I workout because I love my body- NOT because I hate it

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.12.13
15:48

17.12 вторник
13:15-14:25 тренировка
раздвижване;
клек 20СТ 15@20кг 6@40кг 5@50кг  5х3@60кг  5@50кг 8@40кг
5 СС х:
- тяга х10@40кг
- раменна преса с 10кг лост х10,10,8,8,8
3 СС х:
- бедрено сгъване х10,10,8@30кг
- лег-преса х15@70кг
прасец на лег-пресата 3х30@70кг 1х30@60кг
трисет:
- пек-бек 1х15@5кг 2х10@7кг
- повдигане на 2х2кг гирички напред
- повдигане на 2х2кг гирички встрани
5мин пътека 10.1 км/ч
висене на лост; разтягане..
Сефте правя тройки на 60кг, и то пет, юпи :Д Тежаха де, преди някои повторения обаче доста раздишвах горе.

Храната:
07:00 - два банана, кафе
11:45 - кашкавал, краставица, четири тънички ръжени сухара, зелен чай
15:30 - 320гр извара на Родопея, домашни домати от буркан и шест тънички ръжени сухара
по-късно ще хапна същото като в 15:30 едит: + кокос, чай маточина
+ два портокала, един банан; пробиотично кисело мляко с вкус ванилия, маслени бисквити с меласа, меденки с натурален шоколад иии две мюсли барчета
нека ми е зле (blush)

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 17.12.13 23:11.

17.12.13
23:11

. греееешка
/трябваше просто да едитна горе :Д/

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 17.12.13 23:12.

19.12.13
19:34

За вчера храната:
100гр черен шоколад, две маслени бисквитки с меласа, четири меденки с натурален шоколад, едно мюсли барче и две парчета кокос /това до 16:00ч/
едно кафе за деня; вечерта 300-400гр уиски /събрахме се с класа на ресторант и след това на бар, но нищо не ядох,а по принцип си бяхме с куверти
Тренировка няма. Исках да тренирам, но през деня до 17:00 нямаше вода ии така..

За днес /пак само храна:
сутринта 2кафета; след 14:00
- 480гр извара на Родопея с домашни домати от буркан; четири меденки с натурален шоколад
- чай маточина
- едно крайшниче от пълн.хляб със семена, препечено с масло, домашна лютеничка и кашкавал
- 40гр черен шоколад, зелен чай едит: +60гр черен шоколад
Следобед поспах два часа, но хиляда пъти ме събудиха, а вечерта съня ми беше крааайно недостатъчен и цял ден ми тежи главата. Та, затова предпочетох да не тренирам днес, а исках вчера, щото знаех, че ще е така. Утре тренировката не ми е сигурна.
Хубава вечер!

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 20.12.13 18:17.

20.12.13
18:19

Няма тренировка днес.
Хрната:
12:30 - 50гр сурово кашу, 50гр суров бадем, бананн
15:00 - две мюсли барчета х30гр; 100гр черен шоколад
17:30 - 290гр извара, резен кашкавал с домашни чушки и домати от буркан
сега шепа сурови ядки със сушени плодове; до довечера най-много още някоя ядка ии чайчета
за деня 4 кафета
Утре след урок и в неделя също, смятам да има тренировки, за да си станат четири за седмицата. Иначе доообре си хапвам.
Хубава вечер!

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 20.12.13 18:20.

23.12.13
21:12

Здравейте (wave) Пожелавам весело посрещане на празниците на всички. (sun) Скоро ще си възстановя воденето на дневника или направо след нова година. Погубих се малко, ноо не си организирам добре времето и не съм тренирала, а от друга страна не се чувствам много добре. От вчера ме мъчи гърлото и днес се атакувах, пък да видим..
Айде, лека вечер!

04.02.14
21:28

Здравейте (wave) . След като изкарах месец и десетина дни без тренировки, миналата седмица си възстанових картата в залата и направих две тренировки, след които три дни не можех да ходя нормално, ставам, сядам, лягам и т.н (най-болезнено беше слизането по стълбите :Д ). Стана ясно, че не съм тренирала, а храната за периода си беше.. каквато си е била до сега. Имала съм залитания към сладкото /то как иначе/, но не са били толкоз страшни, както преди. Сега смятам да си възстановя воденето на дневника, тъй като така или иначе го правя в Word документ, но все пак тук по всякое време мога да получа съвет, а там - не. Ще си описвам и храната, и тренировките, като за последните ще се постарая да се случват поне 4 пъти седмично, тъй като времето ми е ограничаващ фактор.
Та, по същество..
04.02 вторник
Храната:
сутринта - 4 с.л сусамов тахан с 1 с.л мед
вечерта - зелена салата с лимонов сок, три варени яйца, парче кашкавал, сирене, маслинки (доста), 80% ръжен хляб
течности, освен водата - три кафета, един ментов чай и след малко ще се правя пак ментов чай, но насипен

тренировката беше следобед:
клек 5х5@50кг
тяга 5х5@55кг
гребане с лост, надхват 1х12@20кг 3х10@25кг
хиперекстензии 4х10
2 СС х: лег-преса х20@50кг + працес х30@50кг

От утре минавам първа смяна и направо не знам как ще се случва ранното ставане, тъй като в последно време доста си поспивам...
Хубава вечер :)

05.02.14
19:14

05.02 сряда
Без тренировка днес. Иначе от вчера имам МТ, но вече не толкова ужасна.
За деня:
- 200гр сурови ядки (лешници, кашу и бадем) / на два пъти
- един банан
- 3с.л сусамов тахан
- зелена салата с лимонов сок, 15-20 маслини, 3 варени яйца, кашкавал
четири кафета /има вероятност да станат 5/, ментов чай и после сигурно пак ментов, но насипен

Абе, не е като да не си хапвам :Д . И аз се присъединявам към групата, търсещи начини за озаптяване на апетита...
Хубава вечер!

Добре дошла отново (sun)

05.02.14
19:54

казано от Danniii :) на 05.02.14, 19:14:

05.02 сряда
За деня:
- един банан
- 3с.л сусамов тахан
четири кафета /има вероятност да станат 5/, ментов чай и после сигурно пак ментов, но насипен

Абе, не е като да не си хапвам :Д . И аз се присъединявам към групата, търсещи начини за озаптяване на апетита...

И това, ако е храна... колко калории се събират за деня...:x

Teddy

05.02.14
20:05

казано от Pollyanna на 05.02.14, 19:54:

05.02 сряда
За деня:
- един банан
- 3с.л сусамов тахан

И това, ако е храна... колко калории се събират за деня...:x

Какво и е на храната? (nrespect) Много е добре даже! :)
П.С. Дани, извинявай за спама, но просто не разбирам подобни коментари оспорващи прилична храна.. Дори и примерно да е била недостатъчно /което не е така (wait) / защо да се тъпче? При положение че дори е нетренировъчен и не е като да е на супи и листа.

Мнението беше редактирано от Teddy на 05.02.14 20:07.

05.02.14
20:15

Като калории всъщност не е толкова малко.  Само съдържанието на белтъчини не е достатъчно, но не виждам някаква драма в това, особено ако е в рамките само на един ден.

05.02.14
20:19

Какво и е на храната? (nrespect) Много е добре даже! :)
П.С. Дани, извинявай за спама, но просто не разбирам подобни коментари оспорващи прилична храна.. Дори и примерно да е била недостатъчно /което не е така (wait) / защо да се тъпче? При положение че дори е нетренировъчен и не е като да е на супи и листа.

Не говорех за тъпчене, далече съм от тази мисъл. По-скоро се учудих на вида храна и липсата на протеини, както и на коментара, че
“Абе, не е като да не си хапвам :Д”

05.02.14
20:24

казано от Pollyanna на 05.02.14, 19:54:

05.02 сряда
За деня:
- един банан
- 3с.л сусамов тахан

... колко калории се събират за деня...:x

Ако лъжиците и тахан са като моите, калориите им са поне 4-500, + 1100 от ядките, + около 4-5-600 от кашкавала с яйцата...мисля че са напълно достатъчно за да се нахрани един човек. ;) Само кафетата ми се виждат повечко...

Мнението беше редактирано от Margi на 05.02.14 20:28.

Е колко пък да няма белтъчини? :)

Лешници и бадеми - около 15гр/100гр
Кашу - 18гр/100гр
Тахан - 22гр/100гр (3 супени са да кажем 60гр -> 12гр протеин)
3 яйца - около 20гр протеин

И без кашкавала, най-ограничената сметка излиза : 200гр х ~15гр/100гр + 12гр + 20гр = 60-65гр протеин, което си се връзва на 1гр/кг ;)

05.02.14
20:29

казано от Херцог Трън на 05.02.14, 20:28:

... което си се връзва на 1гр/кг ;)

Аз ако остана на един грам на килограм, ще умра на секундата. :D

05.02.14
20:33

казано от Boby_ на 05.02.14, 20:29:

Никой не е умрял от “протеинова недостатъчност” :D
За сметка на това пък има много болестни състояния, породени от недостиг на микронутриенти...нещо, което често се получава при хора, следящи основно съотношението на ккал/м/в/п

05.02.14
20:34

казано от Маргарита Манева на 05.02.14, 20:33:

Никой не е умрял от “протеинова недостатъчност” :D
За сметка на това пък има много болестни състояния, породени от недостиг на микронутриенти...нещо, което често се получава при хора, следящи основно съотношението на ккал/м/в/п

Това беше шега по-горе. А с недохранването на клетъчно ниво при калориен излишък нещата са сериозни - с това няма как да не се съглася.

Нищо няма да ти стане, Боби :D Най-много да си в много криво настроение и да тролиш по-често от нормалното тук :D

05.02.14
20:42

казано от Херцог Трън на 05.02.14, 20:37:

Най-много да си в много криво настроение и да тролиш по-често от нормалното тук :D

Жална ви майка тогава! :D

Аре стига, че това не ми е първият осран дневник днес.  :D
Дядо трол трябва да си ляга.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.02.14 20:49.

05.02.14
20:57

Супените лъжици са ми бая супени, да. Калориите по мои груби сметки идват като тези на Марги. Никога не съм си правила труда да следя съотношението на калории/м/п/вх, та даже и да си смятам калориите или да си тегля храната. Ям това, което ми е вкусно, като се опитвам да избягвам джънк храната, защото си имам своята слабост към сладко. Напоследък избягвам и честата употреба на млечни продукти, като почти съм скъсала с изварата. Месо не консумиран или ако - то е много рядко... Та, по принцип така си се храня аз, не знам кое те озадачи толкова, Pollyana :)
п.с За кафетата си права, Марги. Приемам идеи за силно ободряващи чайове.

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 05.02.14 20:58.

05.02.14
21:17

казано от Danniii :) на 05.02.14, 20:57:

Та, по принцип така си се храня аз, не знам кое те озадачи толкова, Pollyana :)

Никога не съм броила калории, които съм приела, нито които съм изразходила.
Странно ми беше кога и какво, и колко ядеш. Все се опитвам да ям “правилно”, не ям джънк и почти не консумирам въглехидрати, и въпреки това за последните 2-3 години качих 10 кила. А толкова трудно се свалят, мамка му(devil). Това е една от причините да се върна към фитнеса.

Мнението беше редактирано от Zozo на 05.02.14 21:20.

06.02.14
06:47

п.с За кафетата си права, Марги. Приемам идеи за силно ободряващи чайове.

Зелен чай; топло какао с мед и кокосово масло; другото е шейка от гъби, който си правя, но за него трябва малко повече зареждане  на някоои продукти; шейк от водорасли (спирулина или хлорела) също доста ободрява.

06.02.14
08:24

Приемам идеи за силно ободряващи чайове.

Здравей, Дани :) Може да пробваш мате. На мен ми се видя доста силно, когато го пробвах и затова не повторих, но всеки е различен и  има хора, за които си е идеална ободряваща напитка :)

07.02.14
09:18

Благодаря много за предложенията, ще ги имам предвид! Pollyana, пожелавам ти скоро да се отървеш от тези 10кг :)
Аз ще се разпиша за вчера 06.02 :
Храната за деня:
- 100гр сурови орехи /на три пъти сутринта/
- 5 с.л сусамов тахан с 1 с.л мед
- зелена салата с лимонов сок, две варени яйца, малко кашкавал и 15тина маслини
три кафета, ментов чай и един насипен такъв

Днес ще съм си вкъщи цял ден, за да чета и по някое време ще отскоча до залата.
Хубав ден! (sun)

07.02.14
18:58

07.02 петък
Храната:
- 4 с.л сусамов тахан с 1 с.л мед
- шепа сурови орехи (~50гр), едно варено яйце
две кафета, един фреш от грейпфрут, по-късно ментови чайчета ще пия

тренировката беше следобед:
/загряващите и след работните не ги описвам/
клек 8@40кг 5х5@50кг 6@40кг
тяга 10@40кг 5@50кг 4(или 5 бяха?)х3@60кг 5@50кг
хиперекстензии 4х10
3 СС х:
- придърпване на хоризонтален скрипец с широк надхват 12,10,10@25кг
- гребане с 10кг дъмбел х10 на ръка
придърпване на верт.скрипец с тесен подхват 3х10@25
3 СС трицепс + бицепс
5 минутки велоергометър

Бива горе-долу, но ми беше много некомфортно и ме болеше кръста (първи ден от МЦ) иии затова нещата не се получиха точно, както си ги мислех. Нетипично за мен, но нещо нямам апетит и ще пропусна вечерята.
Хубава вечер!

07.02.14
22:39

Pollyana - лоша причина да се върнеш към фитнеса, това явно е проблема, грешни мотиви. : ) Едно че обръщаш внимание , че има проблем след като забележиш че не изглеждаш както искаш или си качила 10 кила, а например факта че може би 2-3 години не си имала никаква физическа активност....ем какво очакваше? Та първо се замисли какъв човек си, дали си “слаб” човек , тоест във форма или си “неактивен човек, мързел” . Няма как мързела изведнъж да стане активен, чрез самото действие. Трябва да вникнеш в себе си, да разгледаш мотивите и да си отговориш дали найстина правиш каквото трябва, правиш ли прекалено големи крачки, защо не почнеш от нещо малко, изгради навици и после като си готова го направи. Не се оплаквай или търси причина в хормоните или луната...
Дани - (hug)

07.02.14
22:53

казано от valerious на 07.02.14, 22:39:

Pollyana - лоша причина да се върнеш към фитнеса, това явно е проблема, грешни мотиви. : )

Моля те, прочети моя дневник и особено последните постове, и пиши в него, ако имаш лични коментари към мен.

07.02.14
22:59

Валери, няма лоша причина човек да спортува. :) А оправданията всеки си ги има. Важното е да правим нещо ВЪПРЕКИ тях, а не заради тях.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.02.14 22:59.

07.02.14
23:02

казано от Boby_ на 07.02.14, 22:59:

Валери, няма лоша причина човек да спортува. :) А оправданията всеки си ги има. Важното е да правим нещо ВЪПРЕКИ тях, а не заради тях.

Може би той е искал да каже, че не тези 10кг трябва да са стимул за спорт, а удоволствието, което носи всяка тренировка и позитивите от спорта като цяло. Да тренира с желание, а не защото трябва примерно да се отърве от някое кило, защото ако го правиш само затова в един момент пак ще спреш и ще си на изходна позиция. Но и ти си прав, Боби, че няма лоша причина човек да спортува!
п.с Pollyana, аз не казвам, че ти правиш това, тъй като не съм запозната с дневника ти, размишлявам си над казаното от Валери..

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 07.02.14 23:04.

07.02.14
23:04

казано от Danniii :) на 07.02.14, 23:02:

Може би той е искал да каже, че не тези 10кг трябва да са стимул за спорт, а удоволствието, което носи всяка тренировка и позитивите от спорта като цяло. Да тренира с желание, а не защото трябва примерно да се отърве от някое кило, защото ако го правиш само затова в един момент пак ще спреш и ще си на изходна позиция. Но и ти си прав, Боби, че няма лоша причина човек да спортува!

Защо 10-те килограма да са по-лоша причина да започнеш, отколкото удоволствието или ползите като цяло? Аз започнах заради едни 35 килограма... Свалих ги и не спрях. :) Важното е да започнеш. Другото зависи от теб, а мотивацията, целите и причините да спортуваш се променят с времето.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.02.14 23:05.

07.02.14
23:09

казано от Danniii :) на 07.02.14, 23:02:

п.с Pollyana, аз не казвам, че ти правиш това, тъй като не съм запозната с дневника ти, размишлявам си над казаното от Валери..

10-те кг се качват и свалят през годините, просто става по-трудно. Не съм спирала да спортувам от 25-годишна. Просто сега ми е по-трудно и търся решение.

07.02.14
23:19

Защо 10-те килограма да са по-лоша причина да започнеш, отколкото удоволствието или ползите като цяло? Аз започнах заради едни 35 килограма... Свалих ги и не спрях. :) Важното е да започнеш. Другото зависи от теб, а мотивацията, целите и причините да спортуваш се променят с времето.

Да, изключително прав си. В крайна сметка и аз започнах с фитнеса, защото не се харесвах и исках да отслабна... То моите тренировки в началото бяха чисто издевателство де, но в последствие преориентирах целите си.

Pollyana, продължавай да тренираш и да се храниш разумно и те кг-мите ще паднат. И аз два или три пъти /не помня вече/ едни 10 кг-ма съм ги качвала и сваляла, но по различни начини. Благодарение на настоящите ми тренировки, въпреки че тези 10 кг-ма са нагоре, а не надолу - не изглеждам по начина, по който съм изглеждала с тях, но без тренировки или то поне не такива. Ако ме разбра какво исках да кажа, че то и аз се обърках :Д

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 07.02.14 23:19.

07.02.14
23:27

казано от Danniii :) на 07.02.14, 23:19:

Pollyana, продължавай да тренираш и да се храниш разумно и те кг-мите ще паднат. И аз два или три пъти /не помня вече/ едни 10 кг-ма съм ги качвала и сваляла, но по различни начини. Благодарение на настоящите ми тренировки, въпреки че тези 10 кг-ма са нагоре, а не надолу - не изглеждам по начина, по който съм изглеждала с тях, но без тренировки или то поне не такива. Ако ме разбра какво исках да кажа, че то и аз се обърках :Д

И аз така мисля да продължавам. Дано работата не ме спре, че ако е както миналата година, фитнес ще видя през “крив макарон” (освен нощем.., когато все пак трябва да спя, за да работя на другия ден).

07.02.14
23:49

Радвам се, че се получи някаква дискусия тук. Дани правилно ме разбра.
Боби, сигурен съм, че след като си почнал с отслабване си открил силата на тялото си и ти е станало любопитно докъде можеш да стигнеш. В този момент вече мотивите ти се променят. Аз доколкото чета мотива й е да свали 10 килограма. Ако например има и друго - любопитство, някаква страст към спорта - Окей, ще се извиня.
Прави сте, че спорта е хубаво да се практикува, каквито и да са мотивите, ще сте по-здрави и т.н. нооо виждам че се превръща в тежест, след като се търсят оправдания да не се прави, ами по-добре не го прави. Това е моята гледна точка, разбира се има го и момента, в които просто трябва да работиш като машина...мотивацията не е вечния двигател.
И от друга гледна точка изхождам....абсолютно всеки говори едно и също - не ми стават дънките, 10 кила трябва да сваля...е и? какво като изчезнат...спираме? по-здрав ли си? съмнявам се.....защото всичко е измерено и преценено....еди колко си калории еди колко си бягане на пътеката и свалям....ами това за мен не е спорт.

08.02.14
00:06

казано от valerious на 07.02.14, 23:49:

И от друга гледна точка изхождам....абсолютно всеки говори едно и също - не ми стават дънките, 10 кила трябва да сваля...е и? какво като изчезнат...спираме? по-здрав ли си? съмнявам се.....защото всичко е измерено и преценено....еди колко си калории еди колко си бягане на пътеката и свалям....ами това за мен не е спорт.

Не съм казала, че ТРЯБВА да сваля 10 кила... Просто споделих, че съм качила 10 кг и че не се чувствам добре с тях, което няма нищо общо с това как изглеждам.
И ако дънките не ми стават, си купувам друг модел.

08.02.14
20:55

08.02 събота
Храната:
- 4 с.л сусамов тахан с 1 с.л мед
- 50гр сурови орехи + един банан
- (предстои) зелена салата с лимонов сок, две варени яйца, кашкавал и 15-20маслинки

тренировката беше преди малко :Д :
клек 8@40кг 5@50кг 5х3@55кг 5@50кг 8@40кг
тяга 10@40кг 6@50кг 5х4@60кг
3 СС х:
- лег-преса х20@60кг
- прасец на лег-пресата х30@60кг
придърпване на вертикален скрипец с широк надхват 4х10@30кг
придърпване на вертикален скрипец с тесен подхват 3х8@30кг

Добре беше тренировката, можеше още малко, но дойдоха да ме заберат иии.. стига толкоз.
До сега не съм качвала клипове на тяга и клек ии ето и на двете движения. Клекът е втората серия на тройките с 55кг, а тягата втората с 60кг. Приемам корекции по техниката :) .
п.с Извинявам се за качеството, много е тъмно, но телефона ми е глупав.. Възползвах се от момента - супер кеф е да тренираш събота вечер, бяхме само двама човека :Д ее, в началото 4, ама пак де :)

Хубава вечер!

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 08.02.14 20:57.

Тягата си изглежда чудно, а клека...клека не се вижда :D

08.02.14
23:11

Пускай по-бавно на клека иии  малко ти се вдигат петите..иначе верно никва видимост :Д Другия път някой да осветява с прожектор..(nok)

Мнението беше редактирано от Juls на 08.02.14 23:11.

09.02.14
07:59

казано от Juls на 08.02.14, 23:11:

Пускай по-бавно на клека иии  малко ти се вдигат петите..иначе верно никва видимост :Д Другия път някой да осветява с прожектор..(nok)

:D :D хахах, идея е.... Иначе за петите - тях винаги си ги следя. Възможно е тук да ги повдигам малко, но аз не забелязвам и не съм се усетила, че съм ги повдигнала. Иначе като ми натежава, тъй като не всеки път съм в кондиция, те първи издават багажа и почвам да събирам коленете ииии се спирам :) .

09.02.14
08:58

казано от Херцог Трън на 08.02.14, 21:12:

Тягата си изглежда чудно, а клека...клека не се вижда :D

Мдам, тягата е екстра.
А за тъмницата можеш да пробваш да я просветлиш малко от Enhancements в youtube - втората от менюто с иконки (прилича на вълшебна пръчица). Там  можеш да пробваш с Fill Light да си поиграеш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1