All about

Прескочи до:

22.03.14
09:50

Какъв архив намерих случайно докато търсех един стар клип :D

24.03.14
16:01

Тренировката днес :

клек 1х100кг - 1х120кг - 1х140кг, 1х180кг, 10х200кг.
борческо въртене с дъмбели 5х34кг(на ръка) - раменна преса 2х100кг - обръщане от земя 2х90кг. 3 пъти.
раменна преса 3х100кг - борческо въртене с дъмбели2х34кг(на ръка) - обръщане от земя 1х100кг.

На два пъти ми става черно - на 10-ката на 200 кила на клека и на 3-ката на 100 раменна, но така става като си ял боклуци два дни...Иначе десятката беше лека, но ме сгъна защото кръста беше леш от спане на криво, иначе ако бях оставили нагласил щангата пак - поне още 2 :) Бинтовете много леко навити, да свиквам на рязкото пускане за дълбочина.
Довечера малко бокс, евентуално в сряда на скандинавска земя може и да врътна другата тежка тренировка. А може и нищо да не направя :)

25.03.14
00:02

Втората тренировка днес :

бокс, 4 дълги рунда стенна макевара - чувал, по един чувал и стенна макевара самостоятелно. Отделно между рундовете 4 серии пулоувър преса, две 12х25кг и две 3х50кг.

26.03.14
18:12

Тренировката днес :

тясна тяга 1х140кг - 1х170кг  - 1х200кг - 1х220кг.
тясна тяга 1х220кг - катерене на въже - кофички с две вериги 10 - лег с дъмбели с успореден хват 6х80кг. 2 пъти.
широка тяга 3х170кг - набиране с раменен подхват с една верига 6 - кофички с две вериги 10 - лег с дъмбели с успореден хват 6х80кг. 2 пъти.
високо изтегляне от земя 6х100кг - набиране с раменен подхват с една верига 6 - кофички с две вериги 8. 2 пъти.
изхвърляне с една ръка 5х40кг(на ръка) - силово гребане с една ръка 3х60кг(на ръка). 2 пъти.

Направих най-скъпата си тренировка в живота - 20 лв, та и в КросФит зала... :D
Трябваше да е тежка, но нито имаше как да стане с това оборудване, нито щях да се справя след 8 часа прав и сън на супернеудобно легло предната нощ...иначе пък доста забавни неща видях, като например “бърпи” с прескок на стена, лоубар клек със 110, които излеждат като поне 170, екипировка като за Игрите и фигура като за Регионалните, пък форма и изпълнение като за детската градина...Но то такива стойки и чалъми има навсякъде де :)
p.s.
Лежанката навсякъъде я тачат много и не само в понеделник ;) :D
p.p.s.
веригите за набирания и кофички са с неустановено тегло между 25 и 40 кг едната според наличната в залата осведоменост

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.03.14 18:14.

26.03.14
18:38

Питаха ли те какво зобиш?

26.03.14
18:50

Не, само от къде съм и какво тренирам :)
Иначе за въпроса какво зобя имам универсален отговор - всичко каквото има ;)

ИМ

26.03.14
18:59

казано от CarnalK на 26.03.14, 18:38:

Питаха ли те какво зобиш?

То неговото някой път и със зоб не мога да си го обесня :)

26.03.14
19:03

На игрите преди 2 години станах фен на една мацка от тая зала....ебаси корема имаше и се набираше като дзвер. (питам - имаше ли сгодни пиленца?)
И кво викаш - не ти хареса?

Мнението беше редактирано от Redalex на 26.03.14 19:04.

26.03.14
19:04

то па щото кой знае какво правя, та да има какво толкова да си обяснявате :)
има млади момчета, които буквално разцепват тежестите ;)

26.03.14
19:15

Не, напротив - хареса ми, но просто за тази тренировка,  която имах днес беше неподходяща - няма колани за тежести, няма къде да се набираш с хват различен от под и надхвата, но пък има 6-7 въжета за катерене, пудовки до 60 кила. Няма тежки дъмбели, стойката за кофички е тясна, но пък за клек и тяга е добре оборудвана. Има сектор с шейни, една голяма гума за обръщане...а бе само в съблекалнята мирише на пръчове, иначе добре всичко. А, и най-големите дискове са 20 кила.
Мацките дойдоха като си тръгвах, не можах да ги разгледам...В кафето имаше някаква яка барманка - скандинавски милф :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.03.14 19:17.

KA

26.03.14
21:11

В западна и северна европа навсякъде е така. В моята фитнес зала, има басейни, жакузита, макузита, кардио уреди да ти вземат акъла и то много и всякакви, машини също. Обаче има само една зала със свободни тежести, която е на секретно място :) и там има една лежанка, 2 смит машини и един пауер бокс :) Няма къде да направиш една свесна кофичка, това дето е за набиране е уред който ти помага за набиранията с противотежест, аз като тръгна там да правя и си удрям краката в степенките .. Иначе за кросфит-а нямам думи, сега разбрах какво е популизъм. Тук е яко резачката за кросфит тренировки, и даже на сайта си пишат че не са от най-евтините но са най-добрите. Аз като им видях цените, въобще забравих за кросфит залите.

26.03.14
22:57

В тази зала единствените машини бяха 2 или 3 гребни тренажора,  предполагам, че са “Концепт”, свободни тежести много, място много. Цената за тукашните стандарти не е скъпа, даже единичната тренировка е евтина - колкото 4 бири в магазина. Просто за мен, с моите доходи, ми идва много, но то и бирата им не евтина, а храната пък съвсем. Пък и аз сравнявам с моята зала, в която всичко, което ползвам като допълнително оборудване е събирано 3 години съгласно моите виждания и нужди. А и за цената пак - в България всеки фитнес/силов/кондиционен “треньор” взима минимум по толкова и дава меко казано “межи да те лъжа”, та все едно съм си направил кефа да тренирам с такъв чикиджия :)
Ако живеех тук точно в тази или подобна зала щях да тренирам :)

KA

26.03.14
23:17

Тук женската трениорка, ги учи да въртят колело и пътеката. Тоя дето е мъжа караше един дядо да кляка с щанга, само че човека не може да се наведе и сгъваше кръста, но той нищо не му казваше. Иначе кросфита е 250 евро на месец ако платиш 3 месеца и зимат 70 евро на тренировка с трениор ко щеш. Дали са по добри от нашите, едва ли ... Но както навсякъде явно зависи къде си попаднал.

26.03.14
23:20

Е, тука пък им говореха нещо сума време и им показваха снач и суинг, но аз съм отишъл да ползвам залата, не да търся треньор...щото пък треньор ми трябва колкото на бедуин ски... :)

KA

26.03.14
23:27

Е ако си отишъл в кросфит залата там не може да не ти обяснят, не се приемат индивидуално трениращите. Аз даже се чудя как са те пуснали сам :)) иначе мове да им земат лиценза понеже не правиш кросфитърските неща : )

Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.03.14 23:28.

26.03.14
23:36

Адаша ми каза, че мога да отида за единична тренировка и отидох, платих си и си тренирах. Имаше и други трениращи самостоятелно, верно, правеха си КФ неща, но си тренираха сами и по двойки. Имаше и един типичен летен билдър с 80 кила лежанка. Сега дали е афилиирана или не, дали ще им вземат лиценза, че е дошъл Бай Ганьо - не съм питал, но се съмнявам. То и някакво ММА тренирали там...иначе си имаха обявени часове за WODове и некви ивенти отвън на таблото.
p.s.
Това, за което говориш ти си е типичния маркетинг на специализирана популярна зала, с много клиенти, реклама и посещаемост. Тази явно си беше съвсем нормална зала за тренировки. Благодаря на адаша, Redalex, че ме насочи там :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.03.14 00:00.

27.03.14
08:11

Вземи поразгледай, почини някой и друг ден. :) Тренировките няма да избягат.

AG

27.03.14
09:52

и си купи сьомга - щото там тая риба е най-евтината

27.03.14
11:01

казано от James Hinks на 26.03.14, 18:12:

та и в КросФит зала... :D

:* :D

Е нямаше ли поне някой по-корав:)

27.03.14
11:02

казано от slavko на 27.03.14, 11:01:

Явно е имало - Сашо. :D

27.03.14
14:20

казано от slavko на 27.03.14, 11:01:

Не съм ги пипал на твърдост как са :D
Нещо, което да ме впечатли с тежест и натоварване не видях, но всички изглеждаха добре.

27.03.14
14:30

Може да кажеш, че тренираш “български кросфит” - по на Абаджиев схемите :D

27.03.14
14:50

казано от Angel Gyaurov на 27.03.14, 09:52:

Close but no cigar :)

27.03.14
15:12

казано от Von Suthaus на 27.03.14, 14:30:

Може да кажеш, че тренираш “български кросфит” - по на Абаджиев схемите :D

Кросфит+Абаджиев= (cash) (cash) (cash)

Направо не се чуди, Сашо, ми докато си там задвижвай далаверата :D

AG

27.03.14
21:43

казано от Redalex на 27.03.14, 14:50:

казано от Angel Gyaurov на 27.03.14, 09:52:

Close but no cigar :)

Не те разбрах. По някаква причина мисля, че държавата е Швеция и явно не съм прав.

KA

27.03.14
22:42

По скоро е Данич, но може да е всяка от северните

28.03.14
08:24

Ангел, “close but no cigar” е в общи линии “да ама не”  или “почти позна” :)
Иде реч за Дания, където май евтини неща няма...или аз поне не се сещам в момента. 2 парчета прясна сьомга от по 150 грама в магазина са около 15-20 лева (само като се сетя и почват да ми текат лигите...). На фона на свнинското/пилешкото, което е 10 лева за 400-500 грама, мисля, че не е особено евтино :)
Единствената евтина сьомга е пушената и то ако си купиш кутия с изрезки останали от филетата, които са добре оформени и струват бая.

Калояне, за фитнесите не си прав - такива лъскави фитнеси каквито има в България - с плазми, аквариуми с рибки, джакузита и припкащи момиченца наоколо, аз лично не съм видял в Дания. Имаше един “бутиков фитнес”, който фалира преди няколко години и го купи най-голямата верига фитнеси. Сега има само машини, пътеки и лостове + зали за различни класове.

Джеймс е ходил в кросфит залата Butcher’s Lab (мислех, че съм го пратил в Butchers garage, ама Лабът му е бил по-близо). И двете зали имат доста силни атлети/отбори участващи на игрите - къде в оупъна, къде на регионалните. Цената на месец и за двете зали е около 130 лева, което е съвсем прилично (за студенти е 110). Единичната тренировка (кросфит залите в дания обикновено имат такива, за да може някой гостуващ пич да тренира) струва 20тина лева.
Няма изискване да работиш с групата, но ако правиш някакви безумия, ще дойдат да те спрат със сигурност.
Това, че ще им отнемат лиценза не е вярно. По-скоро някой някъде си (не знам къде си ти) го ползва като оправдание да те кара да тренираш в група.

Джеймс - сори за лирическото отклонение.

Мнението беше редактирано от Redalex на 28.03.14 08:25.

ТА

28.03.14
08:37

А средната заплата колко е в Дания?

28.03.14
11:21

казано от Тала-съм на 28.03.14, 08:37:

А средната заплата колко е в Дания?

Този въпрос върви в комплект с въпроса за данъчните ставки :)

28.03.14
11:27

за триене

Мнението беше редактирано от Redalex на 28.03.14 11:54.

28.03.14
11:48

http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=ilc_di04&lang=en

Този източник ми се струва по-достоверен.

28.03.14
11:54

Sorry за offtopic-a
Ама в Казахстан защо са толкова ниски заплатите, пък могат да дадат на Олимпийските си медалисти по 500 000 долара?! Аз мислех, че са много богата държава. За сравнение България дава 300 000лв.

Мнението беше редактирано от Блажка на 28.03.14 11:55.

28.03.14
12:02

казано от Наталья Заболотная на 28.03.14, 11:54:

Sorry за offtopic-a
Ама в Казахстан защо са толкова ниски заплатите, пък могат да дадат на Олимпийските си медалисти по 500 000 долара?! Аз мислех, че са много богата държава. За сравнение България дава 300 000лв.

Едното няма общо с другото.

28.03.14
12:07

казано от Redalex на 28.03.14, 12:02:

Sorry за offtopic-a

Именно затова питам защо, вие като по-начетени да ми обясните :) Наистина питам сериозно.

28.03.14
12:13

казано от Наталья Заболотная на 28.03.14, 12:07:

казано от Redalex на 28.03.14, 12:02:

Sorry за offtopic-a

Именно затова питам защо, вие като по-начетени да ми обясните :) Наистина питам сериозно.

В Казахстан има доста природни ресурси (нефт, природен газ), които носят страшно много пари на една малка група олигарси, която ги експлоатира. Точно те се явяват горди спонсори на “казахстанския” спорт. Същата история като в Катар например.

28.03.14
12:13

Ами Redalex всъщност го обясни. Всяка държава може да отдели по определен повод (имиджово) някаква сума, но това няма връзка с благосъстоянието на поданиците ѝ, нито пък с икономическото състояние на държавата.

28.03.14
12:21

Най логичното обяснение за мен е комбинация от културни, икономически и потически особености на народите.

Богата държава е относително понятие? Коя държава е богата? Тази в която всички граждани са богати или тази, която има най-много природни богатства, или тази с най-малък външен дълг, или пък с най-много износ?
Някои държави предпочитат да инвестират в база и условия за атлетите и хората...други специализират спорта за 0,05% от населението (примерно България) и всеки да се оправя с мизерните условия, с които разполагат.

Един американски (например) атлет печели най-вече от реклама. Там пазарът е голям и като излезе олимпийския рекордьор и каже - аз поставям рекорди с Адидас и на другия ден 500 000 човека са си купили от неговите маратонки. Ето ти ги едни бързи 2 милиона долара за въпросния атлет.

Един български (казахстански) атлет от реклама почти не може да печели...за това държавата го стимулира като обявява парична награда за 1во място...нищо че преди това е спортувал на нивата, за която няма пари да се превърне в спортен център.

Като гледам има и трети тип страни (италия) - там хем има условия, хем пари и пазари хем и награди..

ето една графика, която горе долЕ показва как седят нещата:

http://www.cbc.ca/sochi2014/features/content/infographics/infographic-cash_for_gold.jpg

А една от най-богатите страни в световен мащаб -Великобритания е съвсем различна:

For those British athletes competing in this year’s London Games, they won’t receive anything directly except the medal and getting their face on a stamp, as Great Britain’s Olympic Committee doesn’t give cash prizes.
Там се играе за честта и славата на родината.

Мнението беше редактирано от Redalex на 28.03.14 12:27.

28.03.14
12:31

А има и още нещо...
В България (а предполагам и в Казахстан) е много удобно да си направиш реклама (политическа или чисто пазарна), като кихнеш едни пари за успелите ни атлети и се снимаш с тях докато им връчваш големия чек.
После народа гледа и цъка с езика и си вика “ееее най-накрая един политик да намери пари за тия наши златни момчета/момичета”.
Малко става като да правиш помен с чужда пита :)

28.03.14
13:09

В България вече спокойно могат да обявят, че и 10 000 000 $ ще дадат за олимпийско злато, сами се сещайте защо ...

28.03.14
18:14

А аз не разбрах Мастъра изневерил ли е на стила си,или е тренирал пак по дънки?  :-)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1