15.11.05
17:20
Тренирам през ден. Опитвам се да кача маса.
Искам да помоля знаещите тук да кажат какви корекции трябва да направя в програмата, по която гледам да тренирам от 1-2 месеца, благодаря предварително!
Значи:
Ден 1 (гръди и бицепс):
1.Щанга от полулег 4х6 (накрая до отказ) със субмаксимална тежест
2. дъмпели от полулег 4х10
3.конццентрично сгъване със супрамаксимална тежест - 3х6
4.скотово сгъване 4х6 (до 8 )
Упражненията за гърди ги правя от полулег, защото искам да кача в горната част на гърдите и като цяло не искам много масивни гърди.
Ден2 (гръб, трицепс)
1. скрипец зад врат - 4х8
2.скрипец пред гърди, тесен хват - 4х8
3.скрипец с въже - 4х8
4.тласкане с трицепси на щанга от лег - 4х8
4.хоризонтален скрипец 4х8
5.повдигане на рамене с щанга 3 серии до отказ
6. наклони напред - гръб долна част
Ден 3 (рамо)
1.раменни преси с щанга или дъмпели - 4х8
2.рамо - задна част с дъмпели 4х8
3.повдигане ръцете напред с дъмпели 4х8
4.повдигане ръцете настрани с дъмпели 4х8
Осемте повторения, които съм посочил навсякъде, са ориентировъчна цифра, като понякога правя 1-2 повече или по-малко.. в зависимост от кондицията.
Имам още един въпрос: Когато правя упражненията с големи тежести, за маса, трябва ли да правя повече от 2 упражнения за даден мускул (както съм го нагласил сега) и няма ли да доведе това до преумора?
не ми харесва хич програмата ти.За стаж само 2 месеца е тварде много.(много серии много повторения , много упражнения) :wink:
по добре тренираи по програмата за абсолютно начинаещи в саита. :wink:
15.11.05
18:06
[quote author=“bolkers”]не ми харесва хич програмата ти.За стаж само 2 месеца е тварде много.(много серии много повторения , много упражнения) :wink:
по добре тренираи по програмата за абсолютно начинаещи в саита. :wink:
Аз тренирам от около 8-9 месеца.. просто по4нах да действам за маса от 1-2 месеца.. преди това правех и кардио, сериите бяха повече, с по-малки тежести.. и по-разнообразни упражнения правех.
аааа ми така кажи бе човек.Ми и при тва полужение не е за теб тази програма. :wink: ето тази е за точно твоя стаж :wink: :
http://www.bb-team.org/training/000159.php
15.11.05
18:15
ами видях я тая програма.. но аз тренирам сутрин по гореописаната програма и ако след това не почивам по 1-2 часа на легло, се чувствам като парцал целия ден. А ако почна по тая дето ми сочиш, не знам на кой свят ще съм целия ден :))
Преди и след трнировка гълтам аминокиселини, като след тренировка пия и протеинче.. освен това сутрин и вечер пак пия протеинче.. и пак съм уморен след тренировка.. но може да опитам и по тая да видя как ще съм 1-2 седмици..
Може пък проблемът да е в тежестите - аз навсякъде слагам събмаксимална тежест.. с която мога да направя максимум 8-9 повторения.. може би не трябва толкова?
Програмата си е класическа и е добра за стажа който имаш,със забележката да намалиш упражненията.Малко са ти множко
16.11.05
23:07
[quote author=”Миле”]Програмата си е класическа и е добра за стажа който имаш,със забележката да намалиш упражненията.Малко са ти множко
?! че къде по-малко бе, човек :)
Имам и един въпрос, който ме тормози: пия протеин след тренировка , както и сутрин и вечер, от около 1-2 месеца. Гледам да ям през 3-4 часа. Резултат има, но не е впечетляващ - около 2-3кг. съм качил, не повече.
Мисълта ми беше - трябва ли да сменя упражненията през няколко месеца, за да кача повече или ефектът на привикване на мускулите към определени упражнения се неутрализира от вдигане на тежестта??
Трябва да ги сменяш разбира се послушаи Миле и посвали натоварването невинаги повечето е по добре обикновенно си претненирате
[quote author=“sledovatel”][quote author=”Миле”]Програмата си е класическа и е добра за стажа който имаш,със забележката да намалиш упражненията.Малко са ти множко
?! че къде по-малко бе, човек :)
Ами за рамо са множко (това за предното рамо е излишно), а и от двете упражнения за кръст няма смисъл (Гръбни преси и наклони напред. По - добре вместо тях двете сложи мъртва тяга). Не е желателно също така да дърпаш зад врат. Прави набиране до гърди, ако можеш, като първо упражнение.
Също така - три вида скрипци, и то и трите вертикални! Няма смисъл. Сложи хоризонтален скрипец или гребане с щанга, Т - лост или гребане с дъмбел или каквото и да е гребно движение.
Освен това нямаш никакви свободни тежести за гръб, желателно е да наблегнеш на тях. За бицепс - сгъване с щанга или дъмбели от стоеж, после някое друго упражнение.
17.11.05
08:50
[quote author=”Петко К”]
Също така - три вида скрипци, и то и трите вертикални! Няма смисъл. Сложи хоризонтален скрипец или гребане с щанга, Т - лост или гребане с дъмбел или каквото и да е гребно движение.
Всъщност ИМАМ такова, но има грешка приописанието ми на 2-ри тренировъчен ден :)
Благодаря на всички до тук!
17.11.05
13:04
[quote author=“sledovatel”]Тренирам през ден. Опитвам се да кача маса...
Ден2 (гръб, трицепс)
1. скрипец зад врат - 4х8
2.скрипец пред гърди, тесен хват - 4х8
3.скрипец с въже - 4х8
По-добре за маса прави набирания, мъртва тяга и гребане с дъмбели, щанга или Т-щанга(мечка). Само със скрипци не се прави добра маса :wink:
ВЪРНИ СЕ КЪМ БАЗОВИТЕ УПРАЖНЕНИЯ ЛЕГ КЛЕК МЪРТВА ТЯГА ВСИЧКО ДРУГО Е РАЗХОД НА ЕНЕРГИЯ ВСЕ ПАК ИСКАШ ДА КАЧИШ КИЛОГРАМИ! ЗА ПОКАЧЖАНЕТО НА ЧИСТА МУСКУЛНА МАСА ТРЯБВА ВРЕМЕ, ОСВЕН ТОВА ЗА ВАЗСТАНОВЯВАНЕТО ТИ САМО С ПРОТЕИН НЯМА ДА МИНЕШ МУЛТИВИТАМИНИ Л ГЛУТАМИН - ТОВА ЩЕ ТЕ ВАЗСТАНОВИ ПО БЪРЗО - ВСЕ ПАК ЗАВИСИ И НА КОЛКО СИ ГОДИНИ.