06.04.14
19:00
Добър ден на всички. Както знаете почти всеки трениращ човек има изоставащи мускули. При мен, както и при други, са точно гърдите.
Разгледах в сайта някой специализирани методики, но не видях само за гърди такава.. В момента тренирам по-този начин:
1. Лег 4х10
2. Горна част лежанка - 3х10
3. Флайс с дъмбели - 3х10
4. Кросоувър - 4х12
*Преди правех повече повторения за горна част и много кофи, но поради проблеми с рамото се наложи едното да го намаля, а другото нацяло да го спра.
Идеята ми е, някой, който е по-наясно да даде някой съвет за стимулиране на растежа на гърдите ми! Благодаря.. :\
Според мене - силови тренировки и ниски повторения 1-5.
Най-вероятно и работните килограми са ти в застой ?
Сложи 20-30 кг допълнителна на кофите (ако е минал проблема с рамото), промени начина на вдигане от лег , смени упражненията :)
Мнението беше редактирано от rory на 07.04.14 14:12.
Гърдите и при мен са изоставаща група , а са ми любими . Преди време пробвах 5х5 за около месец-е имаше ефект , за съжаление поради някой други обстоятелства тренировките ми се накъсаха и работата отиде най-вече към поддържане.
Работата е там, че съм на НВД.. мисля, че не е подходящо на тази диета, точно тази програма. Благодаря, ще наблегна след лятото повече с тежките килограми..
Това, което си написал не е “специализация”. Преди написах какво точно представлява. Потърсете статиите на Клестов.
По темата, можеш да махнеш две от упражненията и да намалиш повторенията. Щом с лекота правиш 4-5 серии с по 10-12 повторения, това означава че трябва да повишиш натоварването. Адаптирал си се.
Със “специализация” се избягва този вид адаптация по принцип, но останалите мускулни групи не напредват. Самия метод е остарял, използвал се е най-вече преди състезания(обикновено за пропорции и съотношения на отделните мускули).
08.04.14
09:58
И си избери - ще наблягаш на гърдите (което значи да качат малко мускул) или ще чистиш на НВД. Явно за тази година няма да си Аполон на плажа, мисли за догодина.
казано от Херцог Трън на 08.04.14, 09:58:
И си избери - ще наблягаш на гърдите (което значи да качат малко мускул) или ще чистиш на НВД. Явно за тази година няма да си Аполон на плажа, мисли за догодина.
Ще е тази година (наблягането на гърдите) но от есента. Не пречи да търся решение на проблема няколко месеца по-рано..