01.03.14
15:43
Здравейте. Днес говорих с един продавач на хранителни добавки, който ми предложи безплатно да ми изработи тренировъчен план.
Състави ми следният:
Всяка седмица в понеделник, сряда и петък тренирам по ЕДНА и СЪЩА програма.
Тази програма е:
- Клек
- Хоризонтален лег
- Лег под наклон - с дъмбели
- Гребане с щанга
- Тяга
- Раменни преси
- Бицепсово сгъване с прав лост
- Френско затрицепс
- Прасец
- Коремна преса
Първата седмица, на всяко едно от тези упражнения правя по една серия, след което преминавам на следващото.
Втората седмица по две серии на всяко упражнение и преминавам на следващото.
Третата седмица също по две серии.
Четвъртата, петата и шестата седмица правя по три серии.
Седмата и осмата седмица правя по четири серии.
Деветата, десетата, единадесетата, дванадесетата - по 5 серии всяко упражнение.
Повторенията са около 10 всяка серия.
Даде ми и хранителен режим, който не смятам за нужно да записвам сега.
Този човек ми обясни, че е много важно първо да се изградят основите в тренирането (с това не мога да споря).
Аз лично от година и половина тренирам по сплит програма и направих грешката при влизане в залата да се захвана първо със сплит, а не с кръгова тренировка, което би било по-добре.
Та въпросът ми е - Има ли смисъл да се захващам с този тренировъчен режим за ‘’изграждане на основите’’ при положение, че съм тренирам по сплит програма от дълго време?
Темата беше редактирана от Аз, Чипилата на 01.03.14 15:56.
01.03.14
16:29
Мини на 5х5 подробно е описана в сайта и е перфектна за сила и маса, казвам го от личен опит, след 12 седмици ще видиш разликата, ако разбира се имаш режим.
16.03.14
13:28
по подобна програма бях качил към 10кг, само че аз правих от самото начало по няколко серии, упражнения за бицепс / трицепс не бях включил аз. Преди това правих сплитове, не ми вършеха работа, с това както казах качих около 10кг. Плюсовете според мен са, че по-често се правят едни и същи упражнения и е по-лесно да си следиш прогреса. Аз лично правих всичко с бодибилдърско темпо.