Опсаааааааааааа !И внимавай ,че от влюбена-самонаказание до самовлюбена-наказание преградата е много тънка! ;)
18.03.14
21:22
казано от CarnalK на 16.03.14, 20:13:
Млада перспективна щангистка в двубой 163кг търси трибоец-кросфитър-борец-каратист с цел взаймен тестостеронен буст.
Изисквания - бедро 70+, клек 200+
Добре, че не съм чак толкова всестранно развит, че като прочетох изискванията и ми се сви сърцето от страх...:D
казано от James Hinks на 18.03.14, 21:22:
Млада перспективна щангистка в двубой 163кг търси трибоец-кросфитър-борец-каратист с цел взаймен тестостеронен буст.
Изисквания - бедро 70+, клек 200+Добре, че не съм чак толкова всестранно развит, че като прочетох изискванията и ми се сви сърцето от страх...:D
Махаме каратист ( не ме кефят), слагаме -киокушинец и мисля, че намерихме човека :* (nlove5)
18.03.14
21:31
казано от Наталья Заболотная на 18.03.14, 21:27:
Изисквания - бедро 70+, клек 200+Добре, че не съм чак толкова всестранно развит, че като прочетох изискванията и ми се сви сърцето от страх...:D
Махаме каратист ( не ме кефят), слагаме -киокушинец и мисля, че намерихме човека :* (nlove5)
Сашо, ойде, ойде... :D :D :D
казано от Херцог Трън на 18.03.14, 21:31:
казано от Наталья Заболотная на 18.03.14, 21:27:
Сашо, ойде, ойде... :D :D :D
” Както те обичам, ще те открадна.. а ако не мога, ще те убиииияяяяя. Сарме манага тут ме кала тууут, ти не шиталатут камодератууут..”
казано от Наталья Заболотная на 18.03.14, 22:41:
Мангалка :D
:D ти да си виждала друг човек да прави лицеви опори с такъв аксесоар? :D
Блажке, ти покрай това запролетяваше съвсем си се разгонила.
С оглед на развитието на международното положение мисля имаш шансове да те вербуват агент на ЦРУ с цел извличане на информация. Спортна. От щангисти. Под формата на ДНК.
казано от CarnalK на 18.03.14, 22:54:
Блажке, ти покрай това запролетяваше съвсем си се разгонила.
С оглед на развитието на международното положение мисля имаш шансове да те вербуват агент на ЦРУ с цел извличане на информация. Спортна. От щангисти. Под формата на ДНК.
С такива 16 годишни, дето искат да ми .... работата върви по-скоро на влизане в затвора :D Господи, защо ме изкушаваш така, знаеш, че съм слаба :(
казано от CarnalK на 18.03.14, 23:30:
Млади таланти ли ще развиваш сега?
Аз??!!!! Те като почнат да ми говорят и аз се изчервявам... не се ебавам!
казано от Наталья Заболотная на 18.03.14, 23:37:
казано от CarnalK на 18.03.14, 23:30:
Млади таланти ли ще развиваш сега?
Аз??!!!! Те като почнат да ми говорят и аз се изчервявам... не се ебавам!
Кучето, което лае не хапе ;)
Пък и за тях сигурно минаваш за Милф :D
А тии колко си долееееен, маймуно мръсна... минавам аз, ще се пребият да ми редят и разтоварват щангата, по 5-има ако може да ме пазят на клек, ще го направят, аз съм каката, която носи кока кола и бонбони Милка, толкова е добричка с нас, харесва ни, сигурно иска да ни ги лапа :D (dull)
Из “Учебник по щангистка логика”
Гледали са, че така става по филмите. Клек-лег-генг бенг-букаке
http://i.imgur.com/hrIWeXU.jpg
казано от CarnalK на 18.03.14, 23:49:
Гледали са, че така става по филмите. Клек-лег-генг бенг-букаке
http://i.imgur.com/hrIWeXU.jpg
Хаха те са още малки и надъхани да стават световни шампиони, искат да имат гаджета, ама големите щангисти ги учат на следното: ” Зад провала на всеки един обещаващ щангист стои жена” :D И обяснението е: Искам гадже щангистка, тя само ще ме разбира и няма да иска да спирам да вдигам щанги!
АЗ НЕ МОГА да съм ти гадже, МАМКА МУ!!!!
Въпрос: Защо? Не ти ли харесвам поне малко :( ?
(headbang)
Като бях малка си бях пожелала да стана супер герой... явно пак грешно ми е схванал желанието оня отгоре (headbang)
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.03.14 08:14.
Тренировка днес
Пропадане в разножка - 3х55кг, 3х60кг!!!, 2х65кг!!!
Тласкане стойки ножица - 2х3х70кг, 2х2х80кг!!!!!! БАСИ змиътъ :D
Обръщане подклек от вис - 2х3х60кг
Изхвърляне с лява и дясна ръка - 10-ина бройки с 16кг пудовка
Суинг до вертикала - 3х10х32кг
Пътека - 20 мин
Майкооооооо много бях яка днес, направо чудо :D Отделих време и си написах програмата за следващия месец, да видим дали с повече помощни няма да постигна целта. (sun)
Г/д точно преди една година на същите килограми съм тука 71 някъде, бавен и мазен тюлен :D
И сега... чак на мен ми харесва на 68кг :D, е, тука вече сигурно съм 70 като се наядох след канатар :D
Тренировка
Поставки - подклек
Изхвърляне - 5х3х55кг
Обръщане+ тласкане - 3+3 - 60,60,60,60
Тясна тяга от земя - 3х5х90кг
Клякане гърди - 2х110,2х115, 3х100
Швунг - 2х3х60кг
Протяжка хват за изхвърляне - 2х6х30кг
Супер серия за рамо - 4кръга ( 30 сек почивам между кръговете, 15-20 повтореня на станция)
Раменни преси - средно рамо- предно рамо-задно рамо (дъмбели)
Марияне, мразя те, ти си ИЗРОООД!
Пътека - 40 мин
Корем
Баси тренировката, около 3 часа...(whew)
Ето я едната от върховните гадости, които съм си сътворила за себе си :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.03.14 22:15.
казано от Наталья Заболотная на 20.03.14, 09:19:
Г/д точно преди една година на същите килограми съм тука 71 някъде, бавен и мазен тюлен :D
И сега... чак на мен ми харесва на 68кг :D, е, тука вече сигурно съм 70 като се наядох след канатар :D
Втория клип, нарочно ли е смачкан по хоризонтала? Вярно че, така изглеждаш по-слаба, ама и тежестите изглеждат по-тънки. :D
Има и други по-нагоре, виж ги и тях, на прима виста съм сложила тоя, може да видиш клипа от днес на него даже съм със същия клин, покъсан вече от носене :D
Имах предвид клипа от състезанието, деформиран е, от 16:9 e смачкан към 4:3 или нещо подобно.
казано от Valdis на 20.03.14, 22:50:
Имах предвид клипа от състезанието, деформиран е, от 16:9 e смачкан към 4:3 или нещо подобно.
Да бе, разбрах те, затова казвам, че има и други клипове по-нагоре, този съм сложила случайно, сигурно защото е отпред. Ама как да е, аз не претендирам, че съм мис Бикини Фитнес :D, но е факт, че на 68кг тласкам повече отколкото на 72 ( където е клипа със 75кг), което според мен иска да покаже, че съм качила функционална маса.
Днес си гледах някакви стари клипове, още когато учех техника и изхвърлях с лоста ( абсурд да падна в разножка :D) И си дадох сметка Тодорка колко нерви е изхабила да ме научи на що-годе прилична техника на фона на останалите. Ако бях аз сигурно щях да се откажа, направо съм трагична, не знам къде да ми краката и ръцете... ужас.
Така уникален човек, определено, надявам се някой ден отново да реши, че иска да се занимава с щанги ( треньорска дейност), толкова сериозно, колкото аз искам да се състезавам и да постигам големи резултати с цената на всичко.
Не сме се скарали, просто извадихме картите на масата и тя предпочете да се оттегли на тоя етап, понеже е ясно, че ще става, каквото ще става и каквото е нужно.
От края на април/началото на май ( може и по-рано) започвам да работя с Румяна Станчева ( Петкова), хич няма да ми е лесно, но може би тя, като чужд човек ще успее да изкара от мен тази злобичка към щангата, която ми липсва, за да дам възможно най-високия резултат.
Надявам се и за мен да важи правилото: “Човек не разбира колко е силен, докато това не остане единствения му избор.”
Много ми е трудно в момента без треньор да правя всички тези помощни упражнения, но като цяло се усещам донякъде кога става добре и кога не, днес ще се понапъна повечко да видя, как ще е на максималните, обикновено без треньор почва да ме хваща страх на голямата тежест.
Румяна ( до мен)
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.03.14 09:52.
Вчера
Изхвърляне - 2х1х65кг, 1х70кг, 1х73кг
Изтласкване - 3х1х85кг - с твърдия лост - толкова :D
Изхвърляне подклек вис - 2х4х40кг
Изтласкване подклек схема 1 обр + 3 тласкане - 50кг, 50, 50
Супер серия 3 кръга 15-20
лег - едностранно гребане с дъмбел
гребане с щанга - кросоувър
раменни преси - средно рамо - предно рамо - задно рамо
пътека - 45 мин
корем
Днес
Клякане гръб - 3х1х130кг
Тясна тяга - 3х3х100кг
Раменна преса зад врат широк хват- 3х3х40кг
Раменна преса военна - 3х3х45кг
Супер серия 3 кръга 15-20
Клякане на смит машина акцент глутеус - задно бедро
Пътека - 60 мин
Сега бягам към Сауната
Пффф бях се шашнала, че като ми падат килограмите, ще ми падне и силата, засега е добре, ако бях в щангистката зала 75-90/93 щях да направя заради летящият лост :D Но засега така, общо взето килата ми продъжават да варират, но не минавам над 69,5, което е добре, имам надежда, че няма да ми тежат щангите и на 65 :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 24.03.14 11:42.
И като сваля 5-те килограма, които трябва пак ще се снимам :D Баси... как ще ги сваля не знам (dull)
Понеделник - гладен и нетренировъчен ден
Вторник - поставки подклек
Обръщане + тласкане - 3+3 - 60,60,60,60,60
Широка тяга високо изтегляне - 5х5х60кг
Клякане гърди - 2х120кг, 1х130кг
Швунг - 3х4х50кг
супер серията ми за рамо
пътека - 40 мин
Изоообщо много ми е зле, постоянно ми се спи, спя по 9 часа и не мога да стана, откачам направо, постоянно ми се яде, затова съм на нули пак, че ако вкарам въглехидрат, няма да мога да спра да ям и ще се омажа яко, ама яко, нямате си напредстава колко ми се яде, през 1 час, дори след като си изям порцията мога да изям още 5, трагедията е пълна, почвам да си мисля, че е от преумора, но повече се надявам да е нещо като ПМС... въпреки, че ми се струва рано.
Не правя изхвърляне, няма да правя сигурно цяла седмица, защото нещо съм се фраснала отстрани долууу и много ме боли, още от миналата седмица, ще го изчакам да мине, няма закъде да бързам.
А да и в следствие на гореописания проблем, нямам желание за нищо, в понеделник мислех да правя пътека, прибрах се, легнах и спах до 21 часа!!! После си легнах в 23 и станах в 8 на другия ден.(dull) Единствената ми мотивация да отида до залата е, че просто НЕ трябва да спирам да тренирам.
А и какъв сън сънувах с един съфорумееееееееец, ужас, май нарочно не исках да се събуждам днес :D Тоя сън ме кара да го раздавам генгста :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 26.03.14 10:05.
казано от Наталья Заболотная на 24.03.14, 13:48:
И като сваля 5-те килограма.. пак ще се снимам :D
А аз като кача :D
казано от karfi4ka на 26.03.14, 10:09:
казано от Наталья Заболотная на 24.03.14, 13:48:
И като сваля 5-те килограма.. пак ще се снимам :D
А аз като кача :D
Тези дни започнах да се съмнявам, че ще ги сваля, може и аз да се присъединя към кача :)
26.03.14
10:31
А замисляла ли си се да си дадеш 7-10 дни почивка?
Ти след състезанието, макар и да не тренираш по същия начин, пак натискаш не особено леко. Поне така разбирам преден клек от 130 кг :р
Може би на тялото ти му трябва много почивка.
Преди състезанието си била под адреналин - тренираш на макс, да пазиш постиженията; спазваш режим и много нули, за да влезнеш в категория, но си била амбицирана и мобилизирана.
Обаче сега, може би тялото иска да компенсира и да навакса с възстановяването.
Не знам, може би греша. Просто разсъждавам. Трябва да се открие причината за зверския ти глад и това, че не ти стигат 9 часа сън.
На този етап мога само да гадая - нужда от истинска почивка.
Не виждам храната ти, ядеш ли достатъчно мазнини?
Толкова много мазнини изядох вчера, че ме е срам да ги напиша :D
Храната ми от миналия четвъртък е същата, даже вчера ми пристигна и конското, днес ще ям основно риба тон на работа със салата айсберг, че нямах време вчера да си сготвя.
Иначе за почивката все си мисля, че минах критичния период, който беше миналата седмица, след състезанието, а и на движенията, които ме мъчат не напъвам през седмицата. Тренирам основно за гръб :D и ме боли яко, почвам да си мисля, че е от смяната на програмата, която включва 80% работа с горна част се скапвам и, че това е период на адаптация И ВСЕ пак толкова ли да ми е изключена била от движение горната част, че да усещам такова смазване?!
Мнението беше редактирано от Блажка на 26.03.14 10:48.
Снимките преди-сега трябва да те амбицират достатъчно, да не говорим за силовите показатели.
Най-накрая почна да се забелязва истинската промяна.
Ако си сигурна, че се грижиш добре за тялото си и му даваш достатъчно и качествена храна, я махай тая ЦНС...тя ще свикне:)
казано от slavko на 26.03.14, 10:54:
Снимките преди-сега трябва да те амбицират достатъчно, да не говорим за силовите показатели.
Най-накрая почна да се забелязва истинската промяна.
Ако си сигурна, че се грижиш добре за тялото си и му даваш достатъчно и качествена храна, я махай тая ЦНС...тя ще свикне:)
Точно от човек като теб имах нуждата да чуя това, и от Сашо на ЛС след като го попитах направо. Значи и аз мога да се справя.
Едно е да тренираш гламаво, безцелно, да се чупиш...да ядеш джънкове и да взимаш абсурдно ненужни и безполезни добавки и да си викаш “инат, инат, воля и ала-бала” и после да ревеш в бокса.
Виждаш допира до истински спортисти, как може да те отрезви и насочи...виждаш и доброто, и лошото. И имаш възможност да си избереш.
Няма как да се задържа в “състезателна форма’ най-малкото защото не тренирам на максове и единици. Но Славко ме разбра много добре, лятото като говорих с Абаджиев и го разпитах за някои неща, които главно ме интересуваха и засягаха, той ми даде следния пример за адаптацията и амортизацията.
Наим Сюлейманоглу кат 60 Янко Русев - кат 67,5, Неделчо Колев - кат. 75
състезателна 195/150 195/150 195/150
форма/резултат
даван по време
на тренировъчен
лагер
След лагерите и състезанието, преди всеки следващ лагер, спортистите сами избират как да тренират, никой не ги търси за нищо конкретно, освен да ги уведоми за следващия лагер. Така - Наим не спира да вдига, тренира си, но не се напъва, Русев пипа от време на време, Колев изобщо не пипа ( цитирам думите на Абаджиев). Идва време да се сформира новия лагер и те се връщат обратно, на първото контролно Наим дава 190/145, Русев - 160(5-7)/130, Колев - 137/127
Така - попринцип идеята е да се дава все по-добър и по-добър резултат на всяко едно състезание, нали така? И Абаджията казва така: ” Представи си сега Наим колко трябва да надгражда? - 10кг разлика в двубоя, Русев около 65, а при Колев имаме около 80кг разлика. Ние имаме 5 месеца до следващото състезание, а тепърва ще ни трябват 2-3, за да върнем старите постижения, това е изключителна амортизация за организмам, много повече от това да запазваш двубой -10-20кг разлика...”
Не знам доколко е бил прав, но на мен ми звучи бая логично.
П.П. За горните цифри съм сигурна, другите са малко на прима виста, но бяха в този диапазон.
Мнението беше редактирано от Блажка на 26.03.14 13:50.
Не виждам защо да има разлика в амортизацията. Това колко имат да наваксват няма да промени обема или интензивността на тренировките им - не вярвам Абаджиев да е намалил тренировките на “Наум Шаламанов”, защото има да гони по-малко до формата си от предното състезание. Освен това има и друго - Колев ще навакса много по-бързо, отколкото Сюлейманоглу.
Истината е някъде по средата.
казано от Boby_ на 26.03.14, 13:58:
Не виждам защо да има разлика в амортизацията. Това колко имат да наваксват няма да промени обема или интензивността на тренировките им - не вярвам Абаджиев да е намалил тренировките на “Наум Шаламанов”, защото има да гони по-малко до формата си от предното състезание. Освен това има и друго - Колев ще навакса много по-бързо, отколкото Сюлейманоглу.
Истината е някъде по средата.
Обаче опитът показва друго, Боби, знам че не си длъжен да знаеш всичко за щангите, затова ти казвам - на мен ми се струва, че е много прав в този случай, че човек достигнал някакъв резултат в силов аспект ( говорим за професионален спорт), освен ако не е решил да се отказва, няма смисъл да пада повече от 10/20кг в двубоя.
Освен това докато на Наим му трябват 5 тренировки да вдигне 195.150 и останалите 60 ще гради НАД това, останалите ще им отнеме 30 тренировки да си достигнат стария резултат и след това да градят пак.