09.06.12
22:31
казано от Марин Маринов на 09.06.12, 14:08:
казано от Мила на 09.06.12, 08:24:
Как може в 10:30 вечерта да спрат водата, къпах се с туба вода :@ Провалиха ми се и плановете за сутрешен 5 км крос (днес 09) ..тогава отивам на солариум (sun)
При толкова слънце отиваш на солариум.... цццц
Защото Марински, се получават едни разлики в тена, които ме дразнят. Ама пък приема на витамин Д спрях заради слънцето :P
09.Юни.2012
Храна: 300 гр пилешко, 200 гр сирене, 80 гр фъстъци, масло, 1 морков, 1 филия хляб
Тренировка
1. Стречин и фоам ролер.
2. Бърпита - 7:01 минути - 89 бройки (за пръв път краката ме предадоха, а горната част на тялото ми беше много стабилна)
3. Л-Сит от лост
4. Снач до 32.5 кг и на 35 кг фейл (отново)
5. Набиране - 5,4,4,3
6. Набирания - единчки с напълно изпънато тяло
09.06.12
22:47
В къщи е лоста на касата на вратата ;) Днес от мързел не успях да стигна до гребната и да си направя 5-те км. ;)
10.06.12
00:21
казано от Мила на 09.06.12, 22:31:
Защото Марински, се получават едни разлики в тена, които ме дразнят. Ама пък приема на витамин Д спрях заради слънцето :P
Ако имаш желание може да ги покажеш да преценим тука дали са дразнещи. :)
Ако не са да ти спестим ходенето да солариум :P
11.06.12
22:56
11.Юни.2012
Храна: Чак в късния след обяд (нямах време да ям, до къде го докарах...) 800 гр кисело мляко, 2 яйца, 100 гр сирене, 100 грама овес, 500 мл бира
Тренировка
Комплекс “Beach Baby” by Vic
30 кг щанга
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт
- Power Snatch (силово изхвърляне)
- Squat Clean (обръщане с клек)
- Burpee (бърпет)
Тежест за мъже 40 кг, максимум 50 кг, за жени 20-30 кг
Днес изключително хубав (Nadal спечели финала на Roland Garros (sun) ) и ползотворен ден. Въпреки, че нямах време за храна, свърших доста неща и за това си подарих малко повече време за тренировка.
Много ме е яд, че забравих да включа хронометъра, просто съм сигурна, че времето ми беше под 30 минути....но след толкова учене...толкова акъл. Не вярвах, че ще мога да изкарам комплекса на 30 кг сначаове, последния път на 27.5 кг се отказах.
Мнението беше редактирано от Мила на 11.06.12 22:58.
15.06.12
11:32
Машинка :D
15.06.12
12:27
12, 13, 14.Юни.2012
Храната: Без месо, само по няколко яйца на ден, по 100 гр ядки, сирене, 2-3-4 филии хляб, овес, кисело мляко, пастет, краставици, вчера един сладолед, 2 дни имах по 1 шоколад, 2 дни по 1 литър кола на ден и 2 дни по 500 мл бира на ден :D
Тренировка
Една тренировка, но не помня кой ден беше. Беше от сорта на бицепсово, трицепсово, пистолети, клек СТ, доста лицеви, набирания с тежест, сгъвания за крака, фоам ролер.
15.Юни.2012
Храна (ще бъде): сирене, хляб, овес, кисело мляко, ядки, яйца, сигурно ще има шоколад/кола/бира/сладолед (едно или 2 от всички :D )
Тренировка със Сашо (James)
Който го познава, знае, че няма нужда от суперлативи, аз само ще кажа, че е много готин (включително и визуално) и като човек - щом имахме за какво да си говорим и не сме си мълчали като тъпани...
Замисъла на тренировката беше да ми види техниката на основните движения, да поправим грешките и понеже не знам колко ми е макс репа на базовите (а са ми необходми за определяне тежестта в някои комплекси) та и тях ги тествахме:
1. Обръщане - техниката на по-леките кила е ок, но като сложихме 40 кила и проблем с пула. Иначе никак не ми тежат.
Започнахме на 20, 25 кила (мисля) да обръщам от стоеж и да отработваме пула + преса (военна). Тук се видя доста голяма грешка на военната, като се изморя и почвам да се кривя, от където идват и проблемите с рамото.
2. Клек - почнахме от 60 кила (мисля) и после Сашо само слага аз клякам, на 70 пак кляках, 90 кила (значително добре се изправих) на 100 кила, признавам, че тежаха и изправенете беше по-трудно, ама ги станах зоресто (не АТГ)
3. Тяга - тука добре. Забележка при начална позиция - краката до лоста. Сашо слага аз вдигам, не знам от колко почнахме, знам че имах опити на 90 кг, после на 120 кила. Сложихме 130 кг, 2 последователни и два фейла. Отпочинах и още един опит, не успях да заключа таза, изпускам щангата, но и тежът.
4. Лежанка - първо техника, после не знам на колко ми бяха всички опити, но след всеки опит отивам на въжето и се набирам 2-3 пъти (тук пак забележка, като се набирам си давам главата на пред, оправихме го) Мисля, че на 40 кг докато бутам му викам на Сашо ‘’‘не мога, тежът ми’’ бутнах ги. Обаче явно краката ми едва опираха пода с пръсти, Сашо вдигна част от платформата горе, за да може петата да ми опира на пода. Вече по-добре, по-стабилна... бутах до 70 кг, тежаха - ДА, за техниката - най-вероятно не бяха най-чистите повторения. Сашо да коментира.
5. Отново обръщане и преса. Ще обръщам с по-малко кила от седеж, военна преса с по-малко кила, за да спра да се кривя.
6. Гледам едни кутии за скокове и разпитвам Сашо, коя колко е...Сашо вика айде 10 скока на 60 см, да видя как скачаш. Скокнах му ги.
И това беше, около час и нещо тренировка.
Супер се получи, защото най-накрая видях какви са ми макс реповете и най-вече, има кой да потвърди, че съществувам.
Има още много да работя и отработвам техника и на други упражнения. След дипломирането ще е.
15.06.12
14:17
Толкова е Жика, аз съм между 60-63 кила, ама на 130 кг не успях да я заключа, изпуснах я.
И Сашо веднага, айде сега на въженцето за хвата :D
Мнението беше редактирано от Мила на 15.06.12 14:18.
Въженцето е гадна работа...бая мое ДНК има по него:))))
Видя ли какво готино стадионче има до залата:)))
казано от Мила на 15.06.12, 12:27:
... След дипломирането ще е.
Хващаш Didlina под ръка (щото вече се е возила на Лондата и знае пътя) и с другите желаещи майни си намирате път към Варна, да се пораздвижите с нашата група. Моренце и тренировки - каква добра оферта! :)
Като стана въпрос, от 18 до 26 август съм във Варна, почивката нарочно е планирана за ВАРНА хахаха :)
Не мога да лежкунтя аз по цял ден на плажа 10 дни, трябва и да се тренира, ще се видим ;)
Брей, всички машини ли се дипломираме? (grin)
Мнението беше редактирано от Витан на 15.06.12 16:09.
16.06.12
10:47
Въженцето е гадна работа...бая мое ДНК има по него:))))
Видя ли какво готино стадионче има до залата:)))
Стадиончето е супер, дори са го пооправили малко :)))
Хващаш Didlina под ръка (щото вече се е возила на Лондата и знае пътя) и с другите желаещи майни си намирате път към Варна, да се пораздвижите с нашата група. Моренце и тренировки - каква добра оферта!
Ако идвам на море, ще е във Варна, липсва ми градът... (sun)
Брей, всички машини ли се дипломираме?
Ако е късмет, в четвъртък съм под ножа...
Днес гърбът, задника и краката ме болят, що ли...
Мнението беше редактирано от Мила на 16.06.12 10:47.
16.06.12
10:57
казано от James Hinks на 15.06.12, 11:32:
Машинка :D
Сашо що не я снима или най-добре да ме беше викнал да видя. Еее аз даже тоя ден ти бях и звънял... ццц Изтървал съм...
Браво Мила впечатляващи максове!
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 16.06.12 12:17.
18.06.12
09:52
казано от Марин Маринов на 16.06.12, 10:57:
Сашо що не я снима или най-добре да ме беше викнал да видя. Еее аз даже тоя ден ти бях и звънял... ццц Изтървал съм...
Браво Мила впечатляващи максове!
Да не е имало художествена изложба при Сашо, че сe тръшкаш бе Марински... На Сашо не му е работа да обикаля в залата с камера и да снима, а да ми показва упражненията, а аз да попивам :)))
17.Юни.2012
Храна: 90-100 гр кускус, 400 гр кашкавал, домат, 1 филия хляб, 3 парченца от една вафлена торта (малки и вкусни)
Тренировка
Късно вечерта след 22:00
Загряване: раменни ротации, фоам ролер, едни буквички за раменете
20-25 х Обръщане от стоеж + раменна преса @ 20 кг - отработване на техника, докато не започна да се кривя
60-70 х Тръстера @ 30, 35 кг (редуване, когато се изморя на 35кг сменям на 30 кг и обратното)
15-20 х Набирания - в серия по 4, 5 бр.
30 х Бицепсово сгъване
Много гадно, на 35 кг тръстери имам сериозен проблем с лявото рамо (на 30 кг след 5-6-то повторение започва болката), болката е силна, а пък на дясната ръка от лакътя към трицепса пак имам някаква болка при свиване на ръката (сякаш ме опъва ръката).
Като си изпъна ръцете нагоре, и дам леко раменете назад и дясната плешка прескача, сякаш се изважда и пак се връща на мястото (предполагам, че е заради един инцидент с ОХ клек) Може би и аз ще трябва да отида на ортопед другата седмица да ми види раменете. Оплаках се (sun)
Мнението беше редактирано от Мила на 18.06.12 09:54.
На 30 и 35 боли,да. После след 45 нагоре, нищо не те боли, защото започва яко да ти тежи. Мислиш само как да я избуташ тая щанга.
Сега сериозно - много загрявай на тръстъри, ама МНОГО, аз преди да сложа 30 кила, правя по 25 повторения само с лост, въртя рамо, разтягам ръка зад врат и ако ще правиш само тръстери, взимай си щангата от стойки, започнеш ли да обръщаш и да клякаш, се изморяваш прекалено бързо. Разтваряй още лактите и ще спре да те боли рамото, опитай се максимално да държиш стегнати плешките. Общо взето трябва да си усещаш горната част ( от гърди до врат) като камък.
Това, разбира се е мнението ми и съвет, на човек с изключително малък тренировъчен стаж, така че замисли се, предии да ме ме послушаш :D
А китките как са?
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.06.12 11:10.
18.06.12
11:09
Мерсаж за съветите, всички съвети са добре дошли... аз уж загрявам добре, за съжаление обръщам и тогава правя тръстъри, определено мори повече...
Китките са добре, не ме болят, само тия пусти рамене, със Сашо стигнахме до някакъв извод от къде идват и болките, схваната съм като дърво в плешките, трябва повече разтягане, а мен ме мързи.
Няма мързел в тая работа, ако ще тласкам и ще правя пуш преси, тръстери 20 мин сигурно само опъвам и въртя, затоплям дори ( разтривам си рамената и карам да ми разтриват плешките).
Напоследък загрявам яко и слагам суичер ( дори и в тая жега) и така тренирам този вид упражнение, забелязах, че ме не ме боли, когато ми е добре затоплена горната част.
18.06.12
11:17
20 минути да загрявам, само в мечтите ми, то не ме свърта като се стигне до тренировката, да я направя веднага :D
Съгласна съм, че трябва яко загряване, от скоро загрявам преди тренировка и виждам разликата, пфу ще се опитам да загрявам малко по-дълго (sun)
Само на тези упражнения, бе, хаха, как си ме представяш всеки ден да се гъзурча и перя по 20 мин, и аз знам, че трябва, ама no way, me - not like :)
Ама горната ми част дава фира яко и няма как да я пренебрегвам, ако искам да продължавам да тренирам.
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.06.12 11:20.
Загряването си е специфично за всеки човек, за по-натренираните, 20 минути си е чиста загуба на време и ненужно предизморяване...
Може малко балистичен стречинг, малко ротации...без да се прекалява...разтягането е по-скоро за след тренировка.
А и ако нямаш някакви супер експлозивни движения на дълги кинетични вериги...наистина 3-4 минути леко бягане, малко махове и ротации са си достатъчни.
А ако са ти “дървени” раменете и трицепса, неразумното преразтягане има голяма вероятност да има негативен ефект.
18.06.12
11:30
И аз като правя горна част загрявам много добре раменете, че съм имал проблеми. Правя много ротации с ластик, с пръчка, вися на лост като съм се набрал съвсем леко, да има напрежение. Има едно много добро: стоиш с гръб към стената и си движиш ръцете надолу-нагоре без да отлепяш лактите от стената. В долно положение лактите са сгънати, а в горно ако можеш разгънати.
Друго добро за плешките точно е: заставаш в позивия за лицева опора, но не правиш лицева, а само събираш плешките. Много добре загрява.
Може и на стойка на ръце да постоиш малко.
Всички тези съвети ги знам от Юли и мога да ти кажа, че откакто ги правя тези неща никога не съм имал болки в раменете. :)
18.06.12
11:41
Загряването си е специфично за всеки човек, за по-натренираните, 20 минути си е чиста загуба на време и ненужно предизморяване...
Може малко балистичен стречинг, малко ротации...без да се прекалява...разтягането е по-скоро за след тренировка.
А и ако нямаш някакви супер експлозивни движения на дълги кинетични вериги...наистина 3-4 минути леко бягане, малко махове и ротации са си достатъчни.
Разбрано и усвоено !
И аз като правя горна част загрявам много добре раменете, че съм имал проблеми. Правя много ротации с ластик, с пръчка, вися на лост като съм се набрал съвсем леко, да има напрежение. Има едно много добро: стоиш с гръб към стената и си движиш ръцете надолу-нагоре без да отлепяш лактите от стената. В долно положение лактите са сгънати, а в горно ако можеш разгънати.
Точно тези упражнения ги правя преди всяка тренировка, по съвет от @Марина-машина-счупен-крак ;) за което и благодаря ;)
Друго добро за плешките точно е: заставаш в позивия за лицева опора, но не правиш лицева, а само събираш плешките. Много добре загрява.
Мерси, ще го включа, нещо такова ми трябва за плешките :))))
18.06.12
22:51
18.Юни.2012
Храна: 2 яйца, 350 гр кашкавал, 1 филия хляб, 1 голям домат, 1-2 с.л. олио
Тренировка
Thruster & Front Squat & Burpee (няма друго име)
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 rep:
- Thruster
- Front squat
- Burpee
Тежест по избор.
Моят избор @ 30 кг щанга. За справка, преди 1 месец имах фейл на този комплекс.
Време: 18:33 минути.
Няколко минути почивка.
Core CIRCUIT by Ross Enamait
20 x knee hugs
20 x Супермен
1мин. х Планк
20 х В-ъпс
1мин. х Страничен планк (ляво)
1мин. х Страничен планк (дясно)
20 х Повдигане на краката + повдигане на таза
20 х hip swing
30 сек - isometric back hold
20 х крънчове
20 х крънчове на страна
20 х руско извиване
В топ 3 на най-гадните комплекси.
@ Блажундра, само се надявам Air Force-a да не ни свали, след този комплекс, от където и да го гледам, все не го виждам :D Тръстърите са ужасни!
Ти продължавай с тея тръстъри и после, защо ме болят рамената, давай им малко почивка. :D
( Това, дето си го писахме вчера за 40-те кила тласкане да знаеш, че е от претоварване, а не от невъзможност)
Аз мислех преди всяка седмица да си пробвам максовете на тръстър и да правя поне един комплекс с тръстъри, обаче пък после така ме удря в рамената, че давам фира на щангистките точно, когато не трябва.
Затова 3 пъти в месеца някое франоподобно комплексче 2 пъти максове и така. Последно правих Фран май миналия понеделник и оттогава не съм бутвала тръстър, чувствам се като преродена.
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.06.12 09:09.
19.06.12
09:56
Това с два последователни дни тръстъри стана случайно, аз не бях правила от 1 месец тръстъри. Интересното беше, че вчера почти нямах болка, но много се задъхвах на тях, никаква издръжливост.
20.06.12
16:51
Hip-hop rulzzz (rock)
20.06.12
16:53
Hip-hop rulzzz (rock)
Мнението беше редактирано от Мила на 20.06.12 17:04.
Robert Muraine гледала ли си го? :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 20.06.12 17:35.
20.06.12
17:45
Даааааа, дори мисля, че двамата с Филип в един епизод направиха една битка...луди са и двамата и предаването също е лудо (rock)
20.06.12
19:20
А тези близнета са ми едни от любимците, както и песента на която танцуват !
22.06.12
19:10
22.Юни.2012
Храна: 1 принцеса с кайма и кашкавал, 350 гр кашкавал, домати, 1 бира (план)
Тренировка
1. Набирания C2B - 6,5,4
5 кръга:
1. Вариант на HSPU - 10,10,10,10,10 - 3:50 - този вариант с крака на облегалката на стол
2. Лицеви опори - 17,10,9,8,7
2. Набиране подхват/набиране широк хват- 3,3,3 /2+1,1+1
2-3 минути почивка:
1.Преден клек
20 х @ 30 кг
20 х @ 35 кг
15 х @ 37.5 кг
10 х @ 40 кг
Малко айляк тренировка.
Някакви смесени чувства изпитвам в момента - вчера успешно се дипломирах, но съм доста разочарована от 2-те 5-ци които получих и ми е тъпо и за нищо нямам желание.
Храната за дните които не съм описвала е - яйца, кашкавал, домати, 1 или 2 бири имам, 1 шоколад, по 2 филии хляб на ден, а снощи и доста уиски, малко мезета, сирене и кашкавал.
Нямам други тренировки, освен последно описаната ( с изключение на днешната)
Ето го комплексчето ;)
http://www.crossfitfootball.com/page/index.php?menu=blog&page=blog&hide&id;=1578
22.06.12
19:14
Супер е комплексчето, ние с 32-ка ли ще суингваме, надявам се да не е до вертикала :D
23.06.12
10:36
Междудругото, комплекса ще е доста интересен за правене, поне за мен, защото за пръв път ще правя комплекс със бягане и сигурно ще се хвърля като луда да ги тичам тези 200 метра на макс.