Суперсерии - само 2 пъти месечно?

АЧ

30.01.14
23:44

Здравейте. На 16 съм, тренирам по сплит програма и лично много харесвам да тренирам със суперсерии. При този тип тренировка чувствам как мускулът ми ‘’гори’’ и се напомпва доста добре.
Най-често тренирам със суперсерии бицепс и трицепс. В няколко фитнес сайта обаче прочетох следното - ‘’Правете суперсерии най-много 2 пъти месечно, но не и повече’‘.

Въпросите ми:

Това правилно наистина ли го има и ако да, защо?
Разбирам, че суперсериите са начин да се избегне застоя, но не мога ли всяка седмица да ги правя, но с различни упражнения?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 31.01.14 09:00.

Това твърдение или е изведено извън контекста му, или не е въведено с поне някаква аргументация. И в двата случая не звучи логично.

Правил съм суперсерии в програми от по 8-12 седмици и съм доволен като резултати.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 31.01.14 09:01.

Аз също съм на мнение, че има нещо неясно и/или нелогично около това твърдение. Суперсериите като тренировъчен подход няма как да окажат сериозно влияние при прилагане 1-2 пъти месечно. Ако се тренира целенасочено по този начин, наистина 6-8 седмици ми се струва най-малкия разумен период. Суперсериите са добра идея за намаляване влиянието на адаптацията, но изискват определено ниво на тренировъчния опит, за да имат достатъчна ефективност.

31.01.14
12:16

Не чети повече в този сайт. ;)

АЧ

31.01.14
12:22

казано от vatman на 31.01.14, 12:16:

Не чети повече в този сайт. ;)

Странното е, че тази информация за суперсериите не е само в един сайт. Няколко фитнес сайта копират информацията си един от друг...

Хубаво, че си имаме ББ-team!

Мнението беше редактирано от Аз, Чипилата на 31.01.14 12:22.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1