30.01.14
23:44
Здравейте. На 16 съм, тренирам по сплит програма и лично много харесвам да тренирам със суперсерии. При този тип тренировка чувствам как мускулът ми ‘’гори’’ и се напомпва доста добре.
Най-често тренирам със суперсерии бицепс и трицепс. В няколко фитнес сайта обаче прочетох следното - ‘’Правете суперсерии най-много 2 пъти месечно, но не и повече’‘.
Въпросите ми:
Това правилно наистина ли го има и ако да, защо?
Разбирам, че суперсериите са начин да се избегне застоя, но не мога ли всяка седмица да ги правя, но с различни упражнения?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 31.01.14 09:00.
31.01.14
09:01
Това твърдение или е изведено извън контекста му, или не е въведено с поне някаква аргументация. И в двата случая не звучи логично.
Правил съм суперсерии в програми от по 8-12 седмици и съм доволен като резултати.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 31.01.14 09:01.
31.01.14
09:48
Аз също съм на мнение, че има нещо неясно и/или нелогично около това твърдение. Суперсериите като тренировъчен подход няма как да окажат сериозно влияние при прилагане 1-2 пъти месечно. Ако се тренира целенасочено по този начин, наистина 6-8 седмици ми се струва най-малкия разумен период. Суперсериите са добра идея за намаляване влиянието на адаптацията, но изискват определено ниво на тренировъчния опит, за да имат достатъчна ефективност.
31.01.14
12:22
казано от vatman на 31.01.14, 12:16:
Не чети повече в този сайт. ;)
Странното е, че тази информация за суперсериите не е само в един сайт. Няколко фитнес сайта копират информацията си един от друг...
Хубаво, че си имаме ББ-team!
Мнението беше редактирано от Аз, Чипилата на 31.01.14 12:22.