Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:
ИМ

13.04.14
11:08

Днес, станах в 5:30. Поцъках малко на лаптопа и след това си викам вместо да дрема пред компютъра от рано сутринта, да взема да отскоча да направя едно кардио и малко да потренирам корема, та:
Пътека под наклон- 10 мин. на 3.3км., 2 мин. на 6.6 км. и 7 минути на 4.5км.; Повдигане на краката и таза от лег - 3х8; Молитва -8,8 х50кг.,10х80кг.
Гледам хората се плъзгат с едно колело, с две дръжки отстрани и реших и аз да пробвам. Едвам направих едно, за малко да си разбия брадичката в пода. След това пробвах да правя от колене и по-бива -3х3. Накрая завърших с един 30-сет секунден планк.
Имам мускулна треска на краката и при ходенето на пътеката я усетих малко по-активно, но нищо фрапиращо.

Храната:
16:00ч. - омлет, домати, ръжен хляб.
19:30ч. - свинска вратна пържола, таратор, ръжен хляб, черен шоколад.
22:00ч. - фъстъчено масло, черен шоколад.

Гледам се в огледалото и видимо съм с по-нисък процент мазнини от преди, а днес сутринта на гладно кантара показа 100,300кг. Явно ще трябва да намалявам още храната, което ще ми е трудно, защото аз и в момента не ям много. Ех дойде си неделята без да се усетя, утре пак почва седмичната доза лудост.
Търсих една сатра снимка и случайно попаднах на друга стара снимка. На снимката съм още млад, преди да напълнея и преди да започна да посещавам фитнес, не ми се вярва вече да мога стана толкова слаб, колкото на снимката. Годините също си казват думата.

13.04.14
11:12

За човек, който не тренира, снимката наистина е впечатляваща. Спокойно могат да ти завиждат доста от трениращите :D

13.04.14
11:20

Кажи честно- не си тренирал на тая снимка, ама хич нищо?

ИМ

13.04.14
11:35

казано от Петър на 13.04.14, 11:12:

За човек, който не тренира, снимката наистина е впечатляваща. Спокойно могат да ти завиждат доста от трениращите :D

Сега искам да уточня, че когато завършвах средното си образование започнах да се занимавам с най-различни физически активности. Играх любителски баскетбол, един-два пъти седмично тичах по 6-7 километра. Правих планински преходи и т.н.
На фитнес не съм ходил, но правех от време на време лицеви упори и набирания на дъска. Имаше един период, в който тренирахме с приятели на лежанка. Сега уточнявам, че лежанката беше една пейка, лоста беше оребрено арматурно желязо, за тежести слагахме едни план шайби от струг и окачвахме метални кофи пълни с пясък. Без програми, без цел, без да храна и режим, отвреме на време покрай мухабета и мъжката компания.
Конкретно през периода когато е правена снимката мисля, че единствено бягах и от време на време играех баскетбол и много активно обикалях планините. После дълга връзка, след това брак и спокойствие, работа на бюро и в един момент качих около 30 килограма. Започнах да не се харесвам и  реших че трябва да отслабна. Започнах да ходя на фитнес, защото първо него свързах с отслабването. Стъпих във фитнеса и ми хареса много и така... Иначе не съм ходил на фитнес и не съм тренирал по общоприетия смисъл до началото на 2013г.

13.04.14
14:22

Иване,вече толкова време чета дневника ти и от написаното от теб, си правя заключение ,че имаш страшен ген!
Храната ти също е добра,може би там е причината за бързия ти прогрес.
Продължавай все така и успех !

13.04.14
14:53

Формата ти от снимката е впечатляваща. Физическата активност, която описваш, изобщо не би си проличала при 90% от хората. :)
Но генът си е ген. Той не прави нещата по-лесни или по-трудни. Просто ти дава един диапазон, в който можеш да се развиваш. Независимо каква наследственост имаш, само от теб зависи дали ще си в горната или в долната част на този диапазон. :)

ИМ

13.04.14
15:04

казано от El_tiggeraso на 13.04.14, 14:22:

Иване,вече толкова време чета дневника ти и от написаното от теб, си правя заключение ,че имаш страшен ген!
Храната ти също е добра,може би там е причината за бързия ти прогрес.
Продължавай все така и успех !

Мерси! Наистина генът ми е сравнително добър. Обаче при един дълъг период изпълнен с липса на физическа активност и чревеугодничество и генът не ме спаси  да стана лойна топка. Прогресът ми е нормален за сериозно спортуващ/доколкото с този термин може да се опише тренирането за удоволствие/ При правилна мотивация, малко мисъл и дисциплина, абсолютно всеки може да постигне нивото на развитие, което съм, че и отгоре. По отношение на храната за съжаление, все още не мога да я изчистя от понякога прекомерния прием на сладко. Предполагам, че има значение, че никога не съм пушил и не пия алкохол. Не ходех и не ходя по барове. Не поради някакви религиозни, здравословни и т.н. причини, просто никога не ми е доставяло удоволстие никое от тези неща. Като си 17-18 годишен  и метаболизма и хормоните ти са в небето, всякаква физическа активност ти се отразява добре и всъщност изобщо не е  толкова трудно да изглеждаш добре, без много зор. Аз и това им се чудя на днешната младеж, как успяват да се занемарят толкова. Днес на много философски размишления го ударих :)

Едит:

казано от Boby_ на 13.04.14, 14:53:

Формата ти от снимката е впечатляваща. Физическата активност, която описваш, изобщо не би си проличала при 90% от хората. :)
Но генът си е ген. Той не прави нещата по-лесни или по-трудни. Просто ти дава един диапазон, в който можеш да се развиваш. Независимо каква наследственост имаш, само от теб зависи дали ще си в горната или в долната част на този диапазон. :)

Боби, на снимката съм с тен и огрян от слънцето и най-вероятно намазан с някакво олио против изгаряне. Мисля че по това време бях около 80 килограма +-. Като размери не  бях нищо особено, просто бях с по-малък процент мазнини. Иначе от бягане, лицеви упори, набирания и други физически активности е напълно нормално да си с по -нисък процент мазнини и да имаш оформеност на мускулатурата. Не знам но когато бях тийнейджър много се спортуваше и имах много приятели, който имах страхотни тела, без особени схеми и програми. Тренировкаите им се свеждаха до бутане на лег в кварталната изба. Имах един приятел, който буташе 180кг. лег, за добавки не беше чувал, камо ли за такива режими, като въртене на въглехидрати, фастове и т.н. Момчето в училеще си ядеше банички, млека и всички други глупости, които яде средностатистическия български ученик, протеина гаранция не му беше 2-3 грама на килограм или там колкото е общовъзприетата норма . Беше около 10-12% при около 90-95кг тегло. И доста други такива ентусиасти познавах.Отклоних се от темата, ама това ми изплува в главата.

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 13.04.14 15:26.

13.04.14
17:12

казано от Иван Марков на 13.04.14, 15:04:

Като си 17-18 годишен  и метаболизма и хормоните ти са в небето, всякаква физическа активност ти се отразява добре и всъщност изобщо не е  толкова трудно да изглеждаш добре, без много зор.

Всъщност не е и толкова лесно :) Точно това е разликата между хора с “ген” за спорт и такива без - едните изгледжа добре с минимална физическа активност, другите с максимална физическа активност не изглеждат толкова добре. Жалко, че нямам под ръка някакви снимки от такава възраст, че да онагледя казаното ;) Всъщност не е жалко  даже е добре...за мен :D

ИМ

13.04.14
17:54

казано от James Hinks на 13.04.14, 17:12:

казано от Иван Марков на 13.04.14, 15:04:

Като си 17-18 годишен  и метаболизма и хормоните ти са в небето, всякаква физическа активност ти се отразява добре и всъщност изобщо не е  толкова трудно да изглеждаш добре, без много зор.

Всъщност не е и толкова лесно :) Точно това е разликата между хора с “ген” за спорт и такива без - едните изгледжа добре с минимална физическа активност, другите с максимална физическа активност не изглеждат толкова добре. Жалко, че нямам под ръка някакви снимки от такава възраст, че да онагледя казаното ;) Всъщност не е жалко  даже е добре...за мен :D

Възможно е да си прав. Аз винаги съм причупвал нещата през призмата на собствените ми възприятия и опит. Иначе цялата ми мисъл беше, че към настоящия момент и да се спукам от трениране и диети, не мога да изглеждам така, както при 17-18г. възраст, когато не полагах толкова грижи за тялото си и не спазвах диети,  а поддържах една задоволителна/за мен форма/.
П.П. От известно време търся сними, от по-миналата зима, къдетода  съм без яке или поне по тениска, за да се види  каква лойна топка бях, ама не намирам за сега.

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 13.04.14 17:56.

ИМ

14.04.14
20:08

Тренировка:
Загрявка и разтягане + 8х60 широка тяга+8х60кг.-обръщане от земя.

Кръгове:
1. Обръщане от земя и раменна преса зад врат - 5,5,5х50кг.
2. Широка тяга -5,5,5 х 120кг.
3. Полулег с дъмбели - 5,5,5 х 30кг.
4. Набирания -5,4,2
5. Кофички/силно приведен напред/ -5,5,5

По 30-40 сек. почивка преди втория и третия кръг. Какво нещо е психиката. На последния кръг, на тягата, едва държах лоста. Ръцете ми бяха много потни и ми тежеше. Последното повторение го направих държейки лоста на два пръста. Викам си трябва да завърша серията с тези 110 кг., не  са толкова тежки. Чак като разтоварвах разбрах, че съм объркал и съм сложил 120кг. Ако знаех, че са 120кг., гаранция на третия кръг щях направя максимум 2-3 повторения. На набиранията ми изтръпнаха ръцете и обявих фалит . На пресата, лега и кофите ми беше леко, но реших да ги правя и тях по 5 за да балансирам енергията, че иначе на по-трудните движения нямаше да завърша петиците. Вчера от тренировката на корема имам такава мускулна треска, която последно съм получавал от големия смях през 2012г.

Храната:
19:30ч. - 20 грама бцаа, две дози суроватка с прясно мляко.
20:30ч. - кашкавал на фурна със сметана, пуешко филе, ръжен хляб, салата от марули, краставици, пресен лук и варени яйца.

Днес денят бива. Никаква не я свърших, но се забавлявах. Утре обаче трябва да се стегна и да отмена някои неща, че да празнувам спокойно Великден. Взеха да ми излизат някави пъпчици по тялото и и получих сърбежи, досега не съм имал алергии, най-вероятно е от някаква храна и ще пия профилактично фенистил.

ЕДИТ: много ми се прияде сладко и за да не посягам към вафлите и шоколадите, изядох един  ананас, който мисля е по-малкото зло.

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 14.04.14 21:02.

ИМ

15.04.14
20:52

Храната:
13:30ч. - агнешко с бял ориз, салата от марули, краставици, репички и яйца.
20:30ч. - яйца,сирене, кашкавал, домати и две филийки ръжен хляб.

Днес бях на един обяд с шефа и ядох/поне агнешкото си заслужаваше/ Мисля, че вързах  един нищожен фаст. Сега вечерта ме хвана големия дъжд и аз ако бях като другите участници в движението шях да си хвърля книжката от срам. Тази седмица по-къса и чакам с нетърпение да мине четвъртък. Почива ми се дори и малка да е почивката. Общо взето това е

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 15.04.14 20:54.

ИМ

17.04.14
20:13

Храната:
19:30ч. - палачинка от 3 яйца и сирене, една скумрия на скара, 4 големи свински кюфтета.

Не знам как ще отслабвам, като храната един ден ми е добре, на другия дисциплината ми куца. Вчера към едно от храненията добавих бурканче фъстъчено масло с няколко вафли варна-хипер. За вечеря трябваше да ям скумрия на скара, но не ми се ядеше, за сметка на това обаче към 23 часа пуках чийзбургери в макдоналдс. По - страшното е, че като се прибрах изядох и едно голямо руло тип 7 дайс и два пакета пуканки. Ама поне ми беше яко вкусно.

На работа винаги се получава така, че точно преди някакъв празник или по-продължителна почивка се изсипват най-големите лайна и не  е много приятно. По план тренировка, но изникнаха някои непланувани ангажименти и се забавих. Утре сутринта съм се наканил да ходя да тренирам. Това е !

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 17.04.14 20:15.

ИМ

18.04.14
11:35

Тренировка:
Загрявка и разтягане.
Кръгове:

1. Лег с щанга - 3,3,3 х 120кг.
2. Клек с широк разкрач - 5,5,5 х100кг.
3. Набирания широк подхват - 5,4,3 х10кг.
4. Лег от обратен наклон - 8,8,10 х 90кг.
5. Мечка - 8,8,8х 70кг.
6. Разгъване с прав лост над глава -10,8,6 х20кг.
7 Бицепсово сгъване с прав лост/тесен хват/ -10,10,10 х 20кг.

Преди 2-я кръг 60 сек. почивка, преди 3-я кръг 90 сек. почивка. Доволен съм днес. Поизпотих се добре, но го нямаше този момент на несигурност относно завършването на кръговете. Честно казано клекът с широк разкрач идва малко по-плитък, но пък като, че ли усетих повече натоварване в квадрицепсите.

Храната:
10:30ч. - три дози суроватка с прясно мляко, 30 грама бцаа.
12:30ч. - варени яйца, сирене, ръжен хляб.
14:30ч. - леща, ръжен хляб.
16:00ч. - свинска пържола на скара, таратор, домати ръжен хляб.

Утре ще се правят домашните козунаци и курабийки и тези дни съм ги направо отписал. Шибаното време ме възпрепятсва от разходки и пикници в природата. Така, че днес ще е ден за четене, компютърни игри и филми. Трябва да си избера някаква хубава книга от домашната библиотека, че отдавна не съм чел. Благодарен съм на майка ми и баща ми, че с години са купували книги и мога да се похваля с библиотека над 2000 книги, от която за съжаление напоследък рядко имам време да се възползвам.
Не бях обръщал внимание на дамските дневници, но вчера ги поразгледах с цел “крадене” на идеи за тренировки и хранене за едно момиче. Направи ми обаче силно впечетление, че повечето ядат колкото мене или повече. Сега, това го казвам нито в добрия , нито в лошия смисъл. Просто ми направи впечатление. Жените с които ежедневно контактувам ядат много по-малко и за това може би ми се наби на очи. Като се почне от колежки, приятелки, жена ми, сестра ми, майка ми -всичките жени, с  които контактувам, почти не ядат и може би затова ми изглежда странно по-сериозното хранене от страна на жени, но пък за жени занимаващи се с вдигане на тежести, може и да е нормално -  не знам. Така или иначе не намерих това, което търсех. Пак се увлякох в мисли. Това е !

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 18.04.14 11:37.

казано от Иван Марков на 18.04.14, 11:35:

Благодарен съм на майка ми и баща ми, че с години са купували книги и мога да се похваля с библиотека над 2000 книги

Това си е истинско богатство!

ИМ

18.04.14
14:22

казано от Alexander Krastev на 18.04.14, 13:14:

казано от Иван Марков на 18.04.14, 11:35:

Благодарен съм на майка ми и баща ми, че с години са купували книги и мога да се похваля с библиотека над 2000 книги

Това си е истинско богатство!

Да. Много от книгите никога не бих чел, а има и голям брой пълнеж. Голяма част от тях са в кашони на тавана, че няма къде да ги държим в апартамента. Но имаме доста качествена художествена литература включваща автори като : Карл Май, Дюма/баща и син/ Айзъмов, Бредбъри, Чейс, Ван Хюлик, Кинг, Фани Мутафова/ авторката на една от любимите ми трилогии/ и много други.
Също така съм и голям киноман и винаги съм обичал да гледам филми със субтитри, вместо дублаж. Ако някой му е направило впечатление до преди 2-3 години по националите телевизии “киновечерите” бях със субтитри. След това премахнаха субтитрите и пуснаха филмите с аудио дублаж, защото според проучване младежите виждали затруднения с прочитането на субтитрите и се отказвали да гледат, с което намалявала аудиторията. Жалко е, ама нацията ни прогресивно затъпява.

18.04.14
14:55

Слушал ли си приятелите на Биг Л?Те също са много извратени и добри :@ (от childen of the corn и diggin in the crates)

е тва много ме кефи посредата на фристайла:

e yo where im from it is real
similar to isreal
for big bills even kids kill

Мнението беше редактирано от Vintage на 18.04.14 14:56.

ИМ

18.04.14
15:12

казано от Vintage на 18.04.14, 14:55:

Слушал ли си приятелите на Биг Л?Те също са много извратени и добри :@ (от childen of the corn и diggin in the crates)

е тва много ме кефи посредата на фристайла:

e yo where im from it is real
similar to isreal
for big bills even kids kill

Mase никога не съм го харесвал, той си остана известен като певецът, на който ghostface прекрати кариерата, като му разби челюста/wu tang ain’t nuthing ta f wit/. Виж lord finesse, OG i Fat Joe - слушам.

18.04.14
15:26

Как така му е прекратил кариерата,може ли малко разяснение?
Лорд Финес каточели не е от най - големите текстописци,така ми се струва.ОГ и Фат Джоу - да :)
Herb Mcgruff също яко ме кефи.
For those that don’t know, yo, I’m Herb McGruff
I’m on some murder stuff
And when I talk every verb is rough :@ :D

ИМ

18.04.14
15:46

казано от Vintage на 18.04.14, 15:26:

Как така му е прекратил кариерата,може ли малко разяснение?

Общо взето” After badmouthing Wu-Tang at a concert” се засича в бар с Ghostface, който му разбива челюста дотакава степен, че лежи няколко седмици в болница и му слагат импланти. След това се отказва от кариерата на “гангста рапер”. Слушам много музика, но като цяло съм маняк на Ву. Даже сега смятам да поръчвам на двугодишната ми щерка блузка и шапка с логото на Ву.

ИМ

19.04.14
11:37

Тренировка на нервната с-ма:
обикаляне по магазините с жената.

Днес сутринта на гладно си взех мерки преди голямото плюскане за да видя как вървя и напрявих 2-3 контролни снимки.
Мерките:
1. Ръка- 46см.
2. Врат - 48 см
3. Гръдна - 124-5 см.
4. Талия-89-90 см.
5. Ханш - 101-102см.
6. Бедро - 64-45 см.
7. Прасец - 42см.
8. Тегло - 98.8кг. при 180 см. височина.

Мерките на ръцете и краката са за левите крайници. Е доволен съм. Има ефект от експеримента с ежедневното трениране на ръцете, Паднали са с 1.5 см. Зимата бяха чукнали 47.5 см. Така, че продължавам по същата схема, на всяка тренирока ръце с цел претерниране. Забравих да меря раменете, а сега ме мързи вече. На едната снимка двоен бицеп се виждат горе-долу. Гърдите продължават да ми куцат и изобщо да не вървят, ама явно не мога се развивам навсякъде както искам. Трябва доста да работя по тях.

Днес ще изкарам един фаст, докато станат козунаците. От там нататък всичко става мазало.

Снимки:

19.04.14
14:02

На втората снимка плашиш направо! :)

ИМ

19.04.14
14:48

казано от Boby_ на 19.04.14, 14:02:

На втората снимка плашиш направо! :)

Недей така бе Боби, аз точно към обратното се стремя :) Важното е в лицевите снимки да не плаша ;) Иначе каквото кача в гръб, рамене и трапец, дори и при по-екстремно чистене, си остава. При гърдите също качвам, но почна ли да чистя губят плътност и седят малко по - плоски. Пак имат обем, но сравнение с другите групи изостават. Още най-много 1-2% надолу и спирам със свалянето. Даже е учудващо, че свалям при тези изцепки с храната през ден. Най-лошото е, че на живо изглеждам по - едър. Поне от ръцете малко свалих ;)

Едит:  Вече изядох първият си козунак / с размерите на средно голям хляб/ с гарнитура от 200 грама течен шоколад :)

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 19.04.14 16:47.

ИМ

22.04.14
20:19

Нещо си контузих рамото. Имам сериозни болки в рамото, плешката, гърдата, трицепса и всичко това е придружено с изтръпване на предмишницата, което според телефона ми си е чист плексит. Така, че засега спирам тренировките, съответно редовното водене на дневника, защото не виждам смисъл от такова при липса на тренировки.

Иначе у нас се направиха 11 козунака, всеки с размерите на средно голям хляб. За почти 24 часа съм изял 7 козунака с 1 кило течен шоколад, отделно са курабиите и агнешкото. Та равносметката е, че съм ебати лакомия тип. Това е.

22.04.14
20:36

Почивай ,лекувай се и се завръщай по-бързо ,че ми трябва мотиватор за лежанката!
Скорошно! ;)

22.04.14
20:39

казано от Иван Марков на 22.04.14, 20:19:

За почти 24 часа съм изял 7 козунака с 1 кило течен шоколад, отделно са курабиите и агнешкото. Та равносметката е, че съм ебати лакомия тип. Това е.

Ха-ха-ха този рекорд и лебедa не може да го подобри !
:D

ИМ

22.04.14
20:46

казано от sapuna на 22.04.14, 20:36:

Почивай ,лекувай се и се завръщай по-бързо ,че ми трябва мотиватор за лежанката!
Скорошно! ;)

Мерси, това смятам и да правя!

казано от El_tiggeraso на 22.04.14, 20:39:

За почти 24 часа съм изял 7 козунака с 1 кило течен шоколад, отделно са курабиите и агнешкото. Та равносметката е, че съм ебати лакомия тип. Това е.

Лошото е че това не ми е от най-фрапиращите рекорди :)

23.04.14
01:51

То сега и като се позамислих ,7 козунака сложи ги по 700 гр. всеки ,са си 4,9 кг храна и + другите работи дето си ги описал,ставаа... как бе човек , как го постигна ??! :D

П.С. Доколкото си спомням ,ванката лординов имаше подобни завидни изпълнения в дневника си.

23.04.14
10:22

казано от El_tiggeraso на 22.04.14, 20:39:

Потвърждавам. Този Великден рекордът ми беше  два по половин кило. Бяха с шоколадова глазура отгоре, но тя едва ли беше повече от 50 гр. Както би казал Спайдърмен - с голямото ядене идват и големите отговорности, но аз съм безотговорен. :)

Нещо си контузих рамото.

Как го контузи?

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 23.04.14 10:24.

ИМ

23.04.14
20:00

казано от El_tiggeraso на 23.04.14, 01:51:

То сега и като се позамислих ,7 козунака сложи ги по 700 гр. всеки ,са си 4,9 кг храна и + другите работи дето си ги описал,ставаа... как бе човек , как го постигна ??! :D

Повярвай ми не е нищо за период от около 24 часа, казвам ти, че имам и по-фрапиращи изпълнения. То не е за хвалене, а за срам, защото първо не е здравословно, второ е признак на слаба воля и трето е извършване на един от седемте смъртни гряха. Никога не съм го правил с цел , а просто винаги е било ” не мога да дишам ... само още една хапка и приключвам”, тоест чиста лакомия.

казано от Debel Lebed на 23.04.14, 10:22:

Как го контузи?

Проблемите с раменете ми идват главно от факта, че на лега започнах да тренирам с тежести, за които раменият пояс не беше готов.  Съответно започнаха да се появят периодични болки в раменете, а аз не обърнах много внимание и проблемът се задълбочи. Конкретно на въпроса - отново при лег.

24.04.14
10:09

казано от Иван Марков на 23.04.14, 20:00:

Проблемите с раменете ми идват главно от факта, че на лега започнах да тренирам с тежести, за които раменият пояс не беше готов.  Съответно започнаха да се появят периодични болки в раменете, а аз не обърнах много внимание и проблемът се задълбочи. Конкретно на въпроса - отново при лег.

Май тия рамена са си доста деликатна зона. И при моите лицеви на гърдите и трицепсите отдавна им минаха треските и дискомфорта, а в раменете все си остава някакво напрежение  и болка при натиск в определена точка. Другия месец ще им дам една хубава почивка и след това ще пробвам кофи вместо лицеви.

24.04.14
10:22

казано от Иван Марков на 23.04.14, 20:00:

Повярвай ми не е нищо за период от около 24 часа, казвам ти, че имам и по-фрапиращи изпълнения. То не е за хвалене, а за срам, защото първо не е здравословно, второ е признак на слаба воля и трето е извършване на един от седемте смъртни гряха. Никога не съм го правил с цел , а просто винаги е било ” не мога да дишам ... само още една хапка и приключвам”, тоест чиста лакомия.

aз съм така като се напуша - нямам спирка, вкуся ли нещо сладко. затова спрях коза и вече го нямам тоя проблем

казано от Debel Lebed на 24.04.14, 10:09:

ще пробвам кофи вместо лицеви.

те натоварват рамената повече

ИМ

24.04.14
19:39

Павел - никога не съм пушил, затова при мен няма как да спре тоя глад.
Грозното пате - и аз съм на мнения, че кофичките при проблеми с рамената не са най-удачния вариант.

Иначе за протокола.
Храната за вчера:
16:00ч. - 5 варени яйца.
20:30ч. - 500 грама пилешки гърди, варени с 50 грама пълнозърнести макарони.

Храната днес:
16:00ч. - 5 варени яйца.
20:30ч. - 5 големи свински кюфтета, 50 грама варени пълнозърнести макарони.

24.04.14
19:44

казано от Иван Марков на 24.04.14, 19:39:

Грозното пате - и аз съм на мнения, че кофичките при проблеми с рамената не са най-удачния вариант.

Всъщност зависи от точната локализация и естество на проблема. Може да са и най-удачния и незаменим вариант в някои ситуации.

ИМ

24.04.14
19:54

казано от James Hinks на 24.04.14, 19:44:

казано от Иван Марков на 24.04.14, 19:39:

Всъщност зависи от точната локализация и естество на проблема. Може да са и най-удачния и незаменим вариант в някои ситуации.

Отново съм съгласен с теб или поне отчасти. Признавам, че отново изхождам от гледна точка на моя проблем с раменете. Но от друга страна кофичките са на пръв поглед просто упражнение,но не са толкова прости за изпълнение в действителност.Практически в повечето случай обаче при проблеми с рамената, хора правещи кофички винаги са се оплаквали от болки в раменете, поне от разговорите, които съм водил с други трениращи, което може и да идва от неправилно изпълнение.Аз все пак съм лаик и всичките ми изводи са на базата на собствения ми опит, проби и болежки. Но  действително при мен кофичките не са най-удачния вариант.

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 24.04.14 19:55.

24.04.14
19:59

Ако е от мускулно естество и е свързан с разтежение - да, не са решение. Но ако имаш периартрит или бурсит - незаменими.

ИМ

24.04.14
20:11

казано от James Hinks на 24.04.14, 19:59:

Ако е от мускулно естество и е свързан с разтежение - да, не са решение. Но ако имаш периартрит или бурсит - незаменими.

Отново ме накара да се образовам с Гооглето :)

24.04.14
20:35

за рамена стана въпрос, да питам по опитните

вчера при последното повторение на pullover-a като че ли си извадих рамото за няколко секунди. дойде ми много тежко, въпреки това напънах и се чу *хруп* и усетих че не ми е в правилна позиция ръката. бързо преместих тежестта на другата ръка и се намести, пак със същия звук. странното беше, че болка почти нямаше. след това даже правих лицеви опори и гребане с дъмбел. сега, 30 часа по късно ме боли само при определени движения малко, явно само в засегнатата част на “джоба” на ставата

та въпроса ми е - кво да правя следващите дни? утре имам раменна преса по план, да я пропусна ли? или с по-лека тежест?

ИМ

24.04.14
21:01

Според мен ако имаш болка изчакай да отмине и тогава тренирай рамената отново, при хубава загрявка и виж дали ще имаш болки.  Иначе съм чел, че има случаи, при които болката не е толкова осезаема при изваждане на рамото, още повече, че е възможно да не си го извадил напълно или пък въобще.

24.04.14
21:05

като че ли дополовина беше извадено... виждал съм по филмите, че наместването става със рязък удар, а при мене стана от само себе си.

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=114969651 <—тука като чета тая мацка какво си е причинила... явно малкия Гявол съм хванал за опашката

24.04.14
21:08

То ако тръгнеш да се диагностицираш по форуми, ще се окаже, че трябва да си поръчваш ковчег.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1