01.11.08
22:40
казано от Winnie на 02.07.08, 12:58:
казано от gravitycou на 01.07.08, 05:35:
колко сте високи и колко е оптималното ви тегло?
Теглото не е критерият, по който трябва да се следите. Височината пък не е критерий за оптимално тегло. Докога ще ги гледате тези кантари?!
Изключително права!
01.11.08
22:45
казано от Камелчо на 01.11.08, 18:40:
Висока съм 178,тежа 52..струва ми се,че пак ми е много..Оптимално-нямам представа
Многогоооо?@?@?@?@?@?!!!!!
Много май ти е ръстът на тея килограми..как може да го мислиш това?!?!?!?!
казано от vanillka на 01.11.08, 22:45:
казано от Камелчо на 01.11.08, 18:40:
Висока съм 178,тежа 52..струва ми се,че пак ми е много..Оптимално-нямам представа
Многогоооо?@?@?@?@?@?!!!!!
Много май ти е ръстът на тея килограми..как може да го мислиш това?!?!?!?!
Абсолютно.. Тези килограми са приблизително нормални за моя ръст според всичките таблици, критерии и ала бала (164см.).
Толкова високо момиче - дори и с много крехка скелетна маса - пак е прекалено слабо.
Уини, радвам се, че си навела темата в правилната посока.
Конкретно по нея: била съм и 43 килограма, била съм и близо 60. Истината е някъде по средата, като е по-важно при кое тегло си:
- достатъчно жизнен;
- отпочинал;
- чувстваш се добре.
Ако ще трябва да гладувам, да се смачквам от тренировки - или пък да си разбия нервната система, за да стана под 50 кг. (в момента съм 52 и тези ги задържам без проблем), то просто не си заслужава. 43кг. бях станала от нерви, е сори - ама приличах на тапициран скелет, нямах сили и енергия, да не говоря, че като ходех ми се удряха кокаляцитена колената - и вечер ми ръмбеха. :lol:
Само ще уточня, че в общи линии не изглеждам особено различно от тогава, когато не спортувах, но бях по-лека. Само че сега имам по-развита мускулатура и се харесвам. :)
Мнението беше редактирано от Грахче на 02.11.08 08:29.
02.11.08
09:26
=) =)
и при мен е същото :)
Преди бях доста слабичка: около 50-52 кг при височина 180. Много нерви, не спях, не се хранех нито редовно, нито пълноценно, нито исках да го правя. На фитнес не ходех, от време на време на аеробика и много си ходех пеша, както и сега де. Ама ми дойе акъла в главата :coolsmile: !!!
Та сега на фитнесче, пак движение има много, но така здраво( и добре ) си хапвам, че доста мусклуна маса съм качила, имам и малко мазнинки( то за цикъла е важно, пък и по ме харесват така), не ръбя и дрехите ми ми стоят по-добре :)
По разните таблици ми дават, че трябвало да съм малко над 60; в момента съм около 57, зависи :) Най- добре се чувствах при 54-55( но тогава нямах и толкова мускули), ама апетитът ми е по- голям сега от манията да ми се виждат кокалите на таза, та теглото, което поддържам сега без тренировки до смърт и гладуване е явно оптималното за мен :)
Сега ще ви кажа кое според мен е оптимално тегло. Ха, няма такова животно в моя речник вече!
Аз съм толкова тежка, че все едно в костите ми има налято олово. Ако взема да се меря, както правех преди и много грешах, то трябва да мра от глад, за да стигна някакви граници, определени от някой си, дето хич и не ме е виждал, камо ли да познава тялото ми. Сега тежа пак към 57-58 кила, които поддържам без усилен спорт и без ограничения в диетата. А изглеждам като на 50кг. Как ли е възможно?! Ами ген е сигурно, Х-men, нещо такова :-)
Оптимално тегло ще нарека това, което ме кара да се чувствам в здраво тяло. А здравото тяло не се определя само от тежестта му. Здравото тяло дори не може да бъде здраво и под една камара мускули, ако в него няма здрав разум и ако не усеща с правилни възприятия, както физически, така и психически.
Та, затова вече не гледам кантари и сантиметри. Гледам се в огледалото, гледам цвета и дължината на косата си, гледам формите си, гледам жената насреща. Щото цифрите са сухарска работа, хората не са математически модели и не бива да се ръководят от математиката.
казано от Winnie на 02.11.08, 13:48:
Сега ще ви кажа кое според мен е оптимално тегло. Ха, няма такова животно в моя речник вече!
Оптимално тегло ще нарека това, което ме кара да се чувствам в здраво тяло. А здравото тяло не се определя само от тежестта му. Здравото тяло дори не може да бъде здраво и под една камара мускули, ако в него няма здрав разум и ако не усеща с правилни възприятия, както физически, така и психически.
Та, затова вече не гледам кантари и сантиметри. Гледам се в огледалото, гледам цвета и дължината на косата си, гледам формите си, гледам жената насреща. Щото цифрите са сухарска работа, хората не са математически модели и не бива да се ръководят от математиката.
Съгласна съм с теб,въпреки,че съм 52кг,аз не изглеждам много слаба..е,само ръцете са ми доста слабички..Ще ми се да смъкна малко от т.н. “бричове”..
казано от Камелчо на 02.11.08, 17:36:
казано от Winnie на 02.11.08, 13:48:
Та, затова вече не гледам кантари и сантиметри. Гледам се в огледалото, гледам цвета и дължината на косата си, гледам формите си, гледам жената насреща. Щото цифрите са сухарска работа, хората не са математически модели и не бива да се ръководят от математиката.Съгласна съм с теб,въпреки,че съм 52кг,аз не изглеждам много слаба..е,само ръцете са ми доста слабички..Ще ми се да смъкна малко от т.н. “бричове”..
Да си призная честно не ми е много ясно толкова висок човек на такива килограми как може да изглежда пълен. Сигурна ли си, че просто не ти се иска да си пълна?
Нищо чудно, теглото не говори нищо за процента мазнини. Може да сте с поднормено тегло и пак да имате излишни мазнини и да изглеждате пълни в сравнение с други, които са по-тежки от вас, но са по-стегнати и с по-малко мазнини.
Така че, важно е как изглеждате и как се чувствате, килата са без значение в случая.
Мнението беше редактирано от Петко К на 03.11.08 12:53.
казано от Петко К на 03.11.08, 12:52:
Нищо чудно, теглото не говори нищо за процента мазнини. Може да сте с поднормено тегло и пак да имате излишни мазнини и да изглеждате пълни в сравнение с други, които са по-тежки от вас, но са по-стегнати и с по-малко мазнини.
Така че, важно е как изглеждате и как се чувствате, килата са без значение в случая.
Именно!За това става въпрос..чувствам се “трътлеста”,въпреки,че съм възприемана като слаба..
казано от Камелчо на 03.11.08, 19:49:
казано от Петко К на 03.11.08, 12:52:
Така че, важно е как изглеждате и как се чувствате, килата са без значение в случая.Именно!За това става въпрос..чувствам се “трътлеста”,въпреки,че съм възприемана като слаба..
Петко, с риск да ти противореча - при нея нещата ми мязат по-скоро на криво оглеало и малко по-друг проблем (мисля, че Уини ще разбере за какво говоря), особено пък щом другите я възприемат за слаба. Не виждам как някой с толкова поднормено тегло може да изглежда ‘трътлест’. Възможно е мускулатурата да е отпусната на дупето и краката и да има някакви подкожни мазнини, но не вярвам те да са ‘дебели’..
Камелчо, дали би се престрашила да дадеш снимка? Или поне размери на ханш и бедра, за да има някаква по-реална съпоставка от килограми и ръст.
Дано да не съм права :blank:
Мнението беше редактирано от Грахче на 04.11.08 06:26.
Аха, прекрасно разбира Уини :), даже щях да се намесвам... ми че аз на 52 кила съм в анорексичен цикъл, въпреки че се виждам слон! Въпреки, че съм далеч от онези 15% поднорменост, за която говорят лекарите и въпреки че имам тресящи се неща.
Камелчо, дай верно някоя снимка, ако ти е срамно, прати я на лични ;-)
Ъъъъъ... както по-горе видях, не е толкова важно колко кг. си, а от какво са тези кг.-и - мускулна чиста маса или тлъстини, мазничко. Ако си бил 58 кг. и си натрупал мускулна маса след това отгоре, много ясно, че ще тежиш повече после, което далеч не означава да си тлъст.
Та, аз съм 174-6 висока, 78 кг. ;) хахаха, а трябва да стигна 64 кг. (както едно време - минус 110 от височината - поне така знам, а и така съм добре) някъде и после да “оформям” само. Вече има малък ефект, но къде е тя още, ехе. Лошото е, че когато правя за крака никаква мускулна треска нямам и..., както примерно за ръце и гърди - на гръдните имам вече 3-4-ти ден. А като стегна крака си е твърдо, но изглеждат едри и има за смъкване не малко като цяло :-/ . Карай. Поне не личат чак толкова много, както при други на тези или по-малко кг. Lady Marmalade е права - зависи от структурата и т.н. Гледах снимки на жени на 75 кг., че те изглеждат по-тлъсти от мен, дето съм на 78. Аз съм едра по принцип в ханша, кръста (ако съм изчистена от тлъстинката) е точно 1 нормална длан - нито прекалено голяма, нито малка (поне така беше казал един бивш приятел, пък и аз като барам), гръдната пък 100-101 см., подгръдна 86 ... сестра ми обича да казва “твоето е предимно гръб”. Когато бях 58 кг., пък, приличах на скеле и ме караха да напълнея (мъжката част, а женската не). А, сега, де!
Мнението беше редактирано от DO на 05.12.08 14:17.
казано от DO на 05.12.08, 11:21:
... ме караха да напълнея (мъжката част, а женската не). А, сега, де!
Слушай мъжете! ;-) Жените винаги са/сме лукави. Аз лично, нищо че съм жена, на друга жена трудно ще се доверя относно външния ми вид.
05.12.08
11:34
Do, май са ти малко 64 кг...Тая блузка много яка;)
казано от Winnie на 05.12.08, 11:28:
казано от DO на 05.12.08, 11:21:
... ме караха да напълнея (мъжката част, а женската не). А, сега, де!
Слушай мъжете! ;-) Жените винаги са/сме лукави. Аз лично, нищо че съм жена, на друга жена трудно ще се доверя относно външния ми вид.
Да и аз съм на това мнение. За външния вид до мъже се допитвам. :)
Мнението беше редактирано от DO на 05.12.08 14:09.
казано от Ива Павлина на 05.12.08, 11:34:
Do, май са ти малко 64 кг...Тая блузка много яка;)
Не, не са малко, все пак после искам малко мм да трупам и да изчиствам. Даже, за това трябва и 60 да стана, понеже после слагаш няколко кг. отгоре. Поне така си мисля.
Привет и от мен :)
Аз съм висока 173 см. и съм 60 кг. :) Чувствам се супер така :)
доста тъп въпрос,каква височина и какво оптимално тегло, важно е процента мазнини и процента мускули в тялото, а съотношението височина-тегло има значение ако си атлет- може да си висок 170 и да тежиш 70кг но да имаш мускули на 60 килограмов ,и обратното да си 170 висок и 60кг тежак и да изглеждаш като 70 килограмов , всичко е въпрос на визия,какво общо имат килограмите ,ако си атлет имат значние а за визията нямат никакво значение .
казано от Димитър01 на 05.12.08, 18:14:
доста тъп въпрос,каква височина и какво оптимално тегло, важно е процента мазнини и процента мускули в тялото, а съотношението височина-тегло има значение ако си атлет- може да си висок 170 и да тежиш 70кг но да имаш мускули на 60 килограмов ,и обратното да си 170 висок и 60кг тежак и да изглеждаш като 70 килограмов , всичко е въпрос на визия,какво общо имат килограмите ,ако си атлет имат значние а за визията нямат никакво значение .
AGREE!
Аз съм 181 см и тежа 80 кг.Мисля,че на 90 ще съм добре,но има време.
1.65m-54kg в момента,но на 52 се чувствам супер,обаче мине ли лятото винаги качвам,нормално като попроменя храненето и веднага става лошо:(
06.12.08
15:14
е айде стига по тая тема...вижте Winnie по-нагоре какво казва и се замислете!
12.02.09
11:11
В момента съм 60 килограма като родих на скоро.А преди да забременея бях 41.5 чувствах се невероятно.И съм висока 157
26.03.09
16:38
Аз съм висок 175см и тежа 77кг. В период на качване съм и мисля, че към 80кг ще се чувствам най-добре.
Висока съм 165кг и съм тежа 45 килограма но не знам колко е оптималното ми тегло
11.04.09
21:45
1.20 na 156 kg .pomooo6t.xaxaxaaaax
01.04.18
01:37
Ами аз съм 1:55 висока и съм 40кг. Някъде не съм много сигурна но все пак колко ми е оптималното тегло
25.05.20
14:28
Висока съм 184 в 8 клас. Тренирам волейбол и искам да стана поне 190.Тежа 72 килограма и нося 44 номер обувки ако има значение