Ако има стол в училище храни се там.Аз сега в новото ми училище така ше правя
Мнението беше редактирано от Нежния на 07.09.10 13:53.
казано от Кольо Пияндето на 07.09.10, 13:44:
казано от fam0us на 07.09.10, 13:32:
Добре, благодаря ти, а нещо за това какво да ям в училище. И бе такива “носи си в кутии”, нямам възможност бе хора, ви си мислите, че като някой е успял всички трябва да успеят...
Какво не ти достига - пари, време за хранене, възможност да носиш или друго?
Ами от пари не мога да се оплача, като се има впредвид, че другите родители не искат и да чуят за диети, добавки и т.н., аз даже не знам как ми позволяват на мен. Явно е второто, училището ми е далече и пътувам всеки понеделник, няма начин да нося храна :( . Но тази година може и всеки ден да пътувам, все пак не вярвам нещо да се промени.
казано от martinski на 07.09.10, 13:49:
Ако има стол в училище храни се там.Аз сега в новото ми училище така ше правя
Добра идея, ще видя какво ще е менюто.
07.09.10
18:53
казано от fam0us на 07.09.10, 15:31:
Ами от пари не мога да се оплача, като се има впредвид, че другите родители не искат и да чуят за диети, добавки и т.н., аз даже не знам как ми позволяват на мен. Явно е второто, училището ми е далече и пътувам всеки понеделник, няма начин да нося храна :( . Но тази година може и всеки ден да пътувам, все пак не вярвам нещо да се промени.
Дай сега да уточним, защото нещо не мога да си изясня ситуацията - пътуваш в понеделник и се връщаш в петък, така ли е? Там къде спиш, населено място ли е, има ли условия за елементарно приготвяне на храна, магазини и т.н.?
казано от Кольо Пияндето на 07.09.10, 18:53:
казано от fam0us на 07.09.10, 15:31:
Дай сега да уточним, защото нещо не мога да си изясня ситуацията - пътуваш в понеделник и се връщаш в петък, така ли е? Там къде спиш, населено място ли е, има ли условия за елементарно приготвяне на храна, магазини и т.н.?
Да, досега беше така, но тази година ще си пътувам всеки ден. Иначе там където спях беше просто една квартира с няколко легна, баня и уш кухня, но няма къде да се приготвя храна и т.н. апък и в училище не знам дали ще имам време да ям.
Ма столова има ли в училището или покрай него?
Мнението беше редактирано от Нежния на 08.09.10 09:33.
Има, но не винаги храните са хубави, понякога риба правят, но попринцип са само някви манджи с картофи които не ми харесват.
Храна
1л. прясно мляко+2кофички кисело мляко+150гр. овес+4яйца+кроасан+малко шоколад... и не можах да мръдна 3 часа от леглото, после ходих на лекар и се оказа, че имам херния... ше ми се размине без операция, но няма да мога да тренирам както ми се искаше. Посъветвах се с няколко човека и ми предложиха да правя суперсерии с леки килограми или пък да почна програма от сорта на 10х10. Вие какво ще кажете ?
Аз ще ти кажа известно време нищо да не правиш :)
Купувай си желатин, желирай си компот примерно и го яж така, да се оправяш по-бързо.
Как така от нищото оп- херния, не си се оплаквал до сега ?
Мнението беше редактирано от Madboy на 12.09.10 16:45.
Ще си тренирам, квото ще да става.... а за храната ми казаха последното ядене да ми е 3 часа преди сън, стори ми се странно...
едит:
Болеше си ме корема, но си мислех, че е защото набивам доста тия дни, без да ми се яде. След това усетих болка до слабините, после имаше синина и се успокоих, защото си помислих, че съм се ударил. Вчера беше станало на топче и така...
Мнението беше редактирано от fam0us на 12.09.10 16:50.
Не ми отговори на въпросите, а това, че ще тренираш квото и да става е най-глупавото нещо.
12.09.10
19:49
Ей, дребен спри на време. После ще е късно.
Окей, само ми кажете, след като си дам няколко дни почивка по каква програма да тренирам ? Клек, тяга да правя ли ?
12.09.10
19:54
Първо отиди до доктора.
Ами аз питах, а той ми вика, че аз съм бил да си усетя. Тва кво ще рече :Д ?
12.09.10
19:57
казано от fam0us на 12.09.10, 19:56:
Ами аз питах, а той ми вика, че аз съм бил да си усетя. Тва кво ще рече :Д ?
На доктор в болница нали? Би трябвало да те прати на изследвания и т.н.
Не, след като минаха изследвания и всичко там го питах и той ми каза, че съм съм бил да си усетя...
А иначе с хернията как се процедира. Само няколко дена ли няма да тренираш или към месец? Само те пипнаха имаш херния, почини си и тренирай това ли е? :S
Хмм.. ще видя как ще се чувствам. Може да не тренирам седмица-две, може 2 месеца. Все пак ще ходя да питам пак за някой неща, защото ми каза, че не трябва да ям определени храни, но не разбрах много точно...
За клека и тягата - не мога да те посъветвам. Аз не съм ги спрял, напротив. Високите повторения на тяга са тегава история, но раменните преси от стоеж май се усещат най-много. Това трябва да си е твое лично решение, съгласувано с лекар.
Мадбой - това с желатина...малко повече инфо?
Мнението беше редактирано от 6th на 12.09.10 20:31.
Има връзка с колагена в тялото :) Изграждащ съединителната тъкан, сиреч, това дето се е прецакало при хернията :)
Има и колаген като хранителна добавка, но съм си загубил линка.
Мнението беше редактирано от Madboy на 12.09.10 20:47.
И такаа... днес ми беше първата тренировка с тежести, беше много яко, даже си направих рекорд на 2 упражнения :Д направих 13 кофички, като спусках до гърдите и дигнах 43кг. за рамо, от седеж(3 пъти ги дигнах :Д). През тея 10-12дни дето не писах в дневника диетата беше НБВВВМД, демек от всичко по много, без протеин :Д. Не съм качил килограми(или поне така си мисля), което е добре. Сега ще ми е малко трудничко да спазвам диета, а пък и майка ми си мисли, че от яйцата ми ставало лошо... ще се справям някакси. Мисля да тренирам по принципа която мускулна група ми се тренира :Д. Надявам се към април месец да съм с 40-50кг. повече на трибоя, за целта ще се оборудвам с доста тежести, които от утре почвам да си правя. Ето днеска кво съм вършил...
Закуска:
2 филии с кайма + кюфте + филия хляб
Обяд:
Бях в някъф ресторант, един приятел ми го похвали
200-тина грама пържола+всякакви видове салати
Преди тренировка, следобедна закуска и т.н.. :Д
Яко бонбони, яко чушки, яко хляб, яко погача + 200гр. сирене, не знам как го изядох - абе гладен си бях ;д
ТРЕНИРОВКА
След тренировка :Д
Яко бонбони :Д + 2 филии с кайма + кюфте + суджук + хляб
И сега може би пак малко филийки ще хапна, абе вкуснички са си :Д
ТРЕНИРОВКА:
Гърди, РАМО - неска цял ден ми подскачат гърдите от кеф, че ги тренирах
Лег с дъмбели 3хотказ@17.5,20,17.5кг.
Лег 3хотказ@43кг.
Гилотина преса 3хотказ@35кг. - най-добре усещам го усещам така, леко ми е, но се напомпват гърдите яко...
Кофички 3-4 серии
Раменни преси от седеж 5хотказ@32.5,35,37.5,40,43кг.
Правих и малко опити колко голям дъмбел ще вдигна от лег :Д - е вдигнах 25 кг. чисто, а 27.5кг. ме поизмъчиха и бяха до средата. АБЕ, доволен съм и то доста... нещо съм се запалил към РБД и тежки щанги, ще видя, че нали винаги сменям програмата, това ми е навик :Д...
Забравих да добавя, че ако се оборудвам с тежести и ако издържа присихечки и физичести, мисля да изкарам няколко месеца на клек в 20 повторения, искам да вдигна силата колкото се може повече, а баджака да е 63+см.
26.09.10
16:31
казано от fam0us на 26.09.10, 15:56:
Забравих да добавя, че ако се оборудвам с тежести и ако издържа присихечки и физичести, мисля да изкарам няколко месеца на клек в 20 повторения, искам да вдигна силата колкото се може повече, а баджака да е 63+см.
Одобрявам!
Това зиме ще се освиня както никога... само ще видя с храната как ще съм, че много разходи има и.... ако го карам само на месо ще ми излезне около 200лв. което не е много, но ще видя.
казано от Madboy на 26.09.10, 17:00:
Ако искаш сила, въглехидрата ти е много важен ;)
Освен ако си няма собствени запаси... :D
казано от Madboy на 26.09.10, 17:00:
Ако искаш сила, въглехидрата ти е много важен ;)
Da, znam, no kak da go dokaram kato ne qm nito oriz, nito kartofi, nito nishto… samo owes, a ne moga go gultam w tolkowa golqmi kolichestwa. Ako mi haresa s woda, shte kliopam po 2 kila na den, ako e nujno.
Като не ядеш, започни :) Не е толкова трудно да си свариш 1 кило картофи.
Аз примерно вчера си сварих към 600гр ориз, и си го папкам със соев сос :)
Мнението беше редактирано от Madboy на 26.09.10 17:21.
Какво мислите за това :
http://power-bg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=179&products_id=931
казано от fam0us на 26.09.10, 18:40:
Какво мислите за това :
http://power-bg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=179&products_id=931
И закво?
26.09.10
18:58
“DNA, RNA!”Ха-ха-ха-ха.... Веселба като в случая с “И един мармот завива шоколада...” Значи има интересна композиция от здравословни генерични ингредиенти, но някои са само за пред публиката. В порция дробчета или месо има в пъти повече РНК и ДНК. За какво е там се пита обаче или пък магарешки бодил в 10 мг. Единственото което е сигурно е, че няма да повлияе тестостеронът ти по никакъв начин.
Чудя се в превода ли е грешката, на етикета ли започва маркетинговото будалкане... А май се сещам, http://www.biotechusa.com/images/stories/Supplements/Sterol_Complex_SF.jpg тази снимка просто не е за този продукт. Ами, поддръжката на магазина се е издънила.
“Supplement Facts: Nutrition Facts per 100g per 2 capsule Tribulus Terrestris 50 g 1000 mg Saw Palmetto 2 g 40 mg Vitamin A 80 mg 1,6 mg Vitamin C 9000 mg 180 mg Vitamin E 1500 mg 30 mg Zinc 1500 mg 30 mg”
Днекса няма да е по-добър ден от вчера, за храната говоря. Просто не мога да свикна пак да спазвам режим, но ще трябва да се науча.
Храна:
Към 9:50 хапнах вафла (корни)
Преди 40-5мин. изядох принцеса в училище (сандвич с кайма, кашкавал и т.н..)
Сега следва да ям руло “стефани”, към 800-900гр. сигурно ще го изям цялото, обичам го :Д
Тука се пада тренировката:
Клек 5-6 серии с 43 кг. до отказ
Мъртва тяга с прави крака, 3-4 серии с 43кг. до отказ
Прасец 5 серии до отказ, измислих си едно упражнение, не знам как да го обясна, но натоварва доста прасеца
след тренировка:
банан и половина(мързи ме да си купя :Д) + 3-4 белтъка
първа вечеря:
мляно месо 150гр. + сирене
късна вечеря(преди лягане)
извара(100-тина грама) + кисело мляко(400гр.)
Не броя нито калории, нито протеин, абе нищо. Ще си направя тая седмица “зареждаща” с яко боклуци :Д, от другата ще гледам режима да е що годе добре.
казано от Владимир Недков на 26.09.10, 18:58:
“DNA, RNA!”Ха-ха-ха-ха.... Веселба като в случая с “И един мармот завива шоколада...” Значи има интересна композиция от здравословни генерични ингредиенти, но някои са само за пред публиката. В порция дробчета или месо има в пъти повече РНК и ДНК. За какво е там се пита обаче или пък магарешки бодил в 10 мг. Единственото което е сигурно е, че няма да повлияе тестостеронът ти по никакъв начин.
Чудя се в превода ли е грешката, на етикета ли започва маркетинговото будалкане... А май се сещам, http://www.biotechusa.com/images/stories/Supplements/Sterol_Complex_SF.jpg тази снимка просто не е за този продукт. Ами, поддръжката на магазина се е издънила.
“Supplement Facts: Nutrition Facts per 100g per 2 capsule Tribulus Terrestris 50 g 1000 mg Saw Palmetto 2 g 40 mg Vitamin A 80 mg 1,6 mg Vitamin C 9000 mg 180 mg Vitamin E 1500 mg 30 mg Zinc 1500 mg 30 mg”
На кратко - НЕ СТАВА ?
Ни храната, ни тренировките са на ниво, за добавки и дума не може да става.
казано от korpusito на 27.09.10, 12:13:
Ни храната, ни тренировките са на ниво, за добавки и дума не може да става.
Знам, ще се опитам да я оправя, но все пак трябват и пари, а те не валят.
ПП:
Преди малко си направих 100гр. овес в 600мл. вода и пинах само 2 пъти, ся трябва да го фърля. Дали ако сложа степ няма да навреди нещо ?
Аз в прясно мляко с мед едввам го преглъщам и ми се твари, ти с вода ше го пиеш :D.А степа кво да навреди?
Мнението беше редактирано от Нежния на 27.09.10 16:24.
Ето и каква диета си направих, естествено гледам да е от евтина по-евтина - хаха.
Преди училище:
100гр. овес+кофа кисело мляко
3 яйца
Извара(около 100-тина грама, но може и по-малко :Д)+300гр. кисело мляко
След училище:
50гр. овес+150гр. кисело мляко
50 гр. месо
Сирене(ям го с месото, но не винаги, ям колкото ми трекне)
2 филий хляб(бял, знам, че се лепи в шкембака, но само него мога да ям)
Преди тренировка:
50гр. овес+150гр. кисело мляко
100гр. месо
ТРЕНИРОВКА
След тренировка:
2 банана
3 яйца
Вечеря:
150гр. месо
Сирене
2 филий хляб
Преди лягане:
Извара+мляко
Хм.. мисля, че трябва да обясна някои неща, които може би ще ви се сторят странни. В първото хранене имам извара, мляко, яйца и т.н. за да забавя усвояването на протеина, защото другото хранене е чак след като се върна от училище. След училище имам само 50гр. месо, защото 1-2 часа след това имам друго хранене, към което ми трябва повечко протеин, пък не мога да ям толкова много. Вечерята мисля, че е най-добре, но не знам. А преди лягане слагам извара, писна ми от тея яйца, дето 3 часа след това се усвояват и си ебе майката туда през деня. Само след тренировка не знам дали правилно се храня(то и в другите часове де :Д), защото навсякъде чета, че трябва да имам 30-40гр. протеин, като половината да е бърз(на него не залагам, затова и не съм си купувал).
Ето и тренировъчната програма, след като си набавя тежести, до тогава ще видя. Мисля да пробвам Мах-ОТ, дано ми хареса.
Ден 1:
Гърди, Рамо
Лег с дъмбели 3х4-6
Лег 4х4-6
Гилотина преса 2х4-6 - не знам дали да я добавям, натоварва ме много добре, но мисля, че в описанието пишеше да се набляга не техниката, не на тежеста.
Раменни преси от седеж 3х4-6
Вертолет 3х4-6
Ден 3:
Крака
Клек 20 повторения
Пулоувър 1х20
Мъртва тяга с прави крака 4-5 серии с постепенно увеличаване на тежеста, като започвам с такава, с която ще направя максимум 6 повторения
Ден 5:
Ръце:
Бицепсово сгъване с дъмбели 3х4-6
Бицепсово сгъване с тесен хват 3х4-6
Дъмбел зад глава 3х4-6
Кик-бек 3х4-6
Мисля, че съм спазил повечето правила, има някой упражнения, които не са подходящи, но ме товарят много добре и затова съм ги добавил. Нарочно съм оставил почивка преди и след клека, за да си почина, само се колебая дали да не го правя още един път в седмицата, но ще ми стане доста тежичка програмата.