Тренировъчна програма: Специализация Гърди

06.04.14
19:00

Добър ден на всички. Както знаете почти всеки трениращ човек има изоставащи мускули. При мен, както и при други, са точно гърдите.
Разгледах в сайта някой специализирани методики, но не видях само за гърди такава.. В момента тренирам по-този начин:

1. Лег 4х10
2. Горна част лежанка - 3х10
3. Флайс с дъмбели - 3х10
4. Кросоувър - 4х12

*Преди правех повече повторения за горна част и много кофи, но поради проблеми с рамото се наложи едното да го намаля, а другото нацяло да го спра.

Идеята ми е, някой, който е по-наясно да даде някой съвет за стимулиране на растежа на гърдите ми! Благодаря.. :\

07.04.14
11:25

Пробвай да тренираш гърдите по  системата 8*8 .

07.04.14
14:11

Според мене - силови тренировки и ниски повторения 1-5.
Най-вероятно и работните килограми са ти в застой ?
Сложи 20-30 кг допълнителна на кофите (ако е минал проблема с рамото), промени начина на вдигане от лег , смени упражненията :)

Мнението беше редактирано от rory на 07.04.14 14:12.

07.04.14
19:50

Гърдите и при мен са изоставаща група , а са ми любими . Преди време пробвах 5х5 за около месец-е имаше ефект , за съжаление поради някой други обстоятелства тренировките ми се накъсаха и работата отиде най-вече към поддържане.

07.04.14
22:54

Работата е там, че съм на НВД.. мисля, че не е подходящо на тази диета, точно тази програма. Благодаря, ще наблегна след лятото повече с тежките килограми..

08.04.14
09:54

Това, което си написал не е “специализация”. Преди написах какво точно представлява. Потърсете статиите на Клестов.
По темата, можеш да махнеш две от упражненията и да намалиш повторенията. Щом с лекота правиш 4-5 серии с  по 10-12 повторения, това означава че трябва да повишиш натоварването. Адаптирал си се.
Със “специализация” се избягва този вид адаптация по принцип, но останалите мускулни групи не напредват. Самия метод е остарял, използвал се е най-вече преди състезания(обикновено за пропорции и съотношения на отделните мускули).

И си избери - ще наблягаш на гърдите (което значи да качат малко мускул) или ще чистиш на НВД. Явно за тази година няма да си Аполон на плажа, мисли за догодина.

08.04.14
16:20

казано от Херцог Трън на 08.04.14, 09:58:

И си избери - ще наблягаш на гърдите (което значи да качат малко мускул) или ще чистиш на НВД. Явно за тази година няма да си Аполон на плажа, мисли за догодина.

Ще е тази година (наблягането на гърдите) но от есента. Не пречи да търся решение на проблема няколко месеца по-рано..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1