Въпрос към по-опитните

SL

15.11.05
17:20

Тренирам през ден. Опитвам се да кача маса.
Искам да помоля знаещите тук да кажат какви корекции трябва да направя в програмата, по която гледам да тренирам от 1-2 месеца, благодаря предварително!

Значи:
Ден 1 (гръди и бицепс):
1.Щанга от полулег 4х6 (накрая до отказ) със субмаксимална тежест
2. дъмпели от полулег 4х10
3.конццентрично сгъване със супрамаксимална тежест - 3х6
4.скотово сгъване 4х6 (до 8 )

Упражненията за гърди ги правя от полулег, защото искам да кача в горната част на гърдите и като цяло не искам много масивни гърди.

Ден2 (гръб, трицепс)
1. скрипец зад врат - 4х8
2.скрипец пред гърди, тесен хват - 4х8
3.скрипец с въже - 4х8
4.тласкане с трицепси на щанга от лег - 4х8
4.хоризонтален скрипец 4х8
5.повдигане на рамене с щанга 3 серии до отказ
6. наклони напред - гръб долна част

Ден 3 (рамо)
1.раменни преси с щанга или дъмпели - 4х8
2.рамо - задна част с дъмпели 4х8
3.повдигане ръцете напред с дъмпели 4х8
4.повдигане ръцете настрани с дъмпели 4х8

Осемте повторения, които съм посочил навсякъде, са ориентировъчна цифра, като понякога правя 1-2 повече или по-малко.. в зависимост от кондицията.

Имам още един въпрос: Когато правя упражненията с големи тежести, за маса, трябва ли да правя повече от 2 упражнения за даден мускул (както съм го нагласил сега) и няма ли да доведе това до преумора?

15.11.05
18:02

не ми харесва хич програмата ти.За стаж само 2 месеца е тварде много.(много серии много повторения , много упражнения) :wink:

по добре тренираи по програмата за абсолютно начинаещи в саита. :wink:

SL

15.11.05
18:06

[quote author=“bolkers”]не ми харесва хич програмата ти.За стаж само 2 месеца е тварде много.(много серии много повторения , много упражнения) :wink:

по добре тренираи по програмата за абсолютно начинаещи в саита. :wink:

Аз тренирам от около 8-9 месеца.. просто по4нах да действам за маса от 1-2 месеца.. преди това правех и кардио, сериите бяха повече, с по-малки тежести.. и по-разнообразни упражнения правех.

15.11.05
18:10

аааа ми така кажи бе човек.Ми и при тва полужение не е за теб тази програма. :wink: ето тази е за точно твоя стаж :wink: :

http://www.bb-team.org/training/000159.php

SL

15.11.05
18:15

ами видях я тая програма.. но аз тренирам сутрин по гореописаната програма и ако след това не почивам по 1-2 часа на легло, се чувствам като парцал целия ден. А ако почна по тая дето ми сочиш, не знам на кой свят ще съм целия ден :))
Преди и след трнировка гълтам аминокиселини, като след тренировка пия и протеинче.. освен това сутрин и вечер пак пия протеинче.. и пак съм уморен след тренировка.. но може да опитам и по тая да видя как ще съм 1-2 седмици..
Може пък проблемът да е в тежестите - аз навсякъде слагам събмаксимална тежест.. с която мога да направя максимум 8-9 повторения.. може би не трябва толкова?

15.11.05
18:27

ми опитай по тая програма и кажи слет 2-3 седмици некви резултати :wink:

16.11.05
09:57

Програмата си е класическа и е добра за стажа който имаш,със забележката да намалиш упражненията.Малко са ти множко

SL

16.11.05
23:07

[quote author=”Миле”]Програмата си е класическа и е добра за стажа който имаш,със забележката да намалиш упражненията.Малко са ти множко

?! че къде по-малко бе, човек :)
Имам и един въпрос, който ме тормози: пия протеин след тренировка , както и сутрин и вечер, от около 1-2 месеца. Гледам да ям през 3-4 часа. Резултат има, но не е впечетляващ - около 2-3кг. съм качил, не повече.
Мисълта ми беше - трябва ли да сменя упражненията през няколко месеца, за да кача повече или ефектът на привикване на мускулите към определени упражнения се неутрализира от вдигане на тежестта??

16.11.05
23:25

Трябва да ги сменяш разбира се послушаи Миле и посвали натоварването невинаги повечето е по добре обикновенно си претненирате

17.11.05
00:25

[quote author=“sledovatel”][quote author=”Миле”]Програмата си е класическа и е добра за стажа който имаш,със забележката да намалиш упражненията.Малко са ти множко

?! че къде по-малко бе, човек :)

Ами за рамо са множко (това за предното рамо е излишно), а и от двете упражнения за кръст няма смисъл (Гръбни преси и наклони напред. По - добре вместо тях двете сложи мъртва тяга). Не е желателно също така да дърпаш зад врат. Прави набиране до гърди, ако можеш, като първо упражнение.
Също така - три вида скрипци, и то и трите вертикални! Няма смисъл. Сложи хоризонтален скрипец или гребане с щанга, Т - лост или гребане с дъмбел или каквото и да е гребно движение.
Освен това нямаш никакви свободни тежести за гръб, желателно е да наблегнеш на тях. За бицепс - сгъване с щанга или дъмбели от стоеж, после някое друго упражнение.

SL

17.11.05
08:50

[quote author=”Петко К”]
Също така - три вида скрипци, и то и трите вертикални! Няма смисъл. Сложи хоризонтален скрипец или гребане с щанга, Т - лост или гребане с дъмбел или каквото и да е гребно движение.

Всъщност ИМАМ такова, но има грешка приописанието ми на 2-ри тренировъчен ден :)
Благодаря на всички до тук!

^V

17.11.05
13:04

[quote author=“sledovatel”]Тренирам през ден. Опитвам се да кача маса...

Ден2 (гръб, трицепс)
1. скрипец зад врат - 4х8
2.скрипец пред гърди, тесен хват - 4х8
3.скрипец с въже - 4х8

По-добре за маса прави набирания, мъртва тяга и гребане с дъмбели, щанга или Т-щанга(мечка). Само със скрипци не се прави добра маса :wink:

17.11.05
15:17

ВЪРНИ СЕ КЪМ БАЗОВИТЕ УПРАЖНЕНИЯ ЛЕГ КЛЕК МЪРТВА ТЯГА ВСИЧКО ДРУГО Е РАЗХОД НА ЕНЕРГИЯ ВСЕ ПАК ИСКАШ ДА КАЧИШ КИЛОГРАМИ! ЗА ПОКАЧЖАНЕТО НА ЧИСТА МУСКУЛНА МАСА ТРЯБВА ВРЕМЕ, ОСВЕН ТОВА ЗА ВАЗСТАНОВЯВАНЕТО ТИ САМО С ПРОТЕИН НЯМА ДА МИНЕШ  МУЛТИВИТАМИНИ Л ГЛУТАМИН - ТОВА ЩЕ ТЕ ВАЗСТАНОВИ ПО БЪРЗО - ВСЕ ПАК ЗАВИСИ И НА КОЛКО СИ ГОДИНИ.

17.11.05
15:19

ЗАБРАВИХ ! :)

СЕРИИТЕ  ПРАВИ 2 ЗАГРЯВАЩИ С ПО МАЛКА ТЕЖЕСТ 15-20 ПОВТОРЕНИЯ И 3 СЕРИИ СЪС СУБМАКСИМАЛНА ЗА 8-10 ПОВТОРЕНИЯ!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1