Днес нямах никаква сила, нито желание. извъртях едно кръгче и съвсем ми се отщя да вдигам
клек 3х170 широка тяга 4х140 тяга 3х190 високо изтегляне 4х110 хиптръстери 6x190 обръщане 5х80 военна преса 4х80
Вместо това реших да поснимам малко клипчета. Сори, че съм с най-раздърпаната тениска. Тук таме малко развалям техниката, но както казах не вървеше днес
Критиката е добре дошла - конструктивна, деструктивна. Поздравленията и хвалбите в течна форма поне 40° :D
Пускам ги като линкове към ютуб:
Клек на 140 кг
Клек на 160 кг Последното повторение малко кофти.
тяги:
трябва да слагам по две подложки, че много тракало. слагам си и две подложки под краката. кофтито е, че са гумени и потъват.
широка тяга на 100 кг
широка тяга на 140 кг
тяга на 190 кг
Обръщане на 60 кг Тип чобанско. желая съвети и критики как да се приближи към борческо
Обръщане на 80 кгТип чобанско. желая съвети и критики как да се приближи към борческо
И снимка от днес. Тегло 108кг
http://i.imgur.com/Ui1I3cq.jpg
Мнението беше редактирано от CarnalK на 15.01.14 20:17.
казано от CarnalK на 15.01.14, 20:15:
Клек на 160 кг Последното повторение малко кофти.
Идеален си бе, младеж :D.
Само на широката тяга на 140 малко мижаво е заключването, ама и при мен е така като натежи на хвата и ме е страх да не изпусна щангата отвисоко :D
Аз пък се кефя на обръщанията - динамика ,скорост и опора в бедрата!Това нямаше да го знам ,ако не бях изгледал клипчетата!На мен ръцете ми стават като на маймуна от виса на щангата! ;)
За 108-те ... къде ги побра не мога да вдяна?!?!?!
Поздрави Карналче!
Мнението беше редактирано от sapuna на 15.01.14 20:33.
За размерите си съм много тежък. Знам.
Иначе техниката на всичко е самоучител. имал съм две тренировки с Мастъра. оттам малко. иначе всичко друго сам. като за освободен от физическо в гимназията поради дюстабан и проблени колена бива.
15.01.14
21:04
Супер си на всички движения, по мое скромно мнение.
Е то в тая зала,колко да вдигнеш...чисто,лъскаво,гадни лостове и тежести,Том Круз по стената ...
казано от ddd на 15.01.14, 21:28:
Е то в тая зала,колко да вдигнеш...чисто,лъскаво,гадни лостове и тежести,Том Круз по стената ...
Това е единствената зала, където има дъмбели над 35 кг (до 50), има достатъчно тежести да се кляка, има дискове по 50 кг.
Другите две са ми далече и на двойна цена.
Най-ставаща е общо-взето за нуждите ми.
А тоя Том Круз колко ме нерви. Поне 30-ина пъти съм го събарял щото е на кофти място сложен.
Мнението беше редактирано от CarnalK на 15.01.14 21:37.
15.01.14
22:56
За мен много важиш на клека и на тягата, при пресата изтегляш повече от колкото е необходимо назад главата и поема кръста, но .. Иначе за обръщането аз лично бих го правил от земя, за да мога да хвана цялостната динамика на движението. Ако искаш на обръщането си спри клипа точно като дръпнеш щангата, за да може да спре точно когато си я обърнал и си виж постройката на тялото ..
Мнението беше редактирано от kaloyan на 15.01.14 22:58.
Съвет не мога да дам, само ще кажа, че си як като бизон :) По-як си отколкото изглеждаш. Предполагам, че ако свалиш малко килограми, тялото ти ще изглежда по коренно различен начин. BF около 20-21% ?
Мнението беше редактирано от Storm на 15.01.14 22:58.
Клипчетата от офиса не мога да ги гледам, но на снимката си личи, че си здрав. Я виж трапеца. :)
Макар че наистина ми е трудно да ти “дам” повече от 98-100 кила. :)
Батка, махни тая мека подложка под краката на тягата, тва (ще) ти ебава майката...
Всъщност идеята на Сторм не е лоша, да поизчистиш да замясаш на манекенче, а да си баси якото копеле, няква скрита лимонка (giggle) :D
Иначе си чук!
16.01.14
09:31
1. Широката тяга - много наведен напред я правиш, все едно си на някакъв максимален опит. Тръгваш да изправяш торса късно. Не е фаталано, но много напрежение в гръбнака има така.
2. Обръщането - тегли още по-високо, като стигнеш около гърдите събери плешките с рязко стягане и тогава върти лактите. Специално го гледах кадър по кадър на пауза и другия път снимай от по-високо, че от пода ъгъла лъже.
3. За да не те сгъва клека - напълни коремна с въздух и го стегни. Издишай малко след паралела.
Като цяло нямаш някакви фатални грешки и нещо за коригиране.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.01.14 09:39.
Ще карам ред по ред.
1. Подлжоките не са толкова меки, а без тях не може. поне докато не се появи алтернатива на сегашната зала, която да пасва откъм цена/качество. Просто на момента не съм навит да пътувам по 45 минути в посока, за да плащам двойно. Като няма риба и рака е риба.
2. Чистенето и свалянето на килограми ми е тъмна Индия. Уж не ям въглени, уж съм на отрицателен баланс, ама к*р. И вода да пия ми се лепи :D
препоръчайте ефикасен метод за отслабване. Да правя ли 90-дневната, а? :D 90 минути кардио? :D
Иначе не знам какъв % мазнини съм. Май ~20% пасва. бая е. Честно казано съм склонен да сваля до 10-12% и да загубя малко сила, но да подобря кондицията, че в момента бърпита, набирания и всичко със собтсвено тегло е мъка. Тромав съм един вид.
3. Широката тяга и на мен ми напражи впечатление. Трябва да изтегля раменете още назад и да тръгвам повече с краката и с гз по-ниско. Това пак е от следтвие от доминантните квадрицепси срещу глутеуси ми се струва.
4. Обръщането ще гледам да го коригирам.
5. На клека усещам, че от време на време отпускам гърба горе . В момента това мъча да го коригирам. Усещам, че когато ми са прави китките държа гърдите по-изпъчени и гърба е по-изправен. Колелце за корем също трябва да помогне.
Мерси за съветите.
Ба, клека ти е много приличен, ама много!
За пресата послушай Калоян, много си назад и те удря в кръста(но с 200 широка тяга, надали го усещаш толкова)...:))) Просто поработи върху мобилността в раменната става и китките и бъди изправен, стегни гъзо и натискай през пети.
Обръщането ти е трагично и то това е борческата, демек както можеш, само да са горе:)
Як си на изрод брат, има мегдан за още много! Лега как е?
Не ми е 200 широката тяга. Нормалната ми е 220 надхват. но да на кръст вдигам много и е як. Не че искам да продължавам да вдигам толкова на кръст де.
Обръщането е ясно.
Лега не го снимах, но като цяло ми е слаб. Тесен лег максимум 5х110 . Широк лег 5-6х110 Но бутам главно с трицепси. Тоест като цяло е зле.
Макс военна преса - 90 макс лег 135-140
Сталкер 5, 4, 4
лицеви обикновени - 20, 20, 20 от лицеви с пляскане ме боли рамото
куца жаба 12, 12, 12
дърпане-въртене 22, 18, 16
тръстър 14, 10, 10
борческо въртене 22, 20, 14
изхвър. една ръка 20, 20, 20
ам. подскоци 10, 10, 10
Попадна ми днес един фалер, че търсели опитни зайчета да се учели на тях за физиотерапевти. на 100 метра от вкъщи. Утре ще им звънна да ги питам, дали ще ме вземат за материал :D
Мнението беше редактирано от CarnalK на 16.01.14 17:47.
не съм писал от 5 дни. Бях на семинар петък, събота и неделя с този атлетичен младеж. Който на 140 кг е нереално подвижен. Толкова много неща показа, че сега чакам видеота и тогава ще мисля кога, как и с кого да ги упражнявам. Много съм доволен.
Другата седмица съм на “физиотерапия” да видим дали ще има някакъв ефект.
казано от CarnalK на 21.01.14, 13:17:
Толкова много неща показа, че сега чакам видеота и тогава ще мисля кога, как и с кого да ги упражнявам.
С когото си искаш, стига да не е с мен. Още си ми трябват ставите и сухожилията. :)
казано от James Hinks на 16.01.14, 09:31:
3. За да не те сгъва клека - напълни коремна с въздух и го стегни. Издишай малко след паралела.
Това какво ще рече, че и мен ме интересува. Вдишваш, задържаш, клякаш и издишаш като си клекнал под паралела или като си станал над него?
Хахаха, абе и аз така си помислих, но винаги като не разбереш нещо е по-добре да зададеш тъп въпрос, отколкото да направиш някоя тъпотия по “подразбиране” :)
отново никакво желание и сила
клек 3х170, 2х170
широка тяга 3х140, 3х140
тяга 3х190, 3х190
високо изтегляне 4х110, 4х110
обръщане 5х80, 5х80
военна преса 4х80, 4х80
Много слаба тренировка.
Имам нужда от промяна.
Голям мързел ме е налегнал.
Това да не се движиш много е гадна работа. събират ми се три дни с малко активност и си личи.
Студено ми е. Мързи ме, разконцентриран съм. Как карат така някои хора по цял живот не знам.
казано от CarnalK на 23.01.14, 20:47:
Голям мързел ме е налегнал.
Това да не се движиш много е гадна работа. събират ми се три дни с малко активност и си личи.
Студено ми е. Мързи ме, разконцентриран съм. Как карат така някои хора по цял живот не знам.
Изчакай, не си се адаптирал. Дай си малко време и ще видиш резултати. * (тм)
* (Универсален отговор. Върши работа в почти всяка ситуация)
:D
23.01.14
22:11
Аз това съм го казвал много пъти. Тази седмица имах период на тежки събития в чист психологически аспект. Почнах да подпалвам цигарите и много ми падна тонуса и това в разтояние на 3-4 дни в които не съм и тренирал. След като се прибрах и започнах да тренирам, лека по лека за няколко дни тонус-а ми се възтанови, не на 100 процента но се почувствах по-добре. Това го знам, но има моменти в които се пускаш по течението и ти трябва много малко да залитнеш, не проявиш ли тогава характер си готов. Така и цигарите, като бивш пушач позволиш ли си да паднеш духом за по дълго време, си пак пушач ..
Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.01.14 22:11.
Контролно No1 tough enough test
лично тегло 107 кг
1.обръщане-изтласкване прав(0.6 от собственото ти тегло)=> 65кг 15 повторения
2.тяга(1.5 собствено тегло)=> 165кг 12 повторения
3.бутане от лег(собствено тегло)=> 107,5кг 8 повторения
4.клек(собствено тегло)=> 110кг 22 повторения (тук можех да ги докарам 25, ама що спрях и аз не знам)
5.набиране=> 11 повторения
6.кофички=> 16 повторения
Без почивка между тях!!!
Оценка 3 на релси по милост :D
Добрата новина е, че отказите бха мускулни, а не защото ми свърши въздуха. Тягата беше адски тежка. баси
Лега очаквано зле - никога не ми е вървял.
Клека беше добре. Можех да нарпавя 25, ама реших да се пестя за набиранията и кофичките. Не че имаше полза от пестенето.
Единствената почивка беше след лега, когато трябваше да сложа 2х25кг на щангата за клек. Всичко друго е колото да се преместя от едното до другото.
Пулс 31-19
Яд ме е, че не си взех телефона, че да засека времз а бърпита. мислех си, че ще ми свърши въздуха, а то просто нямаше сила. Освен това ми се стори доста кратък теста. първия път ми се видя безкраен.
Интересно за новаци като мен ,още един тест който трябва да се запамети в раздел “тренировъчен” на лаптопа ми! ;)
Бях на физиотерапия за дясното рамо малко.
Две момиченца дето се обучаваха ме “терапираха”. Едни много плахи и нежни. Добре, че беше обучаващия да натисне малко.
Та. казаха ми, че дясното рамо било по-наред от лявото, но това било нормално, понеже съм десничар.
Много ми е натегнат делотида. Раменната става е много подвижна - трудна за заключване, но пък и предразположена към травми от големи тежести.
Трапеца е доста развит и движението на рамото нагоре не било както трябва. Пусто, че бяха нови и постянно с разни термини и съкращения, та не разбрах всичко.
При все утре и други ден ще питам повече. Да видим какво ще кажат.
контролно No2
макс на лег 140кг (142,5 на лоста, но лоста го смятам за 17,5)
макс на набиране с тежест 40кг (на 45 брадата не мина лоста)
макс на клек 180 кг (нула на 190)
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
беговия Animal ще е другата седмица за да се качат температурите и да се разледи Вчера беше по-топло и сега под снега има слой лед. Стадионите в момента са покрити със сняг и лед отдолу.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Днес втори път на физиотерапия.
Момиченцата предполагат, че е по-скоро мускулно. тоест натегнат пекторалис, силен горен трапец и слаба долна част на трапеца. слаба мускулатура между раменете на гърба. Доста точно според мен. като цяло това ми е проблема да държа изправен торса при широка тяга например. Имах (а май и все още имам) лека кифоза, head forward posture и вътрешно ротирани рамене.
усещам малко странно дясното рамо сега.
утре е третата и последна сесия. Обещаха да ми дадат лист с намерените неща и предложение за лечение.
Мойте 2 стотинки- предполагам face pull и по-често самомасаж на гърдите с фоум ролер и полираща машина ще помогнат.
Мнението беше редактирано от CarnalK на 29.01.14 18:28.
Днес последно физиотерапия.
Проблемните зони са:
-слаба долна третина на трапеца
- лопатките са отпуснати напред и раздалечени
- горната част на трапеца и пекторалиса са натегнати и компенсирам с тях
- като цяло раменната става е доста мобилна. не достатъчно за клек над глава с повче кила обаче. Лесно им е на трибойците
- стягам корема грешно. Когато се опитвам да стешгна корема го правя с изпъчен гръден кош, вместо да го прибирам напред.
Мисля идеално обяснява лошата техника на широка тяга и слабата лежанка.
За втора и трета точка - аз опитах една комбинация от Външна лакътна ротация + Трап 3 повдигане + (евентуално) Фейспул. (Много леки тежести съответно.) Честно казано не очаквах особен резултат, но цялата зона между лопатките се загря страхотно и буквално ми издърпа раменете назад. Сега го пускам през седмица с тренировката за гръб. Може и да не е оптимално решение, но определено работи. :)
Контролно No3
Макс на тяга 225 надхват без коан и фитили. 230 не минах коляното
Макс на обръщане 100. Не съм го тренирал движението и техниката е ужас
Макс на раменна преса 90. 92,5 мисля също с възможни
Макс на кофички с тежест +60 кг
Бегови animal
Резил!
Толкова не съм бягал от над 10 години. Отказах не от липса на въздух, ами от болки в подбедриците. Особено на милята последната половин обиколка си беше ходене почти. Същото на вторите и третите 400м. На последните натиснах.
Общо време 24:55
1600 - 8:23 много зле
400 - 1:34
400 - 1:59
400 - 1:59
400 - 1:36
100 - 0:22
100 - 0:23
100 - 0:25
100 - 0:20
Това е. Както пишеше в на Петко К подписа “Not designed for Jogging”
казано от CarnalK на 30.01.14, 18:41:
- стягам корема грешно. Когато се опитвам да стешгна корема го правя с изпъчен гръден кош, вместо да го прибирам напред.
Можеш ли да поясниш малко?Кога имаш впредвид под стягане на корема,при упражнения?
казано от Vintage на 04.02.14, 14:30:
казано от CarnalK на 30.01.14, 18:41:
Можеш ли да поясниш малко?Кога имаш впредвид под стягане на корема,при упражнения?
При клек, тяга итн. Когато пълниш корема с въздух, за да създадеш напрежение в пояса. Цацулин мисля някъде обясняваше, че трябва да се стремиш разстоянието между пъпа и сфинктер да е възможно най-малко.
Ясно.Това не е ли свързано и с флексия в гръбначния стълб?Айде,при тяга дърпане леко крив е допустимо,но при клек е трудно?
Не става въпрос за гръбнака при мен, а за лопатките. Държа ги раздалечени. Нямам проблеми при тяга и клек, но губя стабилност при лицеви, лег и т.н. В най-долната част от движението.
И последно, че бях забравил:
Макс лицеви 63
Макс набирания 14
Макс борческо с 2х24кг пудовки 22 (с две прихващания)
Макс борческос 2х20кг пудовки 36 без прихващане (това само за сравнение) 20кг-овите са ми много по-удобни за борческо.
Та това е моментното ми физическо състояние. Диагноза - освободен от физическо.
Може ли някога да се снимаш как правиш борческо обръщане с двете пудовки(24кг. или с по-тежки ако можеш) едновременно? :)