Дневникът на June

Прескочи до:

25.03.14
15:28

25.03.2014г.  (36)

8:00- (coffee) разредено с вода ,малко мляко и 2 ч.л. кафява захар
9:30- 2 яйца на тефлон с мазнина
14:30- 1 многозърнеста питка намазана с Филаделция, малко риган и 50гр пушена сьомга ; 4 бонбона Мерси
17:00- около 150гр гевречета , 2 шок. бонбона
19:00-21:00- половин чашка вино + 2 ягодки с шоколад
довърших пакетчето гевречета ... демек още 130гр

Допълнително: Супрадин + Q10; Геритамин 1бр; Calcium + vit D

Тренировка вкъщи:
-коремни
-повдигане на крака от лег
-бицепсово
-навеждане с дъмбели
- клякания със собствено тегло
- повдигане на ръце напред и встрани
-раменни преси
- глутеус ритници

Пиша сега, защото довечера не знам дали ще имам време. Една приятелка има покана за ревю и ме викна за придружител (makeup) Кеф! (giggle)

Качвам снимка от събитието :) Беше много вълнуващо и изискано :)

Мнението беше редактирано от June101 на 25.03.14 21:32.

26.03.14
08:49

Малко допълнителни размисли и страсти :)

Кантарът днес показа 47кг ( къде вода, къде мазничко от последните дни .. не е ясно :) ). Хубавото в цялата ситуация е ,че не се шашнах.Ако се беше случило преди година , щях да изпадна в паника, да започнат режими, сметки, самообвиняване, ограничения, саморазрушение. Тогава и 45кг ми се вижда много.. просто ,защото бях 43кг :)
И сега виждам недостатъци и имам желание да подобря фигурата си, НО приемам нещата спокойно, нормално и си казвам ” с времето и полека нещата ще се случат точно както ги искам!”.
Чувствам се психически освободена от оковите и нормална. Да! Думата в случая май е нормална. :)
Продължавам със схемата ” Максимално слушай тялото си и се стреми да различаваш сигналите!”

Чакам да дойде МЦ-то, за да пусна хормонални изследвания. Искам да знам каква е ситуацията там и защо пак се бави. Това е нещото, което ме смазва психически.

И все пак съм настроена позитивно! (sun) Заредена съм и произвеждам само хубави мисли и чувства.

Хубав ден, симпатяги! :) :) :)

Евала за кантара, и аз бях като теб преди 1 година, но с доста мъка успях да се преборя с тази психоза (наистина е трудно). Имах период, в който се мерех след всяко хранене, всеки ден, по няколко пъти.. пф, само като се сетя ми става смешно (сега), но преди си беше трагично.. Така че - поздравления! А тези кг според мен са водна задръжка, нормално след като си прекалила 2-3 дни с въглехидрата да задържиш вода:) до 1-2 дена ще я изхвърлиш и всичко ще е точно ;п

26.03.14
11:21

казано от Adriana Dacheva на 26.03.14, 10:50:

Евала за кантара, и аз бях като теб преди 1 година, но с доста мъка успях да се преборя с тази психоза (наистина е трудно). Имах период, в който се мерех след всяко хранене, всеки ден, по няколко пъти.. пф, само като се сетя ми става смешно (сега), но преди си беше трагично.. Така че - поздравления! А тези кг според мен са водна задръжка, нормално след като си прекалила 2-3 дни с въглехидрата да задържиш вода:) до 1-2 дена ще я изхвърлиш и всичко ще е точно ;п

Привет, мила Ади! Благодаря за хубавите думи!
Наистина , който е минал през тази психоза знае за какво става въпрос. Трябва воля и борба. На пръв поглед сигурно на някого ще му се стори смешно и глупаво, но истината е ,че коства усилия да се откопчиш от старото мерещо се Аз :)
И аз предполагам,че има доста вода. Последно, когато замервах калории и грамове онзи ден, въглехидратите възлизаха на над 400гр ( а май и вчера не са били по-малко) , от което аз си правя изводите :D

Хубав и успешен ден! :)

26.03.14
11:41

И аз да се включа - вода със сигурност си задържала, няма да омазниш за 1 ден.
И аз се мерех по 2-3 пъти на ден, очаквах... Не знам и аз какво. А цял живот да се броят калории, да се спазват режими... Много затормозяващо, а и отнемащо време ми идва. Затова аз лично предпочитам да се храня с каквото, когато, колкото ми се яде, просто без боклучава храна :)

26.03.14
12:20

Хубаво е, че сте осъзнали, че проблемите ви са психически :) Това с кантара си е мосав проблем, но трябва да разберете,че нито един мъж, освен сигурно Митьо Пищова, не си избира жената по килограми и никой няма да ви върне, ако сте 46.5 кг, а не 46 ;)

26.03.14
12:45

Аз бях скъсала връзката си с кантара, но напоследък, особено след обилно хранене вечер първата ми мисъл сутрин е за кантара. А преди, като бях още по-психясала, се е случвало като ставамда вечер до 00 по няколко пъти да се тегля ... а истината е в дрехите и см. Не толкова в огледалото, щото ако си си навила, че си се омазнила яко - ще виждаш точно това!

Кирилов, това наистина е успокоение :Д хаха напълно си прав :)

26.03.14
16:38

Малко да взема участие и аз хихи.Аз също бях така с кантара,но преди време разбрах,че огледалото е по-важно,а най-важно е това как се чувстваш от вътре.Браво June и на другите момичета,че сте успели да се отървете от тази мисъл,наистина е гадно.Успех дами и напред,не мислете за вчера,мислете за утре ;)

26.03.14
17:28

Много ми харесва като заформим някоя дискусия :) Не се притеснявайте и си споделяйте на воля :) За мен винаги е много интересно да разбера как разсъждавате изхождайки от Вашия опит :)

Сега се отчитам за днес :)

26.03.2014г.  (37 загубих им бройката (dull) )

7:20- (coffee) с вода и 2ч.л. кафява захар
9:30- 2 яйца на тефлон с мазнина
10:15- Трен
11:40- многозърнеста питка , която напълних с овкусена зелена салата и сьомга добавих няколко капки лимон (на снимката)
16:30- към 220гр гевречета и 2 бонбон Мерси ( криво ми е да ги четете тези джънкове, но това ми се хапваше)
20:00- същото като на обяд само, че питките са 2 (blush)  + 3 бонбона Мерси

Допълнително: Феритамин 1 бр; Calcium + vit D ; Супрадин + Q10; Фолиева киселина

Трен:
Крос в Южния парк :)
20мин -  HRр- 179 ; HRmax- 199 ; 225kcal

направих и малко упражнения вкъщи с гири и собствено тегло
коремни, бицепсово, раменни преси, глутеус ритници, клякания със собствено тегло, лицеви опори

Днес съм много,много положителна (sun) Валя ме дъжд, духа ме вятър, но слънцето грееше в душата ми :) Обичам такива дни!

Мнението беше редактирано от June101 на 26.03.14 20:38.

26.03.14
19:54

казано от Adriana Dacheva на 26.03.14, 14:04:

Винаги съм си мислел, че е очевидно и всезнайно, но явно не е така. Следете дрехите, огледалото, малките(респективно големи) успехи в тренировките и погледите и зяпналите усти на мъжете с които се разминавате по улиците, до които всичко това ще доведе. По-малко четете в интернет и повече тренирайте :)

Мнението беше редактирано от Kirilov на 26.03.14 19:54.

26.03.14
20:36

казано от Kirilov на 26.03.14, 19:54:

казано от Adriana Dacheva на 26.03.14, 14:04:

Винаги съм си мислел, че е очевидно и всезнайно, но явно не е така. Следете дрехите, огледалото, малките(респективно големи) успехи в тренировките и погледите и зяпналите усти на мъжете с които се разминавате по улиците, до които всичко това ще доведе. По-малко четете в интернет и повече тренирайте :)

Да, да, да ! (rock)

И друго,което искам да допълня (поне аз виждам така нещата) е ,че все пак една жена трябва да бъде женствена, да си има извивките и всичко,което е тишично женско. Аз на 43кг си признавам,че повече приличах на дъска. Сега съм придобила женствен вид и определено смятам,че това е по-правилния и нормален вариант :)
Кантарът не е важен- важно е как се чувстваш в кожата си! :)

26.03.14
23:01

Не сте малки момичета, нормално е вече да го осъзнавате :) А сега ти погледнах началото на дневника, с какъв спорт си била в спортното и в НСА ?

26.03.14
23:05

казано от Kirilov на 26.03.14, 23:01:

Не сте малки момичета, нормално е вече да го осъзнавате :) А сега ти погледнах началото на дневника, с какъв спорт си била в спортното и в НСА ?

В спортното със спортна стрелба :) В НСА първата ми специалност (бакалавър) е треньор по спортна стрелба :)
Бях състезателка с въздушна и малокалибрена пушка :)

Teddy

26.03.14
23:24

казано от June101 на 26.03.14, 20:36:

И друго,което искам да допълня (поне аз виждам така нещата) е ,че все пак една жена трябва да бъде женствена, да си има извивките и всичко,което е тишично женско. Аз на 43кг си признавам,че повече приличах на дъска. Сега съм придобила женствен вид и определено смятам,че това е по-правилния и нормален вариант :)

Точно така е Джун! :) Аз за това вече по-спокойно съм приела нищата,иначе не знаеш какво беше преди просто :x
Но колкото и да се оплаквам често,си признавам че така съм по-секси и много повече мъжко внимание имам (giggle) Иначе приличах по-скоро на дете..
И да ти кажа,че килограмите ти в момента (47) според мен са си добре и даже желателни за да си здравичка и женствена. :) Съдя по това,че аз също в момента съм към 47 а съм с целии 10см. по-ниска от теб и все пак чак пък дебелана не мога да се нарека,просто съм ‘‘curvy’’ както се казва (wasntme) Майка ми е колкото теб на височина и кг. но не тренира и е клечка. Ти като имаш мускул смятам че изглеждаш доста добре така,защо целиш по-малко кг. ? Просто ми е интересно,не за друго : ))

26.03.14
23:34

казано от TeddyBear на 26.03.14, 23:24:

казано от June101 на 26.03.14, 20:36:

Точно така е Джун! :) Аз за това вече по-спокойно съм приела нищата,иначе не знаеш какво беше преди просто :x
Но колкото и да се оплаквам често,си признавам че така съм по-секси и много повече мъжко внимание имам (giggle) Иначе приличах по-скоро на дете..
И да ти кажа,че килограмите ти в момента (47) според мен са си добре и даже желателни за да си здравичка и женствена. :) Съдя по това,че аз също в момента съм към 47 а съм с целии 10см. по-ниска от теб и все пак чак пък дебелана не мога да се нарека,просто съм ‘‘curvy’’ както се казва (wasntme) Майка ми е колкото теб на височина и кг. но не тренира и е клечка. Ти като имаш мускул смятам че изглеждаш доста добре така,защо целиш по-малко кг. ? Просто ми е интересно,не за друго : ))

С теб много си приличаме в някои отношения, миличка :) И двете сме доста емоционални, и двете имаме сходни залитания с храната. Сигурна съм обаче, че ще се вкараме в правия път :D (hug)
Не мога да кажа ,че имам някаква фикс идея да съм по-малко килограми. По принцип периодът, в който аз се харесвах най-много беше през 2010г и тогава бях 45кг. Бях с по-малко мазнини от сега. Супер релеф на корема, слабички ,оформени крачета, абе мацка :)  И държа да кажа, че не съм била като дъска.Всичко си имах, а МЦ беше като по часовник всеки месец. :)
И в момента се харесвам. Една идея по-малко мазнини искам, но това го оставям като въпрос за неограничено време.По принцип тялото ми много се поддава на оформяне и знам,че ако много се напъна ще се случат нещата, но не ми се иска да има стресови ситуации за организма ми. :)

Teddy

27.03.14
00:39

Е сега вече тотално се убедих,че много си приличаме :D И аз на 44-5 кг. се харесвах най-много и имах релеф и всичко.. и аз целя в момента изчистване просто на понатрупанкото отгоре (wasntme) Също много се чудех,но явно и ти си така, супер бързо тялото ми реагира и се променя. Понякога и в рамките на една седмица ми се променя визуално ако съм се напънала. За това и единствето непостоянството напоследък ме събаря, иначе дори строга диета не ми е нужна стига на няма джънк или безразборно ядене. Само това се иска от мен и няма да имам проблем,много бързо връщам форма. За храненето и психиката също си прличаме както каза (giggle) За това с интерес те следя и се надявам и двечките да успеем да се преборим! (sun) (hug)
Сори за спама,това върви към отклонение от темата вече (blush)
П.С. И една идейка да ти дам,която ми помага напоследък - не мисли за това дали искаш да изчистиш/свалиш,а се цели да си здрава,силна и енергична и с настроениеее. От там нещата някак започват да стават от самосебе си и после идват и резултати. :)

27.03.14
06:45

казано от TeddyBear на 27.03.14, 00:39:

Е сега вече тотално се убедих,че много си приличаме :D И аз на 44-5 кг. се харесвах най-много и имах релеф и всичко.. и аз целя в момента изчистване просто на понатрупанкото отгоре (wasntme) Също много се чудех,но явно и ти си така, супер бързо тялото ми реагира и се променя. Понякога и в рамките на една седмица ми се променя визуално ако съм се напънала. За това и единствето непостоянството напоследък ме събаря, иначе дори строга диета не ми е нужна стига на няма джънк или безразборно ядене. Само това се иска от мен и няма да имам проблем,много бързо връщам форма. За храненето и психиката също си прличаме както каза (giggle) За това с интерес те следя и се надявам и двечките да успеем да се преборим! (sun) (hug)
Сори за спама,това върви към отклонение от темата вече (blush)
П.С. И една идейка да ти дам,която ми помага напоследък - не мисли за това дали искаш да изчистиш/свалиш,а се цели да си здрава,силна и енергична и с настроениеее. От там нещата някак започват да стават от самосебе си и после идват и резултати. :)

Да, определено си приличаме! :) (F) Даже мога да кажа, че дори и с джънка (стига да е в нормални количества) пак имам резултати ,когато тренирам редовно.И все пак съм напълно наясно, че е по-добре да го няма! :)  При мен многото информираност доведе до две неща- проява на мазохизъм откъм натоварване (имаше момент ,в който 6 дни в седмицата тренирах и като си върна лентата мога да се определя като изнемощяла, нямаща желание за нищо и пълна с Кортизол ) и периоди с големи лишения и стриктни режими откъм храната. С първото смея да твърдя,че се преборих и сега дори да се случи 4 дена да не тренирам поради факта ,че или не съм имала възможност, или не съм се чувствала в кондиция, не се самообвинявам.( Тук вмятам едно допълнително разсъждение - за да не се чувствам в кондиция да тренирам възможни варианти са - не съм възстановила, не съм се хранила пълноценно или някакво ПМС,което при мен оказва голямо влияние за съжаление. ) С храната обаче все още водя борба. Първата ми стъпка е да не се ограничавам,защото смятам,че при мен много продължително режимно хранене доведе до тъпчене, което ме връща хиляди години назад :)

Никакъв спам не са мислите ти! :) Аз и в горен пост казах,че се радвам ,когато се дискутират различни въпроси и нека всеки се чувства поканен да изрази мнението и опита си тук! Затова дневникът е обществено достояние. Така имаме възможността всеки ден да допълваме някое знанийце или идея :) Не е ли страхотно?! :) :) :)
Много правилен съвет! И аз точно така разсъждавам. Точно затова е стратегията ” Максимално слушай тялото си и се стреми да различаваш сигналите!” (sun)

Бъдете усмихнати! :) Хубав ден! :)

27.03.14
09:12

Здравей June,
Аз също бях вманиачена в цифрите на кантара (и може би все още съм), но миналата седмица батерията на кантара ми се изтощи, изкарах я с намерението, когато излизам да купя нова. Обаче познай дали съм се забързала... ;) Седи си на етажерката като изтръгнато сърце. Дори като я видя там през деня се чувствам освободена. Тази седмица започнах нов режим и определено мога да твърдя, че без кантара съм по-мобилизирана, взех си мерки със сантиметъра в понеделник и по тях ще се водя периодично. Това по тази тема.

Вчера прочетох дневника ти. Беше ми много увлекателен, имаш слънчев изказ :), а аватара ти е страхотен. Това се отнася и за физиката ти. Желая ти в началото на другата година да имаш 100 сантиметрово коремче. Ще стане, когато спреш да се вманиачаваш и взираш в календара, защото така се натоварваш психически. Обаче знам, че е много трудно. Минала съм по този път вече.

Мнението беше редактирано от maria на 27.03.14 09:13.

27.03.14
20:43

Ах, Мария, ако знаеш колко ти се зарадвах! Прекрасни думи , изречени от една прекрасна жена (F) Казвам го с нескрито почитание :) Аз съм ти голям фен и даже тези смятах да ти напиша , колко много се радвам, че отново си започнала да водиш своя дневник! Когато го чета се пренасям в твоя малък, личен свят и съпреживявам всичко с теб :) Обоважам начинът, по който описваш дните си (sun)
Благодаря за пожеланието! И аз се надявам коремчето ми да започне скоро да расте и да мога да изпитам прекрасното чувство , от това да си нечия МАМА (inlove)

Пожелавам ти много ,много прекрасни мигове и успех във всяка насока!

Сега в разрез с хубавите думи и емоции, които изпитах един ред по-горе се налага да опиша днешния не толкова положетелен ден...

27.03.2014г.  (38)

6:20- (coffee) с много малко мляко и 2 ч.л. кафява захар
10:30- (coffee) с 2 ч.л. захар
12:30- пиле на грил (бутче) + зелена салата, 3-4 задушени картофа ; 2 блокчета шоколад, 2 какаови топчета
16:30- 5 бонбона Мерси
-  1 час чистене ( е как няма при толкова захар)
18:00- към 200гр гевречета ( 30мин се запъвах да не си купувам,но безволието надделя) + 2 бонбона Мерси; 3 резена роле
18:40- Трен

Допълнително: Геритамин, Супрадин + Q10, Mg + b complex

Трен:
60мин тичане на пътеката- 8km   HRср към 170   HRmax 180
( на 51-та мин видях,че не съм си включила пулсомера.. хубавото е ,че поне си поглеждах пулса и следях да не го вдигам много, защото целта ми беше да тичам 60мин)

Сега ...  още съм бясна на себе си и трудно намирам смирен тон да опиша деня.
До 16:30 всичко беше наред. Денят беше чуден. Престраших се да си карам колата, прекарам много време с любимите ми родители, отидох на фризьор .. абе гот! :)
Не знам какво ми прещрака като се прибрах. Първо бонбоните, после гевречетата и се довърших с още 2 бонбона. Малко бях гладна,но чак толкова-не! В резултат от гевречетата имам зверски киселини, чак ми се повдига и коремът ми е подут все едно съм в 3-ти месец. От шоколадовите бонбони инсулинът ми стигна до звездите и си остана там доста дълго време. Чак зле ми стана.
Когато почувствах ответният отговор на организма си, си казах : ” Пак не се усети и си причини много вреда!”
В този момент мъжът ми се прибра и каза, че ще ходи на фитнес. В съзнанието ми веднага изникна пътеката и самонаказанието. Издевателствто над тялото,което ще ми донесе спокойствие на душата. И го направих!  Целият ми подход днес не е правилен. Не се беше случвало от доста време. Хубавото е ,че преди имах такива издънки 2-3 пъти седмично, а сега се случват на 2 месеца. Ще се боря докато съвсем ги премахна, но знам, че на моменти няма да ми е лесно.
Най-глупавото е ,че нещата са ми ясни като бял ден, че си ги обеснявам, че съветвам близки и приятели как да се грижат за себе си и да бъдат по-здрави, а аз на моменти не само, че излизам от очертанията , ами направо рисувам нови- изкривени, грозни и ненормални.

Понеже обаче аз съм един позитивен човек, ще завърша поста си с нещо,носещо благинка за душата:

”В живота не е важно от къде идваш и къде отиваш, а дали успяваш да си щастлив по пътя!”

Мнението беше редактирано от June101 на 31.03.14 18:59.

27.03.14
22:24

Ей това как ми е познатооо... За познати - съветите ги сипем с големия черпак, а като е за нас самите - добре, че не ни снимат как не само показваме как НЕ се спазват проповядваните от нас самите принципи, ами направо ги дъвчем, плюем и овалваме в катран и перушина...

27.03.14
23:44

Сама си го казала(това в лилавото) June,не се обвинявай ;)Трябва да стават нещата с удоволствие,не на сила.Имам приятели,които ядат само вафли,дюнери,хамбургери,палачинки и какво ли още и дори не им пука,ти за 5 бонбона и 1 геврек. ;)

28.03.14
07:39

Ann , по-точно не мога да го кажа! :) Интересно- искрено съм загрижена за другите , а на моменти поведението ми към мен носи саморазрушение на организма ми.

Just m, трябва да сме здрави и щастливи , по пътя, който наричаме “наш живот” :)
Искам да направя само едно уточнение - не ми е толкова за самата храна , че не е толкова качествена, а за своеобразния вътрешен апокалипсис ,който настъпи след това в тялото ми -висок инсулин до небесата (няма как да не се усети) и страховити киселини. Ама да ми е за урок, нали?! :)
После пък успях да си изпробвам възможностите на кардио-респираторната система :D Чудно!
Поне , драги мои, Ви показах моето лошо Аз :D (пак се смея, но не е смешно)

Хайдеее, петък е ! Стягайте се за хубави преживявания през уикенда! (sun)

28.03.14
14:07

28.03.2014г.  (39 .. вече ми идва да спра да ги пиша :D )

7:20- (coffee) дълго с 2 ч.л. кафява захар ( не го изпих цялото)
10:30- 1 яйце (толкова имах :D ) на тефлон с малко мазнина; опит за пиене на билков чай ама нещо не ми хареса
11:00- 2 бонбона Мерси - /след тях много ме заболя главата в отделението за размисли ще напиша повече/
13:00- малко пилешко филе на скара + малко зелена салата ; 1 бонбонче Мерси
13:30- (coffee) с 2 ч.л. кафява захар ( може би дори половината няма да изпия,но имах нужда от 1-2 глътки)
следва: довечера сме на РД на дядото на мъжа ми , на маса със семейството (nlove5) ще дописвам :)

Допълнително: Геритамин, Супрадин + Q10, Calcium + vit D

Няма строго фиксирана тренировка просто малко упражнения вкъщи със собствено тегло и гири 3кг + малко стречинг :)

Ето тук искам да изложа малко информация и размисли от днес. След двата бонбона Мерси много ме заболя главата. Панирах се, изплаших се ( и друг път се е случвало).Потърсих информация ,но не намерих това ,от което имах нужда.  Писах на Кольо, защото му имам пълно доверие и знам,че отговорът му ще бъде безкрайно полезен. Не сгреших! :) Ще си позволя да цитирам безценните му думи (поне за мен са такива) :) :
” Честно казано - според мен двата бонбона нямат много общо с главоболието. Те не могат и да направят ча-а-ак такъв масивен пик на кръвната захар, какъвто предполагаш. Въпросът е... как си с кръвното налягане? Обмисли кога се появяват болки в главата, т.е. при какви условия “сипваш” захар в организма (гладна, сита, преди тренировка, след натоварване, само захар или захар и друга храна... или друго, разбира се). Как си с водата и хидратацията? Главоболие може да бъде причинено от много неща.”
Та позамислих се аз и ще продължавам да мисля, защото е много важно да открия отговорите :)
На първо време това са размислите ми —>  Кога ми се яде сладко:
1)- рано сутрин след ставане,защото ходя като муха без глава и виждам спасение в захарта
2)- след като хапна основно ядене (например след като обядвах)
3)- в някои случаи, когато съм озверяла от глад и то е логичко- търся бърза енергия, за да заредя машината :)

Проблема може да е кръвното.Моето по принцип е сравнително ниско.
Ниско кръвно= нужда от сладко (?) :)
Главоболие = повишено кръвно  (?)
:)

Още малко размисли.. Може би причината да се чувствам добре след като съм тренирала сутринта е ,че съм повишила кръвното налягане. В дни с кардио сутринта се чувствам по-заредена, по-енергична, залитанията към нездравословна храна са по-малки или липсват.

Пак стана 1 км пост :) Sorry!
Хубав уикенд на всички!!! :) :) :)

Мнението беше редактирано от June101 на 28.03.14 14:07.

28.03.14
14:10

От тренировки трудно ще вдигнеш кръвно. На хората с високо кръвно им се препоръчва да тренират, в частност да бягат :)

28.03.14
14:14

казано от Kirilov на 28.03.14, 14:10:

От тренировки трудно ще вдигнеш кръвно. На хората с високо кръвно им се препоръчва да тренират, в частност да бягат :)

Повреме на тренировката се вдига кръвното или поне аз така съм чувала. :) Може аз да съм в грешка :)

П.П. Използвам поста , за да кажа, че в момента кръвното ми е около 60 на 90 и главата пак леко ме боли.

Мнението беше редактирано от June101 на 28.03.14 14:16.

28.03.14
14:16

казано от June101 на 28.03.14, 14:14:

По време на тренировката се вдига кръвното или поне аз така съм чувала. :) Може аз да съм в грешка :)

Не си в грешка. Вдига се кръвното по време на тренировка - както при силова, така и при бегова.
Причината да се препоръчва физическа активност на хора с хипертония е друга.

28.03.14
20:21

Щом Боби казва, така е

29.03.14
16:53

За кръвното, аз лично имах предвид следното: приемам ,че сутрин кръвното ми е ниско и евентуално с една тренировка карам кръвта си ” да заври” , и после се чувствам по-добре от това :) НО дали след като отмине ефектът на тази тренировка няма да го сваля още по-надолу -не се знае. Ще експериментирам и ще разбера :)

За вчера добавям :
- 2 филии с роле, 6 бисквити Орео, половин пакетче обикновени солети ( да, да !)
- вечерята - малко зелена салата,  половин свинска пържола, 1 парче шоколадова торта ,картофена салата,1 филия домашен хляб от лимец, 2-3 резена луканка и някакво филе  ( като това беше редът на ядене)
След парчето торта, което не беше голямо, пак ме заболя много главата. Премериха ми кръвното- 108- 70. Почувствах нужда да ям солено. През цялото време на вечеря пих много вода и не мисля, че това е била причината за нуждата от солено след сладкото.

29.03.2014г. 

сутринта накарах свекъра да ми премери кръвната захар понеже има апаратче - беше 5.3

9:30- (coffee) малко с малко мляко
13:00- Трен
14:30- пъстърва 100гр + зелена салата
18:00- пъстърва 100гр + зелена салата + 1 многозърнеста питка
21:20- 2 многозърнести питки с роле и шарена сол

Допълнително: Calcium + vit D

Трен:
30мин вело - Hrср 158 , HRmax- 177, 252kcal

Сутринта (естествено) се събудих подута.Чак лицето ми беше достойно подпухнало. Отврат!
От днес спирам захарта за неопределено време. Много я обичам,но не си правя сметка на количествата и лесно прекалявам. Слаб ми е ангелът :)  Голямото количество захар ми действа пагубно.
На няколко пъти съм я спирала за по 30-40 дни. Първите 48 часа са гадни, защото ми се мотае главата и не съм в час. Този период го наричам “захарна абстиненция” :D После не ми липсва и мога да карам без захар без проблем. Предполагам,че , когато се усетя уравновесена и сигурна в себе си по отношение на захарите , пак ще започна да ги включвам леко.

Мнението беше редактирано от June101 на 29.03.14 21:25.

29.03.14
18:06

казано от Kirilov на 28.03.14, 20:21:

Щом Боби казва, така е

Явно ти е приятно да пишеш по женските дневници дори и тогава, когато нямаш какво да кажеш. А сарказма си го запази за някой, който ще клъвне. Не мисля, че е нужно аз да те обиждам, дори завоалирано. Сам се справяш доста добре.

Естествено, че кръвното налягане се повишава при физическо натоварване, включително и при аеробно такова. Това е необходимо, за да бъде увеличен дебитът на кръвта и да бъде посрещнат увеличеният разход на кислород от мускулите. Увеличава се също така и сърдечната честота. Това обаче е различен процес в сравнение с увеличаването на налягането, предизвикано от стесняване на кръвноносните съдове и намаляване на проходимостта им. Повишеното налягане при физическо натоварване е краткотрайно и не води до увреждания на съдовете (освен в екстремни случаи). От друга страна физическите упражнения, били те аеробни или силови, имат цял ред положителни ефекти върху сърдечно-съдовата система и целия организъм на хипертониците -увеличаване на капацитета на сърцето, промяна на мастната обмяна в тялото, подобряване на тонуса на мускулите (а оттам - по-добро движение на венозната кръв) и още много други.

30.03.14
02:43

казано от Boby_ на 29.03.14, 18:06:

казано от Kirilov на 28.03.14, 20:21:

Щом Боби казва, така е

Явно ти е приятно да пишеш по женските дневници дори и тогава, когато нямаш какво да кажеш.

Каза човекът, който ръси мозъци навсякъде и оспорва всичко ... Не ми се спори с теб, по-добре да си говоря с радиото.

30.03.14
16:02

30.03.2014г.

Тази нощ 11 часа сън (nfun) Няма такова наспиване! (имах едно леко събуждане за 15-20мин, но иначе спах като пън)

10:30- мляко с нес ( много малко)
12:30- 2 многозърнести питки ,в които сложих сьомга, овкусена зелена салата и изстисках половин лимон (h)
15:00- половин филия бял хляб с роле и шарена сол, допих млякото с нес
16:00- около 70гр соленки и малко кисело мляко
17:00- 19:00- на бебешко събиране- 4 сладки и малко парче от погачата - имаше само сладки неща, а аз вече наистина не знаех къде се намирам така,че си хапнах
19:20- още малко соленки
19:30- Трен

Допълнително: Calcium + vit D

Трен вкъщи:
Реших,че поне като съм се заредила така въглехидратно мога да използвам енергията за нещо полезно :)

45мин почти без почивки
- бицепсово сгъване с 3кг и 5кг
-раменни преси с  2х5кг
- коремни преси с дъмбел 5кг
- повдигане на крака от тилен лег
-избутване на дъмбели от тилен лег - 2х5кг
- напади с 2х3кг
-клякане със собствено тегло
- лицеви опори
- навеждане с дъмбели
-пулоувър
-глутеус ритници
- глутеус мост

стречинг (мисля да го правя около час )

Мноооого ми е тегаво днес. Кръвното ми е много ниско и ме смазва. след хапвчнето в 15ч. малко живнах и го премерих - беше 95 на 65. Едва се сдържам да не пия кафе или да не хапна някой бонбон. Имам чувството ,че главата ми не е на мястото си, а и ме боли на всичкото отгоре. Пребледняла съм и не мога да си събера акъла. :( Гледам да пия вода, но и тя не помага.
Или ме друса с пълна сила захарната абстиненция , или МЦ-то ще идва.

След обяд направих опит със соленките и киселото мляко малко да живна, но нищо не се получи. Докато не хапнах сладките имах чувството, че направо съм неадеквана.

Доволна съм от тренировката.Получи се много добре. :)

Мнението беше редактирано от June101 на 30.03.14 20:35.

30.03.14
22:06

Пиша, за да Ви кажа ,че най-вероятно за някакъв период ще спра да водя дневника. Все още обмислям дали да не записвам само тренировките, но ... Умувам си.
Спирам го ,защото прекалено много мисля нещата. Кое ,какво, как... Искам да се оставя изцяло усетът ми да ме води ,особено за храната. Хем на моменти се старая, хем на моменти нямам воля. Не съм си АЗ просто. Мрънкам и това не ми харесва.Не е типично за мен (или поне за истинското ми АЗ, а не за това, което показвам напоследък). :)
Предполагам,че ще вписвам чат-пат някои неща ,които считам за интересни или важни.Някакви изводи , до които съм стигнала в процеса на трениране и хранене и ,които смятам,че биха били полезни или интересни за някого.

(hug)

Teddy

30.03.14
22:33

Джун,тъкмо и аз влизах да пиша нещо подобно,че от няколко дни се каня хахах (giggle) Успехи! (hug)

31.03.14
08:45

Каза човекът, който ръси мозъци навсякъде и оспорва всичко ... Не ми се спори с теб, по-добре да си говоря с радиото.

Кой каквото си има, това ръси. И определено оспорвам откровени глупости като тази по-горе. Не спориш, защото не можеш, а не защото не искаш. Много ще ми е интересно да науча как точно бягането не повишава кръвното.

Ето да вземеш да се ограмотиш малко, че е срамота:

31.03.14
14:01

Каквото и където трябва съм го написал.

31.03.14
14:37

Така е, написал си:

От тренировки трудно ще вдигнеш кръвно.

Но вместо да си признаеш грешката и да продължиш нататък, влизаш в лични нападки.

31.03.14
14:43

Айде, остави ме на мира де, как да ти кажа, че не искам да влизам в излишни спорове, дори диалози, точно с теб. От тук нататък каквото и където да напишеш няма да репликирам.

03.04.14
09:16

03.04.2014г. 

Да споделя положението за последните дни :)
За МЦ:
Мц дойде днес и в понеделник ще отида да изследвам хормони, да видя има ли някаква по-специална причина да закъснява така.
Доооста по-добре се чувствам  с изключение на 1 ден, в който имаше много ядене, бях много емоционална, поревах си ..такива ми ти работи.
Поразтърсих се малко в нета , позачетох се, даже и в бгмама (tmi) за разни възможни опции да си регулирам МЦ без вмешателства от страна на хормони. В главата ми се въртят следните неща—> Д3, Омеги, Mg,Ca, вит Е :) Този месец ще засиля Д3 и смятам задължително да включа Геритамина. Досега го пиех когато се сетя, но сега ще съм по-сериозна.

Откъм храната положението е следното- понамалих малко порциите (главно салатите).Чувствам се по-добре. Ям от всичко, като съм си поставила за цел да намаля до минимум тестените. Аз съм активна и като, че ли бързите въглехидрати ми идват по-добре. Не си забранявам сладкото и като не е забранено някак си не ми се яде толкова. Кеф!
Гледам да ям , когато наистина почувствам,че съм гладна.
Едно от нещата,които забелязах и е доста вреден навик е, че обичам да седна пред лаптопа и да гризкам разни неща. Преместих “кътчето си” с лаптопа от хола в спалнята на тоалетката. И си заръчах да ям само в хола! (wait) Има успех! :)

Тренировки- повъртях велото , тренирам си вкъщи със собствено тегло и дъмбелите,които имам - 3кг и 5кг. В интерес на истината се чувствам доста добре с тези тренировки. Тонизирана съм, в кондиция съм, усещам натоварването много хубаво. Точно толкова, колкото искам да бъде. Тези дни даже успях да си докарам МТ от тренировки вкъщи. Много гот! :)
Мисля да изключа фитнеса или ако ходя да работя с малки килограми. Имам някаква теория за себе си (не знам дали е правилна), че когато се пресиля с повече кг произвеждам повече тестостерон, който от своя страна може да ми подтиска естрогена. Ако естрогенът ми е нисичък, това съвсем го “смазва” и ето ти причина овулацията да идва на 29-ти ден, а не на 14-ти (примерно) :)
Другият виновник -Кортизола. :) И преди съм го споменавала. Схемата ми трябва да е умерено кардио, без интервали и пресилваници, но редовно.

Това е засега :) Хубав ден на всички! (sun)

03.04.14
10:18

Радвам се,че се чувстваш пълноценно и това,което правиш-те прави щастлива :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1