Дневен план за навициСвали сега 

Закуска по време на трафик

Да хапна или да не хапна...

За вас ежедневното задръстване е синоним на безброй цигари и кафета, гарнирани с обилно количество ругатни? Хвърлете един поглед на нашите предложения как да прекарате времето си в задръстването, ако стомахът ви стърже оглушително.

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

ТрафикПредимството да живееш в големия град... и "предимството" да си стоиш гладен в задръстването, докато се добереш до вкъщи или си планирал да закусиш сутринта в работата.

А дали е възможно да се хапне в самия трафик? Сигурно повечето от вас не биха могли да си представят как точно ще се нахранят в едно задръстване.

Проблемът е наистина сериозен, ако човек използва градския транспорт. Тук стои и етичният въпрос доколко е възпитано да дъвчеш в ушите на съседа или да се възхищаваш с доволни гримаси на закуската си пред всички ...

Ако се придвижвате с личния си автомобил обаче, нямате извинение, ако не положите поне минимални усилия за промяна на хранителните си навици.

Ето някои от най-фрапантните хранителни "двубои" , които могат да се разиграят във всяко едно задръстване, по повод констатацията "Трябва да хапна нещо".

Мюсли срещу баничка

Мюслите ще ви заситят за три часа, а след баничката ще ви се прияде и шоколад, като в най-добрия случай ще ви се прииска да утолите жаждата си с нещо газиранко. След половин час ще ви атакуват и стомашните киселини, но все пак сте оползотворили старата мазнина от неизвестен ресторантски фритюрник - сторили сте добро на планетата...

Зеленчуци на пара срещу пържени картофи

Вкъщи ще си ги приготвите точно за петнадесет минути, като ги наредите на метална решетка над съд с вряща вода и ги похлупите. След това добавете зехтин и нарязан наситно копър или магданоз. Можете да комбинирате със сварена елда, кафяв ориз или киноа.

Зеленчуков джоб срещу дюнер

Лишавайки се от превъзходната лой на дюнера, взет "от ъгъла", вие ще се сдобиете с оригинална и свежа следобедна закуска на базата на прясна чушка, напълнена с месо, извара, яйца, царевица, риба тон, зеленчуци и подправки. Изборът е ваш – тук ще проличи и вашето въображение.

Протеинова вафла срещу... вафла

Един апетитен и компактен протеинов бар или вафла ще ви засити за дълго и със сигурност дори непретендиращи за здравословен начин на живот хора биха го предпочели пред меламиновите вафли...

Плод срещу чипс

Бъркате в мазния пакет с чипса, след това омазвате и волана, изнервяте се, че се чувствате мръсен... А една хубава измита ябълка или банан, който се обелва с две движения – ще сте си благодарни за хрумването!

Ядки срещу солети

Освен всички останали предимства на ядките, за които много сме говорили, да не забравяме и удобната им форма. Не че и с тях не можете да се задавите успешно, но поне рискът от бъркане в окото или собственоръчно пробождане на трахеята в блъсканицата в градския транспорт отпада.

Пълнозърнеста палачинка срещу кроасан

Ако е сгъната както трябва и не изсипе съдържанието си в скута ви или в яката на чичкото пред вас (ако сте в градския транспорт) – е перфектна. Може да си приготвите със солена плънка на базата на извара, нарязани зеленчуци, маслинова паста, топено сирене, гъби... Или пък сладка – с нарязани пресни или сушени плодове, фъстъчено масло, сусамов тахан, диетичен конфитюр...

Ориз с гъби срещу пържено пиле

По-чисто, по-ароматно, по-здравословно!... Несъмнено ще е много по-удобно за употреба в личната ви кола, отколкото да отваряте похлупаците в тролея.

Извара с какао срещу сладолед

Идеален десерт под всякаква форма и в различни вариации – добавете кокосови стърготини, сурови ядки, нарязани сушени плодове, сусам... Ако бъдете така добър да отделите от него малка част и да почерпите някого, едва ли ще повярва, че тази вкусотия е направена именно от извара!

Протеинов шейк срещу кока-кола (пък била тя и "Light")

Домашен протеинов шейк на базата на протеин на прах, мляко, извара, плодове, какао... Схванахте разликата, нали?

И накрая – Негово Величество Сандвичът

Той не се бори с никого, защото всички го почитат и предпочитат. Въпросът е с какви продукти ще си го приготвите. Естествено, надяваме се, че не си мислите за маргарин, майонеза, салам, наденица и шареничък бекон, в компанията на тежки сирена! Тук заложете на пилешко, телешко, риба тон, обезмаслено сирене, извара, варено яйце, маслинова паста, чушка, лист зелена салата. Приютете го в лист домакинско фолио и той ще е свеж и пресен за вас по всяко време на деня.

И още нещо: повечето "джънк фуудс" са опаковани в крещящи лъскави опаковки, които според скорошни изследвания са опасни за здравето. Лепилото им много често е некачествено и се просмуква в самата храна.

Е, решете кой ще е победителят в двубоя и какво ще спечелите вие от това!

Още съдържание по темата
Как-да-предотвратим-болките-в-гърба
Как да предотвратим болките в гърба?
Основната-причина-популярните-диети-да-не-работят-за-теб
Основната причина популярните диети да не работят за теб
Тренировките-са-прекалено-лесни
Тренировките са прекалено лесни!

Тренировъчната ми програма не ме натоварва достатъчно!

Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow