Зареждаща фаза с креатин монохидрат

22.04.14
16:25

Здравейте ! На 16 съм и тренирам сериозно от 6 месеца. Бях си направил зареждаща фаза с креатин преди 5 месеца и после го пиех 1 месец - 1 месец почивка. Въпроса ми е тъй като почивах 20 дена от креатина, мога ли да си направя втора зареждаща фаза ?

Статия 1
Статия 2

Какъв смисъл има да правиш зареждаща фаза реално?

22.04.14
16:37

казано от Кольо Пияндето на 22.04.14, 16:30:

Статия 1
Статия 2

Какъв смисъл има да правиш зареждаща фаза реално?

Е как да няма смисъл ? И хвани прочети ти малко за креатина (fubar) И никъде не пише за моят въпрос !
тори вариант за прием е с така наречената “зареждаща фаза”. Принципът е да се пият по 5 гр четири пъти на ден (общо 20 гр за деня) в продължение на 5-7 дена.

Единственият плюс е, че ефектът ще се появи по-бързо, тъй като насищането на тялото с креатин-фосфат ще се случи по-бързо. Това е най-вече препоръка на производителите, тъй като това увеличава печалбата им многократно. За първите 5-7 дена ще изпиете 100-140 грама, които иначе биха стигнали за почти месец.

Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila#ixzz2zce7Anul

Мнението беше редактирано от Turbo Garret на 22.04.14 16:45.

казано от Turbo Garret на 22.04.14, 16:37:

Е как да няма смисъл ?

Какъв е смисълът да натоварваш отделителната си система?
Готвиш се за състезание с фиксирана дата или някой от производителите ти е роднина, та го спонсорираш?
Или си планирал морето по-рано тази година? ;)

И хвани прочети ти малко за креатина (fubar)

Приемам това като закачка на начинаещ (както в спорта, така и във форума). :*

И никъде не пише за моят въпрос !

И какъв е толкова специфичният проблем всъщност, та не е описан в статиите?
В статиите е описан принципът на действие на креатина и какви са ползите от дългосрочен прием. С малко мисловна дейност очаквах да се сетиш, че съвсем не е задължително да пиеш креатин на цикли по 1 месец и да правиш зареждаща фаза, за да извлечеш оптимална полза от приема му.

За да съм по-точен:

“И в двата случая крайният ефект ще е един и същ. Разликата ще е основно във времето за достигане до него и в изхарчените пари. При някои хора може да се появи лек дискомфорт при зареждане.”

Именно затова попитах за къде бързаш, та се налага да правиш зареждане.

Креатин - повелителят на експлозивната сила

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.04.14 17:41.

22.04.14
21:10

Не прави зареждаща фаза. Започваш с 3-5гр дневно и качваш до 15-20гр за какъвто период си определиш, ти ще го усетиш, ако въобще има някакъв ефект.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1