Отслабване

Темата е заключена.

22.04.14
09:57

Тренирам от 2 месеца, 3 пъти в седмицата и качвам килограми. Тренирам с инструктор, крос фит тренировки правим, естествено накрая имам кардио 20 минути. Стремя се да пазя ниско въглехидратен режим..Преди не съм тренирала. Откакто съм започнала съм качила 2 кг. :( Сладко не ям, хляб 1 филия на ден сутрин,  пълнозърнест.

Здравей Кристина, успех с дневника! :)

Ще разкажеш ли по-подробно за тренировките ти? Какви движения изпълнявате с инструктора?

22.04.14
10:21

Здрасти :)

Разбира се..тренировките са кръгови. предварително се извинявам ако използвам грешна терминология, отскоро тренирам :)
Обикновено започваме с лицеви опори, клекове, напади, легни стани с 5 кг :) упражнения на скрипец със тежест, преси, преден и страничен планк - това са част от упражненията. Комбинираме ги различно в различните дни. 10-15 повторения. Натоварваме главно долна част и корем или горна част и корем. Коремът ми е доста проблемна зона..Една тренировка се състои от 3 кръга - 1 (всички упражнения по веднъж) 2 кръг (всички по два пъти) 3 (всички по 3 пъти) завършвам с кардио на пътека  - интервално - една минутка тичане, 4 бързо ходене.

Благодаря за отделеното време предварително,
Криси

Наталия

22.04.14
10:30

Мисля си, че има 4 варианта :

1. Да си качила мускулна маса, която тежи повече от мазнините.
2. Да не си в калориен дефицит/ЦЪК/, т.е. е възможно поради повишеният ти енергоразход да папаш повече отколкото изразходваш :)
3. 1+2 :)
4. Може и да си задържала някаква водя.....сега като се замисля :)

Моя съвет е да си вземеш метър и да следиш мерките си с метър/шивашки/ :)

Успех :)

Мнението беше редактирано от Наталия на 22.04.14 10:36.

22.04.14
10:41

Здравей Наталия и благодаря за насоката.
Мерките съм мерила - нямам разлика в талията и ханша, което да кажем е добре. Имам мисля спад в раменете и гръдната обиколка , така съдя по дрехите. Непременно сега ще се измеря навсякъде и да видим какво ще се случи през следващия месец.
Относно храненето евентуално салатките да съм увеличила..

Не искам да качвам кг вече :(

Наталия

22.04.14
10:49

Не се притеснявай, тези 2 кг може да са въпрос и на адаптация на тялото ти към тренировките като цяло :) Щом си следиш и храната :) значи нещата ще работят за теб :)
Гледай огледалото, гледай дрехите  и мерките....ама да не се повтарям. :)

Може ли да споделиш какви са ти мерките - височина, килограми и други мерки които смяташ да следиш. Освен разбира се ако вече не си ги попълнила в раздела с мерки :)

Мнението беше редактирано от Наталия на 22.04.14 10:50.

22.04.14
10:58

Я гледай кой си е направил дневник.
Адмирации, Крис и честит дневник де :)
Ще те следя с интерес.

Ето и един съвет, че да не съм валат и аз:
Колкото по-подробно описваш тренировките и храненията си, толкова по-адекватни и полезни съвети ще получаваш ;)

22.04.14
11:03

Не съм ги попълнила, но споделям сега.

Вискока съм 167-8

Талия - 83
Ханш - 102
Най - изпъкналата част на корема :) - 98
ляво и дясно бедро - 60
гърди - 104
подмишници, без обема на гърдите - 84
лява и дясна ръка  - бицепс ако има изобщо - 30
ляво и дясно малко над капачката :) 40
прасеца не го меря ..

Мнението беше редактирано от Kiko_Miko на 24.04.14 17:21.

22.04.14
11:05

Евтиии, послушах те..поредната дебелана иска да отслабне :)
Описвам всичко ама мн мразя да си казвам килограмите :)

Наталия

22.04.14
11:11

Ще те следя :) Пожелавам ти успех :) Въоръжи се с воля и търпение. Ще се радвам ако описваш и храненето си, освен тренировките :)

22.04.14
11:17

Днес закусих:

Домат - 64гр
Извара - 87гр
една филийка хляб
едно ребро от снощи си имах 41гр.
чай с мед.

Казвам ги с грамаж, защото инструктора ме помоли да си запиша за да види какво нередно ям.

Ще обядвам сигурно салатка с пил. филе.
За вечеря не съм решила още.

:) Успех и на теб

Мнението беше редактирано от Kiko_Miko на 22.04.14 12:42.

Добре дошла и успех с дневника :) Аз също започнах горе долу с твоите мерки,а вече 2 месеца по-късно са доста паднали.Не се отказвай и се бори докрай :) Ще те следя с интерес :)

22.04.14
11:48

Благодаря много, успех и на теб :)

Кристина, успех ти желая! :)

И аз съм отскоро и не мога да ти дам компетентен съвет по въпроса, но все пак бих ти препоръчала да посветиш малко време на сметки и анализ на храненето, защото както и Наталия е посочила, може там да е разковничето. Още повече, щом казваш, че мерките не мърдат. :)

22.04.14
11:58

казано от Кристина Сертова на 22.04.14, 11:03:

Не съм ги попълнила, но споделям сега.

Вискока съм 167-8
Кг - 72 :(
Талия - 102
Ханш - 86

Най - изпъкналата част на корема :) - 98
ляво и дясно бедро - 60
гърди - 101
подмишници - 98
лява и дясна ръка  - бицепс ако има изобщо - 30
ляво и дясно малко над капачката :) 40
прасеца не го меря ..

Успех ти желая и аз :) само искам да попитам, струва ми се че имаш грешка при мерките нещо. Няма как талията да ти е 102см. а най-изпъкналото на корема 98 (wasntme) или аз нещо не мога да си ги представя тия мерки :)
Както и подмишница 98 (wasntme)

22.04.14
12:04

И аз забелязах, но в мерките си ги е въвела правилно, та реших да пропусна забележката ;)
А това с подмишницата според мен е обиколка на гръдния кош, но без обема на гърдите, а измерено възможно най-високо под мишниците :)

Мнението беше редактирано от Маданеца на 22.04.14 12:06.

22.04.14
12:45

Коригирах се :)

Здравей и честит дневник и от мен :) Според мен не е станало нищо фатално с тези 2 качени килограма особено след като на мерки не си мръднала - след като отскоро тренираш и си започнала режим на хранене, има един период на адаптация, в който тялото ти се нагажда, това, което ти се е случило не е рядкост - става и при много други трениращи:) Отделно,че може да си задържала и вода, както казаха по-горе. НО аз имам един въпрос - следиш ли си г-д колко калории дневно ПРИЕМАШ и следиш ли колко калории дневно ТРЯБВА да приемаш при твоята активност и начин на живот ? Напълно възможно е да не приемаш достатъчно калории (или да ги надвишаваш) и от там да идва проблемът. Имай предвид,че и да приемаш по-малко от необходимото също е ЛОШО. И как си с пиенето на вода?

22.04.14
13:37

Здрасти,
Не следя за калориите, не знам как да ги смятам - храната изцяло съм я оставила на инструктора, храня се както ми каже.
Относно водата..ако кажа, че всеки ден пия по два три литра ще излъжа, но определено не падам по 1,5л на ден.

Чудно ми е къде са тези 2 кг :)

23.04.14
08:56

Здрасти и от мен. Първо да ти пожелая много успех и се надявам скоро да се похвалиш с резултати.

Ето и няколко съвета от мен:

1. Който каквото и да ти казва (включително и аз), не го приемай за абсолютна истина. Обикновено 50% от нещата, в които вярваме са грешни . Затова аз експериментирам и се ръководя от резултатите, а не кой какво казва.

2. Колкото и да е „идеален“ (ако предположим, че е такъв) хр. режим ,който ти е препоръчан, има голяма вероятност (да не кажа почти съм сигурна), да имаш дефицит на важни елементи, които неименуемо влияят на енергийното ти ниво, настроени, сила, апетит, хормони, способността ти да гориш мазнини и т.н. Няколко важни неща, на които да обърнеш внимание в хр. си режим: (1) Достатъчно незаменими мастни киселини. Според мен тук имаш сериозен дефицит. (2) Витамини и минерали като обичайните заподозрени са Витамин Е, Д,А,Б7, калий, цинк, хром  . (3) Хидратация (достатъчен прием на вода). (4) Приемаш достатъчно протеини.

За да опростим нещата:
- Яж повече богати на протеин храни.
- Пий повече вода и не чакай да ожаднееш, защото в този момент вече си се дехидратирала.
- Приемай повече незаменими мастни киселини (като приемаш рибено масло примерно)
- Яж повече храни богати на витамини и минерали, от които имаш нужда. Хвани някой, който разбира, за да ти анализира храната и да прецени къде точно „куцат“ нещата.

3. Смятам, че пропорциите ти протеин : въглехидрати : мазнини не е добър. Така като чета (само предполагам), ти си ендоморф (http://www.bb-team.org/articles/1471_vidove-telesni-tipove-endomorf). Най-важното, което трябва да знаеш, е че прекомерните калории най-вероятно ще се превърнат в мазнини и в резултат на по-бавния метаболизъм, не реагираш добре на въглехидратите. Препоръчвам ти съотношение 25% въглехидрати, 35% протеин и 40% мазнини. Това е само ориентировъчно и няма нужда да се престараваш в сметки. Убедена съм в ползата от броенето на калории, но знам, че никой не го прави освен ако не си професионален състезател. Затова, ето как да си направиш хр. режим. Във всяко хранене, трябва да имаш (1) парче чисто месо с големината на дланта ти. Може 2 яйца или в случая с изварата, да е горе-долу с обема на месото. (2) Зеленчуци, които са колкото юмрука ти. Примерно един голям домат, купичка броколи или спанак. (3) ½ шепа високо-въглехидрата храна като ориз или картофи. (4) Ядки колкото 2 палеца. Аз ям бадеми и това са около 16-18 средно-големи бадема.

4. Честота на хранене. Последните години има достатъчно много изследвания, които доказват, че разделянето на храната  равномерно през деня на малки порции не постига тези ефекти на забързан метаболизъм, контрол на инсулина и кортизола, както и контрол на апетита. Докато ядеш правилната храна в правилното количество, честотата на хранене е лично предпочитание.

Ето може да прочетеш повече тук http://www.jissn.com/content/8/1/4

Моят съвет е да използваш инфото, което ти написах, за да изградиш една добра база, с която да започнеш. След това се вслушвай в тялото си и гледай дали постигаш желаните резултати. Доста често жени като теб реагират много добре на схемата за хранене, която ти описах, но вместо ½ шепа високо-въглехидрата храна, консумират зеленчуци колкото 2 юмрука. Или с други думи, 1 длан протеин, 3 юмрука зеленчуци и два палеца ядки. Колкото и тъпо да звучи, много е просто за прилагане и не съм виждала досега да не работи при някой. Храненето след тренировка го оставям както съм го описала по-горе в т. 3.

Няколко думи ще ти кажа и за избора на инструктор. Много голяма част от „инструкторите“ не знаят какво приказват (има и много добри, разбира се).

Избери си инструктор (надявам се твоя отговаря на всичко написано долу), който:
- Се вслушва в нуждите ти и в това, което искаш да постигнеш. Но наистина се вслушва, а не просто чува какво му казваш.
- Търси постоянно какво е най-важно за теб и изпробва различни подходи, за да ти го даде.
- Се интересува от начина ти на живот и навиците, които имаш.
- Помага ти да си съставиш индивидуален цялостен подход, на база твоя начин на живот, цели и други специфики.
- Може да ти отговори кратко и ясно защо правиш това, а не онова. Има разлика от това да четеш в нета и списанията, да четеш официални сайтове за проучвания и изследвания и да валидираш дадени теории чрез емпирични тестова върху себе си и  други хора. Повечето инструктори са от първия тип – четат една книга и 2 статии и решават, че вече са експерти. След време когато няма резултати, казват, че човека не е отдаден достатъчно, няма воля или някаква друга причина в другия, а не осъзнават, че всеки човек си е индивидуален и един подход работи при един, но не при друг.
- Вече е постигнал резултатите, които искаш с други хора.
Благодаря, че прочете всичко и се надявам да ти е полезно.

Забравих да ти напиша за 2-та кг. Не мисля, че не е проблем и може да е вода или т.н. За 2 месеца трябва да си постигнала вече видими резултати. Нещо фундаментално греши твоя инструктур и няма да е зле да започне с ревизия на хр. режим.

Дуго важно нещо е, как следите дали напредваш или не. Ако отговора е никак, смени си инструктура. Не може за 2 месеца да не може ясно и точно да кажеш постигаш ли резултати и ако да, какви.

Успех!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.04.14 09:13.

23.04.14
09:33

Много, много благодаря за информацията. Изключително полезна е. Със сигурност ще пробвам хараненето, което ми предложи.
Днес се събудих и кг надолу..много странно. Освен това имам и спад в мерките..принципно не се меря често, днес просто ми беше любопитно, но в талията имам 3 см надолу..Много странно..нормални ли са тези вариации? Сигурна съм че се меря правилно..

Относно инструктора, смятам, че е добър..в монета описвам всекидневно какво си хапвам за да видим къде бъркам. Ако трябва да съм честна, може би аз трябва да съм по сериозна. Човека е доста ангажиран с мен, следи доста изкъсо какво се случва. Смятам, че опознавателния период мина и вече ще е доста по-строг със мен, имайки предвид и липсата на резултати.
Не е лесно да си начинаещ, но аз няма да се отказвам :)

Мнението беше редактирано от Kiko_Miko на 23.04.14 09:43.

23.04.14
13:50

Сметнах си калорийния баланс, но не с чисто тегло и ми се получи, че трябва да поемем 2069 калории дневно.
Сега, някой може ли да ми каже колко трябва да приемам за да свалям кг? Ясно е , че не трябва да падам твърде много за да не ми станат малко, но не мога да определя колко е правилния баланс за мен.

Благодаря предварително!

казано от Kiko_Miko на 23.04.14, 13:50:

Сметнах си калорийния баланс, но не с чисто тегло и ми се получи, че трябва да поемем 2069 калории дневно.
Сега, някой може ли да ми каже колко трябва да приемам за да свалям кг?

Намаляваш енергията за поддържане с не повече от 20%. :)

23.04.14
21:44

бладодаря много :)

24.04.14
15:53

Вчерашната ми тренировка беше доста трудна..поне за мен
Всички упражнения бяха за 20 сек всяко с 10 сек. почивка Х 4 пъти. Почивките м-у упражненията са 1 минутка

Загрявка с аеробни упражнения за цялото тяло - 15 минути интензивна без почивка
лицеви опори -                                            20секунди, почивка 10 секунди Х 4 пъти
клекове със собствено тегло -                            20секунди, почивка 10 секунди Х 4 пъти
бърпи с подскоци  -                                        20секунди, почивка 10 секунди Х 4 пъти
клякане с разкрач с една тежест в двете ръце 7 кг.      20секунди, почивка 10 секунди Х 4 пъти
напади с гири по 3кг.  -                                    20секунди, почивка 10 секунди Х 4 пъти
упражнение с тежест, която се изтласква пред гърдите  20секунди, почивка 10 секунди Х 4 пъти
с приклякване (забравих името)
клякане с подскок -                                        20секунди, почивка 10 секунди Х 4 пъти
пружинка                                                  20секунди, почивка 10 секунди Х 4 пъти
преден планк                                              20секунди, почивка 10 секунди Х 4 пъти

20 минути кардио на пътека 1 минута тичане, 4 бързо ходене

Хапнах следното

Закуска:
Домат - 64гр
Извара - 87гр
една филийка хляб
едно ребро от снощи си имах 41гр.
чай с мед.

Обяд
Свинска печена пържола със зелена салата
Таратор

Вечеря
Пъстърва със зелена салата

Не знам много ли е малко ли е...ще видим какво ще каже инструктора..
Имам една козуначена торта в хладилника, мое производство и почуква на вратата дано да не се поддам на изкушението :))))))

Всъщност има ли вариант за консумация на сладко и кога?

Мнението беше редактирано от Kiko_Miko на 24.04.14 17:19.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1