01.03.12
14:58
На руснака като му видях обръщанията, не мисля че изобщо има някакъв шанс на сначовете...
Голям спор се вихри за Оупън-а...
Все повече почва да се набива на очи, как хора с максимални постижения близки до втората тежест, стигат до 90-те повторения-демек вдигат 30 пъти тежестнад обявения си в профилите макс:)))...само, че всичките са без клипове. Особено женската част:)
Всички трябва да правят клипове, не е честно май така...
02.03.12
15:10
Абе някой вижда ли идея зад WOD-a
muscle snatch- на леките кила
power snatch- на вторите
squat snatch- на третите и четвъртите
Пък хептен яките ще правят по-дълбок power snatch na 3та тежест и squat на 4та...
Или това са мой небивалици породени от глад и безсъние? :) Има ли някъв друг snatch, за който да не знам?
Точно така трябва да стане...
Зависи кога ще омекнеш на пауър-а и ще почнеш да влизаш под тежестта на третата 30-ка...Зависи колко си як в краката и каква инреция създаваш при първия лифт. Ясно е, че дори и след първата тежест ще има умора. Не случайно Рич Фронинг и Дан Бейли правиха леките кила(34кг.) на десетки, иначе 101% можеха да ги прелетят в една серия, ама после кой ще тегли 60, ами 75…:)
Тия с яките бицаги и рамене ще са добре, тия по-техничните трябва да не натискат много на скорост да не се одървят раменете.
Мнението беше редактирано от slavko на 02.03.12 16:18.
И една Добра за мен новина ,при Мастърите само първият е стигнал до 8
повторения на 75 килограмовата щанга.
Може и да не се напъвам следващите няколко години.
03.03.12
15:21
Да попитам нещо? В сайта на crossfit в класирането за опана само тия, които имат телевизор, означава че са с клипове, но те са бая малко, другите нямат клипове, или не са искали да ги публикуват. Иначе как ще докажат получените резултати???
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 03.03.12 17:28.
Никога не бях изхвърлял повече от 70, то май и 70 като се замисля може би един път при Здравко.
Днеска 75 кила 10 или 13 пъти не помня.
Бях толкова екзалтиран,че обърках броенето,а и всъщност не беше важно за мен.
Техниката , или по-скоро такава нямаше. Само на рамене и гръб. Балтарска работа.
Ама щангата е горе.
Без да правя Реклама на Юли,добре поработихме последните два месеца. Надявам се и напред ;)
Айде стига за него,че ще ме овикат.
За комплекса, всякви сметки оставете. Нямате ли макс 100-120 снач забравете за 90 +
Това с такъв-онакъв,техники и прочие,щангети,боси,няма ли Сила и Въздух ..
Славко още веднъж показа,че в Боец. Евала.
Моят скромен резултат :70-73,както писах по-горе. За Мастерите съм ОК.
Мнението беше редактирано от ISB на 04.03.12 18:17.
67 изкарах аз...
Само за техника мислех, а сега като се гледам, съм вдигал толкова криво, че чак ме е срам:)
Прибрах всички гърци де, но не можах да бия Иво:)
Голям бик е станал...такива здрави ръце, МНОГО!!! рядко съм виждал!!!
Ама си пуснал коремче, братчето ми:)))
Благодаря ти за поредната битка и че се бори до край с мен!!!
Сигурен ли си бе, не изкара ли 76 !!!
Ква техника бе Брат, само 60-бяха на няква техника,ужас е комплекс.
Ха-Ха, корема го свалям за една Седмица, той е най-лесен.
Мнението беше редактирано от ISB на 04.03.12 20:24.
Изкарах другия път...много ми се одървиха краката...никаква първа тяга, всичко на кръст и ръце...
Смешни кила, смешен комплекс, смешен въздух в гърдите ми....да се боря аз като свиня с мамули на нек’ви женски 60 кила...
казано от slavko на 04.03.12, 20:32:
...много ми се одървиха краката...никаква първа тяга, всичко на кръст и ръце...
това не го разбрах.
ако си карал на кръст и ръце ,защо ти се одървиха краката? :)
дайте линкове да видим изпълненията.
казано от Alexander Al на 04.03.12, 22:16:
казано от slavko на 04.03.12, 20:32:
...много ми се одървиха краката...никаква първа тяга, всичко на кръст и ръце...
това не го разбрах.
И аз не го разбрах:)
казано от Alexander Al на 04.03.12, 22:16:
ако си карал на кръст и ръце ,защо ти се одървиха краката? :)
Карал е на кръст и ръце защото са му се вдървили краката, а не обратното ;)
Я бързо някой варненец да скове една кутия, висока 61см.:) Има срок до неделя:)
казано от slavko на 08.03.12, 12:07:
Работя по въпроса.
08.03.12
13:50
Може, ако имате по ниска да използвате дискове, за да достигнете височината или да използвате нещо друго. Един си е качил клипче с чували с цимент. :)
Щом бате Вики се е заел, значи всичко е наред.
Довечера натискам едни 7 рунда да видя как ще е времето и в неделя-бой до кръв:)
казано от Vic на 08.03.12, 13:36:
казано от slavko на 08.03.12, 12:07:
Работя по въпроса.
Plyo Box-а е готов.
5 рунда и 6-7 скока за 10:18мин.
Ако устискам така(че май можех и да натисна), 9-10 рунда ще направя.
Скачах на 66-67см., пресите на 55кг.
Пресите и лоста не ги усещам...скоковете ме смазаха!!!
08.03.12
19:35
казано от slavko на 08.03.12, 19:00:
5 рунда и 6-7 скока за 10:18мин.
Ако устискам така(че май можех и да натисна), 9-10 рунда ще направя.
Скачах на 66-67см., пресите на 55кг.
Пресите и лоста не ги усещам...скоковете ме смазаха!!!
10х36=360. Гледам на някой резултатите в момента минават 400 повторения. Това са поне 12 Рунда...Давай напъни малко.
Лесно е да се каже...:)
А и гледай пълния списък и филтрирай за Европа, там са само трима с 10 рунда...не е случайно, ВЕРВАЙ МИ:)))
Мнението беше редактирано от slavko на 08.03.12 19:51.
08.03.12
19:57
казано от slavko на 08.03.12, 19:48:
А и гледай пълния списък и филтрирай за Европа, там са само трима с 10 рунда...не е случайно, ВЕРВАЙ МИ:)))
Сега обърнах внимание, вярно на Европа резултатите са малко по надули. Тия американци бая са напреднали...
казано от Марин Маринов на 08.03.12, 19:57:
Сега обърнах внимание, вярно на Европа резултатите са малко по надули. Тия американци бая са напреднали...
Медицината им е по-развита ;) Тука в Европа повечето са разни ентусиасти, които спортуват за удоволствие. Там гледат на Кросфит като на професионален спорт. Имат си и разни звезди вече. Даже аз, който си нямам понятие какво е Кросфит, знам за Джош Еверет.
И така ще страдат...ако не сега, догодина...Аз не мисля да се отказвам.
Но резултатите на Остин Малеоло са вече фантастика...него няма да мога да победя, ако ще да ми имплантират още един бял дроб:)
Успокоението ми е, че на 100 и 200м. и сега ще ги бия всичките:)))
В този ред на мисли...миналата година тоя същия убавец Малоело на регионалните в неговата дивизия на 21-15-9 Куплет : тяга на 150кг. и бокс джъмп на 24 инча, даде някакво идиотско време от 2 минути и нещо...но погледа му беше много съмнителен...
Да са живи и здрави...те са рекламата на Кросфита и аз много им се радвам!
казано от slavko на 08.03.12, 20:30:
...но погледа му беше много съмнителен...
Идеята на кросфита е супер, издига се в култ чистото хранене и тренировки, но каква е борбата с/у допинга и как седят нещата там, все пак си е спорт като всеки друг в това отношение...
Борбата е жестока...
Тази година атлетите ще се тестват и на Регионалните и на Игрите...
Ама то който знае как стават нещата...:))))
Декември-януари, точно преди Оупъна и май(по-леко) преди Игрите е просто прекалено удобен тайминг...сещай се:)))
Няма балами:)
Пак ще кажа...защото мноооого ме питат...НЕ става само с химии:))) Животното го каза най-добре от всички(разбира се)- ” ти трябва да си 80% готов за да пипаш нещата”...другото си е несериозно. Да се нагърмиш идиотски(защото повечето заблудени душици така правят), да минеш Оупъна(евентуално) и на регионалните - да те смажат големите машини, е за какво:)
Аз имах предвид “големите машини” явно както навсякъде си има врътки...
Щеше ми се да има поне едно място където човек може да се пробва натурално, нещо, което май не съществува от както има спорт и съревнования...
Успех ти желая :)
Точно 9 пълни рунда. Комплексът не е тежък.
За да се хванат 10 рунда трябва скорост най вече на toes to bar
и слизане с двата крака от кутията. Това е по-скоро като съвет.
Иначе нормално го изкарах без накъсване и спиране.От станция на станция от рунд в рунд.
Славе да си легнеш рано тази вечер да не се моташ по кръчмите, ей Момченце (party)
11.03.12
20:49
казано от gips на 10.03.12, 22:01:
Някой гледа ли клиповете на Hunter Lea? Много издръжлив е тоя. Ба*ти изруда
На два три пъти щеше да се пребие на сандъка. Абе на мен ли ме струва че неговия сандък е по нисък?
14/03/2012:
12.3 (леко скалиран):
- 15 скока на 40см кутия
- 12 пуш преси @25кг
- 9 toes to bar
за 18 мин: 8 кръга, 15 скока и 4 пуш преси.
Toes to bar ми загуби много време...:@ но като цяло съм доволна.
12.4
MEN
150 Wall balls (20lbs to 10’ target)
90 Double-unders
30 Muscle-ups
WOMEN
150 Wall balls (14lbs to 9’ target)
90 Double-unders
30 Muscle-ups
MASTERS MEN
150 Wall balls (20lbs to 9’ target)
90 Double-unders
30 Muscle-ups
MASTERS WOMEN
150 Wall balls (10lbs to 9’ target)
90 Double-unders
30 Muscle-ups
WALL BALL
In the wall ball, the medicine ball must be taken from the bottom of a squat, hip crease below knee, and thrown to hit the specified target.
The center of the ball must hit the target at or above the specified target height.
If the ball hits low or does not hit the wall it is no rep.
Using an additional ball, box or other object to check for proper depth is not allowed. If the ball is not caught between reps, it must come to a full stop on the ground. Bouncing the ball off the floor is not permitted.
DOUBLE-UNDER
This is a standard double- under in which the rope passes twice for each jump. Only successful jumps are counted, not just attempts.
MUSCLE-UP
In the muscle-up you must pass from a hang below the rings to support above them. A kipping muscle-up is ok, swings or rolls to support are not permitted.
The arms must come to a full lock out (with or without a “false grip”) with the feet off the ground.
The elbows must fully lock out while supporting yourself above the rings.
ADDITIONAL NOTES
Please be sure to watch the entire workout instruction video for full details. Every rep counts in this workout. Credit will be given for partially completed rounds. You will enter your result by the number of rounds completed, plus the number of bar-facing burpees, plus the number of overhead squats, plus the number of muscle-ups in the final round (if incomplete). If you do not complete the first round, enter 0 for rounds and then the number of completed reps of each exercise.
ViDEO SUBMISSION STANDARDS
Prior to starting, film the measuring of the height of the wall ball target. All video submissions should be uncut and unedited in order to accurately display the performance. A second person with a stopwatch will need to be in the frame throughout the entire workout. Shoot the video from the side so that it is clear that proper depth and
height is being reached on the wall ball and that lockout is shown at the bottom and top of the muscle-up.
EQUIPMENT
To complete this workout you will need:
• A medicine ball of the appropriate weight for your division
• A wall of target set at the specified height
• A jump rope
• A set of gymnastic rings hung so that you can successfully
perform a muscle-up
Мнението беше редактирано от Vic на 15.03.12 10:02.
15.03.12
10:04
Сложиха гъстата цедка :)
много ми е интересно да видя резултатите и дали някой ще има над 10 muscle-ups.
ужасно трудно ми се вижда това.
15.03.12
10:17
казано от Alexander Al на 15.03.12, 10:15:
много ми е интересно да видя резултатите и дали някой ще има над 10 muscle-ups.
ужасно трудно ми се вижда това.
Особено след другите две упражнения.. раменете ти ще са на сол.
Греъм Холбърг(шампиона от 2010) има 25…но той е много техничен кросфитър, а и както той каза, отделил е доста време на гимнастиката и мъсъл-ъпите не го тормозят.
Тук, раменете гръмват!!!
имам въпрос....
изискванията винаги се дават в паундове.
обаче 20 паунда са 9.07 килограма.
съответно няма медицински топки (или поне аз не знам да има) с 9 кг, а са с 10 кг.
това значи ли, че всички които правят упражненията с уреди, които са в килограми са прецакани и винаги правят комплексите с по-тежки топки/дискове/пудовки?