22.01.14
10:38
Според мен има аутолайкгенератор на компа си, бтв аз като видя мнение с един лайк на 99% съм сигурен кой го е дал. Keep liking!
sorry za spama!
В коя зала ходиш?
Убий ме, не мога да зацепя защо Ронката е дал тоя лайк на мнението ти :D…
Иначе в Бизара тренирам :).
О, в Бизара! И аз се каних да направя няколко тренировки там с приятели, но не знам дали има колан за тежести. Има ли?
22.01.14
10:42
И ако няма какво ?
А ако има какво ?
;)
Кажи ся за лайковете. Виждал съм ти лайкове на мнения, които 100% съм сигурен, че нищо не ти говорят, но си ги лайкнал.
ми де да знам, станало ми е навик... например гледам някой направил е добра тренировка и хранене и си струва да дам глас. и от там надолу всичко до край лайквам по навик... ;д
22.01.14
10:46
Е хубаво де, това да речем, че мога да го асимилирам, но когато на първото мнение на нова страница има твои лайк, а то не е свързано нито с добра тренировка, нито с хубава храна, нито пък е в графата “от там надолу”, как да си го обясним ? :)
Ае аз па така, както не лайквам нищо, що не зема да лайквам всички постове на Ронката (dull)
ако говориш за мнението на Чарли, подкрепих го нарочно, тоест и да не ми беше навик пак щях да го подкрепя.
обещавам, че ще се опитам да не давам лайк на абсолютно всеки пост!
Ае аз па така, както не лайквам нищо, що не зема да лайквам всички постове на Ронката (dull)
не лоша идея :D
обещавам, че ще се опитам да не давам лайк на абсолютно всеки пост!
Това е едно доста лесно за изпълнение обещание. :) Форумният софтуер не ти дава да лайкваш собствените си мнения, така че смятай, че вече си го изпълнил и цъкай смело на всички останали. :D
22.01.14
10:52
Не говоря за на Чарли мнението, говоря за мнение, което е несвързано с нищо, което би могъл да разбереше, няма хумор в него(като в мнението на Чарли), въобще мнение, което за теб нито е понятно, нито пък е за лайкване от когото и да било.
Явно е, че има някаква причинно-следствена връзка с лайковете при теб, но тя е дискретна и неуловима за останалите :)
ако говориш за мнението на Чарли, подкрепих го нарочно, тоест и да не ми беше навик пак щях да го подкрепя.
Луда работа. Навремето един професор психиатър обясняваше как “химията” в мозъка на пуберите и на шизофрениците са почти еднакви...:D
Иначе, има колан в Бизара - да.
Луда работа. Навремето един професор психиатър обясняваше как “химията” в мозъка на пуберите и на шизофрениците са почти еднакви...:D
Иначе, има колан в Бизара - да.
е, значи може да се видим някой път...
ми и аз не мога да го обясня, ‘щото аз самия не знам к’во ми става :Д
Сериозно ли? Аз мисля, че знаеш какво става. :)
Съзнателно или не, искаш да се харесаш и затова “лайкваш” наред с надеждата някой да го забележи и да ти върне лайковете. :)
Аз лично не мисля, че има нещо нередно в това. :)
Въпросът е - ся да лайкна или да не лайкна... ;) :D
Когато се съмняваш - действай :D
ми и аз не мога да го обясня, ‘щото аз самия не знам к’во ми става :Д
Сериозно ли? Аз мисля, че знаеш какво става. :)
Съзнателно или не, искаш да се харесаш и затова “лайкваш” наред с надеждата някой да го забележи и да ти върне лайковете. :)
Аз лично не мисля, че има нещо нередно в това. :)
със сигурност не е това
22.01.14
11:38
Когато се съмняваш - действай :D
In doubt-fuc*k… Ама много мъжка компанията. Не е добра идеята. А относно бизара другия месец може да се засечем там. Ще донеса курабии хахахах
Днес - 22.01.2014
Ден без тренировка
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
08:30 - протеин, 6гр. креатин, 0,5 гр. АТP, 3,5 гр. НМВ, 2,5 гр. чимен
13:30 - 5 яйца, 450 гр. картофена крем супа с 50 гр. сирене БДС и 30 гр. крутони
18:00 - 100 гр. домашно протеиново десертче, банананан
18:45 - 19:45 - Zzzzz, след това 70 гр. сусамов тахан и 20 гр. мед
22:00 - 3,5 гр. НМВ, 2,5 гр. чимен
23:30 - 180 гр. (печено състояние) свинска вратна пържола, 450 гр. картофена крем супа с 50 гр. сирене и 30 гр. крутони, отделно още 50 гр. биволско сирене БДС
Нормален работен ден. Нищо кой знае колко интересно за споделяне няма. Вечерта го раздавах малко водопроводчик вкъщи и така...
Ти пържоли са ба*ти и боклуците - 330 гр. слагам да пека, вадя 180 гр. - почти 50% загуба...Смятай за кво иде реч...
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 23.01.14 00:31.
Днес - 22.01.2014
Ти пържоли са ба*ти и боклуците - 330 гр. слагам да пека, вадя 180 гр. - почти 50% загуба...Смятай за кво иде реч...
Това е редовен номер,въпреки че по - често ми се случва с пържола от пилешки бут.Мисля на карантии да мина малко - пилешки сърца,дробчета и т.н. , че то файда няма за 8 лева кило месо,накрая оставаш с 400 гр изпечено...
23.01.14
09:59
Стана някаква грешка и се е получи дублиран пост. Моля някои от модераторите да изтрие настоящия.
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 23.01.14 10:14.
23.01.14
09:56
Днес - 22.01.2014
Това е!
Аз взимам месни продукти на Новомес и на една пазарджишка фирма, която трябва да видя името как беше, и съм доволен. Може да ги пробваш.
23.01.14
13:56
Да, и аз всеки път откачам, като сметна колко пари давам за вода. От множество места съм купувал месо - загубите винаги са към този процент...
Да, и аз всеки път откачам, като сметна колко пари давам за вода. От множество места съм купувал месо - загубите винаги са към този процент...
Между другото доскоро като ядях телешки кИфтета загубата беше по-приемлива - около 15-20% - тоест слагам 230 грама кюфтаци, вадя около 200 гр. Отделен е въпросът вече какво има в каймата, но уж тази е от тия дето я мелят на място и т.н. и т.н. Може би това месо, което е за кайма да не се шприцова (за сметка на останалите боклуци, с които се пълни каймата :D )...
Мнението беше редактирано от Петър на 23.01.14 14:12.
Карантиите са добър избор- не се стопяват, както месото.
Също съм забелязал, че замразената скумрия се свива много, докато пъстървата си остава почти същата.
Добър избор, ама гаден вкус :D.
23.01.14
16:12
Добър избор, ама гаден вкус :D.
А, не - ще се караме. За сърца в масло убивам човек. :)
23.01.14
16:45
За сърца в масло убивам човек. :)
Ох, добре че съм лебед. :)
Защо просто не смените технологията на готвене - вместо печено да е задушено? На мен така от кило сурово месо ми става кило и половина сготвено. :D
23.01.14
16:48
Което не променя количеството МЕСО, а само количеството ВОДА.
23.01.14
16:55
Да, бъзикам се.
Вчера - 23.01.2014
ТСЛ (тежко, средно, леко)
ТРЕНИРОВКА: КРАКА и РАМЕНЕ “Б”
I. Загрявка:
1.няколко серии клекове със СТ, разни други щуротийки с навеждания и клякане
2. Преден клек с лоста в суперсерии с военна преса с лоста - 2х много
3. Преден клек - 1х7х60 кг, 1х4х80кг, 1х4х80кг
II. Работни серии:
КРАКА - 4 трисета от:
1. Преден клек - 5х100кг, 5x100кг, 5х100кг, 5х100кг;
2. Напади с дъмбели - статични - 8х60кг, 10х60кг, 10х60кг, 10х60кг - броя на повт. е за всеки крак с 2 дъмбела от 30кг
3. Бедрено сгъване от лицев лег - 12х7,5кг, 12х7,5кг, 12х7,5кг, 12х7,5кг, - с двата крака едновременно, тежестта е на всеки крак по 7,5кг
РАМЕНЕ - 4 трисета от:
1. Военна преса - 6х60кг, 5х60кг, 4х60кг, 4х60кг - тъмблес хват
2. Разтваряне на ръце встрани на машина - 10х41кг; 10х41кг, 8х41кг, 8х41кг.
3. Пек-бек - 12х77кг; 12х77кг; 12х77кг; 12х77кг;
Днес краката тръгнаха тегаво - точно като гърба оня ден - сякаш не съм разгрял достатъчно добре - чувствах мускулатурата скована и натегната на първия и втория трисет. На третия и четвъртия вече сякаш мускулите се събудиха и нещата потръгнаха. Нямаше време (а и много желание) за пети трисет на краката.
На раменете съм доволен. За пръв път правя трисетите с петици на 60 кила. На третия трисет обаче дадох някакъв бая мощен пуш с краката при изнасянето в изходно положение над глава и щангата тръгна напред. Овладях я, но с цената на малко пренапрягане на едното рамо и сега ме приболява. Затова и пуснах само по 4 повторения в последните два трисета. Като изключим тоя сакатлък съм доволен.
Нямаше време за колелце.
III.Разтягане вкъщи
без
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
08:30 - протеин, 6гр. креатин, 0,5 гр. АТP, 3,5 гр. НМВ, 2,5 гр. чимен
13:30 - 5 яйца, 450 гр. картофена крем супа с 50 гр. сирене БДС и 30 гр. крутони
18:00 - 100 гр. домашно протеиново десертче, банананан
18:45 - 19:30 - Zzzzz, след това 70 гр. сусамов тахан и 20 гр. мед
21:15 - 22:30 - ТРЕНИРОВКА
23:00 - 3,5 гр. НМВ, 2,5 гр. чимен
23:30 - 200 гр. (печено състояние) свинска вратна пържола, 450 гр. картофена крем супа с 50 гр. сирене и 30 гр. крутони, отделно още 50 гр. биволско сирене БДС
Пак навлизам в период, в който клекът го правя насила. Не мога да си го обясня това. Уж ми е едно от най-любимите упражнения. Но тук от известно време като си представя тежък клек и направо губя желание да ходя на зала...Интересното е, че това се повтаря периодично и само на клека. Започнах да си мисля дали не е някакъв сигнал от ЦНС-то за претоварване и за необходимост от делоудване...В интерес на истината като се замисля за клек на ниски кила и повече повторения и мотивацията ми се връща и ми се кляка. Може би трябва да изляза от протокола за седмица-две и да послушам сигналите на тялото...Ще видим.
Иначе днес ползотворен ден. Дойде известие, че сме спечелили проект, който подготвях преди 14 месеца и съвсем го бях отписал досега. Та за бъдещите месеци изникна още един ангажимент...
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 23.01.14 23:17.
...Но тук от известно време като си представя тежък клек и направо губя желание да ходя на зала......
Мозъка усеща, че идва битка и подсъзнанието дава на задна. Не се шегувам :)
Мозъка усеща, че идва битка и подсъзнанието дава на задна. Не се шегувам :)
Ами не съм сигурен, че това е правилното тълкувание, защото на една и съща (или близка) тежест в рамките на няколко месеца мотивацията се изменя. Тоест в началото ми е супер кеф да клякам тежките щанги, независимо дали ще ме сгънат или не, а след няколко месеца става точно това, което описах по-горе. Загубата на мотивация и желание за клякане. Аз по-скоро отчитам това като натрупване на някаква обща умора, отколкото на защитни реакции.
Мнението беше редактирано от Петър на 24.01.14 14:28.
Днес - 24.01.2014
Ден без тренировка
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
08:30 - 6гр. креатин, 0,5 гр. АТP, 3,5 гр. НМВ, 2,5 гр. чимен
18:00 - 200 гр. домашно протеиново десертче,
20:00 - 70 гр. сусамов тахан и 20 гр. мед
22:30 - 3,5 гр. НМВ, 2,5 гр. чимен
23:30 - 200 гр. (печено състояние) свинска вратна пържола, 450 гр. картофена крем супа с 50 гр. сирене и 30 гр. крутони, отделно още 50 гр. биволско сирене БДС
Днес по план беше почивен ден, а може би трябваше да е тренировъчен, че до вечерта още не ме беше хванала мускулната треска от вчерашната тренировка, но преди час-два се почна - корем, кръст, крака, гъз...Утре и вдругиден ще разменям май тренировките - трябваше утре да е гърбът с тягата, а в неделя - гърдите, нооо ... :)
Иначе днес на работа - абсолютна лудница. И най-забавното е, че аз я провокирах :D. На обяд ми попадна една обява за обществена поръчка, чийто срок за кандидатстване изтича в понеделник и аз реших, че трябва да се включим :D. Та следобяд - пълен хаос. Включих реактивните двигатели и то пък взе, че стана - успях да подготвя почти всичко. Малко хората около мен луднаха, но пък кво толкоз :D. За понеделник оставих на тоз-онзи довършителни задачки и сме готови. Доволно :)!
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 24.01.14 22:44.
Пешко, от такива изненадващи възможности като тая обществена поръчка понякога изникват много сладки неща. :) Успех със спечелването й! :)
Пешко, от такива изненадващи възможности като тая обществена поръчка понякога изникват много сладки неща. :) Успех със спечелването й! :)
На 99% нещата са предрешени винаги - знаеш как е, Боби. Ще паднеш, ако разбереш кви доводи съм получавал само и само да ни декласират :). Но пък човек трябва да пробва. Аз съм на тоя принцип.
Мнението беше редактирано от Петър на 24.01.14 22:48.
Вчера ми изпратиха покана за участие в тръжна процедура. Още като прегледах как е подготвена документацията и се ориентирах кой ще спечели :D
Днес - 25.01.2014
ТРЕНИРОВКА - ГЪРДИ и ТРИЦЕПС “Б”
I. Загрявка:
1. Размяткване на дъмбелчета насам-натам
1. Полулег с дъмбели - 2x8 с 20кг, 2х4 с 30кг
II. Работни серии
ГЪРДИ - 4 трисета от:
1. Полулег с дъмбели - 5х35кг; 5х35 кг; 5х35 кг; 5х35 кг; - пиша единия дъмбел колко е, другият е идентичен
2. Кофи - 10х5кг; 10х5кг; 10х5кг; 7х5кг;
3. Хоризонтален лег с дъмбели - 15х20кг; 14х20кг; 12х20кг; 12х20кг; - пиша единия дъмбел колко е, другият е идентичен
ТРИЦЕПС - 3 трисета от:
1. Френско разгъване легнал - 5х38 кг, 5х38 кг, 5x38 кг,
2. Разгъване на скрипец с въже - 10х35кг; 10х35кг, 10х35кг;
2. Кик-бек - 15х5кг, 15х5кг, 15х5кг, - пиша единия дъмбел колко е, другият е идентичен
ПРЕСА
1. Колелце от колене с пауза - 5х10 през 30-40 секунди
Нищо особено днес - нормална тренировка. Рамото, което изпуснах в четвъртък при пуш пресата, обаче нещо не беше щастливо от кратката почивка, която му дадох (1ден). Още на втория трисет усетих дискомфорта, примесен с лека болка, и това продължи до края...За сметка на това напънах малко ината и нещата си приключиха с нормалния брой трисети и повторения.
III.Разтягане вкъщи
Няма
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
12:30 - 6гр. креатин, 0,5 гр. АТP, 3 гр. НМВ, 2,5 гр. чимен
14:00 - 2 кроасана, 100 гр. домашно протеиново десертче, портокал
18:30 - 20:00 - ТРЕНИРОВКА
20:30 - 100 гр. домашно протеиново десертче
21:00 - 170 гр. (печено състояние) свинска вратна пържола, 500 гр. картофена крем супа със 40 гр. крутони и 50 гр. биволско сирене БДС, отделно и още 50 гр. сирене.
22:30 - 3 гр. НМВ, 2,5 гр. чимен
01:00 - портокал...
Нормална събота. Спах до късно, след това мързелувах и денят се източи.
Като гледам яденето е малко днес, особено протеинът, но като ми свърши суроватката така ще е няколко дни...Може да хапна още нещо по-късно. Ще дописвам, ако е така...може би...
А, да - толкова сняг наваля днес, че направо от терасата със ски мога да се спускам (dull) ...
Сега - киновечер.
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 25.01.14 22:18.
Вчера - 26.01.2013
ТРЕНИРОВКА: ГРЪБ и БИЦЕПС “А”
I. Загрявка:
1.няколко серии клекове със СТ и разни други навеждания и щуротийки
2. Нормална тяга - 1х7х70кг, 1х5х100кг, 1х4х100кг
II. Работни серии:
ГРЪБ - 5 трисета от:
1. Широка тяга - 5х110 кг, 5х110 кг, 5х110 кг, 5х110 кг; 5х110 кг; - смесен хват до дисковете навсякъде
2. Набиране широк надхват със СТ - 10, 10, 10, 9, 9;
3. Придърпване на долен скрипец - 15х47кг, 15х47кг, 15х47кг, 15х47кг, 15х47кг;
БИЦЕПС - 3 трисета от:
1. Бицепсово сгъване с олимпийски лост - 5х50 кг, 5х50 кг, 3х50 кг;
2. Скотово сгъване дъмбел - 10х15кг, 10х15кг, 10х15кг; - редувам стартиращата ръка на отделните трисети
3. Бицепсово сгъване с крив лост - 14х23кг, 12х23кг, 12х23кг;
ПРЕСА
1. Колелце от коляно със задържане- 5х10 през 30-40 сек.
Нормална тренировка. Пак малко тегаво започна. В първите два трисета, особено в първия, тягата си тежеше, но след това нещата се нормализираха. Нещо активизацията напоследък ми отнема повечко време...
Иначе на колелцето направих цяло ЕДНО повторение от стоеж - със спускане до долу и изправяне :D. И още няколко половинки - спускам до долу и като трябва да почна да се изправям и клецвам :D. Но това е прогрес. :). И цялото, и половинките са повече отколкото можех до скоро. Няма обаче място за сравнение на напрежението от стоеж и колене - от стоежа направо усещах как ще ми се скъсат коремните мускули. Голям кеф. Всеки от опитите за колело от стоеж е в началото на всяка серия. След него са си нормалните 10 повторения със задържане от колене.
III.Разтягане вкъщи
няма
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
12:30 - 6гр. креатин, 0,5 гр. АТP, 3 гр. НМВ, 2,5 гр. чимен
14:00 - 2 кроасана, 2 бананана, 100 гр. домашно протеиново десертче
18:30 - 20:30 - ТРЕНИРОВКА
21:30 - 180 гр. (печено състояние) свинска вратна пържола, 500 гр. картофена крем супа със 40 гр. крутони и 50 гр. биволско сирене БДС, отделно и още 50 гр. сирене.
22:30 - 3 гр. НМВ, 2,5 гр. чимен
00:30 - 3 яйца, 350 гр. картофена крем супа със 50 гр. сирене и 20 гр. крутони
Нормална неделя- релакс. Следобяд търкаляне на дивана и фимчета. Сега - втори сезон на същото предаване :D.
Най-накрая малко зима и малко снежец и ние да видим :).
След тренировка си играх с фотоапарата и разните му там нощни режими, та специално за Боби, щото знам колко обича снега - една снимка на снежен нощен Пловдив, или поне тая част от него, която се вижда от терасата ми :D.
Това е!
27.01.14
08:04
Блоковете отсреща са ми много познати.. може на някви купони да съм бръмчал за това нямам ясен спомен. Хахах от кой квартал си?