Дневникът на Невена

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.04.10
12:00

казано от Neni на 22.04.10, 11:54:

казано от inis9 на 22.04.10, 11:03:

А защо като начало не напишеш какво ще правиш в събота и да го обсъдим?

В събота си мислех да наблегна малко само на долната част от тяло:

10мин. велоергометър
Бедрено разгъване 3x10
Бедрено сгъване 3x10
Глутеус мост 3x10
Повдигане на калф машина 3 серии до отказ
Вдигане на крака от висилка 3x10-12
V-преса 3X10-12
Хиперекстензии 3x20
30мин. вело или бягаща пътека

1.10-те минути вело преди тренировка за загрявка ли са ?
2.Не е хубаво прасеца да се тренира 3хотказ, поне според мен.
3.Общо взето имаш много повторения в много малко серии.

22.04.10
12:11

казано от fam0us на 22.04.10, 12:00:

В събота си мислех да наблегна малко само на долната част от тяло:

10мин. велоергометър
Бедрено разгъване 3x10
Бедрено сгъване 3x10
Глутеус мост 3x10
Повдигане на калф машина 3 серии до отказ
V-преса 3X10-12
Хиперекстензии 3x20

1.10-те минути вело преди тренировка за загрявка ли са ?
2.Не е хубаво прасеца да се тренира 3хотказ, поне според мен.
3.Общо взето имаш много повторения в много малко серии.

10-те минути са за загрявка да.
Всъщност горе долу тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1322/ с малки промени в упражненията.

23.04.10
14:27

Привет на всички,
днес трябва да си призная сутринта мислех да направя стълбите на Мария, но едвам отлепих от леглото. Събудих с много силно главоболие и целя ден се носех като плужек нямах никаква енергия, дори и за свирене  на пиано като се има предвид, че там съм в стихията си винаги...Предлогам, че това е  временно състояние и ще отмине както е дошло. Стига с толкова приказки ето отчета за днес 23.04

8:00 чаша топла вода с мед
8:30 прясно мляко с мед , кафе и 3 бискивити “Ревю”. Може би бъркам тук със закуската тези бисквити ще трябва да ги махна макар и с подсладител са вредни, а и не получавам никаква енергия от тях  :shut:
11:00 фреш 2 портокала и 1 лимон имах нужда от нещо ,което да ми даде малко отскок
13:00 250гр кисело мляко 2% шепа орехи и малко мед
14:00 1 с.л. лъжица риба тон в собствен сос
15:30 3 с.л. овес с малко мед 1 кафе
17:00 5 мини кюфтенца тук беше грешката пържени!

Това е за сега поздрави от мен отивам на урок по пиано да видя дали ще имам енергия :)

Мнението беше редактирано от Neni на 23.04.10 14:29.

23.04.10
16:30

Защо не пробваш преди тренировка да правиш аеробика 5-10минути ?

23.04.10
20:00

В събота си мислех да наблегна малко само на долната част от тялото:

10мин. велоергометър
Бедрено разгъване 3x10
Бедрено сгъване 3x10
Глутеус мост 3x10
Повдигане на калф машина 3 серии  по 10 като последната до отказ
V-преса 3X10-12
Хиперекстензии 3x20

Аз бих направила:
загрявка + 7-8 мин. вело/пътека;
Клек с тежест за 8 повторения: 4 х 5 (6);
V-преса 3 х 10-12 или повдигане на крака от вис 3 х 10;
Напади с тежест: 3 х 5 (6)
Глутеус мост (евентуално с тежест): 3 х 15;
Добро утро с щанга: 4 х 5(6) или хиперекстензии с тежест 3 х 10;
Калф;
Планк 4 х 30-40 сек;
Кардио: 30 мин. пътека/вело или интервално 15 мин.

Във всеки случай е по - добре да клякаш, отколкото да изолираш с бедрени сгъвания/разгъвания. Аз дори не бих правила калф, но щом си преценила, че ти трябва, прави си го. За дупе са добри суинговете също, макар че с дъмбел е по - неудобно да се правят. Има и друго, ако тренираш 2 пъти седмично, е добре да тренираш цялото тяло в една тренировка.

23.04.10
20:44

Инис, адски съм ти благодарна за напътсвията и ценните съвети, нямаш представа колко ми помогна!  В момента се чувствам като кученце, което се е изгубило и търси верния път, но  се надявам, че скоро ще  го намеря  . По принцип ми се иска поне 3 пъти седмично, да тренирам, но за сега финансите не го позволяват за това се задоволявам и с толкова , а иначе в дните в които не тренирам правя доста кардио с изключение на днес разбира се , когато прецених, че тялото ми има нужда от почивака. Утре ще направя този нов вариянт ,а иначе не тренирам с много голями тежести, затова и не ги записвам, защото все още тялото не е свикнало, но ще увеличавам постепенно.

23.04.10
20:44

казано от fam0us на 23.04.10, 16:30:

Защо не пробваш преди тренировка да правиш аеробика 5-10минути ?

Да виж това  е идея :)

24.04.10
11:02

Ехоо здравейте :)  Днес  съм много по-добре имам вече енергия за тренировка и след около час отивам в залата  ще тренирам цялото тяло с подобренета програма ще опиша по-късно.

Храната до този момент: 24.04
9:00 чаша топла вода с мед
9:20 чаша прясно мляко с кафе 3 бискиви “Ревю”
11:30 фреш 2 портокала и 1 киви
13:00 задушен ориз с гъби ,моркови и лук около 60-70гр. риба тон в собствен сос и 7 маслини
15:00-16:15 тренировка
18:30 oколо 350гр зелена салата  с телешко студено пушено филе 5 маслини 1ч.л. лимов сок, 1 варено яйце малко олио
19:30 чаша прясно мляко с кафе
Тренировка:

загрявка +8 минути вело на 6-та степен
Придърпване на вертикален скрипец 3x15 с 4кг.
Повдигане на ръце встрани 3x12 дъмбели 2кг.
Пек-дек 3x12 кг.
Придърпване на долен скрипец 3x10-12 с 2кг
Трицепсово разгъване на горен скрипец 2x12 с 5кг
Клек с дъмбели 2 кг 4x5
Повдигане на крака от вис 3 х 10
Напади с 2кг 3x5
Глутеус мост 3x15 s 5кг (тук имам един въпрос тежеста  точно на корема ли трябва да бъде поставена?)
Хиперекстензии с тежест 3 х 10 с 2.5кг
Страничене планк  4 х 30-40 сек (нещо много не с еполучи добре)
Тежестите също не са добре срам ме е да ги пиша :red:
П.П кардиото този път го изпуснах накрая нещо се поизморих.

Мнението беше редактирано от Neni на 24.04.10 17:37.

24.04.10
15:55

Здравей, добре е сутрин след сън да пийваш студена / хладка вода, защото така се ускорява метаболизма.
Не са ли ти много упражненията за 1 тренировка, по-добре ги намали или ги раздели в 2 дни.

24.04.10
17:15

Каrpi, благодаря за коментара права си и не си първият човек ,който ми го казва въпреки, че намалих доста упражнения в сравнение с предишната ми тренировка пак стнаха повечко аз си мислех да ги разделя  в два дена единят за горната част на тялото, а другият за долната после реших да тренирам всичко в един ден без изключение. Най-вероятно ще орежа още от упражненията на първо време.За водата ще пробвам сутринта с хладка да видя как ще се чувствам.

25.04.10
12:51

казано от Neni на 24.04.10, 11:02:

Тренировка:

загрявка +8 минути вело на 6-та степен
Придърпване на вертикален скрипец 3x15 с 4кг.
Повдигане на ръце встрани 3x12 дъмбели 2кг.
Пек-дек 3x12 кг.
Придърпване на долен скрипец 3x10-12 с 2кг
Трицепсово разгъване на горен скрипец 2x12 с 5кг
Клек с дъмбели 2 кг 4x5
Повдигане на крака от вис 3 х 10
Напади с 2кг 3x5
Глутеус мост 3x15 s 5кг (тук имам един въпрос тежеста  точно на корема ли трябва да бъде поставена?)
Хиперекстензии с тежест 3 х 10 с 2.5кг
Страничене планк  4 х 30-40 сек (нещо много не с еполучи добре)
Тежестите също не са добре срам ме е да ги пиша :red:
П.П кардиото този път го изпуснах накрая нещо се поизморих.

Тия кг., които ги пишеш, не знам в кой фитнес са, обикновено 1 плочка е 5 кг, та ми е чудно как правиш скрипец с 4 кг. Още повече, че можеш да дръпнеш поне 30 кг. със сигурност.

Karpi ествествено е права, че са ти много упражненията. Ей това му е лошото, когато тренираш с изолиращи - налага се да правиш повече упражнения за дадена група. Още по - лошото е, че изолираш, но това е друга тема. За хора с недостатъчно мускулна маса и кондиция тренировките с изолиращи не носят желания ефект. Особено при нас, жените, според мен си е загуба на време, ако нямаш поне 2 години тренировки с многоставни, където резултатът да се е изразил в добри силови постижения накрая.

Та на въпроса: остави само един скрипец за гърба - вертикален пред врат. Гърди/трицепс - лежанката е задължителна. За гърди можеш да включиш флайс също. Бих споменала и кофички - има вариант за изпълнение на пейка + френско за трицепс. Пек-декът го махни изобщо, това е изолиращо, основно с оформящ характер упражнение. За рамо - само едно упражнение за начало е достатъчно - раменна, а най - добре военна преса, където стоиш права.

Щом ще тренираш цялото тяло в една тренировка, е добре да се запознаеш с тягата. Сумо тягата например прави чудеса за краката, дупето и гърба. При такива упражнения нямаш нужда от повече от 2 упражнения в тренировка, засягащи едни и същи мускулни групи. На този принцип аз си правя тренировките, типична моя тренировка би била:

- лежанка (гърди + трицепс, отчасти рамо);
- кофички (гърди +трицепс, отчасти рамо);
- клек (крака, дупе  + натоварва статично гръб, корем);
- ренегатско (планк) - коремът най - добре се натоварва статично, това е основната му функция е ежедневието. В този смисъл коремните преси са загуба не време и при повечето хора носят болки в кръста;
- напади (крака, дупе);
- още нещо за пояс / корем - ФКТ, напречна лежанка с дъмбел.

И тъй като в тази тренировка нямаме директно трениране на рамо и гръб, в следващата тренировка ще направим така:
- военна преса (рамо + куп стабилизатори);
- тяга (гръб, дупе, крака);
- ФКТ, напречна лежанка с дъмбел, ренегатско, планк, повдигане на крака от вис;
- напади, отпади, суинг (крака, дупе);
- добро утро (навеждане с щанга) - (гръб-еректори, дупе, задно бедро);
- скрипец (гръб горна част).

Протокол: 3 х 5, 4 х 6 в зависимост от упражненето.

И вече варианти всякакави - кофичките и лежанката може да са в две различни тренировки. Тяга и клек не се правят в една тренировка. Започва се с изоставащите МГ - неслучайно съм сложила военна преса като първо упражнение, на мен раменете ми са по-слаби. За теб това може да е поясът/ коремът или трицепсът.

Няма упражнения за бицепс, но ако правиш тяга, по - тежичка, ще усетиш, че и бицепса си го тренирала. И при скрипеца се натоварва.

И, ако междувременно не минаваш 1 час за тренировка, можеш да си сложиш и някое изолиращо за рамо или флайс за гърди - аз не слагам, тъй като обикновено тренирам с поне 80% RM и правя по - големи почивки. И се уморявам доста, та хич не ми се правят изолиращи в края на тренировката.
Нещо такова бих направила аз на твое място, разбира се, с напасване към теб и целите ти. Горното е само пример и отразява личните ми предпочитания в тренировките.

Мнението беше редактирано от Инис на 25.04.10 12:54.

25.04.10
16:05

Инис, отново хиляди благодарности за съветите, напъстствията и помоща. Моля да ме извините за неграмостността ми относно упражненията и тренировките ми като цяло. Много неща не са ми ясни  даже  е малко дразнещо аз самата побеснявам от този факт, но се надявам, че ще се науча с времето...Така сега по същество в момента това, което ми хрумна като следваща тренировка е следното:
Избутване на дъмбели от наклонен лег 3x5
Клек с дъмбели 4x6
Планк
Напади 3x5 с дъмбели
Евентуално повдигане на ръцете напред 4x6
30мин. вело/пътека
Кофичките са за следващата тренировка

П.П и въпрос какво представлява ФКТ?

25.04.10
16:16

И не на последно място отчета храната няма смисъл да я пиша, защото днес бях като вързана и пусната с две думи от сутринта се тъпча със сладко основно единственото читаво ядене беше копривена каша с 3 яйца както и малко задушен ориз, но като цяло днес съм се отдала на почивка и релакс.
14:00-15:30 ушу-тренировка малко Цигун да определено тялото ми имаше нужда от това.
Това е за сега приятна и спокойна вечер на всички утре започваме от ново да се трудим.

25.04.10
16:36

казано от Neni на 25.04.10, 16:05:

Инис, отново хиляди благодарности за съветите, напъстствията и помоща. Моля да ме извините за неграмостността ми относно упражненията и тренировките ми като цяло. Много неща не са ми ясни  даже  е малко дразнещо аз самата побеснявам от този факт, но се надявам, че ще се науча с времето...Така сега по същество в момента това, което ми хрумна като следваща тренировка е следното:
Клек с дъмбели 4x6
Планк
Напади 3x5 с дъмбели
30мин. вело/пътека

Няма за какво да ми благодариш, Невена. За теб предстои да откриеш с кои упражнения, серии и повторения се чувстваш най - добре. Те може да не са точно тези, които аз съм ти писала.
Дневникът е твой и не е необходимо да се извиняваш за нещо, естествено, че в началото нещата изглеждат доста сложни и объркани, с времето всичко се подрежда.

За тренировката, аз бих променила:
Избутване на дъмбели от равен лег 3x5 - опитай с лост някой път;
Клек с дъмбели 4x6
Планк
Напади 3x5 с дъмбели
ФКТ/ повдигане на краката от вис/лакътна опора
Странична преса 4x6
30мин. вело/пътека

ФКТ (full contact twist) - http://www.youtube.com/watch?v=mtHFEAQmKTU
Упражнението е префектно за пояс, натоварва раменете и прасците. Допускам, че ще ти е неудобно в началото така да се разхвърляш в залата :lol:, но все някога ще стигнеш и до него. :)

Странична преса - http://spidersport.com/side-press.php
Тук си е обяснено с видео.

Клек с дъмбели - http://spidersport.com/dumbbell-squat.php
Обърни внимание момичето как изнася таза назад, така се кляка, все едно сядаш в нещо;

Навеждане с щанга (Good morning) - http://www.youtube.com/watch?v=56WnuuMf8kc - видео;
http://www.bb-team.org/exercise/1181/#axzz0m88CavlE - обяснение.

На нещо друго искам да ти обърна внимание. Гледам, че правиш клек с дъмбели от 2 кг. Това го прави само за загрявка и за техника. Вземи по - тежички дъмбели, при които в края на серията да ти е трудно. Иначе няма много полза от малко повторения.
Изолиращите - тях ги прави 3 х 8(10).

Мнението беше редактирано от Инис на 25.04.10 16:41.

25.04.10
18:56

казано от inis9 на 25.04.10, 16:36:

казано от Neni на 25.04.10, 16:05:

Клек с дъмбели 4x6
Планк
Напади 3x5 с дъмбели
30мин. вело/пътека

Няма за какво да ми благодариш, Невена. За теб предстои да откриеш с кои упражнения, серии и повторения се чувстваш най - добре. Те може да не са точно тези, които аз съм ти писала.
Дневникът е твой и не е необходимо да се извиняваш за нещо, естествено, че в началото нещата изглеждат доста сложни и объркани, с времето всичко се подрежда.

За тренировката, аз бих променила:
Избутване на дъмбели от равен лег 3x5 - опитай с лост някой път;
Клек с дъмбели 4x6
Планк
Напади 3x5 с дъмбели
ФКТ/ повдигане на краката от вис/лакътна опора
Странична преса 4x6
30мин. вело/пътека

ФКТ (full contact twist) - http://www.youtube.com/watch?v=mtHFEAQmKTU
Упражнението е префектно за пояс, натоварва раменете и прасците. Допускам, че ще ти е неудобно в началото така да се разхвърляш в залата :lol:, но все някога ще стигнеш и до него. :)

Странична преса - http://spidersport.com/side-press.php
Тук си е обяснено с видео.

Клек с дъмбели - http://spidersport.com/dumbbell-squat.php
Обърни внимание момичето как изнася таза назад, така се кляка, все едно сядаш в нещо;

Навеждане с щанга (Good morning) - http://www.youtube.com/watch?v=56WnuuMf8kc - видео;
http://www.bb-team.org/exercise/1181/#axzz0m88CavlE - обяснение.

На нещо друго искам да ти обърна внимание. Гледам, че правиш клек с дъмбели от 2 кг. Това го прави само за загрявка и за техника. Вземи по - тежички дъмбели, при които в края на серията да ти е трудно. Иначе няма много полза от малко повторения.
Изолиращите - тях ги прави 3 х 8(10).

Да така е всичко с времето си ще вляза в час :lol:  Сега като видях и видеото към упражненията имам малко повече яснота отностно ФКТ наистина доста атрактивно упражнение и със сигурност добро, ще го включа в тренировките си само да напредна малко :)

26.04.10
19:13

Добър вечер  бързам с отчета за днес, че малко закъснях...Сутринта пропуснах закуската ,защото нямах никакъв апетит както и през целия ден , което е странно ,но по-добре. Също си направих едно чудесно кардио близо два часа навън с колело не издържах и карах със счупен педал, но утре или в сряда ще го оправя:)

7:30 чаша вода с мед
13:00 3в1 с 3 бисквити “Ревю”
14:30 копривена каша 3 яйца малко олио и брашно
17:00 чаша прясно мляко с кафе
18:30 -21:00 колело
21:30 копривена каша с две кюфтета на скара от телешка и свинска кайма без допълнителна мазнина то само каймата си пусна достатъчно. Фреш 2 портокала и 1 лимон

През деня около 2.5 л вода

Лека вечер ;-)

Мнението беше редактирано от Neni на 26.04.10 19:16.

27.04.10
12:57

Привет хора имам нужда от съвет мисля по натаък да си купя един мини степер да имам някакъв уред в къщи колело не искам имам си мислите ли, че степера натоварва достатъчно дупето, бедрата и краката като цяло говоря за нещо такова http://dev.pixmasoft.ee/eurocent.bg/files/Image/auction_large/NeoSt262MiniStepperEurocent_1234216567.jpg
въобще заслужава ли си? Благодаря ви  :)

Мнението беше редактирано от Neni на 27.04.10 12:59.

27.04.10
14:32

Мисля, че натоварва основно прасците. Ако решиш да си вземеш, сподели после има ли някаква полза, ама честно - не ми се вярва да има някакъв смисъл от него.

27.04.10
14:53

казано от Neni на 27.04.10, 12:57:

Привет хора имам нужда от съвет мисля по натаък да си купя един мини степер да имам някакъв уред в къщи колело не искам имам си мислите ли, че степера натоварва достатъчно дупето, бедрата и краката като цяло говоря за нещо такова http://dev.pixmasoft.ee/eurocent.bg/files/Image/auction_large/NeoSt262MiniStepperEurocent_1234216567.jpg
въобще заслужава ли си? Благодаря ви  :)

по-добре си инвестирай парите си в нещо друго, а най-доброто кардио, което може да правиш е изкачване и слизане по стълби - ефективно и евтино  :) , а и натоварва доста добре краката и дупето.

27.04.10
15:24

Привет хора имам нужда от съвет...

Здравей, Neni!

По-добре инвестирай във въженце за скачане и научи как се правят бърпита (Burpee). Ще се натовариш отлично за много по-кратко време.

27.04.10
19:20

Благодаря ви за съветите да не знам от къде ми дойде идеята за степера преди седмица влязох в техномаркет и го видях там и някка си ме привлече, но и аз си мисля, че май по скоро ще е загубено време...Май стълбите и важенцето са по-добрия избор. @ Vic добра идея ми даде с важенцето и това клипче :)  Така , а сега днешният отчет 27.04

7:00 чаша вода с мед
7:45 чаша прясно мляко с кафе 3 с.л овесени ядки с ванилова захар
10:30 2 варени яйца около 50гр.сирене фреш 1лимон и 2 портокала
15:00 задушен ориз с 1 кюфте на скара от телешка и свинска кайма смес
21:30 2 препечени филийки пълнозърнест хляб “Симид” малко сирене 1 кюфте

През деня 2л вода

П.П  Днес ми се провали плана за деня успях само 30мин. да покарам колело,защото то тотално отказа да работи  няма нещо,което да ми доставя по-голямо удоволствие от колелото явно си плача за ново. След работа бях принудена да го бутам и да се връщам с отвратителния градски транспорт още ме е яд!

Мнението беше редактирано от Neni на 27.04.10 19:22.

27.04.10
19:32

казано от Vic на 27.04.10, 15:24:

Привет хора имам нужда от съвет...

Здравей, Neni!

По-добре инвестирай във въженце за скачане и научи как се правят бърпита (Burpee). Ще се натовариш отлично за много по-кратко време.

A и изкочи въпрос колко горе долу като цена вървят такива въженца знаеш ли?

28.04.10
06:20

казано от Neni на 27.04.10, 19:32:

... A и изкочи въпрос колко горе долу като цена вървят такива въженца знаеш ли?

Питаш Google и той казва нещо от сорта: http://www.4fitnessbg.com/shop/browse/vujeta-za-skachane/1.htm

28.04.10
19:00

казано от Vic на 28.04.10, 06:20:

казано от Neni на 27.04.10, 19:32:

... A и изкочи въпрос колко горе долу като цена вървят такива въженца знаеш ли?

Питаш Google и той казва нещо от сорта: http://www.4fitnessbg.com/shop/browse/vujeta-za-skachane/1.htm

Мерси за информацията :)

28.04.10
19:39

Здравейте от мен днес денят ми е тръгна на криво още от сутринта. Много съм зле и от към храна и от към тренировки.  Единстево имах 30-40 минути вървене като реших да направя няколко вакуумки. Не можах да изпълня плана си контузих си ръката прещипах я на една врата по най-идиотския начин, но това няма значение. Въпреки това успях да направя една лека тренировка извън залата.

Тренировка:
18-19:00
Загрявка малко стречинг около 5-6мин.
Тичане в умерено темпо 15мин.
Набирания 3x3 нe посмях повече заради ръката
Плие 3x10 с дъмбел 2кг знам ,че е малко ,но с това разполагам като тежест извън залата
Клек с дъмбел  4x6
Глутеус ритник 3x10-12
Koнцентрично  сгъване 3x10-12
Бецепсово сгъване 2x10-12
Задна опора3x30 сек

П.П повторенията са ми много на някои места заради малката тежест, която имах всичко е по 2кг.

Храната:

10:00 мляко с кафе
13:00 фреш 2портокала 1 филийка пълнозърнест хляб с около 30гр. сирене и 1 кюфте
18-19 тренировка
21:30 зелена салата 100гр риба тон в растителна мазнина 2с.л. сладка царевица 1 варено яйце малко сирене 5-6маслини. Изглежда много, но бях доста гладна...
През деня 2л. вода

Мнението беше редактирано от Neni на 28.04.10 19:41.

29.04.10
18:51

Добър вечер , така да се отчета за днес. Напоследък забелязвам странни аномалии поне за мен има дни в които нямам никакъв апетит, но има и дни като днешният  ,когато просто не мога да си заситя глада освинвам се страшно много и не знам защо отвратително е ужас! Ако имате някакви забележки относно храненето , тренировките или нещо друго моля ви не ми ги спестявайте :)
29.04

Храната:
9:00 3в1 с 3 с.л. овесени ядки
13:00 фреш 2 портокала
13:30 зелена салата с около 60гр риба тон в собствен сос малко сирене 1 варено яйце
14:45 100гр кисело мляко 2%
20:00 омлет от 3 яйца с малко сирене
21:00 100гр задушено свинско с гъби босилек и черен пипер 2 домата

П.П днес малко прекалих, но признавам беше много вкусно

През деня около 2л. минерална вода

Лека нощ :)

Мнението беше редактирано от Neni на 29.04.10 18:53.

30.04.10
06:36

Добро утро :) 

Днешната програма 30.04

6:00 на гладно направих едно кардио стълби x4 изкачвания до 8-етаж като последното беше много трудно качих го почти ходейки, но си стурваше

9:20 чаша мляко с кафе+ 1 омлет от 2 яйца и малко сирене
12:30 около 50гр. свинско задушено 1 домат
16:30 1 филия пълнозърнест хляб със сирене
23:00 риба тон с зелена салата или останалото от свинското

П.П Днес пак съм гладна имам концерт, а когато трябва да свиря някъде от притеснение ми се дояжда стискайте палци.

Успешен ден!

30.04.10
07:20

Браво за стълбите.
Ще задобрееш още повече ;) .

01.05.10
18:59

казано от Мария Никифорова на 30.04.10, 07:20:

Браво за стълбите.
Ще задобрееш още повече ;) .

Благодаря надявам се да мога да се качвам с повече повторения :)

01.05.10
19:09

Хей здравейте на всички! Вчера всичко мина  като по вода относно храненето нямам никакви промяни ,а днес беше един великолепен ден изключително доволна съм! Насладих се на красивата Българска природа и в същото време с приятели си направихме един чудесен поход  цял ден вървене (с изключение  пътя с влака който беше 1 час и 30мин. в едната и другата посока) София-гара Бов и след това пеш до Вазовата пътека изключително красиво място, ако не сте ходили ви го ппрепоръчвам горещо! Накрая оставаш без дъх, но и без думи...Така отчета 01.05

7:30 чаша мляко с кафе 1 омлет
16:00 1 бира Шуменско 3 парченца млечен шоколд 1 парче кекс
21:30 200гр. свинско задушено
През деня 3л. вода

Мнението беше редактирано от Neni на 01.05.10 19:10.

13.05.10
08:37

Привет отново на всички пак съм тук!

Не съм се отчилала дълго време след първи май имах проблеми с интернет доставчика ми имаше някаква повреда след това точно на втория почивен ден ,когато мислех да пътувам и да поспортувам ми дойде цикъла със седмица по рано беше адски болезнено общо взето горе долу и трите  дни си ги прекарах в къщи пъшкайки опитах се да направя един лек крос , но от това само  ми се влоши положението явно, когато съм така не трябва нищо да правя...Така отчитам се в периода 2-7 май.

Храната :
Читава до някаква степен, но не съвсем. Зелена салата с риба тон,домати сирене варено яйце сутрин обикновено хапвам по 3 с.л овесени ядки с малко мед и чаша прясно мляко с кафе пак подсладено с мед. Знам ,че прекалявам с меда малко. Следобед обикновено препечена филия пълнозърнест хляб “Симид” със сирене и телешко пушено филе или около 200гр.кисело мляко 2%. Вечер домашна мусака с тлешка кайма или задушен ориз с гъби и зелена салата. През деня около 2-3л минерална вода.А понякога и 1 бира”Шуменско”. На Гергьовден малко се омазах  хапнах две агнешки филенца около 200гр зелена салата с риба тон ,около 100гр дроболини  1 парче торта гараш както и малко сладолед  :red:

Тренировки до този период:
5мин стречинг
Избутване на дъмбели от равен лег 3x5
Страничен планк 4x30-40 сек.
Напади 3x5 с дъмбели 5кг
Повдигане на краката от вис 3x10
Странична преса 4x6 (тази преса много ми хареса след нея си чувствах мускулите приятно изцедени:)
30мин. вело

Военна преса 3x5
Tяга 3x5
Повдигане на крака от вис 3x10
Лакътен планк3x40 сек.
Ренегатско 3x3 (още не съм готова за това доста е изморително нищо не можах да направя)
Отпади с дъмбели 5кг 4 х 6
Придърпване на вертикален скрипец 3x10
30 мин вело

П.П оправих си колелото на 5 май 3 часа кардио с колело

П.П най-накрая пробвах програмата, която ми препоръча Инис и трябва да призная, че след  нея  се чувствах много добре сякаш тялото ми си е свършило правилно работата си.Докато преди чувствах, че все нещо ми липсваше то и сега го има това чувство продължавам да се питам дали правя упражненията точно както трябва, но след като аз самата забелязвам, че има прогрес, заначи всичко ще си дойде на мястото.

Отчет за периода 8-12

Храната е същата няма кой знае какви промяни с изключение на неделята, когато имах нужда от сладко защото кръвното ми беше паднало страшно много.  За днес планирам обяд задушен ориз 1 кисело мляко и вечеря пак ориз. Тренировки никави ужас! Единствено вечера покарах около 2 часа колело  това за сега от мен поздрави! :)

Мнението беше редактирано от Neni на 13.05.10 08:39.

13.05.10
18:51

Добър вечер така да допълня храната си за днес:

12:30 задушен ориз с гъби с 200гр кисело мляко направено на айрян:)

1 час каране на колело по боянските баири

15:30 1 пушен кренвиш “Кен”

19:30 купа зелена салата с 1 варено яйце малко сирене 1 домат и около 200гр задушен ориз
Преди малко филия пълнозърнест хляб с снежанка и малко кьополу много мазно днеска не бях яла последните две салати от доста време особено снежанката нещо ми е мазна, но много вкусна.
Лека нощ ;-)

Мнението беше редактирано от Neni на 13.05.10 18:52.

14.05.10
22:23

Добър вечер отчета за 14.05

Храната:

8:00 чаша мляко с кафе 1 с.л.мед 3 с.л. овес с 1ч.л мед, 1 варено яйце
14:45 1 филия пълнозърнест хляб “Симид” с малко сирене и кашкавал
20:30 2 кренвиша “Кен”
01:00 около 200гр. ориз 1 домат 40гр. печен слъчоглед

През деня 2л вода

Лека нощ :)

Мнението беше редактирано от Neni на 14.05.10 22:24.

15.05.10
05:02

Здравей Neni :) Като цяло не мога да коментирам храната ти (аз все още не мога да се оправя с моята).Но бих те посъветвала да ги махнеш тези кренвирши.Нямаш идея какви неща слагат в тях...

15.05.10
07:14

казано от xneffx на 15.05.10, 05:02:

Здравей Neni :) Като цяло не мога да коментирам храната ти (аз все още не мога да се оправя с моята).Но бих те посъветвала да ги махнеш тези кренвирши.Нямаш идея какви неща слагат в тях...

Здрасти xneffx, мерси за включването ами по принцип не ги консумирам, но вчера бях цял ден в университета и там просто няма какво  да се яде и от близкото магазинче не ми остана нищо друго за момента като избор вече по това време бях невероятно гладна и трябваше да избирам между гадни мазни банички, бургери с какво ли не и това и реших по малкото зло:)

Мнението беше редактирано от Neni на 15.05.10 07:15.

15.05.10
10:51

И на мен ми е трудно да избера подходяща храна когато съм навън.Хем трябва да е качествена,хем да се консумира лесно и бързо.
Примерно можеш да си взимаш сурови ядки (бадеми,орехи,кашу...), сушени плодове (кайсия, ананас, кокос, стафиди), кисело мляко, прясно също.Аз в краен случай си взимам едно корни (от тези без шоколад), но това се случва рядко.
И разбира се, най-добрият вариант е да си носиш храна в кутия или домашни сандвичи :)

15.05.10
11:20

Ето ви идея - носете си храната в кутия и така няма да ядете лоша храна. Аз всеки ден си нося храната в кутии и като му дойде времето изкарвам си кутията и си изяждам яденето, няма значение дали съм в университета, на работа или среща с приятели. Не ме интересува и какво си мислят околните - имам ли, няма ли пари да си купя нещо от близкото заведение, защото си има цел и си я гоня.

15.05.10
18:25

Добър вечер съфорумци:)
@ karpi ето това е супер идея това е най-добрата алтернатива не ядеш боклуци, и по този начин не се нарушава баланса, в къщи има толкова кутии с лопата да ги ринеш :lol:  Още от предната вечер аз лично ще си ги зареждам с храна, за да не се оправдавам, че сутринта не съм имала време:)
@ xneffx иначе това с ядките съм го пробвала особено много ми допадат бадемите и кашуто и наистина доста засищат!  Тази седмица беше доста дълга днес имах доста работа и не ми остана време за тренировки ще наваксвам за това само с храна ще се отчета за днес 16.05

Храна:

9:00 чаша прясно мляко с кефе и 1 с.л. мед
11:00 1 кофичка кисело мляко 2% 400гр
13:30 около 30-40гр.смес печен слънчоглед и бадем
14:00 купа зелена салата около 50гр.телешко пушено филе 2 яйца варени малко сирене
17 :00чаша прясно млякос малко кафе
19:00 200гр. пилешка пържола 1 домат около 50гр сирене и 3 ч.л. кьополу
20:00 3в1 знам днеска малко прекалих с кафето цял ден ми се спи може да е от дъждовното време

през деня около 2л минерална вода 2 фреша от 2 портокала

Лека вечер!

18.05.10
18:50

Здравейте на всички :) Малко занемарих дневника си тези дни съм доста заета и нямам възможност всеки ден да се отчитам, но сега ще наваксам. Супер изморена и измръзнала  съм:(Напоследък тези температурни аномалии не ми се отразяват никак добре.За неделя няма да се отчитам обикновено тогава си почивам и от към хранене и тренировки ходя на Ушу и си хапвам каквото ми се яде по точно шоколад:)

Отчет за 18:05 (понеделник)
Храната:
8:00 вода с 1 сл.мед
9:00 чаша прясно мляко с малко кафе 3с.л мед 1 блокче млечен шоколад
10-11:00 тренировка
14:30 1 филия пълнозърнест хляб покрит със сирене “Елена” 2 тънки филенце телешко пушено чаша чай 1 варено яйце
16:30 1 варено яйце
01:00 купа зелена салата около 50гр сирене ,50гр тел.пушено филе

Тренировка:
5мин стречинг
Избутване на дъмбели от равен лег 3x5
Страничен планк 4x30-40 сек.
Напади 3x5 с дъмбели 5кг
Повдигане на краката от вис 3x10
Странична преса 4x6
15-20мин интервално кростренажор

19:05 (вторник)
9:00 чаша прясно мляко с кафе 1 с.л мед
11:30 филия пълнозърнест хляб с малко сирене
21:15 купа зелена салата около 50-60гр риба тон в растителна мазнина 1 домат сега мисля да изям 1 филия пълнозърнест хляб с малко свински и птичи пастет “Апетит” не съм го хапвала от години

Лека нощ:)

Мнението беше редактирано от Neni на 18.05.10 18:52.

19.05.10
18:29

Добър вечер:) Отчета за днес 19:05

Храна:
10:00 чаша вода с 1с.л.мед + ябълков пектин (започнах да приемам като хранителна добавка ябълков пектин от полския по три пъти на ден преди ядене,защото нещо корема ми е все подут и имам проблеми с WC-то.)
11:00 кафе с мляко 1 с.л.мед филия пълнозърнест хляб намазах с пастет смес свински и птичи”Апетит” и малко сирене
13:30 2варени яйца 1домат,50-60грриба тон в растителна мазнина стръкче зелен лук
14:30 кафе с мляко
19:00 4 крекера с фибри “Угаренас” като последната с малко мед
19:30 купа зелена салата ,стръкче свеж лук, 1 домат  с задушени картофи с копър и масло два пъти си сипвах малко прекалих :red:
В момента пия 3в1 какво е това кафе много съм го овеличила трябва да го намаля.

През деня фреш от 2 портокала и 1.5 вода, 3 кафета с мляко

Лека почивка на всички:)

Мнението беше редактирано от Neni на 19.05.10 18:30.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1