09.04.14
09:35
казано от Маданеца на 08.04.14, 23:59:
Би ли споделила какви са количествата на съставките на Остеото в една доза?
Благодаря :)
Разбира се:)
09.04.14
10:38
Днес е почивен ден откъм тренировки,че всичко ме боли :) От сутринта се развихрих в кухнята и си приготвих от моите мини домашни палачинки - 20грама овесени трици, 1 яйце + 1 белтък, 3 резенчета банан, половин доза протеин с шоколад и малко канела за вкус = излезнаха толкова палачинки, колкото са на снимката.
Понеже майка ми ги хареса много, но не обича сладко (стават подобни на хлебче, даже леко набухват :)), реших да пробвам да забъркам само с овесените трици, 1 л хим.сол и 2 яйца - получи се супер, та сега и тя ще си хапне:)
Закуска: 1 протеинов шейк с 5гр креатин, 3 мини палачинки, намазани с авокадо
Обяд: 250гр пъстърва с билки на тиган без мазнина + салата
Междинно - 100 гр пилешко
Вечеря - 200 гр крехко пилешко филе + печени зеленчуци, салата с водорасли в Хепи и 4бр суши с киноа <3
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 09.04.14 21:58.
09.04.14
13:13
казано от Енев на 09.04.14, 10:56:
Ще ме прощаваш, но колкото и да са вкусни, въобще нямат “търговски вид” :D
Ако имаш предвид това, че са леко прегорели, то е нарочно - просто много ги обичам така :Д Не е нужно да стават такива, а следващият път специално за теб така ще ги украся, че ще точиш лиги пред монитора :))
10.04.14
22:16
Привет, привет, да се отчетем за днес :) Тренировка във фитнеса - крака (по-интензивната версия)
1) с швейцарската топка до стената 4 серии с медицинска топка 5кг над глава (когато задържам за 15 сек) и в ръце, когато клякам 10 пъти - върти се 3 пъти това цялото и това е 1 серия
2) бг клек с пудовка 8кг 4 серии по 10 повторения
3) онази странна машина за клякане, тежестите в/у раменете отгоре* - 10х50кг, 10х60кг, 10х70кг,10х80, 8х85кг (добавена тежест в/у самата машина)
4) бедрено разгъване с всеки крак по отделно 4 серии по 12 с 30-35кг, без почивка
5) глутеус преса 4 серии по 12 - 20кг-25-30-35кг без почивка
6) хип тръст с щанга 10х50кг, 10х55, 10х60, 8х65кг
Закуска: 1 протеинов шейк с 5гр креатин, 3 мини палачинки, намазани с авокадо
Обяд: 100гр пъстърва с билки на тиган без мазнина + 150гр сьомга + салата
Вечеря: 100гр пъстърва с билки на тиган без мазнина + 150гр сьомга + салата+ 50гр немски хляб с овес
Кондиционната тренировка вечерта :
25 мин, 7 рунда от :
15 лицеви
5 набирания
20 скока на кутия
5 спайдъра (на страна-общо 10)
25 тяга с пудовка (16кг)
5 wall ball
Успях да завърша 6 рунда и почнах седмия, но не успях да го завърша, а не съм почивала изобщо.. изчислих,че за да успееш да го завършиш, е необходимо 1 рунд да го въртиш за 3 минути и 56 сек - доста амбициозно:) Та не ми стигнаха още 4 мин, за да завърша.. никой не успя всъщност.. Мен лично лицевите и скоковете ме забавиха може би.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 10.04.14 22:17.
Здрасти, гледам че си отзивчива и разбираш повече от мене. Искам да те питам нещо
казано от Adriana Dacheva на 30.03.14, 19:22:
Обяд 100 грама ципура на скара +салата
Вечеря 150 грама пъстърва + 100 грама сьомга + салата
Много хора комбинират салатата/зеленчуците с другата храна. Каква е идеята, да се смесят фибрите на зеленчуците със месото и да се движат в комплект надолу ИЛИ защото по принцип трябва да ядем зеленчуци? Ако е само второто, значи може и по-късно да се ядат (както аз правя)? Или да ги включа заедно с месото?
Мнението беше редактирано от Pavel D на 11.04.14 17:13.
11.04.14
19:23
Не всичко ям с някаква “идея”. Просто обичам да ям салата, само с месо не мога да се наям, салатата ми създава усещане за ситост и ми върви като чудесна гарнитура към основното, ОБИЧАМ да ям салатата с месо и затова го правя:) Не ям неща само защото някой е казал, че са “полезни” и “така трябва” - ям само това, което ми харесва и е здравословно,естествено, тъй като,както се вижда, друг тип храни отсъстват от менюто ми.
Направо да си опиша и деня тука :Д
Тренировката беше гръб + трицепс - доста тежко протече като цяло :Д успях да дръпна 2 пъти тяга на 70кг, но бая зор видях, яко пот след тая тяга :Д
Храната
закуската - като предните дни
обяд - 250гр пилешка пържола от бут със салата
междинно - 2 белтъка (днес нарочно си държа мазнините по-ниски)
вечеря - 150 гр риба, започваща със С... познайте коя хаха и 100 гр лаврак с билки и той на скарата, с една голяяяма купа салата :П
Днеска нещо голям апетит ме гони ... не знам от тая тяга ли така огладнях, що ли.. само ми се яде :Д
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.04.14 20:18.
замислих се дали логиката
<цял плод с фибри срещу сок без фибри>
важи и тука, затова питам
иначе вкуса го пренебрегвам изцяло в момента, ям много месо, въпреки че не ми харесва. в противен случай трябва да изяждам голяма бройка яйца... ОК, ще поровя още малко по въпроса и ако нищо не открия ще оставя зеленчуците като следобедно тъпчене. по принцип месото ме засища самостоятелно
11.04.14
19:52
казано от P_Dimitrov на 11.04.14, 19:39:
замислих се дали логиката
<цял плод с фибри срещу сок без фибри>
важи и тука, затова питам
иначе вкуса го пренебрегвам изцяло в момента, ям много месо, въпреки че не ми харесва. в противен случай трябва да изяждам голяма бройка яйца... ОК, ще поровя още малко по въпроса и ако нищо не открия ще оставя зеленчуците като следобедно тъпчене. по принцип месото ме засища самостоятелно
Какво количество месо ядеш на хранене? Аз трудно се засищам само с 200 гр пилешко например.. но избягвам да приемам повече от 250гр на едно хранене - не съм сигурна колко от това ще усвоя.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.04.14 19:52.
около 200 и аз. два пъти дневно, ако няма риба. тя ми е още по-гадна и затова по-рядко я ям:)
11.04.14
20:12
И как успяваш да се наядеш само с това на хранене, ебати, завиждам ти :П явно аз съм голяма хищница (blush) (wasntme)
казано от Adriana Dacheva на 11.04.14, 20:12:
явно аз съм голяма хищница (blush) (wasntme)
Може ли да те цитирам при неудобен за теб повод? :D
По темата - от приема на зеленчуци, особено такива, съдържащи целулоза, при консумацията на големи количества месо, има полза - за перисталтиката. Или по-просто казано - да не получаваш запек :D
11.04.14
20:53
казано от Енев на 11.04.14, 20:28:
казано от Adriana Dacheva на 11.04.14, 20:12:
явно аз съм голяма хищница (blush) (wasntme)
Може ли да те цитирам при неудобен за теб повод? :D
Молех се точно ТИ да не го видиш, ама НА ахах :) Пак на точното място в точното време:)
Кико - ахаха уби ме с тая песен просто :Д
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.04.14 20:53.
12.04.14
16:02
Привет, време е за днешния отчет :Д (нещо днес съм много духовита..)
Снощи съм била толкова уморена, че съм заспала пред телевизора (който пускам един път на високосна), та се събудих сутринта на пуснат телевизор в много интересна поза (wasntme). Бях адски скована, всичко ме болеше, особено д-то след тягата вчера.. много се чудих да ходя ли на кондиционна или не (едвам се движех), НО в крайна сметка взех правилното решение и отидох :Д Та след нея се чувствам ДАЛЕЧ по-добре :)
а самата тренировка беше доста готинка, леко лежерна, но така че пак да изстиска всичката пот от нас, а именно:
за 20 минути, 5 рунда от :
10 лицеви
10 коремни с топка над глава
10 напади назад (на крак), с диск над глава
на отиване в коридора от конуси (около 100м, равномерно разпределени конуси) - лазене (ама качествено лазене, дупето ниско:Д)
на връщане в коридора от конуси - на всеки конус се прави бърпи, скок напред до следващия и там завършваш един цял рунд
Това всичкото се върти 5 пъти, много хора скатаваха яко бройки.. както и да е, то си е за тях. Успях да го завърша без да си давам зор много,много, за 18 минути. После стречинга беше мноооого добър, та сега като се пораздвижих се чувствам далеч по-добре :)
Да опишем и храницата за днес (няма голямо разнообразие, но какво да правя като ми се яде едно и също :Д)
Закуска: 1 протеинов шейк с 5гр креатин, 3 мини палачинки с овесени ядки, намазани с авокадо, едната с малко мед
час и половина след това - тренировка, БЦАА, обяд 1 час след това -
Обяд: 100гр пъстърва с билки на тиган без мазнина + 150гр сьомга + салата
Вечеря: 100гр лаврак на скара + 150гр сьомга + салата
Започвам да намалявам постепенно въглехидратите, тъй като скоро влизам в период за чистене, опитвам се да направя нещо като преход 2-3 седмици. Ще правя 1-2 дни с високи въглехидрати, в останалите ще редувам дни с около 56гр и такива само със зеленчуци (без плодове), в тях ще вдигам мазнините. Ще видим какво ще се получи :) Опитвам се да нацеля това, което работи максимално добре за мен. Миналата година чистих с ВМ-НВД и бях много доволна от резултата, но поддържането на ниски въглехидрати определено НЕ Е за мен - видя се, после имах малко проблеми с метаболизма, та не мисля да повтарям този път и ще търся друг вариант.
12.04.14
17:30
Ади, плодове попринцип не обичаш толкова или само в период на чистене не ги ядеш?
12.04.14
17:52
казано от Симона Семова на 12.04.14, 17:30:
Ади, плодове попринцип не обичаш толкова или само в период на чистене не ги ядеш?
Обичам, именно затова ще ми е трудно да ги намаля :Д Затова и се опитвам в момента да ги избягвам, ще ги огранича до 1-2 на седмица.
12.04.14
18:03
Освен грейпфрута сутрин не съм мяркала други, затова се учудих и те попитах. Успех ти пожелавам, волята ти е по-силна. ;)
12.04.14
19:01
казано от Симона Семова на 12.04.14, 18:03:
Освен грейпфрута сутрин не съм мяркала други, затова се учудих и те попитах. Успех ти пожелавам, волята ти е по-силна. ;)
И банани се моткат от време на време, да не говорим затова колко много обичам ягоди(самите ягоди не са проблем, но обичам да ги ям със захар..), пъпеш, диня и тн......... но има време до сезона на пъпешите :) Благодаря ти
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 12.04.14 19:02.
Ади, и преди си споменавала, че си имала проблеми с метаболизма след ВМ-НВД, интересно ми е - по какъв начин го установи? И правеше ли зареждания с въглехидрати или си спазвала 2 месеца стриктно режима?
13.04.14
16:37
казано от Ann на 13.04.14, 11:51:
Ади, и преди си споменавала, че си имала проблеми с метаболизма след ВМ-НВД, интересно ми е - по какъв начин го установи? И правеше ли зареждания с въглехидрати или си спазвала 2 месеца стриктно режима?
Ами в един момент започнах да качвам вместо да свалям, а активността я увеличих, храната - намалих.. получи се обратен ефект, всякаш каквото и да правех не само си пазех всичко, ами дори и качвах. Стана един омагъосан кръг.. и после ми отне доста време да си нормализирам метаболизма. Не съм правила зареждания, спазвах го 4 месеца стриктно, като въглехидратите ми бяха макс 7% от общите калории (голяма грешка). Установих,че за хора с активност като моята, това НЕ е добра опция за постоянно.. първите 1-2 месеца беше супер - свалих 4% мазнини без проблем, но после..
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 13.04.14 16:38.
Тялото има основен метаболизъм, който се саморегулира на база на калорийния прием. Когато в основен период (поддържане) калорийния прием е нисък и/или въглехидратите са недостатъчно количество спрямо нуждите на тялото, което зависи от физическата и умствена активност най-вече то и основния метаболизъм се забавя. Хора с твоя режим на хранене са изкуствено подложени на хроничен постоянен глад и съответно нямат адекватна саморегулация на основния метаболизъм. Оттам се появяват проблеми при желание за сваляне на %ПМТ и кръгът се затваря. Накратко: който се храни адекватно може адекватно да чисти (ако има какво да чисти) без особени трудности и здравословни рискове.
13.04.14
22:00
казано от aleks на 13.04.14, 21:19:
Тялото има основен метаболизъм, който се саморегулира на база на калорийния прием. Когато в основен период (поддържане) калорийния прием е нисък и/или въглехидратите са недостатъчно количество спрямо нуждите на тялото, което зависи от физическата и умствена активност най-вече то и основния метаболизъм се забавя. Хора с твоя режим на хранене са изкуствено подложени на хроничен постоянен глад и съответно нямат адекватна саморегулация на основния метаболизъм. Оттам се появяват проблеми при желание за сваляне на %ПМТ и кръгът се затваря. Накратко: който се храни адекватно може адекватно да чисти (ако има какво да чисти) без особени трудности и здравословни рискове.
Съгласна съм с всичко, което написа :) Само не разбрах кой е “моят режим на хранене”, който визираш :)
14.04.14
12:46
Здравейте :)) Идвам да се отчета за днес - тренировката сутринта във фитнеса - крака (по-тежката версия) + корем . Вече започнах да свиквам с предния клек на смит машината и да вдигам кг и там :) Днес за първи път кляках с 40, така че съм доволна (сън) На клека с щанга зад врат до 50 мога да клекна до долу, но от 50 нататък... найн.Поне с 75кг вече клякам 6-7 пъти без проблем. До 90 градуса клякам и повече не - няма да мога да се вдигна инак. Но честно казано и не искам да клякам до долу,че започнах да се оголемявам в краката и задника, което вече не е търсен ефект (в момента си харесвам формата на дупето и краката и не искам повече:Д). EDIT И не - не правя полуклек, защото ме е СТРАХ да клякам до долу, а просто защото НЕ МОГА да клекна до долу с 70кг и защото НЕ ГО търся като ефект. Та така с размислите ми и страсти. После правих малко по-разнообразна тренировка за корем с швейцарската топка, колелото на “ада”, както му викам аз :Д Наклони встрани с 15кг диск и още 1-2 на постелка без тежест, малко да разнообразя.
Откъм храната - днес правя зареждащ ден, така че въглехидратите ще са на ниво. Предимно на закуска и след трен.
Храната
закуската - 1 протеинов шейк с 5гр креатин, мини палачинки с овесени ядки, намазани с 1л сусамов тахан, 1/2 грейпфрут
1 час след това - ТРЕН и 1 час след това обяд -
обяд - 70гр лаврак на скара (без кожата) +160гр съомга + салата + 200гр суши
междинно - ако огладнея на лекции, ще добавя после :Д
вечеря - за вечеря планирам 200-250гр пилешко филе на тефлонов тиган без мазнина със салата
Кондиционната тренировка - за 25 мин колкото рунда успееш да направиш (с максимално чиста техника) от :
10 суинга с дясна ръка - 12кг пудовка
10 суинга с лява ръка
10 планка с изнасяне (на ръка - общо 20)
10 клека с топка с дясна ръка - 8кг топка
10 клека с топка с лява ръка
10 slam ball-a 7кг топка
Направих 10 :) Имах още 2 мин до 25, но реших да не си давам повече зор :Д
Това е от мен, усмивки :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 14.04.14 21:25.
15.04.14
21:52
Тренировката днес във фитнеса ми беше най-омразната ;д (заради застоя ми на лежанката) - гърди + бицепс Затова пък обожавам да тренирам бицепс (сигурно защото много ми върви :Д)
Храната
закуската - 1 протеинов шейк с 5гр креатин, мини палачинки с овесени ядки, намазани с малко авокадо
1 час след това - ТРЕН и 1 час след това обяд -
обяд - 200 гр съомга + 50гр св.бонфиле + салата
вечеря - 200 пилешко филе с билки на тефлонов тиган без мазнина + 50гр св.бонфиле + салата
Кондиционната тренировка беше много добра - за 25 мин , 5 рунда от:
20 тръстъра + 20 суинга
2 обиколки бягане
10 лицеви + 10 коремни
2 обиколки бягане
5 бърпи до лицева + 5 планк с изнасяне (на ръка, общо 10)
2 обиколки бягане
УСПЯХ да ги завърша:)
16.04.14
13:13
Здравейте в този мрачен и гаден ден .. сутринта ставам и какво да видя - СНЯГ! НО важното е да има настроение, то си зависи до голяма степен от нас :))
Днес беше ден за почивка, но сърце юнашко не трае, та се размятах из нас и сътворих следното :
4 серии 20 суинга с пудовка (12кг)
4 серии класич.тяга с 40кг - 12ки (за жалост с толкова тежест разполагам на този етап, но се получи супер, защото се съсредоточих в/у техниката)
4 серии наклони в страни с 10кг дъмбел
4 серии коремни преси на римско столче с извъртане на ляво и на дясно (10 на страна, общо 20)
Разтяжка на фоум ролера преди и след “тренировката” , та пораздвижих се малко и сега не съм толкова скована :)
Храната
закуската - 1 протеинов шейк с 5гр креатин, мини палачинки с овесени ядки,протеин и банан
<3 намазани с малко авокадо, 1-2 - с малко мед
обяд - 90 гр съомга (последната:Д) + 100 гр пил.пържола от бут без кожа + 70гр печен картоф на фурна + салата
вечеря - пилешки крила без кожата - бая изядох... сигурно има към 280 грама без кокалите :Д + салата
От 5 имам час с 9-ти клас, хич не ми се излиза в това гадно време.. особено да преподавам, ама няма как :(
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 16.04.14 20:48.
казано от Adriana Dacheva на 16.04.14, 13:13:
Здравейте в този мрачен и гаден ден .. сутринта ставам и какво да видя - СНЯГ! НО важното е да има настроение, то си зависи до голяма степен от нас :))
Така е, доброто настроение е по-важно от времето навън :)
Във Варна е 15°C и пече слънце
16.04.14
13:37
казано от Веселина Иванова на 16.04.14, 13:26:
Ади по какво преподаваш, ако не е тайна :)
Веси, не е тайна :)) По български и литература, това ми е стажът за правоспосбност, явява се като втори държавен изпит:)
16.04.14
13:37
казано от Енев на 16.04.14, 13:27:
Във Варна е 15°C и пече слънце
Колкото по-малко го напишеш, толкова ПО ми привлича вниманието ! Голяма гад си :(
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 16.04.14 13:38.
Ади, здравей! Изчетох голяма част от дневника ти и искам да ти кажа, че се възхищавам от нещата, които успяваш да направиш. :)
Станаха ми интересни тези кондиционни тренировки, макар че не разбирам точно какво означават и кога се правят и може ли всеки да ги вкара някак в програмата си.
Също и един въпрос имам – тези серии наклони в страни с 10кг дъмбел – те като тези ли са http://www.bb-team.org/exercise/1170_izvivki-vstrani-s-dambeli-kabeli-ili-lastitsi (първите)? И знаеш ли колко трябва да е разкрача на краката – на ширината на раменете или по-голям?
Също искам да те питам за лицевите опори – прочетох, че често правиш серии от по 10. Аз установих, че не мога да направя нито една! (tmi) Можеш ли да ми дадеш идея как да започна, за да заякнат поне малко мускулите на ръцете и да мога лека-полека да се науча? (Ясно, че с правене е начинът, но аз сега като застана в правилната поза, смъквам докъдето трябва иииии – краш. (headbang) Затова питам дали има някакъв преходен начин, по който човек тръгва да се учи, не само с тази пародия дето се получава при мен)
Благодаря ти за вниманието, също и за вдъхновението, което си с тези страхотни тренировки и режим. (bow)
Мнението беше редактирано от Зизу на 16.04.14 14:01.
16.04.14
15:50
казано от Зизу на 16.04.14, 14:00:
Ади, здравей! Изчетох голяма част от дневника ти и искам да ти кажа, че се възхищавам от нещата, които успяваш да направиш. :)
Станаха ми интересни тези кондиционни тренировки, макар че не разбирам точно какво означават и кога се правят и може ли всеки да ги вкара някак в програмата си.
Също и един въпрос имам – тези серии наклони в страни с 10кг дъмбел – те като тези ли са http://www.bb-team.org/exercise/1170_izvivki-vstrani-s-dambeli-kabeli-ili-lastitsi (първите)? И знаеш ли колко трябва да е разкрача на краката – на ширината на раменете или по-голям?
Също искам да те питам за лицевите опори – прочетох, че често правиш серии от по 10. Аз установих, че не мога да направя нито една! (tmi) Можеш ли да ми дадеш идея как да започна, за да заякнат поне малко мускулите на ръцете и да мога лека-полека да се науча? (Ясно, че с правене е начинът, но аз сега като застана в правилната поза, смъквам докъдето трябва иииии – краш. (headbang) Затова питам дали има някакъв преходен начин, по който човек тръгва да се учи, не само с тази пародия дето се получава при мен)
Благодаря ти за вниманието, също и за вдъхновението, което си с тези страхотни тренировки и режим. (bow)
Здравей, Зизу ! Благодаря ти за хубавите думи (blush)
- Относно кондиционните тренировки - те са комбинация от кросфит комплекси + аеробни упражнения . Провеждат се в зала Sport Revolution в Студентски град (ако си от София и си наблизо, някой път - заповядай, първата трен е безплатна). Част от комплексите могат да се правят и вкъщи, много от тях не изискват специално оборудване (не всички,естествено). Но чувството да си заобиколен от себеподобни и всички заедно да тренирате, да се съревноваваш със себе си, да влезнеш в дадено време.. и да срещаш нови и нови познати и приятели е безценно и никой не може да ти го даде у вас :)
- Наклоните - да, точно тези наклони изпълнявам. Разкрачът обикновено ми е на нивото на раменете, може да се прави с диск,дъмбел, пудовка - каквото ти е под ръка.
- лицевите - голяма драма беше и при мен с тези лицеви. Преди 1 година бях пълна пародия - не можех да направя и една лицева опора, единственото, което правех е, да се г*зя с извинение :Д Как се научих - първо започнах да правя упражнения за горна част - скрипец, тяга, набирания на машина, кофички на машина, да ми укрепнат мускулите като цяло. Същевременно с това започнах да правя лицеви опори от колене http://vbox7.com/play:99919a7b68 - това много помага в началото, дори сега на кондиционните когато се изморя - минавам на колене, защото правя всичко за време и изгубвам много време..важно е да схванеш самото движение, да държиш гърба в правилна позиция и коремът да е стегнат. С времето и опитите постепенно се научих, дори аз не разбрах кога.. просто стана :)
Ехааа, това с лицевите от колене е супер идея!
Имам надежда, че ще помогне, още довечера ще пробвам.
Мерси! (F)
А за наклоните виждам, че съм ги правила малко грешно, с по-широк разкрач, така че ще се поправя.
Мнението беше редактирано от Зизу на 16.04.14 16:44.
И аз да се намеся ако може в разговора.:D Преди една година мислих, че никога няма да мога да направя и една читава лицева опора, а сега, както каза и Ади, изведнъж станаха. Снощи даже пробвах и без проблем стигнах до 10-ет. Просто с цялостното укрепване на организма и това се получава. :) Мен дерта ми е шпагат...их, как искам да мога да го правя този шпагат...:D За съжаление обаче съм гъвкава, колкото стоманен лост.(wasntme) Срещат се дървета по-еластични от мен.:D;)
Мнението беше редактирано от Hey Hey на 16.04.14 17:08.
16.04.14
18:12
На мен дертовете са ми:
Лежанка с 50кг
Да се науча да правя стойка на ръце:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 16.04.14 18:14.
16.04.14
18:23
Ади, как искаш да правиш стойка- на стена или свободно?
На стена е лесна, въпреки че ми отне време да я схвана, всъщност номерът е когато повдигаш краката да не гледаш стената или ръцете си, а да гледаш назад. Главата ти трябва да е в естествена позиция.
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 16.04.14 18:41.
16.04.14
20:47
Алекс, то се почва отнякъде.. предполагам,че първо трябва да се науча на стена, за да мога евентуално да се науча да правя свободно, не знам дали съм права.. та и двете са ми цел :) Но ме е страх от самото нещо и май главно това ми пречи, отделно не знам как точно да го направя (blush) самата методология..
16.04.14
20:52
Можеш да пробваш с катерене на краката по стената, за да свикнеш с усещането да си с главата надолу. Когато пробваш вече в оригинал е добре да има някой край теб, ако те е страх да не паднеш. Аз стойка на стеня правя отдавна, но съвсем наскоро се осмелих да пусна едната ръка, жалко че нямаше кой да ме снима :D
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 16.04.14 20:53.