И така ще страдат...ако не сега, догодина...Аз не мисля да се отказвам.
Но резултатите на Остин Малеоло са вече фантастика...него няма да мога да победя, ако ще да ми имплантират още един бял дроб:)
Успокоението ми е, че на 100 и 200м. и сега ще ги бия всичките:)))
В този ред на мисли...миналата година тоя същия убавец Малоело на регионалните в неговата дивизия на 21-15-9 Куплет : тяга на 150кг. и бокс джъмп на 24 инча, даде някакво идиотско време от 2 минути и нещо...но погледа му беше много съмнителен...
Да са живи и здрави...те са рекламата на Кросфита и аз много им се радвам!
казано от slavko на 08.03.12, 20:30:
...но погледа му беше много съмнителен...
Идеята на кросфита е супер, издига се в култ чистото хранене и тренировки, но каква е борбата с/у допинга и как седят нещата там, все пак си е спорт като всеки друг в това отношение...
Борбата е жестока...
Тази година атлетите ще се тестват и на Регионалните и на Игрите...
Ама то който знае как стават нещата...:))))
Декември-януари, точно преди Оупъна и май(по-леко) преди Игрите е просто прекалено удобен тайминг...сещай се:)))
Няма балами:)
Пак ще кажа...защото мноооого ме питат...НЕ става само с химии:))) Животното го каза най-добре от всички(разбира се)- ” ти трябва да си 80% готов за да пипаш нещата”...другото си е несериозно. Да се нагърмиш идиотски(защото повечето заблудени душици така правят), да минеш Оупъна(евентуално) и на регионалните - да те смажат големите машини, е за какво:)
Аз имах предвид “големите машини” явно както навсякъде си има врътки...
Щеше ми се да има поне едно място където човек може да се пробва натурално, нещо, което май не съществува от както има спорт и съревнования...
Успех ти желая :)
Точно 9 пълни рунда. Комплексът не е тежък.
За да се хванат 10 рунда трябва скорост най вече на toes to bar
и слизане с двата крака от кутията. Това е по-скоро като съвет.
Иначе нормално го изкарах без накъсване и спиране.От станция на станция от рунд в рунд.
Славе да си легнеш рано тази вечер да не се моташ по кръчмите, ей Момченце (party)
11.03.12
20:49
казано от gips на 10.03.12, 22:01:
Някой гледа ли клиповете на Hunter Lea? Много издръжлив е тоя. Ба*ти изруда
На два три пъти щеше да се пребие на сандъка. Абе на мен ли ме струва че неговия сандък е по нисък?
14/03/2012:
12.3 (леко скалиран):
- 15 скока на 40см кутия
- 12 пуш преси @25кг
- 9 toes to bar
за 18 мин: 8 кръга, 15 скока и 4 пуш преси.
Toes to bar ми загуби много време...:@ но като цяло съм доволна.
12.4
MEN
150 Wall balls (20lbs to 10’ target)
90 Double-unders
30 Muscle-ups
WOMEN
150 Wall balls (14lbs to 9’ target)
90 Double-unders
30 Muscle-ups
MASTERS MEN
150 Wall balls (20lbs to 9’ target)
90 Double-unders
30 Muscle-ups
MASTERS WOMEN
150 Wall balls (10lbs to 9’ target)
90 Double-unders
30 Muscle-ups
WALL BALL
In the wall ball, the medicine ball must be taken from the bottom of a squat, hip crease below knee, and thrown to hit the specified target.
The center of the ball must hit the target at or above the specified target height.
If the ball hits low or does not hit the wall it is no rep.
Using an additional ball, box or other object to check for proper depth is not allowed. If the ball is not caught between reps, it must come to a full stop on the ground. Bouncing the ball off the floor is not permitted.
DOUBLE-UNDER
This is a standard double- under in which the rope passes twice for each jump. Only successful jumps are counted, not just attempts.
MUSCLE-UP
In the muscle-up you must pass from a hang below the rings to support above them. A kipping muscle-up is ok, swings or rolls to support are not permitted.
The arms must come to a full lock out (with or without a “false grip”) with the feet off the ground.
The elbows must fully lock out while supporting yourself above the rings.
ADDITIONAL NOTES
Please be sure to watch the entire workout instruction video for full details. Every rep counts in this workout. Credit will be given for partially completed rounds. You will enter your result by the number of rounds completed, plus the number of bar-facing burpees, plus the number of overhead squats, plus the number of muscle-ups in the final round (if incomplete). If you do not complete the first round, enter 0 for rounds and then the number of completed reps of each exercise.
ViDEO SUBMISSION STANDARDS
Prior to starting, film the measuring of the height of the wall ball target. All video submissions should be uncut and unedited in order to accurately display the performance. A second person with a stopwatch will need to be in the frame throughout the entire workout. Shoot the video from the side so that it is clear that proper depth and
height is being reached on the wall ball and that lockout is shown at the bottom and top of the muscle-up.
EQUIPMENT
To complete this workout you will need:
• A medicine ball of the appropriate weight for your division
• A wall of target set at the specified height
• A jump rope
• A set of gymnastic rings hung so that you can successfully
perform a muscle-up
Мнението беше редактирано от Vic на 15.03.12 10:02.
15.03.12
10:04
Сложиха гъстата цедка :)
много ми е интересно да видя резултатите и дали някой ще има над 10 muscle-ups.
ужасно трудно ми се вижда това.
15.03.12
10:17
казано от Alexander Al на 15.03.12, 10:15:
много ми е интересно да видя резултатите и дали някой ще има над 10 muscle-ups.
ужасно трудно ми се вижда това.
Особено след другите две упражнения.. раменете ти ще са на сол.
Греъм Холбърг(шампиона от 2010) има 25…но той е много техничен кросфитър, а и както той каза, отделил е доста време на гимнастиката и мъсъл-ъпите не го тормозят.
Тук, раменете гръмват!!!
имам въпрос....
изискванията винаги се дават в паундове.
обаче 20 паунда са 9.07 килограма.
съответно няма медицински топки (или поне аз не знам да има) с 9 кг, а са с 10 кг.
това значи ли, че всички които правят упражненията с уреди, които са в килограми са прецакани и винаги правят комплексите с по-тежки топки/дискове/пудовки?
15.03.12
15:01
на мен тия 150 хвърляния на топка ми се струват бая като време пък какво да говорим за мъсълите.
Да вметна че броенето на скачането на въже ми се струва супер трудно както и двойното скачане...
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 15.03.12 15:03.
15.03.12
15:12
Хвърлянето на топка си е едно от бенчмарк момичетата - Карън. Елитните кросфитъри го правят под 5 мин, напредналите - под 7.
90 скока са за половин, макс минута. Дотук имаш 6 минути. И ти остават 4 за 30 силови, което също е един от кросфит бенчмарк комплексите. Времето за елитните атлети на 30-те силови е под 4 минути по стандарт.
15.03.12
15:14
Загледах се в клипа на това момче добре де той след 5 минута не отговаря на условията. Не трябва ли да има някаква дисквалификация..
Мнението беше редактирано от Vic на 15.03.12 15:39.
казано от Марин Маринов на 15.03.12, 15:14:
Загледах се в клипа на това момче добре де той след 5 минута не отговаря на условията. Не трябва ли да има някаква дисквалификация..
Кое не е по инструкциите?
15.03.12
17:55
казано от Vic на 15.03.12, 16:05:
казано от Марин Маринов на 15.03.12, 15:14:
Кое не е по инструкциите?
След 5 минута не хваща топката. Оставя я да падне на земята и от там я взима и хвърля...
На 1,39 от правилата: Но качинг да бал
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 15.03.12 17:58.
If the ball is not caught between reps, it must come to a full stop on the ground
Значи може :) Чукча не читатель, чукча - писатель..майтапче...:) да няма сръдня.
Мнението беше редактирано от Valleri на 15.03.12 18:36.
Ше го изкарат почти всички Елитни, това е нормален комплекс з атях.
Ако Спилър участва,тука ще ги взриви.
Не е по-труден от Сначове и Силови:)
15.03.12
20:51
Мен пък малко ме разочарова това, че кросфита се разпространява и популяризира като спорт при който не ти е нужно много оборудване, а изведнъж за игрите са ти нужни , 61 сантиметрова кутия, 9,09 кг топка и ако нямаш .......Направо да бяха дали линк към магазин от които могат да ти ги доставят за 24 часа 8-)
Ванка, безмислен коментар и няма нужда от него.
Ти очакваш, че ще я карат на бърпита, лицеви и набирания ли...:)
Ми то и лост що да си купуваш, пудовки, въженце за скачане...
Като си се захванал с кросфит, тия неща трябва да ги имаш...Скоковете с кутия от вчера ли разбра, че ги има...Тежките топки, и тях ли...Комплекса “Karen” е един първите WOD-ове изобщо!!!
Разликата е в умението на халките...
Ама пак е добре, я си представи си, че пуснат отсега едни Ring HSPUs…знаеш ли к’ъв майтап ще бъде...защото 90% от участниците не ги могат...включвам и себе си:)
Тука ме съмнява, че моя човек руснака Shokhin Danila ще изригне с резултат подобен на тоя от първата седмица :)
Нийл Мадокс е направил 327, ама не обявен официално резултата. Видео, разбира се-няма.
Но той тренира с Калипа, а същия има към 300…:))) Демек е възможно, защото Мадокс е по-лек...
Това не са хора...
Как се прави такава издръжливост, аз наистина не мога да си представя...Тия тренират много сериозно, последователно и умно.
16.03.12
09:01
казано от slavko на 16.03.12, 08:51:
Как се прави такава издръжливост, аз наистина не мога да си представя...Тия тренират много сериозно, последователно и умно.
Аз мога да ти обясня за n-ти пъти как се прави ;) Нищо сложно, нито пък невероятно.
Иначе да - вероятно така тренират, не ходят на работа или да да ходят не взимат 567 лв. и 23 ст. с удръжките...Не ходят и на трибой...бе въобще съпоставката на условията между теб и тях е като между моите кучета и кучетата от някой катун... :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.03.12 09:02.
16.03.12
09:49
Според мен 12.4 е сериозна работа. Не казвам, че е най- бруталният комплекс, който съм виждал и че е невъзможен за правене, но наистина е за много добре подготвени атлети. Иначе за мен тук фаворит е Спилър:)
Ти измери 3-те метра и пускай допълнително кислород в залата. 10,30ч. почваме:)
Гадно е, трудно е...нали затова го правим бре:)))
Много е важна и предисторията на атлета. Повечето от тях сигурно тренират активно от деца американски футбол, борба, трибой и тн. Освен това, доста работят професии свързани със силова издържливост - полицаи, пожарникари и др.
казано от default на 16.03.12, 10:03:
Много е важна и предисторията на атлета. Повечето от тях сигурно тренират активно от деца американски футбол, борба, трибой и тн. Освен това, доста работят професии свързани със силова издържливост - полицаи, пожарникари и др.
Абе полицаите и пожарникарите на са най-удачния пример..освен тия по филмите,и единици от истинските! :)
Жика, пожарникарите и полицаите не само са универсални атлети, те са универсални хора ;) От тях стават както шампиони по кросфит, така и политически лидери. Така, че... доста си е на място примера ;)
Мнението беше редактирано от default на 16.03.12 10:14.
Пожарникари има и то бая, двама от шампионите(2007 и 2009) са такива.
Мико Сало говореше за това. Той работи един цял ден, после първа смяна и 3 дена почива. Вписва му се идеално в графика за тренировка.
Но той си има собствена зала...трима треньора, като един от тях буквално е постоянно с него и т.н., т.н., т.н.
А и аз искам просто да отида на игрите и да не съм 60-ти. Да се сравнявам с хора, които вече професионално се занимават с Кросфит-работят за централата, за Рийбок...е все едно да се надбягвам с Дуейн Чембърс на 100 метра. Да, много искам да го бия, ама надали...:)))
16.03.12
10:17
казано от Jikata на 16.03.12, 10:09:
Абе полицаите и пожарникарите на са най-удачния пример..освен тия по филмите,и единици от истинските! :)
А бе хем е така, хем не е така. Аз имам доста приятели полицаи, които цял живот са тренирали нещо и са в супер форма. Като тренират в поделенията си са обект на “странни коментраи” от колегите си. Познавам и полицаи, на които единствената физическа активност им е била в подгтовката за изпитите...после пърдене в патрулката/зад бюрото. Познавам и такива, които преди са тренирали сериозно, а сега като са на служба са станали мекотели...В Швеция например не може да станеш полицай ако не минеш сериозни физически тестове и си под 1,85.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.03.12 10:26.
казано от Jikata на 16.03.12, 10:09:
Нашите може и да не са за пример за атлети, но виж това:.
Първият победител на CrossFit Games 2007 е пожарникар.
Мико Сало, победителят от 2009 също е пожарникар.
(Едит: Славко ме е изпреварил :) )
Мнението беше редактирано от Vic на 16.03.12 10:23.
Има пожарникарски спорт (дори искат май да го рпавят олимпийски) -
. Заради него много поделения взимат на работа бивши атлети, от които се изисква единствено да мият пожарните и като дойде време за състезания тогава да се намесват. И пнеже знам, че в тоя спорт най-добри са руснаците, може би амриканците чрез кросфита потготвят своите пожарникари за битка с руските :)
16.03.12
11:43
казано от Kirilov на 16.03.12, 11:12:
Има пожарникарски спорт (дори искат май да го рпавят олимпийски) -
. Заради него много поделения взимат на работа бивши атлети, от които се изисква единствено да мият пожарните и като дойде време за състезания тогава да се намесват.
Тва е на нашия стадион :) Слави ако иска мое да му да възможност да пробва как е на сградата със стълба - току виж станал Шампион на Игрите ;)
Наистина взимат атлети на работа, обаче не е само да мият пожарните ;) Състезанията са яка работа, даже от руснаците преди 2 години ми остана един много як крем за травми...:D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.03.12 11:44.
Ако щеш ми вярвай, ама мислех да пробвам нещо по препятствията, добре че бях достатъчно смазан...:)))
А стадиона до залата е пефектен!!!
И в такива условия можеш да постигнеш много, само халки не видях къде можем да закачим...
16.03.12
11:52
казано от slavko на 16.03.12, 11:48:
Ако щеш ми вярвай, ама мислех да пробвам нещо по препятствията, добре че бях достатъчно смазан...:)))
А стадиона до залата е пефектен!!!
И в такива условия можеш да постигнеш много, само халки не видях къде можем да закачим...
Залата е част от стадиона :)
Халки може да се закачат на много места...добре, че не си виждал как преди години бяхме закачили въже за катерене на стъболвете за осветление :)