10.01.14
13:39
20 пъти се пробвах и при 20 те неуспех , като тръгна да клякам имам чувството, че щангата ще падне напред и съм се прегърбил и много ме е яд..Дори и при класически клек с щанга зад врат, аз не усещам напомпване, само в кръста се товаря, и Българския клек ме спасява при него си усещам бедрата и дупето здраво
Темата беше редактирана от Stefan Lakov на 10.01.14 13:44.
Търсачката е услужлива и дава доста резултати: http://www.bb-team.org/search?q=преден+клек&submit;=&cx=016126007826539382066:jb6dygr-yoy&cof=FORID:10&ie=UTF-8
10.01.14
13:53
Е мислите ли, че преди да пусна тема в BB-team, не съм отворил 100 youtube-клипове, Видял съм всичко, но не ми се получава, и може да има някой който да знае някой пиниз по някакъв начин да подпомогне предния ми клек
10.01.14
13:58
Как сега очакваш да ти се отговори не знам...
Сгъва те щангата, това ли е проблема ?
Къде те сгъва - в гърба или в пояса, защо те сгъва - слаб ти е пояса или ти е слаба горната част на гърба или пък не можеш да я държиш ?
намери си оловни обувки, вземи два ластика, закачи ги на рак клетката по-отделно, влез в ластика и го вдигни до зад коленете.
така
после, намери един бастун, пристегни го добре през корема, гърдите и долу в кръста.
Обуваш обувките, отиваш към рак клетката, там нахлузваш ластиците. Почваш бавно да се отдалечаваш от клетката с леки пристъпвания, защото предполагам, че ще ти тежат обувките. Ластиците се опъват и почват с нарастващо усилие да ти дърпат коленете напред, но обувките пък им противодействат и не те пускат да отидеш напред.
Така, като усетиш, че ластика те дърпа повече от колкото обувките могат да понесат, спираш.
Викаш помагач, който е и опитен щангист или борцо обръщач на щанги и той някак си ти подава тежестта на гърди. Оттам, почваш леко да клякаш, коленете си отиват напред, краката са стабилно на земята и всичко е наред. Трудно е ставането, ще трябва хем нагоре да натискаш, хем назад да даваш с коленете. После имаш вариант да дадеш тежестта на щангиста или да я хвърлиш мощно върху опънатите ластици и да я хванеш във въздуха после.
Представи ли си го?
Явно не си прочел достатъчно. Преден клек в ДЕТАЙЛИ. Ако това не ти свърши работа, намери си читав треньор по вдигане на тежести да започне да ти обяснява от А и Б.
За да си решил да правиш преден клек обаче, се предполага че имаш известна двигателна култура и си що-годе на “ти” с движенията.
казано от Data 66 на 10.01.14, 13:53:
Е мислите ли, че преди да пусна тема в BB-team, не съм отворил 100 youtube-клипове, Видял съм всичко, но не ми се получава, и може да има някой който да знае някой пиниз по някакъв начин да подпомогне предния ми клек
Да, снимай се и пусни клип.
Най-вероятните причини да не можеш са: Слаб пояс, падащи лакти, или най-често срещания проблем - изобщо не можеш да клякаш правилно с или без щанга ;)
10.01.14
14:21
Не-знам объркан сам, български клек правя с 60-70кг , мъртва тяга правя с 140 8ци, но класическия клек не ми се получава ФАК...
Естественото ми движение при клека не е като хората, може би ако пробвам да клякам със по широк разкрач от раменния , ще се получи нещо, но ако разкрача ми е на ширината на рамене или по тесен никав шанс
Мнението беше редактирано от Stefan Lakov на 10.01.14 14:24.
На теб класически не ти се получава, НО пробваш на гърди, значи май съм права - не можеш да клякаш.
Така както го описваш, подозирам че си с мобилността на дъска за гладене. Можеш от там да започнеш...примерно...
Мнението беше редактирано от Margi на 10.01.14 14:45.
10.01.14
14:39
Ако пуснеш видео ще ти се реши проблема бързо бързо.
10.01.14
15:09
Ще направия видео и ще покажа, и последен ВЪПРОС, днес мисля да пробвам 170кг мъртва тяга еденица, интересува ме, малко техниката ми и там не е перфектна, но като съм с колан шанс за херния голям ли е ?
Довечера ще кача клип от тяга и клек
Мнението беше редактирано от Stefan Lakov на 10.01.14 15:13.
10.01.14
22:52
При грешна техника и от 50 кг може да се контузиш, тъй че ти си знаеш.
10.01.14
23:05
Отказах се да снимам клек-а много е зле няма смисъл, ще си остана на Български клек....
Тягата от днес, дайте мнения много ли е зле...?
Мнението беше редактирано от Stefan Lakov на 10.01.14 23:06.
10.01.14
23:59
Не можеш да вдигаш ама си як. :)
11.01.14
10:44
Пак е нещо, от колкото да пуша трева по цял ден и да лежа :D
11.01.14
13:59
казано от Data 66 на 11.01.14, 10:44:
Пак е нещо, от колкото да пуша трева по цял ден и да лежа :D
Ако не е тайна каква специалност си в НСА? Здрав си доста, сигурно тренираш някакво БИ, а ако е така не разтягате ли в залата? Мобилността и гъвкавостта трудно се подобряват и лесно се губят, но пък с повече труд се постига напредък. Иначе за тягата - и много по-лоши изпълнения съм виждал, пък и самият аз съм правил. Само не придърпвай накрая на движението и няма проблем.
Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 11.01.14 14:02.
11.01.14
14:09
Бях учителски профил, сега съм магистър мвр-спорт и сигурност , и сега здраво ни напъват за разтягане в часовете.
Не тренирам нещо особено, греб,рамо,крака,гърди..Но гледам да правя тежки серии и само и единствено базови упражнения и то по 1-2 упражнения на мус група.
Сутринта изпробвах да правя Пълен клек със нормален разкрач , единствено ми се получава когато съм стъпил на 2-3 см подложка все едно съм на токчета...но пък доста добре го усещам и май ще си взема някакви маратонки с висока подметка
Мнението беше редактирано от Stefan Lakov на 11.01.14 14:20.
11.01.14
14:29
За тягата - свали таза по-ниско и както ти каза Севастократор Стрез - не прави това изтегляне назад горе.
За клека - твърда подметка с ток.