Дневника на една монахиня

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.12.13
20:14

Искам да уточня,че съм на 28 години, жена, ръст 169 см, тегло 64 килограма. Имам целулит по краката, задните части и малко по корема. Като цяло не съм отпусната, освен корема.

Имам здравословен проблем с щитовидната жлеза ( хипофункция ), поради който качих доста килограми. За да бъдем по-точни: от 55 килограма на 69 килограма. Към момента теглото ми е фиксирано на 64 килограма.

Целите ми са да намаля % на мазнините в тялото си, да заякна и да стана по-издръжлива. Тонуса ми е също е голяма цел и имам нужда да засиля ефективно метаболизма си.

Не ме притеснява колко килограма съм, за мен има значение тонуса и вида на тялото ми. Далече съм от идеята,че слабият човек е здрав и издръжлив човек, човек с тонус и добра мускулна форма.

Към момента програмата ми е три тренировки седмично по един час,като включват тренировки с тежести и собствено тегло и по-рядко на машини във фитнеса.

От менюто ми са изключени всички тестени изделия, плодове, захарни изделя,варива и млечени. Мога да ям всякакви видове месо, морски дарове и риба, зехтин,масло,свинска мас, повечето зеленчуци ( без картофи), ядки и семена.

Тук смятам да споделям храненето си най-вече,защото не знам какви са упражненията по време на тренировките ми ( личният треньор ги определя ). Тренирам с Данчо от Live to Lift в зала Спартак 3 пъти седмично.

Темата беше редактирана от Oceanborn на 04.01.14 14:06.

20.12.13
20:17

Менюто ми за днес се състои от:

1/Закуска: 2 варени яйца, 100 гр. пастърма, малко сос от босилек, 20 грама масло, 20 орехови ядки. 2 чаши вода.

/ Обяд: една пилешка маринована пържола с един домат, зехтин и малко сол.

3/ Следобяд: едно късо кафе с малко прясно мляко

4/ Вечеря: един калмар със 150 грама варена киноа и малко салата от суров спанак.

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 14:07.

20.12.13
20:21

Стряскащо име на дневника и стряскаща картинка аватар, което ... много ме кефи! (rock)
Честит дневник! Ще те следя! (F)

20.12.13
20:23

Grussgot и Много благодаря за кефенето!

20.12.13
20:52

Хаха, уцели с баварския поздрав :-)

Добре дошла !  Харесва ми дневника ти ще те следя ! :)

21.12.13
13:50

Благодаря!

За днес до момента:

1/Закуска: 2 варени яйца, една шепа орехи, 100 гр. испански салам с мазнина, малко нар, едно кафе с малко мляко.

2/Обяд: Салата от суров спанак, зърна от нар, 20 сурови бадема, малко калмар.

3/Вечеря: една малка тележка пържола ( предимно филе ) и половин домат. Леко ме боли главата и кръвното ми е ниско,имам и болки в бъбреците. Хапнах една лъжица мед.

Ето и мерките и теглилките от днес:

Тегло - 64,2 кг
Шия - 8,5 мм
Буза - 13,2 мм
Пекторалис - 16,5 мм
Трицепс - 30,5 мм
Под плешката - 19 мм
Подмишница - 16,4 мм
Хълбок - 17,5 мм
Корем - 23 мм
Коляно - 6 мм
Прасец - 19,4 мм
Предно бедро - 27 мм
Задно бедро - 46 мм
Мазнини 25,3%

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 10.01.14 18:26.

22.12.13
12:35

Днес спах до към 11 без 20 и още не мога да се разбудя.

1/Закуска: 1 варено яйце, 3 слайса бекон, половин домат, 50 гр.бяло саламурено сирене, чаша чай с мед, 5 бадема, малко зехтин за доматите.

2/ Обяд: 15 броя кралски скариди на тиган, 2 мандарини. 2 чаши вода. Изпих си цинка, витамин Д, рибеното масло и селена.

3/ Вечеря: 200 грама гъши дроб с ябълка, 1/3 супа минестроне, около 1 литър вода.

Днес имах 1 час тренировка за крака,корем и ръце/гърди.

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 14:08.

23.12.13
12:16

Днес килограмите са 62,8.

1/Закуска: 1 домат, 50 гр сирене, 2 слайса бекон, 3 слайса пастърма, 1 сухар,2 чаши вода от 400 мл, едно кафе с малко мляко.

2/Обяд: гъши дроб с ябълки

3/Вечеря: средно голяма ципура на фурна със зехтин

Днес имах тренировка отново за цяло тяло, правих страничен планк, малко упражнения с тежести за ръцете, сплит скуад за краката и търкаляне на топка с крака. Имаше и други, но само на тези знам името. Принципно правим всяко упражнение по 3 серии по 10-15 повторения.

Започнах да ходя на антицелулитни масажи при една много добра масажистка, която ми е супер близо до залата и съм много доволна,че ше съчетавам всяка тренировка с масаж след това :). Това надявам се също ще помогне за намаляване на обиколките и стягането.

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 14:08.

24.12.13
18:43

Честито Рождество Христово на всички! Желая ви здраве и любов!

1/Закуска: 2 варени яйца, 1 домат, 50 гр.сирене, 50 гр. пастърма, 1 кафе с малко мляко. Вода към 1,5 л.
2/Обяд: 50 гр риба и 15 кралски скариди на тиган. 2 чаши вода.
3/ Вечеря: 3-4 парчета баница със тиква, 1 парче питка, 4-5 малки сушени чушки с боб, 2 сърми, 1-2 супени лъжици боб, 1 чаша червено вино, 3 чаши вода.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА !!!

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 25.12.13 11:55.

25.12.13
16:28

1/ Закуско-обяд: 200 гр. пуешко месо, 3 зелеви сърми, 100 гр. ориз, 2 кафета с мляко, 50 гр. зеле, 3-4 чаши вода от по 400 мл всяка.

Правих само упражнения за корем - планкове, коремни преси от всякаква позиция.

2/ Обядо-вечеря: 200 гр.пуешко, 2 зелеви сърми с ориз, 50 гр. ориз, 20 гр.зеле, 3 чаши вода. Май цял ден ще се яде пуешко и сърми :)

3/Вечеря: 2 зелеви сърми

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 27.12.13 13:33.

27.12.13
13:33

26.12.2013

1/ Закуска: 2 варени яйца, половин домат, 50 гр. Луканка,кафе с мляко,чаша вода
2/ Обяд: шкембе чорба, 2 парчета питка, 1 кюфте, малко лютеница
3/ Следобяд: половин варено яйце, малко домат
4/ Вечеря: еленско месо с лук, вода

Тренировка: каране на ски 4 часа

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 14:09.

27.12.13
13:34

27.12.2013

1/ Закуска – обяд: 3 яйца на очи, 400 гр. Домашен суджук, еспресо с малко мляко
2/ Към 13 часа: Нес кафе
3/ Към 17: 2 мандарини
4/ Вечеря: пуешко месо около 300 гр. и 300 гр. ориз, 1,5 л. вода, 60 гр. десерт с маскарпоне

Днес времето беше неподходящо за ски и нищо не правих. Но поставих рекорд за вода -около 3 литра

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 27.12.13 23:34.

29.12.13
21:28

28.12.2013

1/Закуска: 1 чаша вода, 1 филия черен хляб, 6 резена леберкез,4-5 резена краставици и 4 резена домати, 3-4 резена кашкавал

Половин Туикс ( беше ме яд ) , 1 малка минерална вода

2/Обяд: една шкембе-чорба, 50 гр. Хляб, 1 чаша вино, 2 чаши вода, 100 гр. Суджук, 1 лъжица кисело зеле

3/Вечеря: салата домати,чушки и биволско сирене, вода, чаша червено вино

3 часа ски

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 14:09.

29.12.13
21:29

29.12.2013

1/Закуска: малко масло, една филия черен хляб, малко домат и краставица, кафе, кашкавал
2/ Обяд: шкембе чорба, свински ребра, кафе
3/ Вечеря: 150 гр. кашу, малко шоколад, 1 литър вода

5 часа ски

30.12.13
11:14

30.12.2013

1/ Закуска: 100 гр. суджук, 1 домат, 1 парче кашкавал, 1 чаша чай, 1 кафе
Към 12.30 - 15 гр. белгийски шоколад, 100 гр. лешници
16.30 - тренировка, след нея един протеинов шейк и хубав масаж
3/Вечеря: 2 варени яйца, 200 гр. прошуто, домат,вода

Днес имах изтощителна тренировка, имах мускулна треска от ските и тя ме довърши, направо съм гроги и мисля да лягам :)

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 31.12.13 13:02.

31.12.13
13:08

31.12.2013

Събуждам се с мускулна треска навсякъде. Не знам жива ли съм или не. А ме чака новогодишно приготовление за гости,добре,че има кой да оправи чистенето вместо мен.

1/ Закуска: 1 кафе с малко мляко, 1 варено яйце, домат, прошуто

Нямаше обяд,защото не бях изобщо гладна.

3/Вечеря: салата ( 4 шайби домат, половин малка топка моцарела, пресен лук, 1 печена чушка ), около 250 гр. свинско руло, около 300 гр. пуйка с 1-2 супени лъжици ориз със стафиди, 2 парчета торта, 1 кафе с малко мляко, 1 чаша бяло вино и 1 чаша шампанско.

Изпуших доволно количество цигари ( към 8 )...

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 01.01.14 16:11.

01.01.14
16:15

01.01.2014

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ!!!!

Днес станах към 13 часа. Нямам махмурлук, ОК съм, но ми е сънливо. Пих една чаша вода и едно кафе с малко мляко. Корема ми е подут. Решихме да направим закуско-обяд: около 200 гр. свинско руло със печено кисело зеле и по едно парче торта (довършихме я). Взех един Креон 25000 за да ми помогне със хранисмилането и мисля след това ядене да не нарушавам повече режима с тези торти :)

Сега се замислям дали да сядам да карам колело, но след претоварването от ските и тренировката от последния ден, мисля и днес да почина, защото утре съм на тренировка и не искам да съм скована.

Към 18 часа правих доста коремни преси и други упражнения за корем,тъй като ужасно ми се е издул. Не знам защо, но имах нужда от някакво физическо упражнение.

Към 20 часа изядох една малка чиния със готвено зеле и много малко пуешко месо. Малко по-късно хапнах слънчогледови семки.

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 14:10.

02.01.14
13:00

02.01.2013

1/Закуска: 2 варени яйца, малко лук, 4 парчета домат, малко печена чушка, едно еспресо с малко мляко. Изпих си и добавките с една чаша вода.

Ефекта от Креона се прояви тази сутрин и стоях дъъълго в тоалетната, но се чувствам по-лека :)

2/ Обяд: 200 гр. пуешко месо, малко зеле на фурна, 2 чаши вода, 10 ореха

Имах тренировка днес, беше супер, но по едно време ми потече кръв от едната ноздра и имах малко обструкции.

3/ Вечеря: пуешко около 300 гр., зеле на фурна, малко вино и вода

Мисля да се почерпя с блокче 70% шоколад след вечеря :)

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 02.01.14 19:21.

03.01.14
12:40

1/ Закуско - обяд: Първо се наложи да стана спешно около 7 часа и пих едно кафе с мляко и вода. След това спах няколко часа и сега ще хапвам: 3 яйца на очи в кокосово масло, прошуто 150 гр, малко домат, малко моцарела. После едно еспресо с една чаена лъжица кокосово масло и малко мляко.

Към 15.30 - около 200 гр. сурови бадеми, предварително накиснати във вода

2/ Късен обяд към 18 часа: около 250 гр. калмари, октопод и скариди на плоча. Съгреших с един топъл шоколад, но го изпих с кеф и беше много вкусен. Днес ми идва цикъла и се чувствам малко сдухана и скапана и имам желание за сладко :(

3/ Вечеря: 2 сушени домата и около 250 гр. риба с една чаша розе и 2 чаши вода.

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 18:03.

04.01.14
13:03

Днес съм като парцал, цикъла ми е тежък и нямам апетит, но се държа.

1/ Закуска: 2 варени яйца, 2 пилешки крилца, малко магданоз, едно кафе с една чаена лъжица кокосово масло и малко прясно мляко. Малко шоколад - 3 парченца  от 75% Какао на Линдт. 2-3 чаши вода.

2/ Обяд: половин суров суджук на фурна, половин нар, 3 супени лъжици домашно гуакамоле. Вода.

3/ Вечеря: 250 гр. риба, задушен грах с моркови. Излагацията: капучно и 3 курабийки.

Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 23:32.

“Целите ми са да намаля % на мазнините в тялото си, да заякна и да стана по-издръжлива. Тонуса ми е също е голяма цел и имам нужда да засиля ефективно метаболизма си.”

За какъв период искаш да постигнеш целите си?
За какъв период си качила тези 14кг?Щитовидна жлеза,доста сериозен проблем.

04.01.14
19:49

казано от Oceanborn на 04.01.14, 14:05:

За да видиш дали се храня добре - прочети ми храната по дни и тогава си прави изводи!

Извинявай, ама при вида на снимката, няма как да се сдържа: ти сериозно ли мислиш че това е здравословно?!

04.01.14
19:56

Извинявай, ама при вида на снимката, няма как да се сдържа: ти сериозно ли мислиш че това е здравословно?!

Интересно, кое точно не ти харесва? Аз видях снимка на ципура, яйца със салата, суджук (който, ако не е съмнително качество би трябвало да е наред).

Мнението беше редактирано от Петър на 04.01.14 20:02.

04.01.14
20:04

Наденичка с нар, с нещо неидентифицирано...? Освен нара не виждам нищо здравословно, но изяден с наденичката и нещото си е похабен.
Горните снимки ги видях по-късно, но доматите не са от най-сезонните зеленчуци, рибата ме съмнява да е с проверен произход, суджука още по-малко и т.н.
Не се заяждам, но ако човек дава толкова уверено и категорично съвети на други хора е по-добре да прегледа съдържанието на собствената си чиния. Приключвам темата. :)

04.01.14
20:17

казано от Маргарита Манева на 04.01.14, 20:04:

Наденичка с нар, с нещо неидентифицирано...? Освен нара не виждам нищо здравословно, но изяден с наденичката и нещото си е похабен.
Горните снимки ги видях по-късно, но доматите не са от най-сезонните зеленчуци, рибата ме съмнява да е с проверен произход, суджука още по-малко и т.н.
Не се заяждам, но ако човек дава толкова уверено и категорично съвети на други хора е по-добре да прегледа съдържанието на собствената си чиния. Приключвам темата. :)

Мен силно ме съмнява да може да се гарантира произхода на каквото и да е, освен ако не си го гледаш сам, каквото и да казват търговците. Например ти може ли да гарантираш произхода на твоето хранене, защото повечето ядки и семки се внасят от всевъзможни места?

04.01.14
20:21

Аз виждам боб, нар и наденица...или се бъркам:)

То пише - суджук на фурна, нар и домашно гуакамоле :)

04.01.14
20:25

Все пак сме в бб-тийм. Тук кока-колата се смята за поне толкова вредна за пиене колкото каналина.

04.01.14
20:27

казано от Петър на 04.01.14, 20:17:

Например ти може ли да гарантираш произхода на твоето хранене, защото повечето ядки и семки се внасят от всевъзможни места?

Мога да гарантирам произхода на 70-80% от храната си.

KA

04.01.14
20:28

Къде караш ски ? от 4-часа каране и мускулна треска, ще трябва да влезеш във форма повече :) когато падне сняг и дойде голямото каране.

04.01.14
20:39

казано от Херцог Трън на 04.01.14, 20:23:

То пише - суджук на фурна, нар и домашно гуакамоле :)

ахаааа, еми поне едно съм нацелил:)

04.01.14
20:56

Мога да гарантирам произхода на 70-80% от храната си.

Без да се заяждам, мисля, че това не е вярно. Ето едно примерно меню от дневника ти:

08.00 - чай от рейши*, чага*, мака*, какао*, мед*
през деня - 2 зелени чая* без мед и един йоги чай с мед*
18.30 - чаша домашно вино*; зелена салата с репички, зелен лук, пармезан, домашен ябълков оцет*, шарлан*; 4 мини лозови сърми*; 2 парченца домашен кокосов сладкиш*; парче баклава*; 3 бонбона фереро роше
половин час по-късно - шепа сурови бадеми

Тук освен меда, виното и оцета не виждам кое може да гарантираш. Репичките и зеления лук не са сезонни, бадемите най-вероятно са внос от някъде, а за чага, мака, рейши  и какао да не говорим. Баклавата сигурно е с точени кори, млечните по магазините са със съмнително качество, бонбоните също, оризът в сърмите вероятно също е от магазина.

Аз също не съм сигурен в произхода на храната си, но това важи за всички, който си я набавят от магазина и не я отглеждат сами.

Мнението беше редактирано от Петър на 04.01.14 21:38.

04.01.14
21:14

Знам откъде идва зеленият ми чай, защото ми е подарен от човек, който лично е ходил до мястото където се отглежда и пакетира.
За чагата, рейшито, маката и какаото се доверявам на сертификатите, с които ми ги изпращат от склада за био продукти в Англия.
(Всъщност, ако знаеш какво означава чага, рейши, би ти било ясно че те не се култивират и няма как да са с неясен произход. ;) )
Виното е правено от баща ми от грозде, което е отгледано в планината, оцета е правен от майка ми от ябълки от същото място.
За производителя на шарлан съм информирана от източници на които имам доверие.
Меда е от проверен производител.
Йоги чая е също със сертификат за произход.
Зеленчуците не са сезонни, но по салатките доста често срещам охлювчета и кал, което ми говори че не са толкова зле.
Ядките гледам да са местно производство, когато това ми е възможно. Често ям орехи, които са брани на същото място от където идва и виното.
Остават сърмите, сладките и бадемите, които са останки от коледните манджи, които пък не са ми ежедневие, така че се вписвам чудесно в процентите, които по-горе си цитирал.
Със здраве и както казах, гледайте в собствената си чиния. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 04.01.14 21:18.

04.01.14
21:18

Познавах суджука си по име преди да стане суджук! :D

Абсолютно глупава дискусия.

04.01.14
21:32

казано от CarnalK на 04.01.14, 21:18:

Познавах суджука си по име преди да стане суджук! :D

Абсолютно глупава дискусия.

Нямаш жал ей:)

Да, а то за какво ставаше на въпрос изобщо и пак:)

KA

04.01.14
21:49

Аз пък ям само домашни храни, всичко е от село .... Само зехтина не е от там .. :)

04.01.14
23:23

казано от Кремена Владимирова на 04.01.14, 19:46:

“Целите ми са да намаля % на мазнините в тялото си, да заякна и да стана по-издръжлива. Тонуса ми е също е голяма цел и имам нужда да засиля ефективно метаболизма си.”

За какъв период искаш да постигнеш целите си?
За какъв период си качила тези 14кг?Щитовидна жлеза,доста сериозен проблем.

Нямам определен период. Надявам се в рамките на една година да постигна трайни резултати!
Качени са за около 2 години,когато започна проблема с жлезата. Да, проблема не е за подценяване!

04.01.14
23:24

казано от Маргарита Манева на 04.01.14, 19:49:

казано от Oceanborn на 04.01.14, 14:05:

За да видиш дали се храня добре - прочети ми храната по дни и тогава си прави изводи!

О, Марги, здравей! Очаквах да дойдеш да се позаяждаш с мен малко, добре си дошла! Кое точно смяташ,че не е здравословно! Снимката е на половин домашен суров суджук,приготвен на фурна само с вода, половин нар и домашно гуакамоле, правено лично от мен. Кое от тези НЕ Е здравословно????

04.01.14
23:26

Както каза Слави, оприличихме го на боб с наденица и нар. ;)
Останалото го изкоментирахме ненужно дълго по-горе.

04.01.14
23:27

казано от Маргарита Манева на 04.01.14, 20:04:

Пфффффффф.стига бе жена, ти сериозно ли? Само нара ли е здравословен? А месото не е,така ли? Тоест, де що е месо - не е здравословно??? Голяма глупост! Неидентифицираното си има име - казва се гуакамоле - смес от узряло авокадо, люти чушки, табаско, лайм, домати и черен пипер.

Доматите са розови, купени от пазара. Рибата е прясна и я носят всяка седмица от Гърция в магазина от който я купувам,който също е на пазара. Суджука е правен от баща ми ЛИЧНО, прасето го гледаха на село бабата и дядото. Друго да ти обяснявам ли ???

Излагаш се !!!!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1