20.12.13
20:14
Искам да уточня,че съм на 28 години, жена, ръст 169 см, тегло 64 килограма. Имам целулит по краката, задните части и малко по корема. Като цяло не съм отпусната, освен корема.
Имам здравословен проблем с щитовидната жлеза ( хипофункция ), поради който качих доста килограми. За да бъдем по-точни: от 55 килограма на 69 килограма. Към момента теглото ми е фиксирано на 64 килограма.
Целите ми са да намаля % на мазнините в тялото си, да заякна и да стана по-издръжлива. Тонуса ми е също е голяма цел и имам нужда да засиля ефективно метаболизма си.
Не ме притеснява колко килограма съм, за мен има значение тонуса и вида на тялото ми. Далече съм от идеята,че слабият човек е здрав и издръжлив човек, човек с тонус и добра мускулна форма.
Към момента програмата ми е три тренировки седмично по един час,като включват тренировки с тежести и собствено тегло и по-рядко на машини във фитнеса.
От менюто ми са изключени всички тестени изделия, плодове, захарни изделя,варива и млечени. Мога да ям всякакви видове месо, морски дарове и риба, зехтин,масло,свинска мас, повечето зеленчуци ( без картофи), ядки и семена.
Тук смятам да споделям храненето си най-вече,защото не знам какви са упражненията по време на тренировките ми ( личният треньор ги определя ). Тренирам с Данчо от Live to Lift в зала Спартак 3 пъти седмично.
Темата беше редактирана от Oceanborn на 04.01.14 14:06.
Менюто ми за днес се състои от:
1/Закуска: 2 варени яйца, 100 гр. пастърма, малко сос от босилек, 20 грама масло, 20 орехови ядки. 2 чаши вода.
/ Обяд: една пилешка маринована пържола с един домат, зехтин и малко сол.
3/ Следобяд: едно късо кафе с малко прясно мляко
4/ Вечеря: един калмар със 150 грама варена киноа и малко салата от суров спанак.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 14:07.
Стряскащо име на дневника и стряскаща картинка аватар, което ... много ме кефи! (rock)
Честит дневник! Ще те следя! (F)
20.12.13
21:26
Добре дошла ! Харесва ми дневника ти ще те следя ! :)
Благодаря!
За днес до момента:
1/Закуска: 2 варени яйца, една шепа орехи, 100 гр. испански салам с мазнина, малко нар, едно кафе с малко мляко.
2/Обяд: Салата от суров спанак, зърна от нар, 20 сурови бадема, малко калмар.
3/Вечеря: една малка тележка пържола ( предимно филе ) и половин домат. Леко ме боли главата и кръвното ми е ниско,имам и болки в бъбреците. Хапнах една лъжица мед.
Ето и мерките и теглилките от днес:
Тегло - 64,2 кг
Шия - 8,5 мм
Буза - 13,2 мм
Пекторалис - 16,5 мм
Трицепс - 30,5 мм
Под плешката - 19 мм
Подмишница - 16,4 мм
Хълбок - 17,5 мм
Корем - 23 мм
Коляно - 6 мм
Прасец - 19,4 мм
Предно бедро - 27 мм
Задно бедро - 46 мм
Мазнини 25,3%
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 10.01.14 18:26.
Днес спах до към 11 без 20 и още не мога да се разбудя.
1/Закуска: 1 варено яйце, 3 слайса бекон, половин домат, 50 гр.бяло саламурено сирене, чаша чай с мед, 5 бадема, малко зехтин за доматите.
2/ Обяд: 15 броя кралски скариди на тиган, 2 мандарини. 2 чаши вода. Изпих си цинка, витамин Д, рибеното масло и селена.
3/ Вечеря: 200 грама гъши дроб с ябълка, 1/3 супа минестроне, около 1 литър вода.
Днес имах 1 час тренировка за крака,корем и ръце/гърди.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 14:08.
Днес килограмите са 62,8.
1/Закуска: 1 домат, 50 гр сирене, 2 слайса бекон, 3 слайса пастърма, 1 сухар,2 чаши вода от 400 мл, едно кафе с малко мляко.
2/Обяд: гъши дроб с ябълки
3/Вечеря: средно голяма ципура на фурна със зехтин
Днес имах тренировка отново за цяло тяло, правих страничен планк, малко упражнения с тежести за ръцете, сплит скуад за краката и търкаляне на топка с крака. Имаше и други, но само на тези знам името. Принципно правим всяко упражнение по 3 серии по 10-15 повторения.
Започнах да ходя на антицелулитни масажи при една много добра масажистка, която ми е супер близо до залата и съм много доволна,че ше съчетавам всяка тренировка с масаж след това :). Това надявам се също ще помогне за намаляване на обиколките и стягането.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 14:08.
Честито Рождество Христово на всички! Желая ви здраве и любов!
1/Закуска: 2 варени яйца, 1 домат, 50 гр.сирене, 50 гр. пастърма, 1 кафе с малко мляко. Вода към 1,5 л.
2/Обяд: 50 гр риба и 15 кралски скариди на тиган. 2 чаши вода.
3/ Вечеря: 3-4 парчета баница със тиква, 1 парче питка, 4-5 малки сушени чушки с боб, 2 сърми, 1-2 супени лъжици боб, 1 чаша червено вино, 3 чаши вода.
ВЕСЕЛА КОЛЕДА !!!
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 25.12.13 11:55.
1/ Закуско-обяд: 200 гр. пуешко месо, 3 зелеви сърми, 100 гр. ориз, 2 кафета с мляко, 50 гр. зеле, 3-4 чаши вода от по 400 мл всяка.
Правих само упражнения за корем - планкове, коремни преси от всякаква позиция.
2/ Обядо-вечеря: 200 гр.пуешко, 2 зелеви сърми с ориз, 50 гр. ориз, 20 гр.зеле, 3 чаши вода. Май цял ден ще се яде пуешко и сърми :)
3/Вечеря: 2 зелеви сърми
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 27.12.13 13:33.
26.12.2013
1/ Закуска: 2 варени яйца, половин домат, 50 гр. Луканка,кафе с мляко,чаша вода
2/ Обяд: шкембе чорба, 2 парчета питка, 1 кюфте, малко лютеница
3/ Следобяд: половин варено яйце, малко домат
4/ Вечеря: еленско месо с лук, вода
Тренировка: каране на ски 4 часа
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 14:09.
27.12.2013
1/ Закуска – обяд: 3 яйца на очи, 400 гр. Домашен суджук, еспресо с малко мляко
2/ Към 13 часа: Нес кафе
3/ Към 17: 2 мандарини
4/ Вечеря: пуешко месо около 300 гр. и 300 гр. ориз, 1,5 л. вода, 60 гр. десерт с маскарпоне
Днес времето беше неподходящо за ски и нищо не правих. Но поставих рекорд за вода -около 3 литра
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 27.12.13 23:34.
28.12.2013
1/Закуска: 1 чаша вода, 1 филия черен хляб, 6 резена леберкез,4-5 резена краставици и 4 резена домати, 3-4 резена кашкавал
Половин Туикс ( беше ме яд ) , 1 малка минерална вода
2/Обяд: една шкембе-чорба, 50 гр. Хляб, 1 чаша вино, 2 чаши вода, 100 гр. Суджук, 1 лъжица кисело зеле
3/Вечеря: салата домати,чушки и биволско сирене, вода, чаша червено вино
3 часа ски
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 14:09.
29.12.2013
1/Закуска: малко масло, една филия черен хляб, малко домат и краставица, кафе, кашкавал
2/ Обяд: шкембе чорба, свински ребра, кафе
3/ Вечеря: 150 гр. кашу, малко шоколад, 1 литър вода
5 часа ски
30.12.2013
1/ Закуска: 100 гр. суджук, 1 домат, 1 парче кашкавал, 1 чаша чай, 1 кафе
Към 12.30 - 15 гр. белгийски шоколад, 100 гр. лешници
16.30 - тренировка, след нея един протеинов шейк и хубав масаж
3/Вечеря: 2 варени яйца, 200 гр. прошуто, домат,вода
Днес имах изтощителна тренировка, имах мускулна треска от ските и тя ме довърши, направо съм гроги и мисля да лягам :)
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 31.12.13 13:02.
31.12.2013
Събуждам се с мускулна треска навсякъде. Не знам жива ли съм или не. А ме чака новогодишно приготовление за гости,добре,че има кой да оправи чистенето вместо мен.
1/ Закуска: 1 кафе с малко мляко, 1 варено яйце, домат, прошуто
Нямаше обяд,защото не бях изобщо гладна.
3/Вечеря: салата ( 4 шайби домат, половин малка топка моцарела, пресен лук, 1 печена чушка ), около 250 гр. свинско руло, около 300 гр. пуйка с 1-2 супени лъжици ориз със стафиди, 2 парчета торта, 1 кафе с малко мляко, 1 чаша бяло вино и 1 чаша шампанско.
Изпуших доволно количество цигари ( към 8 )...
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 01.01.14 16:11.
01.01.2014
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ!!!!
Днес станах към 13 часа. Нямам махмурлук, ОК съм, но ми е сънливо. Пих една чаша вода и едно кафе с малко мляко. Корема ми е подут. Решихме да направим закуско-обяд: около 200 гр. свинско руло със печено кисело зеле и по едно парче торта (довършихме я). Взех един Креон 25000 за да ми помогне със хранисмилането и мисля след това ядене да не нарушавам повече режима с тези торти :)
Сега се замислям дали да сядам да карам колело, но след претоварването от ските и тренировката от последния ден, мисля и днес да почина, защото утре съм на тренировка и не искам да съм скована.
Към 18 часа правих доста коремни преси и други упражнения за корем,тъй като ужасно ми се е издул. Не знам защо, но имах нужда от някакво физическо упражнение.
Към 20 часа изядох една малка чиния със готвено зеле и много малко пуешко месо. Малко по-късно хапнах слънчогледови семки.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 14:10.
02.01.2013
1/Закуска: 2 варени яйца, малко лук, 4 парчета домат, малко печена чушка, едно еспресо с малко мляко. Изпих си и добавките с една чаша вода.
Ефекта от Креона се прояви тази сутрин и стоях дъъълго в тоалетната, но се чувствам по-лека :)
2/ Обяд: 200 гр. пуешко месо, малко зеле на фурна, 2 чаши вода, 10 ореха
Имах тренировка днес, беше супер, но по едно време ми потече кръв от едната ноздра и имах малко обструкции.
3/ Вечеря: пуешко около 300 гр., зеле на фурна, малко вино и вода
Мисля да се почерпя с блокче 70% шоколад след вечеря :)
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 02.01.14 19:21.
1/ Закуско - обяд: Първо се наложи да стана спешно около 7 часа и пих едно кафе с мляко и вода. След това спах няколко часа и сега ще хапвам: 3 яйца на очи в кокосово масло, прошуто 150 гр, малко домат, малко моцарела. После едно еспресо с една чаена лъжица кокосово масло и малко мляко.
Към 15.30 - около 200 гр. сурови бадеми, предварително накиснати във вода
2/ Късен обяд към 18 часа: около 250 гр. калмари, октопод и скариди на плоча. Съгреших с един топъл шоколад, но го изпих с кеф и беше много вкусен. Днес ми идва цикъла и се чувствам малко сдухана и скапана и имам желание за сладко :(
3/ Вечеря: 2 сушени домата и около 250 гр. риба с една чаша розе и 2 чаши вода.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 18:03.
Днес съм като парцал, цикъла ми е тежък и нямам апетит, но се държа.
1/ Закуска: 2 варени яйца, 2 пилешки крилца, малко магданоз, едно кафе с една чаена лъжица кокосово масло и малко прясно мляко. Малко шоколад - 3 парченца от 75% Какао на Линдт. 2-3 чаши вода.
2/ Обяд: половин суров суджук на фурна, половин нар, 3 супени лъжици домашно гуакамоле. Вода.
3/ Вечеря: 250 гр. риба, задушен грах с моркови. Излагацията: капучно и 3 курабийки.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 23:32.
04.01.14
19:46
“Целите ми са да намаля % на мазнините в тялото си, да заякна и да стана по-издръжлива. Тонуса ми е също е голяма цел и имам нужда да засиля ефективно метаболизма си.”
За какъв период искаш да постигнеш целите си?
За какъв период си качила тези 14кг?Щитовидна жлеза,доста сериозен проблем.
казано от Oceanborn на 04.01.14, 14:05:
За да видиш дали се храня добре - прочети ми храната по дни и тогава си прави изводи!
Извинявай, ама при вида на снимката, няма как да се сдържа: ти сериозно ли мислиш че това е здравословно?!
Извинявай, ама при вида на снимката, няма как да се сдържа: ти сериозно ли мислиш че това е здравословно?!
Интересно, кое точно не ти харесва? Аз видях снимка на ципура, яйца със салата, суджук (който, ако не е съмнително качество би трябвало да е наред).
Мнението беше редактирано от Петър на 04.01.14 20:02.
Наденичка с нар, с нещо неидентифицирано...? Освен нара не виждам нищо здравословно, но изяден с наденичката и нещото си е похабен.
Горните снимки ги видях по-късно, но доматите не са от най-сезонните зеленчуци, рибата ме съмнява да е с проверен произход, суджука още по-малко и т.н.
Не се заяждам, но ако човек дава толкова уверено и категорично съвети на други хора е по-добре да прегледа съдържанието на собствената си чиния. Приключвам темата. :)
казано от Маргарита Манева на 04.01.14, 20:04:
Наденичка с нар, с нещо неидентифицирано...? Освен нара не виждам нищо здравословно, но изяден с наденичката и нещото си е похабен.
Горните снимки ги видях по-късно, но доматите не са от най-сезонните зеленчуци, рибата ме съмнява да е с проверен произход, суджука още по-малко и т.н.
Не се заяждам, но ако човек дава толкова уверено и категорично съвети на други хора е по-добре да прегледа съдържанието на собствената си чиния. Приключвам темата. :)
Мен силно ме съмнява да може да се гарантира произхода на каквото и да е, освен ако не си го гледаш сам, каквото и да казват търговците. Например ти може ли да гарантираш произхода на твоето хранене, защото повечето ядки и семки се внасят от всевъзможни места?
04.01.14
20:23
То пише - суджук на фурна, нар и домашно гуакамоле :)
Все пак сме в бб-тийм. Тук кока-колата се смята за поне толкова вредна за пиене колкото каналина.
казано от Петър на 04.01.14, 20:17:
Например ти може ли да гарантираш произхода на твоето хранене, защото повечето ядки и семки се внасят от всевъзможни места?
Мога да гарантирам произхода на 70-80% от храната си.
04.01.14
20:28
Къде караш ски ? от 4-часа каране и мускулна треска, ще трябва да влезеш във форма повече :) когато падне сняг и дойде голямото каране.
казано от Херцог Трън на 04.01.14, 20:23:
То пише - суджук на фурна, нар и домашно гуакамоле :)
ахаааа, еми поне едно съм нацелил:)
Мога да гарантирам произхода на 70-80% от храната си.
Без да се заяждам, мисля, че това не е вярно. Ето едно примерно меню от дневника ти:
08.00 - чай от рейши*, чага*, мака*, какао*, мед*
през деня - 2 зелени чая* без мед и един йоги чай с мед*
18.30 - чаша домашно вино*; зелена салата с репички, зелен лук, пармезан, домашен ябълков оцет*, шарлан*; 4 мини лозови сърми*; 2 парченца домашен кокосов сладкиш*; парче баклава*; 3 бонбона фереро роше
половин час по-късно - шепа сурови бадеми
Тук освен меда, виното и оцета не виждам кое може да гарантираш. Репичките и зеления лук не са сезонни, бадемите най-вероятно са внос от някъде, а за чага, мака, рейши и какао да не говорим. Баклавата сигурно е с точени кори, млечните по магазините са със съмнително качество, бонбоните също, оризът в сърмите вероятно също е от магазина.
Аз също не съм сигурен в произхода на храната си, но това важи за всички, който си я набавят от магазина и не я отглеждат сами.
Мнението беше редактирано от Петър на 04.01.14 21:38.
Знам откъде идва зеленият ми чай, защото ми е подарен от човек, който лично е ходил до мястото където се отглежда и пакетира.
За чагата, рейшито, маката и какаото се доверявам на сертификатите, с които ми ги изпращат от склада за био продукти в Англия.
(Всъщност, ако знаеш какво означава чага, рейши, би ти било ясно че те не се култивират и няма как да са с неясен произход. ;) )
Виното е правено от баща ми от грозде, което е отгледано в планината, оцета е правен от майка ми от ябълки от същото място.
За производителя на шарлан съм информирана от източници на които имам доверие.
Меда е от проверен производител.
Йоги чая е също със сертификат за произход.
Зеленчуците не са сезонни, но по салатките доста често срещам охлювчета и кал, което ми говори че не са толкова зле.
Ядките гледам да са местно производство, когато това ми е възможно. Често ям орехи, които са брани на същото място от където идва и виното.
Остават сърмите, сладките и бадемите, които са останки от коледните манджи, които пък не са ми ежедневие, така че се вписвам чудесно в процентите, които по-горе си цитирал.
Със здраве и както казах, гледайте в собствената си чиния. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 04.01.14 21:18.
Познавах суджука си по име преди да стане суджук! :D
Абсолютно глупава дискусия.
казано от CarnalK на 04.01.14, 21:18:
Познавах суджука си по име преди да стане суджук! :D
Абсолютно глупава дискусия.
Нямаш жал ей:)
Да, а то за какво ставаше на въпрос изобщо и пак:)
04.01.14
21:49
Аз пък ям само домашни храни, всичко е от село .... Само зехтина не е от там .. :)
казано от Кремена Владимирова на 04.01.14, 19:46:
“Целите ми са да намаля % на мазнините в тялото си, да заякна и да стана по-издръжлива. Тонуса ми е също е голяма цел и имам нужда да засиля ефективно метаболизма си.”
За какъв период искаш да постигнеш целите си?
За какъв период си качила тези 14кг?Щитовидна жлеза,доста сериозен проблем.
Нямам определен период. Надявам се в рамките на една година да постигна трайни резултати!
Качени са за около 2 години,когато започна проблема с жлезата. Да, проблема не е за подценяване!
казано от Маргарита Манева на 04.01.14, 19:49:
казано от Oceanborn на 04.01.14, 14:05:
За да видиш дали се храня добре - прочети ми храната по дни и тогава си прави изводи!
О, Марги, здравей! Очаквах да дойдеш да се позаяждаш с мен малко, добре си дошла! Кое точно смяташ,че не е здравословно! Снимката е на половин домашен суров суджук,приготвен на фурна само с вода, половин нар и домашно гуакамоле, правено лично от мен. Кое от тези НЕ Е здравословно????
Както каза Слави, оприличихме го на боб с наденица и нар. ;)
Останалото го изкоментирахме ненужно дълго по-горе.
казано от Маргарита Манева на 04.01.14, 20:04:
Пфффффффф.стига бе жена, ти сериозно ли? Само нара ли е здравословен? А месото не е,така ли? Тоест, де що е месо - не е здравословно??? Голяма глупост! Неидентифицираното си има име - казва се гуакамоле - смес от узряло авокадо, люти чушки, табаско, лайм, домати и черен пипер.
Доматите са розови, купени от пазара. Рибата е прясна и я носят всяка седмица от Гърция в магазина от който я купувам,който също е на пазара. Суджука е правен от баща ми ЛИЧНО, прасето го гледаха на село бабата и дядото. Друго да ти обяснявам ли ???
Излагаш се !!!!