казано от sapuna на 17.03.14, 22:54:
Човека си раздробил коляното ,ама ние лайкваме ли лайкваме! :D
Чак раздробил... :)
Абе нека лайкват, така ще мине по-бързо. :D
казано от Boby_ на 17.03.14, 22:35:
Пешо, вместо да коментирате десетте секунди висене в безтегловност на третото повторение, виж за какво сте се хванали. :D
Нали знаеш какво става като ти кажат “Не гледай нагоре” :D…Само за протокола да отбележа, че в предния пост секундите бяха пет :D.
Коляното e уред за ориентиране и намиране на предмети в тъмна стая! :D
Мнението беше редактирано от Кръстев на 17.03.14 23:07.
17.03.14
23:10
казано от Кръстев на 17.03.14, 23:07:
Коляното e уред за ориентиране и намиране на предмети в тъмна стая! :D
Заедно с малките пръсти и палците на краката, когато си бос/по чорапи :D
казано от Петър на 17.03.14, 23:06:
казано от Boby_ на 17.03.14, 22:35:
Пешо, вместо да коментирате десетте секунди висене в безтегловност на третото повторение, виж за какво сте се хванали. :D
Нали знаеш какво става като ти кажат “Не гледай нагоре” :D…Само за протокола да отбележа, че в предния пост секундите бяха пет :D.
Хубаво де, пет са. ;) От 19 докъм 24-25-тата секунда на клипа. Другият път направо 15 ще ги направя. :) А още по-добре да взема да си го бутна това третото. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.03.14 23:12.
17.03.14
23:19
Ако го държиш толкова ще стане чудесно изометрично упражнение :)
казано от Lachezar Tomov на 17.03.14, 23:19:
Ако го държиш толкова ще стане чудесно изометрично упражнение :)
Да, просто прекрасна изометрия на тежест като за две повторения и малко. :) Така хубаво ще ме разтегне, че ще ми е за последно. :D
18.03.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 5 гр. рибено масло.
2. Към 22 - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Край на тест-бууста. Този път не го усетих така пряко, както предишния, но пък силата се качи. Друг е въпросът дали заради това или по други причини (тотално освинване например).
Храна:
1. Към 13:30 - салата капрезе, порция “вегетарианско суши”, някакъв малък сандвич.
2. Към 22 - зелена салата, пилешко филе с картофено пюре и задушен зеленчуци, две-три филийки хляб, вино.
Втори ден поред, в който не ми се смятат въглехидрати...
Обобщение за деня:
Един от онези дни, за които съм щастлив, че свърши. Чакам с четири очи да се прибера утре вечер.
Вечерта ми се събра доста стоене прав и ходене. Коляното се държа прилично.
казано от Boby_ на 18.03.14, 23:06:
Край на тест-бууста. Този път не го усетих така пряко, както предишния, но пък силата се качи.
Как пряко си го усетил предния път? Мисля, не си споменавал...
казано от Петър на 18.03.14, 23:11:
казано от Boby_ на 18.03.14, 23:06:
Край на тест-бууста. Този път не го усетих така пряко, както предишния, но пък силата се качи.
Как пряко си го усетил предния път? Мисля, не си споменавал...
Споменавал съм. Либидото имам предвид. :)
19.03.14
10:52
Възрастта напредва, няма как... :D
Сашо, това е животът! :) Като не можем да вдигаме разни други неща, почваме да вдигаме все повече тежести. :D
19.03.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
2. Към 23 (план) - 5 гр. рибено масло.
Храна:
1. Към 13:30 - телешки стек, задушени зеленчуци, малко ризото, кафе с мляко.
2. Между 18 и 23 (план) - ще хапна нещо по път и ще пия някоя бира.
Обобщение за деня:
Приключих със срещата за днес. След малко се мятам на влакчето, после два самолета, след това вероятно нацупен таксиметров шофьор, недоволен от краткия курс и по някое време нощес ще съм си у нас.
П. П. А сега някой да каже нещо за добавките ми? :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.03.14 16:06.
19.03.14
16:37
То за бирата какво да каже човек.......колкото повече - толкова повече и най-важното студена (beer)
Предупреждение: Мнението по-долу съдържа предимно мрънкане, оплакване и жалби до арменския поп! Който не желае да чете подобни неща, да спре още тук.
20.03.2014 г.
Тренировка 86 - Дърпащи (халтава)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х70, 8х70 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 6х120, 1х170 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (без фитили, без колан, надхват) - 0x210, 7х170, 8х170, 5х170 кг.
2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 5х32, 3х32, 3х32 кг.
3. Гребане с дъмбел - 5х82, 4х82, 4х82 кг.
4. Суингове до вертикала - 25х32 кг.
Тренировка в трисети.
Обобщение за тренировката:
Днес нямам думи! Коляното боли отпред, където го размазах последно, отстрани, където беше подуто (сега е подуто цялото) и отзад на сгъвката. И всичко това се събра на едно и също място. Поне малко да се беше поразпределило!
На тягата 210 изобщо не можах да ги отлепя от земята. Чак ми се зави свят.
Чувствам се изчепран и адски уморен. Май е време да мина малко на разтоварваща програма или направо обратно на MAX-OT с по-лекичко за месец-два. Иначе сегашната програма ми даде много и ми прави голям кеф да тренирам по нея, но е време за съществена промяна.
Добавки:
1. Към 9 - 10 мл FlexCode.
2. Преди тренировка - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Към 18 - 5 грама рибено масло.
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
1. Към 8 - чаша кафе с мляко.
2. Към 12:30 - свински каренца, зелена салата, шопска салата, панирани пилешки филенца, един шоколадов бонбон.
3. Към 18 - две дози протеин.
4. Между 19 и 21 (план) - не знам още.
Обобщение за деня:
Ден като ден. Пак се е насъбрала работа, но хич ме нямаше днес и свърших много малко смислени неща.
А ето как изглежда тъпото коляно - отекло и синьо. Направо не личи, че е коляно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.03.14 20:10.
Пробвай да делоуднеш, но по-якичко :). На 50% от максимума. За две-три седмици. При мен свърши чудна работа и не е като да минаваш на друга програма за няколко месеца - кратко и ефективно. Само егото трябва да овладееш, но с малко повечко инат стават работите.
Аз бях отявлен противник на делоудването по ред причини, но докато не го пробвах :). Сега мога да го препоръчам на всеки, който се чувства изморен и прегорял.
Мнението беше редактирано от Петър на 20.03.14 20:21.
казано от Петър на 20.03.14, 20:20:
Пробвай да делоуднеш, но по-якичко :). На 50% от максимума. За две-три седмици. При мен свърши чудна работа и не е като да минаваш на друга програма за няколко месеца - кратко и ефективно. Само егото трябва да овладееш, но с малко повечко инат стават работите.
Аз бях отявлен противник на делоудването по ред причини, но докато не го пробвах :). Сега мога да го препоръчам на всеки, който се чувства изморен и прегорял.
Пешко, как да вляза в залата и да правя лежанка със 100 кила? :) По-добре изобщо да не тренирам седмица-десет дни.
Може и да пробвам, де, но със сигурност ще се изкуша примерно да видя колко бройки мога да направя на дадена тежест, което не е никакъв делоуд.
Ти как беше при твоя делоуд - по сплит ли го прави или на кръгов протокол? Върти ми се из главата да направя две седмици сплит по MAX-OT, но без да търся 4-6 повторения и отказ, ами 8-10 повторения с по-леко (но не чак 50%).
Или вариант е намаляване на обема, разреждане на тренировките за известен период от време, или смяна на упражненията с по-леки варианти.
Мнението беше редактирано от Петко К на 21.03.14 09:04.
казано от Boby_ на 21.03.14, 08:30:
Пешко, как да вляза в залата и да правя лежанка със 100 кила? :) По-добре изобщо да не тренирам седмица-десет дни.
Боби, не се излагай, голямо момче си :). Приеми го като предизвикателство за егото. :D. А и 100 кила са си 100 кила отвсякъде, питаш ли ме мен с 55 - 60 :D. Но имайки предвид ефектът, който получих и прогресът сега, пак бих го направил. Колкото до цялостното преустановяване на тренировките - хич не е по-добре според мен, след коледни или летни прекъсвания за 5-6-7 дни след това ми тежат двойно щангите.
Ти как беше при твоя делоуд - по сплит ли го прави или на кръгов протокол? Върти ми се из главата да направя две седмици сплит по MAX-OT, но без да търся 4-6 повторения и отказ, ами 8-10 повторения с по-леко (но не чак 50%).
По обичайното ми сплитче. ЕтоКакто го усещах инстинктивно, че трябва да е, така го направих - имам предвид периодизацията откъм тежести и повторения.
21.03.14
10:16
Пешко, как да вляза в залата и да правя лежанка със 100 кила? :)
Боби, ще се обиждаме на лежанка ли ? :D Не е толкоз трудно, влизаш и си разцъкваш ;) И като те пита някой свободен електрон как си станал толкова огромен, ще му кажеш, че е с безброй повторения на малка тежест, в никакъв случай тежко, че да не си прецака кръст, рамене и т.н. :D :D :D
казано от Херцог Трън на 21.03.14, 10:16:
Пешко, как да вляза в залата и да правя лежанка със 100 кила? :)
Боби, ще се обиждаме на лежанка ли ? :D Не е толкоз трудно, влизаш и си разцъкваш ;) И като те пита някой свободен електрон как си станал толкова огромен, ще му кажеш, че е с безброй повторения на малка тежест, в никакъв случай тежко, че да не си прецака кръст, рамене и т.н. :D :D :D
Така тъкмо ще спечели уважението на повечето в залата , щото те това искат да чуят :D
21.03.14
11:01
Боби, почна ли да пишеш книгата, да знам дали да пиша аз ? ;) :D
казано от James Hinks на 21.03.14, 11:01:
Боби, почна ли да пишеш книгата, да знам дали да пиша аз ? ;) :D
:) Други работи пиша сега. От книга съм далеч за съжаление.
Създаването на художествен текст изисква не само време, но и спокойствие на духа и разума, а аз не разполагам с нито едно от тях в момента. :(
А ти ако искаш, напиши все пак нещичко - никак няма да ти се разсърдя, даже напротив. ;)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.03.14 12:28.
казано от Boby_ на 20.03.14, 19:59:
...
Днес нямам думи! Коляното боли отпред, където го размазах последно, отстрани, където беше подуто (сега е подуто цялото) и отзад на сгъвката. И всичко това се събра на едно и също място. Поне малко да се беше поразпределило!
На тягата 210 изобщо не можах да ги отлепя от земята. Чак ми се зави свят.
Чувствам се изчепран и адски уморен. Май е време да мина малко на разтоварваща програма или направо обратно на MAX-OT с по-лекичко за месец-два. Иначе сегашната програма ми даде много и ми прави голям кеф да тренирам по нея, но е време за съществена промяна....
А ето как изглежда тъпото коляно - отекло и синьо. Направо не личи, че е коляно.
Човек да не ви остави на самотек за няколко дни... Не, че ако следях по-редовно нямаше да се пребиеш, ама малко стряскащо ми дойде като ти отворих дневника. :(
21.03.14
12:37
Боби, може да напишеш книга “Как направих своята ръка 50см” :D Само давам идея, като се поосвободиш след време от служебни задължения, децата пораснат още повече и единствената ти грижа останат аквариумите и изстудяването на бирата. :D
Вик, не съм се потрошил чак толкова драматично, освен това бяха замесени тъмна хотелска стая и тежка масичка с подходяща височина на неочаквано място. Тия синини и драскотини са ми най-малката грижа. :) По-гадното е, че проблемът с болката в сгъвката на коляното и прасеца не отшумява.
Жоро, тя ще е доста кратка книга с една дума в нея - “плюскане”. :D
21.03.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 19 (план) - 10 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Храна:
След продължително прекъсване днес най-после пак фаствам. Планът е да направя 20-21 часа, а после да хапна нещо НВД, защото днес кантарът подмина 112 кила, а по-нагоре не искам да отивам - бил съм, не е хубаво. :)
Обобщение за деня:
Петък е, а аз посвърших това-онова днес. Май няма какво друго да се каже за деня. :)
Пропуснах да добавя, че от онзи ден си имаме нов домашен любимец. :) Снимките са с телефона, така че не са кой знае какво, но ще го поснимам по-подробно тия дни.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.03.14 15:40.
За съжаление не всички хотели спазват фън-шуй:
“Фън-шуй е измислен от китайските крадци - да знаят кое къде е в къщата и да не си блъскат коленете по разни мебели в тъмнината нощем.”
Мнението беше редактирано от Икипемико на 21.03.14 17:28.
21.03.14
16:10
казано от Boby_ на 21.03.14, 11:35:
А ти ако искаш, напиши все пак нещичко - никак няма да ти се разсърдя, даже напротив. ;)
По едно движение на тренировка, по 4 серии сътответно 5 х 70% ПМ, 3 х 80% ПМ, 1 х 90%ПМ, 10+ на около 50% ПМ. МОже да ги направиш и като една серия с повишаване на тежестта и 10-ката самостоятело или като дроп.
Клек, лег, тяга, раменна, набиране. Евентуално може да добавиш нещо помощно с по две серии леко.
Това ти е “делоуда”, ако се опасяваш от клек и тяга - има заместители и за тях :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.03.14 16:12.
казано от James Hinks на 21.03.14, 16:10:
казано от Boby_ на 21.03.14, 11:35:
По едно движение на тренировка, по 4 серии сътответно 5 х 70% ПМ, 3 х 80% ПМ, 1 х 90%ПМ, 10+ на около 50% ПМ. МОже да ги направиш и като една серия с повишаване на тежестта и 10-ката самостоятело или като дроп.
Клек, лег, тяга, раменна, набиране. Евентуално може да добавиш нещо помощно с по две серии леко.
Това ти е “делоуда”, ако се опасяваш от клек и тяга - има заместители и за тях :)
Благодаря! Явно пак ще трябва да търся добра оферта за заместител на книгата по безмитните. Ама тоя път ще я “делоуднем” заедно. ;)
А за самата схема това изглежда като 15 минути в залата. :) Може да е всеки ден към две седмици - по-дълго май няма смисъл, също както и от почивка между дните.
21.03.14
18:47
казано от Boby_ на 21.03.14, 18:04:
А за самата схема това изглежда като 15 минути в залата. :) Може да е всеки ден към две седмици - по-дълго май няма смисъл, също както и от почивка между дните.
Да, там някъде. После 10 минути разтягаш това, което си тренирал и си ходиш доволен. Може всеки ден да я въртиш, даже може точно 15 дни да и отделиш - това прави 3 завъртания. Хем ще си починеш, хем няма да върнеш назад.
p.s.
Аз все пак предпочитам да напишеш книга :) Най-малкото може да е четеш няколко пъти, а и не ти излиза има на алкохолик :D
21.03.14
21:45
казано от Boby_ на 21.03.14, 21:42:
Ще има само МРЪВКА! (devil)
Хич не си за съжаление :)
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 21.03.14 21:46.
А течни банички? (devil)
Мнението беше редактирано от Петър на 21.03.14 21:48.
казано от Петър на 21.03.14, 21:48:
А течни банички? (devil)
Нйе! Заредил със с Glenmorangie, Glenlivet и Macallan. Никакви бири-мири до лятото!
21.03.14
21:55
казано от Boby_ на 21.03.14, 21:51:
казано от Петър на 21.03.14, 21:48:
Никакви бири-мири до лятото!
“Блажени са вярващите” мисля, че е най-подходящо за случая :)
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 21.03.14 21:56.
21.03.14
21:55
‘Ма то лятото дойде ... 20-25градуса е вече :D
казано от Boby_ на 20.03.14, 19:59:
Предупреждение: Мнението по-долу съдържа предимно мрънкане, оплакване и жалби до арменския поп! .
Жалбите са чути от Бога чадо... а твоето дарение къде е?!
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 21.03.14 22:28.
21.03.14
22:03
казано от Петър на 20.03.14, 20:20:
Аз бях отявлен противник на делоудването по ред причини, но докато не го пробвах :). Сега мога да го препоръчам на всеки, който се чувства изморен и прегорял.Пешко, как да вляза в залата и да правя лежанка със 100 кила? :) По-добре изобщо да не тренирам седмица-десет дни.
Може и да пробвам, де, но със сигурност ще се изкуша примерно да видя колко бройки мога да направя на дадена тежест, което не е никакъв делоуд.
Всъщност, Боби, това е добра идея - за лежанката със 100кг. Можеш да опиташ теста на Националната Футболна Лига на САЩ, да видиш колко бройки можеш да направиш.
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/back_off_and_grow;jsessionid=AF7C8710B606453DD9FB641BAC24F407-mcd01.hydra
21.03.14
22:05
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/back_off_and_grow
Това е линка, горният води до съвсем друго място
22.03.14
07:19
Боби тези клони от терарииума ли са или там му е парка за разходка на хамелеона? :) Много е як, честито!
Лъчо, статията е интересна. Рядко някой в t-nation споменава Шейко и Цацулин.:) На мен лично ми идва малко екстремно да почивам или тренирам леко всяка четвърта седмица, но нищо не пречи да пробвам осемседмичен цикъл примерно. Това е едно от основните правила в MAX-OT, което обаче спазвах само за малко и после напълно “отстрелях”. :)
А за теста за бройка на 100 кг можеш да се обзаложиш, че още днес ще бъде пробван. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.03.14 09:40.