АЛК3Р, с 5 упражнения за гръб, не знам доколко прекалявам. В последната тренировка бяха 3 за средната част и по едно за горна и долна...при положение, че не правя тяга...Като цяло се стремя всеки път да ги сменям, но броят им винаги е 4-5 общо, нали това е ок като бройка за голяма мускулна група? Предложения за подобрение?

Една дума и за днешната манджа,
ставане по обяд, кафе с манго
пъжола с грах (към 200 гр да е бил)
по някое време нагънах едни фъстъчки, бяха цели с шушулките, общо с тях към 100тина гр, без тях нямам идея...половината?
2 пържоли със салата и малко айоли
3 яйца със 100 гр сирене и салата

дневник

Дата: 17.12.2006
От: Варна
10.09.2007, 15:33

Здравей!
Искам да ти кажа, че онуй упражнение дето не знаеш какво и защо, го правя и аз. Много е готино, прави го!
Другото, по-важното, е че изобщо не са малко 5 упражнения за гръб, дори може и 6то да сложиш. Остави обаче гърба си на мира и го тренирай сам в един ден, само него, размажи го и го остави да почива cool smile . И махни кардиото от този ден, защо правиш кардио след него? Ще порасне, гарантирам. Както пораснаха моите рамене, откакто ги изолирах  tongue wink

10.09.2007, 18:29

grin  Мерси за съвета, Winnie. Един човек да се обади за въпросното упражнение. Тъмна индия ми е на какво точно акцентира, но ми хареса, ще продължавам да го включвам в тренировката си. И аз не усещам претоварване от 5 упражнения, а и нали целта е да наблегна на гърба. Размазвам се на тренировка, но до ден, ден и нещо след това не усещам вече мускулна треска. Тренирам го само него, да, е и малко за задно рамо, но по едно упражнение  в края на тренировката не мисля, че е фатално. Кардиото...е старая се да правя на всяка тренировка, но не се получава винаги, пусти му свети мързел.  tongue wink

Днешната тренировка, не мога да не се похваля просто.
лег с дъмбели: 2 загряващи серии с 10 и 12.5 кг
след това една с 15 кг, 17.5 кгте дъмбели не мога да ги вдигна просто до изходно положение, адски много се дразня, защото знам, че мога да ги бутна, но просто не ми стига силата да ги наглася, за да почна, а няма кой да ми ги подаде. Затова реших да довърша с щанга, като правих с тази, която е захваната от двете страни и се движи по улеи...ъъъ всъщност как се казва тя?  Тъй като реших да си направя експеримент с тежестта, за по-сигурно вдигах на нея. На 40кг направих 8ца, което до тук ми е бил винаги максимумът. Сложих 45 и взех че направих цяла 6ца. Знам, че са само 5кг, но се опитвам да мина 40те кг от доста време и много им се радвам.  grin 
кофички: 10, 10, 8, 7
кросоувър: 2х8 на 15, 17.5, последната серия на 20кг успях само 6ца да направя, старах се да правя минимални почивки между сериите и се бях уморила доста
раменни преси с дъмбели: 3х8 на 8,9,10кг На тия 10 кг стоя от повече от месец, мога още, но ме е страх да скоча директно на 12.5…ще взема да пробвам следващия път
изнасяне на дъмбели напред: 2х8 на 5кг, накрая довърших със задържане колкото мога в горно положение на по-малките дъмбели, 4, 3, 2 кг
Накрая реших да пробвам гребния тренажор. Последно преди повече от 2 месеца съм го използвала, тогава умирах още на 5тата минута. Днес изненадка, изкарах цели 10, можех и още.
Изобщо след тренировката отвътре ми идеше да си преметна фанелката през главата, да тичам и да крещя “господ е българин“  LOL

Менюто изобщо няма да го пиша, реших, че мога да се поглезя, в резултат на което съм много на плюс и с калориите и с въглехидратите.

дневник

Дата: 04.05.2006
От: Прunяm
10.09.2007, 18:31

Aз съм по-скромен в тренировките. Рядко вкарвам повече от 12-14 серии за гръб за цялата тренировка, като гледам да е максимално тежко за мен. smile
Хвата ми не издържа повече.

cool hmm  shut eye  blank stare  - тия тримката са страшни, нали?
Сезонът на дините свърши, започваме прасетата!  shut eye
Дневник.

Дата: 16.07.2006
10.09.2007, 23:52

Tralfamadorian ако успяваш да правиш набирания ще ти помогнат повече за развитието на гърба от всички скрипци.

11.09.2007, 00:17

Alkorin, знам...мъча се...тормозя се на всяка тренировка с това, но не успявам още. Правя обратна тяга на набиране с широк хват доколкото мога, но цяло набиране не мога все още. С тесен подхват мога, но то удря повече в бицепса, отколкото където на мен ми трябва. Дерзая, това е една от следващите твърди цели които съм си поставила. Стискай палци да се похваля в скоро време с постигането и.  smile

дневник

Дата: 16.07.2006
11.09.2007, 01:33
Tralfamadorian - 11.09.2007, 00:17

Alkorin, знам...мъча се...тормозя се на всяка тренировка с това, но не успявам още. Правя обратна тяга на набиране с широк хват доколкото мога, но цяло набиране не мога все още. С тесен подхват мога, но то удря повече в бицепса, отколкото където на мен ми трябва. Дерзая, това е една от следващите твърди цели които съм си поставила. Стискай палци да се похваля в скоро време с постигането и.  smile

Хвата не е от голямо значение, аз също го правя с подхват гърба се тренира еднакво добре и при двата вида, подхвата удря и бицепсите а надхвата малко повече страничния гръбен мускул, иначе и на мен са ми трудни гледам да правя набирания 2-3 седмично и да увеличавам бройката като включвам и негативни с тежест за сила.

Успех.

Дата: 17.12.2006
От: Варна
11.09.2007, 05:34
Tralfamadorian - 10.09.2007, 18:29

grin  Мерси за съвета, Winnie. Един човек да се обади за въпросното упражнение. Тъмна индия ми е на какво точно акцентира, но ми хареса, ще продължавам да го включвам в тренировката си. И аз не усещам претоварване от 5 упражнения, а и нали целта е да наблегна на гърба. Размазвам се на тренировка, но до ден, ден и нещо след това не усещам вече мускулна треска. Тренирам го само него, да, е и малко за задно рамо, но по едно упражнение  в края на тренировката не мисля, че е фатално. Кардиото...е старая се да правя на всяка тренировка, но не се получава винаги, пусти му свети мързел.  tongue wink

Това упражнение товари долната част на латисимусите около гръбнака, също така и едни такива малки мускулчета ,които са точно под лопатките. Аз го правя задължително, че ми се вижда гръбнака по средата на гърба. Дори още едно правя, но като не мога да го обясня и не го пиша. Значи, заставаш права срещу горния скрипец и хващаш лоста на ширината на раменете. Движението наподобява трицепсово разгъване, но ръцете не се разгъват, движението е само в раменете, докато лактите са заключени. Някой знае ли как се казва това ?
Мила, недей да следиш само треската, тя не е показател за това дали развиваш мускулите. При мен треските вече също са много леки и са по 1 ден, но това е хубаво, не е лошо. Разцепи го този гръб, защо не пробваш с една мъртва тяга, та ти си толкова силна, знаеш ли какви вдигания ще направиш! Прави първо упражненията със свободни тежести - гребането и евентуално тягата, после остави скрипците. Така, в реда в който си ги написала са първи машините, а те са изолиращи и те уморяват преждевременно.

11.09.2007, 20:39

Alkorin, Winnie, взимам си бележки, от нещата които ми пишете, ще ги приложа на практика в следващите тренировки.

След вчерашното омитане на каквото имаше около мен днес по-скромно меню. Разделени на 5 приема:
3 пържоли
4 яйца
консерва риба тон
100 или 200 грама сирене, ще видя колко ми се яде
170 грама маслини в салатите
20тина грама бадеми

дневник

Дата: 06.11.2005
От: София
11.09.2007, 20:44

А защо не виждам никакви въглехидрати (зеленчуците не ги броя)? И другото нещо, което ми прави впечатление е че много сирене хапваш, просто го обичаш или имаш нещо конкретно в предвид?

Аз и фитнеса- в действие http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27858/
Аз и фитнеса- размисли и страсти http://www.bb-team.org/articles/2664/

11.09.2007, 21:01

Като цяло гледам на редувам високи, средни и ниски въглехидрати (и калории), като ги съгласувам с тренировъчните дни. Нулевите въглехидрати като цяло ги избягвам, но днес така, защото вчера стана не високовъглехидратен, ами направо угояващ ден. За сиренето...то всеки ден ми е последно ядене, заради казеина. Изварата ми е гадна на вкус, пък и сиренето, което ям е с 9.5% масленост, така, че разликата не е огромна. Друг въпрос е, че обичам и понякога се изкушавам да заместя друго белтъчно ядене през деня с него. Кое куца според теб?

дневник

Дата: 06.11.2005
От: София
11.09.2007, 21:21

Направи ми впечатление задължителното присъствие на сиренето и то в не малки количества  и за това попитах. А  то безсолно ли е, защото солта е по-коварна от масленоста за мен?
И за въглехидратите защо не включваш ориз и картофи? Гледам, че си съмишленик с яките тренировки tongue wink и според мен задължително ти трябват в менюто. От снимките си спомням, че ти липсваше плътност на мускулатурата (според моя си вкус разбира се), а без качестевен въглехидрат трудна работа?!

Аз и фитнеса- в действие http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27858/
Аз и фитнеса- размисли и страсти http://www.bb-team.org/articles/2664/