казано от Херцог Трън на 25.01.14, 18:39:
ВИВА ЛА СНЯГ! :D
Недей така, че днес съм разривал две къщи и направо се изгърбих :)
казано от Storm на 25.01.14, 20:43:
който е хилярдер и има имоти ще им бере грижи :D
казано от CarnalK на 25.01.14, 20:50:
казано от Storm на 25.01.14, 20:43:
който е хилярдер и има имоти ще им бере грижи :D
Отбивах синовния си дълг, Карнале :) Ти веднага ме разпна :D
Мнението беше редактирано от Storm на 26.01.14 01:10.
26.01.2014 г.
Тренировка 62 - Дърпащи (силова)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 6х120, 3х170 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (без фитили, без колан) - 3x210, 3х210 (надхват), 3x235 (кръстосан хват с дясна ръка отгоре), 0х235, 1х235 (кръстосан хват с лява ръка отгоре) кг.
2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40, 3х40 кг.
3. Гребане с дъмбел - 5х82, 5х82, 5х82, 4х82 кг.
Тренировка в трисети.
За финал - подхвърляне и улавяне на 25 кг диск - по 16 на ръка (без изпускане). Хванах му цаката като техника - гледаш да уловиш диска в горната част на траекторията, където почти “увисва” във въздуха за половин секунда и после леко да го спуснеш. Предмишниците гръмнаха, но раменете още повече. :) 25 са ми леки, но с 50-ците е изключено просто - както заради тежестта, така и заради дебелината и липсата на ръб за хващане. :)
Обобщение за тренировката:
Слабичко днес. Тройката на 235 беше адски крива и измъчена. След това в последната серия направо залепнаха за земята - изобщо не тръгнаха. Все едно бяха със сто кила отгоре. Събрах се 10-тина секунди и все пак дръпнах една кръстоунищожително крива единица, но само от чиста злоба. Сега се притеснявам дали не прекалих, че ме позаболя след това отдясно, а тъкмо приключих противовъзпалителните... Ще видим. Не се ядосвам, защото ако не правя такива опити, не виждам смисъл да съм в залата.
На 210 надхватът вече държи добре, макар че в първата серия дясната ръка се поотвори и не можах да заключа добре. Затова няма да увеличавам.
Гребане и набирания - с нормалните вариации.
По някое време преди серията на 235 си пуснах малко Chimaira, за да си изплакна ушите от бозавия чалгорап, който беше пуснало преди това едно хлапе в залата. После така си и останаха Devildriver и Chimaira да звучат до края на тренировката.
Добавки:
1. Към 7 - 10 мл FlexCode, 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 1 мг АИ.
2. Преди тренировка - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Към 18 - 5 грама рибено масло, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
5. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
Храна:
1. Към 9:30 - чаша мляко с нес.
2. Към 12:30 - шопска салата, спагети Болонезе, “гнездо” от конска и свинска кайма, една ябълка.
3. Към 13:30 - пържен сафрид.
4. Към 18 - две дози протеин.
5. Между 19 и 21 (план) - засега съм си отворил биричка, за после ще мисля, като огладнея. :)
Обобщение за деня:
Още един ден у нас. Излизах само за тренировка и псувах доста здраво този, който е измислил снега. Само да ми падне! Решил съм твърдо да се пенсионирам на топло и с пари - една скромна къщичка някъде в предградията на Антанариво например. :)
Само къде музиката ще се наложи да смениш там!
Та ,като заговорихме за музика ... реших вече и аз да си плакна ушите с Chimaira!Дано пък ми поолекнат железата! :D
27.01.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 10 мл FlexCode, 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
2. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 10 мл FlexCode.
3. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
Храна:
Планирам 19-20 часа фастинг днес. Повече едва ли ще станат, защото снощи късно спрях да ям (тоест да пия :D).
Обобщение за деня:
Днес цял ден съм в едно онлайн обучение, от което ще ми трябват не повече от 10 минути... Тотална загуба на време!
казано от Boby_ на 25.01.14, 13:14:
...
Виж бате Вик може и още тая година да удари 200 преден. :)
Къде ме изстреля ти :D? То хубаво мечтите да са големи, ама... :)
Хехе, Вик... :) Не съм казал коя точно е “тая” година все пак. ;)
Използвам дневника, за да си запиша нещо, което искам да пробвам при следващата силова тренировка (в обемните като че ли няма да е толкова голямо отражението).
Снощи гледах по 24 Техно (руска телевизия, подобна на Дискавъри и Нат Джио, но все още предимно с научнопопулярно съдържание, а не с глупави риалитита :)) за новозеландски невролог (д-р Николас Гант), който се занимава с проучвания в областта на неврометаболизма. Открил е много интересна връзка - поемането на въглехидрати дава моментален прираст на сила и издържливост. Отговорът наистина идва веднага - много преди въглехидратите да се усвоят. Човекът провежда серия от двойно слепи тестове с две еднакви на вкус, цвят и мирис напитки, едната от които съдържа въглехидрат без собсвен мирис (малтодекстрин), а другата - не. Оказва се, че разполагаме с “шесто чувство” за наличието на въглехидрати в устата ни - без да ги усеща на вкус, мозъкът реагира дори при жабуркане с напитката, която ги съдържа, като увеличението на постиженията стига до 2%. Експериментите бяха предимно с бегачи, но все пак е интересно. Тепърва ще се работи по посока на проучване на този феномен, но на мен ми се струва като нещо адски лесно за прилагане и мисля много скоро да го пробвам. И за да не каже някой, че съм егоист, го споделям с вас дори преди да съм видял има ли ги тия 2% или ги няма. :D
А ето и какво намерих за добрия доктор и проучванията му:
http://www.ses.auckland.ac.nz/en/about/our-staff/dr-nicholas-gant.html
http://tvnz.co.nz/the-learning-hub/ever-wondered-episode-1-4095064
А има и други проучвания, подкрепящи тезата му, макар и по отношение на издържливостта:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2936414/
Това значи ли, че ако например смучем лукчета, докато тренираме, ще си вдигнем силата и издръжливостта с (поне) 2%? :D
казано от Енев на 28.01.14, 11:15:
Това значи ли, че ако например смучем лукчета, докато тренираме, ще си вдигнем силата и издръжливостта с (поне) 2%? :D
Ами... всъщност може и да значи. :) А може и да не значи. Пробвай и сподели. :D
казано от Boby_ на 28.01.14, 11:24:
2% е стойност, която лесно може да се размие сред другите фактори. Не съм убеден, че подлежи на реално измерване извън лабораторни условия.
казано от Storm на 28.01.14, 11:57:
казано от Boby_ на 28.01.14, 11:24:
2% е стойност, която лесно може да се размие сред другите фактори. Не съм убеден, че подлежи на реално измерване извън лабораторни условия.
2% е голяма разлика при работа за отказ близо до макса. :)
Аз не казвам, че е малка. Казвам, че ще бъде трудно да се прецени на какво се дължи :) На плацебо, на мобилизация, на моментно състояние... :)
казано от Storm на 28.01.14, 12:20:
Аз не казвам, че е малка. Казвам, че ще бъде трудно да се прецени на какво се дължи :) На плацебо, на мобилизация, на моментно състояние... :)
Аз няма да преценявам от един път. :) А плацебо ефектът е е неделима част от цялостния. Нека да си вдигна ненадейно постиженията с 2%, пък половината от ефекта да е плацебо. Съгласен съм. :D
28.01.2014 г.
Тренировка 63 - Бутащи (обемна)
Загрявка:
Напади без допълнителна тежест.
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10 кг.
Адаптация:
Напади с дъмбели - 6х40 кг. (двата)
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.
Работни серии:
1.1. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 9х64, 8х64 кг. (тежестта е за двете)
1.2. Напади с дъмбели - 7х80, 6х80 кг. (тежестта е за двете, бройката - на крак)
2.1. Повдигане на прав лост от лег с много тесен хват - 6х115, 7х115 кг.
2.2. Лег преса - 8х285, 7х285 кг.
3.1. Повдигане на дъмбели от лег - 9х104, 9х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
3.2. Бедрени екстензии с дъмбел - 8х60, 7х60, 7x60 кг.
4.1. Кофички с доп. тежест (на широка успоредка) - 8х37, 8х37 кг.
4.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 5х40, 5х40 кг.
За финал - трицепсово разгъване на портален скрипец (15 броя с целия магазин).
Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.
Обобщение за тренировката:
Прилична тренировка, особено към края. В началото започнах страшно сънливо, но после потръгна. Ще поразсъждавам по-долу на какво се дължи.
Добавки:
1. Към 7 - 10 мл FlexCode, 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 1 мг АИ.
2. Преди тренировка - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Към 18 - 5 грама рибено масло, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
По време на тренировката започнах и със споменатия по-горе експеримент с въглехидратите. 20-тина грама захар, разтворени в 500 мл вода. Жабуркане и изплюване преди (почти) всяка серия. Набелязах си и няколко въпроса, на които нямам отговор (на някои едва ли ще имам):
1. Колко време действа едно жабуркане?
2. Колко време е нужно да се държи разтворът в устата, за да има оптимален ефект?
3. Каква е оптималната концентрация на разтвора?
4. Какъв е най-добрият въглехидрат за целта (захароза, отделно фруктоза или глюкоза, малтодекстрин, друг) или е без значение?
5. Има ли синергичен ефект с нещо от добавките, които взимам (т. е. дали някоя от тях потенцира действието или обратното)?
6. Има ли негативен ефект върху действието на някоя от добавките, които взимам (или някоя от тях - върху жабуркането)?
7. Колко време действа цялата процедура в рамките на една тренировка (час, два, половин час)?
8. Кога започва да действа и равномерно ли работи през цялото време или има пикове/спадове или кумулативен ефект?
9. Запазва ли действието си във времето или ще се развие резистентност след определен брой тренировки?
Сигурно има и други, но засега се сещам само за тези въпроси. На повечето от тях самоекспериментирането върху мен самия едва ли ще даде еднозначен отговор. Няма как да съм си и контролна група, и изследовател, и тестът да е двойно сляп, и да варирам всички променливи за достатъчно дълго време, и да изключа статистическата грешка. :) Но пък формулирането на въпросите помага за изясняване на концепцията.
Вече имам и първи наблюдения - започнах тренировката сънливо и слабо и резултат от жабуркането не усетих.
В един момент обаче нещата тръгнаха полека нагоре и в края направо се изнеадах от себе си - за сравнение на раменните преси от седеж (последна двойка упражнения) направих две петици с 2х40 кг дъмбели, докато миналата седмица не можах да отлепя изобщо 40-ките и се задоволих с осмици на 2х30. На кофичките - две осмици с 37 кг. Миналата седмица с килограм по-малко във втората серия не можах да направя осмо повторение.
За изводи е рано, разбира се. Само отбелязвам, че на този етап ми се струва по-вероятно ако има някакъв ефект, той да е върху силовата издържливост, а не върху силата. Очертава се интересен експеримент. :) Ако и на вас ви е любопитно, ще споделям впечатления. Не знам доколко ще съм безпристрастен, но ще се опитам.
Храна:
17 часа фастинг, последвани от:
1. Към 12:30 - купичка свинска супа, свинско със сини сливи (ммм, много добро беше). ю
2. Към 16 - три масленки.
3. Към 19 - две дози протеин.
4. Към 21 - яйчена салата, пиле с кисело зеле, биричка.
Тия дни нещо оплесках фастинга.
Обобщение за деня:
Днес мина една много важна телеконференция, на която почти еднолично спестих на българското представителство доста пари и съм много доволен от себе си. Перфектна подготовка, гладко и добре аргументирано изложение... Абе заслужих си будвайзера тази вечер! :)
Утре пък пътувам за Правец и се връщам в четвъртък. Няма да мога и да фаствам, че ще съм цял ден в среща, а следобедите са много тегави, сънливи и трудни, ако съм фаствал през деня.
казано от Boby_ на 28.01.14, 21:19:
Очертава се интересен експеримент. :) Ако и на вас ви е любопитно, ще споделям впечатления. Не знам доколко ще съм безпристрастен, но ще се опитам.
Интересно ще ни е, да. Аз обаче съм скептик по природа и залагам на плацебо ефекта. Особено пък още на първата тренировка...Сещам се за парадокса с вазата от “Матрицата”...
Но така или иначе има ли ефект първопричината не е толкова важна :).
Петре, нали точно това е интересното, че пише в проучването- моментално- няма нужда от натрупване Н броя опити и тн. Иначе и на мен ще ми е интересно :)
казано от Скота на 28.01.14, 23:26:
Петре, нали точно това е интересното, че пише в проучването- моментално- няма нужда от натрупване Н броя опити и тн. Иначе и на мен ще ми е интересно :)
Така е. Имах предвид по-скоро, че ми изгледа като махване с вълшебна пръчица - хоп и от първия път :). Точно това отдавам на плацебо ефекта, на завишените очаквания и подсъзнателната свръхмотивация. Но пък може...за това казах, че ще ми е интересно.
29.01.14
00:41
Колоездачите ползват изотонични напитки не само да се хидратират, но и заради енергията от захарта в тях. Та не е ли по-практично да я гълташ тази водица?
Пешко, не мога да твърдя, че със сигурност не е плацебо ефект, но фактът, че се прояви чак в края на тренировката при натрупана умора, говори в полза на противното.
Ангеле, нали точно това е идеята - да използвам ефекта, без да поема захарта. С простите въглехидрати си имам стари неразбирателства. :)
На мен ми е интересно, след жабуркане, къде изплюваш ? (nfun) Трябва след всяка серия да ходиш до банята :D . . .
Мнението беше редактирано от Иван П. на 29.01.14 08:26.
казано от Иван П. на 29.01.14, 08:25:
На мен ми е интересно, след жабуркане, къде изплюваш ? (nfun) Трябва след всяка серия да ходиш до банята :D . . .
В Лъкито има тоалетни с мивка на “лесно” място, така че това не е проблем. Другият вариант е да си приготвя паничка/чашка/шише “плювалник”, но ще е малко гадно за околните. :)
29.01.14
11:25
Простите въглехидрати се усвояват още от слюнката. Та ако ще мерим всеки грам захар пак не става :)
казано от Angel Gyaurov на 29.01.14, 11:25:
Простите въглехидрати се усвояват още от слюнката. Та ако ще мерим всеки грам захар пак не става :)
Става, става. Поемам 20-тина мл на жабуркане с примерно 2 гр захар. Изплювам 19,5 мл с 1,99 гр захар. Процентът на усвоената захар при всички случаи е незначителен в сравнение с това, което бих преглътнал иначе. Изобщо няма база за сравнение.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.01.14 11:40.
29.01.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 10 мл FlexCode, 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
2. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 10 мл FlexCode.
3. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
Храна:
1. Към 7 - чаша мляко с нес.
2. Към 13 - агнешка супа, свински ребра с кисело зеле, пилешки шишчета, сос Болонезе, домати, туршия, скариди, маслини, мариновани чушки...
3. Между 19 и 21 (план) - служебна вечеря.
На обяд прекалих тотално - правя го всеки път, когато видя блок-маса. Не трябваше изобщо да ям!
Обобщение за деня:
Сутринта пътуване до Правец, после цял ден в една служебна среща в х-л Риу Правец. Довечера ще има още хапване и пийване, така че деня го пиша дъждовен по отношение на ОКБ, фастинг и каквото още се сетя, свързано с тренировки и хранене. :)
29.01.14
16:39
И аз си забърках днес някакъв изотон за тренировката с мед и захар. Мисля го от доста време ама ти ме донави. Остана ми и за утре. За ефект още нищо не мога да кажа.
Бррр, на път съм да почна и аз с двуразови тренировки... Обещал съм на жена ми, че ще ходим вечер заедно на фитнес. А днес успях да обещая и на един колега (много точен пич), че ще ходим заедно на обяд. Ха сега де! :)
Баси, тая вечер прекалих! Ядене, което не мога да изпиша тук, защото три сомалийски села ще умрат от завист на секундата. Отделно от това 3 бири, 2 големи уискита, после половин бутилка вино и още 4 големи. Накрая завърших с няколко малки, но след третото им изпуснах бройката. Идва ми в повече, признавам си без бой.
Докато колежките танцуваха, аз мислих, мислих и май го измислих.
Ще тренирам един ден на обяд, един - вечер. На обяд ще правя някакъв лек билдърски сплит по MAX-OT, вечер ще продължавам със силовите на Сашо. Ще разпиша сплита така, че да не пречи на силовите (т. е. ще е без базовите упражнения)... И пак звучи доста натоварващо и с малко възстановяване. Уф, още трябва да го мисля.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.01.14 00:15.
казано от Storm на 30.01.14, 00:14:
Може би не е сега момента ;-)
Мхм, май е време за лягане. :D :D :D
ПП На мен пък след 6-тото, ми свърши уискито, добре че имах 3 бири та не се чуствам прекаран.
Мнението беше редактирано от Valdis на 30.01.14 00:20.
30.01.14
00:17
капни си още едно оиски! наздраве! ще го измислиш ((:
Хиени такива! Как дебнете да хванете човек в издънка! Аз си лягам, че утре имам да возя три колежки до офиса в неприлично ранен час, а вие си говорете каквото си искате!
П. П. Не че ако някой ми падне подпийнал да плещи глупости, бих му простил, но въпросът е принципен все пак. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.01.14 00:34.
казано от Boby_ на 30.01.14, 00:27:
Аз си лягам, че утре имам да возя три колежки до офиса в неприлично ранен час
Не ми влиза в работата, но пустото любопитство ме кара да си задам два въпроса:
- Какво ли ще правят три колежки в неприлично ранен час барабар с Боби?
- И, знае ли жена ти какви ги вършиш в неприлично ранните часове?
:D
Мнението беше редактирано от Valdis на 30.01.14 00:42.
казано от Valdis на 30.01.14, 00:40:
казано от Boby_ на 30.01.14, 00:27:
Аз си лягам, че утре имам да возя три колежки до офиса в неприлично ранен час
Не ми влиза в работата, но пустото любопитство ме кара да си задам два въпроса:
- Какво ли ще правят три колежки в неприлично ранен час барабар с Боби?
- И, знае ли жена ти какви ги вършиш в неприлично ранните часове?:D
За мое голямо съжаление отговорът на първия въпрос е тривиален, а на втория - положителен. :D
казано от Boby_ на 30.01.14, 10:53:
...
За мое голямо съжаление отговорът на първия въпрос е тривиален, а на втория - положителен. :D
Недей така, че щях да опръскам монитора с кафето :D
Боби, като се замислих наскоро за моите тренировки (тренирам по усет), май се получава нещо като тежко, средно, леко. Мисълта ми е, защо не “слееш” по някакъв начин силовите и обемните ти тренировки? На всяка тренировка в началото правя 2-3 тежки упражнения (според зависи кое тренирам), после умерени тежести (които често са си тежки, просто гледам да направя равен брой повторения и с еднакви килограми на всички серии) и накрая някакви упр. за доизпомпване.
Мнението беше редактирано от Мирослав на 30.01.14 14:21.
Миро, не мисля, че се налага в момента. Така ми е приятно да тренирам, има някакви резултати и не виждам защо да пипам нещо.
Освен това не ми се вижда правилен този подход - сливането на тренировките в една ще доведе отново до прекалено еднообразни тренировки и съответно до недостатъчно възстановяване, както когато правех само тежко.
30.01.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 1 мг АИ, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
2. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 10 мл FlexCode.
Храна:
1. Към 10 - чаша мляко с нес.
2. Към 12:30 - свинска супа супа, три зелеви сърми с кълцано месо и булгур, чаша мляко с нес.
3. Към 19 (план) - Някаква лека вечеря.
На обяд ходих в заведението, в което обядвам - до офиса. Готвят прекрасно, обслужването е бързо и почти винаги в обедното меню има нещо, което да си харесам. Днес даже намазах безплатен обяд - сервитьорът разля мазен сос якето ми, много се притесни и после отказа да ми донесе сметката. :)
Обобщение за деня:
По план трябваше да тренирам днес, но донесох от девет кладенеца вода, за да се измъкна. Първо снощи ми се събира бутилка уиски, без да броя бирите и виното. Нямам махмурлук, само малко ми се спи, така че това не е сериозно оправдание. Второто обаче надделя - в неделя вечер летя в чужбина за два дни и реших, че ако тренирам днес и в събота, ще дойдат три дни без тренировка, което е доста за мен. По-добре да тренирам в петък и в неделя - така днес ще имам втори ден почивка и после пак два дни и ще дойде по-равномерно. Абе оправдания, че ме мързи и ми се спи... Ядох много, оплесках фастинга (т. е. съвсем го пратих в пенсия тия дни, също както и ОКБ, НВД и други трибуквени съкращения).
Вчера облякох тениска, която лятото ми стоеше екстра. Сега паласките явно я повдигат на стратегически места. Освинил съм се пак, без да съм качил много килограми (не повече от 3-4). Май пак ще минавам на ежедневен 20-часов фастинг с НВД и тренировки на гладно. Дали ще е всеки ден или през ден, но при всички случаи ще трябва да гоня ОКБ и орязани въглехидрати. Само се чудя дали да не си доизкарам първо “тест буст стака”.