22.04.14
16:25
Здравейте ! На 16 съм и тренирам сериозно от 6 месеца. Бях си направил зареждаща фаза с креатин преди 5 месеца и после го пиех 1 месец - 1 месец почивка. Въпроса ми е тъй като почивах 20 дена от креатина, мога ли да си направя втора зареждаща фаза ?
22.04.14
16:30
22.04.14
16:37
казано от Кольо Пияндето на 22.04.14, 16:30:
Какъв смисъл има да правиш зареждаща фаза реално?
Е как да няма смисъл ? И хвани прочети ти малко за креатина (fubar) И никъде не пише за моят въпрос !
тори вариант за прием е с така наречената “зареждаща фаза”. Принципът е да се пият по 5 гр четири пъти на ден (общо 20 гр за деня) в продължение на 5-7 дена.
Единственият плюс е, че ефектът ще се появи по-бързо, тъй като насищането на тялото с креатин-фосфат ще се случи по-бързо. Това е най-вече препоръка на производителите, тъй като това увеличава печалбата им многократно. За първите 5-7 дена ще изпиете 100-140 грама, които иначе биха стигнали за почти месец.
Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila#ixzz2zce7Anul
Мнението беше редактирано от Turbo Garret на 22.04.14 16:45.
22.04.14
17:13
казано от Turbo Garret на 22.04.14, 16:37:
Е как да няма смисъл ?
Какъв е смисълът да натоварваш отделителната си система?
Готвиш се за състезание с фиксирана дата или някой от производителите ти е роднина, та го спонсорираш?
Или си планирал морето по-рано тази година? ;)
И хвани прочети ти малко за креатина (fubar)
Приемам това като закачка на начинаещ (както в спорта, така и във форума). :*
И никъде не пише за моят въпрос !
И какъв е толкова специфичният проблем всъщност, та не е описан в статиите?
В статиите е описан принципът на действие на креатина и какви са ползите от дългосрочен прием. С малко мисловна дейност очаквах да се сетиш, че съвсем не е задължително да пиеш креатин на цикли по 1 месец и да правиш зареждаща фаза, за да извлечеш оптимална полза от приема му.
За да съм по-точен:
“И в двата случая крайният ефект ще е един и същ. Разликата ще е основно във времето за достигане до него и в изхарчените пари. При някои хора може да се появи лек дискомфорт при зареждане.”
Именно затова попитах за къде бързаш, та се налага да правиш зареждане.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.04.14 17:41.