17.02.2014
Йога:
ॐ 05:25 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ с начинаещи модификации
ॐ малко повече от 1 час и 20 мин.
ॐ Както и предполагах, не можах да спя. Съответно бях по-будна от всякога за практиката. Имах страшно много енергия, но се опитах малко да се озаптя, за да не взема да се контузя на всичкото отгоре...
18:40 - Вечерно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи с малко лежерни виняси помежду им
ॐ - Йога Нидра (бях много концентрирана, НО във всичко друго с изключение на йога нидра...)
ॐ Всичко около 40 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 05:25 - Йога
⌚ 07:10 - спирулина*
⌚ 07:45 - Крем от: повечко кокосов орех*, сурови какови зърна*, мака*, канела
✽ добавки ✽ МСМ*
✽ добавки ✽ 1000 мг. крилово масло
❀ чай ❀ йоги чай* (не съм сигурна с какво. Със сигурност имаше джинджифил и зелен)
⌚ 13:00 - 1/2 портокал*
⌚ 14:30 - омлет от 2 яйца* (с хим.роз.сол*, босилек и куркума*) + броколи* на пара
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 18:40 - Вечерно раздвижване
⌚ от към 19:40 до 21:30 - зеле*, малко рукола*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
татково червено вино*
Мисли разни разнообразни:
✍ Толкова много медитации и йога нидра са ми нужни сега, че мога да си взема отпуска и поне 1 седмица да не мърдам...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 18.02.14 12:12.
18.02.2014
Йога:
ॐ 1 час и 20 мин.
ॐ Интересно нещо открих! Не осъзнавах колко много мисля във вчерашната и в утрешната практика... А съм така и в живота. Повече мисля за това, което е било преди и за това, което предстои и никога не съм наистина в настоящето. Имам доста работа по въпроса!
ॐ Получи се приятна практика! Честичко си напомнях, че трябва да съм там с цялото си съзнание.
ॐ Като, че ли започвам да усещам движенията. Поне вече имам нормална и леко мазохистично приятна мускулна треска. Това, което имам предвид под “нормална” е, че преди усещането беше по-скоро на преразтеглен мускул и беше безкрайно неприятно.
19:00 - Вечерно занимание
ॐ - 3 поздрава А
ॐ - Йога Нидра (удивително е колко са упорити някои мисли...)
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 07:40 - спирулина*
⌚ 08:30 - Крем от: кокосов орех* + водата*, сурови какови зърна*, мака*, канела
❀ чай ❀ гравиола* (соурсоп)
⌚ 13:30 - 1/2 портокал*
⌚ 14:40 - омлет от 2 яйца* (с хим.роз.сол*, босилек и куркума*) + броколи* на пара + настърган джинджифил*
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 19:00 - Вечерното занимание
⌚ от към 19:45 до 21:30 - зеле*, малко рукола*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
бяло вино*
✍ Точно преди обяда получих добри новини по повод на драмата от неделя :) Страхотно е да се храниш щастлив :)
✍ Сега като ми е по-лекичко на сърчицето, мога да се похваля с новата постелка (inlove) (всъщност първата ми :) )
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 19.02.14 09:44.
19.02.2014
Йога:
ॐ 05:30 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 30 мин.
ॐ Никаква представа нямам защо се получи толкова дълга практика! По принцип се усещам като съм по-бавна, но днес нямах такова чувство... Може би като си казах в началото “има време” съм се “подхлъзнала”...
ॐ Имах напредък в отварянето на таза към дясната страна. Нямаше го напрежението в коляното, а движението си идваше от където трябва... Чак се изненадах. ;)
ॐ Забелязвам, че последните няколко дни изпитвам страх при изправянето в стойка на глава. Може да идва от там, че постелката ми е по-мека от килима преди и не се чувствам стабилна...
18:30 - Йога Нидра
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 05:30 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 07:45 - спирулина*
⌚ 08:45 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, сурови какови зърна*, мака*, канела
⌚ 13:20 - 1/2 портокал*
⌚ 14:45 - броколи* на пара в сос от конопено семе*, малко джинджифил*, хим.роз.сол*, куркума* и босилек
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 18:30 - Йога Нидра
⌚ от към 19:40 до 21:30 - зеле*, малко рукола*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
татково червено вино*
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 20.02.14 09:23.
Час и половина е ок. Над час и 35-40 минути е вече тегава практика.
Като цяло и аз имам по-бързи и по-бавни дни. Нормално.
Мнението беше редактирано от Margi на 19.02.14 21:52.
20.02.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 25 мин.
ॐ Понакога се чудя как в тая малка глава се събират толкова много мисли! (giggle) Днес беше голяма навалица и съответно имах ужасно разконцентрирана практика...
18:40 - Вечерно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б,Уттита Триконасана и 1-2 тазоотварящи
ॐ - Йога Нидра (мислите от сутринта си починаха цял ден, за да се върнат с нови сили точно за йога нидра.. (dull) )
ॐ Всичко около 40 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 08:50 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, сурови какови зърна*, мака*, канела и джинджифил*
❀ чай ❀ зелен* + коприва*
⌚ около 13:30 - 1/2 портокал*
⌚ 15:15 - овесени ядки* с домати* (направени на пюре с хим.роз.сол*, босилек и малко черен пипер) + малко рукола*
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 18:50 - Вечерно раздвижване
⌚ от към 19:45 до 21:30 - зеле*, малко рукола*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
- макадамия*
татково червено вино*
✍ Взеха ми нов компютър в офиса, че моя сдаде багажа. Дано да мога да си правя още по-големи екселски файлове на него! (то може и от това да сдаде багажа настоящия (wasntme) ) Пристрастена съм към Ексел! Странно е за мечтател и художник, но е факт :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 21.02.14 08:56.
21.02.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 25 мин. (може би мааалко по-малко беше...)
ॐ Концентрация = 0
ॐ Още едно доказателство колко глупаво е да си с очаквания за практиката - въпреки че го знам, точно преди Бхуджапидасана взех, че си представих как ще я изпълня... Е, и специално по този повод дясното стъпало ми се схвана, не успях да запазя хубав баланс и т.н...
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 08:50 - овесени ядки*, кисело мляко*, пчелен прашец, мака*, канела*
⌚ 13:30 - 1/2 портокал*
⌚ 15:00 - омлет от 2 яйца* в сос от домати* (с хим.роз.сол*, босилек и малко черен пипер) + рукола*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 22:30 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени и слънчогледови* семки
- кисело мляко*
татково червено вино*
✍ Днес се чувствах като в някакъв луд сръбски филм… (giggle) Цял ден разни хора ми висят на главата- майстори, програмисти… Постоянно някой идваше… Накрая и групичка проверяващи ни навести… И тъкмо огладнях, отивам в кухнята и там какво да видя? Странен италианец се разпрострял с лаптопа си и си работи... (tmi) Имаше си и положителните събития, разбира се, както си е редно за луд сръбски филм... А хубавите такива са ми много любими, обожавам самия език! :) Та положителното е, че си имам две бременни колежки :) Голяма лудница! :D
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 22.02.14 17:26.
казано от Sunny S. на 21.02.14, 20:31:
малко беше...)[/color]
ॐ Още едно доказателство колко глупаво е да си с очаквания за практиката - въпреки че го знам, точно преди Бхуджапидасана взех, че си представих как ще я изпълня... Е, и специално по този повод дясното стъпало ми се схвана, не успях да запазя хубав баланс и т.н...
Аз пък усещам че имам полза когато спра да мисля и започна да дишам преди трудна поза, особено баланс. Когато започна да ги мисля, ме обвзема някаква необяснима паника и страх от позата. Ако успея да се освободя от всичко това, всичко започва да се случва. :) Забелязвам и че винясите ми се получават по-добре, ако при отскока от Гледащо надолу куче се подготвя психически за стойка на ръце, а не за седеж. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 21.02.14 20:43.
казано от Маргарита Манева на 21.02.14, 20:41:
казано от Sunny S. на 21.02.14, 20:31:
малко беше...)[/color]
ॐ Още едно доказателство колко глупаво е да си с очаквания за практиката - въпреки че го знам, точно преди Бхуджапидасана взех, че си представих как ще я изпълня... Е, и специално по този повод дясното стъпало ми се схвана, не успях да запазя хубав баланс и т.н...Аз пък усещам че имам полза когато спра да мисля и започна да дишам преди трудна поза, особено баланс. Когато започна да ги мисля, ме обвзема някаква необяснима паника и страх от позата. Ако успея да се освободя от всичко това, всичко започва да се случва. :) Забелязвам и че винясите ми се получават по-добре, ако при отскока от Гледащо надолу куче се подготвя психически за стойка на ръце, а не за седеж. ;)
Абсолютно е така!
Това мойто днес беше напълно осъзната глупост с елементи на мазохизъм ;) . Първо си помислих колко глупаво би било и още не си бях довършила тази мисъл и веднага го направих (blush)
22.02.2014
08:15 Почивен ден (редовният шести) :
ॐ - лек стречинг
ॐ - Кростренажор - 40 мин. (от 13 до макс 16 км/ч; 9,70 км; на 8-ма степен) и 2 минути за разпускане
ॐ - малко леки разтягания за 15 мин.
ॐ Пулс - около 140…
ॐ Имах повечко сили от снощното “зареждане” (wasntme)
17:30 - Вечерно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи с малко виняси помежду им, разтягане на предната част на бедрата, мини планк (който даже не си заслужава да бъде споменат (blush) )
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко около 50 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 08:15 - Раздвижването
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 09:45 - спирулина*
⌚ 10:15 - 1/2 портокал*
⌚ 16:00 - по малко кокосов орех* и сурови какаови зърна*
ॐ 17:30 - Вечерното раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:00 до 22:15 - зеле*, малко спанак*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
- сусамов тахан
татково червено вино*
✍ Снощи добре си похапнах и сутринта ми беше немислимо да ям… После пък излезнах и се прибрах чак в 16:00. В интерес на истината не огладнях през целия ден.
✍ Чудя се каква програма да си сваля на компютъра да си правя видео на практиките...
✍ И малко лично отклонение! Не мога да повярвам колко безчувствени хора има и колко боли като такъв човек е член на семейството ти, което обичаш повече от всичко…
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 23.02.14 11:56.
23.02.2014
Йога:
ॐ 07:40 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ малко повече от 1 час и 20 мин.
ॐ Имах мигове на концентрация, в които слушах и мислех само дишането си… За съжаление бяха само мигове, но пак е нещо! :) Към края обаче изгубих форма и концентрация.
ॐ В Упавища Конасана изобщо не успях да отворя таза, съответно наклона беше невъзможен, но не се и насилвах… Колкото-толкова :)
17:20 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, 1 поздрав Б (упражних малко концентрация в дишането и спрях тогава, когато концентрацията изчезна и нещата тръгнаха към гимнастика… (wait) )
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко около 30 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 07:40 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ - спирулина*
⌚ - лимон* (с кората) + джинджифил* + пчелен прашец + мед + канела
⌚ - Фреш от: спанак*, морков*, ябълка* и лимон*
❀ чай ❀ зелен* + мента* + настърган джинджифил* + куркума*
ॐ 17:20 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:00 до 21:30 - зеле*, малко спанак*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- половин котлет от сьомга на пара
- тиквени семки
бяло вино*
✍ Явно стресът от миналата неделя е направил пробив, освен в другите ми системи, и в имунната такава. Съответно неспирно кихащите и кашлящи колеги успешно са прехвърлили накоя гад към мен… Още снощи усетих нещо нередно, а сутринта си затвърдих подозренията, че има нещо гнило... Съответно цял ден прилагам всякакви методи, за да секна гадта в зародиш... Дано съм успяла :) И понеже позабравих мазнинките през деня (blush) , вечерта си ги наваксвам :)
✍ Сутринта се сетих за тези думи на David Swеnson и особено за примера за двата типа хора. (wait)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 24.02.14 10:38.
24.02.2014
Йога:
ॐ 05:20 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ малко по - малко от 1 час и 30 мин.
ॐ Голямо дишане падна.
ॐ Щеше ми се да се поизпотя, за да изгоня злите гадове (хремата), но не успях...
ॐ - само Йога Нидра
ॐ около 25 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 05:20 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 07:45 - спирулина* с лимон*
⌚ 08:45 - овесени ядки* + овесени трици* + джинджифил* + пчелен прашец + мед + канела
❀ чай ❀ зелен* + мурсалски*
⌚ 14:40 - омлет от 2 яйца* с куркума* и босилек в пюре от домати* с черен пипер и хим.роз.сол*
❀ чай ❀ йоги чай* (с джинджифил, зелен и т.н.)
✽ добавки ✽ джинджифилова вода с МСМ*
⌚ от към 19:40 до 21:30 - зеле*, малко спанак*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
татково червено вино*
✍ От доста време насам забелязвам, че кожата и косата ми излеждат все по-зле… Ще се разровя по-подробно по темата. Уж наблягам на храни и добавки, които помагат за добрия вид, но явно проблема е по-дълбок… Ще започна да пия сутрин на гладно отвара от коприва като за начало... И другото, което ще е от голяма полза, е да се концентрирам в йогата. Успея ли да се успокоя и да се вслушвам в себе си, съм сигурна, че нещата ще се наредят ... :)
✍ Май си имам ПМС и смесено с недобрите чувства към сополивите ми колеги, които ми лепнаха и на мен някаква гадост, днес от мен се лееха вълни от враждебност… особено, когато въпросните кихат звучно и напоително спрямо въздуха в офиса. Толкова ли не са ги учили да си слагат поне ръката егати... (nbad) Явно не съм станала толкова добър човек, колкото ми се иска.. Да визуализирам ситуацията. Кихането им е нещо такова, но с малката разлика, че джуджето е сладко :P ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 25.02.14 08:41.
Е това не мога да го разбера, някой да е (заразно) болен, но въпреки това да продължава да ходи на работа и с “героизма” си да сее бацили наляво-надясно... (dull)
казано от Енев на 24.02.14, 20:27:
Е това не мога да го разбера, някой да е (заразно) болен, но въпреки това да продължава да ходи на работа и с “героизма” си да сее бацили наляво-надясно... (dull)
Мда, и аз не го разбирам това (punch) Работя в оупън спейс с приблизително 45-50 човека и винаги има някой да кашля и хвърля бацили :@ аз имам здрав имунитет, но съм приносител и си ги нося у дома, от което страда детето ми (envy) Много ме е яд на лелките, дето не смеят да си пуснат 3 дни болничен, щото нали много ще им падне заплатата, а аз като ми се разболее детето нямам избор (punch)
Съни, извинявай за спама ама много се паля на тая тема :@
казано от Веселина Иванова на 24.02.14, 20:33:
казано от Енев на 24.02.14, 20:27:
Мда, и аз не го разбирам това (punch) Работя в оупън спейс с приблизително 45-50 човека и винаги има някой да кашля и хвърля бацили :@ аз имам здрав имунитет, но съм приносител и си ги нося у дома, от което страда детето ми (envy) Много ме е яд на лелките, дето не смеят да си пуснат 3 дни болничен, щото нали много ще им падне заплатата, а аз като ми се разболее детето нямам избор (punch)Съни, извинявай за спама ама много се паля на тая тема :@
Не е спам! И аз се паля пастоянно! Това тяхното си е чист егоизъм. Аз днес като кихнах, си увих едва ли не цялото лице със салфетката и веднага отворих прозореца и не го затворих цял ден... Което не знам доколко има смисъл, имайки предвид навиците на околните, но поне на мен ми е чиста съвестта... Благодарение на имунитета ми това ми беше кихането за деня... Но, ако усетя нещо по-сериозно, просто ще работя от вкъщи...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 24.02.14 20:50.
Ох, това с болните и на мен ми е тема, от която много се паля...особено когато дойдат болни на йога практика с думите: “писна ми да лежа и да кашлям вкъщи”....един вид: “реших да дойда да заразя и вас...”...как да им обясниш, че поставят на риск освен себе си, всички останали от групата и мен...надали ще им е приятно ако аз отида в същото състояние да водя...пффф
Съни, това с кожата и косата може да е свързано със резките промени във времето, стреса, ПМС...пробвай да включиш малко витамин Е и А. Можеш да пробваш и с някоои “локални” мерки, като пилинги и маски от домашни продукти. :)
казано от Маргарита Манева на 24.02.14, 20:54:
Ох, това с болните и на мен ми е тема, от която много се паля...особено когато дойдат болни на йога практика с думите: “писна ми да лежа и да кашлям вкъщи”....един вид: “реших да дойда да заразя и вас...”...как да им обясниш, че поставят на риск освен себе си, всички останали от групата и мен...надали ще им е приятно ако аз отида в същото състояние да водя...пффф
Точно за теб се сетих днес като трябваше да мина покрай бюрото на колегата, който тъкмо се беше изкихал доволно, а аз се опитвах да не дишам...
Просто не мога да проумея ситуация да се изтърсиш такъв на място, където се изисква дълбоко дишане... (tmi)
Съни, това с кожата и косата може да е свързано със резките промени във времето, стреса, ПМС...пробвай да включиш малко витамин Е и А. Можеш да пробваш и с някоои “локални” мерки, като пилинги и маски от домашни продукти. :)
Мерси! :) Ще опитвам :)
25.02.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 25 мин.
ॐ Имах успехи със слушането на дишането и дори на момени успявах да се водя от него... :)
ॐ Имах 1-2 принудителни паузи за бърсане на нос... (dull)
18:50 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б (просто, за да си подишам)
ॐ - Йога Нидра
ॐ около 30 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ коприва* + зелен* + лимон* и отделно една малка лъжичка пчелен прашец без да го разтварям.
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ - бъркало от лимон* (с кората) + джинджифил* + пчелен прашец + мед + канела
⌚ към 12:00 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, сурови какаови зърна*, мака*, канела
❀ чай ❀ мента* + мурсалски* + пчелен прашец
ॐ 18:50 - Вечерното занимание
⌚ от към 19:40 21:30 - зеле*, спанак*, авокадо*, кокосово масло*, доста чесън*, ябълков оцет и малко лимон* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
Коктейл “Не само ракията може да е люта”: татково червено вино*, джинджифил* и черен пипер (утре, ако пиша, значи съм оцеляла :D )
✍ Понякога се чудя защо ли правя тея напъни да съм добра и да мисля за другите! Исках да си взема маска, за да не сея зарази. И го казах на висок глас пред всички, за да вземат и онези безхаберните да се светнат… Коментарът в общи линии беше, че нямало смисъл... Ми, да. Няма! От 5 заразоносителя 1 да сложи маска... Оффф, много се дразня! (nbad) Както и да е. Започнах да разсъждавам дали да не си стоя вкъщи... Получих само подозрителни погледи, след което и здравите (засега) започнаха някакви коментари от сорта “то и аз не съм добре...”. Добре бе, завидяхте ли ми, егати?! В общи линии моя опит за налагане на някакви правила за болните в офиса беше борба с вятърни мелници... Интересното е, че щом си тръгнах от там, живнах! :) Нито кихавици, нито хрема... Може да съм развила алергия към вирусоносителите в офиса... :D
✍ И в заключение: СТРЕСЪТ РАЗКАЗВА ИГРАТА НА ИМУННАТА СИСТЕМА!!! Все едно е отворил широко портите и е лепнал табелата “Welcome” за гадовете.
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 26.02.14 09:17.
25.02.14
20:15
казано от Sunny S. на 25.02.14, 19:59:
✍ И в заключение: СТРЕСЪТ РАЗКАЗВА ИГРАТА НА ИМУННАТА СИСТЕМА!!! Все едно е отворил широко портите и е лепнал табелата “Welcome” за гадовете.
:)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 25.02.14 20:16.
Защо просто не отидеш да си вземеш болничен и да си починеш на спокойствие? :)
казано от Маргарита Манева на 25.02.14, 20:39:
Защо просто не отидеш да си вземеш болничен и да си починеш на спокойствие? :)
По принцип нямам проблем с шефовете за тея неща. Ако преценя, просто ще се обадя сутринта и няма да отида. Те са точни в тея отношения :) Няма да е нужен и болничен.
Просто ще видя как ще съм сутринта и ще го реша :)
25.02.14
20:59
Според мен Марги е права :) Аз лично рядко пропускам работа, но май е за твое добро :) Един-два дни ще се справят и без теб :) :P
26.02.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 25 мин.
ॐ Концентрацията силно клонеше към нулата. Бях заета с екзистенциалната мисъл “Да ходя ли на работа или да не ходя на работа?” (giggle)
17:00 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи с виняси, разтягане на предна част на бедрата, малко планкове
ॐ - неуспешна Йога Нидра (нещо ми съхнеше гърлото и ме караше да се прокашлям, което сигурно ме изваждаше от концентрация...)
ॐ Около 1 час.
Храна и други:
❀ чай ❀ коприва* + зелен* + лимон*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ към 12:30 - Крем от: кокосов орех*+ водата*, кокосов крем*, сурови какаови зърна*, мака*, канела (inlove)
коктейл от джинджифил*, пчелен прашец и много малко лимон (е това като го опитах и ми се опънаха всички бръчки :D )
❀ чай ❀ мента* + зелен*
ॐ 17:00 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:00 до 21:30 - зеле*, спанак*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, ябълков оцет и малко лимон* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
Коктейлът с червеното вино*
Едит: По-рано се чудех дали да си направя сьомга, но нещо не ми вдъхна доверие и реших да не рискувам сега като все още не съм си стъпила на краката! Бутнах я във фризера с някаква логика, ако има нещо нередно от замразяването да се елиминира... Не знам дали има изобщо логика в това...
✍ Днес съм добре, но Марги и Херцога бяха толкова убедителни, че си останах вкъщи… По-точно се върнах вкъщи. Отидох до работата да свърша 1-2 важни неща с идеята към обяд да си тръгна, но думите на Марги и Херцога ме преследваха и си тръгнах 1 час след като отидох :) В крайна сметка съм си заслужила малко почивка. А и отдавна не си бях сушила косата на светло и открих доста бяла коса... Кога иначе щях да я видя? Виж колко полезно :D Светнах се, че не съм на 18, както си мисля, а съм малко по-зряла ;) И ако влезнем в метафорите, зрялата ябълка е по-хубава от зелената :D Избива ме на глупости това стоене вкъщи...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 27.02.14 13:53.
27.02.2014
Йога:
ॐ 1 час и 25 мин.
ॐ Прилично загряване, благодарение на което ми се получиха прилично отварянията на таза, особено в позите от седеж. И лотосите бяха приятни :)
ॐ - 5 поздрава А
ॐ - Йога Нидра
ॐ около 30 мин.
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ към 12:30 - 1/2 портокал*
⌚ около 14:00 - конопено семе*
❀ чай ❀ зелен* + мента* + мащерка
⌚ от към 16:15 до към 17:00 - Фреш от: спанак*, морков*, ябълка* и лимон*
⌚ от към 19:40 до 21:40 - зеле*, спанак*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- половин котлет от сьомга на пара (доста мазничък (inlove) )
- тиквени семки
татково червено вино*
✍ Има нещо дълбоко мазохистично в мен. Предната нощ си сложих мед в ноздрите да изпробвам една рецепта… Е, не ми беше много готино не само на момента, а и след това… Е, да, ама и снощи го направих… Резултатът беше също толкова нерадостен! (giggle) Е, днес мисля да скрия меда от себе си :D
✍ Обичам йогата! Отговаря на това, което търся като идея и движение. Като всичко! И може би, когато навлезна в нея истински, ще успея да се избавя поне от част от егото… Ех, това гадно его! Вкарва ме в мисли, от които чак ме е срам колко са плоски! (blush) Та, егото днес ме сръчка, докато си разглеждах снимки от периода, когато тренирах с тежести... и взех, че се харесах в тогавашния ми вид... Още докато го пиша това осъзнавам колко е тъпо и повърхностно... И си задавам въпроса - кога съм била по-щастлива и по-удовлетворена от движението? Отговорът не подлежи на обмисляне и той е СЕГА с йогата! А и всъщност Ащанга, изпълнявана правилно, дава баланс в цялото тяло... Аз едва сега прохождам, така че докато стигна до някакъв физически баланс ще мине време. Първо трябва да схвана същественото и същността, които на теория ги разбирам, но на практика ми е все още ужасно трудно да ги схвана... Има време! Знам, че ще постигна баланс в тялото като допълнение към многото други по-важни неща, които ще ми даде йогата...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 28.02.14 08:35.
27.02.14
21:27
✍ Има нещо дълбоко мазохистично в мен. Предната нощ си сложих мед в ноздрите да изпробвам една рецепта… Е, не ми беше много готино не само на момента, а и след това… Е, да, ама и снощи го направих… Резултатът беше също толкова нерадостен!
Съни, предполагам целта ти е била пресичане на хрема? (giggle) В такъв случай да ти кажа,че аз моята светкавично я пресичам със клей. Ако разполагаш със течен клей, сложи на памуче и в ноздрите после. В началото адски пари, но за хрема няма да чуеш :)
Мерси, Теди :) Ще го запомня с пожеланието никога да не ми се наложи да го изпробвам ;) Стига толкова! :)
И използвам този пост да отправя един призив: Нека преди да се качваме в колите си, първо да се убедим, че сме се събудили!!! Е сега един... нагъл льольо ме удари. Хубавото е, че задната броня ми е по-мека, огънала се е при удара и й няма нищо освен 2 леки драскотини, но все пак... Беше много нагъл и ако имах 2-3-4 свободни часа щях да чакам КАТ...
Сега прилагам Уджаи и очаквам въпреки това деня да продължи прекрасно :)
Що не написа поне един двустранен протокол, щеше да одрусаш застрахователите му с някой лев :)
казано от Енев на 28.02.14, 09:01:
Що не написа поне един двустранен протокол, щеше да одрусаш застрахователите му с някой лев :)
Защото съм много невежа в тея неща. Знам само, че трябва да чакам КАТ и застрахователи, защото ми се е случвало. Аз бях виновна тогава. И чакането продължи около 4-5 часа... А в случая говорим за одраскване, което ще се оправи с една паста за 2 минути :)
28.02.2014
Йога:
ॐ 05:30 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 25 мин.
ॐ Много ми е интересно как всеки път Упавища Конасана е тотално различна. Един ден не мога да помръдна напред, други дни се плаша как лесно торса ми се придвижва напред и колко лесно се отваря таза… Днес беше средна работа ;)
Храна и други:
ॐ 05:30 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 08:30 до 10:00 - бъркало от лимон* (с кората) + джинджифил* + пчелен прашец + мед + канела
❀ чай ❀ зелен* + мента*
⌚ към 13:00 - 1/2 портокал*
⌚ към 14:00 - Крем от: кокосов орех*+ водата*, кокосов крем*, сурови какаови зърна*, мака*, канела
❀ чай ❀ зелен* + мащерка + пчелен прашец
⌚ от към 19:30 до 22:30 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
татково червено вино*
✍ Хммм просто ще кажа “Има и такива дни”! Но честно казано според мен по-скоро на колежката не й беше ден… Правеше 300 грешки в минута, но пък част от тях ми спъваха работата и беше леко изнервено положението… И за капак ме прекъсна докато си хапвах кремчето, което не е много радостно събитие... Да не говорим за неуспешните шеги, че си разменяме разични бацили в офиса, защото и тя беше болна... Само дето не мога да видя смешното в шегите й! Май си ме тресе ПМС сериозно. Много съм недружелюбна (giggle)
✍ Както и да е! Работната седмица свърши :) Отивам да разчитам карти и да си търся приложение за навигация, че път ни чака. А съм толкова скарана с технологиите… Ако някой може да предложи такова приложение, ще е супер
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 01.03.14 09:45.
Викаш по-недружелюбна си от обикновеното :D
За карти мога да ти препоръчам iGO - удобно е и лесно се добавят и махат нови карти (за разлика от Гармин, да речем).
казано от Енев на 28.02.14, 20:23:
Викаш по-недружелюбна си от обикновеното :D
:D Разкри ме
За карти мога да ти препоръчам iGO - удобно е и лесно се добавят и махат нови карти (за разлика от Гармин, да речем).
Мерси! След малко ще го погледна :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 28.02.14 20:42.
ॐ Имах страхотен йога уикенд! (sun) Много благодаря на Марги за помощта, която винаги ми оказва и заради която сега получих положителни отзиви за това, което успявам да направя в Ащанга. Най-голямото признание за мен е нейното одобрение! :) А пък и ми каза да махна уточнението “начинаещи модификации” като си записвам практиките. (wasntme) Това е най-добрия стимул да продължавам да работя :) Убедих се, че Ащанга е точно това, което искам да правя. А е много рядко явление при мен да знам нещо с такава категоричност!
Срещнах и много слънчеви хора, което е страшно зареждащо :)
Накратко как протекоха тези 3 дни:
Събота (01.03.2014)
Движение:
Сутринта преди тръгване: 30 мин на кростренажора
Следобед: Ащанга 1 (водена) - странно ми беше в група :)
Храна:
джинджифилово бъркало*, ябълка*, салата с пушена сьомга и авокадо крем + чаша бяло вино
Добавки:
МСМ*, крилово масло
Неделя (02.03.2014)
Движение:
Сутринта в 06:30: Ащанга 1 (Mysore style) - страшно полезно занимание. Много е хубаво да има кой да ти помогне, да те намести и понатисне ;)
Следобед 16:30: Партнър йога - голямо забавление :)
Храна:
ябълка*, малко останал тахан*, кашу*, зелена салата, сьомга на жар + чаша бяло вино
Добавки:
крилово масло
Днес (03.03.2014)
Движение:
Сутринта в 06:30: Ащанга 1 (Mysore style) - днес беше много приятно и успях да усетя доста от движенията :)
Храна:
1/2 портокал*, спирулина*, малко кокосов орех*. Предстои: зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, босилек, ябълков оцет* + 1/2 пъстърва на пара + бяло или червено вино и задължително тиквени семки :)
Добавки:
крилово масло, МСМ*
Имам доста коментари относно практиките, но ще ги пиша в движение. Те ще си важат и за следващите практики! :)
казано от slavko на 03.03.14, 20:22:
И да заякваш, че за Ащанга си се иска и сила.
:)
Обещавам да се постарая :)
Защото ще влезеш и ти в някоя зала по гимнастика и акробатика и ще има спек:)))
Добре, че Марги бързо преживя шока.
И лично ти благодаря, че си съвестен и спокоен шофьор:)
казано от slavko на 04.03.14, 10:22:
Защото ще влезеш и ти в някоя зала по гимнастика и акробатика и ще има спек:)))
Добре, че Марги бързо преживя шока.
Аз сега гледам Марги като хипнотизирана, когато ги прави нещата. (bow) Щом при нея е имало нещо като шок, аз направо бих се гипсирала… (blush)
Пък и тя е запозната с анатомията, докато аз залагам много на въображението и си представям разни трагични сцени като тръгна да правя, каквото и да е извън зоната ми на комфорт (blush)
И лично ти благодаря, че си съвестен и спокоен шофьор:)
Няма за какво! Старая се да сядам с всичкия си акъл зад волана :)
04.03.2014
Йога:
ॐ 05:20 - Ащанга 1 ॐ
ॐ малко по-малко от 1 час и 30 мин.
ॐ Явно мускулите ми имат някаква памет за наклоните, които бяха с помощ предните дни. Днес имах по-успешни наклони напред, особено в Пашимоттанасана
ॐ Като цяло не бързах по време на цялата практика и се опитвах да си спомня напътствията, които получавах.
ॐ Към края се усетих, че не обръщам внимание на позицията на бедрата. Имам предвид ротацията, която се изисква при някои пози (най-вече от стоеж). Бедрата ми бяха просто отпуснати в тях, което със сигурност е пречело на правилното изпълнение...
ॐ Много ми е трудно да наглася раменете правилно. Не ги усещам просто… Най-вече в гледащото надолу куче и в моста.
18:55 - Вечерно занимание
ॐ - само Йога Нидра (по-скоро опит… (dull) )
ॐ около 25 мин.
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ зелен* + мента*
⌚ към 12:00 - 1/2 портокал*
⌚ към 14:00 - Омлет от 3 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол* и босилек) + салата от цвекло*, моркови*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 18:55 - Вечерното занимание
⌚ от към 19:40 до 22:00 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
татково червено вино*
✍ Не искам да имам в обкръжението си толкова негативни хора! Добре, че още ме държи позитивната енергия от уикенда :)
✍ Като цяло беше доста натоварен ден, изпълнен с общуване със сърдити хора… Ама и аз накрая го докарах на физиономия на такъв... Но като се прибрах се позитивизирах отново ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 08.06.14 12:22.
05.03.2014
Йога:
ॐ 05:20 - Ащанга 1 ॐ
ॐ малко по-малко от 1 час и 30 мин.
ॐ Много приятно се получи днес.
ॐ Тръгнах да правя мост от горе, но ме хвана страх… (wasntme) Другият път ще опитам със стена.
ॐ Може би повечко време отделям за намествания и ще опитам това, което Марги ми каза, за да влезна в ритъм, а именно да имам поне 1 “водена” практика. В моя случай ще е с Кино утре сутрин.
ॐ - 5 поздрава А и 1-2 тазоотварящи
ॐ - Йога Нидра
ॐ около 30 мин.
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ към 10:00 - отвара от йохимбе + сурови какаови зърна* + пчелен прашец
❀ чай ❀ йоги чай* (с джинджифил, лимон, мента ...)
⌚ от към 12:00 до към 13:30 - Фреш от: цвекло*, морков*, ябълка* и джинджифил*
⌚ 15:00 - 15:20 - Напитка от: кокосов орех*, кокосов крем*, мака* и канела
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:40 до 21:50 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
- сусамов тахан
татково червено вино*
✍ Намерих си много хубаво радио, което много добре ми действа за работния процес -Алма Матер Класик фм. Само да имах други слушалки, че тези мъничките много ме дразнят...
✍ От доста време насам ме преследва мисълта, че трябва да си направя 1 пречистващ ден в седмицата… И след като толкова упорито ме преследва тази мисъл, може би е добре да й обърна внимание. Мислех си да е почивният от йога ден (събота), но почивният ден е много неподходящо време. Тогава имам много задачки, а и когато съм си в нас семките са неизбежни. Затова си мисля за понеделник и да започна в по-лек вариант. През деня няма да е проблем, но вечерта ме притеснява... Другото, което си мисля, е че сега пия противозачатъчните за нормализирането на цикъла и може би е кофти да имам фаст ден. Но пък мога да го направя в понеделника, който се пада точно в паузата от 7-те дни без хапчета... Така и старта ще е плавен, и ще се поизчистя от тях... Съответно ще имам 5 месеца с пречистващ ден 1 път в месеца и след това ще го мисля...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 06.03.14 12:13.
06.03.2014
Йога:
ॐ 05:25 - Ащанга 1 ॐ
ॐ 1 час и 20 мин.
ॐ Правих я с Кино Макгрегър и се получи по-бавно от времето на видеото, защото на Курмасана го спирах, за да си направя моите опити, които изискват доста време за намествания. Но пък днес успях да отворя повече раменете в Супта курмасана, което ме обнадежди. Но пък все още усещам, че пренапрягам много главата в наклон напред. Също и за стойкта на глава го спрях, тъй като ми трябва повече време да се изправя, а и имах нужда да постоя малко повече, отколкото е на видеото.
ॐ Не знам дали тя диша по-бързо или прави по-кратки задържания в позите… Но като цяло беше полезно малко да забързам темпото, че доста се мотая при наместванията, а днес установих, че не е нужно чак такова забавяне...
ॐ - само Йога Нидра (имах огромна нужда след много изнервен следобяд…)
ॐ около 20 мин.
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ зелен* + мента*
⌚ към 12:00 - Шейк от: конопено семе* + сурови какаови зърна* + пчелен прашец + мед* + канела
⌚ 15:20 - моркови* + цвекло* + авокадо* + кокосово масло* + ябълков оцет* (с хим.роз.сол* и кориандър)
⌚ от към 19:40 до 21:40 - салата*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*, ябълков оцет* + лимон* (с подправки: хим.роз.сол* и босилек) + 1 варено яйце*
- тиквени семки
татково червено вино*
✍ Снощи леееееекичко прекалих с тахана… (blush) Много леко… От буркан 500 гр. остана малко повече от половината. (wasntme) Но пък не ми стана тежко и се чувствах ок. Заспах си идеално. 8-) Просто сутринта не бях гладна. После от шейка ми стана малко тежичко. Може би бях попрекалила с количествата на съставките и като са в течна форма по-бързо са се възприели от организма...
✍ Преди малко ми се счупи блендера ;( В събота ще има непланирано изваждане от бюджета :(
✍ Поредният ден с философски размисли за това с каква дейност трябва да се занимавам… Аз идеята си я имам, но осъществяването ми куца...
“Take up one idea. Make that one idea your life,
think of it, dream of it, live on that idea.
Let the brain, muscles, nerves, every part of your body,
be full of that idea, and just leave every other idea alone.
This is the way to success. (Swami Vivekananda)”
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 07.03.14 10:13.