колко сте високи и колко е оптималното ви тегло?

Прескочи до:

казано от Winnie на 02.07.08, 12:58:

казано от gravitycou на 01.07.08, 05:35:

колко сте високи и колко е оптималното ви тегло?

Теглото не е критерият, по който трябва да се следите. Височината пък не е критерий за оптимално тегло. Докога ще ги гледате тези кантари?!

Изключително права!

казано от Камелчо на 01.11.08, 18:40:

Висока съм 178,тежа 52..струва ми се,че пак ми е много..Оптимално-нямам представа

Многогоооо?@?@?@?@?@?!!!!!
Много май ти е ръстът на тея килограми..как може да го мислиш това?!?!?!?!

02.11.08
08:26

казано от vanillka на 01.11.08, 22:45:

казано от Камелчо на 01.11.08, 18:40:

Висока съм 178,тежа 52..струва ми се,че пак ми е много..Оптимално-нямам представа

Многогоооо?@?@?@?@?@?!!!!!
Много май ти е ръстът на тея килограми..как може да го мислиш това?!?!?!?!

Абсолютно.. Тези килограми са приблизително нормални за моя ръст според всичките таблици, критерии и ала бала (164см.).
Толкова високо момиче - дори и с много крехка скелетна маса - пак е прекалено слабо.

Уини, радвам се, че си навела темата в правилната посока.
Конкретно по нея: била съм и 43 килограма, била съм и близо 60. Истината е някъде по средата, като е по-важно при кое тегло си:
- достатъчно жизнен;
- отпочинал;
- чувстваш се добре.

Ако ще трябва да гладувам, да се смачквам от тренировки - или пък да си разбия нервната система, за да стана под 50 кг. (в момента съм 52 и тези ги задържам без проблем), то просто не си заслужава. 43кг. бях станала от нерви, е сори - ама приличах на тапициран скелет, нямах сили и енергия, да не говоря, че като ходех ми се удряха кокаляцитена колената - и вечер ми ръмбеха. :lol:

Само ще уточня, че в общи линии не изглеждам особено различно от тогава, когато не спортувах, но бях по-лека. Само че сега имам по-развита мускулатура и се харесвам. :)

Мнението беше редактирано от Грахче на 02.11.08 08:29.

=) =)
и при мен е същото :)
Преди бях доста слабичка: около 50-52 кг при височина 180. Много нерви, не спях, не се хранех нито редовно, нито пълноценно, нито исках да го правя. На фитнес не ходех, от време на време на аеробика и много си ходех пеша, както и сега де. Ама ми дойе акъла в главата  :coolsmile: !!!
Та сега на фитнесче, пак движение има много, но така здраво( и добре ) си хапвам, че доста мусклуна маса съм качила, имам и малко мазнинки( то за цикъла е важно, пък и по ме харесват така), не ръбя и дрехите ми ми стоят по-добре :)
По разните таблици ми дават, че трябвало да съм малко над 60; в момента съм около 57, зависи :) Най- добре се чувствах при 54-55( но тогава нямах и толкова мускули), ама апетитът ми е по- голям сега от манията да ми се виждат кокалите на таза, та теглото, което поддържам сега без тренировки до смърт и гладуване е явно оптималното за мен :)

02.11.08
13:48

Сега ще ви кажа кое според мен е оптимално тегло. Ха, няма такова животно в моя речник вече!
Аз съм толкова тежка, че все едно в костите ми има налято олово. Ако взема да се меря, както правех преди и много грешах, то трябва да мра от глад, за да стигна някакви граници, определени от някой си, дето хич и не ме е виждал, камо ли да познава тялото ми. Сега тежа пак към 57-58 кила, които поддържам без усилен спорт и без ограничения в диетата. А изглеждам като на 50кг. Как ли е възможно?! Ами ген е сигурно, Х-men, нещо такова :-)
Оптимално тегло ще нарека това, което ме кара да се чувствам в здраво тяло. А здравото тяло не се определя само от тежестта му. Здравото тяло дори не може да бъде здраво и под една камара мускули, ако в него няма здрав разум и ако не усеща с правилни възприятия, както физически, така и психически.
Та, затова вече не гледам кантари и сантиметри. Гледам се в огледалото, гледам цвета и дължината на косата си, гледам формите си, гледам жената насреща. Щото цифрите са сухарска работа, хората не са математически модели и не бива да се ръководят от математиката.

02.11.08
17:36

казано от Winnie на 02.11.08, 13:48:

Сега ще ви кажа кое според мен е оптимално тегло. Ха, няма такова животно в моя речник вече!
Оптимално тегло ще нарека това, което ме кара да се чувствам в здраво тяло. А здравото тяло не се определя само от тежестта му. Здравото тяло дори не може да бъде здраво и под една камара мускули, ако в него няма здрав разум и ако не усеща с правилни възприятия, както физически, така и психически.
Та, затова вече не гледам кантари и сантиметри. Гледам се в огледалото, гледам цвета и дължината на косата си, гледам формите си, гледам жената насреща. Щото цифрите са сухарска работа, хората не са математически модели и не бива да се ръководят от математиката.

Съгласна съм с теб,въпреки,че съм 52кг,аз не изглеждам много слаба..е,само ръцете са ми доста слабички..Ще ми се да смъкна малко от т.н. “бричове”..

03.11.08
12:34

казано от Камелчо на 02.11.08, 17:36:

казано от Winnie на 02.11.08, 13:48:

Съгласна съм с теб,въпреки,че съм 52кг,аз не изглеждам много слаба..е,само ръцете са ми доста слабички..Ще ми се да смъкна малко от т.н. “бричове”..

Да си призная честно не ми е много ясно толкова висок човек на такива килограми как може да изглежда пълен. Сигурна ли си, че просто не ти се иска да си пълна?

03.11.08
12:52

Нищо чудно, теглото не говори нищо за процента мазнини. Може да сте с поднормено тегло и пак да имате излишни мазнини и да изглеждате пълни в сравнение с други, които са по-тежки от вас, но са по-стегнати и с по-малко мазнини.
Така че, важно е как изглеждате и как се чувствате, килата са без значение в случая.

Мнението беше редактирано от Петко К на 03.11.08 12:53.

03.11.08
19:49

казано от Петко К на 03.11.08, 12:52:

Нищо чудно, теглото не говори нищо за процента мазнини. Може да сте с поднормено тегло и пак да имате излишни мазнини и да изглеждате пълни в сравнение с други, които са по-тежки от вас, но са по-стегнати и с по-малко мазнини.
Така че, важно е как изглеждате и как се чувствате, килата са без значение в случая.

Именно!За това става въпрос..чувствам се “трътлеста”,въпреки,че съм възприемана като слаба..

04.11.08
06:24

казано от Камелчо на 03.11.08, 19:49:

казано от Петко К на 03.11.08, 12:52:

Именно!За това става въпрос..чувствам се “трътлеста”,въпреки,че съм възприемана като слаба..

Петко, с риск да ти противореча - при нея нещата ми мязат по-скоро на криво оглеало и малко по-друг проблем (мисля, че Уини ще разбере за какво говоря), особено пък щом другите я възприемат за слаба. Не виждам как някой с толкова поднормено тегло може да изглежда ‘трътлест’. Възможно е мускулатурата да е отпусната на дупето и краката и да има някакви подкожни мазнини, но не вярвам те да са ‘дебели’..

Камелчо, дали би се престрашила да дадеш снимка? Или поне размери на ханш и бедра, за да има някаква по-реална съпоставка от килограми и ръст.

Дано да не съм права  :blank:

Мнението беше редактирано от Грахче на 04.11.08 06:26.

04.11.08
07:06

Аха, прекрасно разбира Уини :), даже щях да се намесвам... ми че аз на 52 кила съм в анорексичен цикъл, въпреки че се виждам слон! Въпреки, че съм далеч от онези 15% поднорменост, за която говорят лекарите и въпреки че имам тресящи се неща.
Камелчо, дай верно някоя снимка, ако ти е срамно, прати я на лични ;-)

DO

05.12.08
11:21

Ъъъъъ... както по-горе видях, не е толкова важно колко кг. си, а от какво са тези кг.-и - мускулна чиста маса или тлъстини, мазничко. Ако си бил 58 кг. и си натрупал мускулна маса след това отгоре, много ясно, че ще тежиш повече после, което далеч не означава да си тлъст.
Та, аз съм 174-6 висока, 78 кг. ;) хахаха, а трябва да стигна 64 кг. (както едно време - минус 110 от височината - поне така знам, а и така съм добре) някъде и после да “оформям” само. Вече има малък ефект, но къде е тя още, ехе. Лошото е, че когато правя за крака никаква мускулна треска нямам и..., както примерно за ръце и гърди - на гръдните имам вече 3-4-ти ден. А като стегна крака си е твърдо, но изглеждат едри и има за смъкване не малко като цяло :-/ . Карай. Поне не личат чак толкова много, както при други на тези или по-малко кг. Lady Marmalade е права - зависи от структурата и т.н. Гледах снимки на жени на 75 кг., че те изглеждат по-тлъсти от мен, дето съм на 78. Аз съм едра по принцип в ханша, кръста (ако съм изчистена от тлъстинката) е точно 1 нормална длан - нито прекалено голяма, нито малка (поне така беше казал един бивш приятел, пък и аз като барам), гръдната пък 100-101 см., подгръдна 86 ... сестра ми обича да казва “твоето е предимно гръб”. Когато бях 58 кг., пък, приличах на скеле и ме караха да напълнея (мъжката част, а женската не). А, сега, де!

Мнението беше редактирано от DO на 05.12.08 14:17.

05.12.08
11:28

казано от DO на 05.12.08, 11:21:

... ме караха да напълнея (мъжката част, а женската не). А, сега, де!

Слушай мъжете! ;-) Жените винаги са/сме лукави. Аз лично, нищо че съм жена, на друга жена трудно ще се доверя относно външния ми вид.

05.12.08
11:34

Do, май са ти малко 64 кг...Тая блузка много яка;)

DO

05.12.08
11:46

казано от Winnie на 05.12.08, 11:28:

казано от DO на 05.12.08, 11:21:

... ме караха да напълнея (мъжката част, а женската не). А, сега, де!

Слушай мъжете! ;-) Жените винаги са/сме лукави. Аз лично, нищо че съм жена, на друга жена трудно ще се доверя относно външния ми вид.

Да и аз съм на това мнение. За външния вид до мъже се допитвам. :)

Мнението беше редактирано от DO на 05.12.08 14:09.

DO

05.12.08
11:50

казано от Ива Павлина на 05.12.08, 11:34:

Do, май са ти малко 64 кг...Тая блузка много яка;)

Не, не са малко, все пак после искам малко мм да трупам и да изчиствам. Даже, за това трябва и 60 да стана, понеже после слагаш няколко кг. отгоре. Поне така си мисля.

05.12.08
13:56

Привет и от мен :)
Аз съм висока 173 см. и съм 60 кг. :) Чувствам се супер така :)

05.12.08
18:14

доста тъп въпрос,каква височина и какво оптимално тегло, важно е процента мазнини и процента мускули в тялото, а съотношението височина-тегло има значение ако си атлет- може да си висок 170 и да тежиш 70кг но да имаш мускули на 60 килограмов ,и обратното да си 170 висок и 60кг тежак и да изглеждаш като 70 килограмов , всичко е въпрос на визия,какво общо имат килограмите ,ако си атлет имат значние а за визията нямат никакво значение .

05.12.08
19:56

казано от Димитър01 на 05.12.08, 18:14:

доста тъп въпрос,каква височина и какво оптимално тегло, важно е процента мазнини и процента мускули в тялото, а съотношението височина-тегло има значение ако си атлет- може да си висок 170 и да тежиш 70кг но да имаш мускули на 60 килограмов ,и обратното да си 170 висок и 60кг тежак и да изглеждаш като 70 килограмов , всичко е въпрос на визия,какво общо имат килограмите ,ако си атлет имат значние а за визията нямат никакво значение .

AGREE!
Аз съм 181 см и тежа 80 кг.Мисля,че на 90 ще съм добре,но има време.

06.12.08
12:21

1.65m-54kg в момента,но на 52 се чувствам супер,обаче мине ли лятото винаги качвам,нормално като попроменя храненето и веднага става лошо:(

е айде стига по тая тема...вижте Winnie по-нагоре какво казва и се замислете!

12.02.09
11:11

В момента съм 60 килограма като родих на скоро.А преди да забременея бях 41.5 чувствах се невероятно.И съм висока 157

26.03.09
16:38

Аз съм висок 175см и тежа 77кг. В период на качване съм и мисля, че към 80кг ще се чувствам най-добре.

06.04.09
13:30

Висока съм 165кг и съм тежа 45 килограма но не знам колко е оптималното ми тегло

XZ

11.04.09
21:45

1.20 na 156 kg .pomooo6t.xaxaxaaaax

Ами аз съм 1:55 висока и съм 40кг. Някъде не съм много сигурна но все пак колко ми е оптималното тегло

25.05.20
14:28

Висока съм 184 в 8 клас. Тренирам волейбол и искам да стана поне 190.Тежа 72 килограма и нося 44 номер обувки ако има значение

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1