Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

30.01.14
16:43

казано от slavko на 30.01.14, 16:32:

Пила си ми от добавките усещам...:)))

Май няма да има нужда да се свързваме с треньора по спортна гимнастика:)

p.s. внимавай да не ми ритнеш фикуса ей:)

Не съм пила никакви добавки, само витамините и гъбите... :)
Той треньора пак може да е от позла - аз като гледам за колко време стигнах до тук сама, значи ако нещата се движат със същата скорост, докато задържа толкова дълго изправена на ръце, колкото трябва за да мога да кажа че мога да стоя на ръце, имам още около година и половина-две. От там нататък следват другите неща, които искам да правя от тази поза. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 30.01.14 17:01.

30.01.14
20:06

Храна:
07.30 - зелено кафе* с чага*, рейши*, мака*, мед*, какао
10.00 - (светло)зелен чай*
12.00 - конопен протеин с какао, мед* и карамфил
13.30 - крем супа* от червена леща* и суров спанак
16.00 - репички, половин връзка магданоз, 100-120 гр кашкавал* с масло*, ким и куркума; кафява халва и 2 парченца ладу*
19.30 - 3 парчета печена тиква*, малко компот от праскови*, шепа сурови лешници

Добавки:
метилирана фолиева киселина х 2
дуфастон - последния (party)
комлекс витамини, минерали, АК
изопринозин
крилово масло, ензими

Мнението беше редактирано от Margi на 30.01.14 21:44.

31.01.14
12:36

Петък, 31.01
Движение:
мачкане на ролера и голф топчето
Ащанга 2 - 70 минути, много разпиляна и неконцентрирана практика. Имам лека мускулна треска на гърба, което предполага, че вчера при балансите и стойките на ръце и той най-после е влязъл в действие. Имам мускулна треска и на външните тазови ротатори, по същата причина (или заради хиперекстензиите).

Добавки:
комплекс витамини, минерали и АК
изопринозин
коензим, Д3
крилово масло, ензими

За снощи добавям един аспирин с витамин Ц + чай* от мащерка* и лавандула* с мед, че нещо ме приболя главата след около 40 минути стоене на едно място на -7-8 градуса. Днес сутринта съм като нова. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 31.01.14 12:38.

31.01.14
17:17

Храна:
08.30 - зелено кафе* с чага*, рейши*, мака*, какао, мед*
11.00 - таханово бъркало*
17.00 - малко домашно вино*; зеленчуков борш*; кашкавал* с масло* и подправки; домашна бисквитена торта* (с крем с кокосово мляко и кафява захар); малко кафява халва
20.30 - малко компот* от праскови, парче печена тиква*
добавям и 3 капки витамин А, които се оказа че са около 4000 IU (dull)
преди лягане мисля пак да прибегна към аспирин + витамин Ц + чай* с мед* за всеки случай

Мнението беше редактирано от Margi на 31.01.14 20:42.

31.01.14
20:21

Забравих да си напиша и второто раздвижване за деня:
загрявка с пудовката
А1: вертик. скрипец, тесен подхват
А2: хиперекстензии от земя
В1: пулоувър
В2: скорпион
мост по шведската стена със задържане по пръчките
капотасана - няколко пъти
шпагати, разтяжки за таз

01.02.14
18:07

Събота, 01.02
Движение:
Мачкане на ролера и топчето
Ащанга 2 - малко над час, пак с малко помощ от приятел ;)
масаж с вендузи ...голям кеф :)

Добавки:
комлекс витемини, минерали, АК
изопринозин
аспирин + витамин Ц х 2
диаспорал
коензим, Д3, А
крилово масло, ензими

Храна:
08.30 - зелен чай* с чаг*, рейши*, мака*, мед*
12.00 - таханово бъркало*
15.00 - чай* от джинджифил, черен пипер, лимон, мед* и пчелен прашец*
17.30 - половин чаша вино; зелана салата със спанак, репички, зелен лук, слънчогледови кълнове*, дом.я.оцет*, шарлан*; зеленчуков борш*; 3 ръжени сухара с хумус*; парче дом. тиквеник*; дом. бисквитена торта*; кафява халва
19.30 - две шепи печени кайсиеви ядки и още две загребвания от бисквитената торта*
преди лягане - чай някакъв с мед

Мнението беше редактирано от Margi на 01.02.14 19:47.

01.02.14
19:43

Поздрав :)

https://www.facebook.com/photo.php?v=514330335342309

02.02.14
17:50

Неделя, 02.02
Движение:
малко мачкане на ролер и топче
Ащанга 2 - само до Йога Нидрасана, след това - обърнетите и финалните пози
семинар Йога Нидра - самата практика отне 30-тина минути

Добавки:
комплекс витамини, минерали, АК
изопринозин
А, Д2, коензим
крилово масло
ензими

Храна:
09.30 - таханово бъркало*
14.00 - зелен чай с жасмин
17.00 - чай от мащерка* с мед*
17.30 - вино; зелена салата със спанак, сл.кълнове*, дом.я.оцет*, шарлан*; сейтан* със зеленчуци (от Хумус Хаус); домашна бисквитена торта*; кафява халва
18.00 - 3-4 лешника, някакъв домашен кекс, който се оказа ужасен джънк :(
20.30 - половин шепа лешници

Мнението беше редактирано от Margi на 02.02.14 20:26.

03.02.14
13:01

Понеделник, 03.02
Движение:
мачкане на ролер и топче
Ащанга 1 - около и малко над час, задните ми бедра се усещаха нещо като въжета, и реших че Първа серия е по-добрия вариант днес. През обърнатите пози минах много набързо, за да си спестя неприятни усещания, предвид МЦ-то.
Това, което помислих за настинка в събота, се оказа гадното ПМС...знаех си че не се разболявам така лесно. (devil)

Добавки:
мет. фолиева к-на х 2
изопринозин
Д3, коензим
крилово масло
ензими

03.02.14
20:10

Храна:
08.30 - топъл шейк* от гъби*, мака*, какао* и мед*
11.30 - таханово бъркало* с меласа*
16.00 - 80-90 гр ементал
18.30 - малко салата от цвекло, ряпа, дом.я.оцет*, шарлан*; още 60-70 гр ементал; дом.бисквитена торта*, половин шоколад, парче тиквеник*, 2 хапки халва Катеричка; шепа печени кайсиеви ядки

04.02.14
17:00

Вторник, 04.02
Движение:
Ащанга 2 - 70 минути, с доста неприятни болки в кръста и понатегнати задни бедра, предполагам заради МЦ
между две тренировки, заради закъснението на клиентката ми успях да вместя:
3 серии пуш-пулове на TRX и дъмбел и хиперекстензии от земя
малко дърпане на скрипец с прави ръце

Добавки:
изопринозин
коензим, Д3
крилово масло

Храна:
08.30 - топъл шейк* от чага*, рейши*, мака*, какао, мед*, пчелен прашец*
11.30 - таханово бъркало* с меласа* и пчелен прашец*
16.00 - връзка магданоз; 2-3 с.л. слънчогледови кълнове*; елда* с доматен сос и подправки; 70-80 гр овесени бисквитки* с кокосово мляко с какао и канела (което всъщност трябваше да стане на желе, но беше още топло); 2 редчета бял шоколад; 2 хапки дом.бисквитена торта*
19.30 - 70-80 гр ементал; 2 кокосов чийзкейк* (за дегустация, още не се беше желирало...нещо не ми върви с този агар-агар); малко компот от праскови*
20.45 - шепа лешници

Мнението беше редактирано от Margi на 04.02.14 20:51.

04.02.14
17:05

Марги, направо ти се чудя на организма :D колко сладко изяждаш на ден и как не ти личи ;)
Аз ако се храня като теб досущ съм едно има няма 80 - 85 кила :@

Мнението беше редактирано от Vess на 04.02.14 17:05.

04.02.14
17:09

казано от Веселина Иванова на 04.02.14, 17:05:

Марги, направо ти се чудя на организма :D колко сладко изяждаш на ден и как не ти личи ;)
Аз ако се храня като теб досущ съм едно има няма 80 - 85 кила :@

Охххх...голяма мъка е...и понеже знам че съм лакома за сладкото, гледам всичко, което поглъщам да съм си приготвила сама с кафява захар или мед...освен Катеричката, де...ама тя е ясна.
Какво ли не съм опитвала...без сладко накрая, все едно че не съм яла изобщо. (dull)

04.02.14
17:11

...а ако не ядях толкова сладко, сигурно щях да съм 35-40 кила... ;)

04.02.14
17:14

казано от Маргарита Манева на 04.02.14, 17:09:

...без сладко накрая, все едно че не съм яла изобщо. (dull)

Мхм, и аз го обичам този завършек на храненето си, но си ми личи :D

05.02.14
19:02

Сряда, 05.02
Движение:
мачкане на ролер и топче
Ащанга 2 - май към час и половина отиде, много схваната и тегава практика
следобед - малко загрявка с пудовката
наклони назад, стойки на ръце, шпагати...гърбът ми е доста изморен

Добавки:
келп
изопринозин
коензим, Д3
ензим, крилово масло
2 х ЗМА

Храна:
08.30 - топъл шейк* от чага*, рейши* и мака* с мед* и пчелен прашец*
11.30 - таханово бъркало* с пчелен прашец*, меласа*
15.30 - (светло)зелен чай*
18.30 - вино; половин връзка магданоз; салата от червено цвекло, ряпа, сл.кълнове*, копър, дом.я.оцет*, шарлан*; 60-70 гр ементал; червена леща* с лук, кокосово масло* и подправки; домашен кокосов чийзкейк* (най-после се желира); 1 хапка халва Катеричка

Мнението беше редактирано от Margi на 05.02.14 21:06.

05.02.14
19:22

казано от Маргарита Манева на 04.02.14, 17:00:

...нещо не ми върви с този агар-агар)

Как го прибави към смеската за чийзкейка? До колкото знам трябва предварително да се бърка в гореща вода. Един път правих чиа пудинг, който беше с кокосово мляко. Смесих агар-агара с млякото на котлона и ги бърках съвсем кратко. Пудингът се желира доста бързо, а след няколко часа беше направо бетон :D

05.02.14
19:26

Всъщност използвам чийзкейк много свободно... :D
Няма грам сирене в него - разбърках агар-агара в гореща вода с кафявата захар, кокосовото мляко и какаото, докато заври. Изчаках го малко да изстине и го излях върху блата (който си беше като на чийзкейк), и чаках една нощ да се желира... :D ...стана доста вкусно, де, но се образуваха три отделни пласта - блата, желето и леко желираното кокосово мляко с какао. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 05.02.14 19:27.

06.02.14
15:45

Четвъртък, 06.02
Движение:
загрявка за китки, глезени и таз
Ащанга 2 - общо към 80 минути. Добре се получи, малко се поотпуснаха бедрата и малко намаля болката в кръста.

Добавки:
Д3, А, коензим
крилово масло, ензими
магнезий

Храна:
06.30 - топъл шейк* от чага*, рейши*, мака*, мед*
08.00 - таханово бъркало* с меласа* и пчелен прашец*
15.30 - 3-4 листа зелена салата; 3 репички; сейтан* със задушени зеленчуци; кокосов чийзкейк*; 2 редчета бял шоколад
19.30 - 2 хапки зелена салата с репички и всичко останало; половин връзка магданоз; 30-тина гр ементал, 20-тина гр гауда; остатъка от дъното на домашен компот от праскови*, един бонбон афтър ейт и две лъжички сладко от къпини*

Мнението беше редактирано от Margi на 06.02.14 20:32.

Т. Тодорова

06.02.14
16:01

Ох, Марги, извинявай, че ще ти оспамя симпатичния дневник (вече го правя даже :P), но не мога да не ти запратя една виртуална лига по кокосовия чийзкейк :D
Ти ли си го правиш...? Хау? (nlick)

*** Много се превъзбудих и прибързах с въпроса :D. Явно сама си го правиш :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.02.14 16:03.

06.02.14
16:06

Да, върни два поста по-нагоре. :) Описала съм процедурата по правенето.
Въпреки че това беше някак “пилотна версия”, която ще търпи още промени. Като вкус се получи изключително добре, но има да се работи върху външния вид. ;)

07.02.14
20:01

Петък, 07.02
Движение:
сутринта - мачкане на ролера и топчето
следобед - раздвижване:
малко загрявка с пудовката
в по 3 серии
А1: планк 1 мин
А2: стойка на ръце 1 мин (старах се да не ползвам много стената, само с върха на пръстите я закачах ;) )
В1: пулоувър х 8
В2: Марги планк
С1: вертик. скрипец с прави ръце
С2: спускане и връщане в капотасана Б (накрая имах чувството че бедрата ми се късат ;( )
спускане и върщане в Урдва данурасана - 3-4 пъти
Капотасана А - успях да си хвана и възглавничките на стъпалата (party)
много шпагати във всички посоки
много разтяжки на раменете и гърдите

масаж с вендузи (sun)

Добавки:
А, Д3, коензим
изопринозин
ЗМА
вит. Ц, аспирин, беналгин (събудих се с ужасно главоболие и следобеда пак се засили)
магнезий, Б6

Храна:
08.30 - зелен чай*
09.30 - овесени ядки* с годжи бери*, какаови зърна*, лешници, чиа*, маково семе*, пчелен прашец*, мед*, меласа*
12.30 - 2 големи филии пълнозърнест хляб*, препечени с кашкавал, ким и куркума; малко от кокосовия чийзкейк*
14.00 - 2 парчета тиквеник* с желе от дюли*; 3 малки овесени бисквитки; 2 редчета бял шоколад
19.30 - фреш от боровинки* (намерих ги забравени във фризера :) ) с мед* и пчелен прашец*
преди лягане - чай мащерка* с мед*

ПП: Не разбирам защо когато са болни хората продължават да ходят по фитнесите и да ръсят зарази. Още по-неприятно е когато инструктори ходят болни да водят зумби разни и след тях се налага да си водя йогата и да се диша дълбоко...Защо не си стоят вкъщи да се лекуват...вече втора седмица работя в някаква заразена среда с болни хора...за сега имунната ми система държи, но не се знае до кога ще остиска под такъв натиск. (sweat)

Мнението беше редактирано от Margi на 07.02.14 23:06.

07.02.14
20:42

казано от Маргарита Манева на 07.02.14, 20:01:

ПП: Не разбирам защо когато са болни хората продължават да ходят по фитнесите и да ръсят зарази. Още по-неприятно е когато инструктори ходят болни да водят зумби разни и след тях се налага да си водя йогата и да се диша дълбоко...Защо не си стоят вкъщи да се лекуват...вече втора седмица работя в някаква заразена среда с болни хора...за сега имунната ми система дърви, но не се знае до кога ще остиска под такъв натиск. (sweat)

Поради липса на възпитание и уважение към останалите Марги. Те нали са болни вече....какво им пука за останалите :@
Аз работя в същата среда, около 45 човека сме в оупън спейс офис и можеш да си представиш....аз се държа, имунитета ми е силен, но съм приносител и нося вирусите у дома (dull) Слава Богу, че и на малкия поддържам имунитета висок, та ако прихване - се преборва за 2-3 дни.

Мнението беше редактирано от Vess на 07.02.14 20:43.

07.02.14
20:47

Ами, поне малко да уважаваха и себе си - за една седмица нито ще загубят форма, нито ще забогатеят толкова много от проведени тренировки. не знам дали на клиентите им е приятно да гледат този, който се предполага че е пример за тях за здраве - подсмърчащ и с червен нос...някак непрофесионално е.

08.02.14
17:13

Събота, 08.02
Движение:
мачкане на ролер и топче
загрявка на китки, глезени и таз
Ащанга 2 - не знам колко време, но беше голяма мъка, мускулната треска от вчерашните 15 Капотасани е горе-долу като след 200 м напади (sweat)
следобед - Йога Нидра - 30 минути

Добавки:
изопринозин
крилово масло, ензими
ЗМА
магнезий

Храна:
09.30 - топъл шейк* от чага*, рейши*, мака*, мед*, пчелен прашец*, кокосово масло*, какао
12.00 - таханово бъркало* с меласа* и пчелен прашец*
16.15 - салата от кълнове* от слънчоглед и люцерна + зелен лук , маганоз, дом.я.оцет*, шарлан*; кашкавал с масло* и ким; грис халва*; 2-3 редчета шоколад
18.15 - компот от алое, половин шепа лешници, 2-3 парченца портокал
19.30 - компот от папая, 2 овесени бисквитки

Мнението беше редактирано от Margi на 08.02.14 19:20.

09.02.14
13:44

Неделя, 09.02
Движение:
апликатор - 30 мин общо на различни части на тялото
ролер и топче - 10-тина минути
загрявка на китки, рамене, глезени и таз - около10-15 минути
Ащанга 1 - малко над час...муслулната треска не само че не минава, ами се разпространява и към  задните части :(

Добавки:
Д3
келп
метилирана фолиева лиселина х 2
изопринозин
ЗМА
крилово масло, ензими
магнезий

09.02.14
18:10

Храна:
09.30 - таханово бъркало* с манов мед*, пчелен прашец* и меласа*
през деня - (светло)зелен чай*
17.30 - вино; салата от спанак, репички, зелен лук, дом.я.оцет*, шарлан*, кълнове*; императорски ориз с подправки и моркови; домашна грис халва*; 3 редчета бял шоколад; 2 парчета омлет със сирене и кори на фурна*, а.к.а. баницата на Марги ;)

10.02.14
14:34

Понеделник, 10.02
Движение:
около 45 минути мачкане на ролера и топчето + загряване + разтягане на раменете
Ащанга 2 - около час и малко - голяма мъка...по средата на практиката кръста започна да ме боли без видима (за мен) причина - не нормалните болчици, а гадно остро парене, блокиращо всякаква екстензия на гръбнака :( Поради тази причина правих седемте стойки на глава срещу стена - не я използвах, но исках да се презастраховам, в случай че кръста ми сдаде багажа съвсем. По-късно след практиката, паренето вече беше по цялото дясно бедро. (dull) Писна ми вече от тези драми с кръста.

Добавки:
изопринозин
Д3, коензим
ЗМА
крилово масло, ензими
МСМ, магнезий, Б6

Мнението беше редактирано от Margi на 10.02.14 14:35.

10.02.14
18:56

Храна:
08.30 - стандартния шейк* от гъби* и др.*
11.30 - таханово бъркало* с меласа* и пчелен прашец*
18.30 - салата от цвекло, моекови, дом.я.оцет*, шарлан*; от вчерашния ориз*; грис халва*; 2 редчета бял шоколад; парче от баницата*
малко по-късно - по малко компот от папая и алое

+ един беналгин следобеда с надежда да облекчи болката в кръста, но не би. :(

Мнението беше редактирано от Margi на 10.02.14 19:40.

10.02.14
20:14

Марги, тези болки в кръста лично ти  с какво си ги обясняваш? Ясно е,че позите са натоварващи, но не ми се струва това да е единствената причина.Аз също като правя  Капотасана или Колело усещам някакъв вид болка, но е по-скоро като разтягане/обтягане/......от известно време се чудя коя е границата на болка, след която си прекалил и ми е интересно да чуя твоята гледна точка.

Сега прочетох за Капотасана-поздравления, пожелавам ти след време и глезените да си стигнеш.:)

10.02.14
20:40

Да, всъщност болките си ги обясних именно с Капотасана, изпълнена в 15 много бавни повторения. Правих я в петък, и сега чак си дадох сметка, че това е изключително голямо натоварване за дълбоките мускули на таза, които освен че трябва да те избутат напред, трябва и да те задържат там за известно време, т.е. работят в интензивно в изометрия, и им се налага да инициират движението на тялото обратно нагоре.
При по-задълбочено наблюдение установих че болките всъщност не са точно в кръста, а ниско долу и дълбоко в таза.
Нищо чудно че днес не успях дори да спусна в Капотасана...ама нищо де, човек се учи от грешките си...и от болежките в случая. ;)

11.02.14
15:33

Вторник, 11.02
Движение:
Агни Намаскар, с по 8 лицеви опори - общо 72 (6-7 направих от колене)
после по 3 серии от:
А1: 8 х пулоувър с дъмбел - май към 12.5кг беше
А2: планка на Марги - около 10-15 секунди
В1: 1 минута планк (нормален)
В2: 5 х уиндмил с 12-ката пудовка
шпагати и разтяжки за раменете
гледах да сведа до минимум движенията свързани с екстензия на таза, защото все още ми причиняват ужасна болка (dull) + мускулната треска на бедрата от петък и тази във хип флаксорите :D
Добавки:
изопринозин
крилово масло
ензими
МСМ
...неприятното е че пак трябва да пия дуфастон за седмица-две + в началото на другия месец регулон + метфогамма... за около месец и половина... (dull)

Храна:
08.00 - таханово бъркало* с меласа* и пчелен прашец*
13.00 - конопен протеин с какао, мед* и пчелен прашец*
14.00 - зелен чай с жасмин
15.15 - 2 фпх* със 100-тина гр едам
19.30 - връзка магданоз, 70-80 гр кашкавал “Капка и Мими” ;) ; 3 редчета бял шоколад; парче дом.баница*; остатъка от компотите от папая и алое

...и пристигнаха 3 от основните ни хранителни продукти: (sun)

Мнението беше редактирано от Margi на 11.02.14 20:06.

11.02.14
17:02

На мен ми изглеждат по-скоро като подправки ? :D

11.02.14
19:25

казано от Madboy на 11.02.14, 17:02:

На мен ми изглеждат по-скоро като подправки ? :D

Ама не са. Сутрешните енергийни шотове са това. ;)

JNL

12.02.14
10:11

Марги, от сайт ли си поръчваш конопения протеин :))

12.02.14
11:32

Принципно този ми е подарък, но иначе съм го поръчвала от различни сайтове.

12.02.14
16:27

Српда, 12.02
Движение:
мачкане на ролера и топчето
загрявка
Ащанга 1 - около 70 минути, всичко вървеше добре, освен моментите с навеждания назад (които в Първа серия не са особено много)

Добавки:
изопринозин
вит. Е
крилово масло, ензими
МСМ, магнезий
дуфастон 2 х 1/2
мефогамма 2 х 1/2
След кратко умуване, прецених че изписаните ми противозачатъчни няма да са ми от абсолютно никаква полза, да не говорим че са в пълен противовес с твърдите ми убеждения, така че ще ги пропусна. Дуфастона го пия на 1/2 от предписаната ми доза, а метфогаммата за сега е  as Rx’d. Като приключа с приема им ще ми трябва доста сериозно гладуване, и като цяло чистене от остатъците им. (dull)

12.02.14
19:08

Храна:
08.30 - топъл шейк* с чага*, рейши*, мака*, какао*, мед*, пчелен прашец*
12.00 - таханово бъркало* с пчелен прашец*...изпих един келп с него
18.30 - салата от кълнове* от слънчоглед и броколи + магданоз, дом.я.оцет*, шарлан, авокадо; 2-3 розички броколи на пара със сметана; 2-3 чери домата, 2 фпх* с едам; чаша вино; домашна грис халва*, бял шоколад
...да, трябва да се намали сладкото вечер поне...

Премести го сутрин :)
Остави си нещо малко и сладко за след вечерята.
А ако има повече количество - дай го на Славко, да не се изкушаваш:)))))

12.02.14
22:23

Проблема е, че ако го преместя сутрин, няма да мога да съм активна през деня. А така или иначе в шейковете и тахановите бъркала има мед, макар и не във фрапиращи количества. Просто ще трябва да го намаля. :)
Сладкото у нас почти винаги присъства в нескромни количества (почти винаги е домашно правено, де)...съвестно ми е да оставям Слави сам да се справя със всичко... :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1