Тренировка за изграждане на основи

АЧ

01.03.14
15:43

Здравейте. Днес говорих с един продавач на хранителни добавки, който ми предложи безплатно да ми изработи тренировъчен план.
Състави ми следният:

Всяка седмица в понеделник, сряда и петък тренирам по ЕДНА и СЪЩА програма.
Тази програма е:

- Клек
- Хоризонтален лег
- Лег под наклон - с дъмбели
- Гребане с щанга
- Тяга
- Раменни преси
- Бицепсово сгъване с прав лост
- Френско затрицепс
- Прасец
- Коремна преса

Първата седмица, на всяко едно от тези упражнения правя по една серия, след което преминавам на следващото.
Втората седмица по две серии на всяко упражнение и преминавам на следващото.
Третата седмица също по две серии.
Четвъртата, петата и шестата седмица правя по три серии.
Седмата и осмата седмица правя по четири серии.
Деветата, десетата, единадесетата, дванадесетата - по 5 серии всяко упражнение.

Повторенията са около 10 всяка серия.
Даде ми и хранителен режим, който не смятам за нужно да записвам сега.

Този човек ми обясни, че е много важно първо да се изградят основите в тренирането (с това не мога да споря).
Аз лично от година и половина тренирам по сплит програма и направих грешката при влизане в залата да се захвана първо със сплит, а не с кръгова тренировка, което би било по-добре.

Та въпросът ми е - Има ли смисъл да се захващам с този тренировъчен режим за ‘’изграждане на основите’’ при положение, че съм тренирам по сплит програма от дълго време?

Темата беше редактирана от Аз, Чипилата на 01.03.14 15:56.

Мини на 5х5 подробно е описана в сайта и е перфектна за сила и маса, казвам го от личен опит, след 12 седмици ще видиш разликата, ако разбира се имаш режим.

по подобна програма бях качил към 10кг, само че аз правих от самото начало по няколко серии, упражнения за бицепс / трицепс не бях включил аз. Преди това правих сплитове, не ми вършеха работа, с това както казах качих около 10кг. Плюсовете според мен са, че по-често се правят едни и същи упражнения и е по-лесно да си следиш прогреса. Аз лично правих всичко с бодибилдърско темпо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1