All about

Прескочи до:

31.01.14
14:17

Той периодично си се включва ;) :D Въпроса е, че сега ще има възможност да се включи на място и да е полезен, все пак всичките му клекове са така и килограмите им са големи.

01.02.14
01:20

Втората тренировка днес:

тясна тяга 1х120кг - 1х150кг - 1х180кг - 1х200кг - кофички широко 30.
трап бар 1х220кг - кофички широко 2х(+70кг) - трап бар 1х230кг - кофички широко 2х(+70кг).
СЯВ 5х50кг - кофички широко 4х(+50кг). 2 пъти.
кофички широко 20.

Цял ден глад и взех та се натъпках точно преди тренировка. Краката зверски уморени, кръста с някакъв дискомфорт, на границата между болка и умора. Ако това е цената на големите кила на “лоу бар” - не смятам да я плащам :) Лактите един ден добре, един зле, обаче разбрах причината - смешна и прозаична.

Каква е причината за лактите?

01.02.14
10:43

казано от James Hinks на 01.02.14, 01:20:

Краката зверски уморени, кръста с някакъв дискомфорт, на границата между болка и умора. Ако това е цената на големите кила на “лоу бар” - не смятам да я плащам :)

Доколкото съм гледал 2-ма - 3-ма сериозни клякачи в Пауъра няколко години, това е цената. Всичките си я плащат, а някои и с лихвите.

01.02.14
10:54

казано от Херцог Трън на 01.02.14, 01:25:

Каква е причината за лактите?

Претоварването и невъзстановяването. Когато разделя в двете тренировки борческото въртене, раменната и кофичките(основните бутащи) и между двете тренировки не ям нищо(както стана тази седмица), а в самите тренировки напъна малко повече - това се получава.

казано от Boby_ на 01.02.14, 10:43:

казано от James Hinks на 01.02.14, 01:20:

Краката зверски уморени, кръста с някакъв дискомфорт, на границата между болка и умора. Ако това е цената на големите кила на “лоу бар” - не смятам да я плащам :)

Доколкото съм гледал 2-ма - 3-ма сериозни клякачи в Пауъра няколко години, това е цената. Всичките си я плащат, а някои и с лихвите.

Значи няма да я плащам :) Това, което по план трябваше да направя до края на март го направих до края на януари - 2х230 кг клек. Сега мога и да спра клека, а мога и да почна да работя върху 20х200 един път в седмицата и да си ги клякам нормално и само да търся подобряване на скорост и мобилност. Кръста, които ми е проблемен от 17 годишен само такава цена иска да платя и да стана тотален инвалид...

01.02.14
13:59

Е след като си си постигнал някои от целите за март,още сега,дай го по-лежерно и да отпочинат ставите. Не казвам да вдигаш леко,пак напъвай,но явно напредваш по-бързо от колкото си предвидил.

Мнението беше редактирано от lordinario на 01.02.14 14:00.

01.02.14
14:46

230 :

200 :

Нещо ъгъла на снимане не сме уцелили за да се вижда хубаво и да има качествена критика...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.02.14 14:49.

01.02.14
14:48

казано от James Hinks на 01.02.14, 14:46:

Нещо ъгъла на снимане не сме уцелили на 230.

Ммдаа. Трябваше да е още малко в ляво.

01.02.14
14:54

Шефчето голям гангстер с тези дрехи и шапка на 230,кефи ме.Рядко се случва клип да ме кефи,но този радва,евала!

Мнението беше редактирано от lordinario на 01.02.14 14:54.

01.02.14
14:56

Сашо, ама и ти голямо ходене му удряш с тая щанга назад и напред. :)

01.02.14
15:09

Според мен за такъв широк разкрач клекът е плитък.

01.02.14
15:15

Така изглежда.Широкият разкрач винаги изглежда плитък в сравнение с тесният. Представи си дълбочината,която стигна,но краката да са на ширината на раменете:) прилична дълбочина е.

01.02.14
15:19

казано от aleks на 01.02.14, 15:09:

Той точно поради тази широчина е плитък. С времето може да успея да слезна по-дълбоко на такъв разкрач, но сега няма как да стане.
Мен ме интересува друга - механиката на “лоу бар”-а и това до колко се доближавам до нея на клиповете.

01.02.14
15:26

казано от James Hinks на 01.02.14, 15:19:

Мен ме интересува друга - механиката на “лоу бар”-а и това до колко се доближавам до нея на клиповете.

С гледане специалист не се става, та нямам претенции да знам кой знае колко по върпоса, но ми изглежда добре. Не те сгъва прекалено, а в същото време използваш достатъчно задната верига (еректори, глутеуси), за да изправиш, което е и целта на лоу-бара. Не мога от клиповете да видя колко ниско си пуснал щангата назад. Общо взето колкото по-ниско, толкова по-добре. Бойко и Владо се оплакваха от много сериозни болки в раменете след клек, което се получава от напрежението там, предизвикано от екстремното пускане на щангата назад по гърба.

01.02.14
15:42

Тя не ме сгъва въобще, аз се навеждам сам. Въпроса е трябва ли, не трябва ли ?
Лоста е легнал някъде на задното рамо, 2-3 пръста по-ниско от нормалното за мен положение - горе върху трапеца. Мога да го пусна и още съвсем малко по-ниско, но не съм много сигурен дали въобще ще удържа такива килограми при ставането.
Бая чудене и пробване ще падне ако продължа да натискам клека и го правя с “лоу бар”...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.02.14 15:43.

01.02.14
15:56

Не претендирам да знам. Когато съм опитвал да си слагам яко надолу щангата и мен ми идва да се наведа, че да може гърба да ми отнеме част от напрежението, което пада яко на ръцете иначе.

01.02.14
15:57

казано от James Hinks на 01.02.14, 15:42:

Тя не ме сгъва въобще, аз се навеждам сам. Въпроса е трябва ли, не трябва ли ?

Трябва, трябва. Колко точно обаче да се наведеш, без да я оставиш само на кръст, ще трябва сам да усетиш.

казано от James Hinks на 01.02.14, 15:42:

Лоста е легнал някъде на задното рамо, 2-3 пръста по-ниско от нормалното за мен положение - горе върху трапеца. Мога да го пусна и още съвсем малко по-ниско, но не съм много сигурен дали въобще ще удържа такива килограми при ставането.
Бая чудене и пробване ще падне ако продължа да натискам клека и го правя с “лоу бар”...

Ами виждал съм различни варианти, но винаги най-много ми е допадало как кляка Бойко Лишковски. Може би защото докато си мрънкаше как го боли кръстът, правеше петица на 280 без екипировка, само с колан. Та той пускаше много назад лоста - поне на 7-8 см от мястото, на което аз слагах (то моето винаги си е било хай-бар, де). Някъде задно рамо, горната част на плешките - трудно ми е да кажа. Имаше много масивен трапец и гръб, добре подпалтен и с по-меки работи и ми е трудно да си спомня къде точно идваше лостът. Помня обаче, че заставането му под лоста си беше цял ритуал, свързан с нагласяне и натискане нагоре, за да избута ръцете колкото може повече назад.
Имаше някъде видео на Бойко с тая петица на 280 в пауъра, обаче не мога да го открия.

На лоу бар клека лоста седи на ръба на лопатката, мястото се усеща много добре, като го стигнеш, все едно за лост е правено :) . http://www.youtube.com/watch?v=Oo1tU1YqPp0#t=40 - ето тук виж как прави Карвоски, изпъва се колкото може, и после връща назад, докато намери мястото. А относно ширината на разкрача, на мен лично ми е по-лесно с малко по-тесен разкрач, широкият разкрач е предимство ако носиш екипировка. С тесния вкарваш и повече квадрицепс. Не знам дали от ъгъла на клиповете е така, но изглежда, че сгъваш коленете навътре като стане тежко. Това се оправя, като още от началото на клека се стараеш да ги буташ навън. Надявам се да съм бил полезен.

01.02.14
19:03

казано от James Hinks на 01.02.14, 15:19:

казано от aleks на 01.02.14, 15:09:

Той точно поради тази широчина е плитък. С времето може да успея да слезна по-дълбоко на такъв разкрач, но сега няма как да стане.

Ако си с анцуг или клин няма ли да можеш да задълбочиш ?

На 200 кг. май по-добре го правиш, т.е. повече дава гъза назад и се навеждаш леко. То даже май това му е целта на тоя “лоу бар” да  изнесеш гъза повече от колкото, ако лоста ти е горе, щото там ще ти натисне врата, ако се изнесеш така.

01.02.14
20:01

В наща зала на трибойците репликата винаги е- “тръгвай с гъза”. Ама как звучи само :D

02.02.14
00:46

казано от Светослав Вълков на 01.02.14, 17:35:

А относно ширината на разкрача, на мен лично ми е по-лесно с малко по-тесен разкрач, широкият разкрач е предимство ако носиш екипировка. С тесния вкарваш и повече квадрицепс. Не знам дали от ъгъла на клиповете е така, но изглежда, че сгъваш коленете навътре като стане тежко.

С тесен разкрач ще се наведа по-рисковано напред ако е “лоу бар”. Целта тук е да пусна таза ниско, но да запазя кръста прав и навеждането да е от самия таз, въпрос на мобилност за момента. Иначе когато си клякам нормално е доста по-тесен разкрача, но и напрежението в сухожилията на квадрицепса е по-голямо, а аз точно от това бягам сега.
Коленете не мърдат, явно е някаква заблуда, но наистина не мърдат нито навътре, нито навън.

казано от Kirilov на 01.02.14, 19:03:

Ако си с анцуг или клин няма ли да можеш да задълбочиш ?

На 200 кг. май по-добре го правиш, т.е. повече дава гъза назад и се навеждаш леко.

Проблема с дълбочината в случая не е в дрехите, а в разкрача и мобилността в таза и бедрата. Ако почна да се заминавам с тоя “лоу бар” ще трябва и да поработя малко върху това, например да правя “шико” след всяка тренировка по 20-30 пъти и да разтягам адуктори и задно бедро и да отварям малко таза.
200 са по-лесни от 230 :) Най-малкото за удържане по-ниско са по-лесни, пък и на кръста не удрят толкова.

02.02.14
00:53

Интересно как 200 ти тежат така,при условие че удряш 230кг за повторения...ако в случая ги клякаш сам и няма никаква намеса от спотера ти,200 трябва да са доста по-експлозивни.Поне при мен е така,30кг. тежест под тежката работна серия ми е и вработваща и ултра експлозивна.

02.02.14
00:58

Ако помислиш и се върнеш назад в дневника, ще се сетиш как и защо “ми тежат така 200”. Подсказвам - причините са прозаични :)

02.02.14
01:00

Ахам :) Не казах, че ти тежат,а че изглежда че ти тежат.

Мнението беше редактирано от lordinario на 02.02.14 01:00.

02.02.14
01:10

Че те си тежат и е нормално да е така ;)

03.02.14
14:47

Тренировката днес :

клек 1х120кг - широка тяга 1х120кг - клек 1х150кг - широка тяга 1х150кг - клек 1х170кг - широка тяга 1х170кг - клек 1х200кг - широка тяга 1х200кг.

Само загрях и се отказах :) Кръста е натегнат, боли, и това е от “лоу бар”-а и неотшумялото напълно разтежение от широката тяга преди 2 седмици. Не е моят начин на клек. Експериментирах малко с разкрача, намерих една позиция, в която няма толкова напрежение в коленете, е, няма и достатъчно дълбочина, но за сметка на това ме навежда напред(поне днес със скапания пояс де). Ще разтягам, ще клякам за повторения на 200 по един път в седмицата и ще видим какво ще стане...

03.02.14
15:03

Лоу бар-а е по - взискателен от към мобилност,особено в задното бедро...Като цяло все си мисля,че в дългосрочен план клек с щангата на трапеца си е по - добре.И от към атлетична гледна точка,и от естествена биомеханика на тялото.Ма то нека да клякаш 250+ лоу бар па да видим дали няма да скачаш/бягаш прилично.
А защо пробваш лоу бар?коленете?

03.02.14
15:07

Да, заради коленете. Това възпаление(ако е само възпаление) не иска да минава една година вече. Поотшуми - напъна клека - почне с нови сили - почивам - минава - напъна - започва. Трябва да правя всичко, от което не боли и това, от което боли да го правя по начин, по който не боли.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.02.14 15:32.

03.02.14
16:57

Грешен пост,извинявам се.

Мнението беше редактирано от ddd на 03.02.14 16:58.

03.02.14
16:59

гледам аз, гледам, но май ме обърка с ронката :D :D

ТА

03.02.14
17:41

казано от James Hinks на 03.02.14, 15:07:

Да, заради коленете. Това възпаление(ако е само възпаление) не иска да минава една година вече.

Днеска психически ме срина тотално! Ако и моите ме въртят повече от година ще откача.

04.02.14
00:59

Не се филмирай :) Може и много повече от година да те боли нещо. Не е фатално, стига да знаеш какво да правиш ;)

04.02.14
01:10

Втората тренировка днес :

набиране на въже 14 - борческо обръщане 10х60кг - кофички широко 30 - двустранна раменна преса с двупудовките 6х64кг.
борческо обръщане 5х80кг - гребане с трап бар 4х120кг - кофички широко 4х(+70кг) - двустранна раменна преса с двупудовките 8х64кг.
раменна преса 3х90кг - гребане с трап бар 4х120кг - раменна преса 1х90кг.
борческо обръщане 4х80кг - кофички широко 4х(+70кг) - борческо обръщане 2х80кг - гребане с трап бар 4х120кг - кофички широко 20.

Няма само първата тренировка да е смешна, втората и тя не и отстъпва. Ужасна болка в предмишницата на обръщането, утре може да отида на лекар...
Цяла вечер мислих и накрая сглобих как ще тренирам занапред - обикновено простите неща са най-ефикасни :)

04.02.14
10:19

Аз ти казах, почвай да хвърляш гюле и ще ходим заедно на Балканско:)

04.02.14
10:30

Освен да почна наистина... :)
Тя и новата схема ще е благоприятна за такива неща ;)

05.02.14
14:23

Тренировката днес :

клек 1х120кг - 1х150кг - 1х170кг - 1х200кг - бедрено разгъване с един крак 40х16кг(на крак).
трап бар 1х170кг - 1х200кг.
трап бар 3х200кг - скокове на стълбите 1 качване. 2 пъти без почивка.
трап бар 1х240кг - скок с един крак на 50см височина 10 пъти с всеки крак - трап бар 1х240кг - скокове на стълбите 2 качвания.

Почнах я :) Тия 6-8 кг тегло, които съм качил от както стартирах двуразовите, не са ми много от полза на скоковете :D И на гардероба също. Първото ще търпи положителна промяна, но второто ме съмнява да стане така ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.02.14 14:27.

05.02.14
15:02

казано от Тала-съм на 03.02.14, 17:41:

казано от James Hinks на 03.02.14, 15:07:

Да, заради коленете. Това възпаление(ако е само възпаление) не иска да минава една година вече.

Днеска психически ме срина тотално! Ако и моите ме въртят повече от година ще откача.

Един път заболи ли те нещо, ще се обажда... ще затихва, пак ще се обажда, това е, просто дерзаеш и мажеш и се надяваш да изкара по-дълго ( ако ти е много важно да имаш силови постижения де).

06.02.14
00:50

Втората тренировка днес :

вертикално изтегляне с една ръка на въже 4(на ръка) - раменна преса с двупудовки с редуване на ръцете 4х32кг(на ръка). 2 пъти без почивка.
хоризонтално изтегляне с една ръка на въже 5(на ръка) - двустранна раменна преса с двупудовки 6х64кг. 2 пъти без почивка.
вертикално изтегляне на въже с водеща ръка 5(на ръка) - коремна преса с тежест с изпънати ръце/двустранна раменна преса седнал с двупудовки 5х64кг. 2 пъти без почивка.
хоризонтално изтегляне на въже с водеща ръка 5(на ръка) - двустранна раменна преса двупудовки 5х64кг. 2 пъти без почивка.
хоризонтално изтегляне на въже с две ръце 10 - коремна преса с тежест с изпънати ръце/двустранна раменна преса двупудовки 3х64кг. 2 пъти без почивка.

Малко ми е страно с новата схема, но поне е нещо ново(добре забравено старо) и минава леко...и съм трагедия, но не отчайваща ;)

06.02.14
08:32

Сашо, я подскажи малко какво е това изтегляне на въже (вертикално и съответно хоризонтално), че нещо не мога да си го представя, моля те. :)

06.02.14
09:44

казано от Boby_ на 06.02.14, 08:32:

Сашо, я подскажи малко какво е това изтегляне на въже (вертикално и съответно хоризонтално), че нещо не мога да си го представя, моля те. :)

И аз имам същия въпрос ,това ли е вертикалното?

Мнението беше редактирано от BGcmex на 06.02.14 09:44.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1